(29-31 Października) Komentarze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
tomek89

Re: (29-31 Października) Komentarze

Post autor: tomek89 » 02.11.2009, 11:28

Jak Legia zagra w europejskich pucharach w co nie wątpie to już co niektórzy nie powstrzymają się od rozkręcenia prawdziwej awantury nawet kosztem wykluczenia Legii z pucharów na 5 lat...Dla iti to byłby chyba koniec..
Niech nawet kosy Legii im w tym pomogą gdyby tylko chcieli. Zrobić układ coś a'la reprezentacja i jechać z Legią na wyjazd. Pokazać, że popioeramy ich w działaniach

iparts.pl
Szalikowiec_

Post autor: Szalikowiec_ » 02.11.2009, 11:56

Niech nawet kosy Legii im w tym pomogą gdyby tylko chcieli. Zrobić układ coś a'la reprezentacja i jechać z Legią na wyjazd. Pokazać, że popioeramy ich w działaniach
Jest okazja, Polska - Rumunia w Warszawie.
[link] | [link]

NOWY(L)

Post autor: NOWY(L) » 02.11.2009, 12:07

Szalikowiec_ pisze:
Niech nawet kosy Legii im w tym pomogą gdyby tylko chcieli. Zrobić [link] coś a'la reprezentacja i jechać z Legią na wyjazd. Pokazać, że popioeramy ich w działaniach
Jest okazja, Polska - Rumunia w Warszawie.
I otwarta jedna trybuna na ktorej zasiądzie masa vipow i innych parów .Juz PZPN wiedział co robic wybierajac Stadion Legii na gospodarza tego meczu.Bedzie politycznie i pro-PZPN poprawnie i tyle.pzdr

Stefanczos

Post autor: Stefanczos » 02.11.2009, 12:11

Pewnie dostane zaraz bana za trochę odmienne zdanie niż inni. Nie jestem pismakiem, policjantem czy nawet ochroniarzem ani działaczem PZPN. Jestem zwykłym kibicem. Mam pytanie do niektórych: jak Nas Kibiców media mają postrzegać skoro po meczu Górnik - Widzew kilkanaście osób rannych, Wiślacy śmieją się ze śmierci Kibica a przede wszystkim człowieka, niektórzy po cmentarzu w szalikach biegają z kosą, Kibice nawzajem się okradają. Nie ważne czy to jest tvn wyborcza telewizja publiczna czy fakt. Panuje teraz moda na chuliganów czarny dresik czarne adidaski przy sobie kosa płyta chodnikowa albo rakietnica. Ilu to Kibiców musi jeszcze odejść żeby niektórzy przejrzeli na oczy ? Macie telefony do siebie nie umiecie się umówić gdzieś na twardej ziemi w ustronnym miejscu ? Oczekujecie szacunku i poparcia od reszty społeczeństwa a sami do siebie nie macie szacunku a niektórzy nawet resztek honoru odróżniającego Nas od reszty nieświadomych swego istnienia zwierząt. Nie jestem zwolennikiem akcji ITI bo z Kibiciami trzeba rozmawiać a nie walczyć ale My również musimy mieć szacunek do siebie nawzajem za nim dojdzie do kolejnej niepotrzebnej tragedii a potem komentarzy na kibice.net "Akcja kozak Szacunek dla (nazwa klubu) szkoda tylko tego Chłopaka co dostał kosą w żebra ale akcja na plus". Temat komentarze i mam nadzieje że modowie uszanują tego posta nie nagradzając mnie banem za to tylko że mam trochę odmienne zdanie.

zab

Post autor: zab » 02.11.2009, 12:21

Nie tylko Ty masz odmienne zdanie.
Problemem jest tylko, że na taka skalę i liczbę szalikowców w PL zawsze znajdzie się mała grupka debili, którzy wszystko inne mają za nic, a ich rozwój umysłowy zatrzymał się na słowiach: k..., ch.., dawaj bo zabije, wypier..., spier..., sensem życia krojenie komórek i machanie kosą, stylem chodzenie (lub) nie w szalu i dresie. I to właśnie oni kreują wizerunek kibica w PL. Oczywiscie jest to wina mediów, ale nie oszukujmy się, całe środowisko ma w tym swój udział.

Królowa1905

Post autor: Królowa1905 » 02.11.2009, 12:37

ogolnie:
+ dla Widzewa za spoko liczbe i akcje
+ dla ŁKS za wyjebaną sektorówke
+ dla Zagłebia Sosnowiec za wygraną walke
+ dla Korony za postawe i walke z ochroną
Szacunek dla Zagłebia Lubin za podjecie walki
Wielki ku*** WIELKI "-" dla Górnika za sprzęt
- dla Wisły za głupią przyśpiewke i zero szacunku
- Ruchu za przypałową akcje
ITI W**********!!!!!!!

