4-6 MAJ - KOMENTARZE

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
neverendinGdream

4-6 MAJ - KOMENTARZE

Post autor: neverendinGdream » 04.05.2007, 07:47

1 liga

Łódzki KS - Lech Poznań
GKS Bełchatów - Górnik Zabrze
Dyskobolia Grodzisk Wiekopolski - Arka Gdynia
Cracovia - Wisła Płock
Zagłębie Lubin - Korona Kielce
Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków
Legia Warszawa - Pogoń Szczecin
Widzew Łódź - Górnik Łęczna

2 liga

Odra Opole - Jagiellonia Białystok
Polonia Warszawa - Polonia Bytom
Górnik Polkowice - Śląsk Wrocław
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Zagłębie Sosnowiec
Lechia Gdańsk - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Unia Janikowo - Piast Gliwic
Stal Stalowa Wola - Miedź Legnica
Ruch Chorzów - ŁKS Łomża

Proponuję wprowadzić większe restrykcje (w tym wewnątrzklubowe) dla osób podważających oficjalne liczby wyjazdowe, bo komentarzy nie da się od paru rund czytać
neverendin\G/ dream

iparts.pl
Hanys-1964

Post autor: Hanys-1964 » 04.05.2007, 12:22

III liga gr.3 Kolejka 24 - 5-6 maja

Arka Nowa Sól - Raków Częstochowa 5 maja, 17:00
Gawin Królewska Wola - Pogoń Świebodzin 5 maja, 15:00
Walka Zabrze - GKP Gorzów Wielkopolski 5 maja, 17:00
GKS Katowice - Polonia Słubice 6 maja, 17:00
TOR Dobrzeń Wielki - Skalnik Gracze 5 maja, 17:00
lub 6 maja o 17:00
Zagłębie II Lubin - Rozwój Katowice 6 maja, 11:00
Lechia Zielona Góra - GKS Jastrzębie-Zdrój 5 maja, 17:00
Chrobry Głogów - Szczakowianka Jaworzno 5 maja, 17:00
- NASZE MIASTO - NASZ KREW - NASZE ŻYCIE - GKS KATOWICE -

poolonia

Post autor: poolonia » 04.05.2007, 18:12

Wszystkie bilety do Warszawy sprzedane.

DPB-zawsze tam gdzie nasza POLONIA gra.

PB1920
ban

Post autor: PB1920 » 04.05.2007, 19:21

poolonia pisze:Wszystkie bilety do Warszawy sprzedane.

DPB-zawsze tam gdzie nasza POLONIA gra.
dokladnie 280
PRZYJAŹŃ, KTÓRA PRZETRWAŁA
MZKS ARKA GDYNIA - OKS ODRA OPOLE

Wkurwiony

Post autor: Wkurwiony » 04.05.2007, 20:11

Apropo wyjazdu Olimpii Elbląg do Radomia na Radomiaka:

http://www.youtube.com/watch?v=sNo8IHWJG9U

http://www.youtube.com/watch?v=4wun0F9MWIA

bardzo ciekawe pomysły 8)

Lelek

Post autor: Lelek » 04.05.2007, 20:27

Tak sobie kibic w kapciach oglądam BOT GKS - Górnik Zabrze i dwa krótkie spostrzeżenia:
a) doping GKS lepszy niż rok temu
b) żałosne jest tylko to, że wszystko co sie pojawi od razu kserują nie mając nic swojego. Słyszałem kopie pod rząd Legii, Widzewa, ŁKS oraz dwie jakieś stare pieśni które odgrzebali. Trochę to śmiesznie wygląda.
ps. I druga wazna sprawa - GKS jedną ze starcyh odgrzebanych pieśni śpiewał - Inni Cię zdradzili ale nie ja...
To tak do zupełnie innego tematu ale to Wy (kiedyś całkiem niedawno cały Bełchatów to był po prostu Widzew) zdradziliście i każdy kibic GKS BOT mający więcej niż 12 lat to w pewnym sensie przeżut więc ta pieśń brzmi w Waszych ustach tym śmieszniej.

ps2 - myśłałem, że gracie z Górnikiem ale jak narazie sporo Waszego dopingu to antyWidzew. Też śmiesznie.

scyzoryk

Post autor: scyzoryk » 04.05.2007, 20:45

Lelek pisze: BOT GKS - Górnik Zabrze
Nie ma czegos takiego jak BOT GKS , Kolporter Korona itd :!: Czy to takie trudne do zrozumienia :?:
Ostatnio zmieniony 04.05.2007, 20:48 przez scyzoryk, łącznie zmieniany 1 raz.

