Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
GIALLO-ROSSI
Bo to wlasnie jeszcze nie sa do konca ukształtowani kibice,nie maja pewnych nawyków,zachowan.1977 pisze:
Zawiodłem się tylko pod koniec meczu, bo niektórzy kibice Korony zaczęli wychodzić ze stadionu. Fakt wynik był niekorzystny, ale pojechać na wyjazd i nie dotrwać do końcowego gwizdka?
Te zachowanie widac tez u nich na stadionie.
Obie ekipy sprezyly sie na ten finał,naprawde trudno wiecej wymagac...choc od kibiców Dyskoboli jednak chyba mozna bylo oczekiwac choc troche dopingu,nieco zabawy.
pamietajmy tez o godzinie rozpoczecia meczu....godzina rozpoczecie byla autentycznie z d*** wyjeta
Co by nie mowic,widac ze mecz na neutralnym stadionie ma wiele uroku.
Dokladnie, a dodatkowo tam jak sie jedzie na tego rodzaju mecz wyjazdowy to sie w miescie rozgrywania meczu zostaje na noc w jakims pubie w centrum czy innej dyskotece.Sztygar pisze:Ludzie !!!
POLSKA to nie zachód !!!
Tu zupełnie inaczej jest ... niż na zachodzie , przykładowo niekażdego stac na jakiś drogi wyjazd ...pozatym unas niechodzi na mecze po tyle ludzi co tam ...
Mecz to powod zeby sie wyrwac z kumplami na impreze, zony czy dziewczyny zostaja w domu.
T S W
co wy wszyscy gadacie liczba Korony jak i Dyskoboli zajebista przecierz jeszcze nie dawno jakies 4 lata temu młyn Scyzorów liczył sobie okolo 200 osób a teraz na wyjazd pojechali w ponad 3000 ludzi wiec jak dla mnie zrobili ogomny postep na przestrzeni tych 4 lat. Co do Dyskoboli wskazcie mi drugą ekipe w Polsce z tak małego miasteczka która na wyjazd umie pojechac w 700 osób.
-
Rudeboys72
Zazwyczaj staram się nie wdawać w polemikę na tym forum ale po przeczytaniu ABC trochę się podkurwiłem,człowieku,co Cię fascynuje w Zachodzie?Owszem,mają zajebiste stadiony infrastuktura w porównaniu z naszą to kosmos,nawet taka błahostka jak dystrybucja biletów na mecze wyjazdowe jest nieporównywalnie lepsza niż w Polsce ale co do kibiców to dla mnie totalne dno,oglądam sobie meczyk Chelsea-Levski,komentator pieje z zachwytu,że na stadionie ponad 60 tysięcy ludzi a tu przez cały mecz słyszę tylko 600 kibiców z Bułgarii...ilośc kibiców kolego,nie zawsze przekłada się na jakość i zgadzam się jak tu ktoś napisał, że pojechało by 5 tysiaków chłopa i pozamiatało by cały doping na stadionie,zamiast na Zachód,popatrz na Bałkany,Grecję albo nawet na brudasów z Turcji...celowo pominąłem oprawy,bo to jest oddzielny temat...pzdr
WARSZAWIACY z krwi i kości,cała Polska nam zazdrości.
Puchar byl nasz :( ten puchar do nas nalezal :(
Bylem na PP w Belchatowie, Nas ponad 4 tys, Dyskoboli kolo 800. Na telebimie podczas meczu wyswietlila sie liczba 5200 kibicow . W pierwszej polowie bardzo dobry doping z naszej strony , po stracie 2 gola slabnie.
Nie tylko szale ale i w "dziwnych okolicznościach" zginęły repliki koszulek i piłki z tego sklepu. Wpuścić bydło na stadion ...AVEGB pisze:Należy dodać że Koroniarze ukradlize sklepu na stadionie szale GieKSy itp. Ciekawe czy te szale pojawią się na meczu Korona - GKS.....
http://www.szycieflag.pages.one.pl
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
media punto
należy wspomnieć przedmeczowym wejsciu z bramom kilkuset osob z Korony. Następnie wpada AT gazują i pałują wszystkich.