*moje zdanie . Wiec bez cisnien jak cos

coglin

Post autor: coglin » 02.11.2009, 13:00

ostrykrokodylec pisze:
crk pisze:
rossi pisze:od kiedy to chodzenie po wlasnym miescie w szaliku swojego klubu to prowokacja???

swoja droga nie wiem co ci ludzie maja w glowach, ze nawet jak na cmentarz 1 listopada idą to kosy ze soba zabieraja :roll:

w Krakowie to jest prowokacja.
A sprzęt jest na porządku dziennym wszędzie. Co do tej sytuacji, to nie wiem czy to nasza czy Wiślacka strona. Tak czy siak popierdo.leni debile, na cmentarzu w taki dzień.
Cracovia dzisiaj (jak co roku zresztą) chodziła po cmentarzach i zapalali jak co roku znicze na grobach zasłużonych. Kto kogo zaatakował nie wiem.
[link]
Wisła Kraków

Nowy-Młynowy

Post autor: Nowy-Młynowy » 02.11.2009, 14:02

Mam nadzieje ze jak najszybciej ,,Tedki,, wpadną do domów tych śmieci na herbatke,moze to by im cos dalo do zrozumienia
kumate wypowiedzi bez napinki za free

wampirek

Post autor: wampirek » 02.11.2009, 14:42

Dobra co do Legii tez się wypowiem, może porównanie będzie złe ale chce to tylko zobrazowac i podac przykład, Kochacie swoją Ojczyzne, zaczyna się wojna, na wasze tereny wkracza okupant, po pewnym czasie, spore straty z waszej strony, to co kochaliscie jest sukcesywnie zagrabiane i nadchodzi moment smierci jednego z dowódców wojsk okupanckich, co nastepuje ? nie chodzi mi o głośne wykrzyczenie tego co sie czuje ale o samo właśnie to uczucie(nawet za stalina lud zapalał swieczki a wieczorem po śmierci lud chlał i świętował po cichu), uczucie ulgi ale jednoczesnej chęci aby to samo spotkało reszte okupantów co moze wpłynąc na odzyskanie wolnosci, szacunek dla zmarłych to jedno a miłość do klubu to drugie i w tej sytuacji bardzo ciężko określić która wartość jest ważniejsza i nie można jednoznacznie stwierdzić czy w tej sytuacji cel uświęca środki choć w tej sytuacji opowiadam się po stronie Legii
My tu gadu-gadu a w biedronce nadgodziny

mons1977

Post autor: mons1977 » 02.11.2009, 14:42

Dezerter pisze:Panowie, to co się dzieje na Legii to dramat każdego kibica. Jak się ogląda te zdjęcia,filmy,relacje to się normalnie płakać chcę. Musimy się zjednoczyć , bo jeżeli pierdolone ITI wygra, to prędzej czy później k**** takiego pokroju zaatakują nasze kluby. I wielu z nas straci sens swojego życia...

Czekam aż jakiś desperat z eLką w sercu dosłownie urwie łeb jednej takiej kurwie typu Walter czy Błędowski. Nie ma co się nad komuchami litować.

Nie wiem,trzeba coś solidarnego zrobić, same okrzyki nie wystarczą. Jakaś akcja antyITIowska ,bo ta zaraza komercyjna się rozejdzie po trybunach szybciej niż myślicie.
Nie chciałem się wychylać ale ten post przedstawia całą prawde...Żal czytać jak ktoś pisze"czemu nie ruszyli" "monitoring jest wszedzie" i takie tam..Większośc konkretnych osób jak nie 99,99% odpusciło sobie Legie na Ł3 i taka prawda..Część chłopaków wiadomo dozory,zakazy,zawiasy i nikt nie bedzie d*** nadstawiał na Łazienkowskiej bo każddy wie jak jest...Czy naprawde osoby piszące tego typu teksty"Nie ruszyli,"nie odbili chłopaka"myślą że ekipa sportowa obsrała sie widząc skorpiona?Przykład jest prosty,Młyn i to w cudzysłowie na Ruchu ile mógł liczyc osób?300?400? Dzień wcześniej do Płocka pojechało wspierać Pogoń 600 osób i teraz pytanie...Ile osób z tego ponad pół tysiąca było na meczu z Ruchem? 10%?20% max...Po co wypowiadają sie ludzie z poza podwórka Legii a propos sytuacji w Legii jak często nie mają o niej pojecia a swoją wiedze opierają jedynie do słowa "konflikt" Tak źle jeszcze nie było !!Nikt do tej pory z Legii nie prosi o pomoc ale pamietajmy...Jeśli iti się uda to będzie inspiracja dla nastepnych i nie ma co pierdolić że NIE !! Potrzeba czegoś wiecej bo sama Legia na moje oko nie da rady....

rzaba

Post autor: rzaba » 02.11.2009, 16:12

Nie tylko fanatyczni odpuszczają Ł3. Pracując w W-wie mam kontakt z kilkoma Legionistami, nie chodzili do młyna itp ale wszyscy stwierdzili że po tym co robi zarząd Legii to nie będą chodzić na Ł3.

