Moda stadionowa - casual
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Moda stadionowa - casual
PatrykJP, ile Ty masz lat? Pytasz sie czy zakazane czy nie, nie jest zakazane i co wten sposob pokazesz?> Wejdziesz na stadion przykladowo psom sie nie spodoba to, podejda do Ciebie i co pewnie sie rozplaczesz i powiesz "a kibice.net mowila ze bez przypalu" :D
Nowy towar pojawił się na mieście :)
http://www.ultrastreet.pl/?28,local-pat ... eve-granat
Casualowe longsleevy ala Ralph Lauren.
http://www.ultrastreet.pl/?28,local-pat ... eve-granat
Casualowe longsleevy ala Ralph Lauren.
-
info telefoniczne
A mnie ciekawi gdzie można dostać taką kurteczkę (chodzi o sklepy tradycyjne, a nie internet).pająk pisze:Ostatnio będąc na lotnisku w Dublinie dostrzegłem typa który woził się po parkingu w takiej kurteczce
http://cgi.ebay.ie/HOOLIGANS-ULTRAS-JAC ... 3a54a6d66a
Zapewne chodzi o C.P. Company Mille Miglia Jacket niestety w Polsce nie osiągalne.pająk pisze:Ostatnio będąc na lotnisku w Dublinie dostrzegłem typa który woził się po parkingu w takiej kurteczce
http://cgi.ebay.ie/HOOLIGANS-ULTRAS-JAC ... 3a54a6d66a
sorki za rozmycie tematu , mam pytanko, co powiecie na temat tej kurtałki - jakość wykonania, wizualizacja ? mam okazje zakuopic ja za 150 zł - z góry dz za odp
http://www.aggr.pl/image_func.php?img=g ... 00&lang=pl
http://www.aggr.pl/index.php?products=p ... prod_id=91#
http://www.aggr.pl/_var/gfx/9f09d6ccc26 ... da895e.jpg
http://www.aggr.pl/image_func.php?img=g ... 00&lang=pl
http://www.aggr.pl/index.php?products=p ... prod_id=91#
http://www.aggr.pl/_var/gfx/9f09d6ccc26 ... da895e.jpg
Jakość wykonania na wysokim poziomie,zreszta firma Dobermas to jedna z bardziej estetyczniejszych marek Polskich.Jestem posiadaczem jednej z kolekcji i powiem Ci ze niejednym firmom daleko z wykonaniem ,tak ze bij rózową swinke młotkiem i kupuj,pozdrawiam..............
-
GreenAnimals
Mi się styl casual podoba, ale nie do przesady. Bo zapłacić 300 złotych za koszulkę na której jest mały napis Fred Perry, czy Stone Island to przesada. Wolę ubrać ciemne jeansy, białe buty i jakąś czarną kurtkę, niż dresy i adidasy.
Ja chodzę w takich ciuchach ale nigdy bym sobie chyba czegoś takiego nie kupił, ciotka mi ze Stanów przysyła. Jak koszulka Ralph Lauren kosztuje 90 dolarów to niestety nie na moją kieszeń.
Podobają mi się ciuchy Tommyego Hilfingera, ostatnio otworzyli sklep w Fashion House w Sosnowcu, ale ceny też kosmiczne.
Podobają mi się ciuchy Tommyego Hilfingera, ostatnio otworzyli sklep w Fashion House w Sosnowcu, ale ceny też kosmiczne.
Ale w sumie równie dobrze moge ubierać sie w Polskie "odpowiedniki" takich ciuchów, czyli zamiast np. polo z Freda Perryego moge założyć polówke Reserveda, które też są całkiem przyjemne, a ceny są o wiele niższe...
Również nie czuje się pedałem to , że nosze sweterek Lacosty to czyni mnie ciotą!!!
-
FilledWithHate
Mam pytanie do entuzjastów "casual" w Polsce. Jak widzicie np. jechać gdzieś na wyjazd , mieć atrakcje po drodze, dostać gazem po ubraniu, przypalić ciuch racą, wbić na płot i rozerwać ciuch, otrzeć się o smar na płocie, dostać polewaczką czy "chować" się przed kamerami w tych ciuchach?? Moim zdaniem "casual" jest niepraktyczny w Polsce i jest przejawem słabnięcia sceny..
Chyba ktos to juz pisal tutaj... nie raz ,nie dwa. Jak kogos jaraja takie ciuchy to niech chodzi,a inni niech biegaja w pit bullach i banditach ;)
-
GrubyDrweca
Ubiór w stylu casual jak wiadomo wywodzi się z Anglii i jest on niejako następstwem represji nakładanych na środowisko kibicowskie w tym kraju. Myślę, że wielu z nas ubrania takich marek jak Henri Lloyd czy Fred Perry kojarzą się z kumatymi kibicami tak samo jak i wspominany przez was Dobermans. Ubiór to kwestia osobistego gustu ale uważam, że kupowanie sweterków czy kurtek za takie pieniądze na nasze stadiony i w naszych realiach to trochę przesada. Wiadomo, dużej części osób taka odzież się podoba ale w założeniu mają to być ciuchy, które spowodują że stajemy się niewidoczni w tłumie a w tym przypadku jest to zwykła moda i mija się to trochę z założeniem. Takie jest moje osobiste zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.
