Raz na wozie ,a raz pod
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Ty Boczek powiem tak "Nie ma Zawiszy w Bydgoszczy, jest tylko Polonia". To właśnie Polonia skroiła wam 3 flagi na meczu Elana-Zawisza i to Polonia umila wam życie.BonczekELANA pisze:O ile pamiec mnie nie myli i wiesc prawdziwa to. Kiedys byla akcja wsrod kibicow Poloni na to ktore osiedle skroi wiecej szali Zawiszy. Konkurs trwal w najlepsze Polonia kosila zniwa, kiedy doszyl sluchy o tym koknkursie do Zawiszy to starzy zabronili chodzic ludziom w barwach.
-
-
AKS teraz chyba juz wogole nie ma kibicow, druzyna jest blisko upadloscicraxoholik pisze:A jak oceniacie ruch kibicowski w BUSKU ZDROJU gdzie jest klub AKS BUSKO ZDRÓJ?bylem tam kiedys na meczu AKS-AVIA i powiem ze p[rzewazala tam ilosc dziadkow ale wiem tez ze maja nwet jedna flage:D
bylem w Busku na sylwku i wiem ze jest tam sporo osob za Legia
[link] 

-
-
-
i po co ta napinka?yogi_1981 pisze:Ty Boczek powiem tak "Nie ma Zawiszy w Bydgoszczy, jest tylko Polonia". To właśnie Polonia skroiła wam 3 flagi na meczu Elana-Zawisza i to Polonia umila wam życie.BonczekELANA pisze:O ile pamiec mnie nie myli i wiesc prawdziwa to. Kiedys byla akcja wsrod kibicow Poloni na to ktore osiedle skroi wiecej szali Zawiszy. Konkurs trwal w najlepsze Polonia kosila zniwa, kiedy doszyl sluchy o tym koknkursie do Zawiszy to starzy zabronili chodzic ludziom w barwach.
zapraszam jutro do Torunia bedziesz mial okazje sie wykazac

Elana Toruń&Ks Myszków
-
- ban
A ja nie wiem do kogo ty się przyczepiasz? "BoczekElana" czy jak mu tam opisał pewną sytuacje z lat 1999/2000? Jak już to niech panowie z Zawiszy potwierdzą albo zaprzeczą? A "Yogi_1981" skąd ty się wziąłeś z takimi głupotami, kpisz czy co?d-bomb pisze:i po co ta napinka?yogi_1981 pisze:Ty Boczek powiem tak "Nie ma Zawiszy w Bydgoszczy, jest tylko Polonia". To właśnie Polonia skroiła wam 3 flagi na meczu Elana-Zawisza i to Polonia umila wam życie.BonczekELANA pisze:O ile pamiec mnie nie myli i wiesc prawdziwa to. Kiedys byla akcja wsrod kibicow Poloni na to ktore osiedle skroi wiecej szali Zawiszy. Konkurs trwal w najlepsze Polonia kosila zniwa, kiedy doszyl sluchy o tym koknkursie do Zawiszy to starzy zabronili chodzic ludziom w barwach.
zapraszam jutro do Torunia bedziesz mial okazje sie wykazac
PS. Nie jutro tylko pojutrze

