Legendarni kibole

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

gasior

Re: Legendarni kibole

Post autor: gasior »

Nie wiedziałem, w którym dziale skierować te pytanie więc chyba ten jest najlbiższy, o kogo chodzi w tej o to piosence (z jakiej ekipy)
http://w299.wrzuta.pl/audio/9aUtDsEG3gY ... zutamp3.pl
iparts.pl
wshgns

Post autor: wshgns »

Luxus akurat Ty sprowokowałeś ten wywód lekko, ale mniejsza o to. Konczmy temat.

A powracajac do meritum.

Co tam słychac u Jagły z Pogoni?
W pewnym momencie chyba wyprowadził się w końcu z Jaworzna?

Dalej działa czy jest w miejscu odosobnienia?
Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no »

Mieszka dalej w Jaworznie.

Świr, świr i jeszcze raz świr :)
wshgns

Post autor: wshgns »

swego czasu tworzył kibicowską Szczakowiankę :D

dalej działa w tym temacie cos?

poza tym jezdzi dalej na Pogon?
Gieksa J-no

O takich sprawach niech napiszą chłopaki z Pogonii ja tylko dodam od siebie, że na Szczakowiance(która nawiasem mówiąc zaczeła się lizać z Ruchem jaworznickim) już nie działa.

Hehe, do tej pory się wspomina jak J. stojąc na gnieździe na Szczaksie intonował- Poooogoń Szczeeecin :)

Dużo by o nim pisać i jeśli ktoś ma ochote to niech pisze ale w granicach rozsądku
tigerodrawodzislaw

Post autor: tigerodrawodzislaw »

znam tego swira to on odbil flage Pogoni ,CHojna,w Wodzislawiu a znam ta flage bardzo dobrze bo traci ja kibic Pogoni wracajacy od ziomka z GKS Katowice
dr,martens

Post autor: dr,martens »

W tym temacie poruszono temat dwóch ''legendarnych kibiców'' z miasta Jaworzno.
Jako,że zbytnio nie orientuję się w realiach tego miasta,ciekawi mnie jakie mieli ze sobą relacje Leniu z Wisły i J. z Pogoni. Zapewne ich drogi wielokrotnie się krzyżowały,gdyż Jaworzno nie jest zbyt dużym miastem.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Gieksa J-no

W latach 90-tych była kosa zarówno Wisły( a co za tym idzie Lenia), z Gieksą i Jagłą również. W późniejszych latach spokój...
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

J. rozpowszechnil u nas ruch kibicowski , mial naprawde konkretna sile przebicia , teraz dawno sie nie pokazal na meczach , gdyz oczywiscie zawsze w jego sercu byla jest i bedzie Pogon Szczecin . W koszulce Legii swego czasu smigal po calym Jaworznie oczywiscie bez konsekwencji :) . Nie wiem co z nim teraz dawno nie widzialem go , chyba zrobil nowa flage FC Jaworzno Pogoni
daniswa

Post autor: daniswa »

na Szczakowiance nie działa już nic, nie wyprowadził się z Jaworzna , na Pogoń oczywiście dalej jeździ i działa, ma sie bardzo dobrze:)
ZjemCie

Post autor: ZjemCie »

a ten Autobus co był w rozmowach w toku jest owiany jakąś legendą ?
jaworzno21

Post autor: jaworzno21 »

dr_martens pisze:W tym temacie poruszono temat dwóch ''legendarnych kibiców'' z miasta Jaworzno.
Jako,że zbytnio nie orientuję się w realiach tego miasta,ciekawi mnie jakie mieli ze sobą relacje Leniu z Wisły i J. z Pogoni. Zapewne ich drogi wielokrotnie się krzyżowały,gdyż Jaworzno nie jest zbyt dużym miastem.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
bili sie dwa razy, z tego co pamietam wygral raz pan J, raz pan L
pan J zyje, troszke odszedl w bok
jako ciekawostke podam, ze jechal w prywatnych sprawach gdzies po Polsce i trafil go Ruch jadacy na Widzew z gieksa....
musial wjechac w las.............
wjazd na chate

Post autor: wjazd na chate »

ja dodam ze pan J to stary przyjaciel GKSu Katowice,chodz jest z Pogoni ma zgode z Legia nie przeszkadza mu to w wachaniu sie z GieKSa.
kciuk

Post autor: kciuk »

