Euro 2012 - które miasto ?
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
stworzmy ankiete bo rozmowa o tym toczy sie w kilku tematach GŁOSUJEMY !
stworzmy ankiete bo rozmowa o tym toczy sie w kilku tematach GŁOSUJEMY !
Ostatnio zmieniony 26.04.2007, 12:04 przez goldikrakow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
droid pisze:Mimo ze najblizej mam na stadion slaski ogromnie sie ciesze z pomienieciem owego chujowego stadionu, ciesze sie rowniez, ze zagranicznym turystom zostanie oszczedzony widok tego smutnego regionu.
Do Warszawy sie wyprowadz

Dam sobie uciąć ręke ze gdyby ktos zaproponował zbudowanie stadionu w czerwonym Zagłebiu byłbys za, ale na Śląsku to juz źle.
A zreszta do kogo ja gadam...
-
Euro na celu ma wypromowanie miasta poprawe jego infrastruktury itp więc powiedzcie mi po co w Krakowie EURO skoro to miasto wraz z Warszawą są najbardziej znanymi nacjhętniej odwiedzanymi miastami przez turystów , lepiej wypromowa miasta mniej znane i coś tam pobudowac np Gdańsk , Chorzów , Wrocław
-
Proste, że Warszawa
I nie mówię tego z wiadomego powodu, tylko uważam, że zasługuje po prostu dlatego, że jest Stolicą.
A co do reszty...
Na północy - Gdańsk, wybór wydaje się rozsądny, mógłby być ewentualnie Szczecin, ale Gdańsk lepiej wypada pod względem geograficznym.
Na zachodzie - Poznań, no comment, jedyny kandydat w tamtym regionie jak dla mnie.
No i południe... Nie wiem w sumie, które miasto lepsze, Dawałbym po równo, między Wrocławiem a Krakowem z lekkim wskazaniem na Kraków (większe miasto, względy historyczne, budowa stadionu już trwa).

I nie mówię tego z wiadomego powodu, tylko uważam, że zasługuje po prostu dlatego, że jest Stolicą.
A co do reszty...
Na północy - Gdańsk, wybór wydaje się rozsądny, mógłby być ewentualnie Szczecin, ale Gdańsk lepiej wypada pod względem geograficznym.
Na zachodzie - Poznań, no comment, jedyny kandydat w tamtym regionie jak dla mnie.
No i południe... Nie wiem w sumie, które miasto lepsze, Dawałbym po równo, między Wrocławiem a Krakowem z lekkim wskazaniem na Kraków (większe miasto, względy historyczne, budowa stadionu już trwa).
-
-
- ban
-
uRodzony na sektoRze pisze:Inna sprawa że wiekszosc uzytkowników tego forum nie wie co to obiektywizm i taka ankieta jest raczej wskaznikiem sympatii gdyż spore grono zagłosuje na swoje miasto, lub miasto ziomali.
Dokładnie, a problem z wyborem stadionu w południowej części kraju jest po prostu taki, że o zgrozo, mamy za dużo stadionów

-
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
Kraków i to zdecydowanie. Aż dziw, że są miastem rezerwowym patrząc chociażby na Wrocław czy Gdańsk gdzie nie ma prawie nic. Zupełnie też nie wiem czemu Warszawa co prawda to stolica ale stadionu nawet nie mają zresztą Kraków też. Ale widać że tam coś się dzieje są już dwie trybuny, a niebawem powinny powstać pozostałe. W Warszawie tylko zapowiedzi, projekty ale żadnych konkretów.
-
Moze warszawa nie zaczela przebudowywac stadionu Legii i nie ma jeszcze stadionu z prawdziwego zdarzenia ale miec bedzie ( decyzja zapadła wiec musimy go zbudować ). A ze jestesmy wasza stolica to oczywistym jest ze zaslugujemy na rozgrywanie meczy u nas 

