Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Averno

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Averno » 13.09.2009, 02:08

Argest bardzo rzetelnie i obiektywnie opisał sytuacje w Warszawie, jakiś czas mieszkam w tym miescie i znam pare osob z Legii i Polonii (nie jestem za zadna z tych druzyn), moge tylko dodać że z Fan Clubów drużyn spoza Stolicy, najbardziej widoczny jest Widzew, choc to cien F.C. przed lat.
Ursus ta dzielnica nie została wymieniona, jest tam tylko Legia, osoby za kims innym to pojedyńcze przypadki, kiedys nawet dobrze działająca miejscowa Legia na Rks Ursus, teraz tam juz tylko mały młynek sie zbiera.

iparts.pl
nisc

Post autor: nisc » 13.09.2009, 02:49

Rozumiem ze idac tym tropem jest zadziwiajace ze w 2.5 milionowym miescie (pomijajac protesty,strajki kibicow itp) ok 8-12 tys kibicow chodzi na Legie, znaczy ze ponad 90% populacji ma na pilke wyj.....?;-) pozdro
TYBET JEST SERBSKI

Adiś

Post autor: Adiś » 13.09.2009, 06:56

zdumiewajace jest takze, ze na !50 tys !! dzielnicy wychodzi raptem 200 szalikow, ?1
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!

Łodzianin

Post autor: Łodzianin » 13.09.2009, 06:58

A może jakiś obiektywny Warszawiak opisze ten zacny FC Widzewa w Warszawie? Bo z tego co od jednego z nich usłyszałem to są 3 a może nawet i 2 siłą w Warszawie :lol:
Rodowici Łodzianie Legion Dąbrowa

kciuk

Post autor: kciuk » 13.09.2009, 07:17

nisc pisze:Rozumiem ze idac tym tropem jest zadziwiajace ze w 2.5 milionowym miescie (pomijajac protesty,strajki kibicow itp) ok 8-12 tys kibicow chodzi na Legie, znaczy ze ponad 90% populacji ma na pilke wyj.....?;-) pozdro
A ile miało chodzic, skoro stadion był na 12 tys? Co nie zmienia faktu, ze gro ludzi w Warszawie sie pilka nie interesuje, badz są to tylko "osiedlowi" kibice.

Paragraf

Post autor: Paragraf » 13.09.2009, 10:48

Łodzianin pisze:A może jakiś obiektywny Warszawiak opisze ten zacny FC Widzewa w Warszawie? Bo z tego co od jednego z nich usłyszałem to są 3 a może nawet i 2 siłą w Warszawie :lol:
Wy to ogólnie wiele słyszycie i widzicie. Żaden z rozgraniętych kibiców Widzewa nie stwierdzi, że Widzew w Warszawie jest znaczącą siłą. Jest to bardzo dobry FC i tyle.

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 » 13.09.2009, 11:12

Mógłby ktos w miare obiektywnie opisac sytuacje na Karwinach w Gdyni ?

xyz..

Post autor: xyz.. » 13.09.2009, 11:21

Karwiny dzielnica Gdyni, więc są Arkowcy ale meszka tam także wielu Lechistów. Ostatnio zrobili dużego grafa, mają flagę od wielu lat. A znalezli się na tej dzielnicy bodajże w latach '80, kiedy to rodziny robotników z Gdańska dostały tam mieszkania robocze.

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 13.09.2009, 11:29

A ja poproszę o Gdynia-Witomino.

Łodzianin

Post autor: Łodzianin » 13.09.2009, 11:30

Paragraf pisze:
Łodzianin pisze:A może jakiś obiektywny Warszawiak opisze ten zacny FC Widzewa w Warszawie? Bo z tego co od jednego z nich usłyszałem to są 3 a może nawet i 2 siłą w Warszawie :lol:
Wy to ogólnie wiele słyszycie i widzicie. Żaden z rozgraniętych kibiców Widzewa nie stwierdzi, że Widzew w Warszawie jest znaczącą siłą. Jest to bardzo dobry FC i tyle.
taki kwiatek pojawił się również u was na forum, w temacie o fc :) wiec nie mow mi teraz ze to sobie wymyslilem :)

obiektywny_

Post autor: obiektywny_ » 13.09.2009, 11:31

to w takim razie moze ktos z KSP zabierze glos w dyskusji na temat Warszawy i opisze jak to widzi z podzialem na dzielnice :?:

Paragraf

Post autor: Paragraf » 13.09.2009, 11:51

Łodzianin pisze:taki kwiatek pojawił się również u was na forum, w temacie o fc :) wiec nie mow mi teraz ze to sobie wymyslilem :)
Zaufaj mi, jakbym miał wyliczać kwiatki z Waszego forum to pewnie być się zapadł pod ziemię.