Sam, jako Widzewiak, wielokrotnie życzyłem Legii jak najgorzej ale to co się stało w tej kolejce woła o pomstę do nieba. Kurewstwo w czystej postaci.
Zawołanie "jeszcze jeden" było na pewno naganne choć z drugiej strony, jak napisał jeden z użytkowników naszego forum "Jeśli ktokolwiek swoimi czynami prowadziłby do "śmierci" klubu, który noszę w sercu, życzyłbym mu tego samego."

Mam nadzieję że kibice L zreflektują się i poproszą o pomoc resztę braci kibicowskiej.

iti spierdalaj
total1908 pisze:Widzew niesłusznie tradycją nawiązuje do założonego 5 listopada 1910 roku "Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego w Widzewie" (wieś Widzew została przyłączona do Łodzi dopiero w 1915 roku przez władze niemieckie)
Widzew włączano do Łodzi etapami. Pierwszy raz w 1906 r., kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa.[link]

[link]

swoj czlowiek

Post autor: swoj czlowiek » 02.11.2009, 16:40

Iti spierdalaj!

Oto moje zdanie w tym temacie:

Jako kibic jednej z najwiekszych kos Legii w pelni popieram ich walka z iti.
iti prowadzi wojne totalna z ruchem kibicowskim na Legii, a w dalszej kolejnosci z ruchem kibicowskimw Polsce bo jesli oni wygraja inne kluby beda nastepne.
zadnych ustepstw w walce z zydowskim iti , wojna na miescie z ich ludzmi, bojkot meczow u siebie. oni maja kase legia warszawa ma liczby sympatykow, glosy wyborcze.
Dobrym rozwiazaniem bylby totalny bojkot nowego stadionu - niech swieci pustkami - niech k**** ponosza straty, niech klub bedzie wykluczony z pucharow. Totalne przerzucenie sie na klub (L) okregowy. nawet jesli budowa klubu zajmie kilka dobrych lat - warto to zrobic. Pejsy zaczna tracic kasa - bede chcieli rozmawiac o ustepstwach.
EUROPA DLA BIAŁYCH
POLSKA DLA POLAKÓW

[link] 14/88
Aborcja-prawdziwy holocaust

Leviathus

Post autor: Leviathus » 02.11.2009, 17:26

10 stron komentarzy z czego 5 jest z dobrymi radami dla Legionistów co zrobić by było lepiej lub wyrazami poparcia no poprostu masakra.

Panowie jest temat "Konflikt w Legii" i może tam było by lepiej pisać te wszystkie wyrazy poparcia i współczucia oraz dobre rady zamiast rozwalać temat o komentarzach meczowych. Bo jak tak dalej pójdzie to teraz po każdej kolejce będzie taki syf.

neRka

Post autor: neRka » 02.11.2009, 17:30

ŁKS Podgórna pisze:Co do kapke frajerskiej akcji 2 FC Ruchu Chorzów na Odrę. Dziwne to tłumaczenie z tematu o relacjach, czekaliście na Żaboli i niby dlatego to tak wyglądało, w takim razie ja się pytam, czy potraficie czytać?Odpowiedz mysle ze jest twierdzaca, zatem czy przed rozpierdoleniem fur nie mogliscie spojrzeć na blachy skąd jest auto?
Ruch nie czekał na Odre, tylko na pobliskie fc Górnika wracające z Górnik-Widzew. A jakbys niewiedział miasteczka koło Wodzisławia ( gdzie są fc Ruchu i Górnika ) mają takie same rejestracje jak Wodzisław więc dlatego doszło do omyłkowego ataku na Odre. Co do niszczenia aut, Górnik&GKS bardzo lubią palić w nocy pod domami nasze auta, czemu niemamy im odpłacać tym samym? Gdyby niektórzy wiedzieli o krzywych akcja które się dzieją na GŚ to by chyba zawału tutaj dostali.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

zl88

Post autor: zl88 » 02.11.2009, 17:52

dee facto pisze:
PS.Dobrze byłoby gdyby cała brać kibicowska w następnej kolejce ligowej powiesiła stosowne transparenty wspierające legionistów w walce z iti...potrafiliśmy to okazać gdy Zawisza potrzebowała wsparcia gdy hydrotwór zaczął się panoszyć oraz gdy LKS decyzją pzpnu zdegradowali do 1 ligi...trzymajcie się legioniści!!

