EuroInfo
Moderator: Automoderation
-
chachar1922
Re: EuroInfo
Pilnie poszukuję kontakt na kibiców MUFC. Proszę PW 
W ostatnich dwóch kolejkach francuskiej League 1, doszło do incydentów - w poprzedniej kolejce Montpellier rzuca 2 razy piro na boisko (we Francji piro ma prawo bytu, natomiast za każdym razem, kiedy znajdzie się za płotem mecz jest przerywany - trzy takie incydenty i koniec meczu), podobnie w Lille, w tej kolejce Monaco rzuca race na bieżnie i chyba na którymś stadionie było jakieś trzepanie płotem.
Orientuje się może ktoś czy takie nagromadzenie wydarzeń w krótkim czasie jest z czymś związane czy może Francuzi stali się nieco bardziej charakterni
I przy okazji - mógłby ktoś opisać Montpellier?
Orientuje się może ktoś czy takie nagromadzenie wydarzeń w krótkim czasie jest z czymś związane czy może Francuzi stali się nieco bardziej charakterni
Jeśli ktoś w Monaco rzucił race, to ekipa PSG w końcówce meczu.
moglby ktos opisac Fc Twente?
Oczywiście tak - źle się wyraziłem. Mecz odbył się na stadionie AS Monaco (na którym nic się nie dzieje i gdzie przychodzi tylko książę Albert z rodzinką), a przyjezdni z Paryża rzucają piro na bieżnie.Cinek pisze:Jeśli ktoś w Monaco rzucił race, to ekipa PSG w końcówce meczu.
-
Ilona Zdybicka
AS Monaco było tu kiedyś opisywane. Jest tam ekipa która coś działa lecz wiadomo że jest mała no ale to nie znaczy że nic tam się nie dzieje.KellyCMI pisze:Oczywiście tak - źle się wyraziłem. Mecz odbył się na stadionie AS Monaco (na którym nic się nie dzieje i gdzie przychodzi tylko książę Albert z rodzinką), a przyjezdni z Paryża rzucają piro na bieżnie.Cinek pisze:Jeśli ktoś w Monaco rzucił race, to ekipa PSG w końcówce meczu.
Ilona Zdybicka ma racje Monaco nie jest takie słabe jak na lige francuska jasne ze sa słabsi od ASSE, OM, PSG czy Nice ale jakis poziom prezentują
nie jestem specjalnie obeznany we francuskiej scenie ale wiem od kliku osob ze tam w nizszych ligach zdaje sie Toulon wybija sie na plus,a prywatnie mysle ze zajebistym fenomenem ilosciowo-jakosciowym jest ST.Etienne ktorzy sa zawsze z klubem
Monaco sumując bodajrze trzy ostatnie sezony było 6 w Ligue 1 pod wzgledem liczby na wyjazdach( biorac pod uwge odleglość i liczbę: liczba x odległość) najlepiej wypadła Marsylia za nią PSG, St. Etienne, Bordeaux i Lyon a za Monaco m.in Nantes i Nicea tu sa dane http://www.frenchleague.com/ligue1/stat ... =2008/2009
Dzięki A.G. za odpowiedź. A mógłby ktoś takie same dane tj. wyjazdy, mecze u siebie przedstawić w odniesieniu do Dynama Berlin?
z tym piro to tak pol na pol prawdaKellyCMI pisze:W ostatnich dwóch kolejkach francuskiej League 1, doszło do incydentów - w poprzedniej kolejce Montpellier rzuca 2 razy piro na boisko (we Francji piro ma prawo bytu, natomiast za każdym razem, kiedy znajdzie się za płotem mecz jest przerywany - trzy takie incydenty i koniec meczu), podobnie w Lille, w tej kolejce Monaco rzuca race na bieżnie i chyba na którymś stadionie było jakieś trzepanie płotem.
