Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
Inspektor Gadget

Re: Kibice w UK

Post autor: Inspektor Gadget »

nie wiem jak edytowac post wyżej wiec... terminarz Carlin Cup na najbliższe dni:

Puchar Ligi Angielskiej

5 stycznia: Blackburn – Aston Villa
6 stycznia: Manchester City – Manchester United
19 stycznia: Aston Villa – Blackburn
20 stycznia: Manchester United – Manchester City
iparts.pl
mancunian

Post autor: mancunian »

mowie o doswiadczeniu i 9 tysiacach (byc moze 8, duzej roznicy nie robi) Arsenalu na OT. Zreszta, Arsenal nigdy mnie nie przekonywal a po osobistym sprawdzeniu ich wyjazdowej ekipy wiem to na sto procent. Tak samo jak dwa razy w lidze, raz co bralismy mistrza, raz rok wczesniej co 2-1. Na OT piknik, szczegolnie peirwsza polowa a Arsenal milczy. Jak przyjechala Aston Villa, to od razu to wykorzystala. Nie mowie juz o malych ekipach przyjezdzajacych na puchar, dla ktorych to jest czasami najwiekszy mecz w historii.

Co do samego OT, to szczena taka jest prawda ze polityka cenowa zabila atmosfere na OT. Kibice nie daja rady po prostu i coraz mniej sensu jest ladowac OGROMNA kase a ludzie do okola nie spiewaja. Nie mowiac juz o stewardach. W tym sezonie w dobie kryzysu wszyscy obnizyli ceny biletow, chyba dwa kluby utrzymaly poprzednia a United podnioslo...

Wisienka na torcie byly bilety na Wolvenhampton w 3 bodajze rundzie Carling Cup za 41 funtow najtanszy, jezeli nie jestes Membersem. Normalnie jako members 36 a jak jestes mebmersem to rezerwy zazwyczaj se mozesz za darmo ogladac.

Stretford End probuje i cos tam jeszcze spiewa, K Stand tez jakos, ale ci co lubia se pospiewac i jeszcze przychadza sa porozrzucani po stadionie niestety :/

Ale to nie ejst tlyko problem United. Za duzo w tym kasy. Zostaja wyjazdy, tam zawsze jest zajebiscie, ale tez nie wiadomo jak dlugo sie to utrzyma.

Edit:

Nie wiem jak kozacki byl Arsenal w latach 80, ale mowie o czsach obecnych. A porownanie do Tottenhamu, jeszcze wyjazdowego, to chyba zart ;)
Murnauer

Post autor: Murnauer »

Oglądając dzisiaj na jednym z kanałów, archiwalne spotkania FA Cup natknąłem się na pojedynek Chesterfield – Middlesbrough (1997r.) Z krótkich migawek było widać, że fani Chesterfield prezentowali się bardzo solidnie(oflagowanie,machajki,balony,doping)
Stąd moje pytania, do bardziej zorientowanych jak sytuacja wygląda tam teraz?
ax88

Post autor: ax88 »

Manchester United ma jakąś ekipe wyjazdową ktora ogarnia temat ??? Bo zawsze kiedy nie oglądam ich meczu bez względu na range to kibiców Manchesteru jest nabity i rozspiewany full sektor. Wogole inaczej sie prezentują niz u siebie. Czy na takie mniej znaczące mecze jak np: ten z Barnsley w Carling Cup jeżdżą bardziej ogarnieci ludzie niż powiedzmy na taki wyjazd na Liverpool, Chelsea czy Arsenal ??? Jak to wygląda ??? Tak samo mozecie powiedziec jak to jest w innych wiekszych klubach ktorych kibice są na całej wyspie
damian308

Post autor: damian308 »

kiwa jako tako pisze:Jak prezentuje się Nottingham Forest ??? Moze ktos ma dane o rozkładzie sił w latach 70, 80 i ma ktos jakies info o zadymie Forest - Anderlecht z sezonu 83/84 na Heysel rok przed tragedią na Heysel 1985 ?
Odświerzam pytanie, bo takze mnie ciekawi. Dzieki z gory za odpowiedz:)
mancunian

7 aresztowanych Mancunianow...

