Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

S(M)

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: S(M) »

Jak w Kłodawie i Olecku ??
iparts.pl
wu_

Post autor: wu_ »

mlodziezowy_skurwiel pisze:
Lewy Sierpowy pisze: I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu,
chopie jak nie masz o czymś pojęcia to proszę nie zabieraj głosu w temacie
Kłania się czytanie ze zrozumieniem:
Lewy Sierpowy pisze:Bo chyba nikt rozsądny z tego miasta nie zaneguje że oprócz kibiców Polonii Bytom są tam kibice Górnika, Ruchu , Radzionkowa i Szombierek.
I są liczby na pewno przekraczające 20- 30 osób czyli chyba możemy mówic o ekipach i fan clubach?? I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu, Szczakowianki i Victorii.
Zanim będziecie próbowali robić z siebie przekumatych, czytajcie uważnie i przede wszystkim - MYŚLCIE CO CZYTACIE
Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy »

mlodziezowy_skurwiel pisze:
Lewy Sierpowy pisze: I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu,
chopie jak nie masz o czymś pojęcia to proszę nie zabieraj głosu w temacie
Może się żle wyraziłem i nie oczekuję aby wszyscy odczytali moje intencje więc już prostuję .
A więc czy Gieksa, Ruch, Victoria i Szczakowianka mają po 20-30 "kumatych" kibiców w Jaworznie? Chyba tak . To cię młody zadowoli , czy mam to wytłumaczyc w sposób jeszcze bardziej łopatologiczny? Jak już tego nie zrozumiesz to radzę wziąśc jakieś korepetycje w gimnazium czy liceum albo gdzie tam uczęszczasz do szkoły. Bo ja już bardziej prosto nie potrafię tego przekazac.
mlodziezowy_skurwiel

Post autor: mlodziezowy_skurwiel »

fakt wyrwałem z kontekstu ale daj se siana z tymi tekstami rodem z elementarza młodego polonisty
bez odbioru
S.G.

Post autor: S.G. »

supertorca pisze:
oRt pisze:
Lewy Sierpowy pisze:Ktoś stronę wcześniej pytał się o Bytom.
Bytom to też niezły tygiel. Może nie aż taki jak w Jaworznie ale obcy tutaj tez się może zdziwic.
W mieście prym wiedzie Polonia do której nalezy
Centrum
Arki Bozka
Rozbark
Karb
Bobrek
Miechowice
Roztocze
Stroszek
oprócz tego dzieli osiedla i dzielnice
Sójcze
Vitor
Sucha Góra
z kibicami Ruchu Radzionków .To właśnie z tych ww terenów wywodzi się większośc kibiców żółto - czarnych.
Górniki
Stolarzowice
z kibicami Górnika Zabrze . Trudno powiedziec kogo tam jest więcej i kto rządzi bo to dzielnice złozone z samych domów jednorodzinnych a to jak wiadomo nie najlepsze klimaty dla ruchu kibicowskiego.
Szombierki
gdzie można znaleśc kibiców Zielonych , chociaż włada tam Polonia
Łagiewniki
tam niepodzielnie panują kibice Ruchu Chorzów.
Tak jak widac w tym 190 tyś miescie znajdziecie zorganizowane ekipy aż 5 klubów.
Moim zdaniemtochyba najbardziej zakrecone miasto w woj. śląskim po Jaworznie.
Z tym porównaniem to poleciałeś po bandzie :) Gdzie tam Jaworzno, a gdzie tam Bytom. Generalnie PB nie ma nic dopowiedzenia tylko na jednej dzielnicy - Łagiewnikach, gdzie rządzi Ruch. W Stolarzowicach - Górniki, gdzie kiedys był tylko sam Ksg coraz częsciej pojawiaja się poloniści. I to wszystko. W pozostałych dzielnicach rządzi PB, nawet na Szombierkach , gdzie są za Gks Szombierki i Ruchem. Więc porównanie do Jaworzna ma się nijak .

p.s. Nie jestem z PB. Bardziej na drugie Jaworzno typowałbym Żory.
Jesteś tego taki pewien.
On niejest pewien nawet tego gdzie mieszka Stalary i Górniki(dzielnice Bytomia) to bastiony Górnika już kiedyś otym była mowa !
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

I także kiedyś (słowo klucz) były to bastiony Górnika.
Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin »

Panowie ponawiam moje pytanie , które zadałem 3 strony temu.

Komu kibicuje się w takich miejscowościach jak Krościenko nad Dunajcem , Mszana Dolna , Piwniczna oraz Biecz [bardzo ładne miasteczko położone między Jasłem , a Gorlicami] ? Z góry dzięki za odpowiedź. Jeszcze interesuje mnie sytuacja w Krynicy?
Nemo

Post autor: Nemo »

Tuwimianin pisze:Panowie ponawiam moje pytanie , które zadałem 3 strony temu.

