Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Lewy Sierpowy

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Lewy Sierpowy » 30.10.2009, 14:10

Takoż i ty nie zabieraj zdania na temat Bytomia.
A kibice Ruchu cię zjabali chyba nie tylko za Jaworzno ale i też za Katowice i Siemianowice o ile pamiętam dobrze????
Pierwsza komunia, drugie śniadanie, trzecia rzeczpospolita

iparts.pl
rodrigocarbone

Post autor: rodrigocarbone » 30.10.2009, 14:17

Długo nie musieliśmy czekać... Chwilę po zapowiedziach kibicowskich reform przy K6 nastoletni kibice Legii postanowili w nas uderzyć. Narzędzie - ulotki podrzucone pod kasy stadionu i prowokacja w Internecie. Ale to już było.... i myśleliśmy, że nie wróci więcej. Małostkowość i naiwność tej „akcji” powoduje, że do tej pory zastanawiamy się, jak bardzo potężny umysł mógł uknuć tak przebiegły plan!

Pozostaje nam tylko uśmiechnąć się z niedowierzaniem czytając ulotki, podrzucone pod kasy przed meczem z Odrą. Ich treść dowodzi, że autorzy nie mają wiedzy o sytuacji w naszym środowisku i ciągle żyją akcją "J-23". Tłumaczymy – Crazy Group 01 (CG01), która na Żylecie zyskała miano „chuligańskiej legendy Polonii”, skupiała...2 osoby. Hamy’02 - jedna z ekip, która według ulotek rządzi na Polonii – to też (już bardzo nieformalna) grupa osób, nastawionych na dobrą zabawę.

Możemy patrzeć z politowaniem na kolejne konta zakładane na polonijnym forum i nowych użytkowników nawołujących do popierania protestu ulotkowego.

Jednak akcja z naszym niby wyjazdem do Bełchatowa, o której Legia pisze na ogólnopolskim forum, graniczy już z absurdem. Gratulujemy ładnego zdjęcia „prawdziwych kibiców Polonii” i super, że piszecie listy do Zarządu Klubu w imieniu kibiców Polonii.

W historii naszych wspólnych przygód legioniści próbowali na wiele różnych sposobów uderzać w kibiców, których nie ma: prowokacje na forum kibice.net (PUNX), kradzież prywatnej korespondencji i rzeczy materialnych, czy wpuszczanie między nas kretów. Zdarzały się również sytuacje kompletnie niezwiązane z kibicowaniem, takie jak „wywózki” do lasu i inne - będące owocem niespełnionych „gangsterskich” ambicji. Pewnie do tej pory odwiedzający Żyletę są z tych akcji dumni, a kibicowska Polska wyraża za nie swój „szacunek” najbardziej honorowej ekipie Polski.

Jak widać, wiele już przerabialiśmy, ale ostatnia „prowokacja” zasługuje na specjalne wyróżnienie - podium w serwisie demotywatory.pl.
źródło: [link]

jaworzno21

Post autor: jaworzno21 » 30.10.2009, 14:57

Andrzej Farmazon pisze:
Lewy Sierpowy pisze:Ja panowie Ort i Farmazon wyrażnie piszę kto gdzie wystepuje w zorganizowanej formie i dobrze wiem gdzie ktokolwiek ma coś powiedzenia, co chyba jest wyrażnie napisane. I nie porównuje Bytomia do Jaworzna tylko piszę OBOK a to zdecydowana różnica.
Czytanie z zrozumieniem może byc żródłem sukcesów w życiu zawodowym i może uchronic was w przyszłości od kłopotów np podczas podpisywania umów kredytowych gdzie wiele rzeczy trzeba zrozumiec a nie tylko przeczytac i bezmyslnie podpisywac.
PS
A ty Farmazon dalej dalej twierdzisz że poza twoją Gieksą istnieją tylko 2-3 osobowe fanklubiki w Jaworznie?
Ruchu czy Zagłębia też są tylko 2-3 osoby?
Juz cię chyba wszyscy śląscy kibice zjechali na tym forum za twoje "farmazony" a ty dalej swoje????

wymienic jeszcze kilka innych dzielnic, gdzie nie robicie sztycha????
miszczu z Jaworzna

ten zaś zaczyna ......

