Kibice w UK
-
Re: Kibice w UK
podobno przed meczem z milanem u siebie. Jak cos bede wiedzial konkretniej to sie odezwe, narazie jest mobilizacja po roznych forach w internecie...
-
W sumie zawsze mnie to zastanawiało. Jak wyglądają wyjazdy kibiców w UK?
Honor, Ojczyzna... lecz kim jest wasz bóg?!
Semicki fundament dla słowiańskich dusz
Żydówka wam matką, Jehowa wasz bóg.
Żydowska książeczka symbolem tych cnót
-
Normalnie, pelne sektory zazwyczaj, duze liczby niezaleznie od ligi.
-
Ale chodzi mi o to, jak wygląda sprawa z kupnem biletów, i czy jedzie się własnym transportem czy coś jest "załatwiony", jak tam wygląda wpuszczanie kibiców gości itd.
-
Bilety kupuje sie w klubie, na stadionach z duza frekwencja zazwyczaj tylko karnetowcy. Jezdzi sie roznie. Klub zawsze cos organizuje, ale sporo osob jezdzi wlasnymi transportami i po prostu podchodza pod wejscie sektora i wchodza. Wpuszczanie wyglada tak, ze idziesz i wchodzisz skanujac bilet w bramce, jak masz plecak to ci najwyzej sprawdza, czasami oklepia po ciuchach. Nawet nie ma specjalnych kordonow policyjnych i ludzie chodza wymieszani miedzy soba.
Oczywiscie sa mecze, gdzie ryzyko jest podwyzszone, ostatnio Leeds bylo w Manchesterze, to srodki ostroznosci byly najwieksze od lat. Policja przechwytywala kazda zauwazona grupe i transportowala na stadion.
Oczywiscie sa mecze, gdzie ryzyko jest podwyzszone, ostatnio Leeds bylo w Manchesterze, to srodki ostroznosci byly najwieksze od lat. Policja przechwytywala kazda zauwazona grupe i transportowala na stadion.
-
Dzięki wielkie :)
-
maja kibicow i to tyle. Jezeli Ci chodzi o cos wiecej to ciezko. Mieszkam na Leyton, widuje sporo barw WHU. Sam smigam na Millwall.sysysy pisze:Leyton Orient(Londyn)-mają kibiców w ogóle?
-
nie do konca kibicowskie, ale sporo chlopakow pracuje, lub pracowalo w tej branzy wiec warto przeczytac
[link]
[link]

-
Panowie poszukuje jakiegoś dobrego forum angielskiej sceny. Możecie cos podrzucić??
-
jutro 19 stycznia ManCity - ManUnited - pierwsza noga z ramienia Carling Cup. Mecz o 20:05 czasu lokalnego. Biletów niema juz ohohooh :) (przypominam mecz przelozony z 5 stycznia bodajze z powodu opadów sniegu).
Czerwoni raczej odpuszczą Carling Cup ze względu na problemy w lidze...
-
watpie...
jezeli pytasz o aspekt pilkarski..
dobra ide spac, za pare godzin pociag do manc :)
jezeli pytasz o aspekt pilkarski..
dobra ide spac, za pare godzin pociag do manc :)
-
mavors pisze:jutro 19 stycznia ManCity - ManUnited - pierwsza noga z ramienia Carling Cup. Mecz o 20:05 czasu lokalnego. Biletów niema juz ohohooh :) (przypominam mecz przelozony z 5 stycznia bodajze z powodu opadów sniegu).
byzydurrra ze nie ma/bylo biletow, jedynym warunkiem bylo na ten mecz wyrobienie darmowej karty MCSC i tyle.....Zal ze od jakiegos czasu uwazani za jednych z najlojalniejszych fanow w Anglii kibole Man City nie sa w stanie nawet na derby zapelnic stadionu ( bilety byly tez przed pierwszym terminem meczu wiec powodem tego ze mozna je kupic nie jest to ze mecz przelozono i niektorym nie pasowalby przyjazd)..pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
bilety na rewanz na Old Trafford tez mozna jeszcze kupic. ja to sobie tlumacze jednak nie zmiana terminu ale ich ''piknikowym'' podejsciem do tego meczu. Skoro dostali po d**** od Leeds, w lidze tez nie idzie tak jak zawsze, to niby czemu mieliby wygrac z City ktore ma mega cisnienie na puchar...ja tam i tak sie przejde :)
-
race w Anglii :) ładny początek derbów....pewnie chlop juz na zywo nie obejrzy meczu....widok klasa
-
Leszek Piesek pisze:gdzie pokazuja?