A ja się zgadzam z jednym.
Po tym co zobaczyłem na mistrzostwach w Niemczech.
Stwierdziłem że nigdy nie ubiorę się na Reprezentację (mecz wyjazdowy za granicą) w żadną bluzę z kapturem czy fanatyczną koszulkę z gotykiem czy coś w tym stylu itd. (mniejsza o firmy nie o to chodzi).
Niektórzy przez takie ciuchy nie zdążyli nawet wysiąść z samochodu.
Wąsy z Polski od razu wiedziały kogo zatrzymać.
(nie ważne czy coś zrobiłeś czy nie, sztuka to sztuka)
Także zagranicą prowadźcie się elegancko chłopaczyny ;)
Po tym co zobaczyłem na mistrzostwach w Niemczech.
Stwierdziłem że nigdy nie ubiorę się na Reprezentację (mecz wyjazdowy za granicą) w żadną bluzę z kapturem czy fanatyczną koszulkę z gotykiem czy coś w tym stylu itd. (mniejsza o firmy nie o to chodzi).
Niektórzy przez takie ciuchy nie zdążyli nawet wysiąść z samochodu.
Wąsy z Polski od razu wiedziały kogo zatrzymać.
(nie ważne czy coś zrobiłeś czy nie, sztuka to sztuka)
Także zagranicą prowadźcie się elegancko chłopaczyny ;)
-
Telefunken
Ja mam nieco szersze spojrzenie na casual, być może jestem w błędzie (?) Dla mnie to nie koniecznie bluzy cczy kurtki grubo ponad 500 zl tylko typowe nie rzucające się w oczy. Zamiast ogromnego napisu czy loga wole małe logo na piersi na raczej jednolitym kolorze. Mam ubrania Lacoste (kupione po dobrych układach i okazjach) ale mam i zupełnie nieznanych firm. Dal mnie to nie tylko 'moda stadionowa' ale i codzienna. Nie rozumiem tych którzy się tak tym oburzają ze ktoś nosi takie ubrania. Nawet jeśli ma je na meczach to tylko i wyłącznie jego sprawa przecież to nie za wasze pieniądze. A już nazywanie ludzi noszących takie ubrania pedałami zostawie bez komentarza...
Zgadzam się w 100%.
no i mozesz tak mowić non stop a i tak jeden z drugim napisze ze kurtka za 600 a polo za 300 i , ze j**** casual i lepiej kupic 9 par dresów i bluze dobermana bo to jest "polski styl" :D
wlasnie mity cenowe to najlepsza bujda, ze niby wszystko kosmicznie drogie, jesli trafiasz na przecene jak na przyklad dzisiaj gdzie sa najwieksze przeceny roku, mozesz trafic super ciuchy za ceny porownywalne np. do Thora Steinara ( a czasem nawet tansze) a niewiele drozsze od Pit Bulla, za to jakosc pierwsza klasa, link ponizej porownajcie ceny,pzdrmainroad pisze:no i mozesz tak mowić non stop a i tak jeden z drugim napisze ze kurtka za 600 a polo za 300 i , ze j**** casual i lepiej kupic 9 par dresów i bluze dobermana bo to jest "polski styl" :D
http://www.houseoffraser.co.uk/Men/S02, ... k&fix&spcl
stadiony to nie wybieg zeby latac z ciuchami po 500zl...
swoja droga co sadzicie o bluzach "Ofensywa"?
swoja droga co sadzicie o bluzach "Ofensywa"?
czym rozni sie bluza za 500zl a bluza ofensywa ?
nie no pytam z ciekawosci bo bym sobie taka chcial sprawic
Źle mnie zrozumiałeś... chodzi mi o to, że zakładając jeansy, jakies adidasy i polówke, jest to zwykły, prosty, ubiór, przynajmniej dla mnie, nie dopinam do tego filozofii "casual". Jest to styl nie zmieniający sie od lat, ubieram sie tak od bardzo dlugiego czasu, nikt jeszcze nie nazywal tego casual, a minely mody juz w tym czasie na szerokie spodnie, dresowe a przez ten caly czas polowka, sweterek i jeansy to byl zwykly styl ubioru a nie zaden casual ;]
Ech...ciezko mi to wytlumaczyc ;-)
Ech...ciezko mi to wytlumaczyc ;-)
to tak jak ja heh, pzdr
może tak. Ciuchy tzw CASUAL są bardziej uniwersalne w odniesieniu do sytuacji w życiu codziennym,niekoniecznie kibicowskim.
Ps. NISC nie używałes wcześniej czasami nicka KOLEKCJONER UVF?
