Komentarze 28-30 Sierpnia 2009
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze 28-30 Sierpnia 2009
cknpl - małe sprostowanie 666 osób było na liście wysłanej z Krakowa, po ustaleniach z organizatorem meczu mogły do listy dopisać się osoby przyjeżdżające w ciemno. kołowrotki obróciły się dokładnie 691 razy. z nami 4 Tyszan i 3 Arkowców.
Cytuję wpis z innego forum chłopaka z Nowego Sącza:Omfan. pisze:jakie liczby Slaska, Arki, Sandecji, Petry i KSZO?
Od nas 33 osoby pociągiem w Szczecinie + wczasowicze, nie wszyscy wchodzą na stadion.
Z nami po 1 osobie Czarni Jasło, Korona i GKS Tychy.
Przygód na trasie itp atrakcji nie opisuję na razie bo na wyjeździe nie byłem, skleci ktoś z uczestników jakiś opis to wkleję ale w skrócie 2 osoby zostają we Wrocławiu na dołku a w drodze powrotnej do pociągu wpada Pogoń.
Dokładnie 279 osób.edman pisze:Nafciarzy w Łodzi 300Omfan. pisze:jakie liczby Slaska, Arki, Sandecji, Petry i KSZO?
evenement pisze:moze ktos dokladnie przyblizyc protest kibicow Lecha wobec pzpn?
Ekstraklasa SA znów atakuje trybuny. Po ostatnim absurdzie - ukaraniem Arki Gdynia za wpuszczenie osób dopingujących Legię - teraz przedmiotem zainteresowań oficjeli znajdują się wszyscy kibice. Wiosną Ekstraklasa przedstawiła projekt cenzury flag i transparentów, który po usilnej presji przyjął ostatecznie PZPN. Dziś egzekwuje te postanowienia. Do wszystkich klubów ze spółki przyszło zawiadomienie o konieczności natychmiastowego przesłania zdjęć wszystkich stadionowych flag do Wydziału Bezpieczeństwa PZPN w celu ich zatwierdzenia do wywieszenia. Żaden transparent, banner ani flaga, która nie zostanie przesłana i zaakceptowana przez gremium, nie będzie mógł zawisnąć odtąd na trybunach. Co więcej, choć stroną kontrolującą jest PZPN, to jednak Ekstraklasa czuje się w obowiązku pilotować sprawę! Ponieważ nakaz nie spotkał się z odzewem, Ekstraklasa zapowiada konsekwencje. Niewykluczone, że kibice Lecha w związku z tym zaprotestują. Na następnym meczu we Wronkach nie ma być wywieszona żadna flaga i być może nie będzie prowadzony zorganizowany doping. Ma być to strajk ostrzegawczy, pokazujący jak będzie prezentował się produkt medialny "ekstraklasa" po wprowadzeniu wszystkich zamysłów władz piłkarski. Potwierdzenia strajku ostrzegawczego należy spodziewać się wkrótce.
-
patyczakos
- Kontakt:
Arki ok. 420 osób + 60 Górnik WałbrzychOmfan. pisze:jakie liczby Slaska, Arki, Sandecji, Petry i KSZO?
"Nafciarze wchodzą w 15 minucie meczu, wywieszają flagi (nad sektorem wywieszają flagę z napisem "tak się bawi w mieście Łodzi" z malunkami nie tylko dla mnie niejasnymi). Petra robi też flagowisko w asyście kilku rac." - to cytat kogoś z ŁKS. to ja sprostuję: to nie była flaga tylko transparent napis sie zgadza. postać po lewo to kibic delektujacy sie browcem a z prawej strony znajduja sie postacie z Southparku: Cartman i Kyle w łodzi. dlaczego takie postacie - ze wzgledu na pochodzenie Kyle'a. Do tego było ognie wroclawskie a nie race.
sorki ze jedno pod drugim. fotki z oprawy:
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/53
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/71
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/64
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/65
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/69
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/53
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/71
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/64
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/65
http://www.lksfans.pl/index.php/photo/r ... 85/page/69
rozwiniesz co dokładniej miało to prezentować ? 2 postacie z prawej są na łodzi tak ? Jakiś główny zamysł tego ?
Kyle ginie w każdym odcinku, więc to nie mógł być Kyle bo nie zginął 
Co do Erica Cartmana- wiadomo kim jest jego matka
Sorry za offtopic
Co do Erica Cartmana- wiadomo kim jest jego matka
Sorry za offtopic
To Kenny ginie w każdym odcinku 
Ale zamuliłem, dzięki za wyprowadzenie z błędu.