Ty mi o sukcesach zawodowych nie pisz.Zajmij się najlepiej swoją karierą. Na kredyt na szczęście niczego nie muszę kupować,więc tym też się nie przejmuj. Poza tym tez chyba niedokładnie przeczytałeś moją wypowiedz,skoro wywnioskowałeś,że twierdzę iż Ruchu jest kilka osób. Napisałem przecież o OTK.
Zagłębia w Jaworznie jest podobna ilość co GieKSy w DG,z której tak bardzo szydzą. Reszta to właśnie kilkuosobowe FC. I Szczakowianka,właściwie na jednej dzielnicy.
Poza tym nie zjebali mnie wszyscy śląscy kibice,tylko kibice Ruchu ,a to duża różnica. Ale to,że oni się z nami raczej nie zgadzają chyba wiecie,nie??
I nie pisz Lewy o Jaworznie,jak stąd nie jesteś.Kuniec:)

supertorca

Post autor: supertorca » 30.10.2009, 15:28

oRt pisze:
Lewy Sierpowy pisze:Ktoś stronę wcześniej pytał się o Bytom.
Bytom to też niezły tygiel. Może nie aż taki jak w Jaworznie ale obcy tutaj tez się może zdziwic.
W mieście prym wiedzie Polonia do której nalezy
Centrum
Arki Bozka
Rozbark
Karb
Bobrek
Miechowice
Stroszek
oprócz tego dzieli osiedla i dzielnice
Sójcze
Vitor
Sucha Góra
z kibicami Ruchu Radzionków .To właśnie z tych ww terenów wywodzi się większośc kibiców żółto - czarnych.
Górniki
Stolarzowice
z kibicami Górnika Zabrze . Trudno powiedziec kogo tam jest więcej i kto rządzi bo to dzielnice złozone z samych domów jednorodzinnych a to jak wiadomo nie najlepsze klimaty dla ruchu kibicowskiego.
Szombierki
gdzie można znaleśc kibiców Zielonych , chociaż włada tam Polonia
Łagiewniki
tam niepodzielnie panują kibice Ruchu Chorzów.
Tak jak widac w tym 190 tyś miescie znajdziecie zorganizowane ekipy aż 5 klubów.
Moim zdaniemtochyba najbardziej zakrecone miasto w woj. śląskim po Jaworznie.
Z tym porównaniem to poleciałeś po bandzie :) Gdzie tam Jaworzno, a gdzie tam Bytom. Generalnie PB nie ma nic dopowiedzenia tylko na jednej dzielnicy - Łagiewnikach, gdzie rządzi Ruch. W Stolarzowicach - Górniki, gdzie kiedys był tylko sam Ksg coraz częsciej pojawiaja się poloniści. I to wszystko. W pozostałych dzielnicach rządzi PB, nawet na Szombierkach , gdzie są za Gks Szombierki i Ruchem. Więc porównanie do Jaworzna ma się nijak .

p.s. Nie jestem z PB. Bardziej na drugie Jaworzno typowałbym Żory.
Jesteś tego taki pewien.
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!

LGH

Post autor: LGH » 30.10.2009, 15:47

rozkminki nt GŚ były wałkowane milion razy , podbijam Niechorze i okolice . Niech wypowie sie ktoś w miare ogarnięty ,najlepiej z tamtych rejonów

Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy » 30.10.2009, 15:59

Widzę że wywołałem burzę w szklance wody :lol: :lol: :lol:
A ja tylko opisałem kibiców jakich druzych i w których rejonach można spotkac w sposób zorganizowany na terenie Bytomia. Czy trzeba do tego dorabiac jakąś ideologię? Bo chyba nikt rozsądny z tego miasta nie zaneguje że oprócz kibiców Polonii Bytom są tam kibice Górnika, Ruchu , Radzionkowa i Szombierek.
I są liczby na pewno przekraczające 20- 30 osób czyli chyba możemy mówic o ekipach i fan clubach?? I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu, Szczakowianki i Victorii. A że nie mamy w Bytomiu "fc" Zagłebia, Cracovii, Legii, Pogonii , Wisły i Bóg wie jeszcze kogo to tylko znaczy że miejscowi sympatycy tych czy innych ekip nie robią z siebie idiotów jak ww. ludzie w Jaworznie. Ale chyba też się wszyscy zgodzą że istnienie 5 zorganizowanych ekip ( nie zależnie od liczebności ) w niespełna 200 tyś miescie to też niezły metlik.
Co tu więcej dodawac?????

mlodziezowy_skurwiel

Post autor: mlodziezowy_skurwiel » 30.10.2009, 16:01

Lewy Sierpowy pisze: I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu,
chopie jak nie masz o czymś pojęcia to proszę nie zabieraj głosu w temacie

S(M)

Post autor: S(M) » 30.10.2009, 16:02

Jak w Kłodawie i Olecku ??

wu_

Post autor: wu_ » 30.10.2009, 16:12

mlodziezowy_skurwiel pisze:
Lewy Sierpowy pisze: I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu,
Kłania się czytanie ze zrozumieniem:
Lewy Sierpowy pisze:Bo chyba nikt rozsądny z tego miasta nie zaneguje że oprócz kibiców Polonii Bytom są tam kibice Górnika, Ruchu , Radzionkowa i Szombierek.
I są liczby na pewno przekraczające 20- 30 osób czyli chyba możemy mówic o ekipach i fan clubach?? I chyba mozna to porównac do tego nieszczęsnego Jaworzna gdzie w podobnych liczbach wystepują kibice co najmniej 4 ekip czyli GKS, Ruchu, Szczakowianki i Victorii.
Zanim będziecie próbowali robić z siebie przekumatych, czytajcie uważnie i przede wszystkim - MYŚLCIE CO CZYTACIE

Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy » 30.10.2009, 16:17

Może się żle wyraziłem i nie oczekuję aby wszyscy odczytali moje intencje więc już prostuję .
A więc czy Gieksa, Ruch, Victoria i Szczakowianka mają po 20-30 "kumatych" kibiców w Jaworznie? Chyba tak . To cię młody zadowoli , czy mam to wytłumaczyc w sposób jeszcze bardziej łopatologiczny? Jak już tego nie zrozumiesz to radzę wziąśc jakieś korepetycje w gimnazium czy liceum albo gdzie tam uczęszczasz do szkoły. Bo ja już bardziej prosto nie potrafię tego przekazac.

mlodziezowy_skurwiel

Post autor: mlodziezowy_skurwiel » 30.10.2009, 16:45

fakt wyrwałem z kontekstu ale daj se siana z tymi tekstami rodem z elementarza młodego polonisty
bez odbioru

S.G.

Post autor: S.G. » 30.10.2009, 16:51

supertorca pisze:
oRt pisze:
Lewy Sierpowy pisze:Ktoś stronę wcześniej pytał się o Bytom.
Bytom to też niezły tygiel. Może nie aż taki jak w Jaworznie ale obcy tutaj tez się może zdziwic.
W mieście prym wiedzie Polonia do której nalezy
Centrum
Arki Bozka
Rozbark
Karb
Bobrek
Miechowice
[link]
Stroszek
oprócz tego dzieli osiedla i dzielnice
Sójcze
Vitor
Sucha Góra
z kibicami Ruchu Radzionków .To właśnie z tych ww terenów wywodzi się większośc kibiców żółto - czarnych.
Górniki
Stolarzowice
z kibicami Górnika Zabrze . Trudno powiedziec kogo tam jest więcej i kto rządzi bo to dzielnice złozone z samych domów jednorodzinnych a to jak wiadomo nie najlepsze klimaty dla ruchu kibicowskiego.
Szombierki
gdzie można znaleśc kibiców Zielonych , chociaż włada tam Polonia
Łagiewniki
tam niepodzielnie panują kibice Ruchu Chorzów.
Tak jak widac w tym 190 tyś miescie znajdziecie zorganizowane ekipy aż 5 klubów.
Moim zdaniemtochyba najbardziej zakrecone miasto w woj. śląskim po Jaworznie.
Z tym porównaniem to poleciałeś po bandzie :) Gdzie tam Jaworzno, a gdzie tam Bytom. Generalnie PB nie ma nic dopowiedzenia tylko na jednej dzielnicy - Łagiewnikach, gdzie rządzi Ruch. W Stolarzowicach - Górniki, gdzie kiedys był tylko sam Ksg coraz częsciej pojawiaja się poloniści. I to wszystko. W pozostałych dzielnicach rządzi PB, nawet na Szombierkach , gdzie są za Gks Szombierki i Ruchem. Więc porównanie do Jaworzna ma się nijak .