Co do away end u United, to po prostu jezdzi konkretna ekipa. Gdyby na OT na Stretford siedzieli tylko karnetowcy, to tez by nie bylo takiej chujni. Ale oni sa porozrzucani po calym stadionie ktory jest ogromny. Na wyjezdzie wszyscy sa razem to i doping wyglada duzo lepiej. Zreszta jezeli mowimy tylko o dopingu, to United jest jedna z najlepszych, jezeli nie najlepsza ekipa wyjazdowa. I nie jest to opinia kibicow United, tylko innych druzyn ktore goscily United. Oczywiscie, sa wyjazdy ktore pod wzgledem dopingu wychodza miernie, ale generalnie bardzo porzadna ekipa wyjazdowa.

Zeby jechac na wyjazd musisz miec karnet a w peirwszej kolejnosci jezdza ci, co maja najwiecej punktow nazbieranych. To tez turystow tam albo nie uswiadczysz albo beda to pojedyncze sztuki.
mancunian

nie moge zedytowac, ale generalnie nie ma wiekszego znaczenia czy to carling cup czy Arsenal. Czasami po prostu jak przychodz Burnley to wiadomo cos innego i wiecej ludzi sie pali. Cos podobno chujnia sie zaczyna robic przy wyjazdach do Londynu, chyba ze wzgledu na koszta, ale ostatnio Fulham znow pokazalo, ze jednak ten Londyn ciagle atrakcyjny.

Nie mam wiedzy jak jest w innych ekipach, ale podejzewam ze podobnie, przynajmniej w tych najpopularniejszych. U siebie zbyt duzo turystow na wyjazdach juz raczej konkretni ludzie.
sysysy

Post autor: sysysy »

Parę pytanek:kto jest lepszy, kogo jest więcej w Birmingham:Villi czy FC

Leyton Orient(Londyn)-mają kibiców w ogóle?
ax88

Post autor: ax88 »

Sądząc po frekwencjach i liczbach wyjazdowych to Villa jest lepsza. A kto jest lepszy w 'sporcie' to nie mnie to oceniac ;)

Co do Leyton Orient to mają kibiców, a ich srednia wyjazdowa w tamtym sezonie to 527 osób na 1 mecz wyjazdowy.
mancunian

Szykuje sie spory protest przeciwko glazera w Manchesterze... zobaczymy jak sie rozwinie.
zelek1982

Post autor: zelek1982 »

mancunian pisze:Szykuje sie spory protest przeciwko glazera w Manchesterze... zobaczymy jak sie rozwinie.
cos wiecej?jakies info co gdzie i kiedy? dzieki
mancunian

podobno przed meczem z milanem u siebie. Jak cos bede wiedzial konkretniej to sie odezwe, narazie jest mobilizacja po roznych forach w internecie...
Caliber64

Post autor: Caliber64 »

W sumie zawsze mnie to zastanawiało. Jak wyglądają wyjazdy kibiców w UK?
mancunian

Normalnie, pelne sektory zazwyczaj, duze liczby niezaleznie od ligi.
Caliber64

Ale chodzi mi o to, jak wygląda sprawa z kupnem biletów, i czy jedzie się własnym transportem czy coś jest "załatwiony", jak tam wygląda wpuszczanie kibiców gości itd.
mancunian

Bilety kupuje sie w klubie, na stadionach z duza frekwencja zazwyczaj tylko karnetowcy. Jezdzi sie roznie. Klub zawsze cos organizuje, ale sporo osob jezdzi wlasnymi transportami i po prostu podchodza pod wejscie sektora i wchodza. Wpuszczanie wyglada tak, ze idziesz i wchodzisz skanujac bilet w bramce, jak masz plecak to ci najwyzej sprawdza, czasami oklepia po ciuchach. Nawet nie ma specjalnych kordonow policyjnych i ludzie chodza wymieszani miedzy soba.

