Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

widzewiak_z_gor

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: widzewiak_z_gor »

mapa_fizyczna_polski pisze:z calym szacunkiem, ale o ile sie nie myle pilka nozna to tylko jedna z sekcji sportowych klubu o nazwie ŁKS. biarac pod uwage wszystkie sekcje Widzew nie moze sie nawet rownac z drugim łodzkim klubem(ŁKS).
no chyba, ze mowimy o samej pilce to ok, faktycznie RTS jest bardziej utytulowany.
o ilosci kibicow rowniez nie ma sie co wypowiadac, bo jesli Widzew rzadzi badz poprostu jest liczny w kazym miescie w Polsce to jasno z tego wychodzi(np poprzez frekwencje), ze wiecej jest ŁKSu. ale to moze tylko "zludzenie optyczne" ktore spowodowali sami Widzewiacy - wystarczy zapytac o miejscowosc, ktora ciezko znalezc na mapie, trudno zlokalizowac ja poprzez gps a juz za chwile uslyszymy odpowiedz, ze rzadzi tam WIdzew badz poprostu maja tam dobrze zorganizowany fc. niemozliwe jest aby calkowicie rzadzic Lodzia, a dodatkowo wladac setka miast w Polsce.
Bez obrazy ale zajmij się swoim "podwórkiem" i przestań wypisywać bzdury.
Post do wywalenia i przepraszam za rozmycie.
iparts.pl
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

nisc pisze:jak juz o zgodzie KSG&GKS wspomniales to czy prawda jest ze rezygnacja z prowadzenia dopingu przez bardzo zasluzone postaci dla Gornika ma cos w zwiazku z przybiciem tej zgody?moze byc prv pzdr
Wymiana pokoleń w gnieździe.
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Sztygar pisze: Ja chciałbym wiedzieć taką rzecz , w jakich latach Odra Wodzisław miała zgode/układ z Rakowem Cżestochowa ?

Jeśli dobrze kojarze to padło to krótko po słynnej awanturze w spodku 1998
Sztygar

Post autor: Sztygar »

A plus minus od którego roku mogło cos byc na tej lini ? Podczas krótkiego wypadu w góry dosyć przytomny koleś przy piwie opowiadał że kontakt na tej linii trwał dobre kilkanaście lat i że do dziś w Wodzisławiu starsza wiara dobrze wspomina tamte czasy.
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Tego już nie wiem, pamiętam tylko opis kibica Rakowa z wyjazdu do Katowic który wspominał że już wtedy relacje z Odrą były słabiutkie i nic dziwnego że wkrótce układ padł.
nisc

Post autor: nisc »

Fighting Dragon Tokyo pisze:
nisc pisze:jak juz o zgodzie KSG&GKS wspomniales to czy prawda jest ze rezygnacja z prowadzenia dopingu przez bardzo zasluzone postaci dla Gornika ma cos w zwiazku z przybiciem tej zgody?moze byc prv pzdr
Wymiana pokoleń w gnieździe.
prosze Cie.....ok ujme pytanie inaczej, czy prawda jest ze spora a przynajmniej liczaca sie stazem i wiekiem grupa kibicow KSG nie za bardzo pozytywnie odniosla sie do zgody Gieksy z KSG, i ze obydwaj "gniazdowi starego pokolenia" rowniez do tej grupy naleza? jak juz wspomnialem moze byc prv...pozdro
analizator.pl

Post autor: analizator.pl »

Też doszły do mnie takie informacje jakie podał nisc. Wiem też, że starsza grupka GieKSiarzy nie specjalnie przychylnie sie do tej zgody odnosi. Ale jak to się mówi - idzie młode i one decyduje. 8)
nisc

Post autor: nisc »

zeby bylo jasne to ja nie mam zadnych esow do zgody KSG&GKS ( pozdro stara ekipa KSG z Czerwionki i Leszczyn i Gieksa z Burowca :P ) tylko chodzi mi o wyklarowanie sytuacji bo troche glupia sprawa kiedy ktos kto cale swoje zycie oddal za Gornika nagle rezygnuje z "funkcji" gniazdowego w okresie najwiekszego od 20 lat boomu kibicowskiego na Roosvelta....pozdro
holigans_krk

Post autor: holigans_krk »

Ja mam pytanie dotyczące Grudziądza bo ostatnio byłem u znajomych w tym mieście a mianowicie na każdym osiedlu spotkałem kogoś w barwach Widzewa stąd moje pytanie Skąd sie wzioł Widzew w tym mieście i jak dużą liczbę ma właśnie RTS w tym mieście jeśli chodzi o kibiców .
;)

Post autor: ;) »

Ile ich jest to nie wiem, ale mają tam bardzo mocną ekipę.
BobSwagger

Post autor: BobSwagger »

WfcG wspomaga często Elanę Toruń i ma z nią chyba układ, czasem też razem dymią, zgrabna ekipa :)
rafalrks

Post autor: rafalrks »

jak wyglada sytuacja w Turku??
KaeS

Post autor: KaeS »

Sztygar pisze:Ja chciałbym wiedzieć taką rzecz , w jakich latach Odra Wodzisław miała zgode/układ z Rakowem Cżestochowa ?

