Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

tylko prawda

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: tylko prawda »

Pablo a jak jest między Lechią a Miedzią :lol:
Pablo_LG pisze:Jakie stosunki na linii Lechia Gdańsk - Miedź Legnica ?
:oops:

Ja troszeczkę inaczej napiszę: ten temat zszedł na psy. Takie absurdalne pytania padają, ze szok np pytanie o Motor i Stalówkę. Ktoś kto choć trochę orientuje się w temacie nie może zadawać takich pytań. Rozumiem, ze można zapytać się jakie relacje panują między Siarką a Górnikiem, Siarką a Jagą bo to często wie wybrane grono osób, ale k... pytać się o c*** wie jakie relacje typu dwie kosy to żenada.

Jakie relacje panują na linii Wisła - Cracovia? A może coś się zmieniło w Łodzi? Może już nie ma kosy? :lol:
iparts.pl
K_SZ'98

Post autor: K_SZ'98 »

xyz.. pisze:
acabowski pisze:Ponawiam pytanie czy coś łączy/łączyło:
Łade Biłgoraj - Orlęta Łuków
Gryf Słupsk - Pomezanie Malbork
Zgoda.
Żadna zgoda. Mamy układ od 10 lat.
kciuk

Post autor: kciuk »

Pablo_LG pisze:
Ofensywa pisze: Ja p******* to forum schodzi na psy jak już takie pytania zadają :roll:
żeby nie było OT to jak jest na lini Piast - Lechia? Kiedyś była zgoda, a teraz?
Wzajemny szacunek i tyle.
Gdzies kiedys przeczytałem, że zgoda nie została nigdy zerwana....Ile w tym prawdy ?
Pablo_LG
Kontakt:

Post autor: Pablo_LG »

kciuk pisze:
Pablo_LG pisze:
Ofensywa pisze: Ja p******* to forum schodzi na psy jak już takie pytania zadają :roll:
żeby nie było OT to jak jest na lini Piast - Lechia? Kiedyś była zgoda, a teraz?
Wzajemny szacunek i tyle.
Gdzies kiedys przeczytałem, że zgoda nie została nigdy zerwana....Ile w tym prawdy ?
Kilka wspomnień starszych kibiców Lechii

Chłopaki z Piasta Gliwice nie raz jeździli z nami na mecze Lechii w hanysowie. Była normalna zgoda. Mieli swoja knajpę w Gliwicach "Piastunka". Byli 4 czy 5 razy w Gdańsku na meczach Lechii, a ich flagi wisiały na plocie na Traugutta. Było to po spadku z 1-ej ligi, kiedy na wyjazdy jeździło mało osób z Lechii. Chłopaki od nas min; Wojak, Stena, Ziomal, Siwy byli nieraz w Gliwicach na łaziorce. Pamiętam z Piasta: Spiącego, Niemądrego, Chińczyka. Oficjalnie nigdy zgoda z nimi nie była zerwana. Piast przyszedł do nas na kadrze w Warszawie, bo min chcieli umówić się i jechać lać z nami Polonię Bytom-wtedy nie mieli jeszcze zgody. Ale skąd młodzi mieli to wiedzieć?

Do Gliwic jeździliśmy często, szczególnie przed meczami z Zabrzem czy Chorzowem. Pamiętam ze przed Górnikiem byliśmy najpierw na Piaście który grał z Zawisza (zlaliśmy paru bydgoszczaninów)a potem razem z Piastem cala grupa 200 osobowa ruszyliśmy
na mecz do Zabrza. Z reszta Polska-Anglia Chorzów 89
tez razem z Piastem ,dużo by na ten temat pisać i naprawdę jest co opowiadać. Zresztą graliśmy z Piastem w 87 w rozgrywkach o puchar. Pamiętam ze to była środa i było nas 14. Dokładnie chłopaki z Piasta których pamiętam to Spiący ,Kijek ,Cygan, Lechista (ksywa że bardzo nas lubił) zręszta bardzo dobry kolega Milana, który tez był na tym meczu, jeszcze był tez Ś.P. Krzysiu Piotrowski z Sopotu, i paru innych kolesi. Ogólnie układ był dobry i oni lubili tez Śląsk Wrocław, tyle tylko ze zawsze mieli na hanysowie takie ruchome zgody, to z tym , potem to z tym, raz z tymi mieli zgodę żeby za chwile się z nimi napierdalać. Ale nas lubili i to było dla mnie najważniejsze, zresztą nie tylko dla mnie. To była nasza jedyna ostoja na nieprzyjaznym śląsku.