FOTKI
http://www.e-gks.info/1-05-07.php
FOTKI
http://www.e-gks.info/1-05-07.php
Czyżby "kolega" był z Kielc i sie uraził? Stwierdzam tylko fakty, których byłem naocznym świadkiem.media punto pisze:kontroluj troszeczke to co mowisz- mieszczaninie
http://www.szycieflag.pages.one.pl
A na wyjazdy jezdzisz?? Nie wiem jak jest na zajebi*tym zachodzie, ale u nas nie zawsze dostaniesz kilka tysięcy biletów na mecz wyjazdowy.....abc83 pisze:><(((((^> pisze:abc83 ty chory jesteś?
jak ci się tak podoba na zachodzie to nie wiem przeprowadz się i z kibicami Interu będziesz w 50 tyś bandzie jeżdzić na wyjazdy... no prze c***, Groclin czy Korone porównuje do Interu. Zresztą temat brzmi inaczej a nie Inter w 50 tyś pojechał tam i tam..
zejdzcie na ziemie i nie pierdolcie nie na temat
hehe moze i jestem chory
ale proboje uzmyslowic ze podniecanie sie wyajzdem 3 tys Korony na final PP do pobliskiego Belchatowa to nic wielkiego a skoro ci przeskadza porownywanie do interu to porownam inaczej
na 3 lige na union berlin chodzi po 18tys ludzi a na 3 lige fortune dusledorf po 25-30 na lepwze mecze
a co do wyjazdow to sa ekipy ktore na odleglosc 100kilku km na glupi mecz ligowy jada w liczbie kilkunastu tys...
i nie chodzi o ekipy z czolowki
a chodzilo mi o to aby sie nie podniecac liczba korony bo porownjac ja do sceny w calej europie to nie ma z czego sie cieszyc
ale skoro jestescie minimalistami i cieszyscie sie ze to mega wyczyn to ok
1920 pomysłów na życie....(J)
-
LEGION_NDM
Ja pamiętam taki mecz, na którym ogółem widzów na meczu Korony było 200, a młyna ani flag w ogóle nie było! Też nie tak dawno, kilka lat temu w 2 lidze.lozys pisze:co wy wszyscy gadacie liczba Korony jak i Dyskoboli zajebista przecierz jeszcze nie dawno jakies 4 lata temu młyn Scyzorów liczył sobie okolo 200 osób a teraz na wyjazd pojechali w ponad 3000 ludzi wiec jak dla mnie zrobili ogomny postep na przestrzeni tych 4 lat. Co do Dyskoboli wskazcie mi drugą ekipe w Polsce z tak małego miasteczka która na wyjazd umie pojechac w 700 osób.
Jednak ja osobiście nie jestem zachwycony takim postępem.
Ale o czym Wy piszecie Ludzie zastanówcie się troszkę zanim coś napiszecie!Dostaliśmy 3 Tysiące coś biletów nie pamiętam dokładnie i wszystkie poszły w 2 dni!Więc jak miało być nas więcej!I tak bardzo dużo ludzi pojechało bez biletów i nie weszło,więc o jakiej Wy liczbie mówicie jak tyle biletów dostaliśmy!POLICJA W BEłCHATOWIE TO ZWYKłE PROSTAKI PAłUJACę I GAZUJąCE NAWET DZIECI!Bardzo dużo dzieci widziałem jak normalnie nie widzieli nic takie mieli oczy spuchnięte a te cwaniaki z gazem to dopiero jak przyszło paru z nim to zaczeli walczyc tak to tylko uciekali!!
AVEGB pisze:Należy dodać że Koroniarze ukradlize sklepu na stadionie szale GieKSy itp. Ciekawe czy te szale pojawią się na meczu Korona - GKS.....
Nie upilnijesz 4 tysiecy ludzi. Jezeli bedzie taka mozliwosc to pewnie te rzeczy zostana oddane,nigdy nie zawisną.
Dyskobolia spiewała w miare swoich mozliwosci ale ciezko było sie przebic przez Korone ktora zajmowała 3 sektory( 2xpołowa dlugiej, sektor za bramką).Duzo flag na plocie.Okazyjne oprawy. Bardzo dobr doping. pare prob wjazdu z bramą, niektore zakonczone powodzeniem dzieki czemu wiele osob bez biletów laduje na stadionie.
Ale dojebałeś teraz, a kto ojebał nasz sklepik z pamiątkami gdzie były szale koszulki etc. ? Moge ci jeszcze kilka innych przykładów podać, przecież wasz dywan nie urósł ot tak sobie, rozkradliście kilka puntków jak frajerzy a teraz sami macie pretensje i pierdolicie bzdury na forum.><(((((^> pisze:O Korona wzieła przykład od złodzieji z Cracovii i Arki
brawo !
Jeśli chodzi o złodziejstwo to ty i twoi koledzy po szalu powinniście być ostatnimi osobami co mają pretensje o takie sprawy.
Dobrze pobić nie umiecie to już kusze kupujecie!
Kuszownicy c*** wam w mordy!
Śródmieście 100% Cracovia
Kuszownicy c*** wam w mordy!
Śródmieście 100% Cracovia
-
rodowity TARNOVIAnin
- Kontakt:
teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
smiech . i tyle kazda ekipa majaca 100km w Polsce pojechałaby w takiej liczbie garac o swoj pierwszy Puchar Polski. tyle.
a teraz drogie dzieci interenetu mozecie po mnie pojechac
smiech . i tyle kazda ekipa majaca 100km w Polsce pojechałaby w takiej liczbie garac o swoj pierwszy Puchar Polski. tyle.
