Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Relacje Kotwica-Karlino były już opisywane kilka stron wczenisje , poszukaj to nie boli...
-
tigerodrawodzislaw
Do kibicow z PRZEMYSLA jaka sytulacja kto jest bardziej aktywny czy CZuwaj albo Polonia jakie stosunki CI kibicE maja ze Stala SANOK
-
cyryl bazgrolarz
Z tego co wiem to ze Stalą Sanok obie ekipy mają kosę. Polonia po latach kryzysu wychodzi z cienia, ale chyba nadal Czuwaj jest bardziej aktywny. Bez napinki takie info posiadam od kumpli zarówno z jednej jak i z drugiej strony.
Neutralne.Viclav pisze:jakie są oficjalne relacje na linii Lech Poznań - Górnik Konin?
-
Fighting Dragon Tokyo
Stal Sanok jak i ich zgoda JKS Jarosław mają kosę z całym Przemyślem (Czuwaj i Polonia).tigerodrawodzislaw pisze:Do kibicow z PRZEMYSLA jaka sytulacja kto jest bardziej aktywny czy CZuwaj albo Polonia jakie stosunki CI kibicE maja ze Stala SANOK
-
mocne-uderzenie
Jak jest z Widzewem i Elaną bo jeżdżą do siebie po cichaczu i nie chodzi mi tu wcale o Widzew z Grudziądza. I podobne pytanie o kontakty Widzew-Radomsko
-
against modern
Zawisza - Arka ??
juz to bylo opisywane....ostatnia wizyta Zawiszy na Arce na zgodzie latem 1994 roku ( na tym to meczu bylo nieciekawie przez wyzywanie Łksu przez Gorke i Gornika Zabrze przez Zetke wlasciwie caly mecz..zaraz jednak po tym nastepowalo wzajemne pozdrawianie sie...glupkowato to w sumie wygladalo ), pamietny mecz gdyz konczony byl w zasadzie w zapadajacych ciemnosciach, wtedy z Zawisza juz bylo slabo przez bardzo silna wowczas zgode Arki z Gornikiem Zabrze...wiosna 1995 na pierwszym meczu ligowym Arka grala na wyjezdzie w Legnicy a Zawisza na Baltyku, troche Arkowcow wybralo sie zobaczyc jak Zawisza traktuje zgode z Arka...i teraz diabel tkwi w szczegolach czy zaczely sie wyzwiska Zetki na KSG ( Arka nie siedziala na tym meczu Batyk-Zawisza z Zetka) czy Arki na Łks...koniec koncow zdaje sie ze 2 szale Arki splonely na sektorze Zawiszy i kosa stala sie faktem....rosco pisze:Zawisza z Arka dobra zgoda... do 93 roku, pozniej juz kosa, po dzis dzien
ps. Zgoda Zawiszy z Arka byla na tyle dobra ze zdaje sie ze w 1993 mial miejsce slynny wujazd na Zawisza-Lech gdzie Arka wspierala Zetke a Baltyk Lecha, w pociagu z Gdyni ( pietrus ) trwaly non stop gonitwy miedzy kilkudziesiecioosobowymi grupami Arki i Baltyku w ktorych o dziwo przewage az do Tczewa mialy Kadluby ( gdzie dosiadla sie silna grupa Arki i zaczelo sie na calego), dodac nalezy ze do ostatnich miesiecy zgody dobre stosunki Łaczyly Arka FC Tczew i Zawisze z Laskowic..pzdr
NIe wiem czy była opisywana zgoda Wisły Płock z Górnikiem Z.
Jak długo trwała sztama ?
W jakiej liczbie największej wspierały się obie ekipy na meczach wyjazdowych ?
Wyszły jakieś gadżety łączone ?
jakie były układy od czasu powstania triady na linii ŁKS-Lech, ŁKS-Arka (czy było chociaż troche cieplej). Jak padła zgoda Cracovii z ŁKS i ŁKS z Polonią W.
Czy prawdą jest obicie i skrojenie z kurtek (flyersów :)) Poloni W. przez Lecha w Poznaniu? czy oficjalnie była wtedy jeszcze zgoda?