Oczywiscie sa mecze, gdzie ryzyko jest podwyzszone, ostatnio Leeds bylo w Manchesterze, to srodki ostroznosci byly najwieksze od lat. Policja przechwytywala kazda zauwazona grupe i transportowala na stadion.
Caliber64

Dzięki wielkie :)
Mr_Nikt

Post autor: Mr_Nikt »

sysysy pisze:Leyton Orient(Londyn)-mają kibiców w ogóle?
maja kibicow i to tyle. Jezeli Ci chodzi o cos wiecej to ciezko. Mieszkam na Leyton, widuje sporo barw WHU. Sam smigam na Millwall.
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

nie do konca kibicowskie, ale sporo chlopakow pracuje, lub pracowalo w tej branzy wiec warto przeczytac

http://wiadomosci.onet.pl/1593451,2679,1,kioskart.html
STAMAK

Post autor: STAMAK »

Panowie poszukuje jakiegoś dobrego forum angielskiej sceny. Możecie cos podrzucić??
mavors
Kontakt:

Post autor: mavors »

jutro 19 stycznia ManCity - ManUnited - pierwsza noga z ramienia Carling Cup. Mecz o 20:05 czasu lokalnego. Biletów niema juz ohohooh :) (przypominam mecz przelozony z 5 stycznia bodajze z powodu opadów sniegu).
Czerwoni raczej odpuszczą Carling Cup ze względu na problemy w lidze...
mancunian

watpie...

jezeli pytasz o aspekt pilkarski..

dobra ide spac, za pare godzin pociag do manc :)
nisc

Post autor: nisc »

mavors pisze:jutro 19 stycznia ManCity - ManUnited - pierwsza noga z ramienia Carling Cup. Mecz o 20:05 czasu lokalnego. Biletów niema juz ohohooh :) (przypominam mecz przelozony z 5 stycznia bodajze z powodu opadów sniegu).
Czerwoni raczej odpuszczą Carling Cup ze względu na problemy w lidze...

byzydurrra ze nie ma/bylo biletow, jedynym warunkiem bylo na ten mecz wyrobienie darmowej karty MCSC i tyle.....Zal ze od jakiegos czasu uwazani za jednych z najlojalniejszych fanow w Anglii kibole Man City nie sa w stanie nawet na derby zapelnic stadionu ( bilety byly tez przed pierwszym terminem meczu wiec powodem tego ze mozna je kupic nie jest to ze mecz przelozono i niektorym nie pasowalby przyjazd)..pzdr
zelek1982

bilety na rewanz na Old Trafford tez mozna jeszcze kupic. ja to sobie tlumacze jednak nie zmiana terminu ale ich ''piknikowym'' podejsciem do tego meczu. Skoro dostali po d**** od Leeds, w lidze tez nie idzie tak jak zawsze, to niby czemu mieliby wygrac z City ktore ma mega cisnienie na puchar...ja tam i tak sie przejde :)
mainroad

Post autor: mainroad »

race w Anglii :) ładny początek derbów....pewnie chlop juz na zywo nie obejrzy meczu....widok klasa
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

gdzie pokazuja?
zelek1982

Leszek Piesek pisze:gdzie pokazuja?

BBC1. piekny mecz. race kozacko wygladaly. na bank ide na rewanz :)
Mavas12

Post autor: Mavas12 »

No jak race w Anglii to juz jest cos.Niestety nie widzialem.Ale widac ze w Anglii cos tam sie dzieje pamietny mecz WHU-Millwa.Oby tak dalej.
citizen

Post autor: citizen »

NISC ja tam lojalny jestem i bylem wlasnie wrocilem z meczu :)

Sporo barw Rangersow ,nie wiem czy miejscowi ale szkocki akcent sie slyszalo tu i owdzie :) Zapewne troche osob z Glasgow bylo:)

Race sie pojawily i Evra zgarnal jakims przedmiotem ,ale co to bylo nie widzialem bo siedzialem z drugiej strony:)

A psow nasciagali chyba z calego Lancashire :)
Cure - Widzew

Post autor: Cure - Widzew »

zapalniczka
nisc

citizen pisze:NISC ja tam lojalny jestem i bylem wlasnie wrocilem z meczu :)