PS

Post autor: PS » 04.05.2007, 20:45

Ile Górnika w Bełchatowie :?:

mjRTS

Post autor: mjRTS » 04.05.2007, 20:47

Lelek. Oglądasz mecz to oglądaj i nie siej tu napinki. Proszę. Mój dziadek przesiadł się kiedyś z bryczki na samochód i też jest przerzutem.No ale jakoś sobie z tym radzę i z Bełchatowem pod nosem też sobie poradzimy.

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 04.05.2007, 21:48

Wnuczek Jadzi pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=tDpgogAd338

Bardzo :lol:

zajebista nuta z "Requiem dla snu..." od razu mi sie ten "specyficzny" film przypomnial :D

WIELKA WISŁA

Post autor: WIELKA WISŁA » 04.05.2007, 21:50

O ja p*******, macie problemy...

http://www.youtube.com/watch?v=oEpe4XhhODs

dopierdalacie się że ktoś zrobił trailera czy że ktoś wstawił tą samą nutkę? :roll:

skończcie!
Ostatnio zmieniony 04.05.2007, 21:55 przez WIELKA WISŁA, łącznie zmieniany 1 raz.
Limuzyny się zbierają, to kibice Wisły na mecz zapierdalają..

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 04.05.2007, 21:51

Lelek. Oglądasz mecz to oglądaj i nie siej tu napinki. Proszę. Mój dziadek przesiadł się kiedyś z bryczki na samochód i też jest przerzutem.No ale jakoś sobie z tym radzę i z Bełchatowem pod nosem też sobie poradzimy.

no tak ,ale fakt jest taki ,ze faktycznie xeruja wszystkich maksymalnie.... i niektore teksty to troche smieszne sa...
Ostatnio zmieniony 04.05.2007, 22:41 przez Janek, łącznie zmieniany 1 raz.

BSE

Post autor: BSE » 04.05.2007, 22:13

Lelek jezeli nie masz pojecia jak wygladała sytuacji w Bełchatowie zaraz po "narodzeniu" sie ruchu kibicowskiego to prosze cie nie wypisuj głupot.

Poza tym jakie kopiowanie piosenek? :lol: Jezeli cos kopiowalismy to na pewno nie od jakies ekipy z naszego kraju.

Jezeli chodzi o mecz GKS - Górnik.
Nas w młynie 600-700 dobry doping przez cały mecz.
Troche ultrasujemy, balony, flagi na kijach (za jakis czas beda fotki)
Gornik kilka razy cos krzyczy (sami sie ocenia ilu ich było).
Przed jak i po meczy spokoj.
Obrazek
GKS Bełchatów - Honor, Wiara.

Zielony

Post autor: Zielony » 04.05.2007, 23:15

Lelek pisze:Tak sobie kibic w kapciach oglądam BOT GKS - Górnik Zabrze i dwa krótkie spostrzeżenia:
b) żałosne jest tylko to, że wszystko co sie pojawi od razu kserują nie mając nic swojego. Słyszałem kopie pod rząd Legii, Widzewa, ŁKS oraz dwie jakieś stare pieśni które odgrzebali. Trochę to śmiesznie wygląda.
ps. I druga wazna sprawa - GKS jedną ze starcyh odgrzebanych pieśni śpiewał - Inni Cię zdradzili ale nie ja...
To tak do zupełnie innego tematu ale to Wy (kiedyś całkiem niedawno cały Bełchatów to był po prostu Widzew) zdradziliście i każdy kibic GKS BOT mający więcej niż 12 lat to w pewnym sensie przeżut więc ta pieśń brzmi w Waszych ustach tym śmieszniej.

ps2 - myśłałem, że gracie z Górnikiem ale jak narazie sporo Waszego dopingu to antyWidzew. Też śmiesznie.

Weź buraku sie nie kompromituj bo gówno wiesz a piszesz, jak sie nie podobało to mogłeś zmienić kanał i było by po kłopocie.Skąd ty masz takie informacje ze cały Bełchatów był za Widzewem ?:lol: pewnie z canal + ?
RZECZPOSPOLITA POLSKA!

kicken
ban

Post autor: kicken » 04.05.2007, 23:30

Z tego GKS-u to drugi ŁKS się robi :roll: . Na początku meczu, jak przyjechali do nas w 250 osób też nie wiedziałem czy to bojkot czy chcą nas zaskoczyć... 8)
Idzie dwóch ełkaesiaków po meczu ulica .. nagle patrzą, a tam jakaś kartka na chodniku leży. Jeden podnosi i wpatrując się w nią mówi:
- Jahwe wiesz może co to za kartka? co tu jest narysowane ?
- nie wiem .. ale lepiej skserować

disnemar

Post autor: disnemar » 05.05.2007, 00:01

BSE pisze: Poza tym jakie kopiowanie piosenek? :lol: Jezeli cos kopiowalismy to na pewno nie od jakies ekipy z naszego kraju..
Tu masz rację, tylko może czasami warto rozejrzeć sie kto co kiedy zaadaptował na swoje potrzeby.
Póki co zgadzam się z Lelkiem odnośnie Waszych przyśpiewek....