W takim razie muszę się przyczepić do braku zielonej czapki u tego niby Kyla (nigdy nie był pokazany be niej chyba)
Co by nie rozmywać dokumentnie- podoba mi się że ekipom chce się robić estetyczne, dedykowane oprawy na wyjazdach (choć przesłanie tej pozostawia nieco do życzenia, zwłaszcza, że przez większość czasu gdy była rozwieszona kibice Petrochemii szału na sektorze nie robili)
Tak się bawimy w mieście Łodzi (wersja oryginalna)
W takim razie muszę się przyczepić do braku zielonej czapki u tego niby Kyla (nigdy nie był pokazany be niej chyba)
Co by nie rozmywać dokumentnie- podoba mi się że ekipom chce się robić estetyczne, dedykowane oprawy na wyjazdach (choć przesłanie tej pozostawia nieco do życzenia, zwłaszcza, że przez większość czasu gdy była rozwieszona kibice Petrochemii szału na sektorze nie robili)
Tak się bawimy w mieście Łodzi (wersja oryginalna)
hehehe
jak już wjeżdżają do Bielska to są bez barw tak dobrze maja je pochowane !
Mimo to czekamy wczoraj na nich w sile 25 osób !!!
dzieląc sie na 2 grupy
widzimy grupę 15 typa czekająca na autobus wbijamy w nich w 6 osób z czego wyłapujemy tylko 4 reszta wiater !!!!!
tego dnia naszym łupem pada kilkanaście koszulek (wyciąganych z plecaków) !
i flaga w barwach !!!!
tyle w tym temacie !!!

jak już wjeżdżają do Bielska to są bez barw tak dobrze maja je pochowane !
Mimo to czekamy wczoraj na nich w sile 25 osób !!!
dzieląc sie na 2 grupy
widzimy grupę 15 typa czekająca na autobus wbijamy w nich w 6 osób z czego wyłapujemy tylko 4 reszta wiater !!!!!
tego dnia naszym łupem pada kilkanaście koszulek (wyciąganych z plecaków) !
i flaga w barwach !!!!
tyle w tym temacie !!!
widać dla niektórych liczy się efekt wizualny
oj dzieci dzieci
ciekawe jak kibice Podbeskidzia radziliby sobie tak jak Bielsko w czasach niedoli
kibice sukcesu i wizualizacji
oj dzieci dzieci
ciekawe jak kibice Podbeskidzia radziliby sobie tak jak Bielsko w czasach niedoli
-
kalashnikov
Liczba obejmuje też chłopaków z Janikowa, którzy są fc Zawiszy?bartex pisze:Unia Janikowo - Zawisza Bydgoszcz
Około 1100 fanów bydgoskiego Zawiszy wybrało się do Janikowa, aby wspomagać niebiesko-czarnych.
No i niech robią dobre wrażenie 
MY robimy swoje !!
)
MY robimy swoje !!
Pamietaj, ze kazdy ma slabsze i lepsze okresy.Adam 1946 pisze:widać dla niektórych liczy się efekt wizualny
oj dzieci dzieci
Chlopaki zapowiadaja sie dobrze i cieszyc sie tylko ze powstaje znowu ktos kto za jakis czas moze troche pozmieniac (lub tez nie).
Czas pokaze.
czy będzie jakaś oficjalna relacja Sączersów z wyjazdu do Szczecina ?
posta powyzej nie traktujcie powaznie.
http://i32.tinypic.com/t7o654.jpg
Świetne zachowanie fanów Crvenej Zvezdy...
Świetne zachowanie fanów Crvenej Zvezdy...
Zauważ, że Serbowie także spinali się na nas.
Abstrahując już od tego meczu, myślę, że mimo wszystko, Polacy darzą większą sympatią katolicką Chorwację niż prawosławną Serbię. Jednak podkreślam, że to moje, prywatne odczucie.
Natomiast solidarność w sprawach kibicowskich jest niezależna od pochodzenia. Oczywiście w tym przypadku brawa dla Serbów.
Abstrahując już od tego meczu, myślę, że mimo wszystko, Polacy darzą większą sympatią katolicką Chorwację niż prawosławną Serbię. Jednak podkreślam, że to moje, prywatne odczucie.
