EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
1925

Re: EuroInfo

Post autor: 1925 »

i jeszcze jedno kolego :))
Co do twojego pytania dotyczacego czy czujemy sie Brytyjczykami .....
Dowiedz sie ( z tym chyba u Ciebie nie trudno bo wszystko zajebiscie zauwazasz ) jakiego wyznanaia są osoby sympatyzujące i ogarniete w RSCP ;)
Dziekuje , dobranoc.
iparts.pl
1925

Post autor: 1925 »

retro81 pisze: po pierwsze czegewara gowno ma do mojej Polskosci na cale szczescie, wiec jak widze kogos w takiej koszulce albo z taka flaga to mojej dumy narodowej to nie szarpie (co najwyzej moge z politowaniem odniesc sie do tego co taka osoba ma w glowie).
Nie jestem takze osoba zaangazowana w kibicowki ruch na Parkhead, rzadko chodze na mecze (o czym juz pisalem) wiec mam wyjebane na to co kto tam ma na koszulkach.

Rangers bo to ekipa, ktora ma do nas najwiecej "ale", moze zaprzeczysz?
Wiec jak Twojej dumy narodowej nie szarpie bratanie sie z tego typu elementem to Twoja sprawa ale ilekroc bede tutaj czytal rangersowska propagande, tyle razy "nozyce sie odezwa"- ludzie zainteresowani tematem maja prawo poznac sprawe z dwoch perspektyw i wierze, ze to docenia.

pzdr.
Wybacz kolego ... powinienem uscislic ;) generalnie chodziło o kult komunizmu na parkhead za pomoca wizerunku czegewary
nisc

Post autor: nisc »

zeby zakonczyc temat, prawda jest ze ogol naladowanych bukfastem fanow Rangers na slowo Polak reaguje nerwowo, natomiast kolego Retro81 musze Cie zapewnic ze w stosunku do RSCP zarowno ekipa ICF jak i Babys ICF a takze zaangazowane politycznie ekipy z Ulsteru ma podejscie co najmniej pozytywne zeby nie powiedziec wspierajace, co do podejscia do ogolu Polakow pod tytulem "swiat nie wierzy łzom" i wielbicieli kolesia ktory tatuuje dupe szympansa na brzuchu mam takie same jak ogol fanow Rangers;-)... pamietajcie ze my nie zaczelismy istniec w 2005 roku, tak jak maly procent fanow klubu z Parkhead z Polski kibicowala im juz przed zalewem discopolo w Glasgow w 2005...mysle ze tyle w tym temacie,pzdr
tyminho

Post autor: tyminho »

[quote="BeforeGod"
Przy okazji zapytam.
Jakie jest stanowisko kibiców Gornika W. , co do informacji dotyczacych tego iz na meczu Czechy - Polska,w ramach ochrony,ramie w ramie z psiarnia stali kolesie ze Sparty P.
Info to jest niepotwierdzone,to tylko pytanie(m in Szczena o tym pisal).
Ciekawi mnie to tym bardziej iz m in ja,chlopak z Dyskobolii i kibic Gornika Walbrzych(! - pozdro dla nich,moze czytaja) wylapal centralnie w leb od kurwiszonow stojacych na ochronie palka teleskopowa (bokiem pytanie - czy to wg jest legalne ?)[/quote]

A dlaczego oczekujesz jakiegoś stanowiska od chłopaków z Górnika, skoro ich zgodą nie jest Sparta, a Slavia Praga?
retro81

Post autor: retro81 »

" zalewem discopolo "

no tak... takie pogardliwe stwierdzenie sporo mowi o Twoim stosunku do rodakow i Polski, czyz nie? :/
SZEWC_E

Post autor: SZEWC_E »

Before God
Z flaga,jako neutralni kibice,obserwatorzy ? Flaga zawisla,zero reakcji ?
Czy wplyw na to mialy osoby 'pochodzenia Polskiego, głównie GŚ.' (Elana - Ruch?)
Jako neutralni kibice, zero reakcji, nie miały wpływu na to osoby pochodzenia Polskiego gdyż nie byli to ludzie w żaden sbosób związani z Ruchem. Pewnie się orientujesz w scenie niemieckiej, na tym konkretnie meczu wyglądało to tak, że kibice Bayernu zajmowali dużą część (nie tylko "klatke") trybuny przeciwległej do młynu Borussii siedząc wśród ludzi z BVB. Tak jak by jakieś 2 koła Legii siedziały obok klatki na "niciarce" razem z Widzewem ;) My byliśmy po tej samej stronie tyle, że w rogu i u góry a flaga wisiała cały mecz. Tam raczej nie ma ciśnienia na krojenie barw, aczkolwiek ludzi z BVB wypytywali o skrojone przez Ruch flagi Schalke. Ciekawostka, po meczu doszło do kilku starć... :)
BeforeGod

