co do Iławy to spodziewałem sie czegoś lepszego, w młynie koło 200-250 osób, doping słaby, a atmosfera na pozostałych sektorach poprostu żałosna... mało nie zaczeli krzyczeć "policja, paolicja!" w trakcie szarpaniny, piknikowo na maksa...
no i Moment który mnie wręcz rozsmieszył, gdy przez 5-10 minut kibice obu drużyn zaczeli wrzucać na FC swoje nawzajem heh.
Mickiewicz lepszej bajki by nie napisal "policja, policja" to moze sie krzyczy u was w Olsztynie, my podczas awantury Olimpii z psami spiewalismy "zawsze i wszedzie" i "zostaw kibica". O piknik tez ciezko, jezeli od poczatku do konca jedzie sie z dopingiem. A wrzuty na fc to chyba tylko ty slyszales
De(J)w pisze:Nazywajac Elane i Legie fc sam sie osmieszyles i pokazales jaki reprezentujesz poziom. Koniec rozmowy, dorosnij.
Ironiczne to było, z pogardą. Nigdy nie wchodze w klutnie na forum, ale nie znasz mnie, nie wiesz co robie w zyciu i co zrobilem. więc oszczędź sobie takich komentarzy!
Nie wiem czy nie pytam za szybko ale wiadomo już może jaką liczbę biletów dostanie Stal Rzeszów na zbliżające się derby? Wiem że ostatnio było ich sporo ale czy po zamieszkachna ostatnich derbach będą jakieś ograniczenia czy coś takiego? Jeśli któraś z zainteresowanych stron coś wie to niech odpowie.
wersu pisze:Nie wiem czy nie pytam za szybko ale wiadomo już może jaką liczbę biletów dostanie Stal Rzeszów na zbliżające się derby? Wiem że ostatnio było ich sporo ale czy po zamieszkachna ostatnich derbach będą jakieś ograniczenia czy coś takiego? Jeśli któraś z zainteresowanych stron coś wie to niech odpowie.
wejda wszyscy..dostana tyle biletow ile beda chcieli.
wersu pisze:Nie wiem czy nie pytam za szybko ale wiadomo już może jaką liczbę biletów dostanie Stal Rzeszów na zbliżające się derby? Wiem że ostatnio było ich sporo ale czy po zamieszkachna ostatnich derbach będą jakieś ograniczenia czy coś takiego? Jeśli któraś z zainteresowanych stron coś wie to niech odpowie.
pojawił się taki problem ze względów bezpieczeństwa, ale został on zażegnany.
Nas na młynie ok. 200 bez flag i dopingu w pierwszej połowie.
Gości 9 w barwach.
Pod koniec pierwszej połowy wychodzimy ze stadionu i udajemy się w ok. 50 - 60 osób pod kościół na ślub kumpla z ekipy. Robimy chyba z 5 bram. [link] [link]
Od nas zero w Piotrkowie Trybunalskim. Dwa dni przed meczem dowiadujemy się, że spotkanie zostaje przeniesione z soboty na piątek na godzinę 15:30 więc odpuszczamy ten wyjazd.
Mazur Pisz - OKS II Stomilowcy Olsztyn
W sobotę natomiast postanawiamy sprawdzić regionalną ekipę Mazura Pisz (FC Lechii Gdańsk). Wybieramy się w 7 fur na mecz naszych rezerw Mazur Pisz - OKS II Stomilowcy Olsztyn i tu małe zaskoczenie, brak fanatyków Mazura Pisz na własnym stadionie.
Stomilowcy na sektorze/młynie Mazura Pisz. [link]
Nas na Stali w Rzeszowie... 12 osób incognito. W tym miejscu trzeba zaznaczyć, że w drugiej połowie ta grupka okrzykiem... ZKS! dopinguje naszych kopaczy, nie ponaszac zadnych konsekwencji .
Do Rzeszowa nie dociera głowna grupa kibiców, dzien wczesniej dowiadujemy sie od tamtejszego, dyrektora d/s bezpieczenstwa, iz nie zostaniemy na mecz wpuszczeni (mimo wyslania przez nas 70osobowej listy wyjazdowej). Wszystko przez brak pisma ze strony klubu, z zapotrzebowaniem na bilety.
Nasz klubu takiego pisma nie wyslal ani razu w tej rundzie (w ten sposob dzialacze umywaja rece za nasze ewentualne wybryki na wyjazdach i pozniejsze konsekwencje).
Malo kto, po tej informacji zdecydował się przejechać 600 km.
Mimo wszystko jednak, pewna nasza grupa zbiera sie z rana by jechac w inne miejsce kraju, jednakze nic co bylo wczesniej umowione nie wychodzi.
Ostatecznie, dość mocno spóźnieni w 24 osoby meldujemy sie w Toruniu na Zaglebiu.
A wiesz ze Stal Rzeszowska to też ZKS? wiec w zaden sposob nie mogliscie sie ujawnic...
No co ty nie powiesz Brawo Watsonie. Dedukcja to twoja mocna strona. Podobnie jak wrażliwość na ironię i żart.
Nie napisałem, że się ujawniliśmy. Napisałem, że głośnym okrzykiem ZKS dopingowaliśmy naszą drużynę.
Dostrzegłeś emotkę na końcu tamtego zdania?
No ale zera nie zaliczyli, 12 ich było
Nie pęknij.
Polecam zajęciem się własnym podwórkiem i olsztyńskimi liczbami wyjazdowymi.
