AS Monaco było tu kiedyś opisywane. Jest tam ekipa która coś działa lecz wiadomo że jest mała no ale to nie znaczy że nic tam się nie dzieje.KellyCMI pisze:Oczywiście tak - źle się wyraziłem. Mecz odbył się na stadionie AS Monaco (na którym nic się nie dzieje i gdzie przychodzi tylko książę Albert z rodzinką), a przyjezdni z Paryża rzucają piro na bieżnie.Cinek pisze:Jeśli ktoś w Monaco rzucił race, to ekipa PSG w końcówce meczu.

EuroInfo
-
Re: EuroInfo
-
Ilona Zdybicka ma racje Monaco nie jest takie słabe jak na lige francuska jasne ze sa słabsi od ASSE, OM, PSG czy Nice ale jakis poziom prezentują
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
nie jestem specjalnie obeznany we francuskiej scenie ale wiem od kliku osob ze tam w nizszych ligach zdaje sie Toulon wybija sie na plus,a prywatnie mysle ze zajebistym fenomenem ilosciowo-jakosciowym jest ST.Etienne ktorzy sa zawsze z klubem
TYBET JEST SERBSKI
-
Monaco sumując bodajrze trzy ostatnie sezony było 6 w Ligue 1 pod wzgledem liczby na wyjazdach( biorac pod uwge odleglość i liczbę: liczba x odległość) najlepiej wypadła Marsylia za nią PSG, St. Etienne, Bordeaux i Lyon a za Monaco m.in Nantes i Nicea tu sa dane [link]
-
Dzięki A.G. za odpowiedź. A mógłby ktoś takie same dane tj. wyjazdy, mecze u siebie przedstawić w odniesieniu do Dynama Berlin?
-
nie wiem dokładnie jak to jest z wyjazdami Dynama Berlin ale gdzieś czytałem że ze względu na niską lige czesto jest ich więcej na stdionie niż gospodaży, i jest to ekipa typowo chuligańska pozdrawiam
-
z tym piro to tak pol na pol prawdaKellyCMI pisze:W ostatnich dwóch kolejkach francuskiej League 1, doszło do incydentów - w poprzedniej kolejce Montpellier rzuca 2 razy piro na boisko (we Francji piro ma prawo bytu, natomiast za każdym razem, kiedy znajdzie się za płotem mecz jest przerywany - trzy takie incydenty i koniec meczu), podobnie w Lille, w tej kolejce Monaco rzuca race na bieżnie i chyba na którymś stadionie było jakieś trzepanie płotem.
Orientuje się może ktoś czy takie nagromadzenie wydarzeń w krótkim czasie jest z czymś związane czy może Francuzi stali się nieco bardziej charakterni
I przy okazji - mógłby ktoś opisać Montpellier?

a we francji to tak najlepsza chuligansko ekipa na dzien dzisiejszy to lyon zaraz za nimi psg, trzecie jest nancy potem rennes i dlugo dlugo nic