Sporo barw Rangersow ,nie wiem czy miejscowi ale szkocki akcent sie slyszalo tu i owdzie :) Zapewne troche osob z Glasgow bylo:)

Race sie pojawily i Evra zgarnal jakims przedmiotem ,ale co to bylo nie widzialem bo siedzialem z drugiej strony:)

kibice MCFC i Rangers generalnie zyja w zgodzie, a laczone polowki czy szale nie sa rzadkoscia, ot taki folklor poniewaz jak nie kazdy moze wie i nie wiem czy wspominalem tu juz ze Sir Alex Ferguson jest hardcore pro-Rangers, zawsze kibicuje Gers na Old Firm itp itd, a jak jest w Glasgow to zawsze znajduje czas zeby wpasc do ktoregos z lokalnych pubow na Govan heh. a co do meczu pieknie pieknie Tevez chyba po drugiej bramce chcial zrobic "Adebayora" ale sie zorientowal ze bylo by to dla niego niebezpieczne. pzdr
pająkreaktywacjia

Post autor: pająkreaktywacjia »

Dopiero włączyłem mecz w 17 minucie i nie widziałem tej racy może macie jakieś foty z tego meczu jak odpalili race
zelek1982

pająkreaktywacjia pisze:Dopiero włączyłem mecz w 17 minucie i nie widziałem tej racy może macie jakieś foty z tego meczu jak odpalili race
http://community.manutd.com/forums/p/91673/847087.aspx

na dole sa 2 fotki
citizen

Post autor: citizen »

nisc pisze:
citizen pisze:NISC ja tam lojalny jestem i bylem wlasnie wrocilem z meczu :)

kibice MCFC i Rangers generalnie zyja w zgodzie, a laczone polowki czy szale nie sa rzadkoscia, ot taki folklor poniewaz jak nie kazdy moze wie i nie wiem czy wspominalem tu juz ze Sir Alex Ferguson jest hardcore pro-Rangers, zawsze kibicuje Gers na Old Firm itp itd, a jak jest w Glasgow to zawsze znajduje czas zeby wpasc do ktoregos z lokalnych pubow na Govan heh. a co do meczu pieknie pieknie Tevez chyba po drugiej bramce chcial zrobic "Adebayora" ale sie zorientowal ze bylo by to dla niego niebezpieczne. pzdr

Hehe fakt Tevez tylko "poszczekal" sobie do czerwonych...Sporo szali samych Rangersow...Zreszta na finale UEFA w Manc 2008 sporo barw City po stronie Rangersow pod telebimami,flagi etc...Lojalna armia :) Pozdro.
nisc

mancunian pisze:Te barwy Man City na finale, to byli Rangersi co sobie na pamiatke pokupowali... A potem dodrukowali napis na plecach: Wreck your city bodajze...
to jest niestety bzdura na resorach, wielu kiboli City odwiedza Glasgow i Belfast a stare ICF to zajebisci kumple ze starymi Gubernatorami..podczas towarzyskiego meczu na parkhead celticu z Man City polotrej roku temu Guvnors obchodzli 25 lecie i wszyscy mieli z tej okazji podarowane przez ICF t-shirty z logo Rangers i Man City, a poza tym pamietam sam najwieksza flage na Polska-Anglia w angielskim sektorze z godlami RFC i MCFC, do tego nawet wczoraj w narozniku koles machal flaga Ulsteru z herbami RFC&MCFC&IFA&Linfield w czterech polach...temat rzeka pzdr
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

Na Rangers to chyba towarzystwo jest podzielone z przyjażniami z premiership , bo jak kiedyś byłem to widziałem pamiątki Gers & Chelsea , Gers & City , Gers & Everton

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/01/ ... 68x286.jpg
mancunian

Nisc nie mowie ze tak nie jest, ale akurat kumpel fan Rangersow z pracy, co jezdzi bardzo duzo, mial koszulke Man City na sobie w pracy. Zapytalem czego to nosi, to pokazal mi wlasnei co ma nadrukowane na niej i mowil, ze sporo osob na finale nakupowalo stroje Man City i podrukowalo sobie takie rzeczy na niej na pamiatke finalu.