Pamiętam jak bodajże w 88r. Piast grał z Arką w Gdyni. Pojechaliśmy z Piastem w około 5 dyszek. Pod kasami bijatyka ze śledziami. Na mecz nas nie wpuścili, więc w Redłowie urządziliśmy połownie na śledzi.

PAMIĘTAM ZE TAK DO KOŃCA NIGDY PIAST SIĘ NIE MÓGŁ ZDECYDOWAĆ Z KIM NA ŚLĄSKU TRZYMA. RAZ Z RUCHEM RAZ Z GKS TO Z ZNOWU Z POLONIA. WIEM ZE NIGDY Z GÓRNIKIEM, A NA TYCHY SAMI CZEKALIŚMY PEWNEJ ŚRODY PUCHAROWEJ(RAZEM Z PIASTEM)PRZED DWORCEM W GLIWICACH BYŁ TO ROK CHYBA 87, MYŚMY GRALI Z PIASTEM PUCHAR A TYCHY CHYBA Z CARBO GLIWICE. NAS BYŁO RAZEM Z PIASTEM OK 20 MOŻE MNIEJ A TYCH PRZYJECHAŁO OK 200. PAMIĘTAM TROCHĘ SIĘ "ZDZIWILIŚMY" PO PIERWSZYM ATAKU NA ICH PRZODY MUSIELIŚMY RWAĆ KAPCIE HAHA.
turms_gorski

Post autor: turms_gorski »

Podobno na meczu Ślęza Wrocław - Miedź Legnica, oprócz wspierającego Legniczan Śląska, obecni także imprezujący we Wrocku przedstawiciele Wisły.
Są jakieś ustalone relacje pomiędzy Wisłą, a Miedzią?
super baloo

Post autor: super baloo »

Wątpię ale jeśli jednak faktycznie ktoś tam się z Wisły zjawił to tylko jako pojedyncze jednostki i, że tak powiem "incognito" w ramach odpoczynku od biesiadowania za stołem. Swoją drogą, samej Miedzi to do Wisły jest najdalej ze wszystkich zgód Śląska.
URBI

Post autor: URBI »

Pomijając Motor :)
s_LP

Post autor: s_LP »

Tigger88 pisze:na mecz zgodowy przyjeżdżają bezpośrednio przed meczem ? bez flag? :?:
za forum Lecha:
"PKP niestety zwariowało i zażyczyło sobie 47000 zł za dwa składy!!!!
80 zł za bilet to zdecydowane przegięcie.
Nie będzie więc specjala!!!!

Wyjazd autami oraz pośpiesznym o 8:23(będziecie na styku), powrót pośpiesznym o 17:49. "
(h)

Post autor: (h) »

jakie sa stosunki Wisły a Karpat?
mateo16

Post autor: mateo16 »

jakie stosunki na lini Ruch Chorzów-Hutnik Krk ?
gdzieś czytałem że Hutnicy zaprosili na jakieś swoje mecze kibiców Ruchu
Nemo

Post autor: Nemo »

mateo16 pisze:jakie stosunki na lini Ruch Chorzów-Hutnik Krk ?
Prywatne znajomości kilku osób od nas. To chyba nie jest nic dziwnego, że nie jesteśmy do siebie wrogo nastawieni.
Frodo

Post autor: Frodo »

Jak wyglądaja stosunki na lini Przebój Wolbrom- fan cluby w tym mieście?
N4Y

Post autor: N4Y »

Z tego co wiem to w Wolbromiu najwiecej do powiedzenia ma GieKSa,a na Przeboju udzielaja sie wlasnie kibice GKSu.Nie wszyscy sa za GKS,ale wiekszosc.A inne fc raczej nie maja zbyt wielkiego prawa glosu na miescie.
jgsz3urektc.cba.pl
Kontakt:

Post autor: jgsz3urektc.cba.pl »