we francji zaczeli sie ogladac na kraje wschodniej europy i to widac

BiałyTeofilów o widzewie pisze: Na powaznie zrobili zajebista akcje propagandowa i od jakiegos czasu pomimo ogromnej nienawisci musze przyznac ze sa w tym dobrzy
-
Co do Rennes i ich "chuliganstwa" to powiem tak byłem dwa razy w Bretanii i mieszkałem 17 km od Rennes za każdym razem u francuskiej rodziny do tego spotkania we francuskim gronie i żadnych akcentów kibicowskich nie spotkalem. Na ulicach ludzi w barwach Rennes to ze świecą szukać, jeśli już to często dzieciaki na ulicy mojego miasteczka grające w piłkę w różnych koszulkach klubow francuskich, zwłaszcza l'OM lub PSG u nas nie do pomyślenia (i dobrze). Owszem Stad Rennes mają ten swój Celtic Kop, ale w mojej opinii klub ten i jego kibice są na poziomie średnich ekip naszej I ligi. Nic specjalnego. Być może od mojego pobytu tam w 2002 i 2004 roku zaszly jakieś zmiany. Z chęcią przeczytam opinie innych na ten temat. Znacznie wyżej od Rennes cenię Nantes zwłaszcza w kontekscie ich akcji w poprzednim sezonie, mimo niesprzyjającego klimatu do kibicowania w naszym kraju Francja jest w mojej ocenie jest z pewnymi wyjątkami 10 lat za nami także jeśli chodzi o wyjazdy co Nancy tylko potwierdziło w ubieglym roku w Poznaniu.
Wiem, że to nie jest żaden wyznacznik, ale nawet na youtube trudno znaleźć jakieś sensowne filmiki z dopingiem francuskich ekip o oprawach nawet nie wspomnę. Podobnie rzecz miała się z FC Brugge straszyli (jeśli można wogole tak powiedzieć) tylko z nazwy i nic poza tym
Wiem, że to nie jest żaden wyznacznik, ale nawet na youtube trudno znaleźć jakieś sensowne filmiki z dopingiem francuskich ekip o oprawach nawet nie wspomnę. Podobnie rzecz miała się z FC Brugge straszyli (jeśli można wogole tak powiedzieć) tylko z nazwy i nic poza tym
Lech Poznań
-
puszczyk pisze:Co do Rennes i ich "chuliganstwa" to powiem tak byłem dwa razy w Bretanii i mieszkałem 17 km od Rennes za każdym razem u francuskiej rodziny do tego spotkania we francuskim gronie i żadnych akcentów kibicowskich nie spotkalem. Na ulicach ludzi w barwach Rennes to ze świecą szukać, jeśli już to często dzieciaki na ulicy mojego miasteczka grające w piłkę w różnych koszulkach klubow francuskich, zwłaszcza l'OM lub PSG u nas nie do pomyślenia (i dobrze). Owszem Stad Rennes mają ten swój Celtic Kop, ale w mojej opinii klub ten i jego kibice są na poziomie średnich ekip naszej I ligi. Nic specjalnego. Być może od mojego pobytu tam w 2002 i 2004 roku zaszly jakieś zmiany. Z chęcią przeczytam opinie innych na ten temat. Znacznie wyżej od Rennes cenię Nantes zwłaszcza w kontekscie ich akcji w poprzednim sezonie, mimo niesprzyjającego klimatu do kibicowania w naszym kraju Francja jest w mojej ocenie jest z pewnymi wyjątkami 10 lat za nami także jeśli chodzi o wyjazdy co Nancy tylko potwierdziło w ubieglym roku w Poznaniu.
gdzie dokladniej mieszkales ?

-
Mieszkałem w Chateaugiron. Jeszcze dodam, że wziąwszy pod uwagę znacznie wyższy i bardziej wyrównany poziom życia we Francji (teza na podstawie regionu Bretania) niż w Polsce oraz doskonalą komunikację i liczbę widzów na trybunach to tamtejsze ekipy powinny rozpierdalać system swoimi wyjazdami i oprawami do ktorych mają doskonałe warunki na swoich obiektach.
Lech Poznań
-
a cos o kibicach St.Etienne mógłby ktoś coś powiedzieć? z tego co słyszałem - oni takiej złej bandy (przynajmniej u siebie nie mają)