BBC1. piekny mecz. race kozacko wygladaly. na bank ide na rewanz :)
-
No jak race w Anglii to juz jest cos.Niestety nie widzialem.Ale widac ze w Anglii cos tam sie dzieje pamietny mecz WHU-Millwa.Oby tak dalej.
-
NISC ja tam lojalny jestem i bylem wlasnie wrocilem z meczu :)
Sporo barw Rangersow ,nie wiem czy miejscowi ale szkocki akcent sie slyszalo tu i owdzie :) Zapewne troche osob z Glasgow bylo:)
Race sie pojawily i Evra zgarnal jakims przedmiotem ,ale co to bylo nie widzialem bo siedzialem z drugiej strony:)
A psow nasciagali chyba z calego Lancashire :)
Sporo barw Rangersow ,nie wiem czy miejscowi ale szkocki akcent sie slyszalo tu i owdzie :) Zapewne troche osob z Glasgow bylo:)
Race sie pojawily i Evra zgarnal jakims przedmiotem ,ale co to bylo nie widzialem bo siedzialem z drugiej strony:)
-
zapalniczka
-
kibice MCFC i Rangers generalnie zyja w zgodzie, a laczone polowki czy szale nie sa rzadkoscia, ot taki folklor poniewaz jak nie kazdy moze wie i nie wiem czy wspominalem tu juz ze Sir Alex Ferguson jest hardcore pro-Rangers, zawsze kibicuje Gers na Old Firm itp itd, a jak jest w Glasgow to zawsze znajduje czas zeby wpasc do ktoregos z lokalnych pubow na Govan heh. a co do meczu pieknie pieknie Tevez chyba po drugiej bramce chcial zrobic "Adebayora" ale sie zorientowal ze bylo by to dla niego niebezpieczne. pzdrcitizen pisze:NISC ja tam lojalny jestem i bylem wlasnie wrocilem z meczu :)
TYBET JEST SERBSKI
-
Dopiero włączyłem mecz w 17 minucie i nie widziałem tej racy może macie jakieś foty z tego meczu jak odpalili race
-
[link]pająkreaktywacjia pisze:Dopiero włączyłem mecz w 17 minucie i nie widziałem tej racy może macie jakieś foty z tego meczu jak odpalili race
na dole sa 2 fotki
-
nisc pisze:kibice MCFC i Rangers generalnie zyja w zgodzie, a laczone polowki czy szale nie sa rzadkoscia, ot taki folklor poniewaz jak nie kazdy moze wie i nie wiem czy wspominalem tu juz ze Sir Alex Ferguson jest hardcore pro-Rangers, zawsze kibicuje Gers na Old Firm itp itd, a jak jest w Glasgow to zawsze znajduje czas zeby wpasc do ktoregos z lokalnych pubow na Govan heh. a co do meczu pieknie pieknie Tevez chyba po drugiej bramce chcial zrobic "Adebayora" ale sie zorientowal ze bylo by to dla niego niebezpieczne. pzdrcitizen pisze:NISC ja tam lojalny jestem i bylem wlasnie wrocilem z meczu :)
Hehe fakt Tevez tylko "poszczekal" sobie do czerwonych...Sporo szali samych Rangersow...Zreszta na finale UEFA w Manc 2008 sporo barw City po stronie Rangersow pod telebimami,flagi etc...Lojalna armia :) Pozdro.
-
Te barwy Man City na finale, to byli Rangersi co sobie na pamiatke pokupowali... A potem dodrukowali napis na plecach: Wreck your city bodajze...