a we francji to tak najlepsza chuligansko ekipa na dzien dzisiejszy to lyon zaraz za nimi psg, trzecie jest nancy potem rennes i dlugo dlugo nic
we francji zaczeli sie ogladac na kraje wschodniej europy i to widac
puszczyk pisze:Co do Rennes i ich "chuliganstwa" to powiem tak byłem dwa razy w Bretanii i mieszkałem 17 km od Rennes za każdym razem u francuskiej rodziny do tego spotkania we francuskim gronie i żadnych akcentów kibicowskich nie spotkalem. Na ulicach ludzi w barwach Rennes to ze świecą szukać, jeśli już to często dzieciaki na ulicy mojego miasteczka grające w piłkę w różnych koszulkach klubow francuskich, zwłaszcza l'OM lub PSG u nas nie do pomyślenia (i dobrze). Owszem Stad Rennes mają ten swój Celtic Kop, ale w mojej opinii klub ten i jego kibice są na poziomie średnich ekip naszej I ligi. Nic specjalnego. Być może od mojego pobytu tam w 2002 i 2004 roku zaszly jakieś zmiany. Z chęcią przeczytam opinie innych na ten temat. Znacznie wyżej od Rennes cenię Nantes zwłaszcza w kontekscie ich akcji w poprzednim sezonie, mimo niesprzyjającego klimatu do kibicowania w naszym kraju Francja jest w mojej ocenie jest z pewnymi wyjątkami 10 lat za nami także jeśli chodzi o wyjazdy co Nancy tylko potwierdziło w ubieglym roku w Poznaniu.
gdzie dokladniej mieszkales ?
Mieszkałem w Chateaugiron. Jeszcze dodam, że wziąwszy pod uwagę znacznie wyższy i bardziej wyrównany poziom życia we Francji (teza na podstawie regionu Bretania) niż w Polsce oraz doskonalą komunikację i liczbę widzów na trybunach to tamtejsze ekipy powinny rozpierdalać system swoimi wyjazdami i oprawami do ktorych mają doskonałe warunki na swoich obiektach.
-
patriota87
a cos o kibicach St.Etienne mógłby ktoś coś powiedzieć? z tego co słyszałem - oni takiej złej bandy (przynajmniej u siebie nie mają)
Że często ich jest więcej na wyjazdach niż gospodarzy też słyszałem. Również obiło mi się o uszy, że frekwencja na meczach u siebie waha się od 500 do 1500 osób. Jednak może ktoś ma bardziej szczegółowe dane?neo12 pisze:nie wiem dokładnie jak to jest z wyjazdami Dynama Berlin ale gdzieś czytałem że ze względu na niską lige czesto jest ich więcej na stdionie niż gospodaży, i jest to ekipa typowo chuligańska pozdrawiam
Ja też sądze że St.Etienne nie są słabi była jakoś niedawno jeśli dobrze pamiętam akcja St.Etienne podczas meczu pucharu uefa z Ol.Pireus na wyjeździe, i Olympiakos stracił chyba wtedy flagę u siebie, a Olympiakos to już raczej wysoki poziom
A jak wygląda sprawa z ekipami z Korsyki? Ajaccio, Bastia
Jutro ciekawy mecz derbowy w Opawie 
-
kiwa jako tako
kiwa jako tako pisze:Raczej pustynnie. Na wyjazdy poza derbami jeżdżą rzadko i w skromnych liczbach, chociaz na ostatnich derbach coś się działoGruby pisze:A jak wygląda sprawa z ekipami z Korsyki? Ajaccio, Bastia
Derby z tamtego sezonu
SC Bastia - AC Ajaccio widzów 3708 gości 60
AC Ajaccio - SC Bastia widzów 4556 gości 640
2 liga francuska to zenada, a w ostatniej kolejce najwiekszy wyjazd zanotowało Caen ... 83 osoby ... Najlepiej na zapleczu jeździ Nantes, reszta to nawet nie warta odnotowania
Nantes
1 kolejka : 222
2 kolejka : 432
5 kolejka : 146
W 1 lidze jest napewno lepiej, ale czesto jest tak ze jak jakas druzyna spada to frekwencja domowa jak i wyjazdowa diametralnie sie obniza, a to dlatego ze Francuzi to kibice sukcesu. Oczywiscie w wielu krajach tak jest, ale Francje dotyka to w duzym stopniu. Niedawno czytałem wywiad z Anelką gdzie skarzył się, że jak jedzie z Chelsea na jakies wioski w Carling Cup czy FA Cup to wszystkie kluby mają dużo kibiców, sektory gosci pełne a we Francji kibicuje sie tylko najlepszym, a od 3 ligi w dół to mało klubów ma kibicow.