Ps. NISC nie używałes wcześniej czasami nicka KOLEKCJONER UVF?
ta..tamtego nicka przestalem uzywac z 9 lat temu hehe, pzdr
Od przeszłości nie uciekniesz ;-) pzdr
Dlatego są "Polskie" odpowiedniki typu Reserved, Carry itd. ceny są o wiele niższe, a ciuszki niczego sobie ;) mi bardziej taki ubiór pasuje niż "chuligańskie" ciuchy ;) pzdr
Sam preferuje styl Casual załapałem zajawkę dużo wcześniej niż pojawienie się filmów FF czy GSH ,jednak jako wyjściowe do knajpy ,pracy szkoły czy mecze u siebie. Na wyjazdy to to się nie nadaje ,no chyba że ktoś siedzi na trybunie Vip a drogę na wyjazd przemierza wygodnie samochodem. Dwa razy pojechałem na wyjazd w iście Angielskim stylu i prędko się to nie powtórzy. Za pierwszym razem przeskakiwaliśmy przez płot ,potargałem spodnie HB :/ ,za drugim razem w zaprzyjaźnionym Gdańsku przypaliłem szlugiem kurtkę i porysowałem buty ,obie rzeczy z pod znaku Krokodyla. Tylko sobie wyjazd zjebałem bo się wkurwiłem i musiałem się napić .Na pewno w casualu lepiej się ulotnić ,wmieszać w tłum jak sytuacja tego wymaga. No i psiarnia nie spisuje co 5 minut. Jednak nie ubiorę już polówki za 300 zł ,mam zestaw wyjazdowy z C&A za grosze przynajmniej nie muszę uważać żeby nie zniszczyć.
Pozdr na sposób Rzymski
Pozdr na sposób Rzymski
kiwa jako tako bardzo dobry post, po co te emocje i napinka jak "Anglia" juz sie dawno skonczyla chuligansko itp itd....wracajac do tematu wczoraj kolega ze starszego pokolenia od mojego zwrocil mi uwage na jeszcze dwie"jaskolki" tego co mozna nazwac stylem Casual w Polsce ktorymi byly w bardzo wczesnych latach 90-tych dwa typu adidasow popularne wsrod ekip na Pomorzu "marathony" i tzw. "bulgarki". Sporo osob z Arki, Lechii i Baltyku smigalo w takim obuwiu gdzies juz w latach 91-93 a to byla w Polsce zdecydowanie epoka Doktora Martensa na stadionach ;-) pzdr
kiwa jako tako - owszem lacoste czy freda nie widać tam ale juz np. bena shermana ( mój ulubiony ) czy Burberrego i Henri Lloyd widać i to doskonale. Oczywiście nie traktuj mojeg posta jak jakiejś napinki. A co do stylu, każdy ubiera to co lubi i w czym mu wygodnie. Ja ubieram zwykłe ciuchy a nie bluzy z ogromnym logo "H". Bo ważne co w sercu i mięśniach a nie co na bluzie.
Masz racje a dokladnie to model adidas grand prixnisc pisze:kiwa jako tako bardzo dobry post, po co te emocje i napinka jak "Anglia" juz sie dawno skonczyla chuligansko itp itd....wracajac do tematu wczoraj kolega ze starszego pokolenia od mojego zwrocil mi uwage na jeszcze dwie"jaskolki" tego co mozna nazwac stylem Casual w Polsce ktorymi byly w bardzo wczesnych latach 90-tych dwa typu adidasow popularne wsrod ekip na Pomorzu "marathony" i tzw. "bulgarki". Sporo osob z Arki, Lechii i Baltyku smigalo w takim obuwiu gdzies juz w latach 91-93 a to byla w Polsce zdecydowanie epoka Doktora Martensa na stadionach ;-) pzdr
kiedys chcialem zakupic ale raczej u nas w kraju niedostepne.Wystepuja na zagranicznych sklepach internetowych.Coś na podobne kopyto to adidas forest hills widzialem do niedawna na butyjana.A co do marathonów to jak najbardziej dostepne sam posiadam jedna pare :)Re: Moda stadionowa - casual
W tych butach chyba większość WFistów w latach 90 chodziło hehe ;]
-
Lord of North
Ciekawe koszulki np. na mecze reprezentacji:
http://koszulki-historyczne.pl/
http://koszulki-historyczne.pl/
Dla mnie ten post to koniec tego tematu ;)Woldemort pisze: poprostu lubie czuc sie modnie i fajnie ubranym na codzien.Aczkolwiek woogle nie przeszkadza mi to ze inni chodza w dresach ,inni w krotkich spodenkach ,a jeszcze inni tlyko w swoich barwach klubowych . Gdyby kazdy tak samo chodzil to nudno by bylo .
A na wyjazd czy mecz ubieram ciuchy ale nie nowe co zakupiłem ostatnio ,tylko te stare juz kilka lat noszone ale jakos w miare dobrze wgladajace zeby wlasnie potem nie zalowac ze uwalilem sie od smaru ,albo psy psinkely mnie gazem.
Kilka stron wczesniej przewinal sie temat bialych butow, tak przy okazji... co powiecie o bialych skarpetkach ? ;)
Holba pisze:Kilka stron wczesniej przewinal sie temat bialych butow, tak przy okazji... co powiecie o bialych skarpetkach ? ;)
A co chcesz uslyszec? ja np chodze tylko w bialych, nie mam zadnych innych ;)