Możesz mnie chamem zwać, możesz mnie w morde lać, lecz od StolicY won bo krew sie będzie lać !!!
-
-
Niewiem jak można pominą Śląski ! Wystarczy nie wiele kasy żeby go udoskonalić . A te inne w Wawie,Wrocławiu,Gdańsku trzeba od nowa robić . No ale Śląska sie nie lubi .Najwięcej podatków idzie ze Śląska gdzie ze 100 % podatków na Śląsk wraca tylko 34 % w tym na kopalnie a reszta idzie na biedniejsze regiony , jest najwięcej ludzi a i tak sie Górny Śląsk olewa .
-
Warszawa - bo stolica, najwieksze miasto
Poznań - mają stadion (wiadomo ze musza jeszcze go rozbudowac), miasto na zachodzie - dobre polozenie goegraficzne
Chorzów - najwieksze sukcesy na Śląskim, no i tam najwieksza aglomeracja ludzi
Gdańsk - dlatego ze na północy i dobre polozenie geograficzne
Wrocław - bo nic innego nie przychpdzi mi do głowy - Kraków nie bo już wspomniałem Chorzów (bliskośc miast), Łódź nie bo Warszawa blisko
w obecnej chwili najbardziej Poznan zasługuje bo juz cos mają, stadion Wisły to sorry ale nieporozumienie (ile tam w ogole ludzi wchodzi (!) )
Poznań - mają stadion (wiadomo ze musza jeszcze go rozbudowac), miasto na zachodzie - dobre polozenie goegraficzne
Chorzów - najwieksze sukcesy na Śląskim, no i tam najwieksza aglomeracja ludzi
Gdańsk - dlatego ze na północy i dobre polozenie geograficzne
Wrocław - bo nic innego nie przychpdzi mi do głowy - Kraków nie bo już wspomniałem Chorzów (bliskośc miast), Łódź nie bo Warszawa blisko
w obecnej chwili najbardziej Poznan zasługuje bo juz cos mają, stadion Wisły to sorry ale nieporozumienie (ile tam w ogole ludzi wchodzi (!) )
-
-
- ostatnie ostrzeżenie
Zobaczymy ilu na do Was i na inne nowe stadiony po EURO będzie wchodzić... to nie problem wybudować stadion na 60 tyś ale kto go "pokryje" po euro???? pewnie o tym nie pomyśleliscie... nawet nie mówie o kosztach takiego stadionu jak w Gdańsku ... zresztą sami zobaczycie za 5 latfcb pisze:, stadion Wisły to sorry ale nieporozumienie (ile tam w ogole ludzi wchodzi (!) )
czy was pojebało??? euro trwa miesiąc! a po euro co? taki Baltic Arena zarośnie trawą.... kto go wypełni? i w innych miastach? Wy sobie wogóle zdajecie sobie sprawę ile takie coś kosztuje, utrzymanie stadionu?? te stadiony nie będą klubów tylko danych MIAST...........np. Gdańsk nie wypłaci się za samo mycie "szyb" na Baltic Arena........... do zobaczenia za 5 lat, wtedy zrozumiecie
W KRAKOWIE BEZ ZMIAN - WISŁA PANY!
-
- Moderator
No to ku*** najlepiej w ogole nie budujmy stadionow i bedzie zajebiscie!krk pisze: Zobaczymy ilu na do Was i na inne nowe stadiony po EURO będzie wchodzić... to nie problem wybudować stadion na 60 tyś ale kto go "pokryje" po euro???? pewnie o tym nie pomyśleliscie... nawet nie mówie o kosztach takiego stadionu jak w Gdańsku ... zresztą sami zobaczycie za 5 lat
czy was pojebało??? euro trwa miesiąc! a po euro co? taki Baltic Arena zarośnie trawą.... kto go wypełni? i w innych miastach? Wy sobie wogóle zdajecie sobie sprawę ile takie coś kosztuje, utrzymanie stadionu?? te stadiony nie będą klubów tylko danych MIAST...........np. Gdańsk nie wypłaci się za samo mycie "szyb" na Baltic Arena........... do zobaczenia za 5 lat, wtedy zrozumiecie
Nie rozumiem od razu takiego podejscia. Moze i stadiony na meczach ligowych nie zawsze beda zapelnione po brzegi,ale bardzo prawdopodobne,ze zainteresowanie pilka po ME wzrosnie i ludzi bedzie wiecej przychodzic. Juz samo wybudowanie nowoczesnego stadionu przyciaga ludzi do niego. Zobacz co bylo w Kielcach- wiele razy byl komplet widzow.Porownaj sobie teraz ilu mieszkancow maja Kielce,a ilu Gdańsk czy Wrocław. A w Poznaniu? Spojrz jakie tam jest zainteresowanie piłką.Myslisz,ze te stadiony zarosna trawa? To sie mylisz.
Zresztą kadra może jeszcze grać- przypomnij sobie ilu chętnych było na Polska-Portugalia i inne mecze.
A co do utrzymania tych stadionów, to myślę,ze miasta maja już opracowane jakieś koncepcje na ich utrzymanie.O to się nie martw.