POLONIA BYDGOSZCZ & STOMIL OLSZTYN
-
Witam ponownie.Marcin_Walbrzych pisze:......a co do Zaglebia Walbrzych-ich po prostu nie ma i koniec
Na poprzednim forum przed „resetem” napisałem w odpowiedzi na posty kibiców Górnika co u nas słychać ale napisze raz jeszcze.
Otóż nie jest prawdą do końca tak jak Marcin_Wałbrzych i kilku innych kibiców Górnika pisze iż nas nie ma.
Oto kilka powodów:
1. Stworzyliśmy Stowarzyszenie Kibiców Zagłębie Wałbrzych (kibice Górnika do tej pory nie mogą tego zrobić, nie chcą albo nie umieją).
2. Pojawiła się seria Vlepek, Pasiaki i czapeczki.
3. Stworzyliśmy klub piłkarski Zagłębie Wałbrzych póki co wystawiliśmy drużynę Juniorów w klasie Terenowej. Jako, że jest duże zainteresowanie naszym klubem i młodych piłkarzy (większość z nich utożsamia się z Zagłębiem m.in. poprzez rodziców) zamierzamy również zgłosić drugą drużynę. W niedalekiej przyszłości rozważamy na naszych „młodych graczach” powołać drużynę seniorów.
4. Nie jest prawdą także jako by nie można nas spotkać, co piszą co poniektórzy kibice Górnika. Jesteśmy na meczach naszych Juniorów jak i Old Boy-ów Zagłębia Wałbrzych.
Reasumując mamy inne cele: Kibice Górnika kibicują drużynie Górnik/Zagłębie Wałbrzych a my staramy się reaktywować klub Zagłębie. Ponosząc przy tym wszelkie koszty z tym związane ze składek członkowskich m.in. zakup strojów dla piłkarzy, piłki, wynagrodzenie dla trenera, opłacić transport na mecz wyjazdowy itp.
I chociażby z tych właśnie powodów można przyjąć iż jesteśmy. No chyba, że to wszystko robią kibice Górnika z miłośći do swego klubu

A tak na poważnie to zdajemy sobie dobrze sprawę z tego, że czeka nas jeszcze długa droga aby osiągnąć miejsce jakie mieli Thoreziacy na scenie kibicowskiej w latach 70 i 80-tych. Ale wszyscy jesteśmy dobrej myśli. Mając w świadomości chociaż to, że niektórym klubom zajęło 40 lat aby stworzyć ruch kibicowski a nam idzie to szybciej.
Z jednym się zgodzę z Panem Marcinem otóż póki co nie istniejemy na gruncie Hooligans. Jak już pisałem wcześniej mamy inne priorytety. Ale wcale nie wykluczone, że w niedalekiej przyszłości ktoś od nas też będzie starał się w tym zaistnieć, czas pokaże.
PS. Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś więcej o nas to zapraszam na nasza stronę i do kulturalnej rozmowy na forum. [link]
Pozdrawiam wszystkich tych którzy o nas nie zapomnieli.
Pozdrowienia dla tych, którzy nigdy o nas nie zapomnieli !!
-
komentarz do Zagłębia Wałbrzych:
według waszej strony:
Część kibiców stara się zapomnieć o w zasadzie pokojowym zetknięciu się obu grup kibiców po fuzji. Ten szalik odzwierciedlał przekonania części kibiców Zagłębia i Górnika o potrzebie stworzenia jednej wspólnej i silnej ekipy.

po prostu sami się załatwiliście, silny wchłoną słabszego, a wy mu jeszcze pomogliście, a teraz po ok 10 latach przypomniliście sobie o Zagłębiu, gdzie reszta byłych Zagłębiaków to kibice Górnika, a młodzież to 100% Górnik.
według waszej strony:
Część kibiców stara się zapomnieć o w zasadzie pokojowym zetknięciu się obu grup kibiców po fuzji. Ten szalik odzwierciedlał przekonania części kibiców Zagłębia i Górnika o potrzebie stworzenia jednej wspólnej i silnej ekipy.