-
Że często ich jest więcej na wyjazdach niż gospodarzy też słyszałem. Również obiło mi się o uszy, że frekwencja na meczach u siebie waha się od 500 do 1500 osób. Jednak może ktoś ma bardziej szczegółowe dane?neo12 pisze:nie wiem dokładnie jak to jest z wyjazdami Dynama Berlin ale gdzieś czytałem że ze względu na niską lige czesto jest ich więcej na stdionie niż gospodaży, i jest to ekipa typowo chuligańska pozdrawiam
-
Ja też sądze że St.Etienne nie są słabi była jakoś niedawno jeśli dobrze pamiętam akcja St.Etienne podczas meczu pucharu uefa z Ol.Pireus na wyjeździe, i Olympiakos stracił chyba wtedy flagę u siebie, a Olympiakos to już raczej wysoki poziom
-
czołówka we Francji...dobrze zorganizowani,grozni u siebie na wyjazdach też pokazują sie ż dobrej strony zwłaszcza na meczach z PSG czy OMpatriota87 pisze:a cos o kibicach St.Etienne mógłby ktoś coś powiedzieć? z tego co słyszałem - oni takiej złej bandy (przynajmniej u siebie nie mają)
-
Z tym Nancy to chyba jakiś żart? Jak byliśmy u nich w 2006 to ich ekipę spokojnie przegoniły osoby z naszych ultras i Beer Boysów, po meczu zresztą mieliśmy okazję pogadać z kilkoma kumatymi od nich i sami mówili że nie ma ich za wielu i działają raczej okazjonalnie.majki pisze: a we francji to tak najlepsza chuligansko ekipa na dzien dzisiejszy to lyon zaraz za nimi psg, trzecie jest nancy potem rennes i dlugo dlugo nic
Podobnie z tego co wiem jak przyjechał do nich Feyenoord to też nie zrobili nic specjalnego.
W mieście starym jak świat...
-
A jak wygląda sprawa z ekipami z Korsyki? Ajaccio, Bastia
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"
- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?
- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?
-
-
kiwa jako tako pisze:Raczej pustynnie. Na wyjazdy poza derbami jeżdżą rzadko i w skromnych liczbach, chociaz na ostatnich derbach coś się działoGruby pisze:A jak wygląda sprawa z ekipami z Korsyki? Ajaccio, Bastia
Derby z tamtego sezonu
SC Bastia - AC Ajaccio widzów 3708 gości 60
AC Ajaccio - SC Bastia widzów 4556 gości 640
2 liga francuska to zenada, a w ostatniej kolejce najwiekszy wyjazd zanotowało Caen ... 83 osoby ... Najlepiej na zapleczu jeździ Nantes, reszta to nawet nie warta odnotowania
Nantes
1 kolejka : 222
2 kolejka : 432
5 kolejka : 146
W 1 lidze jest napewno lepiej, ale czesto jest tak ze jak jakas druzyna spada to frekwencja domowa jak i wyjazdowa diametralnie sie obniza, a to dlatego ze Francuzi to kibice sukcesu. Oczywiscie w wielu krajach tak jest, ale Francje dotyka to w duzym stopniu. Niedawno czytałem wywiad z Anelką gdzie skarzył się, że jak jedzie z Chelsea na jakies wioski w Carling Cup czy FA Cup to wszystkie kluby mają dużo kibiców, sektory gosci pełne a we Francji kibicuje sie tylko najlepszym, a od 3 ligi w dół to mało klubów ma kibicow.
Ogolnie wygląda to inaczej niz u nas ... grupy kibicowskie jakby izolują się od zwykłych kibiców ( albo zwykli kibice izolują sie od nich ) i czesto stoi 50 Ultrasów na dole sektora, spiewa, macha 100 flagami i wywiesi z 20 małych flag, a 200 osob stoi albo siedzi pojedynczo na szerokosci całej trybuny. Moze nie u wszystkich tak jest, ale patrząc na fotki u wiekszosci, dlatego scena we Francji nie za bardzo mi sie podoba. We Włoszech, Niemczech, Anglii kibice raczej stoją razem w kupie jak u nas. Mowie tylko o zachodnich scenach przezartych komerchą![]()
[link]
[link]
[link]
-
W sierpniu skoczylem zapoznac sie z liga bosniacka zaliczajac mecz Zeljeznicara Sarajevo (byly klub Stilica) ze Zrinskim Mostar. Widzow 8 tys z czego 5 tys na Curva Sud nieustannie dopingujacych swoj zespol. Kibicow z Mostaru wpuszczono po ok 15 minutach. Na kwadrans przed koncem wyprowadzono. Z obu stron pojawily sie race.