robin

Post autor: robin » 05.05.2007, 00:38

Dla odbicia

Ciekawie meczyki w 3lidze gr4

Hutnik Kraków - Wisłoka Dębica 6 maja, 15:00

Hetman Zamość - Stal Sanok 6 maja, 15:00

Okocimski KS Brzesko - Stal Rzeszów 5 maja, 17:00

blee

Post autor: blee » 05.05.2007, 00:48

Widzewioczki juz płaczą, no fakt jak taki Bełchatow smie ublizac ich wielkiemu klubowi, lepiej zajmijcie sie wyjazdem do Poznania moze troche przylizecie.

Brunatny

Post autor: Brunatny » 05.05.2007, 01:01

jezeli chodzi o jakiekolwiek xera w wykonaniu kibicow GKS-u, to prosze to poprzec faktami, bo co niektorych napinaczy naprawde nie rozumiem.
a i jeszcze jedno:
czy ktos mi moze podac definicje xerowania piosenek??? czy xrero odnosi sie tylko do polskich ekip, czy tez zagranicznych rowniez ???

pozdro dla normalnych
w bagnie mieszanych ras znam wartosc Swojej Krwi!!

Peter McCalister ojciec
ban

Post autor: Peter McCalister ojciec » 05.05.2007, 09:15

GKS śpiewa coś Nasz cały świat, albo coś podobnego. Jagiellonia to śpiewa i chyba zaczęła wcześniej to śpiewać.

http://www.youtube.com/watch?v=zlntY2TbWic

EO

Post autor: EO » 05.05.2007, 09:57

widać że Bełchaatów nie tylko kseruje piosenki ale także oprawy

[link] :lol: :lol: :lol:

poolonia

Post autor: poolonia » 05.05.2007, 10:20

Z BYTOMIA wyruszylo okolo 300 osób (280) z biletami reszta bez.bede wiedzial dokladna liczbe to wrzuce.

DPB-cale zycie pojebani

Kiju

Post autor: Kiju » 05.05.2007, 10:30

blee pisze:Widzewioczki juz płaczą, no fakt jak taki Bełchatow smie ublizac ich wielkiemu klubowi, lepiej zajmijcie sie wyjazdem do Poznania moze troche przylizecie.
:lol:

my to nie wy 8)
Obrazek

Exit

Post autor: Exit » 05.05.2007, 10:31

Zielony pisze:
Lelek pisze:Tak sobie kibic w kapciach oglądam BOT GKS - Górnik Zabrze i dwa krótkie spostrzeżenia:

Weź buraku sie nie kompromituj bo gówno wiesz a piszesz, jak sie nie podobało to mogłeś zmienić kanał i było by po kłopocie.Skąd ty masz takie informacje ze cały Bełchatów był za Widzewem ?:lol: pewnie z canal + ?
Jak zwykle dzieciarnia szaleje!
Słuchaj młody kibicu "GKSu Bełchatów", gdy jeszcze nawet wróble nie ćwierkały o tym że w Bełchatowie będa kibicowac drużynie ze swojego miasta (a nastąpiło to gdy weszliście do wyższych lig). Była tu duża grupa fanów Widzewa (podobnie jak w wielu pod Łódzkich miejscowościach)! Dobrze ktoś napisał wyżej odnośnie tej sprawy!

PoMoRZe z RTS
ban

Post autor: PoMoRZe z RTS » 05.05.2007, 11:19

Ile LEch dostał biletów?

Szalony_Obserwator

Post autor: Szalony_Obserwator » 05.05.2007, 11:33

Myśle że najciekawiej zapowiadają się ŁKS-Lech ,Lechia-KSZO,i z nizszych lig Hutnik-Wisłoka 8)
Obrazek I

Zielony

Post autor: Zielony » 05.05.2007, 12:14

Exit pisze:
Zielony pisze:

Jak zwykle dzieciarnia szaleje!
Słuchaj młody kibicu "GKSu Bełchatów", gdy jeszcze nawet wróble nie ćwierkały o tym że w Bełchatowie będa kibicowac drużynie ze swojego miasta (a nastąpiło to gdy weszliście do wyższych lig). Była tu duża grupa fanów Widzewa (podobnie jak w wielu pod Łódzkich miejscowościach)! Dobrze ktoś napisał wyżej odnośnie tej sprawy!
Ok, skoro tak mówicie to musi tak być, nie jesteście z Bełchatowa ale sytuacje jaka jest w mieście znacie lepiej niż my .Wczoraj byliśmy na meczu GieKSy dziś cały stadion jedzie na Widzew-Górnik Ł. :roll: Bez odbioru.