Wlasnie wrocilem z derbow... Cos pieknego. Sporo osob zawinientych po meczu. United zaczelo sie szarpac z policja, gdy szli droga i zaczeli uderzac w autobusy z fanami City.
Jakies krzeslo polecialo widzialem tez na murawe. Fan City tez zrobil sobie przebiezke po czym wrocil i chyba nawet kurtke zdjac, probujac sie ukryc :) Ale go zlapali :/ Sporo osob wylecialo w trakcie z tego co widzialem... A race to dwoch kibicow United odpalilo i o dziwo NIC. Nie wiem czy ich zawineli w przerwie, ale do przerwy nikt ich nie niepokoil. Jeden odrzucil potem wypalona race na murawe, wiec pewnie mu nie darowali...
Citizen, wy macie swoj sektos spiewajacy obok sektora przyjezdnych? W ogole bardzo sie rozczarowalem waszym dopingiem, dopiero po 2 bramce zaczeliscie cos dzialac i to tez tylko oba konce sektora przyjezdnych...
A Ferguson to oczywiscie pro Rangers na maksa... Zreszta byly zawodnik. Ot typowy szkot. Zawsze za szkotami :)
Piekne derby! Ale karnego nigdy tam nie bylo... A jakby tevez zrobil adebayora, to by dopiero sie zaczelo dziac...
Wlasnie wrocilem z derbow... Cos pieknego. Sporo osob zawinientych po meczu. United zaczelo sie szarpac z policja, gdy szli droga i zaczeli uderzac w autobusy z fanami City.
Jakies krzeslo polecialo widzialem tez na murawe. Fan City tez zrobil sobie przebiezke po czym wrocil i chyba nawet kurtke zdjac, probujac sie ukryc :) Ale go zlapali :/ Sporo osob wylecialo w trakcie z tego co widzialem... A race to dwoch kibicow United odpalilo i o dziwo NIC. Nie wiem czy ich zawineli w przerwie, ale do przerwy nikt ich nie niepokoil. Jeden odrzucil potem wypalona race na murawe, wiec pewnie mu nie darowali...
Citizen, wy macie swoj sektos spiewajacy obok sektora przyjezdnych? W ogole bardzo sie rozczarowalem waszym dopingiem, dopiero po 2 bramce zaczeliscie cos dzialac i to tez tylko oba konce sektora przyjezdnych...
A Ferguson to oczywiscie pro Rangers na maksa... Zreszta byly zawodnik. Ot typowy szkot. Zawsze za szkotami :)
Piekne derby! Ale karnego nigdy tam nie bylo... A jakby tevez zrobil adebayora, to by dopiero sie zaczelo dziac...
-
to jest niestety bzdura na resorach, wielu kiboli City odwiedza Glasgow i Belfast a stare ICF to zajebisci kumple ze starymi Gubernatorami..podczas towarzyskiego meczu na parkhead celticu z Man City polotrej roku temu Guvnors obchodzli 25 lecie i wszyscy mieli z tej okazji podarowane przez ICF t-shirty z logo Rangers i Man City, a poza tym pamietam sam najwieksza flage na Polska-Anglia w angielskim sektorze z godlami RFC i MCFC, do tego nawet wczoraj w narozniku koles machal flaga Ulsteru z herbami RFC&MCFC&IFA&Linfield w czterech polach...temat rzeka pzdrmancunian pisze:Te barwy Man City na finale, to byli Rangersi co sobie na pamiatke pokupowali... A potem dodrukowali napis na plecach: Wreck your city bodajze...
TYBET JEST SERBSKI
-
Na Rangers to chyba towarzystwo jest podzielone z przyjażniami z premiership , bo jak kiedyś byłem to widziałem pamiątki Gers & Chelsea , Gers & City , Gers & Everton
[link]
[link]
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
Nisc nie mowie ze tak nie jest, ale akurat kumpel fan Rangersow z pracy, co jezdzi bardzo duzo, mial koszulke Man City na sobie w pracy. Zapytalem czego to nosi, to pokazal mi wlasnei co ma nadrukowane na niej i mowil, ze sporo osob na finale nakupowalo stroje Man City i podrukowalo sobie takie rzeczy na niej na pamiatke finalu.