Czy prawdą jest obicie i skrojenie z kurtek (flyersów :)) Poloni W. przez Lecha w Poznaniu? czy oficjalnie była wtedy jeszcze zgoda?
Miedzy ŁKSem a Arką coraz zimniej;]
A w Gdynii bez zmiany, ŁKS cały czas nie lubiany ;)thebest pisze:Miedzy ŁKSem a Arką coraz zimniej;]
No Arka ma niesamowite ciśnienie na ŁKS, koszulki anty ŁKS, nie pochodzące od RTSu specyficzna sprawa jak dla mnie;p
-
F.rank T.homas
grasso64 pisze:NIe wiem czy była opisywana zgoda Wisły Płock z Górnikiem Z.
Zgoda od kwietnia 2002, trwała o ile się nie mylę 5 lat.
Najwięcej KSG było z Wisła podczas rozgrywanych meczów na Śląsku tj. GKS Katowice, Piast Gliwice i były to odpowiednio liczby ok 500 i ok 1tys. Natomiast w drugą stronę Górnik był wspierany w meczach w Centrum Polski tj. Warszawa, Łódź. Największa liczba to około 90 osób na meczu ŁKS - Górnik.
Oczywiście powstały szaliki, vlepki ale nic więcej.
Nawet bardzo specyficzna ... dziwi mnie ta nienawiść, ciągłe bluzgi, ale jak to mówią wyjaśni sie wszystko "na kibicowskim szlaku" ;) ciekawe jak sie dalej sytuacja potoczy, ŁKS- Lech, Lech - Arka .... coś czuje, ze ogólnie w Polsce nastąpi w najblizszym czasie niezłe przetasowanie.sml1908 pisze:No Arka ma niesamowite ciśnienie na ŁKS, koszulki anty ŁKS, nie pochodzące od RTSu specyficzna sprawa jak dla mnie;p
-
mocne-uderzenie
Najlepszy przykład pucki Arka-Widzew
http://www.allegro.pl/item908973833_cza ... ratis.html
Pamiętam też jakieś zdjęcie które było w necie prowadzącego młyn na Widzewie w kapeluszu bodajże Arki?? Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi
http://www.allegro.pl/item908973833_cza ... ratis.html
Pamiętam też jakieś zdjęcie które było w necie prowadzącego młyn na Widzewie w kapeluszu bodajże Arki?? Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi
mylisz sie to byl Po... i mial czapke Elany.
A dla większości Polski specyficzną sprawą jest układ ŁKS-Lech.sml1908 pisze:No Arka ma niesamowite ciśnienie na ŁKS, koszulki anty ŁKS, nie pochodzące od RTSu specyficzna sprawa jak dla mnie;p
dlaczegofcb pisze: A dla większości Polski specyficzną sprawą jest układ ŁKS-Lech.
a co w tym specyficznego,chca byc najlepsi to sie dogadali...hitler ze stalinem tez sie dogadali a pozniej toczyli wojne,raz przyjaciel raz wrog,tak bylo zawsze
Nie wydaje Ci się dziwne ze w tak krótkim czasie, na przestrzeni pół roku zmienia się front o 180 stopni? W tak krótkim czasie gdzie ludzie decydujący w obu ekipach dalej ci sami, przeciez przez pare miesiecy nie nastąpiła wymiana pokoleń nie przyszli nagle inni ludzie. Jest to dosyc specyficzne, nie wydaje Ci się ? Takie rzadko spotykane.yeyo pisze:dlaczegofcb pisze: A dla większości Polski specyficzną sprawą jest układ ŁKS-Lech.
moze i masz racje ale po tym co zauwazam co dzieje sie na przestrzeni 5 lat wcale mnie to nie szokuje. i wcale nie tak rzadko spotykanefcb pisze:Nie wydaje Ci się dziwne ze w tak krótkim czasie, na przestrzeni pół roku zmienia się front o 180 stopni? W tak krótkim czasie gdzie ludzie decydujący w obu ekipach dalej ci sami, przeciez przez pare miesiecy nie nastąpiła wymiana pokoleń nie przyszli nagle inni ludzie. Jest to dosyc specyficzne, nie wydaje Ci się ? Takie rzadko spotykane.yeyo pisze:dlaczegofcb pisze: A dla większości Polski specyficzną sprawą jest układ ŁKS-Lech.