Natomiast solidarność w sprawach kibicowskich jest niezależna od pochodzenia. Oczywiście w tym przypadku brawa dla Serbów.
3 pytania kto?gdzie?kiedy? podaj przyklady jak to sie Serbowie "spinali" na Polakow bo ja nie slyszalem..moze byc prv...lajon pisze:Zauważ, że Serbowie także spinali się na nas.
-
Magister Blokers
Pisz za siebie, bo ja tam większą sympatią darzę Serbów. I z czego zauważyłem na tym forum również znajdzie się niemało takich jak ja więc wstrzymałbym się od pochopnych wniosków.lajon pisze:Zauważ, że Serbowie także spinali się na nas.
Magister Blokers pisze:Pisz za siebie, bo ja tam większą sympatią darzę Serbów. I z czego zauważyłem na tym forum również znajdzie się niemało takich jak ja więc wstrzymałbym się od pochopnych wniosków.lajon pisze:Zauważ, że Serbowie także spinali się na nas.
-
Magister Blokers
Podkreśli również to:
lajon pisze:Zauważ, że Serbowie także spinali się na nas.
nisc, pisałem właśnie o tej spinającej się grupce obok naszego sektora. Kto wie, może gdyby nie ich protest, byłoby bardziej gorąco. Jednak teraz to już tylko 'gdybanie'.
Panowie, bez ciśnień. Napisałem, że to tylko moje odczucie. Historia wiadomo, temat rzeka. Póki co, Serbowie wciąż zapatrzeni są w Rosję i w najbliższym czasie nic się pewnie tam nie zmieni.
Żeby nie było, osobiście nie mam nic do Serbii. Bardzo sympatyczni ludzie, zresztą to chyba cecha wszystkich Słowian
Inną sprawą jest, że w sumie nie rozumiem Cię nisc w kwestii szukania przyjaciół. Gramy mecz z bardzo mocną ekipą kibicowską, jest okazja się sprawdzić, trochę pokrzyczeć. No z kim jak nie z ekipą z Bałkanów?
Więc wszystkie jakieś gesty przyjaźni, byłyby dla mnie robione na siłę (choć rzecz jasna przyznaję, okrzyk "Kosowo" był zupełnie niepotrzebny). Innym tematem jest oczywiście solidarność kibicowska (np. w kwestii Urosa, czy teraz z ITI).
Ależ OT nam się zrobił
Pozdrawiam.
Panowie, bez ciśnień. Napisałem, że to tylko moje odczucie. Historia wiadomo, temat rzeka. Póki co, Serbowie wciąż zapatrzeni są w Rosję i w najbliższym czasie nic się pewnie tam nie zmieni.
Żeby nie było, osobiście nie mam nic do Serbii. Bardzo sympatyczni ludzie, zresztą to chyba cecha wszystkich Słowian
Inną sprawą jest, że w sumie nie rozumiem Cię nisc w kwestii szukania przyjaciół. Gramy mecz z bardzo mocną ekipą kibicowską, jest okazja się sprawdzić, trochę pokrzyczeć. No z kim jak nie z ekipą z Bałkanów?
Więc wszystkie jakieś gesty przyjaźni, byłyby dla mnie robione na siłę (choć rzecz jasna przyznaję, okrzyk "Kosowo" był zupełnie niepotrzebny). Innym tematem jest oczywiście solidarność kibicowska (np. w kwestii Urosa, czy teraz z ITI).
Ależ OT nam się zrobił
Pozdrawiam.
1925, dobrze wiem kim byli Ustasze, więc jeżeli to było do mnie, to się pomyliłeś 
Widzę, że powoli zbliżamy się do EOTu.
Widzę, że powoli zbliżamy się do EOTu.
Lajon .... nie mialem na mysli Ciebie. Pozdr.
-
mikolaj302
żaden z tych narodów nie jest "święty" więc nie ma co rozkminiać który jest "lepszy"
[quote="nisc"]lubie te legendy o dawno juz nie istniejacym [...] b&h../quote]
To, że Ty ich nie znasz, nigdy nie widziałeś nie znaczy, że ich nie ma.
To, że Ty ich nie znasz, nigdy nie widziałeś nie znaczy, że ich nie ma.