Nie jestem na tyle w temacie, to nie mowie ze tak wlasnie bylo, ale fakt jest ze ma ta koszulke i przy jakiejs okazji postaram sie pyknac foto i wrzucic tutaj. Tylko jak sie nadarzy okazja.
Nie jestem na tyle w temacie, to nie mowie ze tak wlasnie bylo, ale fakt jest ze ma ta koszulke i przy jakiejs okazji postaram sie pyknac foto i wrzucic tutaj. Tylko jak sie nadarzy okazja.
-
Teraz czytam, ze sporo fanow United zostalo wpuszczonych na stadion w "polskim" stylu... 35 minuta meczu a oni jeszcze na dworze :/ Ja akurat tego problemu nie mialem i nawet nie zdawalem sobie z tego sprawy.
-
spoko, dodam jeszcze ze mnostwo bylo w Mancs fanow Man City kibicujacych Rangers na finale Pucharu Uefa z powodu wieloletniej sympatii pomiedzy kibicami obydwu klubow...mancunian pisze:Nisc nie mowie ze tak nie jest, ale akurat kumpel fan Rangersow z pracy, co jezdzi bardzo duzo, mial koszulke Man City na sobie w pracy. Zapytalem czego to nosi, to pokazal mi wlasnei co ma nadrukowane na niej i mowil, ze sporo osob na finale nakupowalo stroje Man City i podrukowalo sobie takie rzeczy na niej na pamiatke finalu.
Sprawa ukladow Rangers byla juz dyskutowana wielokrotnie ale moze dla przywolania:szczena_uns pisze:Na Rangers to chyba towarzystwo jest podzielone z przyjażniami z premiership , bo jak kiedyś byłem to widziałem pamiątki Gers & Chelsea , Gers & City , Gers & Everton
[link]
Oficjalna zgode ma Glasgow Rangers jako calosc z kibicami Hsv
Ekipa sportowa ma swoj uklad z Chelsea
Wiekszosc kibicow uznaje oficjalna zgode z Linfield ale to jest bardziej na zasadzie ze Linfield to wlasciwie lustrzane odbicie Gers w Belfascie, najwieksza kosa Linfield czyli Glentoran to w 99% fani Gers
Co do ukladow z innymi klubami na Wyspach glownie w Anglii sprawa jest megaskomplikowana bo choc w kazdej ekipie angielskiej sa kolesie od czasu do czasu jezdzacy na Gers to jako calosc poza Chelsea zadna ekipa oficjalnie nie ma nic wspolnego z kibicami Rangers jako caloscia....Nawet jesli ekipa z Anglii jest lojalistyczna nie przeszkadza to zmierzyc sie z Gers ( przyklad - sierpniowy mecz w Portsmouth gdzie mloda czesc 6.57 bila sie z mlodymi z Gers, mimo ze Portsmouth z sympatii do RFC akurat jest bardzo znane )
Wsrod najbardziej lojalistycznie nastawionych klubow w Anglii najwiecej kontaktow z Gers maja Charlton, Leeds, Sheffield Utd/Wed, Burnley, Stoke, Peterborough i Rotherham.
Co do podworka szkockiego to mimo ze takie ekipy jak Love Street Division ( St. Mirren ), Hearts, Airdrie, Motherwell, Queen of South, Falkirk, Morton sa lojalistyczne to na codzien dochodzi do starc z Gers, co nikogo nie powinno dziwic po przeciez w Polsce ludzie o takich samych przekonaniach politycznych z roznych ekip tez sie tłuka i jedno z drugim nie ma nic wspolnego.....