Nemo

Post autor: Nemo » 13.09.2009, 13:16

Magister Blokers pisze:A ja poproszę o Gdynia-Witomino.
Z tego co słyszałem od gościa, który z tamtąd jest, to 100% żółto-niebiesko.

Czester(Z)

Post autor: Czester(Z) » 13.09.2009, 14:10

Witam Wszystkich bo jest to mój debiut tu na forum ,a teraz co do tematu :

Będąc przejazdem na południu Polski trafiłem do Dąbrowy Górniczej ,zaciekawiła mnie ta miejscowość bo trafiłem tam na mase ładnych grafów o tematyce Zagłębia Sosnowiec , i tutaj wysuwa się moje pytanie - czy jest to jakiś FC Zagłębia ?Ile jeździ stamtąd osób ? Czy są tam jakieś ekipy po za Zagłębiem ? Kto trzyma władze w mieście jeśli są jakieś inne ekipy? Czy kibice z Dąbrowy Górniczej są jakaś siłą na Zagłębiu ?Nigdy wcześniej nie słyszałem o nich i bardzo mnie zaciekaiwli tymi licznymi grafami na poziomie.

P.S.
Czy Flaga reprezentacji Dąbrowa Górnicza należy do jakiejś ekipy(jeśli tak, to do kogo?)czy do pikników?
Pozdrawiam!
Nigdy nie (Z)ginie!
Kumaty kumacz !

S.

Post autor: S. » 13.09.2009, 14:20

Dąbrowa Górnicza to mocny FC, właśnie Zagłębia Sosnowiec.
Obrazek

Baader 06

Post autor: Baader 06 » 13.09.2009, 14:25

Dąbrowa Górnicza tworzy mocny trzon Zagłębia, obok Czeladzi i Będzina.Klubem Zagłębia Dąbrowskiego jest Zagłębie Sosnowiec i wyżej wymienione miasta tworzą jeden bastion.

Stoleczny

Post autor: Stoleczny » 13.09.2009, 14:38

To ja dla przykładu podam swoją dzielnicę.
A to dlatego, bo mają wyjść jej szliki w niespotykanych tam barwach 8)
Oczywiście wszystko roboine przez centralę, żadena inicjatywa kibiców stamtąd, bo nie wiem, czy jaichkolwiek można mówić?
Co najśmieszniejsze, nie wiem kto to kupi, bo KSP w mych stronach to siła tworzona przez 14 -letniego przerzuta, 50 - letniego dziada, i jeszcze ze dwóch.
Polonia kusi ludzi zńiżkami, bilety są po 10 złotych, warunki niezłe (dach, krzesełka), kopacze i [link] na poziomie.
Ale frekwencja na darmowym spędzie na derby, a na Lechii to przepaść.
Zresztą polecam się przejrzeć młynowi - stoją pośodku, na bokach to już piknik na siędząco.
P.s: co do flag, to tę Powiśle 1911 zrobił mieszkanie Rembertowa, czy innej wioski mieniącej się przedmieściami.

Jungingen

Post autor: Jungingen » 13.09.2009, 14:45

A jak w Częstochowie ?
Obrazek

Miami

Post autor: Miami » 13.09.2009, 14:47

Nemo pisze:

W Gdyni nie ma takiej sytuacji ,że jakaś dzielnica jest w 100% żółto-niebieska.

Na Witominie jest kilkunastu Kadłubów lecz przewaga Arki jest tam naprawdę spora.

Magister Blokers

Post autor: Magister Blokers » 13.09.2009, 14:55

Pytam z tego względu, że na Witominie zauważyłem sporo wrzutów Bałtyku i byłem ciekaw czy jest ich tam dużo.

Łodzianin

Post autor: Łodzianin » 13.09.2009, 14:55

a ja proszę o opisanie Bełchatowa. Gdzie GKS, gdzie Widzew, jak ogólna sytuacja sie przedstawia.

gat

Post autor: gat » 13.09.2009, 15:03

Miami pisze:
Nemo pisze:

W Gdyni nie ma takiej sytuacji ,że jakaś dzielnica jest w 100% żółto-niebieska.