Dokładnie... chyba stać nas wszystkich by wesprzeć ich w tych trudnych dla nich czasach tak kiedyś...

don,t panic

Post autor: don,t panic » 02.11.2009, 17:59

neRka pisze:
ŁKS Podgórna pisze:Co do kapke frajerskiej akcji 2 FC Ruchu Chorzów na Odrę. Dziwne to tłumaczenie z tematu o relacjach, czekaliście na Żaboli i niby dlatego to tak wyglądało, w takim razie ja się pytam, czy potraficie czytać?Odpowiedz mysle ze jest twierdzaca, zatem czy przed rozpierdoleniem fur nie mogliscie spojrzeć na blachy skąd jest auto?
Ruch nie czekał na Odre, tylko na pobliskie fc Górnika wracające z Górnik-Widzew. A jakbys niewiedział miasteczka koło Wodzisławia ( gdzie są fc Ruchu i Górnika ) mają takie same rejestracje jak Wodzisław więc dlatego doszło do omyłkowego ataku na Odre. Co do niszczenia aut, Górnik&GKS bardzo lubią palić w nocy pod domami nasze auta, czemu niemamy im odpłacać tym samym? Gdyby niektórzy wiedzieli o krzywych akcja które się dzieją na GŚ to by chyba zawału tutaj dostali.
:::dobra rozumiem pomylke czekajacych ale roz'/£*anie fur nie potrafie zrozumiec,bylo trzy tysiace postow na ten temat i nadal nic a tobie neRka zycze omylkowego ataku kibicow czekajacych na samochody::pozdr

SH1920

Post autor: SH1920 » 02.11.2009, 18:30

don,t panic pisze:
neRka pisze:
:::dobra rozumiem pomylke czekajacych ale roz'/£*anie fur nie potrafie zrozumiec,bylo trzy tysiace postow na ten temat i nadal nic a tobie neRka zycze omylkowego ataku kibicow czekajacych na samochody::pozdr
Nie potrafisz zrozumieć,bo żyjesz w troszkę innych realiach,nie masz pojęcia co dzieje się na GŚ,jakie odchodzą akcje itp itd,więc proszę przemilcz ten temat...
Zawsze wieRni i oddani,po kRes życia PsychoFani

puhh00

Post autor: puhh00 » 02.11.2009, 18:38

Dobra rozkminka GŚ rozkminką, ale czy skradzione rzeczy zostały zwrócone?
Jakieś trzy lata temu podczas meczu Siarki, nie pamiętam z kim jeden z typów który był fotoreporterem zerwał flagę Siarki, flag odebrał mu piłkarz Siarki razem z torbą i aparatem wtedy aparat został zwrócony chyba.
MKS MONTEX!

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 02.11.2009, 19:47

Prezydent Zabrza zamknęła stadion Górnika
Wszyscy spodziewali się, że decyzja o zamknięciu stadionu Górnika zapadnie we wtorek lub środę, tymczasem prezydent Zabrza Małgorzata Mańka-Szulik podpisała się pod wnioskiem policji już w poniedziałek. To oznacza, że 11 listopada mecz z Wisłą Płock Górnik zagra bez kibiców. (Gazeta Wyborcza)
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

neo12

Post autor: neo12 » 02.11.2009, 19:50

Ciekawe czy to samo będzie w Kielcach narazie cicho
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton

luc

Post autor: luc » 02.11.2009, 19:57

SH1920 pisze:
don,t panic pisze:
neRka pisze: Ruch nie czekał na Odre, tylko na pobliskie fc Górnika wracające z Górnik-Widzew. A jakbys niewiedział miasteczka koło Wodzisławia ( gdzie są fc Ruchu i Górnika ) mają takie same rejestracje jak Wodzisław więc dlatego doszło do omyłkowego ataku na Odre. Co do niszczenia aut, Górnik&GKS bardzo lubią palić w nocy pod domami nasze auta, czemu niemamy im odpłacać tym samym? Gdyby niektórzy wiedzieli o krzywych akcja które się dzieją na GŚ to by chyba zawału tutaj dostali.
Nie potrafisz zrozumieć,bo żyjesz w troszkę innych realiach,nie masz pojęcia co dzieje się na GŚ,jakie odchodzą akcje itp itd,więc proszę przemilcz ten temat...
swego czasu rozwalacie auta Śląska więc to chyba wasze klimaty, a nie to co sie dzieje na GŚ...i o ile mnie pamięc nie myli Wisły też (choć tu moge sie mylić)
Tolerancja cnotą ludzi bez przekonań.

17:45

Post autor: 17:45 » 02.11.2009, 20:40

wlodek pisze:teraz wszyscy którzy są 'antyruch' wezmą udział w dyskusji jaki to Ruch jest zły, niefajny i do d*** bo auta rozwalił. Wystarczy spojrzeć czasem na swoje podwórko. I wolałbym mieć rozpierdolony samochód niż nóż w klatce piersiowej.