kilka fot:
[link]
kilka fot:
[link]
moje piłkarskie podróże: [link]
-
powaznie tu sie robi jak w kabarecie..............PolskaPany pisze:nisc pisze:pewny jestes?heh, no to ok jak juz tak to sie pochwal,moj pierwszy wyjazd Radomiak-1987....
chlopie nie szpanuj tutaj na forum tylko odpisz na to co pisalem wczesniej - no chyba ze ci brak argumentow. widzisz , zadalem ci latwe pytanie ktore brzmialo tak :
,,co w tym co napisalem jest nieprawdziwego?''
ty nie odpisales - dlaczego ? bo wiesz ze nie masz racji i brak ci argumentow,
chwal sie dalej przed kolegami
a wracajac do korsykanskich klimatow...znajomy z PSG opowiadal ze jak lecieli do Ajaccio na wyjazd to byli traktowani jak VIP-y przez policje jak powiedziano "dla ich wlasnego bezpieczenstwa",tak wiec na lotnisku szli bez kolejki, do podstawionych przez policje i oplaconych taksowek(!!!), w kazdym taxi siedzial kolo kierowcy tajniak uzbrojony w giwere...na stadionie mieli sektor na balkonie,jednak aby uniknac rzucania przedmiotow na murawe wszystko co mozna bylo rzucic mieli skasowane do depozytu,skrupulatnie z milionem formularzy do wypelnienie heh,po meczu samolot byl wstrzymany dla PSG...ogolnie na Korsyce w stosunku do Francuzow takie samo traktowanie (podobienstwa historyczne) jak w Kraju Baskow w stosunku do Hiszpanow...pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Na meczu Atletico z Apoelem widzoczna flaga Ruchu obok młyna Atletico.
-
Ma moze ktos foto ??Ilona Zdybicka pisze:Na meczu Atletico z Apoelem widzoczna flaga Ruchu obok młyna Atletico.
-
-
PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
[link]
Nucleo dostalo po glowie
zle link dalem , tu jest dobry :
[link]
-
Mógłbyś zdradzić kto to ta "jeszcze jedna Polska ekipa"?ldzo kkk pisze: poza ruchem na frente smiga oczywiscie w barwach jeszcze jedna polska ekipa do ktorej czesc hiszpanow czuje sympatie ale z ruchem ma pakt o nieagresji
-
Pasy? kiedys byla flaga Pasow z herbem Atletico z jednej strony i Cracovii z drugiej, no i widzialem ich z Atletico na Widzewie na LM. dawno temu...
TYBET JEST SERBSKI
-
Fakt Cracovia miała kiedyś zgodę z Frente Athletico.Być może jakieś kontakty pozostały...no chyba,że chodzi i jeszcze inną ekipę.
-
ktos posiada informacje nt tego meczu??martinio pisze:Jutro ciekawy mecz derbowy w Opawie
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
PatriotaH pisze:PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
[link]
Nucleo dostalo po glowie
[link]
Nie bardzo czaje, kto tak ładnie wykroił Juventus? Lazio po meczu w sobotę czy też Bordeaux? Bo Siviglia to po hiszpańsku Sevilla ale nie wiem gdzie mieliby mieć ostatnio styczność z Juve?!PatriotaH pisze:PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
[link]
Nucleo dostalo po glowie
[link]
-
Z tego co mi wiadomo po hiszpańsku Sewilla to po prostu Sevilla,a "podwójne L" czyta się jak "j" i "V" jak "b" i tyle.Baron_MBKS pisze:PatriotaH pisze:PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
[link]
Nucleo dostalo po glowie
[link]Nie bardzo czaje, kto tak ładnie wykroił Juventus? Lazio po meczu w sobotę czy też Bordeaux? Bo Siviglia to po hiszpańsku Sevilla ale nie wiem gdzie mieliby mieć ostatnio styczność z Juve?!PatriotaH pisze:PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
[link]
Nucleo dostalo po glowie
[link]
-
Ewentualnie po włosku to może być Sevilla,ale nie znam tego języka.
Sorry za post pod postem:)
Sorry za post pod postem:)
-
Tak po włosku Siviglia to Sevilla. Mój błąd 