N4Y pisze:Z tego co wiem to w Wolbromiu najwiecej do powiedzenia ma GieKSa,a na Przeboju udzielaja sie wlasnie kibice GKSu.Nie wszyscy sa za GKS,ale wiekszosc.A inne fc raczej nie maja zbyt wielkiego prawa glosu na miescie.
To masz złe info. Przebój to Przebój. Owoc starań ludzi nie powiązany z żadnym FC. Co do Gieksy (a właściwie MG) to raczej kibice KSP mają do nich stosunek negatywny.
N4Y

Post autor: N4Y »

No wiesz,mam znajmego GieKSiarza z Wolbromia,ktory jest rowniez aktywny na Przeboju.Ale nie bede sie spieral,koniec koncow jest tak,ze na miescie rzadzi GKS i Przeboj jest kolejnym klubikiem jakich wiele i nie zanosi sie na jakies kibicowskie wybicie sie.
jgsz3urektc.cba.pl
Kontakt:

Post autor: jgsz3urektc.cba.pl »

No wiesz,mam znajmego GieKSiarza z Wolbromia,ktory jest rowniez aktywny na Przeboju.
Nie ma takiej osoby, chyba że masz na myśli aktywność pod względem chodzenia na mecze, co tydzień, dwa gdy gramy u siebie. W naszej "ekipce" nie ma Gieksy i z pewnych przyczyn nie będzie. Skoro twierdzisz, że Gieksa ma coś do powiedzenia w kwestii dopingu na L2 to jesteś w dużym błędzie, albo posiadasz nie aktualne info.
Ale nie bede sie spieral,koniec koncow jest tak,ze na miescie rzadzi GKS i Przeboj jest kolejnym klubikiem jakich wiele i nie zanosi sie na jakies kibicowskie wybicie sie.

Znamy swoje możliwość i miejsce w szeregu. Nikt z nas nie napina się w tej kwestii. Małe miasteczko, brak tradycji kibicowskich. Potrzeba chyba czasu żeby coś zmienić.
Lecz pisanie z twojej strony że w mieście rządzi Gieksa jest dalekie od prawdy. Obrót spraw znają sami zainteresowani i niech tak pozostanie, a tobie radzę przyjmowanie pewnych informacji od znajomych z przymrużeniem oka bo jak widzę nie do końca jest to info pewne. Bez napinki. Pozdrawiam
dresik

Post autor: dresik »

Dnia 12.10.2009 po ponad roku Naprzód Jędrzejów zrywa układ z RKS'em Radomsko
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

dresik pisze:Dnia 12.10.2009 po ponad roku Naprzód Jędrzejów zrywa układ z RKS'em Radomsko
zrywa Naprzod czy RKS ?
Szalikowiec_

Post autor: Szalikowiec_ »

Leszek Piesek pisze:
dresik pisze:Dnia 12.10.2009 po ponad roku Naprzód Jędrzejów zrywa układ z RKS'em Radomsko
zrywa Naprzod czy RKS ?
:roll:
LGH

Post autor: LGH »

Unii Tarnów nic nie łączy ani z Unią Tczew , ani z Pomezanią Malbork . W sumie Unia Tczew zbytnio nie działała , na mecze Unii chodziła grupka fanatyków tczewskiej Lechii , i to nie na każdy [ raczej młoda ekipa ] zazwyczaj większa grupa zbierała sie na derby z Wisłą Tczew , ktora jest fan clubem Arki . Od kiedy w Tczewie jest Gryf 2009 Tczew , unici nie działają .
Jack Sparrow_UT1922

Post autor: Jack Sparrow_UT1922 »

Poprzedni post trochę doprecyzuję, zwłaszcza ostatnie zdanie... fakt, ciężko może mówić o 100% działalności, oczywiście ze względu na faktyczny brak swojego klubu, jednak staramy się pojawiać na meczach Lechii oraz jej fanklubów, a także na reprezentacji, więc jakaś działalność jednak występuje.
LGH

Post autor: LGH »

To jest oczywiste , ale nie pojawiacie sie chyba jako Unia Tczew na meczach Lechii , tylko raczej jako LGFT , a jednak jest roznica : )
OP1983

Post autor: OP1983 »

Jaki stosunek ma Zagłębie do ŁKSu(lub na odwrót) jak wiemy obydwie ekipy są zgodowiczami Zawiszy. Czy na wyjezdzie kiedy jadą wesprzeć Zawisze tolerują się czy na zasadzie gdy jedna z ekipy jedzie to druga juz nie ?
S(M)