Komu kibicuje się w takich miejscowościach jak Krościenko nad Dunajcem , Mszana Dolna , Piwniczna oraz Biecz [bardzo ładne miasteczko położone między Jasłem , a Gorlicami] ? Z góry dzięki za odpowiedź. Jeszcze interesuje mnie sytuacja w Krynicy?
Mszana - Wisła i Cracovia bez dominującej ekipy, raczej mało konkretnych ludzi.
Joint

Post autor: Joint »

A jak wygląda sprawa w Jodłowniku (woj. Małopolskie) ? Kiedyś słyszałem, że tam dominuje Hutnik Krk, ale czy tak jest w dniu dzisiejszym ?
mlody_KB

Post autor: mlody_KB »

Joint pisze:A jak wygląda sprawa w Jodłowniku (woj. Małopolskie) ? Kiedyś słyszałem, że tam dominuje Hutnik Krk, ale czy tak jest w dniu dzisiejszym ?
Podbijam :mrgreen:

Ja mogę dodać jedynie, że znam z tych rejonów kilku Wiślaków.
Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy »

No to oświec pan panie Dolores wszystkich forumowiczów jak to wygląda ta sytuacja w Bytomiu jeżeli ja zero wiem na jego temat. Szczegółowo i dokładnie.
Bo może znasz dokładny rozkład wszystkich ulic, domów i bloków i to ilu tam jest kumatych ludzi zajmujących się kibicowaniem. Jeżeli tak to rzeczywiście moja wiedza na temat miasta gdzie mieszkam jest zerowa.Słuchamy.
Joint

Powie ktoś o tym Jodłowniku ?
neo12

Post autor: neo12 »

Hutnik w Jodłowniku
in_koguto

Post autor: in_koguto »

pytanie do Ruchu, dlaczego nie wspieracie Widzewa w Zabrzu?

Proszę o odpowiedź bez napinki, może pytam o banalne dla niektórych sprawy, ale nie było mnie w kibicowskim świecie pare miesięcy, ze względu na zarobek u Angolów.
Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd »

Ruch nie jeździ na Górnik ze względu na zasadę "derby derbami, ale nie z mordercami". Swoją drogą ta reguła i tak już dawno została złamana, ponieważ Niebieski pojawili się nie raz na sektorze gości w Zabrzu, lecz nie chcę znowu poruszać tego tematu.
P.S. Chyba Cię nie było parę dobrych lat, a nie miesięcy ;)
grafarco

Post autor: grafarco »

grafarco pisze: W Krynicy po za miejscowymi fanami KTH, pojedyncze osoby za Cracovia i Wisła
koli

Post autor: koli »

A jak wygląda sytuacja w Pierzchnicy (woj. Świętokrzyskie)?Wiem tylko tyle ,że jest tam grupa kibiców Korony Kielce.
neo12

Post autor: neo12 »

Pierzchnica 100% Korona choc nie za wiele osób
Joint

A mnie interesuje jak jest w Uniejowie (woj. Łódzkie). Domyślać się można, że tam raczej albo Widzew albo ŁKS. A może i razem ? Pytam osoby kumate które mogły by dobrze opisać sytuację w Uniejowie.
ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna »

Większość Widzewa ale jest też spora grupa zorganizowanych ŁKSiaków, którzy wydali sporo gadżetów;)sytuacja na mieście według mnie 70% Widzew 30% ŁKS.
rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 »

Temat Bielska Białej był już poruszany wielokrotnie, ale chciałbym spytać o to miasto raz jeszcze.
Wiadomo, że w mieście dominuje BKS, fani TSP nie są raczej widoczni w barwach itd, liczbowo jednak towarzystwo "młynowo-wyjazdowe" obu ekip jest podobne. Czy są w BB jakieś osiedla/dzielnice opanowane przez TSP, są jakieś podzielone rejony ?
Drugie moje pytanie dotyczy ogólnie ruchu kibicowskiego w BB, który patrząc na liczby obu ekip w stosunku do liczby mieszkańców miasta i regionu, nie jest zbyt mocno rozwinięty. Czy jest to wina tylko i wyłącznie braku sukcesów sportowych piłkarzy z BB, czy są może jakieś inne powody. Tak dla porównania, Rzeszów ma podobną liczbę mieszkańców, piłkarze Stali i Resovii nie odnoszą sukcesów, a jednak poziom kibicowania jest tam o niebo lepszy.
Jak cos moze byc pw, z gory dzieki za odp.
Joint

A i jeszcze jedno pyt. w sprawie Uniejowa. Czy tam Widzew i ŁKS kroją się nawzajem (barwy itp.) ? Czy poprostu siebie olewają ?
dominik1

Post autor: dominik1 »

A ja mam pytanie odnosnie Zakopanego -wiem że gdzieś tam juz było wałkowane lecz sytuacje lubia sie zmieniać wiadomo że jaest tam kilka fc (Arka,Ruch,Cracovia..)WIĘC CIEKAW JESTEM JAK SIE MAJA PROPORCJE.
Fenomen

Post autor: Fenomen »

JAk wygląda sytuacja w Gostyninie i Kutnie?
Bastian

Post autor: Bastian »

Gostynin - Widzew/Petra, Kutno - Widzew
Moe

Post autor: Moe »

A w Kaliszu tylko KKS czy za Lechem też ktoś się znajdzie?
MW LKS

Post autor: MW LKS »