ZjemCie pisze:a ten Autobus co był w rozmowach w toku jest owiany jakąś legendą ?
taką, że mimo iż prawie nic nie widzi ma "paredziesiat" wyjazdów za Legią.
Jako ciekawostke dodam, ze dostał zakaz(juz zdjety) od kp za to, ze przyszedł pijany na mecz na Ł3
Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec »

jaworzno21 pisze: bili sie dwa razy, z tego co pamietam wygral raz pan J, raz pan L
pan J zyje, troszke odszedl w bok
jako ciekawostke podam, ze jechal w prywatnych sprawach gdzies po Polsce i trafil go Ruch jadacy na Widzew z gieksa....
a nie powinno być - Ruch jadący na Widzew z GieKSą?
lurppis

Post autor: lurppis »

halodrol pisze: a skoro mowa o Autobusie z Legii to w Krakowie jest Borys, całkiem niewidomy, który wyjazdów ma pod setke, a do tego pierwszorzędny melanżownik.
[/quote]

kibic Wisły gwoli jasności, w tym wojaże po europie.
abg

Post autor: abg »

jeśli chodzi o Borysa to mam w pamieci jego 2 historie;
mieszka(ł) w jakimś ośrodku który jest zamykany 22-6 tak wiec zeby jechac do Szczecina specjalem który ruszał o 5, musiał całą noc spędzić na miescie by przyjsc na dworzec. Okazało sie jednak że pomylił dni i był dzień za wcześnie. Tak więc i kolejną noc musiał spędzić poza domem by stawić się na zbiórkę.
Opowiadał też kiedys jak spoźnił się na zbiórkę i musiał jechać sam przez poł Polski z 4 przesiadkami by dotrzeć na mecz.

tak wiec jak słucham nieraz problemów ludzi, czemu to nie mogą jechać na wyjazd to śmiać się chce.
Silver

Post autor: Silver »

Zbyszek R. jeszcze działa na Arce?
Manieks

Post autor: Manieks »

Mógłby ktoś coś napisać o Bronku z Stali Rz. ? Dziala jeszcze ?
Esprimo

Post autor: Esprimo »

Śp. Bronek zmarł niestety niedawno..
Frodo

Post autor: Frodo »

A może ktoś napisać czy wyżej opisywany J zaraził kogoś z Jaworzna miłością do Pogoni?
daniswa

Post autor: daniswa »

powiedzmy że obecnie w Jaworznie jest koło 10 licząc z braćmi J
dr,martens

Puchatek pisze:
pająkreaktywacjia pisze:Mam pytanie ... Czy w Kielcach byli jacyś legendarni kibice ?? Z opowieści słyszałem że do takich kibiców zaliczał się Kiler ale nie wiem czy to prawda czy fałsz
To prawda.Kiler to żywa legenda na Koronie,aktywny chyba juz w latach 80 i bardzo w 90.Jest i był ikoną kibiców.Od paru lat przebywa na emigracji.Ja kiedys słyszalem historie ze przeszedl sie po specjalu Górnika Zabrze i nikt go nawet nie ruszyl.
Puchatek-nic takiego nie miało miejsca.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
PF

Post autor: PF »

zawsze sie zastanawialem jak to sie stalo ze J zaczol jezdzic na POGON mieszkal w szczecinie?
JSC

Post autor: JSC »

Swego czasu Pogoń była na topie, odnosiła sukcesy sportowe (lata 90.) i była popularna w całym kraju. Mógł na tej zasadzie, podobnie jak inni kilka lat później Widzewowi. Wtedy w Jaworznie sporo osób kibicowało Pogoni.
jaworzno21

JSC pisze:Swego czasu Pogoń była na topie, odnosiła sukcesy sportowe (lata 90.) i była popularna w całym kraju. Mógł na tej zasadzie, podobnie jak inni kilka lat później Widzewowi. Wtedy w Jaworznie sporo osób kibicowało Pogoni.

jak chcesz tylko napisac post to zajrzyj na forum przyjaciolki...
wszedzie cie pelno...
J byl mieszkancem Szczecina...
do nas sie przeprowadzil
nisc

Post autor: nisc »

jaworzno21 pisze:
JSC pisze:Swego czasu Pogoń była na topie, odnosiła sukcesy sportowe (lata 90.) i była popularna w całym kraju. Mógł na tej zasadzie, podobnie jak inni kilka lat później Widzewowi. Wtedy w Jaworznie sporo osób kibicowało Pogoni.

wszedzie cie pelno...
do nas sie przeprowadzil
a nie Gryfina czasami?
jaworzno21

nisc pisze:
jaworzno21 pisze:

wszedzie cie pelno...
do nas sie przeprowadzil
a nie Gryfina czasami?
calkiem mozliwe, ale chyba Szczecina w sumie nie wiem dokladnie
stamtad sie przeprowadzil
JSC

Post autor: JSC »

Ja napisałem w trybie przypuszczającym detektywie, nie wiem skąd pochodzi. Na osiedlu z którego pochodzę dużo ludzi kibicowało Pogoni a nie są ze Szczecina, dlatego tak napisałem.
dr,martens