A ja wolałbym trafić na honorową ekipę, dostać tylko kopa w d*** i wrócić spokojnie nieuszkodzonym samochodem i zawartością portfela do domu.

Ja mam jeszcze nadzieję, że PF wszystko wyjaśni bo to do nich niepodobne i nie słyną z krzywych akcji.

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 02.11.2009, 20:49

wlodek pisze:teraz wszyscy którzy są 'antyruch' wezmą udział w dyskusji jaki to Ruch jest zły, niefajny i do d*** bo auta rozwalił. Wystarczy spojrzeć czasem na swoje podwórko. I wolałbym mieć rozpierdolony samochód niż nóż w klatce piersiowej.

Cala Polska jest w szoku że tak honorowa ekipa jak Ruch może zrobić coś takiego, wy przecierz nie walczycie z sprzetem nie robicie frajerskich akcji jestescie wzorem dla wszystkich jako honorowa ekipa:).
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

BobSwagger

Post autor: BobSwagger » 02.11.2009, 21:12

Co do ITI. Trzeba się złączyć, solidarnie z kibicami Legii. Może transparenty na meczach, okrzyki, coś w ten deseń. Na pewno nie wspólne wyjazdy z kibicami Legii :lol: Trzeba pokazać k*****, że z nami nie wygrają oraz co znaczy kibicowska solidarność. Chociaż jak widzę, jak SKLW odcina się od S. i potępia go, to aż żal się robi...
Internet Hooligans Group '09

;)

Post autor: ;) » 02.11.2009, 21:23

A co ma zrobić? Przecież SKLW musi być przyzwoite, bo w swoisty sposób reprezentuje kibiców Legii. Myślę, że S. i SKLW się dogadają we własnym gronie, zresztą jakoś to załatwią bo sam S. jest z tego co wiem jego członkiem.

A tutaj nowości dzisiejsze z linii frontu.

Wiadomość 1:
W dniu dzisiejszym została podjęta decyzja o zdemontowaniu gniazda, które umiejscowione było przed trybuną krytą od strony ul. Łazienkowskiej. Takie działania są następstwem zdarzeń, jakie miały miejsce w sobotę przed i w czasie meczu Legii z Ruchem Chorzów.

Źródło: http://legia.net/wiadomosci,35236-zdemo ... legii.html

Wiadomość 2:
Sąd grodzki nie rozpatrzył w poniedziałek wniosku śródmiejskiej policji o ukaranie prowadzącego doping na Legii. Na meczu z Ruchem "Staruch" wyprowadzony został ze stadionu przez ochronę i przekazany w ręce policjantów. Policja postawiła mu zarzut nie wykonywania poleceń służb porządkowych. Grozi za to grzywna od 2 tysięcy złotych. Ponadto sąd może orzec zakaz stadionowy na okres od 2 do 6 lat.

Policja chciała, by sąd rozpatrzył sprawę gniazdowego kibiców Legii w trybie przyspieszonym. "Piotr S. stwierdził, że się leczy. Dlatego sąd odroczył sprawę czasu otrzymania opinii biegłego na temat jego stanu zdrowia" - powiedział Życiu Warszawy policjant.

Członek zarządu KP Legia, Jarosław Ostrowski w dzisiejszym wydaniu "Faktów" powiedział natomiast, że klub z Łazienkowskiej nie zamierza więcej wpuszczać kibica na stadion i anulował już jego kartę kibica, co uniemożliwi mu zakup biletu na spotkania organizowane przez Legię przy Łazienkowskiej 3.

Źródło: [link]

wu_

Post autor: wu_ » 02.11.2009, 21:40

17:45 pisze:
A ja wolałbym trafić na honorową ekipę, dostać tylko kopa w d*** i wrócić spokojnie nieuszkodzonym samochodem i zawartością portfela do domu.
Tylko w tej relacji coś mi się nie zgadza, 2 auta są zatrzymane przez bodajże 7 i od razu są rozpierdalane? Może po prostu nie chcieli wyjść... Prawde znają tylko zainteresowane osoby, a gdybyśmy z każdego starcia "kilku na kilku" w Polsce mielibyśmy robić rozkminkę to każdy temat miałby po 100 stron...
Zresztą akcja pewnie została już dawno wyjaśniona między stronami i włodek ma racje, niektórzy za wszelką cenę starają się oczernić pewne ekipy, przeważnie sami mając na koncie rzeczy 100 razy gorsze i to nie podlegające dyskusji...
To takie moje prywatne obserwacje, bo naprawde śmiesznie brzmią w niektórych ustach słowa o braku honoru
BobSwagger pisze:Co do ITI. Trzeba się złączyć, solidarnie z kibicami Legii. Może transparenty na meczach, okrzyki, coś w ten deseń. Na pewno nie wspólne wyjazdy z kibicami Legii :lol: Trzeba pokazać k*****, że z nami nie wygrają oraz co znaczy kibicowska solidarność. Chociaż jak widzę, jak SKLW odcina się od S. i potępia go, to aż żal się robi...
Też uważam że trzeba się złączyć, bo ITI może "przetrzeć szlak" innym mądralom którym marzy się stadion małyszoholików jedzących popcorn. I myśle że dobrym rozwiązaniem byłoby poszukać wsparcia wśród autorytetów, którzy są przeciwni zwalczaniu kibiców na Legii, wiadomo - osoby znane są łatwiej wysłuchiwane itd, a napewno tacy sympatycy Legii "medialni, znani i lubiani" się znajdą.
No ale to już chyba rozkminka do innego tematu