p.s. Nie jestem z PB. Bardziej na drugie Jaworzno typowałbym Żory.
Jesteś tego taki pewien.
On niejest pewien nawet tego gdzie mieszka Stalary i Górniki(dzielnice Bytomia) to bastiony Górnika już kiedyś otym była mowa !
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 30.10.2009, 16:52

I także kiedyś (słowo klucz) były to bastiony Górnika.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 30.10.2009, 19:17

Panowie ponawiam moje pytanie , które zadałem 3 strony temu.

Komu kibicuje się w takich miejscowościach jak Krościenko nad Dunajcem , Mszana Dolna , Piwniczna oraz Biecz [bardzo ładne miasteczko położone między Jasłem , a Gorlicami] ? Z góry dzięki za odpowiedź. Jeszcze interesuje mnie sytuacja w Krynicy?

Nemo

Post autor: Nemo » 30.10.2009, 19:36

Tuwimianin pisze:Panowie ponawiam moje pytanie , które zadałem 3 strony temu.

Komu kibicuje się w takich miejscowościach jak Krościenko nad Dunajcem , Mszana Dolna , Piwniczna oraz Biecz [bardzo ładne miasteczko położone między Jasłem , a Gorlicami] ? Z góry dzięki za odpowiedź. Jeszcze interesuje mnie sytuacja w Krynicy?
Mszana - Wisła i Cracovia bez dominującej ekipy, raczej mało konkretnych ludzi.

Joint

Post autor: Joint » 30.10.2009, 20:00

A jak wygląda sprawa w Jodłowniku (woj. Małopolskie) ? Kiedyś słyszałem, że tam dominuje Hutnik Krk, ale czy tak jest w dniu dzisiejszym ?
Kongres Nowej Prawicy !Obrazek

Okropny Dolores

Post autor: Okropny Dolores » 30.10.2009, 21:34

Lewy Sierpowy pisze:
Może się żle wyraziłem i nie oczekuję aby wszyscy odczytali moje intencje więc już prostuję .
A więc czy Gieksa, Ruch, Victoria i Szczakowianka mają po 20-30 "kumatych" kibiców w Jaworznie? Chyba tak . To cię młody zadowoli , czy mam to wytłumaczyc w sposób jeszcze bardziej łopatologiczny? Jak już tego nie zrozumiesz to radzę wziąśc jakieś korepetycje w gimnazium czy liceum albo gdzie tam uczęszczasz do szkoły. Bo ja już bardziej prosto nie potrafię tego przekazac.
Ty Lewy wyśmiewasz wszystkich,odsyłasz do szkół i dajesz inne wspaniłe rady,a tymczasem sam nie potrafisz zdania sklecić tak,żeby przekazać o czym myślisz.Piszesz w ten sposób,że c*** jeden wie o co Ci chodzi i można twoje wypowiedzi odbierać bardzo dwuznacznie.
Dodatkowo masz zerowe pojęcie nie tylko o Jaworznie,za które tak bardzo wyśmiałeś Farmazona,ale także o samym Bytomiu,na temat którego tak wiele piszesz.
No ale cóż,takich jak Ty wielu na tym forum. c**** wie,a dużo szczeka.