Na Witominie jest kilkunastu Kadłubów lecz przewaga Arki jest tam naprawdę spora.
Tak to mozna opisac każde miasto. W Gdyni nie na takiego miejsca gdzie ktos może bezpiecznie pokazać sie w nie zółto-niebieskich barwach i tyle.
[link]

Czester(Z)

Post autor: Czester(Z) » 13.09.2009, 15:06

Baader 06 pisze:Dąbrowa Górnicza tworzy mocny trzon Zagłębia, obok Czeladzi i Będzina.Klubem Zagłębia Dąbrowskiego jest Zagłębie Sosnowiec i wyżej wymienione miasta tworzą jeden bastion.
A w jakich liczbach jeżdżą kibice z Dąbrowy Górniczej ?Czy jest w mieście jakaś inna siła ?
Może ktoś z tamtego regionu odpowiedzieć mi na pytanie zawarte w moim pierwszym poście?Bo bardzo mnie to miasto zaciekawiło :).
Nigdy nie (Z)ginie!
Kumaty kumacz !

gombek

Post autor: gombek » 13.09.2009, 15:31

Czester(Z) pisze:Witam Wszystkich bo jest to mój debiut tu na forum ,a teraz co do tematu :

Będąc przejazdem na południu Polski trafiłem do Dąbrowy Górniczej ,zaciekawiła mnie ta miejscowość bo trafiłem tam na mase ładnych grafów o tematyce Zagłębia Sosnowiec , i tutaj wysuwa się moje pytanie - czy jest to jakiś FC Zagłębia ?Ile jeździ stamtąd osób ? Czy są tam jakieś ekipy po za Zagłębiem ? Kto trzyma władze w mieście jeśli są jakieś inne ekipy? Czy kibice z Dąbrowy Górniczej są jakaś siłą na Zagłębiu ?Nigdy wcześniej nie słyszałem o nich i bardzo mnie zaciekaiwli tymi licznymi grafami na poziomie.

P.S.
Czy Flaga reprezentacji Dąbrowa Górnicza należy do jakiejś ekipy(jeśli tak, to do kogo?)czy do pikników?
Pozdrawiam!

Witam, na forum pisałem kiedyś pod innym nickiem ale to parę lat temu.
Dąbrowa Górnicza nie jest żadnym FC Zagłębia Sosnowiec , tak samo jak Będzin i Czeladź. Stanowimy nieodłączny element Zagłębia Dąbrowskiego i Naszego klubu, który jest chlubą i wizytówką regionu. Jeśli kibice Zagłębia z Dąbrowy mówią o sobie FC , to należy traktować to jako żarty :P
Jeśli chodzi o liczby to mogę jedynie napisać, że stanowimy dużą część na meczach u siebie jak i wyjazdach, tyczy się to też wspomnianej "siły". W mieście rządzi Zagłębie, jednak wciąż z Dąbrowy jeździ kilka osób na GKS Katowice. Poza wspomnianymi kibicami drużyny z Katowic są jednostki sympatyzujące z innymi drużynami, ale to jak w każdym większym mieście.

Flaga reprezentacyjna Dąbrowa Górnicza, która wisiała w Chorzowie na meczu z Irlandią Płn. i w Słowenii, miała swój debiut na meczu Zagłębie Sosnowiec-Ruch Radzionków, na którym wisiało kilka innych flag DG.

hdg

Post autor: hdg » 13.09.2009, 17:07

Czester(Z) pisze:
Baader 06 pisze:Dąbrowa Górnicza tworzy mocny trzon Zagłębia, obok Czeladzi i Będzina.Klubem Zagłębia Dąbrowskiego jest Zagłębie Sosnowiec i wyżej wymienione miasta tworzą jeden bastion.
A w jakich liczbach jeżdżą kibice z Dąbrowy Górniczej ?Czy jest w mieście jakaś inna siła ?
Może ktoś z tamtego regionu odpowiedzieć mi na pytanie zawarte w moim pierwszym poście?Bo bardzo mnie to miasto zaciekawiło :).
Kiedyś w Dąbrowie prócz Zagłębia byla bodajze kilkunasto-20(?) osobowa grupa kibiców GieKSy była nawet flaga (widoczna w lewym dolnym rogu )