-
mocne-uderzenie
A teraz nosi czapki Arki będąc jej dyrektorem. Niezły cyrk tam przy Piłsudskiego-same tajemnice-Arka,Elana,Stal Rzeszów coś tam jeszcze by się znalazło ;)AJracing pisze:mylisz sie to byl Po... i mial czapke Elany.
niedlugo moga powstac nowe koalicje i musze przyznac ze jesli tak sie stanie to naprawde bedzie baardzo ciekawie.
Jakby sie ktos z raz na dzien nie przyjebał do Widzewa to byłby dzien stracony.mocne-uderzenie pisze:A teraz nosi czapki Arki będąc jej dyrektorem. Niezły cyrk tam przy Piłsudskiego-same tajemnice-Arka,Elana,Stal Rzeszów coś tam jeszcze by się znalazło ;)AJracing pisze:mylisz sie to byl Po... i mial czapke Elany.
Nie ma nic tajemiczego w tym co piszesz. Z Arka nie ma zadnych tajemniczych układów, Elana to zgoda Ruchu-naszej JEDYNEJ ZGODY-, wiec poza kontaktami WFCG nic nas z Torunianami nie łaczy. A co do Stali to pozostał wielki sentyment i prywatne kontakty jeszcze z czasow zgody. I tyle. Gdzie tu tajemnice?
Nie mozna edytowac, a jeszcze jedna sprawa:
A jesli chodzi o P.
To przeciez ogolnie dostepna wiedza i mysle ze tajemnic nie zdradze.
Otoz niestety (jak dla mnie- pisze we własnym imieniu), nie za wiele (jesli wogole) ma jeszcze wspolnego z Widzewem. Wiec to jego prywatna sprawa gdzie jest dyrektorem i jakie czapi nosi.
I tyle.
A jesli chodzi o P.
To przeciez ogolnie dostepna wiedza i mysle ze tajemnic nie zdradze.
Otoz niestety (jak dla mnie- pisze we własnym imieniu), nie za wiele (jesli wogole) ma jeszcze wspolnego z Widzewem. Wiec to jego prywatna sprawa gdzie jest dyrektorem i jakie czapi nosi.
I tyle.
-
cwaniak z PKSu
Widzę, że zaczynają się znowu ciężkie rozkminki na temat możliwego rozpadu Triady. Kiedyś była gadka, że Cracovia skuma się z ŁKS a Lech i Arka z Widzewem. Teraz Generał sugeruje kolejne przetasowania. Takie mamy czasy, Lech pije browce z Arkowcami siedzącymi na Remesie w wiadomych koszulkach a niedługo będzie dzwonił do ŁKSu prosząc o pomoc w jakiejś akcji.
mocne-uderzenie zdradzę Ci w tajemnicy, że kiedyś były nawet dostępne gadżety łączone Widzew-Arka ;]
mocne-uderzenie zdradzę Ci w tajemnicy, że kiedyś były nawet dostępne gadżety łączone Widzew-Arka ;]
Układ ŁKSu z Lechem jest tylko chuliganski!Nie znaczy to ze ŁKS sie lubi z Lechem.Tylko obydwie ekipy sportowe dzialaja razem,to sa juz ich sprawy a nie wszystkich kibicow!
Pomiedzy ŁKSem a Lechem nic sie nie zmieniło,pomiedzy bojówkami duzo;)
Pomiedzy ŁKSem a Lechem nic sie nie zmieniło,pomiedzy bojówkami duzo;)
Sporo tutaj "rozkminek" i dywagacji, ale w sumie nie ma się co dziwić, bo temat dotyczy czołowych, polskich ekip.