Wiec jak zobaczycie na jakimkolwiek stadionie na wyspach flage Ulsteru itp to nie oznacza automatycznie ze dana ekipa trzyma z Rangers tylko to ze popiera brytyjski Ulster...pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Tak w ogole, to ja sobie pare razy pogadalem z dziadkami juz co za Rangersami sa (u mnie w pracy to w sumie sami Rangersi, choc tylko jeden mlody chlopak jezdzi na powaznie. Inni albo jezdzili w starych czasach albo ci mlodsi od swieta sie wybieraja), jak oni sie odnosza do konfliktu Anglia vs Irlandia wlasnie... Oni jako szkoci, a nie jako Rangersi. To wlasnie paru starszych gosci mowilo mi, ze ciezko im jednoznacznie odpowiedziec, bo tam gineli tez szkoccy zolnierze i nie podobaly im sie zamachy bombowe robione przez IRA, ale generalnie ich niechec do angoli jest tak ogromna, ze raczej sie ustawiaja po stronie Irlandczykow.
Tak samo jak z kolei w barze w ktorym ogladam mecze, barze Celticu byli mlode chlopaki co poginely na wojnie w afganistanie czy iraku i jak byly obchody coroczne upamietniajace zolnierzy, to nikomu do glowy nie przyszlo nawet zaburzac minuty ciszy. A to Celtowie sa...
Wiec moje pytanie Nisc, jak to wyglada na stadionie albo w samym Glasgow... Czy tylko "ekipa" jest mocno zaangazowana politycznie w ten konflikt czy to po jednej czy po drugiej stronie, czy generalnie wszyscy niebiescy szkoci z Glasgow stawiaja sie po stronie Ulsteru w tej sprawie.
Pytam, bo moja proba na ktorej przeprowadzilem maly wywiad jest malo wiarygodna, albo przynajmniej nie odzwierciedla tego co na stadionie, bo nie byli tam od lat. Typu podejscie do zgod i ukladow...
Tak samo jak z kolei w barze w ktorym ogladam mecze, barze Celticu byli mlode chlopaki co poginely na wojnie w afganistanie czy iraku i jak byly obchody coroczne upamietniajace zolnierzy, to nikomu do glowy nie przyszlo nawet zaburzac minuty ciszy. A to Celtowie sa...
Wiec moje pytanie Nisc, jak to wyglada na stadionie albo w samym Glasgow... Czy tylko "ekipa" jest mocno zaangazowana politycznie w ten konflikt czy to po jednej czy po drugiej stronie, czy generalnie wszyscy niebiescy szkoci z Glasgow stawiaja sie po stronie Ulsteru w tej sprawie.
Pytam, bo moja proba na ktorej przeprowadzilem maly wywiad jest malo wiarygodna, albo przynajmniej nie odzwierciedla tego co na stadionie, bo nie byli tam od lat. Typu podejscie do zgod i ukladow...
-
Generalnie jest tak ze na Ibrox skrajnych pogladow nie wyznaja wszyscy tzn 49 tys ludzi ktorzy zjawiaja sie na meczach, The Blue Order oraz Union Bears to grupy ktore probuja kopiowac ultraske europejska w miare mozliwosci, co do pogladow politycznych to gdzie sie urodziles i w jakiej rodzinie wlasciwie determinuje komu kibicujesz, ja znam sporo ludzi z obydwu stron barykady, znam goscia ktory ma bilet sezonowy na Parkhead a jest zawodowym zolnierzem ktorego kumple pogineli na wojnach na Bliskim Wschodzie itp i tacy ludzie jak on maja dylemat zeby nie przyje...takiej lewackiej szmacie ktora gwizdze na minute czci dla poleglych zolnierzy, znam ludzi ktorzy pamietaja stara dzungle na P. i oni na przyklad sa w duzej mierze protestantami mimo ze nienawidza Rangers. O tym ze w CSC jest sporo protestantow to chyba juz kazdy wie. Co do ultrakomunistycznych zagrywek Green Brigade nie bede sie wypowiadal bo jak to mowia "uderz w stol a nozyce sie odezwa". Natomiast ciekawostka jest ze w ubieglym roku prawdziwie irlandzki i katolicki korzeniami klub Hibs uczcil Rememberance Day minuta ciszy ( kibice takze) a pilkarze Hibs wyszli na spotkanie z wyszytymi z tej okazji czerwonymi makami....Nikomu na mysl nie przyszlo gwizdac itp.