mlody_KB

Post autor: mlody_KB » 31.10.2009, 07:48

Joint pisze:A jak wygląda sprawa w Jodłowniku (woj. Małopolskie) ? Kiedyś słyszałem, że tam dominuje Hutnik Krk, ale czy tak jest w dniu dzisiejszym ?
Podbijam :mrgreen:

Ja mogę dodać jedynie, że znam z tych rejonów kilku Wiślaków.
https://t.me/pump_upp

Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy » 31.10.2009, 13:52

No to oświec pan panie Dolores wszystkich forumowiczów jak to wygląda ta sytuacja w Bytomiu jeżeli ja zero wiem na jego temat. Szczegółowo i dokładnie.
Bo może znasz dokładny rozkład wszystkich ulic, domów i bloków i to ilu tam jest kumatych ludzi zajmujących się kibicowaniem. Jeżeli tak to rzeczywiście moja wiedza na temat miasta gdzie mieszkam jest zerowa.Słuchamy.

Joint

Post autor: Joint » 31.10.2009, 17:58

Powie ktoś o tym Jodłowniku ?

neo12

Post autor: neo12 » 31.10.2009, 18:12

Hutnik w Jodłowniku
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

in_koguto

Post autor: in_koguto » 31.10.2009, 22:16

pytanie do Ruchu, dlaczego nie wspieracie Widzewa w Zabrzu?

Proszę o odpowiedź bez napinki, może pytam o banalne dla niektórych sprawy, ale nie było mnie w kibicowskim świecie pare miesięcy, ze względu na zarobek u Angolów.
Obrazek

Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd » 31.10.2009, 22:36

Ruch nie jeździ na Górnik ze względu na zasadę "derby derbami, ale nie z mordercami". Swoją drogą ta reguła i tak już dawno została złamana, ponieważ Niebieski pojawili się nie raz na sektorze gości w Zabrzu, lecz nie chcę znowu poruszać tego tematu.
P.S. Chyba Cię nie było parę dobrych lat, a nie miesięcy ;)
Obrazek

grafarco

Post autor: grafarco » 31.10.2009, 23:15

grafarco pisze: W Krynicy po za miejscowymi fanami KTH, pojedyncze osoby za Cracovia i Wisła

koli

Post autor: koli » 31.10.2009, 23:20

A jak wygląda sytuacja w Pierzchnicy (woj. Świętokrzyskie)?Wiem tylko tyle ,że jest tam grupa kibiców Korony Kielce.

neo12

Post autor: neo12 » 31.10.2009, 23:30

Pierzchnica 100% Korona choc nie za wiele osób
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

Joint

Post autor: Joint » 01.11.2009, 01:40

A mnie interesuje jak jest w Uniejowie (woj. Łódzkie). Domyślać się można, że tam raczej albo Widzew albo ŁKS. A może i razem ? Pytam osoby kumate które mogły by dobrze opisać sytuację w Uniejowie.

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 01.11.2009, 07:24

Większość Widzewa ale jest też spora grupa zorganizowanych ŁKSiaków, którzy wydali sporo gadżetów;)sytuacja na mieście według mnie 70% Widzew 30% ŁKS.
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 » 01.11.2009, 14:54

Temat Bielska Białej był już poruszany wielokrotnie, ale chciałbym spytać o to miasto raz jeszcze.
Wiadomo, że w mieście dominuje BKS, fani TSP nie są raczej widoczni w barwach itd, liczbowo jednak towarzystwo "młynowo-wyjazdowe" obu ekip jest podobne. Czy są w BB jakieś osiedla/dzielnice opanowane przez TSP, są jakieś podzielone rejony ?
Drugie moje pytanie dotyczy ogólnie ruchu kibicowskiego w BB, który patrząc na liczby obu ekip w stosunku do liczby mieszkańców miasta i regionu, nie jest zbyt mocno rozwinięty. Czy jest to wina tylko i wyłącznie braku sukcesów sportowych piłkarzy z BB, czy są może jakieś inne powody. Tak dla porównania, Rzeszów ma podobną liczbę mieszkańców, piłkarze Stali i Resovii nie odnoszą sukcesów, a jednak poziom kibicowania jest tam o niebo lepszy.
Jak cos moze byc pw, z gory dzieki za odp.