Ogolnie wygląda to inaczej niz u nas ... grupy kibicowskie jakby izolują się od zwykłych kibiców ( albo zwykli kibice izolują sie od nich ) i czesto stoi 50 Ultrasów na dole sektora, spiewa, macha 100 flagami i wywiesi z 20 małych flag, a 200 osob stoi albo siedzi pojedynczo na szerokosci całej trybuny. Moze nie u wszystkich tak jest, ale patrząc na fotki u wiekszosci, dlatego scena we Francji nie za bardzo mi sie podoba. We Włoszech, Niemczech, Anglii kibice raczej stoją razem w kupie jak u nas. Mowie tylko o zachodnich scenach przezartych komerchą![]()
http://i85.servimg.com/u/f85/12/15/23/67/2210.jpg
http://nsa08.casimages.com/img/2009/08/ ... 759351.jpg
http://storage.canalblog.com/81/91/489128/40119671.jpg
W sierpniu skoczylem zapoznac sie z liga bosniacka zaliczajac mecz Zeljeznicara Sarajevo (byly klub Stilica) ze Zrinskim Mostar. Widzow 8 tys z czego 5 tys na Curva Sud nieustannie dopingujacych swoj zespol. Kibicow z Mostaru wpuszczono po ok 15 minutach. Na kwadrans przed koncem wyprowadzono. Z obu stron pojawily sie race.
kilka fot:
http://www.kartofliska.pl/mecze/zeljo/
kilka fot:
http://www.kartofliska.pl/mecze/zeljo/
-
Ilona Zdybicka
Na meczu Atletico z Apoelem widzoczna flaga Ruchu obok młyna Atletico.
-
reddevil1923
Ma moze ktos foto ??Ilona Zdybicka pisze:Na meczu Atletico z Apoelem widzoczna flaga Ruchu obok młyna Atletico.
-
Jack Sparrow_UT1922
Mógłbyś zdradzić kto to ta "jeszcze jedna Polska ekipa"?ldzo kkk pisze: poza ruchem na frente smiga oczywiscie w barwach jeszcze jedna polska ekipa do ktorej czesc hiszpanow czuje sympatie ale z ruchem ma pakt o nieagresji
Pasy? kiedys byla flaga Pasow z herbem Atletico z jednej strony i Cracovii z drugiej, no i widzialem ich z Atletico na Widzewie na LM. dawno temu...
Fakt Cracovia miała kiedyś zgodę z Frente Athletico.Być może jakieś kontakty pozostały...no chyba,że chodzi i jeszcze inną ekipę.
-
TYLKO DYSKOBOLIA
ktos posiada informacje nt tego meczu??martinio pisze:Jutro ciekawy mecz derbowy w Opawie
-
Andrzej Farmazon
Z tego co mi wiadomo po hiszpańsku Sewilla to po prostu Sevilla,a "podwójne L" czyta się jak "j" i "V" jak "b" i tyle.Baron_MBKS pisze:PatriotaH pisze:PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
http://fotos.subefotos.com/a7a4e6ccf9e2 ... e0c65o.jpg
Nucleo dostalo po glowie
zle link dalem , tu jest dobry :
http://fotos.subefotos.com/a7a4e6ccf9e2 ... e0c65o.jpgNie bardzo czaje, kto tak ładnie wykroił Juventus? Lazio po meczu w sobotę czy też Bordeaux? Bo Siviglia to po hiszpańsku Sevilla ale nie wiem gdzie mieliby mieć ostatnio styczność z Juve?!PatriotaH pisze:PatriotaH pisze:Siviglia - Juventus
Nucleo dostalo po glowie
zle link dalem , tu jest dobry :
-
Andrzej Farmazon
Ewentualnie po włosku to może być Sevilla,ale nie znam tego języka.