Ciekawostka w 2014 roku Parkhead bedzie glowna arena Igrzysk Wspolnoty Brytyjskiej, nie wiem jak sie to odbedzie poniewaz impreze otwierac bedzie krolowa/krol a nad stadionem oczywiscie bedzie powiewal Union Jack...lewuny i inne szmaty beda sobie protestowac ale bedzie to megabomba polityczna, jak oni to przelkna po drugie stronie miasta nie mam pojecia heh, pzdr
Ciekawostka w 2014 roku Parkhead bedzie glowna arena Igrzysk Wspolnoty Brytyjskiej, nie wiem jak sie to odbedzie poniewaz impreze otwierac bedzie krolowa/krol a nad stadionem oczywiscie bedzie powiewal Union Jack...lewuny i inne szmaty beda sobie protestowac ale bedzie to megabomba polityczna, jak oni to przelkna po drugie stronie miasta nie mam pojecia heh, pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Panowie jaka jest sytuacjia w Peterborough ??
-
SIEDZĘ TUTAJ OD OKOŁO 2 LAT. ZAMUŁA TUTAJ KONKRETNA-KIBICE GORZEJ NIŻ PIKNIKOWI. JAK COŚ TO NAPISZ NA PRIV TO POWIEM CI CO I JAKpająkreaktywacjia pisze:Panowie jaka jest sytuacjia w Peterborough ??
-
mancunian: daj juz sobie chloaku spokoj ,obserwuje Twoje wpisy,zenada na maksa...Szale sobie kupili i dodrukowali ,a flafi wspolne po bramach uszyli na Albert Square i na Piccadilly taaaaak... Juz nie ciagnij dalej tej propagandy United,jak jest w Manchesterze kazdy obeznany wie...Walenie United w autobusy City...A ja widzialem jak jeden z Cuity strzelil z granatnika do helikopetra...Ciagnij dalej temat chlopaku, wez jakiegos pakistana czy zoltka i skoczcie sobie razem na piwko o tym pogadac.Bez odbioru.
-
Literowki ,sorka nie ma opcji edycja.
BTW: wiadomka doping cienki na Eastlands ,co innego Old Trafford ,tam ciagnie doping 75 kola ludzi caly mecz hehe,najlepiej zmien nicka bo ten pachnie mi blekitnym ,ciach bajera chultaju ze Stretfordu.
BTW: wiadomka doping cienki na Eastlands ,co innego Old Trafford ,tam ciagnie doping 75 kola ludzi caly mecz hehe,najlepiej zmien nicka bo ten pachnie mi blekitnym ,ciach bajera chultaju ze Stretfordu.
-
Szczerze, to bardzo powaznie traktowalem twoje wpisy tutaj, ale ten niech bedzie jaki bedzie.
Dodam tylko, ze nigdzie tutaj nie wychwalam dopingu na OT ani zadnej propagandy siac nie zamierzam. Zreszta ciezko zebym jako fan FC nie krytykowal dopingu na OT.
I nie wiem co ty do mnie o jakis szalikach i flagach piszesz, chyba ci sie pomylilo cos. Piszesz o mojej zenadzie a potem rzucasz jakies hasla nie zwiazane z niczym co bylo tu poruszane. No ale niech bedzie, w koncu w Manchesterze sa tylko fani Citizens... Nawet nam USA pospiewaliscie...
No ale ok, widze ze nie ma sensu tu rozstrzasac tematu, bo zaraz to bedzie jak rozkminy krakowskie wygladalo. Zluzuj troche, ciesz sie zwyciestem bo cisnienie widze w twoim poscie ogromne.
Dodam tylko, ze nigdzie tutaj nie wychwalam dopingu na OT ani zadnej propagandy siac nie zamierzam. Zreszta ciezko zebym jako fan FC nie krytykowal dopingu na OT.