[link]
Teraz niewiem jak jezdzą GieKSiarze z D.G w kazdym razie ktos z GKS tam jescze jest,oprócz tego w TMK wyczytałem kiedys ze jest 2 żaboli była nawet flaga bardzo kiepsko zrobionej małej flagi KSG

włodzimierz

Post autor: włodzimierz » 13.09.2009, 17:57

Może ktoś opisać sytuację w Kłodzku? W pobliskiej Polanicy Zdroju zauważyłem vlepki fanclubu Śląska Wrocław z tej miejsowości. Jednocześnie witam wszystkich na forum ;)

januszzwasem

Post autor: januszzwasem » 13.09.2009, 19:31

Stoleczny pisze:To ja dla przykładu podam swoją dzielnicę.
A to dlatego, bo mają wyjść jej szliki w niespotykanych tam barwach 8)
Oczywiście wszystko roboine przez centralę, żadena inicjatywa kibiców stamtąd, bo nie wiem, czy jaichkolwiek można mówić?
Co najśmieszniejsze, nie wiem kto to kupi, bo KSP w mych stronach to siła tworzona przez 14 -letniego przerzuta, 50 - letniego dziada, i jeszcze ze dwóch.
Polonia kusi ludzi zńiżkami, bilety są po 10 złotych, warunki niezłe (dach, krzesełka), kopacze na poziomie.
Ale frekwencja na darmowym spędzie na derby, a na Lechii to przepaść.
Zresztą polecam się przejrzeć młynowi - stoją pośodku, na bokach to już piknik na siędząco.
P.s: co do flag, to tę Powiśle 1911 zrobił mieszkanie Rembertowa, czy innej wioski mieniącej się przedmieściami.
Po co się tak spinasz?Logiczne że KSP w barwach nie chodzi po mieście bo to byłoby samobójstwo biorąc pod uwagę taką liczbę Legii.Jaką dzielnice reprezentujesz?aha i znasz wszystkich mieszkańców swojej dzielnicy,z każdym rozmawiałeś i wiesz że są Legionistami?Wybaczcie chłopaki ale trochę mnie to irytuje że każdy tak wjeżdża na tą Polonie no ile można?Mówicie że nie ma ich w Warszawie a jakoś szaliki wam giną,wrzuty są zamalowywane a i kamienna jest pełna.Potrafię to zaobserwować nie będąc ani za jedną ani za drugą stroną i mieszkając wiele kilometrów od Stolicy.
yeyo pisze:
jego twarz kojarzy mi sie z psychopatą, zbokiem, potencjalnym pedofilem

nisc

Post autor: nisc » 13.09.2009, 19:40

wydaje sie ze dokladnie jest tak jak to podsumowal januszzwasem
TYBET JEST SERBSKI

Stoleczny

Post autor: Stoleczny » 13.09.2009, 22:20

Nic Ci do tego.
Podawałem przykład. Ty byś za to gdzieś zaznaczył, za kim jesteś.
Kamienna pełna - przeczytaj mój post, tam są odpowiedzi, zamalowywane są też grafy naszej zgody z Sosnowca, a Gieksy tam raczej nie ma.
Zresztą jest ich tylu, że porządnej pracy nikt tam zrobić nie potrafi.
Dzielnica ma 40 tysięcy, vlepki na uliczkach wszędzie wiszą w c***, nie ma bazgrołów KSP, wielokrotnie czekaliśmy na jakichś kibiców po meczach, jedyne wynalazki, prócz dawnej ekipy brudasów, to te, które zamieściłem.
Na pewno jest ktoś jeszcze, ale nikt się nie udziela.
Stolica nasza, KSP jest, ale są skazani tylko na partyzanckie akcje, na przykład krojenie. Nie wszyscy mamy po 40 w bicepsie, nie wszystko da sie upilnować.
Pozdrawiam.

traffic1977

Post autor: traffic1977 » 13.09.2009, 23:13

odnosnie postu Pietii w temacie Sochaczewa

dodam tylko, ze jest takze dzielnica Chodaków, w 100% prolegijna, z ktorej w zasadzie na kazdy wyjazdowy mecz Legii wybiera sie delegacja.

Inter

Post autor: Inter » 13.09.2009, 23:17

smaleczjagodami pisze:(...) ja sam dziwnym trafem jakoś jeszcze nie widziałem, żeby kamienna była pełna (...)
[link]

;)
http://slowfoot.pl/

smaleczjagodami

Post autor: smaleczjagodami » 13.09.2009, 23:36

heh nie wiedziałem, że Ksp ma znowu zgodę z Arką :P
fakt, że wyraziłem się nie precyzyjnie. Na ruski rok to może się pojawią się w 5-6tysięcy, co i tak jak na 2mln miasto, nie jest jakimś mega osiągnięciem. Zresztą fotka, którą wkleiłeś świadczy raczej o regresie fanów Ksp, niż o tym, że coś znaczą na mieście. Na dodatek w postach gości z Warszawy, którzy pisali do tej pory nic nie ma o tym, że Polonia nie istnieje, tylko jest raczej o jej marginalnym znaczeniu i info, które idzie w Polskę (szczególnie do Kielc i Krakowa), o tym, że sprawy na kamiennej mają się dobrze, jest łagodnie rzecz biorąc mocno nietrafione.