Zgoda Odry z Rakowem trwała około rok. Oficjalnie padła po jednym z meczy w Częstochowie w 1998 roku. Od początku nie wszyscy z Rakowa byli zwolennikami tej zgody.
Może ktoś kompetentniejszy będzie chciał napisać coś więcej, bo to nie "moje czasy" ;)
B.

Post autor: B. »

stradivarius pisze:
rafalrks pisze:jak wyglada sytuacja w Turku??
Lech i Widzew.
A Tur Turek?? Jak bylismy sezon i 2 sezony temu, to jakaś 30 osobowa grupka z szalikami była tam widziana.
cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu »

holigans_krk pisze:Ja mam pytanie dotyczące Grudziądza bo ostatnio byłem u znajomych w tym mieście a mianowicie na każdym osiedlu spotkałem kogoś w barwach Widzewa stąd moje pytanie Skąd sie wzioł Widzew w tym mieście i jak dużą liczbę ma właśnie RTS w tym mieście jeśli chodzi o kibiców .
Kiedyś był taki klub żużlowy GKM Grudziądz, który był Fan Clubem Widzewa. Były to czasy, gdy RTS grał w pucharach. Potem nie mam pojęcia co się stało z tym klubem, kibicami oraz czemu Olimpia nie lubi Widzewa. W każdym razie moim zdaniem to wszystko zaczęło się na żużlu ;]
zbigniew

Post autor: zbigniew »

B. pisze:
stradivarius pisze:
rafalrks pisze:jak wyglada sytuacja w Turku??
Lech i Widzew.
A Tur Turek?? Jak bylismy sezon i 2 sezony temu, to jakaś 30 osobowa grupka z szalikami była tam widziana.
Tur Turek to inna bajka.
Większość to Lech Poznań, z kilkoma wyjątkami z Widzewa.
Lecz ta druga ekipa rzadko spotykana.
dno

Post autor: dno »

cwaniak z PKSu pisze:
dno pisze: A Warta ma tyle wspólnego z ŁKSem , ze jest tradycyjnym klubem miejskim jak Polonia , my i Cracovia

Zastanawiające, że miejskość to główny argument wszystkich ekip, które są tymi drugimi w mieście. Jeśli chodzi o sukcesy klubu i ilość kibiców.
To nie jest argument ,tylko fakt historyczny.

ŁKS Warta czy Polonia sa polskimi klubami mieszczańskimi o rodowodzie przedwojennym.

A drugimi to może dla Ciebie jestesmy z perspektywy PKSu to całkiem naturalne , że tak myslisz i wierzysz w to.

Bez odbioru , bo rozmywamy temat
zych

Post autor: zych »

zbigniew pisze: ...Tur Turek to inna bajka....
A mógłby ktoś ją opowiedzieć?
zbigniew

Post autor: zbigniew »

zych pisze:
zbigniew pisze: ...Tur Turek to inna bajka....
A mógłby ktoś ją opowiedzieć?

Są to osoby ,które zajmują się tylko Turem.
Prowadza doping, organizują swoje wyjazdy.
Nie są związani z fan clubami wcześniej opisywanych drużyn.
schab

Post autor: schab »

BobSwagger pisze:

Jak jest na linii BKS Bielsko - Legia?
Żadnej zgody nie ma, jak również układu. 2 lata temu po meczu Zagłębie-Legia kilka spięć było z BKS-em, a na meczu chcieli się z nami barwami wymieniać :roll:
che fujara
Moderator

Post autor: che fujara »

w takim razie kiedy padła? bo z tego co wiem to w marcu jeszcze Legia m.in. właśnie z BKSem Bielsko odwiedziły turniej w Kielcach.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

16 maja nie slyszales ?
januszzwasem

Post autor: januszzwasem »

Czy jest Warszawie jakaś ekipa nie sympatyzująca z Legią i nie antyKSP?
rodrigocarbone

Post autor: rodrigocarbone »

Teoretycznie Gwardia Warszawa jest neutralna.
hool1995

Post autor: hool1995 »

Gwardia zawsze była kojarzona z Polonią jak i milicją. Często serio, często typowo dla napinki i żartów kierowanych w stronę chłopaków z Konwiktorskiej. Teraz chyba nic się tam nie dzieje.

Co do mniejszych drużyn w Warszawie pozostaje mi wkleić link: http://wwafans.prv.pl/ (avast wywalił mi wirusa, więc ostrzegam)

Tam jest rzetelnie wszystko opisane. Istnieje forum na którym można znaleźć wiele ciekawostek, relacji itp.

Niby są tam jakieś zgody, kosy, ale i tak są to ekipy prolegijne.