po prostu sami się załatwiliście, silny wchłoną słabszego, a wy mu jeszcze pomogliście, a teraz po ok 10 latach przypomniliście sobie o Zagłębiu, gdzie reszta byłych Zagłębiaków to kibice Górnika, a młodzież to 100% Górnik.
-
i niech to skończy już polemikę bydgoską, bo niektórym się w dupach zaczyna lekko przewracać.mentol pisze:bez napinki ale sytuacja w Bydgoszczy wyglada tak ze na ostatnim meczu Polonia Bydgoszcz-Drweca Golub Dobrzyn po stadionie chodzila kilkudziesiecioosobowa grupa kibicow pewnego klubu nie napotykajac "gospodarzy".
-
Yogi_1981 po pierwsze nie wiem na jakiej postawie twierdzisz iż Górnik był wtedy silniejszy. Dla mnie to były równorzędne ekipy. Ale jak to się mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Więc w tej sprawie polemizować nie będę.yogi_1981 pisze: po prostu sami się załatwiliście, silny wchłoną słabszego, a wy mu jeszcze pomogliście, a teraz po ok 10 latach przypomniliście sobie o Zagłębiu, gdzie reszta byłych Zagłębiaków to kibice Górnika, a młodzież to 100% Górnik.
Po drugie. Z tą 100% młodzieżą dla Górnika także bym się do końca nie zgodził. Faktem jest, że mają dużo młodych oraz więcej od nas ale i u nas pojawia się ich coraz więcej. A jak to będzie za rok, dwa czy dziesięć lat czas pokaże. Ja osobiście jestem dobrej myśli.
Po trzecie. Masz trochę racji w tym, że im w jakiś sposób pomogliśmy. Ale trzeba pamiętać, że to był czas transformacji w Wałbrzychu, zamykano wszystko co się dało m.in. kopalnie, koksownie. Ogólnie panował marazm i nie było wiadomo co przyniesie kolejny dzień. Z tego letargu jako pierwsi otrząsnęli się kibice Górnika zapewne jest to spowodowane tym iż w tych latach całkiem dobrze radzili sobie koszykarze Górnika którzy grali w ekstraklasie. A wtedy były inne czasy i nie było jak teraz podziałów na kibiców piłki nożnej i koszykarskiej. Prawdą jest to, że po fuzji jak powstało KP Wałbrzych część Thoreziaków odpuściła sobie mecze. Część uznało tą fuzję za koniec pewnej epoki, epoki prawdziwego Zagłębia i Górnika i nastanie czegoś nowego z czym nie wszyscy się identyfikowali i identyfikują do teraz. Inna grupa wyjechała w poszukiwaniu „lepszego jutra” zza granicę czy do innych miast. Nie było u nas osoby która by to wszystko trzymała w garści. I tutaj z Tobą się zgodzę, że w ten sposób pomogliśmy Górnikowi i nie odżegnujemy się od odpowiedzialności za to. Jednym słowem nawaliliśmy.
Ale teraz staramy się powrócić po tym okresie hibernacji. Bo lepiej zacząć robić coś później aniżeli wcale.
Ps. A co do grupy obecnych exThoreziaków wśród kibiców Górnika to nie będę się na ich temat wypowiadał. To był ich świadomy wybór i jak się z tym dobrze czują i uważają, że maja czyste sumienie to niechaj tak będzie i zostanie. To ich sprawa.
Pozdrawiam
Pozdrowienia dla tych, którzy nigdy o nas nie zapomnieli !!
-
-
- ban
-
-
W Gdyni po staremu, Bałtyk w liczbach kilkunasto/kilkudzisięcio osobowych melduje się na meczach, oraz regularnie wspiera swoje zgody, poza tym Arka ma się coraz lepiej.Fighting Dragon Tokyo pisze:Sporo czasu już minęło, sezon ogórkowy już rozpoczęty, więc chciałbym się dowiedzieć jak aktualnie wygląda w Tarnowie, Krakowie (mam na myśli Hutnik), Gdyni i Radomiu. Te miasta najbardziej mnie ciekawią.
Ostatni wyjazd Bałtyku do Sztumu :
[link]
Ostatnio "lekcję" Bałtyk otrzymał wiosną, podczas wyjazdu do Pucka, gdzie na zbiórkę w Sopocie zawitała młoda ekipa Arki.
-
-
-
Fighting Dragon Tokyo pisze:Sporo czasu już minęło, sezon ogórkowy już rozpoczęty, więc chciałbym się dowiedzieć jak aktualnie wygląda w Krakowie (mam na myśli Hutnik).
Istniejemy, jeździmy działamy - jak zapewne wiesz teraz w "nowej III" lidze. W zeszły weekend ok 70 osób na wyjeździe do Neptuna Końskie + kilkanaście wesprzeć naszych przyjaciół z GKS Jastrzębie w meczu z Motorem Lublin.
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl
http://nh2010.pl