I nie wiem co ty do mnie o jakis szalikach i flagach piszesz, chyba ci sie pomylilo cos. Piszesz o mojej zenadzie a potem rzucasz jakies hasla nie zwiazane z niczym co bylo tu poruszane. No ale niech bedzie, w koncu w Manchesterze sa tylko fani Citizens... Nawet nam USA pospiewaliscie...
No ale ok, widze ze nie ma sensu tu rozstrzasac tematu, bo zaraz to bedzie jak rozkminy krakowskie wygladalo. Zluzuj troche, ciesz sie zwyciestem bo cisnienie widze w twoim poscie ogromne.
-
2 sprawy, jedna do macuniana i citizena, Citizen nie cisnij chlopakowi ze na Man Utd chodza zoltki i pakole bo w sumie ekipe "sportowa" City od czasow Coolcats tez tworza "biali inaczej" w bardzo duzym stopniu z bracmi F. na czele....dajcie sobie spokoj z przekomarzaniem sie bo wpisy z obydwu stron byly naprawde rozsadne, zostawcie pieniaczom i malolatom pienienie sie za klawiatura....
Co do ostatnich zmian na man City naprawde kibicom tego klubu "troche" sie poprzewracalo w baniach...oczywiscie nie chodzi o tych ktorzy smigali na City po spadku do 3 ligi w latach 90-tych ale o ta nowa publike od czasow manny arabskiej....
Mialem okazje byc na Man City kilkakrotnie ( Olympiakos, PSG i mecze w Glasgow towarzyskie) i duza czesc starej ekipy ma wyj...na te zmiany finansowe z pogarda patrzac na wyzelowana spedalona nowoczesna czesc publiki na MCFC...
Co do Man Utd to ten temat byl walkowany juz wielokrotnie, powiem tylko tyle ze zajebisty szacunek mam do ekipy MiB z Salford i do Cockney Reds, reszta to drobiazgi heh...
z innej beczki wczoraj przy okazji meczu Greenock Morton-Celtic spotkanie mlodych ekip po okolo 30 osob obylo sie bez nozy,kufli, krzesel itp itd, bezapelacyjne choc niespodziewane zwyciestwo Mortonu...ciekawie oj ciekawie sie robi w Szkocji bo male ekipy zaczynaja niezle mieszac....pzdr
Co do ostatnich zmian na man City naprawde kibicom tego klubu "troche" sie poprzewracalo w baniach...oczywiscie nie chodzi o tych ktorzy smigali na City po spadku do 3 ligi w latach 90-tych ale o ta nowa publike od czasow manny arabskiej....
Mialem okazje byc na Man City kilkakrotnie ( Olympiakos, PSG i mecze w Glasgow towarzyskie) i duza czesc starej ekipy ma wyj...na te zmiany finansowe z pogarda patrzac na wyzelowana spedalona nowoczesna czesc publiki na MCFC...
Co do Man Utd to ten temat byl walkowany juz wielokrotnie, powiem tylko tyle ze zajebisty szacunek mam do ekipy MiB z Salford i do Cockney Reds, reszta to drobiazgi heh...
z innej beczki wczoraj przy okazji meczu Greenock Morton-Celtic spotkanie mlodych ekip po okolo 30 osob obylo sie bez nozy,kufli, krzesel itp itd, bezapelacyjne choc niespodziewane zwyciestwo Mortonu...ciekawie oj ciekawie sie robi w Szkocji bo male ekipy zaczynaja niezle mieszac....pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
nisc: zgodze sie z Toba,dlatego dla mnie wazniejsze sa mecze FA cup czy Carling niz liga ,wyjebane mam na mecze z "klasowymi" zespolami ,gdzie tlum przez miasto gna...Od prawie 5 lat mieszkam w Manc ,chodzilem jak City walesalo sie w ogonie tabeli ,chodze czasem i teraz ,widze co sie dzieje.