Od ponad 3 lat mieszkam w Trójmieście i mam okazję z bliska przyjrzeć się tutejszej scenie kibicowskiej i klimatowi jaki tutaj panuję. Na linii Arka v Widzew w sumie wiadomo jak jest już od kilku dobrych lat. Nie raz bywało, że obie ekipy bywały u siebie na meczach i przechadzały się w swoich barwach po stadionie. Arka była również zaproszona na turniej kibiców do Grudziądza organizowany zdaje się przez WfcG. Ostatnimi czasy Widzew z Arką w klatce na GKS Bełchatów - Arka i chyba razem poruszali się po Pradze przy okazji meczu Czechy-Polska. Świadczy to tylko o tym, że obie ekipy się lubią i gdyby nie Cracovia po stronie Arki i Ruch po stronie Widzewa można by wróżyć tym ekipom coś więcej.
Po drugiej stronie Lech z ŁKS-em i tutaj zaczyna się "cięższy" temat. Tak jak ktoś wyżej pisał, w parę miesięcy metamorfoza i obie ekipy (h) już się lubią ? Jeszcze niedawno walczyli ze sobą banda na bandę! 3-4 lata temu Cracovia wysypuje się na murawę podczas meczu KSC - ŁKS po tym jak łodzianie bluzgają na Arkę, pokazując wielki charakter i to jak traktuje się Arkę w Krakowie, czyli na pełnym kozaku. Przy tym wszystkim Lech kumający się z ŁKS-em wygląda mizernie. Nie przekonuje mnie argument, że chcą być najlepsi w Polsce, bo to, że wtopili z Lechią według mnie nie zrzuca ich z tronu. No cóż... zachowanie dla jednych normalne dla innych ciągle budzące wiele kontrowersji.
I inna dziwna kwestia, znowu cofnę się do meczu w Pradze. Cracovia dobrą ekipą zatrzymana na granicy, Arka w Pradze z tego co mi wiadomo dobrą bandą, a Lech nie z Arką i KSC tylko z... ŁKS-em. ... a z Arką oczywiście Widzew :) Według mnie sojusz ALC powoli przechodzi do historii i jego ewentualny upadek będzie ogromnym wstrząsem w kibicowskiej Polsce, na pewno ku uciesze wielu.
Nie ma co więcej dywagować, życie pokażę co się stanie, ale powoli dochodzimy do punktu zwrotnego i zmiany pokoleniowe coraz bardziej są widoczne.
Od ponad 3 lat mieszkam w Trójmieście i mam okazję z bliska przyjrzeć się tutejszej scenie kibicowskiej i klimatowi jaki tutaj panuję. Na linii Arka v Widzew w sumie wiadomo jak jest już od kilku dobrych lat. Nie raz bywało, że obie ekipy bywały u siebie na meczach i przechadzały się w swoich barwach po stadionie. Arka była również zaproszona na turniej kibiców do Grudziądza organizowany zdaje się przez WfcG. Ostatnimi czasy Widzew z Arką w klatce na GKS Bełchatów - Arka i chyba razem poruszali się po Pradze przy okazji meczu Czechy-Polska. Świadczy to tylko o tym, że obie ekipy się lubią i gdyby nie Cracovia po stronie Arki i Ruch po stronie Widzewa można by wróżyć tym ekipom coś więcej.
Po drugiej stronie Lech z ŁKS-em i tutaj zaczyna się "cięższy" temat. Tak jak ktoś wyżej pisał, w parę miesięcy metamorfoza i obie ekipy (h) już się lubią ? Jeszcze niedawno walczyli ze sobą banda na bandę! 3-4 lata temu Cracovia wysypuje się na murawę podczas meczu KSC - ŁKS po tym jak łodzianie bluzgają na Arkę, pokazując wielki charakter i to jak traktuje się Arkę w Krakowie, czyli na pełnym kozaku. Przy tym wszystkim Lech kumający się z ŁKS-em wygląda mizernie. Nie przekonuje mnie argument, że chcą być najlepsi w Polsce, bo to, że wtopili z Lechią według mnie nie zrzuca ich z tronu. No cóż... zachowanie dla jednych normalne dla innych ciągle budzące wiele kontrowersji.
