Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
-
Bo to wlasnie jeszcze nie sa do konca ukształtowani kibice,nie maja pewnych nawyków,zachowan.1977 pisze:
Zawiodłem się tylko pod koniec meczu, bo niektórzy kibice Korony zaczęli wychodzić ze stadionu. Fakt wynik był niekorzystny, ale pojechać na wyjazd i nie dotrwać do końcowego gwizdka?
Te zachowanie widac tez u nich na stadionie.
Obie ekipy sprezyly sie na ten finał,naprawde trudno wiecej wymagac...choc od kibiców Dyskoboli jednak chyba mozna bylo oczekiwac choc troche dopingu,nieco zabawy.
pamietajmy tez o godzinie rozpoczecia meczu....godzina rozpoczecie byla autentycznie z d*** wyjeta

Co by nie mowic,widac ze mecz na neutralnym stadionie ma wiele uroku.

-
Dokladnie, a dodatkowo tam jak sie jedzie na tego rodzaju mecz wyjazdowy to sie w miescie rozgrywania meczu zostaje na noc w jakims pubie w centrum czy innej dyskotece.Sztygar pisze:Ludzie !!!
POLSKA to nie zachód !!!
Tu zupełnie inaczej jest ... niż na zachodzie , przykładowo niekażdego stac na jakiś drogi wyjazd ...pozatym unas niechodzi na mecze po tyle ludzi co tam ...
Mecz to powod zeby sie wyrwac z kumplami na [link], zony czy dziewczyny zostaja w domu.
T S W
-
co wy wszyscy gadacie liczba Korony jak i Dyskoboli zajebista przecierz jeszcze nie dawno jakies 4 lata temu młyn Scyzorów liczył sobie okolo 200 osób a teraz na wyjazd pojechali w ponad 3000 ludzi wiec jak dla mnie zrobili ogomny postep na przestrzeni tych 4 lat. Co do Dyskoboli wskazcie mi drugą ekipe w Polsce z tak małego miasteczka która na wyjazd umie pojechac w 700 osób.
-
Zazwyczaj staram się nie wdawać w polemikę na tym forum ale po przeczytaniu ABC trochę się podkurwiłem,człowieku,co Cię fascynuje w Zachodzie?Owszem,mają zajebiste stadiony infrastuktura w porównaniu z naszą to kosmos,nawet taka błahostka jak dystrybucja biletów na mecze wyjazdowe jest nieporównywalnie lepsza niż w Polsce ale co do kibiców to dla mnie totalne dno,oglądam sobie meczyk Chelsea-Levski,komentator pieje z zachwytu,że na stadionie ponad 60 tysięcy ludzi a tu przez cały mecz słyszę tylko 600 kibiców z Bułgarii...ilośc kibiców kolego,nie zawsze przekłada się na jakość i zgadzam się jak tu ktoś napisał, że pojechało by 5 tysiaków chłopa i pozamiatało by cały doping na stadionie,zamiast na Zachód,popatrz na Bałkany,Grecję albo nawet na brudasów z Turcji...celowo pominąłem oprawy,bo to jest oddzielny temat...pzdr
WARSZAWIACY z krwi i kości,cała Polska nam zazdrości.
-
Puchar byl nasz :( ten puchar do nas nalezal :(
Bylem na PP w Belchatowie, Nas ponad 4 tys, Dyskoboli kolo 800. Na telebimie podczas meczu wyswietlila sie liczba 5200 kibicow . W pierwszej polowie bardzo dobry doping z naszej strony , po stracie 2 gola slabnie.
-
Nie tylko szale ale i w "dziwnych okolicznościach" zginęły repliki koszulek i piłki z tego sklepu. Wpuścić bydło na stadion ...AVEGB pisze:Należy dodać że Koroniarze ukradlize sklepu na stadionie szale GieKSy itp. Ciekawe czy te szale pojawią się na meczu Korona - GKS.....
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
-
Czyżby "kolega" był z Kielc i sie uraził? Stwierdzam tylko fakty, których byłem naocznym świadkiem.media punto pisze:kontroluj troszeczke to co mowisz- mieszczaninie
[link]
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
A na wyjazdy jezdzisz?? Nie wiem jak jest na zajebi*tym zachodzie, ale u nas nie zawsze dostaniesz kilka tysięcy biletów na mecz wyjazdowy.....abc83 pisze:><(((((^> pisze:abc83 ty chory jesteś?
jak ci się tak podoba na zachodzie to nie wiem przeprowadz się i z kibicami Interu będziesz w 50 tyś bandzie jeżdzić na wyjazdy... no prze c***, Groclin czy Korone porównuje do Interu. Zresztą temat brzmi inaczej a nie Inter w 50 tyś pojechał tam i tam..
zejdzcie na ziemie i nie pierdolcie nie na temat
hehe moze i jestem chory
ale proboje uzmyslowic ze podniecanie sie wyajzdem 3 tys Korony na final PP do pobliskiego Belchatowa to nic wielkiego a skoro ci przeskadza porownywanie do interu to porownam inaczej
na 3 lige na union berlin chodzi po 18tys ludzi a na 3 lige fortune dusledorf po 25-30 na lepwze mecze
a co do wyjazdow to sa ekipy ktore na odleglosc 100kilku km na glupi mecz ligowy jada w liczbie kilkunastu tys...
i nie chodzi o ekipy z czolowki
a chodzilo mi o to aby sie nie podniecac liczba korony bo porownjac ja do sceny w calej europie to nie ma z czego sie cieszyc
ale skoro jestescie minimalistami i cieszyscie sie ze to mega wyczyn to ok