Post autor: BeforeGod »

tyminho pisze:[quote="BeforeGod"
Przy okazji zapytam.
Jakie jest stanowisko kibiców Gornika W. , co do informacji dotyczacych tego iz na meczu Czechy - Polska,w ramach ochrony,ramie w ramie z psiarnia stali kolesie ze Sparty P.
Ciekawi mnie to tym bardziej iz m in ja,chlopak z Dyskobolii i kibic Gornika Walbrzych(! - pozdro dla nich,moze czytaja) wylapal centralnie w leb od kurwiszonow stojacych na ochronie palka teleskopowa (bokiem pytanie - czy to wg jest legalne ?)
A dlaczego oczekujesz jakiegoś stanowiska od chłopaków z Górnika, skoro ich zgodą nie jest Sparta, a Slavia Praga?[/quote]

o w morde,no tak - zakrecilem sie sory Panowie.
Stary14

Post autor: Stary14 »

tyminho pisze:
BeforeGod pisze: Przy okazji zapytam.
Ciekawi mnie to tym bardziej iz m in ja,chlopak z Dyskobolii i kibic Gornika Walbrzych(! - pozdro dla nich,moze czytaja) wylapal centralnie w leb od kurwiszonow stojacych na ochronie palka teleskopowa (bokiem pytanie - czy to wg jest legalne ?)
A dlaczego oczekujesz jakiegoś stanowiska od chłopaków z Górnika, skoro ich zgodą nie jest Sparta, a Slavia Praga?
Nie Sparta nie Slavia tylko chyba Bohemians jest zgodą Górnika.
hdg

Post autor: hdg »

Stary14 pisze:
tyminho pisze:
BeforeGod pisze: Przy okazji zapytam.
Nie Sparta nie Slavia tylko chyba Bohemians jest zgodą Górnika.
Taaaaa :D zaraz ktos napisze,że Prazska Divize Banika jest ich zgodą ehehee,Bohemka była bodajże układem KSG który przeszedł ze 2,3 lata temu do historii a zgoda Wałbrzyszan jest cały czas Slavia
RHP

Post autor: RHP »

O jakich flagach z gwiazdą mówisz? Irlandii Północnej czy Izraela? Te drugie pojawiają się jako przeciwwaga dla flag Palestyny po drugiej stronie i nie jest to żadna nowość. Salutowanie natomiast niekoniecznie ma kontekst austriacko-bawarski, zwłaszcza że niegdyś salutowano w czerwonej rękawicy hehe.

Co do zakłócania minuty ciszy to zawsze jest to przypał, ale jest różnica jak ktoś czyni to w odniesieniu poległych za kraj, którego jest obywatelem (a jego przodkowie też walczyli w armii tego kraju) a w odniesieniu do przywódcy religii, z której wyznawcami ma się na pieńku. Czy Celtic nie gwizdałby na Paisleya? Na 100% tak i o to akurat nikt nie powinien mieć pretensji.

Porównując - chyba jest różnica jakby w Polsce ktoś wygwizdał AK-owców, powstańców śląskich czy poległych pod Kołobrzegiem a dajmy na to Aleksieja II (tu bardziej kontekst niechęci do Rosji niż prawosławia ale lepszego przykładu nie mam).

Zachowanie Celticu w Falkirk jest o tyle niezrozumiałe, że minuta nie dotyczyła przecież Black and Tans czy innych formacji walczących z rebeliantami w Irladii, tylko poległych w wojnach światowych, gdzie udziału Irlandczyków w brytyjskim wojsku nie deprecjonują nawet najbardziej zagorzali pro-brytyjscy fanatycy.
retro81

i to jest cala Twoja odpowiedz? gratuluje :)
nisc

Post autor: nisc »

?
retro81

11 listopada? no cos Ty to moze jakas "katoPolska" sobie swietuje

on ma 12 lipca 1690 i swoja bitwe nad rzeka Boyne

:/
Störtebeker

Post autor: Störtebeker »

God Shave The Queen!
radogks

Post autor: radogks »