.1939.

Post autor: .1939. » 13.09.2009, 23:43

a jak sprawa się ma w Skarżysku-Kamiennej?

flash

Post autor: flash » 14.09.2009, 00:31

[link]

RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW » 14.09.2009, 01:39

Łodzianin pisze:a ja proszę o opisanie Bełchatowa. Gdzie GKS, gdzie Widzew, jak ogólna sytuacja sie przedstawia.
Takze prosze o podzial na dzielnice Belchatowa...bo jak slysze ze tam tylko Widzew to troche nie moge uwierzyc skoro potraficie sie wybrac ladna liczba do Lodzi i na inne wyjazdy rowniez a i u siebie na wazniejszych meczach jest was sporo...

RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW » 14.09.2009, 02:21

Jungingen pisze:A jak w Częstochowie ?
Jezeli chodzi ci o aspekt "sportowy" to zdecydowanie RAKOW.Nasze najlepsze dzielnice to POLNOC,SRODMIESCIE,RAKOW,RAKOW ZACHOD,BLESZNO,znajdujemy sie rowniez na wszystkich innych dzielnicach w wiekszej lub mniejszej liczbie.Jezeli chodzi o pozostale ekipy w Czestochowie to trzeba wspomniec o Wlokniarzu ktory jak trzeba potrafi sie zebrac ekipa oraz posiada cala rzesze piknikowych fanow ktorzy potrafia jezdzic za swoja druzyna...W Czestochowie mozna rowniez spotkac fanow Azs-u ktorego kibice znajduja sie glownie na dzielnicy gdzie znajduje sie ich hala czyli 1000-leciu,ich fani skupiaja sie glownie na dopingu swojej druzyny...Sytuacja w Czestochowie na ten moment jest neutralna czyli nikt na siebie nie poluje co nieoznacza ze czasami niedochodzi do jakis drobnych nieporozumien....

sww

Post autor: sww » 14.09.2009, 08:42

To ja tez zapytam o Belchatow?
Liczba nie zawsze swiadczy o jakosci, chodzi bardziej o sportowa dzialalnosc??JAk tam sie to prezentuje w Belchatowie?
RKS RAKOW-W bydgoszczy Poloni tez chodzi sporo, na mecze a sa calkiem wycieci przez Zawisze, to samo jest w Toruniu na zuzel chodzi cale maisto na wyjazdy jezdzi pelno piknikow, ale jakoscia Elana ich detronizuje.

Kolombo

Post autor: Kolombo » 14.09.2009, 11:44

Jak wygląda sytuacja w Biskupcu Reszelskim? Czy na miejscowej Tęczy kręcony jest jeszcze młyn? Czy jeździ ktoś na Stomil jeszcze? Pamiętam, że kiedyś nawet była flaga FC Biskupiec...

RKS RAKOW

Post autor: RKS RAKOW » 14.09.2009, 14:48

sww pisze:To ja tez zapytam o Belchatow?
Liczba nie zawsze swiadczy o jakosci, chodzi bardziej o sportowa dzialalnosc??JAk tam sie to prezentuje w Belchatowie?
RKS RAKOW-W bydgoszczy Poloni tez chodzi sporo, na mecze a sa calkiem wycieci przez Zawisze, to samo jest w Toruniu na zuzel chodzi cale maisto na wyjazdy jezdzi pelno piknikow, ale jakoscia Elana ich detronizuje.
Nie wiem o co ci chodzi...??? To ze napisalem ze Wlokniarz potrafi sie czasami zebrac to nie znaczy ze sa aktywni na tym polu,podobnie jest w Bydgoszczy i Toruniu tam takze Polonia i Apator potrafia sie od czasu do czasu zebrac chodz poziomem wcale nie doruwnuja do ekip pilkarskich Zawiszy i Elany...dlatego nierozumiem co masz na mysli....????

Czy ktos z Gks-u opisze Belachatow chcialbym zobaczyc jak to wyglada wg.nich samych moze byc na priv.

schab

Post autor: schab » 14.09.2009, 15:01

Jak wygląda sytuacja w miejscowości Wyrzysk ? Wczoraj wracając ze Szczecina zauważyłem tam kilka vlep Widzewa.

ODPOWIEDZ