- Musieliśmy wziąć pod uwagę nie tylko aspekt sportowy, ale także opinię np. policji. PZPN wystąpił z wnioskiem o pozwolenie na imprezę masową łącznie na oba mecze. Stąd też cena. - powiedział wiceprezes PZPN Rudolf Bugdoł.
Zarząd PZPN, mimo fatalnych występów reprezentacji, nie obniży cen biletów na kończące eliminacje do mundialu spotkanie ze Słowacją 14 października w Chorzowie. Najtańsze miejsca będą kosztowały 40 zł, a najdroższe nawet 220 zł.
Rzecznik śląskiej policji podinspektor Andrzej Gąska zaprzeczył, że policja nie chciała obniżenia cen biletów.
- Nikt nas o tę sprawę nie pytał, sami także nie występowaliśmy z żadnym wnioskiem. Zresztą nigdy się na temat cen biletów nie wypowiadamy, pozostawiając to w gestii organizatora imprezy.
Bilety na chorzowski mecz z Irlandią Płn. przed dwoma tygodniami kosztowały 40, 70, 100, 130, 160 i 220 zł. Ale po słabym występie i beznadziejnej grze kilka dni później w Mariborze ze Słowenią może powstać problem z zapełnieniem trybun ponad 40-tysięcznego Stadionu Śląskiego.
Co więcej na forach internetowych kibice wzywają do bojkotu meczu. - Musiałbym się podzielić na kilka części, by mieć czas na śledzenie forów internetowych, czy blogów. Ja żyję w świecie realnym, a nie wirtualnym - stwierdził Bugdoł.
Nie można meczu zbojkotować!!! To nic nie da. pzpn ma tyle kasy, że wpływy z biletów to mały % ich przychodów. Poza tym nie możemy pozwolić, żeby Słowacy rządzili na trybunach!!!
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
starzik64 pisze:"Co więcej na forach internetowych kibice wzywają do bojkotu meczu. "
A ja jestem ciekaw co to za fora internetowe
gazeta.pl, onet.pl itp.
Pomysł z bojkotem meczu jak dla mnie poraniony. PZPN i tak ma w d**** to co kibice uważają za dobre i słuszne. Dlatego mamy takie bagno jak mamy. Polski rząd powinien zrobić tak jak Rosja kilka lat temu. Rozwiązać PZPN i zbudować od podstaw na nowo polską piłkę nożną, ale spokojnie po 2012 kiedy to mistrzostwa Europy okażą się kompletną klapą, bankowo coś się ruszy. Nie ma bata, że taka kompromitacja do jakiej zapewne dojdzie obędzie się bez echa.
czy wy tego nadal nie rozumiecie ze nie chodzi tu o wpływy z biletow ani o zadne pieniadze,chodzi tu o to aby media rozglosnily ta sprawe bo kazdy w Polsce,a pewnie i wielu w Europie bedzie sie zastanawiac co bylo powodem tego ze jedni z najlepszych kibiców na kontynencie nie stawili sie na stadionie ktotry wczesniej pękałw szwach na meczach reprezentacji.
Mimo to ze nasz los był okrutny,głos historii smutny to jest POLSKA moja Ojczyzna!
Szanse na awans do baraży nadal są, i wcale nie najmniejsze. Dlatego dziwne, że od razu nie zmieniono Leo na tego który będzie oficjlanym selekcjonerem. Uważam taki ruch za odpuszczenie walki o awans.
pawpos pisze:### B I L E T Y ### Mam do sprzedania 2 bilety na mecz otwarcia Mistrzostw Swiata w RPA 1. kat. 3500pln tel. 601084601
To ciekawe...a jak je pozniej bedziesz chcial przekazac osobie ktora kupi je od ciebie...??? Jak narazie mogles zdobyc bilet jedynie poprzez losowanie w Fifie a oni jasno informuja ze odbior biletow ktore mozna wylosowac bezposrednio od nich (nie przez federacje) jest na miejscu po okazaniu dowodu lub paszportu oraz karty kredytowej na nazwisko wlasciciela biletow....
pawpos pisze:### B I L E T Y ### Mam do sprzedania 2 bilety na mecz otwarcia Mistrzostw Swiata w RPA 1. kat. 3500pln tel. 601084601
To ciekawe...a jak je pozniej bedziesz chcial przekazac osobie ktora kupi je od ciebie...??? Jak narazie mogles zdobyc bilet jedynie poprzez losowanie w Fifie a oni jasno informuja ze odbior biletow ktore mozna wylosowac bezposrednio od nich (nie przez federacje) jest na miejscu po okazaniu dowodu lub paszportu oraz karty kredytowej na nazwisko wlasciciela biletow....