Nie potrafie zrozumiec jednej rzeczy. Jak to sie dzieje, ze POLACY za granica jezdza z jakimis ekipami na mecze. Czy to sa ludzie ktorzy w Polsce nie byli kibicami, a na obcej ziemii, nagle poczuli potrzebe bycia kibicem ? Na tym forum nawet, udzielaja sie ludzie mieszkajacy w roznych miejscach swiata, ktorzy sa kibicami roznych klubow i pisza na kibice.net. Pytam, skad to sie wzielo? Jak to mozliwe ?!
Czy to mozliwe, ze taki "Kowalski" zwykly czlowiek, w Naszym kraju kompletnie nie zainteresowany kibicowaniem, wyjezdza za chlebem , nagle lapie zajawke jakims zagranicznym klubem, na dodatek nie wiadomo skad znajduje kibice.net i opisuje rozne tam rzeczy.
Moze mi to ktos wytlumaczyc? Pytam powaznie.
keanoo

Post autor: keanoo »

RHP,

absolutnie nie ma obowiązku wypowiadania się o naukach i osobie JPII wyłącznie w samych superlatywach, to oczywiste! Sam również mam pewne zastrzeżenia do pewnych spraw, ale nazywanie akurat tego człowieka per antychryst, czy tez w sposób jaki zrobił to jeden z Was, którego już określiłem, przyznasz, że jest.... no powiedzmy co najmniej niestosowne :)

W poprzednim poście napisałem już, iż każdy ma prawo do swojej wiary, jakakolwiek ona by nie była cudaczna... nawet w drzewa, światłowody czy też wielką niedźwiedzicę, to nie jest forum teologiczne! ale szacunek należny jest każdemu człowiekowi.

Sprawa z bolszewickim i flagami na Parkhead jest również oczywista, bynajmniej dla Polaków pamiętających poprzedni ustrój... Raz sierpem, raz młotem... :)

Pzdr
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Proponuje zakonczyc ta jałową dyskusję ktora jak wszyscy na pewno wiedza do niczego nie zaprowadzi. Oba obozy i tak pozostana przy swoim. Ty kolego RHP powinienes dobrze o tym wiedziec maja w pamieci swoje dyskusje z CelticBhoyem. On wnioski z tamtych rozmow wyciagnal i zyczylbym nam wszystkim chcacym z tego tematu dowiedziec sie od czasu do czasu czegos wiecej niz klotni daleko juz wykraczajacych poza sfere kibicowska z podworka Glasgow. Temat "Euroinfo" w koncu do czegos zobowiazuje. Pax panowie. Dajcie juz spokoj.
ponio
Moderator

Post autor: ponio »

Dalsze rozkminki odnośnie religii czy też relacji CFC-RFC będą "nagradzane".Załóżcie sobie osobny temat i tam dyskutujcie.
schweppes

Post autor: schweppes »

Czy w Rosji jest jakąś tradycja wywieszanie tej ich sektorówki w barawch i z tym Niedzwiedziem? Bo co mecz to ją widze w Moskwie.
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

schweppes pisze:Czy w Rosji jest jakąś tradycja wywieszanie tej ich sektorówki w barawch i z tym Niedzwiedziem? Bo co mecz to ją widze w Moskwie.
Podobno ta sektorówka przyniosła im szczęście wcześniej w ważnym meczu z Anglią, więc pokozali ją znowu, na szczęście ;)
frog

Post autor: frog »

moglby ktos powiedziec mi czy jest problem z dostaniem biletów na mecz Feyernordu ? czy trzeba miec karte kibica ?
patriota87

Post autor: patriota87 »

kolega ktory jezdzil kiedys na Feyenoord podczas pobytu w Holanid mowil ze mial karte kibica, zapisal sie jesli dobrze pamietam do jakiegos Fan klub bezproblemowo, ale na jakis 1 czy 2 wypady mozesz miec szczescie i wejdziesz jak nie ebdzie kompletu ani żadnych restrykcji
LP1922

Post autor: LP1922 »

LP1922 pisze:http://www.curvasudmilano.it/images/fot ... rid_06.JPG
-oprawa Sud na wyjściu, w trakcie meczu odpalane pojedyncze race, nic z tych rzeczy nie pokazał nSport, nie wiem jak było w innych relacjach.