I inna dziwna kwestia, znowu cofnę się do meczu w Pradze. Cracovia dobrą ekipą zatrzymana na granicy, Arka w Pradze z tego co mi wiadomo dobrą bandą, a Lech nie z Arką i KSC tylko z... ŁKS-em. ... a z Arką oczywiście Widzew :) Według mnie sojusz ALC powoli przechodzi do historii i jego ewentualny upadek będzie ogromnym wstrząsem w kibicowskiej Polsce, na pewno ku uciesze wielu.
Nie ma co więcej dywagować, życie pokażę co się stanie, ale powoli dochodzimy do punktu zwrotnego i zmiany pokoleniowe coraz bardziej są widoczne.
P. nie jest już dyrektorem piłkarskiej Arki, aktualnie zajmuje się rugby.
Konkrety?Od ponad 3 lat mieszkam w Trójmieście i mam okazję z bliska przyjrzeć się tutejszej scenie kibicowskiej i klimatowi jaki tutaj panuję. Na linii Arka v Widzew w sumie wiadomo jak jest już od kilku dobrych lat. Nie raz bywało, że obie ekipy bywały u siebie na meczach i przechadzały się w swoich barwach po stadionie.
Upadłeś to ty i to w dodatku na głowę.Według mnie sojusz ALC powoli przechodzi do historii i jego ewentualny upadek będzie ogromnym wstrząsem w kibicowskiej Polsce, na pewno ku uciesze wielu.
Bo zostal zawrocony w drodze razem z ŁKSemHuggos pisze:Lecha nie było w Pradze.
-
sopocka plaża
-
cwaniak z PKSu
Poduszkiwu_ pisze:Tzn? Tak z ciekawościcwaniak z PKSu pisze:mocne-uderzenie zdradzę Ci w tajemnicy, że kiedyś były nawet dostępne gadżety łączone Widzew-Arka ;]
:)
A moim zdaniem właśnie tymi koszulkami pokazali charakter. Nie lubią od lat ŁKSu więc pokazali co myślą o tym układzie. Podobnie jak na meczu Widzew-Arka, gdzie dużo osób z Gdyni przyjechało w barwach Cracovii, pokazując, że zgoda jest najważniejsza.Toskafka pisze: Z mojego punktu widzenia w Arce coraz gorzej sie dzieje, co rusz pokazują, że ta dzisiejsza Arka jest tylko cieniem dawnej charakternej Arki.
Przytoczę tutaj choćby Remes Cup i osoby w koszulkach "W Gdyni bez zmiany..." Patrząc na fakt ze jest to układowicz Lecha.
Mylisz sie w porównaniu z tym co było jeszcze kilka lat temu na Arce dzieje się coraz lepiej. Poczekamy zobaczymy. pzdr.Toskafka pisze:Z mojego punktu widzenia w Arce coraz gorzej sie dzieje, co rusz pokazują, że ta dzisiejsza Arka jest tylko cieniem dawnej charakternej Arki.Upadłeś to ty i to w dodatku na głowę.
Przytoczę tutaj choćby Remes Cup i osoby w koszulkach "W Gdyni bez zmiany..." Patrząc na fakt ze jest to układowicz Lecha. Drugą sprawą było pozdrawianie swojej zgody z Bytomia kilka razy częściej niż pozostałe zgody i w dodatku pokazując w stronę sektora Torcidy. Arka chciała jakąs awanture tym wywołać ?
Myśle ze upadek Wielkiej Triady to tylko kwestia czasu.
Pozdro
Jeżeli cytujesz czyjąś wypowiedz uwzględnij to i nie ważne że jest zaczerpnięta z innego forumToskafka pisze:Z mojego punktu widzenia w Arce coraz gorzej sie dzieje, co rusz pokazują, że ta dzisiejsza Arka jest tylko cieniem dawnej charakternej Arki.Upadłeś to ty i to w dodatku na głowę.
Przytoczę tutaj choćby Remes Cup i osoby w koszulkach "W Gdyni bez zmiany..." Patrząc na fakt ze jest to układowicz Lecha. Drugą sprawą było pozdrawianie swojej zgody z Bytomia kilka razy częściej niż pozostałe zgody i w dodatku pokazując w stronę sektora Torcidy. Arka chciała jakąs awanture tym wywołać ?
Myśle ze upadek Wielkiej Triady to tylko kwestia czasu.