-
Sorry ale we Wrocku chodzilo nawet po 50tys ludzi na mecze kiedy byl na fali.Prawdopodobnie juz nie dlugo Slask bedzie gral w 1 lidze i napewno frekfencja bedzie bardzo dobra o to sie nie martw.Hammi Beer 7 pisze:Zdecydowanie Chorzów! Na stadionie Polska osiągała najwspanialsze skucesy a są DOPIERO na rezerwieDla mnie największym nieporozumieniem jest Wrocław, bo patrząc w przyszłosć gdzie Ci przyjdzie 40.000 kibiców Śląska? Nie, że się napinam, ale według mnie stadion we Wrocławiu skończy jak w Koreii.
Pozdro
-
A mnie śmieszą te wasze ankiety. Teraz się wszyscy obudzili, jak nam przyznali Euro szkoda tylko, że z ręką w nocniku. Nawet Łódź się upomina jaka biedna, pominięta bidulka. TRZEBA BYŁO MYŚLEĆ I DZIAŁAĆ WCZEŚNIEJ! Nie będę się tu wykłócał, które miasto ma więcej pomalowanych płotków, a w którym jest za to takie ciśnienie na piłkę, że w dni meczu pod stadionami co tydzień ktoś ginie stratowany lub w zamieszkach o ostatnie krzesełko(z pozdrowieniami dla panów z Krakowa), ale za to wiem, że pierwszeństwo organizacji EURO, powinny mieć miasta, które najwięcej zrobiły dla naszej kandytary i najbardziej przyczyniły się do przyznania nam tych mistrzostw. I wiem, że do tych miast napewno należy Gdańsk. Najlepiej wypadł podczas prezentacji i wizyt, jako pierwsze miasto zgłosił chęć organizacji tych mistrzostw i od początku włodarze traktowali całą sprawę poważnie, podczas gdy inni się śmiali i uważali tych zaangażowanych za niepoważnych marzycieli (tutaj wypada mi pozdrowić Łódź). A teraz co? Wielce oburzeni. Śmieszą mnie też wpisy zazdrośników z innych miast odnośnie Baltic Areny, że nam to ni c*** nie potrzebne, że będą stały puste i zarosną trawą. A U WAS TO ku*** CO? Pępki świata się znalazły. Wybrano Gdańsk... bo na to zasłużył. A Baltic Arena okazała się strzałem w dziesiątke i jednym z mocniejszych atutów naszej kandytatury. Najzwyczajniej w świecie byliśmy lepsi, więc przestańcie jęczeć. Ale no tak przecież Kraków ma tyle zabytków i cała Europa wali tam drzwiami i oknami, a Gdańsk i inni nic nie mają. Czy ten co tak napisał był kiedyś nad motławą? Czy tylko tak pierdoli dla pierdolenia?
Tyle odnośnie mojego miasta, innych oceniać nie będę.
Tyle odnośnie mojego miasta, innych oceniać nie będę.
-
- ban
Chłopie patrz na obecne polskie realia i nie baw mnie, że na Śląsk przyjdzie 40.000 widzówOporowian pisze:Sorry ale we Wrocku chodzilo nawet po 50tys ludzi na mecze kiedy byl na fali.Prawdopodobnie juz nie dlugo Slask bedzie gral w 1 lidze i napewno frekfencja bedzie bardzo dobra o to sie nie martw.Hammi Beer 7 pisze:Zdecydowanie Chorzów! Na stadionie Polska osiągała najwspanialsze skucesy a są DOPIERO na rezerwieDla mnie największym nieporozumieniem jest Wrocław, bo patrząc w przyszłosć gdzie Ci przyjdzie 40.000 kibiców Śląska? Nie, że się napinam, ale według mnie stadion we Wrocławiu skończy jak w Koreii.
Pozdro