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem
-
zieLoNy1910
100% racji ;]akuku pisze:teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
Legia Warszawa
-
Darth Kabut
Masz racje, a nawet i dalej.akuku pisze:teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
Pamiętam moj wyjazd na final PP do Warszawy w 1996 gdzie Ruch gral z Belchatowem na stadionie Polonii i przybylo nas ponad 2000 osob.
A droga z Gornego Slaska do Warszawy jest 3x dluzsza niz z Kielc do Belchatowa.
I smiem twierdzic ze kazda ekipa majaca dluzsze tradycje kibicowskie niz Korona zjawila by sie w Belchatowie w rownie licznym skladzie jesli nie wiekszym.
Naprawde nie ma sie czym podniecac.
Ruch 14, Gornik 14, Polonia 2, Szombierki 1 ... GKS 0 - tak sie zdobywa uznanie na Slasku.
GKS "prawie" jak mistrz. "Prawie" robi wielka roznice.
GKS "prawie" jak mistrz. "Prawie" robi wielka roznice.
Nie ma się co spuszczać nad liczbą Korony. To był finał Puchar Polski, walczyli o możliwość grania w pucharach europejskich., powinno się ich tam zjechać duuuużo więcej.
Podam tylko jeden przykład sprzed dokładnie 10 lat, kiedy drugoligowy Górnik Konin pojechał w liczbie 6-8 tys (taki przedział podawały media) na finał Pucharu Polski do Poznania (odległość zbliżona jak z Kielc do Bełchatowa).
Podam tylko jeden przykład sprzed dokładnie 10 lat, kiedy drugoligowy Górnik Konin pojechał w liczbie 6-8 tys (taki przedział podawały media) na finał Pucharu Polski do Poznania (odległość zbliżona jak z Kielc do Bełchatowa).
Proszę aby osoby które nie były na tym finale wstrzymały się z ocenianiem dopingu bo właśnie odtwarzam ten mecz z VHS i powiem że TVN wcale nie oddał atmosfery
Fakt,że nasz doping przeciętny ale zauważcie,że w TV ledwo było słychać jak cieszymy się ze zdobytej bramki a hałas był potężny
Doping Korony lepszy od naszego jednak było widać,że również mieli duży problem z najazdem pikników ,którzy albo nic nie robili albo tylko klaskali bo gdyby ryknęli pełną mocą w takiej liczbie to by nas po prostu zmietli stamtąd.
Prosiłbym teraz kogoś postronnego KTO BYŁ NA MECZU o ocenienie obu stron.
PS.Proszę o zaprzestanie mówienia o jakimkolwiek postępie z naszej strony przez pryzmat wczorajszego meczu bo nie ma co ukrywać,że do Bełchatowa ściągneli ci sami ludzie,którzy jeździli w czasie gdy graliśmy w UEFA(czyt. kibice sukcesu).Podejrzewam,że na wyjazdowych meczach ligowych nic się nie zmieni więc nie mówcie później,że na finale było nas tylu a na ligę nie potrafimy się zebrać itp itd.Po prostu dwie różne bajki.
Pozdrawiam
Prosiłbym teraz kogoś postronnego KTO BYŁ NA MECZU o ocenienie obu stron.
PS.Proszę o zaprzestanie mówienia o jakimkolwiek postępie z naszej strony przez pryzmat wczorajszego meczu bo nie ma co ukrywać,że do Bełchatowa ściągneli ci sami ludzie,którzy jeździli w czasie gdy graliśmy w UEFA(czyt. kibice sukcesu).Podejrzewam,że na wyjazdowych meczach ligowych nic się nie zmieni więc nie mówcie później,że na finale było nas tylu a na ligę nie potrafimy się zebrać itp itd.Po prostu dwie różne bajki.
Pozdrawiam
akuku pisze:teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
Panowie,tu nie chodzi o "spuszczanie sie",tylko o fakt,ze Korona stanela na wysokosci zadania i zaprezentowala sie poprawnie.To nie jest ekipa z czołowki.
Trzeba być napinającym się kutasem, by pisać bzdury...a większość z was tak się zachowuje... Dla jasności nie lubię Korony,ale jeśli uważacie , że wyjazd 3 tys ludzi to mało i nie jest godne odnowotania to ja już nie wiem o co chodzi....Dobrze ktos napisał...mogli nie pojechac w takiej liczbie, wówczas mieliby spokój, bo napisalibyście, że są chujowi i tyle. Pojadą - żle, nie pojadą - żle. Moż e zaczniecie jeszcze jeżdzić po Dyskobolii..przeciez pojechało ich tylko 800 os.
-
media punto