Ja nie rozumiem po co w ogóle rozstrzygać o winie jednego z tych narodów w działaniach podczas II wojny światowej. Jeżeli ktoś zna choć odrobinę historii wie, że zarówno Ustasze jak i Czetnicy narobili wiele złego, a to czy ukrywają się w Argentynie i Ulsterze nie ma w tym wypadku żadnego znaczenia. Niewątpliwie podczas drugiej wojny światowej Chorwaci trzymali z hitlerowcami (doprowadziło to do utworzenia Niezależnego Państwa Chorwackiego, które swym terenem obejmowało całą dzisiejszą Chorwację, Bośnię i Hercegowinę oraz Wojwodinę).
Jednak wystarczy popatrzeć na historię najnowszą i łatwo dostrzec, że to serbski imperializm doprowadził do wszelkich nieszczęść na Bałkanach. To Serbowie zaatakowali Słowenię (szybka interwencja służb międzynarodowych) oraz Chorwację (w 1991 kontrowali 20% Jej obszaru, Chorwaci odzyskali ten teren dopiero po słynnej operacji "Oluja" w 1995 roku), a także Bośnię i Hercegowinę (w 1992 Serbowie kontrowali aż 60% terenów tego kraju).
Mówi Wam coś hasło "Velika Srbija"? Otóż właśnie przez takie podejście do narodów ościennych Serbowie doprowadzili do tragedii jaką była wojna w byłej Jugosławii. Chcieli podporządkować sobie wszystkie narody południowosłowiańskie, ich plan nie powiódł się jednak i teraz widać tego konsekwencje. Chorwacja 1991, Bośnia i Hercegowina 1992, Czarnogóra 2006, Kosowo 2008. Być może czas na Wojwodinę? Osobiście uważam, że jest to nierealne ze względu na przewagę ilościową Serbów w tym rejonie (Węgrów jest tylko 20%). Ale obszar ten już posiada autonomię i kto wie co stanie się z nim w przyszłości?
Czy słyszał ktoś o podobnych dążeniach imperialistycznych ze strony Chorwacji? Nigdy nie miały one miejsca. Co więcej w Bośni i Hercegowinie (aż 20% mieszkańców tego kraju to Chorwaci) naród ten żyje obok Bośniaków w zgodzie (mimo różnic wynikających choćby z tego, że jedni są katolikami, a drudzy muzułmanami). Tymczasem Serbowie poprzez ustanowienie Republiki Serbskiej całkowicie odizolowali się od tych narodów przez co spirala nienawiści między nimi wciąż nakręca się.
Z pełnym przekonaniem: SRBE NA VRBE!
Jednak wystarczy popatrzeć na historię najnowszą i łatwo dostrzec, że to serbski imperializm doprowadził do wszelkich nieszczęść na Bałkanach. To Serbowie zaatakowali Słowenię (szybka interwencja służb międzynarodowych) oraz Chorwację (w 1991 kontrowali 20% Jej obszaru, Chorwaci odzyskali ten teren dopiero po słynnej operacji "Oluja" w 1995 roku), a także Bośnię i Hercegowinę (w 1992 Serbowie kontrowali aż 60% terenów tego kraju).
Mówi Wam coś hasło "Velika Srbija"? Otóż właśnie przez takie podejście do narodów ościennych Serbowie doprowadzili do tragedii jaką była wojna w byłej Jugosławii. Chcieli podporządkować sobie wszystkie narody południowosłowiańskie, ich plan nie powiódł się jednak i teraz widać tego konsekwencje. Chorwacja 1991, Bośnia i Hercegowina 1992, Czarnogóra 2006, Kosowo 2008. Być może czas na Wojwodinę? Osobiście uważam, że jest to nierealne ze względu na przewagę ilościową Serbów w tym rejonie (Węgrów jest tylko 20%). Ale obszar ten już posiada autonomię i kto wie co stanie się z nim w przyszłości?
Czy słyszał ktoś o podobnych dążeniach imperialistycznych ze strony Chorwacji? Nigdy nie miały one miejsca. Co więcej w Bośni i Hercegowinie (aż 20% mieszkańców tego kraju to Chorwaci) naród ten żyje obok Bośniaków w zgodzie (mimo różnic wynikających choćby z tego, że jedni są katolikami, a drudzy muzułmanami). Tymczasem Serbowie poprzez ustanowienie Republiki Serbskiej całkowicie odizolowali się od tych narodów przez co spirala nienawiści między nimi wciąż nakręca się.
Z pełnym przekonaniem: SRBE NA VRBE!