jasnowidz

Post autor: jasnowidz » 02.11.2009, 22:01

MS pisze:[link]

Szkoda słów nad tym cos sie stało na Legii.

Takie zdjęcia jak np. to powyżej są pewnym symbolem walkikibiców Legii z ITI przez te wszystkie lata. Walki z wiatrakami...

Są symbolem porażki w tej walce. Może ktoś zapytać dlaczego porażki jak walka cały czas trwa...

Ano dlatego bo chyba nikt z nas, niezależnie czy to kibic Legii czy nie, to na początku protestu nie miał nawet w najgorszych myślach takiego widoku, że grupka ochroniarek ściąga gniazdowego na oczach bezradnych kibiców, inwigilowanych z każdej strony.
i co najlepsze to sie jeszcze potrafili niektórzy śmiać ale czemu to nie wiem..

Enter#

Post autor: Enter# » 02.11.2009, 22:52

I omija nas wyjazd rundy, jak nie sezonu ... Szkoda, wielka szkoda.

Fisk

Post autor: Fisk » 02.11.2009, 23:25

To już nie te lata, nasza fajna zajawka, nasze chwile na stadionie, oprawy, przygotowania na każdy mecz, to wszystko Zniknie, mimo tego że walczymy z tym jak możemy ale Legia Która jest chyba na przestrzeni tylu lat Najmocniejszą ekipą w Polsce ( a jezeli nie to w ścisłej czołówce) próbuje stawić czoła ITI który niestety jest silniejszy od nich, a dlaczego silniejsz? Bo ma pieniądze a to w naszym Państwie klucz do wszystkiego i Legia niestety przegra tą walkę, już dziś to nie ta sama ekipa, pomyślcie co by było 4 lata temu gdyby doszło do takiej sytuacji jaka miała miejsce w sobotę(chociaż dla mnie mimo wszystko Legia mogła to odpuścić), i to czeka każdą ekipę w Polsce, Lech który chyba jest najlepiej ustawiony z klubem daje rade, ale zapewne do czasu.
Nie Pozostaje nam nic innego jak walczyć o honor o to żeby jak najdłużej to przetrwało chociaż jesteśmy skazani na przegraną, a szkoda bo Byliśmy w Tym NAJLEPSI!
Pozdrawiam FISK

neRka

Post autor: neRka » 03.11.2009, 00:17

luc pisze:
swego czasu rozwalacie auta Śląska więc to chyba wasze klimaty, a nie to co sie dzieje na GŚ...i o ile mnie pamięc nie myli Wisły też (choć tu moge sie mylić)
Jak już to 1 auto Śląska rozwalamy ( reszta aut Śląska ucieka ). Zresztą auto było tak zatrzymywane, ponieważ Wrocławianie nie chciecli się zatrzymać i wyjść. W Pakcie Poznańskim jest zapisane, że auta można "uszkodzić" jeśli ekipa w nich nie chce wyjść się bić. Sytuacja z Ordą wyjaśniona między odpowiednimi osobami.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

thorgal

Post autor: thorgal » 03.11.2009, 07:34

neRka pisze: W Pakcie Poznańskim jest zapisane, że auta można "uszkodzić" jeśli ekipa w nich nie chce wyjść się bić. Sytuacja
to sie niby tyczy ekip czy wszystkich wyjazdowiczów?

Jak dla mnie rozpieprzanie cudzego mienia jest naganne. Mało kłopotów mamy z psami to jeszcze póxniej kasa na wózki bo jakis idiota kopnał na tzw odjezdne lub cześciej rzucił kamiorem... dla mnie frajerstwo...

Kora99

Post autor: Kora99 » 03.11.2009, 11:04

Mam pytanie juz jest po kolejce czemu nie pozwala sie na odrobine luzu?Odpowiadam na posty ktore wisza po 3- 4 godziny ja daje odpowiedz i wszystko jest kasowane!
Widzisz gdy sil w dloniach brakuje Zabrze kosa atakuje...

p.