Bilety faktycznie wylosowalem w pierwszym losowaniu FIFA. Dla potwierdzenia link z printscreanem z mojego konta ze strony FIFA [link]
Jestem w kontakcie z FIFA. Niebawem bedzie mozliwosc transferow biletow (prawdopodobnie po losowaniu grup w grudniu). Tak samo zreszta, jak bylo to mozliwe przed poprzednim mundialem w Niemczech. Tym razem bilety beda rzeczywiscie do odbioru na miejscu, ale do tego czasu bedzie mozna legalnie zmienic ich wlasciciela. Wtedy to on, a nie ja bedzie musial sie wylegitymowac.
Na ebay juz od pewnego czasu sa sprzedawane bilety do RPA. Jest nawet spore zainteresowanie
Przezornosci nigdy nie za wiele. Ale wystarczy troszke zglebic temat i juz nie bedzie to wygladac tak strasznie
Gdybyśmy wygrali w Pradze a Słowacja łupnęłaby Słowenii, to mamy tyle samo punktów co Słowenia. Wygrywając ze Słowacją w ostatnim meczu jesteśmy w barażach bo mecze z San Marino nie będą się liczyły. Dobrze rozumuję?
Dla nas eliminacje sie w koncu skonczyły
Ile mozna było ogladac tych spotkan o wszystko.
Trenerowi mam nadzieje ze został juz tylko jeden mecz w roli selekcjonera kadry(swoja droga z pustego to i Salomon nie naleje)
Jeszcze dwukrotnie w 2009 roku kibice będą mieli okazję obejrzeć mecz pierwszej reprezentacji Polski. Pierwszym rywalem będzie Rumunia, a poszukiwania drugiego przeciwnika trwają.
Z Rumunami biało-czerwoni zagrają 14 listopada w Kielcach. Cztery dni później Polaków czeka ostatni mecz w roku. Rywal i miejsce pozostają nieznane. Wiadomo jedynie, że spotkanie odbędzie się w Polsce. Do organizacji kandyduje Bydgoszcz.
- Mecz z Rumunią jest już dogadany. Jeśli chodzi o miejsce, to pierwszą opcją są Kielce, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła - poinformował Tomasz Cieślik z firmy Sportfive, marketingowego partnera PZPN.
Co z drugim przeciwnikiem? Wszystko wskazuje na to, że rywalem będzie ekipa europejska. W grę wchodzi m.in. Bułgaria, Chorwacja i Turcja. Chile? Był taki pomysł. Uczestnik mundialu z Ameryki Płd. 14 listopada zagra z Niemcami i rozważaliśmy wariant, by został w Europie kilka dni dłużej. Nie osiągnęliśmy jednak porozumienia - dodał Cieślik.
Tak wyglądają plany na końcówkę 2009 roku. A co z kolejnymi dwunastoma miesiącami? Tutaj plany są bardzo mgliste. - W lutym wchodzi w grę
zgrupowanie w Portugalii i mecz z drużyną gospodarzy. Co dalej? To uzależnione będzie od dwóch czynników. Po pierwsze, PZPN musi podjąć decyzje w sprawie trenera. Kontraktowanie meczów w dużej mierze uzależnione będzie od jego wskazówek i wymagań. Po drugie, musimy poczekać do losowania eliminacji Euro 2012, które 7 lutego odbędzie się w Warszawie. Wtedy okaże się, które drużyny będzie mieć wolne poszczególne oficjalne terminy UEFA i będzie można rozpocząć rozmowy o
sparingach. Na pewno chcielibyśmy, by jeszcze przed czerwcowymi MŚ polscy piłkarze rozegrali dwa mecze towarzyskie - zdradził Cieślik.
Piłkarska reprezentacja Polski zagra towarzyski mecz z Turcją. Odbędzie się 18 listopada, a gospodarzem najprawdopodobniej będzie Bydgoszcz. Umowa ma zostać podpisana w piątek.
LM1 pisze:panowie orientujecie sie gdzie bedzie mona obejrzec meze barazowe?
Na Eurosporcie 14 listopada puszczaja dwa mecze na zywo o 8.00 Nowa Zelandia-Bahrajn i o 21.00 Irlandia-Francja a o 23.00 skroty z pozostalych spotkan .
Ładna inwazja Irlandczyków na Paryż, wie ktoś ile osób mniej wiecej poza stadionem?
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"
Czeresniowa2 pisze:Ładna inwazja Irlandczyków na Paryż, wie ktoś ile osób mniej wiecej poza stadionem?
Spodziewanych było 15 tys.
[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
No własnie frekwencje u siebie nie są zadnym wyznacznikiem dla nas kibiców bo wyrażają jedynie ilu pikników w jakim kraju pojawia się na meczach. Tak naprawdę w Polsce większośc ogarniętych ludzi na mecze reprezentacji w kraju nie uczęszcza, za to regularnie pojawiają się na wyjazdach.
Przydałby się ranking [link], tylko mafia z fifa zapewne takiego nie prowadzi bo nie ma w tym żadnego celu.