Dociera do Ciebie fakt, że zostaliśmy poinformowani dzień przed meczem przez dyrektora bezpieczeństwa Stali, że na sektor nie wejdziemy? ( zaniedbanie klubu nie nasze, my wysłaliśmy kilkudziesięciu osobową listę)
Rozumiesz czy wytłumaczyć Ci to jeszcze raz?
Przez te emotki poziom forum na pewno nie wzrasta.
Stomilowiec, ja wiem, że Piotrków Trybunalski to nie Rzeszów, a piątek to nie sobota, ale szacunek się należy chłopakom za podróż przez całą Polskę i zaliczenie tego meczu, mimo iż tylko incognito.
Wystawiamy ok. 180 osobowy młyn,w tym 14 osobowa delegacja naszych ziomali z Granicy Kętrzyn,za co wielkie dzięki.Prowadzimy dobry doping przez całe spotkanie.Na płocie wiszą 2 nasze fany.Rzucamy konfetti i prezentujemy sektorówkę.Stomilu 30-35 osób - opiszą się sami. [link]
Wydarzenia przed i pomeczowe:
Relacja kibiców Stomilu:
Wigry Suwałki - STOMIL OLSZTYN
"W Suwałkach 33 osoby. Przed meczem na trasie wyczajona zostaje Granica Kętrzyn. Nasi wychodzą z propozycją walki banda na bandę jednak Granicy tylko 2 auta i chcą się bić po 7 osób. Dochodzi ostatecznie do walki 7 na 7, którą wygrywa Granica Kętrzyn. Walka trwała ok. 1,5 - 2 minuty. Wszystko honorowo. "
Relacja kibiców Granicy:
Na trasie nasze dwa auta przejmuje OKS w 7 aut, jest nas 8. Wychodzimy i mówimy, że chcemy się bić ale po 7. Nasze zwycięstwo po ponad minucie. Wszystko byłoby ok, gdyby nie frajerskie zachowanie w drodze powrotnej. Atakujecie nasze jedno auto w 30 osób, r************* i kradniecie radio.Zachowanie Stomilu bez komentarza,ale gul musiał skoczyć, skoro taka Granica Kętrzyn dojebała wielki Stomil.
"Wydarzeń przed meczowych nikt nie neguje , w gwoli wyjaśnienia skład turystyczno-młodzieżowy (NIE, ZE ZARAZ KTOŚ PRZYPADKOWY) który pojechał sobie na własną rękę bo OFICJALNIE odpuściliśmy ten wyjazd (z myślą o innej lidze którą śledzicie w TMK), spoko przystali na waszą propozycję jak "na bandę frajerów" przystało, a mogli się nie zachować OK i obić Was w przewadze - wygraliście 7 na 7 !
Info dociera do Oln i już zupełnie inna ekipa jedzie porozmawiać z tą waszą wielką honorową 7 , kiedy widzicie bandę(ekipę typowo sportową) spierdalacie jak na honorową ekipę przystało ,nikt się nie zatrzymuję ...fura zostaje przejęta i jak na taka HONOROWĄ ekipę (która kilka lat temu robi nam kamionkę-w przejeżdżającego busa rzucacie kamieniami -z partyzanta-w busie leci kilka szyb -zapomniałeś ?) za WYKAZANIE SIĘ HONOREM odpłacamy wam HONOREM
i ty/wy chcecie żeby ktoś o tym zapomniał ?
z radiem nikt od nas się nie przyznaję i bardziej w stronę FARMAZONU to idzie-zaoszczędzę opisywania szczegółów
i za pisanie takich bzdur ,że obiliście WIELKI STOMIL, kradzieżach ...."
Nas na zakazie w Aleksandrowie Łódzkim 20 osób. Trzeba jednak zaznaczyc, ze widzimy krotka chwile meczu, gdyz wpadamy mocno spoznieni, a pozniej juz spieszymy sie na Legię w Gliwicach. Na obiekt Sokoła dostajemy sie "sposobem", ktory polega na przedstawieniu sie jako zespol juniorow, lekko zdziwieni- przerazeni ochroniarze otwieraja nam brame na "stadion". Zaznaczamy glosno swoja obecnosc, wykrzykujac przy tym kilka hasel do naszych pseudo kopaczy*. W Gliwicach meldujemy sie w przerwie meczu i od razu przez przypadek trafiamy pod brame gospodarzy :spoko: Po meczu jedziemy do Sosnowca, skad nastepnego dnia udajemy sie z Zaglebiem do Czestochowy.
W tym miejscu nalezy podziekowac Sosnowiczanom za naprawde konkretna goscine.
W Elblągu meldujemy sie pozna noca z niedzieli na poniedzialek.
W zaległym meczu wystawiamy około 100 osobowy młynek.Z Jastrzębia na biegunie zawitało 4 starszych fanów.
PS.Skończcie już tę polemikę na temat Stomilu i Granicy.Zainteresowane strony wyjaśniły sobie wszystko,a wasze pieprzenie na necie do niczego nie prowadzi.
Olsztynianin pisze:dziwi brak zorganizowanego dopingu na Hetmanie, troche wiecej mozna bylo sie spodziewac po tej ekipie
co do relacji to napisza odpowiednie osoby
Doping chyba nie jest jedynym wyznacznikiem danej ekipy. Widocznie mieli jakieś powody że nie prowadzili dopingu. Jak to napisałeś poczekaj a zapewne odpowednie osoby z Hetmana napiszą.