Joint

Post autor: Joint » 01.11.2009, 16:59

A i jeszcze jedno pyt. w sprawie Uniejowa. Czy tam Widzew i ŁKS kroją się nawzajem (barwy itp.) ? Czy poprostu siebie olewają ?

headhunterz

Post autor: headhunterz » 01.11.2009, 18:01

Joint pisze:A i jeszcze jedno pyt. w sprawie Uniejowa. Czy tam Widzew i ŁKS kroją się nawzajem (barwy itp.) ? Czy poprostu siebie olewają ?
Pewnie żyją w zgodzie i sie tolerują... :lol: Banujcie takich cepów bo psychika nie wytrzymuje

ŁKS Podgórna

Post autor: ŁKS Podgórna » 01.11.2009, 18:20

headhunterz pisze:
Joint pisze:A i jeszcze jedno pyt. w sprawie Uniejowa. Czy tam Widzew i ŁKS kroją się nawzajem (barwy itp.) ? Czy poprostu siebie olewają ?
Pewnie żyją w zgodzie i sie tolerują... :lol: Banujcie takich cepów bo psychika nie wytrzymuje
szczerze to gówno wiesz i za taki tekst to Ty bana powinieneś dostać. Uniejów to malutkie miasto, i z tego co wiem, to nie ma krojenia, każdy się tam zna od dziecka więc mają kroić kumpla z piaskownicy?Możliwe że są jakieś akcje, no ale w mniejszości.
WHITE PRIDE WORLD WIDE
1908

dominik1

Post autor: dominik1 » 01.11.2009, 18:31

A ja mam pytanie odnosnie Zakopanego -wiem że gdzieś tam juz było wałkowane lecz sytuacje lubia sie zmieniać wiadomo że jaest tam kilka fc (Arka,Ruch,Cracovia..)WIĘC CIEKAW JESTEM JAK SIE MAJA PROPORCJE.

headhunterz

Post autor: headhunterz » 01.11.2009, 19:02

Prosze cie...skoro sie tak toleruja to niech zaczną chodzić do cyrku a nie brac sie za kibicowanie.Zresztą nie mój cyrk nie moje małpy

Fenomen

Post autor: Fenomen » 01.11.2009, 20:48

JAk wygląda sytuacja w Gostyninie i Kutnie?

Bastian

Post autor: Bastian » 01.11.2009, 21:12

Gostynin - Widzew/Petra, Kutno - Widzew

Moe

Post autor: Moe » 01.11.2009, 22:40

A w Kaliszu tylko KKS czy za Lechem też ktoś się znajdzie?
czuję jak oblepia mnie przeciętność

MW LKS

Post autor: MW LKS » 01.11.2009, 23:16

Moe pisze:A w Kaliszu tylko KKS czy za Lechem też ktoś się znajdzie?
Znajdzie się ale nie za dużo.
[link]

Knoppers

Post autor: Knoppers » 01.11.2009, 23:24

Moe pisze:A w Kaliszu tylko KKS czy za Lechem też ktoś się znajdzie?
Jeżeli już przy Kaliszu jesteśmy to są też kibice Widzewa.
Obrazek

Knoppers e-hools '09 :)

Joint

Post autor: Joint » 02.11.2009, 00:08

headhunterz

To, że może faktycznie zadałem specyficzne pytanie, to odrazu jestem Cep ? Wiadomo, że są do siebie nastawieni jak są, ale widzisz jak powiedział ŁKS Podgórna znają się od dziecka i raczej się nie kroją. To chciałem wiedzieć, więc nie wiem czy wyzywanie od Cepa było stosowne. :roll:

ODPOWIEDZ