-
Typy z Sewilli skroili jakąś ekipkę z Turynu podczaś turnieju Peace Cup 2009 ([link]) w lipcu.Baron_MBKS pisze:
Nie bardzo czaje, kto tak ładnie wykroił Juventus? Lazio po meczu w sobotę czy też Bordeaux? Bo Siviglia to po hiszpańsku Sevilla ale nie wiem gdzie mieliby mieć ostatnio styczność z Juve?!
-
Skoro już jesteśmy przy ekipach z Makaronii, czy mógłby ktoś opisać sytuację w Rzymie? Słyszałem, że liczbowo przeważa Roma. Ciekawi mnie, jak to wygląda poza meczami derbowymi? Czy kosa jest konkretna i ma ciąg dalszy na ulicach, w knajpach, itd., czy też nie? Druga sprawa to polityczne zapatrywania fanów ASR - przez lata klub kojarzony raczej z ekipami o charakterze lewicowym, ostatnio widać głównie mocno wyeksponowane celtyki, swastyki, itd. Byłbym wdzięczny za naświetlenie tematu.
P.S. - to mój pierwszy post, tym samym witam i pozdrawiam.
P.S. - to mój pierwszy post, tym samym witam i pozdrawiam.
Support your local football team
-
Romy jest więcej w samym mieście i w ogóle w Italii mają więcej kibiców. Zresztą widać to chociażby po ilości sklepów z pamiątkami - tutaj Roma dominuje. Ogólnie ma większą frekwencję, sprzedaje więcej karnetów. Kosa trwa także poza derbami. Dotyka to także piłkarzy - Mexes dostał po ryju od kibiców Lazio w jakimś barze, z kolei Roma nasikała(oblała z butelki?) torby piłkarzy Lazio na lotnisku. Jak chodzi o politykę to Roma teraz ma skręt na prawo - celtki, podobizny Duce, obrażanie nygrów - ostatnio dostało się Ballotelemu o czym było dość głośno.
Ja też mam pytanie związane z polityką na Romie. Jest tam grupa Fedayn - jedyna tam lewicowa. Ostatnio przyuważyłem że na meczach ASR u siebie ich fana wisi na Curva Nord, podczas gdy młyn siedzi na Sud. Czy za poglądy zostali wykopani z młyna?
Ja też mam pytanie związane z polityką na Romie. Jest tam grupa Fedayn - jedyna tam lewicowa. Ostatnio przyuważyłem że na meczach ASR u siebie ich fana wisi na Curva Nord, podczas gdy młyn siedzi na Sud. Czy za poglądy zostali wykopani z młyna?
-
A nie przypadkiem za sprzedanie się na psy po awanturze z Napoli? Bo coś takiego mi się kojarzy... tylko, że nie jestem pewny czy chodzi właśnie o tą grupę.Baron_MBKS pisze:
Ma ktoś jakieś fotki z wczorajszego meczu Interu z Barceloną i wtorkowego Juve z Bordeaux?
.
-
http://www.youtube.com/watch?v=avkLbavj ... re=related
SFC Opava - Banik
SFC Opava - Banik
-
[/quote]A nie przypadkiem za sprzedanie się na psy po awanturze z Napoli? Bo coś takiego mi się kojarzy... tylko, że nie jestem pewny czy chodzi właśnie o tą grupę.[/quote]
To była chyba Ultras Romani, nie Fedayn.
To była chyba Ultras Romani, nie Fedayn.
-
Ekipa Juventusu ktora dostala po glowach to NUCLEO 06 , to sie stalo podczas towarzyskiego meczu z Sevilla (a nie tak jak ktos pisal z Lazio
.. )
Co do Romy to fakt przewaza w Rzymie i ogolnie ma duzo kibicow w calych wloszech, Najwieksza kose oprocz derbowych rywali ma Z Napoli - we wloszech panstwo jest podzielone na ,,dwie strony'' POLUDNIE (np Napoli, Salernitana, Bari itd) i Polnoc ( Juve, Inter Roma itd.. )
Wszsycy w calych wloszech nienawidza poludniowych ekip i vice versa,
To ze kibicowsko Kraj jest podzielony na polnoc i na poludnie to nie znaczy ze ekipy z polnocy trzymaja razem - wiec przeciwnie np JUVE i INTER maja kose cos jak LEch LEGIA w Polsce,
Ta antypatia to poludnia i na odwrot wiaze sie glownie z Historia Kraju.. cos jak u nas Slask i antypolskosc..
Jako ciekawostke podam ze pare miesiecy temu kibice Napoli zrobili inwazje na Rzym i w liczbie 3 tysiecy !!! r******** im pol miasta (pociagi, bary, sklepy, stacje kolejowe itp) za co dostali zakaz wyjazdow na caly sezon(08/09).

Co do Romy to fakt przewaza w Rzymie i ogolnie ma duzo kibicow w calych wloszech, Najwieksza kose oprocz derbowych rywali ma Z Napoli - we wloszech panstwo jest podzielone na ,,dwie strony'' POLUDNIE (np Napoli, Salernitana, Bari itd) i Polnoc ( Juve, Inter Roma itd.. )
Wszsycy w calych wloszech nienawidza poludniowych ekip i vice versa,
To ze kibicowsko Kraj jest podzielony na polnoc i na poludnie to nie znaczy ze ekipy z polnocy trzymaja razem - wiec przeciwnie np JUVE i INTER maja kose cos jak LEch LEGIA w Polsce,
Ta antypatia to poludnia i na odwrot wiaze sie glownie z Historia Kraju.. cos jak u nas Slask i antypolskosc..
Jako ciekawostke podam ze pare miesiecy temu kibice Napoli zrobili inwazje na Rzym i w liczbie 3 tysiecy !!! r******** im pol miasta (pociagi, bary, sklepy, stacje kolejowe itp) za co dostali zakaz wyjazdow na caly sezon(08/09).
-
Wczoraj duzo atrakcji sportowych na derbach w Opawie 

PERSONA NON GRATA&CHULIGANI Z BAZALU