Moe pisze:A w Kaliszu tylko KKS czy za Lechem też ktoś się znajdzie?
Znajdzie się ale nie za dużo.
Knoppers

Post autor: Knoppers »

Moe pisze:A w Kaliszu tylko KKS czy za Lechem też ktoś się znajdzie?
Jeżeli już przy Kaliszu jesteśmy to są też kibice Widzewa.
Joint

headhunterz

To, że może faktycznie zadałem specyficzne pytanie, to odrazu jestem Cep ? Wiadomo, że są do siebie nastawieni jak są, ale widzisz jak powiedział ŁKS Podgórna znają się od dziecka i raczej się nie kroją. To chciałem wiedzieć, więc nie wiem czy wyzywanie od Cepa było stosowne. :roll:
miast08

Post autor: miast08 »

Z Uniejowem to jeszczę trochę inaczej niż określił kolega po szalu. Teraz jednak chyba już bliżej 50/50 niż 70/30 dla Widzewa. Warto podkreślić szczególnie złe do niedawna stosunki między Uniejowem (ełkaesiacką częścią) a pobliskimi i podobnymi wielkością Poddębicami. Wzajemne wjazdy do miast itp. Sytuacja ostatnio mocno się zmieniła z powodu... pojawienia się dość dobrze zorganizowanego ŁKS-u także w Poddębicach. Pozdrawiam.
kamilkolejorz

Post autor: kamilkolejorz »

Jak wygląda sytuacja w Kołobrzegu , Ustroni Morskim i Sianożentach(gdzieś koło ustronia , może ktoś wie ?) ?
fanatyk_e3

Post autor: fanatyk_e3 »

Miast08 Twoje informacje na temat Uniejowa i Poddębic mijają się z prawdą. Nie chcę mi się już wdawać w polemikę, ale Twoi bracia po szalu z tych miejscowości podają Ci mocno naciągnięte fakty.

Pozdrawiam i bez odbioru.
kps.

Post autor: kps. »

Mam pytanie do kogoś, kto wie coś o Góralach Wodzisławia z Cisca i okolic, jakieś FC, jeżdżą na mecze, czy tylko sobie coś takiego wymyślili sami ?
http://nasza-klasa.pl/profile/24838409, wiecie coś o tym?
Pozdrawiam!
Rodowity_Mazowszanin

Post autor: Rodowity_Mazowszanin »

rowerzysta85 pisze: Drugie moje pytanie dotyczy ogólnie ruchu kibicowskiego w BB, który patrząc na liczby obu ekip w stosunku do liczby mieszkańców miasta i regionu, nie jest zbyt mocno rozwinięty. Czy jest to wina tylko i wyłącznie braku sukcesów sportowych piłkarzy z BB, czy są może jakieś inne powody. Tak dla porównania, Rzeszów ma podobną liczbę mieszkańców, piłkarze Stali i Resovii nie odnoszą sukcesów, a jednak poziom kibicowania jest tam o niebo lepszy.
Jeżeli chodzi o samo Podbeskidzie to pamiętaj o tym, że jest stosunkową młodą ekipą i póki co nie dorobiło się takich tradycji kibicowskich jak ZKS, Sovia czy chociażby lokalny rywal BKS.
włodzimierz

Post autor: włodzimierz »

kamilkolejorz pisze:Jak wygląda sytuacja w Kołobrzegu , Ustroni Morskim i Sianożentach(gdzieś koło ustronia , może ktoś wie ?) ?
W Kołobrzegu Kotwica.
P1920B

Post autor: P1920B »

włodzimierz pisze:
kamilkolejorz pisze:Jak wygląda sytuacja w Kołobrzegu , Ustroni Morskim i Sianożentach(gdzieś koło ustronia , może ktoś wie ?) ?
W Kołobrzegu Kotwica.
Słyszałem że w Kołobrzegu jest Fc Legii? Może to ktoś potwierdzić?
Bastian

Post autor: Bastian »

pewien nie jest ale to chyba bardziej osoby sympatyzujące z Legią za czasów, kiedy Kotwica była w dobrych stosunkach z Pogonią. O fc nie słyszałem, jeśli coś przekręciłem, niech sprostuje osoba, która jest pewna.
włodzimierz

Post autor: włodzimierz »

Bastian pisze:pewien nie jest ale to chyba bardziej osoby sympatyzujące z Legią za czasów, kiedy Kotwica była w dobrych stosunkach z Pogonią. O fc nie słyszałem, jeśli coś przekręciłem, niech sprostuje osoba, która jest pewna.
Oficjalnego FC nie ma, jednak jest grupa ludzi, którzy jeżdżą na Legię.
jablerr

Post autor: jablerr »

A jak to w końcu jest z tym osiedlem Opolska w Krakowie. Niektórzy mówią, że raczej sympatyzują z Wisłą, mnie zawsze się wydawało, że to taka część XXX-lecia i dominuje tam Cracovia.
mds

Post autor: mds »

Opolska to jest ulica a nie osiedle i to spora ulica.Po jednej stronie ulicy osiedla za Wisla a po drugiej za Cracovia.
ODPOWIEDZ