Jestem człowiekiem z pewnym kibicowskim stażem i wielokrotnie dane mi było usłyszeć wiele informacji na temat ludzi,którzy w tym temacie zostali wymienieni. Kilku z nich miałem okazję poznać osobiście.
Poniżej postaram się przybliżyć sylwetki kibicowskich legend z danych klubów.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
przetarte majtki

Post autor: przetarte majtki »

dr_martens pisze: ODRA OPOLE-Fornal-znany skinhead który również udzielał się na meczach Odry.

przewariat! piłem z Nim wódke :) pzdr i szybkiego powrotu do zdrowia!
encepence

Post autor: encepence »

GKS KATOWICE-Murzyn, Tauzen, Banan, Jabol, Kodak. Sporo wysiłku włożyli w to,by wizerunek fanów Gieksy był jak najlepszy.

Zapomnialeś dodac Sisiego i chyba najwiekszej legendy Darka :)

Ale tak jak napisales, cala ta grupka sprawila, że dzis GieKSa zdecydowanie liczy się w Polsce mimo, że kiedys tak naprawde nie znaczyla nic a potrafila zaistniec pomimo tak silnego przeciwnika jak Ruch z ktorym przeciez graniczyła
ffp

Post autor: ffp »

dr_martens pisze:
BROŃ RADOM - Głowa-spotkałem go na kibicowskim szlaku podczas meczu kadry gdzieś w 1997 roku.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
Zasłynął dlatego, że pisał do zinów i trudnił się handlem pamiątkami kibicowskimi. Urodzony geszeficiarz, dla którego kibicowanie było tylko dodatkiem do handlu. Obecnie nietolerowany na Broni.
Smokofilimidynek

Post autor: Smokofilimidynek »

dr_martens pisze: REPREZENTACJA POLSKI- Mariusz Bernacki z Oławy, który zasłynął wieloma wyjazdami na mecze kadry z charakterystyczną flagą biało-czerwoną z nazwą swojego miasta. Kiedyś był jako jedyny na meczu kadry w Azerbejdżanie
Pamiętam, że o nim był artykuł w Piłce Nożnej po tym właśnie meczu. Ogólnie PN w latach 92-95/96(mam dosyć spory zapas numerów z tamtych lat) często poświęcała swoje strony tematyce kibicowskiej. Pisał tam m.in W.Hadaj, a opis z meczu z Anglią w Chorzowie (93 rok) można czytać i czytać. Piłkarsko-kibicowska relacja napisana w świetnym stylu.
przetarte majtki

Post autor: przetarte majtki »

Ragnar działa coś na GKS-esie Katowice?
KKKSSS

Post autor: KKKSSS »

[

WISŁA KRAKÓW- pierwsze skojarzenie ''Misiek''. Na pewno starszym kibicom ''Białej Gwiazdy'' wiele mówią takie ksywy jak:
Wesoły, Asfalt, Ruffio, Tokarz, Ośka, Dziadek, Józek, Wywiał, Kajstak.
Te ksywy znalazłem w jednych z zinów z 1993 roku i tam zostali wymienieni jako najbardziej znane wówczas osoby na Wiśle,ze względu na staż i awantury.

CRACOVIA KRAKÓW- oczywiście Metal. Miał bardzo duży wpływ na wizerunek Cracovii,która mimo tego,że znajdowała się piłkarsko w niższych ligach,to fani Pasów należeli do czołówki kibicowskiej w kraju. Wprowadzał nowatorskie pomysły podczas akcji partyzanckich.

Dla przypomnienia tym ktorzy pewnej osobie wypominaja bycie kiedys kanarem zadam pytanie - jaką prace wykonywał ten legendarny Kajstak ?

Uważam iz sypanie ksywami po internecie sensu nie ma , wiec nie bede przypominał z jakimi kolegami Kajstak ( pisze poniewaz juz padło ) tworzył ekipe w pracy , po pracy zas parali sie wspolnnym innym hobby .
ponio
Moderator

Post autor: ponio »

przetarte majtki pisze:
dr_martens pisze: ODRA OPOLE-Fornal-znany skinhead który również udzielał się na meczach Odry.

przewariat! piłem z Nim wódke :) pzdr i szybkiego powrotu do zdrowia!
Podobno syn też już bardzo charyzmatyczny;)
viva
Kontakt:

Post autor: viva »

ale przycyniłeś kumatością:)

nie powinno się wrzucać ksyw działających osób
mlody_kibic

Post autor: mlody_kibic »

Czy opisywany Szulcu to Tomek, który zajmuje się teraz pamiątkami?
ODPOWIEDZ