mancunian: nie mam cisnienia,jak widzisz nie wpisywalem sie pod Twoimi postami,ale sorry jak mi piszesz ze na finale City kupowalo barwy Rangersow i na odwrot to nie wiem czy smiac sie czy plakac,zasugerowales sie opinia jakiegos kolegi z pracy ,no sorry ale jakies wiazace to dla mnie nie jest,ja generalnie mam wyjebane w polityke na stadionach ,nie mieszam sie do spraw na linii np Celtic-Rangers i tak samo pod tym katem nie patrze na relacje miedzy City a United. Publika jaka jest taka jest ,znam fanow United ktorzy sa za tym klubem kiedy nas obu na swiecie nie bylo i szanuje ich za to ,tak samo po stronie City.Temat rzeka.Podobnie jak nisc w temacie Glasgow ,tak samo my w temacie Manchesteru bedziemy miec swoje za i przeciw.Nie ma co drazyc tematu.Pozdro dla obu.Luz.
mancunian: nie mam cisnienia,jak widzisz nie wpisywalem sie pod Twoimi postami,ale sorry jak mi piszesz ze na finale City kupowalo barwy Rangersow i na odwrot to nie wiem czy smiac sie czy plakac,zasugerowales sie opinia jakiegos kolegi z pracy ,no sorry ale jakies wiazace to dla mnie nie jest,ja generalnie mam wyjebane w polityke na stadionach ,nie mieszam sie do spraw na linii np Celtic-Rangers i tak samo pod tym katem nie patrze na relacje miedzy City a United. Publika jaka jest taka jest ,znam fanow United ktorzy sa za tym klubem kiedy nas obu na swiecie nie bylo i szanuje ich za to ,tak samo po stronie City.Temat rzeka.Podobnie jak nisc w temacie Glasgow ,tak samo my w temacie Manchesteru bedziemy miec swoje za i przeciw.Nie ma co drazyc tematu.Pozdro dla obu.Luz.
-
citizen pisze:nisc: zgodze sie z Toba,dlatego dla mnie wazniejsze sa mecze FA cup czy Carling niz liga ,wyjebane mam na mecze z "klasowymi" zespolami ,gdzie tlum przez miasto gna...Od prawie 5 lat mieszkam w Manc ,chodzilem jak City walesalo sie w ogonie tabeli ,chodze czasem i teraz ,widze co sie dzieje.
ja od poczatku zainteresowania wyspiarska pilka lubilem i kibicowalem City, mowie tu o przelomie lat 80-tych i 90-tych. Nie wiedzialem (powaga) ze jest Man Utd do momentu kiedy grali z Legia w PzP w 1991, wtedy nie bylo neta, satelity i innych p****** a jedynym zrodlem informacji byl Przeglad Sportowy i Pilka Nozna.....Poza tym za malolata mozna bylo kupic brytyjski magazyn "Shoot" w Empiku i stamtad na przyklad mialem plakat MCFC chyba z 1993 roku ( moim ulubionym pilkarzem City byl wtedy Uwe Rosler )- dobra byla ta piosenka na derbach kiedy kibice City spiewali o Uwe (co bylo prawda) ze jego ojciec bombardowal Old Trafford...hehe poza tym odnosnie City to zawsze mnie intrygowalo jak takie megagwiazdy muzyczne Oasis moga sie zaangazowac w sponsorowanie klubu kiedy City byli w potrzebie i spadli do 3 ligi bracia Gallagher wyj....lekka reka grube miliony zeby klub sie nie rozpadl....City zawsze byl synonimem klubu z wiernymi kibicami i tak dalej...zawsze bede go dazyl sentymentem a jak czas pozwala to smigam sobie na mecze aczkolwiek nie na Premiership, raczej pucharowe i z nizszymi ligami.....Fajna sprawa bo do dzis mam takie pamiatki jak pocztowke z Maine Road przywieziona przez kumpla z Wysp z 15 lat temu i artykul z Pilki Noznej o pierwszym meczu City w 3 lidze z Blackpool kiedy to nie mozna bylo szpilki wcisnac na Maine Road.....taki k....sentymentalny post zamiast pieniactwa dla odmiany heh.....pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
no wlasnie dziadek a nie ojciec, sorr yza pomylke heh , dobry t-shirt...pzdrspacerowicz pisze:
TYBET JEST SERBSKI