Ps.faktycznie oprawa identyczna jak na Legii :oops: :shock:
RZECZPOSPOLITA POLSKA!

Denaturat

Post autor: Denaturat » 05.05.2007, 12:24

Ksero a co to jest?
Większość piosenek w Polsce jest kserowana, czy to z PAO czy Olympiakosu czy jeszcze innych drużyn (włoskie, bałkańskie), więc wytykanie bełchatowianom kserowania jest śmieszne, bo robi to każdy.
Myślę, że duża część osób, które się wypowiadają w jakimś stopniu zazdrości GKS klubu, piłkarzy itd. Walczą z Zagłębiem o majstra a Legioniści i Wiślacy tylko przygryzają wary ze złości.
Fakt kibicowsko taki Bełchatów kuca przy Warszawie i Krakowie, ale teraz mają swoje 5 minut niech się nacieszą.
A ja kibicuje im z całego serca, byle nie Wisła byle nie Legia, ciągle ten sam serial niczym brazylijski tasiemiec, w koncu ktos inny i dobrze.

Matpaw

Post autor: Matpaw » 05.05.2007, 12:40

PoMoRZe z RTS pisze:Ile LEch dostał biletów?
z tego co mi wiadomo to chyba nic.... ci co przyjada to wejda

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 05.05.2007, 12:44

przyśpiewki, oprawy..no cóż chłopaki staraja się podnosić swoja jakość i poziom ale że brak im polotu i są ekipą zwyczajnie marną to tak to wygląda. :wink: :lol:

co do Bełchatowa to kiedyś było to miasto typowo Widzewskie i może młodzi fani GieKSy tego zwyczajnie nie wiedzą ;) zanim narodził się ruch kibicowski na GKS zdecydowanie dominował Widzew..zresztą jeszcze koło 96-97 roku stadion GKS pełny był prowidzewskich wrzutów ( najbardziej rzucał mi się w oczy duży "RTS" na zadaszeniu jednej z trybun.
Wraz z awansem sportowym finansowanej de facto z państwowej kasy GKS części jej fanów troszke się pokrzywiło i znielubiło Widzew a w młynie nastąpił rozłam bo sporo starszych i bardziej kumatych gości zostało przy ich pierwszym klubie ;) tak to mniej więcej było dawno temu :)

Szacunek i pozdrowienia dla Widzewskiego Fan Clubu Bełchatów !
[link]

piszczałka

Post autor: piszczałka » 05.05.2007, 12:54

chłopaki jak wy dobrze znacie historie naszego miasta i klubu, chyba nawet lepiej niz swoja :shock: :roll:

lucatoni

Post autor: lucatoni » 05.05.2007, 12:56

No właśnie, wiele osób na tym forum pisze, że GKS Belchatów kseruje, ale czy zastanowiliscie się kto może ma swoje przyśpiewki I TYLKO SWOJE ? chyba nie ma takiej druzyny w Polsce i najprawdopodobniej tez na świecie...

Przychodzi mi na myśl przyspiewka Jagielloni " Tyyyylko Tyyy.. " śpiewa ją Jaga ale też w Hiszpani Real Madryt, we włoszech AC Milan ( ostanio w czasie meczu z Liverpoolem ) i pewnie jeszcze wiele innych druzyn.

To jeżeli mówicie, że jest to ksero co robi GKS Bełchatów to mówcie też, o innych ekipach( chyba wszystkich), które kserują takie przyspiewki jak:
" czy wygrywasz czy nie"
"hej jastrzębie gol "
" to my zielono-żolci, ten mecz musimy wygrac "
...i jeszcze wiele innych przyśpiewek...

W tym momencie albo zacznie się mówić, że cała Polska kseruje ( bo śpiewa takie same piosenki) albo da się temu spokój jak jest w innych krajach Europy.

cheers to all
Bo są w zyciu takie chwile kiedy wraca się z meczu,a w duchu pozostaje się tam cały czas...

BSE

Post autor: BSE » 05.05.2007, 12:59

biała duma 1910 "lekko" mijasz sie z prawda :lol:
Obrazek
GKS Bełchatów - Honor, Wiara.