Nie jestem na tyle w temacie, to nie mowie ze tak wlasnie bylo, ale fakt jest ze ma ta koszulke i przy jakiejs okazji postaram sie pyknac foto i wrzucic tutaj. Tylko jak sie nadarzy okazja.
mancunian

Teraz czytam, ze sporo fanow United zostalo wpuszczonych na stadion w "polskim" stylu... 35 minuta meczu a oni jeszcze na dworze :/ Ja akurat tego problemu nie mialem i nawet nie zdawalem sobie z tego sprawy.
nisc

mancunian pisze:Nisc nie mowie ze tak nie jest, ale akurat kumpel fan Rangersow z pracy, co jezdzi bardzo duzo, mial koszulke Man City na sobie w pracy. Zapytalem czego to nosi, to pokazal mi wlasnei co ma nadrukowane na niej i mowil, ze sporo osob na finale nakupowalo stroje Man City i podrukowalo sobie takie rzeczy na niej na pamiatke finalu.

Nie jestem na tyle w temacie, to nie mowie ze tak wlasnie bylo, ale fakt jest ze ma ta koszulke i przy jakiejs okazji postaram sie pyknac foto i wrzucic tutaj. Tylko jak sie nadarzy okazja.
spoko, dodam jeszcze ze mnostwo bylo w Mancs fanow Man City kibicujacych Rangers na finale Pucharu Uefa z powodu wieloletniej sympatii pomiedzy kibicami obydwu klubow...
szczena_uns pisze:Na Rangers to chyba towarzystwo jest podzielone z przyjażniami z premiership , bo jak kiedyś byłem to widziałem pamiątki Gers & Chelsea , Gers & City , Gers & Everton

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/01/ ... 68x286.jpg
Sprawa ukladow Rangers byla juz dyskutowana wielokrotnie ale moze dla przywolania:

Oficjalna zgode ma Glasgow Rangers jako calosc z kibicami Hsv
Ekipa sportowa ma swoj uklad z Chelsea
Wiekszosc kibicow uznaje oficjalna zgode z Linfield ale to jest bardziej na zasadzie ze Linfield to wlasciwie lustrzane odbicie Gers w Belfascie, najwieksza kosa Linfield czyli Glentoran to w 99% fani Gers
Co do ukladow z innymi klubami na Wyspach glownie w Anglii sprawa jest megaskomplikowana bo choc w kazdej ekipie angielskiej sa kolesie od czasu do czasu jezdzacy na Gers to jako calosc poza Chelsea zadna ekipa oficjalnie nie ma nic wspolnego z kibicami Rangers jako caloscia....Nawet jesli ekipa z Anglii jest lojalistyczna nie przeszkadza to zmierzyc sie z Gers ( przyklad - sierpniowy mecz w Portsmouth gdzie mloda czesc 6.57 bila sie z mlodymi z Gers, mimo ze Portsmouth z sympatii do RFC akurat jest bardzo znane )
Wsrod najbardziej lojalistycznie nastawionych klubow w Anglii najwiecej kontaktow z Gers maja Charlton, Leeds, Sheffield Utd/Wed, Burnley, Stoke, Peterborough i Rotherham.
Co do podworka szkockiego to mimo ze takie ekipy jak Love Street Division ( St. Mirren ), Hearts, Airdrie, Motherwell, Queen of South, Falkirk, Morton sa lojalistyczne to na codzien dochodzi do starc z Gers, co nikogo nie powinno dziwic po przeciez w Polsce ludzie o takich samych przekonaniach politycznych z roznych ekip tez sie tłuka i jedno z drugim nie ma nic wspolnego.....

Wiec jak zobaczycie na jakimkolwiek stadionie na wyspach flage Ulsteru itp to nie oznacza automatycznie ze dana ekipa trzyma z Rangers tylko to ze popiera brytyjski Ulster...pzdr
pająkreaktywacjia

Post autor: pająkreaktywacjia »

Panowie jaka jest sytuacjia w Peterborough ??
ODPOWIEDZ