-
Polecam wszystkim stronę [link]&
na której szczerzący ząbki Dutkiewicz wyjaśnia jakie to atuty ma Wrocław
Szczególnie poważnie i nowocześnie wyglądają wyliczenia możliwości przewozu ludzi tramwajami
Chyba te bałwany, które przyznały Euro Polsce nigdy nie widziały naszych dróg, lotnisk i autostrad, których nie ma 
na której szczerzący ząbki Dutkiewicz wyjaśnia jakie to atuty ma Wrocław

http://www.wroclawianie.info/galeria - zdjęcia kibiców i nie tylko
-
- ban
hooj z tym ile przyjdzie ludzi na Śląsk po ME. to nei do tego zalezy kto organizuje mecze ME,m we Wrocławiu moze nei ma najwiekszych frekwencji, ale nie ma co porynywac Śląska z Poznaniem, wawa czy Krakowem bo z całej 4 jako jedyny nie ma klubu w 1 lidze. A Wrocław jest jednym z dwoch najlepiej rozwijajacych sie miast w Polsce, to tu inwestuja w fabryki najwieksze ilosc zagtranicznych inwestorów i to nei byelk jakich. Tu tu inwestuja firmy w swoje roznego rodzaju centra i oddziały, firmy typu HP, LG czy Google, słyszał ktos o takich firmach gdzies jeszcze po za Wrockiem i Poznaniem? Co jak co ale Wrocław i Poznan to obecnie dwa najlepiej sie rozwijajace miasta w polsce z z jasniejszymi perspektywami nawet niz Kraków. i tym dwóm miastom ME sie poprostu nalezy. Gdzie tam Chorzowowi czy Łodzi do tych dwoch miast. Juz nawet nie wspominajac o wygladzie tych miast. Zarowno zabytkach jak i nowoczesnej infrastrukturze.Hammi Beer 7 pisze:[Chłopie patrz na obecne polskie realia i nie baw mnie, że na Śląsk przyjdzie 40.000 widzów
Wrocław rozwija się bardzo dobrze, jednak pod względem kibicowskim nie oczekuję polepszenia widowni WKS-u, nawet jakby bilety kosztowały góra 5 zł. Będzie oczywiste, że przez pierwsze kilka kolejek będzie ładna frekwencja, bo dla polaka nowoczesny stadion to jak dla murzyna w afryce kino domowe. Powiem to od strony sportowej, Śląsk Wrocław potrzebuje sukcesów aby zapełniać stadion, dlatego do czasu wybudowania stadionu życzę, aby Śląsk już był w Orange Ekstraklasie i walczył o górną część tabelii, bo taki stadion trzeba również wykorzystać w rozgrywkach nawet intertoto niż same mecze ligowe. Chorzów wiadomo, że tam gra się tylko mecze międzynarodowe, ale jeżeli on nie zostanie wybrany do 4 osobowej elity to będzie po nim, ponieważ jak powstanie nowoczesny stadion we Wrocławiu, Warszawie, Gdańsku i modernizacja w Poznaniu to Polska będzie mieć większy wybór wybrania stadionu na ważniejszy mecz z mocnym rywalem np. Anglia czy Niemcy a tak dotychczas było zawsze na Śląskim. Żal mi stadionu, gdzie Polska grała najpiękniejsze mecze w historii futbolu, ale według mnie polityka miała tutaj decydujący wpływ a nie tradycja.łazuch pisze:hooj z tym ile przyjdzie ludzi na Śląsk po ME. to nei do tego zalezy kto organizuje mecze ME,m we Wrocławiu moze nei ma najwiekszych frekwencji, ale nie ma co porynywac Śląska z Poznaniem, wawa czy Krakowem bo z całej 4 jako jedyny nie ma klubu w 1 lidze. A Wrocław jest jednym z dwoch najlepiej rozwijajacych sie miast w Polsce, to tu inwestuja w fabryki najwieksze ilosc zagtranicznych inwestorów i to nei byelk jakich. Tu tu inwestuja firmy w swoje roznego rodzaju centra i oddziały, firmy typu HP, LG czy Google, słyszał ktos o takich firmach gdzies jeszcze po za Wrockiem i Poznaniem? Co jak co ale Wrocław i Poznan to obecnie dwa najlepiej sie rozwijajace miasta w polsce z z jasniejszymi perspektywami nawet niz Kraków. i tym dwóm miastom ME sie poprostu nalezy. Gdzie tam Chorzowowi czy Łodzi do tych dwoch miast. Juz nawet nie wspominajac o wygladzie tych miast. Zarowno zabytkach jak i nowoczesnej infrastrukturze.Hammi Beer 7 pisze:[Chłopie patrz na obecne polskie realia i nie baw mnie, że na Śląsk przyjdzie 40.000 widzów