Post autor: p. » 03.11.2009, 12:58

Jak Legii nienawidze, tak jest mi ich żal. Po tym co zobaczyłem w sobote, naprawde aż łezka sie w oku kręci, ze zawijają gniazdowego, a tłum patrzy..

oczywiście MY, tj. Wisła, prowokacyjnie krzyczeliśmy, no tak, też z nas sie teraz śmieja, i że wogole brak honoru etc.
Ciekawe czy ktoś z was powiedział, w np. euforii rodzicom/zonie/dziecku "nienawidze Cie". Na pewno nie, skoro każdy neguje nasze zachowanie, nie starajac sie zrozumieć.
Chciałem też podziękować kibicom Cracovii, dzieki nim, juz teraz wiem, ze nawet w świeto zmarłych nie warto ubrać barw na cmentarz. I wiem, skąd "fani?" tej druzyny, maja szaliki Wiślackie. Na pewno częste łowy po cmentarzach. Sam jeden szalik na grobie zostawiłem, nie zdziwi mnie jesli go juz tam nie ma.
No ale przecież to to samo. My " Rachu ciachu" i oni "rachu ciachu"
miasto nocą..i o to mi chodziło

JSC

Post autor: JSC » 03.11.2009, 13:11

Weź się popłacz. Faktycznie w jeden dzień śpiewasz 'rachu ciachu' a na drugi beczysz że ktoś postąpił według Twojego przepisu. teraz się może dwa razy zastanowisz zanim coś powiesz. A co do barw na cmentarzu - według mnie to głupota i jakaś tam prowokacja, tak samo jak krojenie ich w takim miejscu. No ale cóż, jak ktoś nie ma wyobraźni to tak jest. Nieraz już słyszałem historie typu: 'a wiesz, szedłem w szaliku przez Bieżanów i nic', albo ' szedłem w spodenkach Cracovii sam z dziewczyną po Wadowicach i nikt się nie pojawił'. No ale jak ktoś by się pojawił to byłby później pewnie taki sam płacz jak tutaj teraz.
Jak zakładasz szalik to niestety musisz się z tym pogodzić że coś się może stać i to w każdym miejscu, więc najlepiej nie zakładaj w każdej sytuacji.
Obrazek

Baader 06

Post autor: Baader 06 » 03.11.2009, 13:45

p. pisze:Jak Legii nienawidze, tak jest mi ich żal. Po tym co zobaczyłem w sobote, naprawde aż łezka sie w oku kręci, ze zawijają gniazdowego, a tłum patrzy..

oczywiście MY, tj. Wisła, prowokacyjnie krzyczeliśmy, no tak, też z nas sie teraz śmieja, i że wogole brak honoru etc.
Ciekawe czy ktoś z was powiedział, w np. euforii rodzicom/zonie/dziecku "nienawidze Cie". Na pewno nie, skoro każdy neguje nasze zachowanie, nie starajac sie zrozumieć.
Chciałem też podziękować kibicom Cracovii, dzieki nim, juz teraz wiem, ze nawet w świeto zmarłych nie warto ubrać barw na cmentarz. I wiem, skąd "fani?" tej druzyny, maja szaliki Wiślackie. Na pewno częste łowy po cmentarzach. Sam jeden szalik na grobie zostawiłem, nie zdziwi mnie jesli go juz tam nie ma.
No ale przecież to to samo. My " Rachu ciachu" i oni "rachu ciachu"
Na 1 Listopada ,to nie wiem czy szalik klubowy to dobra rzecz na cmentarz.Tym bardziej w takim, mieście jak Kraków.A co do reszty co tu zrozumieć ?.To jest Kraków i tu noże zawsze były i bedą.Nie ma co płakać.

Baader 06

Post autor: Baader 06 » 03.11.2009, 15:08

Do Wiślaków, miło bywam z pewnością było jakby Korona albo kto inny zaintonował "rachu,ciachu Fujin w piachu".

entliczek1964

Post autor: entliczek1964 » 03.11.2009, 15:09

Odnosząc się do obicia kibica w szaliku na cmentarzu :

Zawsze wychodziłem z założenia, że jeżeli ktoś ubiera na siebie barwy, wychodzi w nich na miasto (nie istotne gdzie) to ponosi pełną odpowiedzialność za to co na sobie ma i ma świadomość tego, że może dostać oklep za szalik, koszulkę czy tam bluzę. Dziwi mnie narzekanie na to, w jakim miejscu doszło do tego zajścia. Rozumiem, święto zmarłych cmentarz i w ogóle, ale wydaje mi się, że narzekanie, nie jest na miejscu ponieważ koleś ubierając szalik miał świadomość jakie atrakcje mogą go spotkać.