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 05.05.2007, 12:59

piszczałka pisze:chłopaki jak wy dobrze znacie historie naszego miasta i klubu, chyba nawet lepiej niz swoja :shock: :roll:

Jesli uderzasz do mnie to pukasz pod niewłaściwy adres bo podejrzewam , że historie zarówno Łódzi jak i Bełchatowa znam duuużo lepiej od Ciebie :)

pzdr

BSE to napisz jaka jest prawda :wink: smiało ;)
[link]

katt

Post autor: katt » 05.05.2007, 13:11

White1910Pride pisze:przyśpiewki, oprawy..no cóż chłopaki staraja się podnosić swoja jakość i poziom ale że brak im polotu i są ekipą zwyczajnie marną to tak to wygląda. :wink: :lol:

co do Bełchatowa to kiedyś było to miasto typowo Widzewskie i może młodzi fani GieKSy tego zwyczajnie nie wiedzą ;) zanim narodził się ruch kibicowski na GKS zdecydowanie dominował Widzew..zresztą jeszcze koło 96-97 roku stadion GKS pełny był prowidzewskich wrzutów ( najbardziej rzucał mi się w oczy duży "RTS" na zadaszeniu jednej z trybun.
Wraz z awansem sportowym finansowanej de facto z państwowej kasy GKS części jej fanów troszke się pokrzywiło i znielubiło Widzew a w młynie nastąpił rozłam bo sporo starszych i bardziej kumatych gości zostało przy ich pierwszym klubie ;) tak to mniej więcej było dawno temu :)

Szacunek i pozdrowienia dla Widzewskiego Fan Clubu Bełchatów !
[/quote] ale dojebałeś z tymi prowodzewskimi wrzutami, zwłaszcza ze w latach 96-97 nie było żadnej zadaszonej trybuny na stadionie. gratulacje znajomości[/u][/i][/b]

Skladak

Post autor: Skladak » 05.05.2007, 13:11

GKS to przeżuty z Widzewa? :lol:
Mówisz, że wszyscy z Bełchatowa jeździli na Widzew, a reszta przerzuciła się na GieKSę?
To powiedz mi ile osób z tej ekipy starej jeździ jeszcze na mecze do Łodzi? Tej ekipy już nie ma, a może zostało kilka osób...
A FCB to osoby, które chodziły na GieKSę ale się przerzuciły na RTS. I nie gadaj mi, że było na odwrót, bo jesteś śmieszny. Znam dobrze historię swojego klubu.
A co do fanatyków z FCB, którzy tak bardzo kochają Widzew, niech się pochwalą czemu się przerzucili. Przykład K. dostawał codziennie oklep do momentu do kiedy się przerzuci i tak było nie tylko z nim, i niech mi teraz nie p******* o wielkiej miłości do tego klubu, bo jeszcze niedawno ten klub wyzywali, a teraz ku*** wielcy fanatycy... :roll:
Dla mnie przeżut zawsze będzie śmieciem nie kibicem...

Wkurwiony

Post autor: Wkurwiony » 05.05.2007, 13:18

Wkurwiony pisze:Apropo wyjazdu Olimpii Elbląg do Radomia na Radomiaka:

http://www.youtube.com/watch?v=sNo8IHWJG9U

http://www.youtube.com/watch?v=4wun0F9MWIA

bardzo ciekawe pomysły 8)

Wnuczek Jadzi pisze:
WIELKA WISŁA pisze:O ja p*******, macie problemy...

http://www.youtube.com/watch?v=oEpe4XhhODs

dopierdalacie się że ktoś zrobił trailera czy że ktoś wstawił tą samą nutkę? :roll:
Nie chodzi o tą samą nutke tylko o forme, obejrzyj obydwa i porównaj... Koles napisal ze to oryginalne, a to nie prawda, wiec sprostowałem tylko 8) Bez odbioru
gdzie ja napisałem ze to oryginalne? skończ moze bo sie ośmieszasz

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 05.05.2007, 13:28

Katt może pomyliłem minimalnie lata ;) na pewno druga polowa lat 90 tych ;)
nie zamierzam dyskutować i dalej rozmywać - owy napis był jednak doskonale widoczny ;) bądź co bądź było to ponad 10 lat temu wiec mogłem pomylić w którąś stronę rok :) Mam sporo rodziny w Bełchatowie i dużo kumpli za GKS i wbrew pozorom lubię nawet ten klub ;) Napis był biały :)

dla mnie koniec sprawy bo to temat nie o tym - nikt mi jednak nie wmówi ze na początku lat 90 tych GKS cokolwiek znaczył w Bełchatowie..pozdrawiam
[link]

Zablokowany