1920 pomysłów na życie....(J)
-
Ja pamiętam taki mecz, na którym ogółem widzów na meczu Korony było 200, a młyna ani flag w ogóle nie było! Też nie tak dawno, kilka lat temu w 2 lidze.lozys pisze:co wy wszyscy gadacie liczba Korony jak i Dyskoboli zajebista przecierz jeszcze nie dawno jakies 4 lata temu młyn Scyzorów liczył sobie okolo 200 osób a teraz na wyjazd pojechali w ponad 3000 ludzi wiec jak dla mnie zrobili ogomny postep na przestrzeni tych 4 lat. Co do Dyskoboli wskazcie mi drugą ekipe w Polsce z tak małego miasteczka która na wyjazd umie pojechac w 700 osób.
Jednak ja osobiście nie jestem zachwycony takim postępem.
-
Ale o czym Wy piszecie Ludzie zastanówcie się troszkę zanim coś napiszecie!Dostaliśmy 3 Tysiące coś biletów nie pamiętam dokładnie i wszystkie poszły w 2 dni!Więc jak miało być nas więcej!I tak bardzo dużo ludzi pojechało bez biletów i nie weszło,więc o jakiej Wy liczbie mówicie jak tyle biletów dostaliśmy!POLICJA W BEłCHATOWIE TO ZWYKłE PROSTAKI PAłUJACę I GAZUJąCE NAWET DZIECI!Bardzo dużo dzieci widziałem jak normalnie nie widzieli nic takie mieli oczy spuchnięte a te cwaniaki z gazem to dopiero jak przyszło paru z nim to zaczeli walczyc tak to tylko uciekali!!
-
AVEGB pisze:Należy dodać że Koroniarze ukradlize sklepu na stadionie szale GieKSy itp. Ciekawe czy te szale pojawią się na meczu Korona - GKS.....
Nie upilnijesz 4 tysiecy ludzi. Jezeli bedzie taka mozliwosc to pewnie te rzeczy zostana oddane,nigdy nie zawisną.
Dyskobolia spiewała w miare swoich mozliwosci ale ciezko było sie przebic przez Korone ktora zajmowała 3 sektory( 2xpołowa dlugiej, sektor za bramką).Duzo flag na plocie.Okazyjne oprawy. Bardzo dobr doping. pare prob wjazdu z bramą, niektore zakonczone powodzeniem dzieki czemu wiele osob bez biletów laduje na stadionie.
-
-
-
Ale dojebałeś teraz, a kto ojebał nasz sklepik z pamiątkami gdzie były szale koszulki etc. ? Moge ci jeszcze kilka innych przykładów podać, przecież wasz dywan nie urósł ot tak sobie, rozkradliście kilka puntków jak frajerzy a teraz sami macie pretensje i pierdolicie bzdury na forum.><(((((^> pisze:O Korona wzieła przykład od złodzieji z Cracovii i Arki
brawo !
Jeśli chodzi o złodziejstwo to ty i twoi koledzy po szalu powinniście być ostatnimi osobami co mają pretensje o takie sprawy.
Dobrze pobić nie umiecie to już kusze kupujecie!
Kuszownicy c*** wam w mordy!
Śródmieście 100% Cracovia
Kuszownicy c*** wam w mordy!
Śródmieście 100% Cracovia
-
-
- ban
teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
smiech . i tyle kazda ekipa majaca 100km w Polsce pojechałaby w takiej liczbie garac o swoj pierwszy Puchar Polski. tyle.
a teraz drogie dzieci interenetu mozecie po mnie pojechac
smiech . i tyle kazda ekipa majaca 100km w Polsce pojechałaby w takiej liczbie garac o swoj pierwszy Puchar Polski. tyle.
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem
-
-
- ban
100% racji ;]akuku pisze:teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
Legia Warszawa
-
-
Masz racje, a nawet i dalej.akuku pisze:teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
Pamiętam moj wyjazd na final PP do Warszawy w 1996 gdzie Ruch gral z Belchatowem na stadionie Polonii i przybylo nas ponad 2000 osob.
A droga z Gornego Slaska do Warszawy jest 3x dluzsza niz z Kielc do Belchatowa.
I smiem twierdzic ze kazda ekipa majaca dluzsze tradycje kibicowskie niz Korona zjawila by sie w Belchatowie w rownie licznym skladzie jesli nie wiekszym.
Naprawde nie ma sie czym podniecac.
Ruch 14, Gornik 14, Polonia 2, Szombierki 1 ... GKS 0 - tak sie zdobywa uznanie na Slasku.
GKS "prawie" jak mistrz. "Prawie" robi wielka roznice.
GKS "prawie" jak mistrz. "Prawie" robi wielka roznice.
-
Nie ma się co spuszczać nad liczbą Korony. To był finał Puchar Polski, walczyli o możliwość grania w pucharach europejskich., powinno się ich tam zjechać duuuużo więcej.
Podam tylko jeden przykład sprzed dokładnie 10 lat, kiedy drugoligowy Górnik Konin pojechał w liczbie 6-8 tys (taki przedział podawały media) na finał Pucharu Polski do Poznania (odległość zbliżona jak z Kielc do Bełchatowa).
Podam tylko jeden przykład sprzed dokładnie 10 lat, kiedy drugoligowy Górnik Konin pojechał w liczbie 6-8 tys (taki przedział podawały media) na finał Pucharu Polski do Poznania (odległość zbliżona jak z Kielc do Bełchatowa).
-
Proszę aby osoby które nie były na tym finale wstrzymały się z ocenianiem dopingu bo właśnie odtwarzam ten mecz z VHS i powiem że TVN wcale nie oddał atmosfery
Fakt,że nasz doping przeciętny ale zauważcie,że w TV ledwo było słychać jak cieszymy się ze zdobytej bramki a hałas był potężny
Doping Korony lepszy od naszego jednak było widać,że również mieli duży problem z najazdem pikników ,którzy albo nic nie robili albo tylko klaskali bo gdyby ryknęli pełną mocą w takiej liczbie to by nas po prostu zmietli stamtąd.
Prosiłbym teraz kogoś postronnego KTO BYŁ NA MECZU o ocenienie obu stron.
PS.Proszę o zaprzestanie mówienia o jakimkolwiek postępie z naszej strony przez pryzmat wczorajszego meczu bo nie ma co ukrywać,że do Bełchatowa ściągneli ci sami ludzie,którzy jeździli w czasie gdy graliśmy w UEFA(czyt. kibice sukcesu).Podejrzewam,że na wyjazdowych meczach ligowych nic się nie zmieni więc nie mówcie później,że na finale było nas tylu a na ligę nie potrafimy się zebrać itp itd.Po prostu dwie różne bajki.
Pozdrawiam