Kilka stron wcześniej padło pytanie o CSKA. To już w ogóle egzotyka hehe. Na turnieju chyba żadnym nie byli (ale już nie pamiętam) i generalnie jak ktoś się pojawiał to również poprzez prywatne kontakty jakich wiele.
kelert

Post autor: kelert »

rodrigocarbone pisze:Teoretycznie Gwardia Warszawa jest neutralna.
chciala byc,takie mieli goscie plany ale szybko im bodajze Hutnik wybil,teraz zero kibicowania na Gwardii,barw itd,ekip jako takich jest sporo,maja wzloty i upadki kiedys Olimpia teraz gorzej,Ursus,reszta to folklor
Baader 06

Post autor: Baader 06 »

che fujara pisze:w takim razie kiedy padła? bo z tego co wiem to w marcu jeszcze Legia m.in. właśnie z BKSem Bielsko odwiedziły turniej w Kielcach.
Z Zagłębiem , a nie z BKS-em.
Nemo

Post autor: Nemo »

Baader 06 pisze:
che fujara pisze:w takim razie kiedy padła? bo z tego co wiem to w marcu jeszcze Legia m.in. właśnie z BKSem Bielsko odwiedziły turniej w Kielcach.
BKS też był.
Baader 06

Post autor: Baader 06 »

Nemo pisze:
Baader 06 pisze:
BKS też był.
A to zwracam Honor.
chorazy.torpeda

Post autor: chorazy.torpeda »

DannyVinyard pisze:Zgoda Karpaty Krosno - Czuwaj Przemysl przeszla do historii. Jak ktos wie cos wiecej niech napisze.
Ze specjalnych informacji których uzyskałem,Czuwaj nie był wart tej zgody 8)
cze_czar

Post autor: cze_czar »

Czuwaj podobno sobie smigal na meczyk i ktos sie chcial z nimi spotkac , Czuwaju bylo mniej wiec dali znac Karpatom aby im pomogli no ale Karpaty najwidoczniej nie mialy czasu w tym momencie
HC

Post autor: HC »

kelert pisze:
chciala byc,takie mieli goscie plany ale szybko im bodajze Hutnik wybil,teraz zero kibicowania na Gwardii,barw itd,ekip jako takich jest sporo,maja wzloty i upadki kiedys Olimpia teraz gorzej,Ursus,reszta to folklor
dobrze działał także Drukarz, obecnie działalność zawieszona, dobrze radzą sobie teraz chłopaki na GKP Targówek...próbowano także działać kiedyś na Delcie,ale chłopakom nie wyszło...
kasztan

Post autor: kasztan »

Odnosnie kontaktow na lini Legia -BKS to trzeba dodac wizyte w Wiedniu reprezentacje Bielskiej stali co widac na 46 zdj. http://www.legialive.pl/galeria/238
schab

Post autor: schab »

Wydaje Ci się.
analizator.pl

Post autor: analizator.pl »

MCHPB_ pisze:
Jakie stosunki Polonii Bytom z Zagłębiem Lubin ?

NEUTRALNE :):)[/quote]

Coś się zmienilo od ustawki sprzed kilku lat, która miała miejsce miedzy dwoma ekipami ? Bo z tego co slyszalem, moze kosy miedzy klubami nie bylo, ale niechec zdecydowanie wytepowała.
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

przieciez typek napisal,ze sa do siebie nastawieni "neutralnie" to po co sie pytasz o cos co mialo miejsce kilka lat temu gdy masz tu najswiezsza odpowiedz na swoje pytanie..........?
hectro sinner

Post autor: hectro sinner »

Czeresniowa2 pisze:
Sztygar pisze: Ja chciałbym wiedzieć taką rzecz , w jakich latach Odra Wodzisław miała zgode/układ z Rakowem Cżestochowa ?

Jeśli dobrze kojarze to padło to krótko po słynnej awanturze w spodku 1998
jak mnie pamiec nie myli bylo to wlasnie wtedy miedzy awantura w spodku a 1kolejka marcowa-..ale wspomnienia ze zgody dobre ot wlasnie Rakow-Gornik Z(1997r)...gdzie w czternascie osob wracalismy i sosnowiec stacja Zaglebie czeka,Katowice -do teraz nie wiadomo kto to byl i wreszcie Radlin(7min od Wodzislawia)w*******..ech pozdro
Tajemniczy

Post autor: Tajemniczy »

kelert pisze:

A w poprzednim sezonie na meczu Gwardia - GKP, Gwardziści nie wystawiali młyna?
tygrys

Post autor: tygrys »

A jak obecnie wygląda sytuacja między Stalą Rzeszów a Widzewem :?:
R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb »

tygrys pisze:A jak obecnie wygląda sytuacja między Stalą Rzeszów a Widzewem :?:
Nie tak dawno było pisane, kiedyś była zgoda, teraz nic oficjalnie nas nie łączy
Zablokowany