Pozdro
Ciekaw jestem jak ilościowo i wiekowo przedstawia się reaktywowane Zagłębie, ale narybku tam wielkiego się nie spodziewam.sopocka plaża pisze:http://lechia.net/index.php/20100204127 ... lechia.bks
To są tylko i wyłącznie moje odczucia.Jeżeli cytujesz czyjąś wypowiedz uwzględnij to i nie ważne że jest zaczerpnięta z innego forum
-
cyryl bazgrolarz
Tak jak ktoś wcześniej napisał, teraz najważniejsze to być na szczycie nieważne jakim kosztem. Ja osobiście nie przepadam za takimi układami, wolę długoletnie zgody z tradycjami oparte nie raz bardziej na prawdziwej przyjaźni niż rozkminie czy silni czy słabi.
Co do mojego wcześniejszego posta i kilku odpowiedzi.
Przede wszystkim w swoim poście pisząc, że sojusz ALC zbliża się do rozłamu, chciałem głównie nawiązać do tego, że dziwie się, że Lech swoim układem z ŁKS-em świadomie oddala się od Arki i Cracovii. Dziwię się tym bardziej, że Arka w tej chwili wyraźnie wraca na dobry tor i jest to dobra ekipa, która bardzo dobrze jeździ na wyjazdy i jest coraz bardziej aktywna na innym polu. Dla mnie sojusz ALC zawsze był sztandarową grupą i zawsze podziwiałem ich wspólne mobilizację na wyjazdy do Warszawy, na kadrę czy na inne wspólne "wycieczki", a było tego sporo i zawsze z dobrym skutkiem. Jeśli faktycznie doszło by do rozłamu, który zmienił by znacznie naszą scenę kibicowską, to obawiam się, że Lech za jakiś czas obudzi się z przysłowiową ręką w nocniku, bo romans z ŁKS-em to tylko "przelotna" znajomość według mnie.
A.G: Nie widziałem, lecz słyszałem i zdaje się było to gdzieś w relacjach bezpośrednio po tym spotkaniu. Kilkanaście osób z Widzewa w barwach na Arka-Legia (było to chyba wtedy, kiedy Legia miała zakaz wyjazdowy, inauguracja ekstraklasy w Gdyni ?). Arka z kolei była w kilka osób na jakimś mecz 2-ligowym Widzewa, też w okolicach tamtego sezonu.
Ok. Koniec tematu, życie pokaże co się wydarzy.
Przede wszystkim w swoim poście pisząc, że sojusz ALC zbliża się do rozłamu, chciałem głównie nawiązać do tego, że dziwie się, że Lech swoim układem z ŁKS-em świadomie oddala się od Arki i Cracovii. Dziwię się tym bardziej, że Arka w tej chwili wyraźnie wraca na dobry tor i jest to dobra ekipa, która bardzo dobrze jeździ na wyjazdy i jest coraz bardziej aktywna na innym polu. Dla mnie sojusz ALC zawsze był sztandarową grupą i zawsze podziwiałem ich wspólne mobilizację na wyjazdy do Warszawy, na kadrę czy na inne wspólne "wycieczki", a było tego sporo i zawsze z dobrym skutkiem. Jeśli faktycznie doszło by do rozłamu, który zmienił by znacznie naszą scenę kibicowską, to obawiam się, że Lech za jakiś czas obudzi się z przysłowiową ręką w nocniku, bo romans z ŁKS-em to tylko "przelotna" znajomość według mnie.
A.G: Nie widziałem, lecz słyszałem i zdaje się było to gdzieś w relacjach bezpośrednio po tym spotkaniu. Kilkanaście osób z Widzewa w barwach na Arka-Legia (było to chyba wtedy, kiedy Legia miała zakaz wyjazdowy, inauguracja ekstraklasy w Gdyni ?). Arka z kolei była w kilka osób na jakimś mecz 2-ligowym Widzewa, też w okolicach tamtego sezonu.
Ok. Koniec tematu, życie pokaże co się wydarzy.
-
Profesura
niektore dzisiejsze uklady rownie dobrze mozna nazwac "porozumieniem handlowym" tudziez spolka bez o.o.