Prosiłbym teraz kogoś postronnego KTO BYŁ NA MECZU o ocenienie obu stron.
PS.Proszę o zaprzestanie mówienia o jakimkolwiek postępie z naszej strony przez pryzmat wczorajszego meczu bo nie ma co ukrywać,że do Bełchatowa ściągneli ci sami ludzie,którzy jeździli w czasie gdy graliśmy w UEFA(czyt. kibice sukcesu).Podejrzewam,że na wyjazdowych meczach ligowych nic się nie zmieni więc nie mówcie później,że na finale było nas tylu a na ligę nie potrafimy się zebrać itp itd.Po prostu dwie różne bajki.
Pozdrawiam
-
akuku pisze:teraz wszyscy zaczeli sie spuszczac ze korona to ah i oh ,a zapomnieliscie juz jak oni jezdza w lidze? jak chocby pojechali do Płocka na 1/2 finału ?
Panowie,tu nie chodzi o "spuszczanie sie",tylko o fakt,ze Korona stanela na wysokosci zadania i zaprezentowala sie poprawnie.To nie jest ekipa z czołowki.

-
Trzeba być napinającym się kutasem, by pisać bzdury...a większość z was tak się zachowuje... Dla jasności nie lubię Korony,ale jeśli uważacie , że wyjazd 3 tys ludzi to mało i nie jest godne odnowotania to ja już nie wiem o co chodzi....Dobrze ktos napisał...mogli nie pojechac w takiej liczbie, wówczas mieliby spokój, bo napisalibyście, że są chujowi i tyle. Pojadą - żle, nie pojadą - żle. Moż e zaczniecie jeszcze jeżdzić po Dyskobolii..przeciez pojechało ich tylko 800 os.
-
-