Młyn na Sud: http://www.curvasudmilano.it/images/fot ... rid_13.JPG

Z tego co wiem, oprawa była dwustronna, ma ktoś może fotkę tego, co zaprezentowali ultrasi na nord?

http://www.curvasudmilano.it/images/fot ... rid_01.JPG -podziękowania dla Kaki' za całokształt.
W nawiązaniu do poprzedniego posta:
Druga oprawa, tym razem zasiadającej na Nord Alternativy:
http://www.youtube.com/watch?v=axmAFKl4_8s
ujęcie nr2: http://www.youtube.com/watch?v=hPUnOkRYhWk&fmt=18
Cyril26

Post autor: Cyril26 »

wczoraj(22.11) w czechach odbyl sie mecz rugby mlodych grup Slavii Praga i FC Brno 15 x 15, dwu rundowy mecz( pierwsza runda 1min 30 sek na remis, druga 1 min zwyciestwo Slavii), a w rosji mlodzi chuligani CSKA zaatakowali (i wygrali) starsza z grup Spartaka - CWO(50 CSKA vs 26 CWO), nastepnie ta sama grupa CSKA stoczyla boj z najlepsza ekipa Spartaka - Union , zwyciezyl Spartak(50 CSKA vs 80 UNION)
LP1922

Post autor: LP1922 »

Było całkiem sporo prawie zapchali trzeci krąg trybun, fot nie dorwałem nigdzie.
gialloblue

Post autor: gialloblue »

frog pisze:moglby ktos powiedziec mi czy jest problem z dostaniem biletów na mecz Feyernordu ? czy trzeba miec karte kibica ?
Na Feyenoord nie kupisz biletu, jeżeli nie masz Club Card, wyrobienie jej raczej nie jest problemem, idziesz do klaantenservice ze zdjęciem, kopią paszportu, wypełniasz formularz i po około dwóch tygodniach karta przyjdzie na Twój adres domowy. Są oczywiście mecze na które nie kupisz biletu, a wjazd jest tylko na seizoenkaart, czyli Ajax, Sparta, Ado Den Haag czy PSV.
Samin

Post autor: Samin »

Ja mam pytanie czy na zagranicznych stadionach można spotkać barwy polskich klubów? bo w Polsce da sie zauważyć barwy np Barcelony Realu czy Juventusu
Bones

Post autor: Bones »

Na Stadionie Rapidu widzialo sie kilku gosci z koszulkami Cracovii.
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

W Anglii coraz częściej można spotkać Polaków w swoich barwach klubowych na tamtejszych stadionach w różnych ligach
fluor

Post autor: fluor »

Ciekawy weeknd za nami. Gorące derby Belgradu, jak zawsze gorący pojedynek Olypiakosu z Panathinaikosem. Derby Genui - pirotechnicznie efektowne, derby Lizbony, clasico w Hiszpanii...
neo12

Post autor: neo12 »

Akurat "clasico" to chyba tylko piłkarsko, a zapomniałes jeszcze o Zenit-Spartak
Bones

Post autor: Bones »

8.000 Kibicow z Wiednia dopingowali swoj Klub Rapid w Hamburgu wczoraj. Trzeba przyznac szacunek za taka mase ludzi na mecz EuropaLeague gdzie juz teoretycznie dla nich juz o nic nie szlo.

http://www.tornadosrapid.at/bilder/matc ... pid_02.jpg
http://www.tornadosrapid.at/bilder/matc ... pid_03.jpg
http://www.tornadosrapid.at/bilder/matc ... pid_05.jpg
http://www.tornadosrapid.at/bilder/matc ... pid_07.jpg
Ultras Widzew

Ultras Widzew

AEK - Everton

http://www.imagehosting.gr/out.php/i128 ... 9-10-2.jpg

Anderlecht - Dinamo Zagrzeb

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archi ... 1683S1.jpg
Anderlecht Bruxelles vs BBB zagreb before the match next to the pub.
Bruxelles BCS with 100 plus and Zagreb with 25/30?
They Attacked each other and then Zagreb ran away,but its ok with that kind of numbers.
Poli Timisoara - Ajax

http://www.uncoltuitatdelume.net/wp-con ... 3UONZ0.jpg

http://www.uncoltuitatdelume.net/wp-con ... 68WZOZ.jpg

Poli - Ajax

http://img51.#.us/i/pyol703l28 ... 1i24l.jpg/
ax88

Post autor: ax88 »

Oglądałem mecz HSV - Rapid w TV. Doping Austriaków kozak, gdy HSV było przy piłce ( przynajmniej na początku meczu bo przysynałem ;d ) gwizdy, jakby Rapid grał u siebie.
against modern

Post autor: against modern »

Nie wie ktoś ile Lazio w Salzburgu?? jakieś foto??
neo12

Post autor: neo12 »

Podczas meczu p.uefa Austria-Bilbao Kibice Austrii Wiedeń walczyli z policją na murawie stadionu, mecz przerwany na 20 min. ładnie :)
ODPOWIEDZ