Sorry za post pod postem:)
Sorry za post pod postem:)
-
Baron_MBKS
Tak po włosku Siviglia to Sevilla. Mój błąd 
Typy z Sewilli skroili jakąś ekipkę z Turynu podczaś turnieju Peace Cup 2009 (http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Peace_Cup) w lipcu.Baron_MBKS pisze:
Nie bardzo czaje, kto tak ładnie wykroił Juventus? Lazio po meczu w sobotę czy też Bordeaux? Bo Siviglia to po hiszpańsku Sevilla ale nie wiem gdzie mieliby mieć ostatnio styczność z Juve?!
-
obywatel_1984
Skoro już jesteśmy przy ekipach z Makaronii, czy mógłby ktoś opisać sytuację w Rzymie? Słyszałem, że liczbowo przeważa Roma. Ciekawi mnie, jak to wygląda poza meczami derbowymi? Czy kosa jest konkretna i ma ciąg dalszy na ulicach, w knajpach, itd., czy też nie? Druga sprawa to polityczne zapatrywania fanów ASR - przez lata klub kojarzony raczej z ekipami o charakterze lewicowym, ostatnio widać głównie mocno wyeksponowane celtyki, swastyki, itd. Byłbym wdzięczny za naświetlenie tematu.
P.S. - to mój pierwszy post, tym samym witam i pozdrawiam.
P.S. - to mój pierwszy post, tym samym witam i pozdrawiam.
http://www.youtube.com/watch?v=avkLbavj ... re=related
SFC Opava - Banik
SFC Opava - Banik
[/quote]A nie przypadkiem za sprzedanie się na psy po awanturze z Napoli? Bo coś takiego mi się kojarzy... tylko, że nie jestem pewny czy chodzi właśnie o tą grupę.[/quote]
To była chyba Ultras Romani, nie Fedayn.
To była chyba Ultras Romani, nie Fedayn.
Wczoraj duzo atrakcji sportowych na derbach w Opawie 
-
obywatel_1984
To zarzuć pan jakimś linkiem, czy opisem.
-
sebeszcziun
mógłby ktoś podkręcić o Salernitanie oraz SSC Napoli
Dzięki Pozdro
Dzięki Pozdro
dobre wariaty 
zreszta Wlochy to chyba jedyny kraj, z zachodnich poteg pilakrskich, gdzie ruch kibicowski a naszym pojeciu trzyma sie bardzo dobrze. Oprocz tych najwikeszych, w wielu mneisjzych klubikach sie cos kreci i jakos to wyglada.
ale ogolnie to w Polsce, chyba zainteresowanie scena wloska jest niezbyt wysokie.
zreszta Wlochy to chyba jedyny kraj, z zachodnich poteg pilakrskich, gdzie ruch kibicowski a naszym pojeciu trzyma sie bardzo dobrze. Oprocz tych najwikeszych, w wielu mneisjzych klubikach sie cos kreci i jakos to wyglada.
ale ogolnie to w Polsce, chyba zainteresowanie scena wloska jest niezbyt wysokie.
-
kibolek1983
Czy ja wiem? Na pewno znajdzie się wielu sympatyków klubów z Italii o czym mogą chociażby świadczyć nieźle działające Polskie FCSektor E pisze: ale ogolnie to w Polsce, chyba zainteresowanie scena wloska jest niezbyt wysokie.
Podbijam odnośnie wczorajszych derbów w Opawie.
http://www.hooligans.cz/view.php?cisloclanku=2009090011 opis wydarzen z Opawy