Post autor: S(M) »

W Czwartek odbyło się spotkanie większości Fan Klubów Legii (niektórzy się nie pojawili a z innymi po prostu nie było kontaktu) Na tym spotkaniu zostały ustalone pewne rzeczy: 1. Między ekipami pro-legijnymi od tej pory nie ma kos i za wszelkie awantury, grille itd. miedzy sobą będą konsekwencje ze strony Legii dotyczy to wszystkich, przykład została zażegnana kosa na linii Ursus-Olimpia tak letnia i tak ma się też stać z mniejszymi kosami. 2. Mniejsze ekipy jeżeli już chcą wywieszać flagi Legii to w takim gronie w którym są wstanie ją obronić - głupie straty też nie pójdą tak szybko w zapomnienie i Legia też ma wyciągać z tego konsekwencje.
HutnikKrk

Post autor: HutnikKrk »

mateo16 pisze:jakie stosunki na lini Ruch Chorzów-Hutnik Krk ?
Kibice Ruchu (dwóch) było na meczu z Unią Tarnów, zaś Hutnik zagościł na meczu Finału PP z Lechem.Ale jak wcześniej kolega po szalu wspomniał poza prywatnymi kontaktami nic nas nie łączy.
koli

Post autor: koli »

Chciałem zapytać jak jest na lini Resovia-Korona?
tapicer

Post autor: tapicer »

Jak jest na linii Polonia Warszawa - Arka Gdynia ?
Fanatyk46

Post autor: Fanatyk46 »

Pomimo tego że jeszcze jakiś czas temu była zgoda, teraz można wywnioskować że obie ekipy nie przepadają ca sobą
Nemo

Post autor: Nemo »

Ojciec chrzestny pisze:Jako, że Resovia to dobra zgoda Stalówki - stosunki wrogie.
odkąd pamiętam cały Rzeszów nienawidził Korony.
true

Post autor: true »

wybiera sie Resovia na Stalowa Wola - ŁKS w ten weekend bo z obiema ma zgode , a jak nie do tematu to jaki stosunek Stalowki do eŁKSy
turms_gorski

Post autor: turms_gorski »

Jakie są relacje pomiędzy Motorem Lublin i Miedzią Legnica? W końcu ekipy w miarę często się widują we Wrocławiu, oraz na wyjazdach i turniejach Śląska.
Nie przypominam sobie meczu pomiedzy Motorem i Miedzią, jesli bywały takie spotkania to chyba w zamierzchłych czasach.
RedRum

Post autor: RedRum »

Relacje pomiędzy Miedzią, a Motorem są neutralne. Są prywatne sympatie po obu stronach i wzajemny szacunek. Ja osobiście jako kibic Miedzi nie pamiętam meczu z Motorem.
thebest

Post autor: thebest »

Resovii nie bedzie ani po stronie eŁKSy ani po stronie Stali Stalowej Woli;)
moranka

Post autor: moranka »

Jak to jest z Mks Karlino i Kotwicą może być pw
KK

Post autor: KK »

a coo ma byc? zgoda trwa..
Moe

Post autor: Moe »

Oj coś chyba coraz dalej jest z Karlina do Kołobrzegu a bliżej do Szczecinka.... :roll:
Real

Post autor: Real »

z Miedzią jak najbardziej neutralnie generalnie widujemy sie tylko na meczach Śląska lub na ewentualnych turniejach ja osobiście pamiętam bardzo ładną dziewczynę z Miedzi:)
twójSTARY

Post autor: twójSTARY »

mógłby ktoś opisać historię zgody Zawiszy i GKSu Tychy bo słyszałem, że były tam jakieś przejścia z powodu Jastrzębia, a także jak powstała i kiedy zgoda Cracovii z Polonia Warszawa?
asdasd

Post autor: asdasd »

Ile już trwa zgoda Polonii Bytom z Arką?
niemytekopyta

Post autor: niemytekopyta »

jak długo trwa zgoda Petry ze Stomilem? I co spowodowało zmianę wzajemnego nastawienia (pamiętam, że w połowie lat 90 nie kochali się)?
Zablokowany