Prowokacja Wiślaków w Kielcach jak dla mnie za bardzo drastyczna i mocno przesadzona :)

kosacki

Post autor: kosacki » 03.11.2009, 15:43

WGTW pisze: bo co ma myśleć przeciętny Kowalski,

I przez to spać nie mozesz?

Musisz się pogodzić z faktem że media jak pisały tak pisać będą tylko o złych w ich rozumowaniu akcjach.
Nigdy nie wyskoczą poza małymi wyjątkami z akcjami charytatywnymi, pomocą dla domów dziecka, organizowanych akcjach dla maluchów którym nie poszczęściło się w życiu itd autorstwa kibiców.

I Ty myślisz że dla nich to jest róznica między wyskokiem na grilla po 20 na ogolone dłonie, obitą bryką, a użyciem przedłużaczy?

Może jestem osamotniony ale nie natrafiłem jeszcze na news w TV o akcji Franków na Janków po wcześniejszym ustaleniu zasad która odbyła się w sposób honorowy - dając tą informacją przykład wszystkim kibicom jak powinni się zachowywać, czyli obijając sobie mordy ale bez szkod w postaci bryk i pociętych pysków.

Pytam bo niektórzy strasznie srają pod siebie po przeczytaniu czegoś na kawałku papierka czy przyglądnięciu się szkiełku.

Strasznie delikatni się niektórzy zrobili na to co mówią i pisza.
Niegdyś latano po bieżniach z metalowymi prętami o długościach 2 metrów, napierdała się czesto tym co się miało pod ręką i nikt tragedii nie robił.
Fakt - Polsat czy TVN dopiero raczkowały, tego typu for kibicowskich nie było,
mimo to każdy czuł się spełniony bo tego typu akcjach i nikt nie doszukiwał się teorii spiskowych.
Dziś ktoś coś krzyknie, rzuci papierkiem i krzyk rozpaczy jak stąd po Teksas.

Jutro okrzyk wkurwienia grupy osób że za niedługo za pierdnięcie na stadionie pójdzie się leżec.
A pojutrze tym pierdnięciem a zarazem kurestwem za które powinno się upierdolić grabie w mniemaniu tejże grupy będzie rzutka patykiem w sektor przyjezdnych.
Zdecydujcie się co poniektórzy bo z jednej strony plujecie na mordy tym którzy chcą ubazgrać ruch kibicowski, a z drugiej sracie pod własne gniazdo będąc tym samym niekonsekwentnym w swoich działaniach.

M30

Post autor: M30 » 03.11.2009, 16:56

kosacki pisze:
WGTW pisze: bo co ma myśleć przeciętny Kowalski,

I przez to spać nie mozesz?

Musisz się pogodzić z faktem że media jak pisały tak pisać będą tylko o złych w ich rozumowaniu akcjach.
Nigdy nie wyskoczą poza małymi wyjątkami z akcjami charytatywnymi, pomocą dla domów dziecka, organizowanych akcjach dla maluchów którym nie poszczęściło się w życiu itd autorstwa kibiców.

I Ty myślisz że dla nich to jest róznica między wyskokiem na grilla po 20 na ogolone dłonie, obitą bryką, a użyciem przedłużaczy?

Może jestem osamotniony ale nie natrafiłem jeszcze na news w TV o akcji Franków na Janków po wcześniejszym ustaleniu zasad która odbyła się w sposób honorowy - dając tą informacją przykład wszystkim kibicom jak powinni się zachowywać, czyli obijając sobie mordy ale bez szkod w postaci bryk i pociętych pysków.

Pytam bo niektórzy strasznie srają pod siebie po przeczytaniu czegoś na kawałku papierka czy przyglądnięciu się szkiełku.

Strasznie delikatni się niektórzy zrobili na to co mówią i pisza.
Niegdyś latano po bieżniach z metalowymi prętami o długościach 2 metrów, napierdała się czesto tym co się miało pod ręką i nikt tragedii nie robił.
Fakt - Polsat czy TVN dopiero raczkowały, tego typu for kibicowskich nie było,
mimo to każdy czuł się spełniony bo tego typu akcjach i nikt nie doszukiwał się teorii spiskowych.
Dziś ktoś coś krzyknie, rzuci papierkiem i krzyk rozpaczy jak stąd po Teksas.

Jutro okrzyk wkurwienia grupy osób że za niedługo za pierdnięcie na stadionie pójdzie się leżec.
A pojutrze tym pierdnięciem a zarazem kurestwem za które powinno się upierdolić grabie w mniemaniu tejże grupy będzie rzutka patykiem w sektor przyjezdnych.
Zdecydujcie się co poniektórzy bo z jednej strony plujecie na mordy tym którzy chcą ubazgrać ruch kibicowski, a z drugiej sracie pod własne gniazdo będąc tym samym niekonsekwentnym w swoich działaniach.
Człowieku co ty bierzesz, że takimi postami trzaskasz ?

Zablokowany