Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Zablokowany
nisc

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: nisc » 29.08.2009, 20:15

Leniwiec, to mecz Polska-Szwecja chyba 1991 jesli sie nie myle
TYBET JEST SERBSKI

iparts.pl
dno

Post autor: dno » 29.08.2009, 22:53

JSC pisze:Nie porównujcie Warty do Widzewa, kiedy Widzew robił mistrza Polski i grał w europejskich pucharach - stadion wtedy był pełny. Nie ta skala.
Tyle , że był to stadion ŁKSu , i działo sie to w latach 80-tych kiedy ruch kibicowski wyglądał zupełnie inaczej niż dzisiaj.

A Warta ma tyle wspólnego z ŁKSem , ze jest tradycyjnym klubem miejskim jak Polonia , my i Cracovia

psychopig

Post autor: psychopig » 29.08.2009, 23:16

Po co wspominać historie i pisać o jakiś ewenementach. To całkiem inne czasy, a układy były rzadkością.
To co się teraz dzieje to zwykłe frajerstwo, kupczenie i dawanie d***.
Dla mnie Lech się skurwił i stracił wiele z swojego honoru.
Wszystko wskazuje na to, że chłopcy boją się w******* dostać.
Obrazek

iluminati

Post autor: iluminati » 29.08.2009, 23:40

wiecie co mam dość czytania o tym ze Lech sie Skurwił ŁKS dał d*** ... Boli wielu was to co sie dzieje ... a tak naprawde
ŁKS ma swoje 3 zgody ZAWISZA RESOVIA TYCHY
Lech ma SWoje Cracovia Arka KSZO

I moze w końcu koniec pierdolenia ??
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

iluminati

Post autor: iluminati » 29.08.2009, 23:48

a jaki jest temat ?? FANTASTYKA FATA morgany ?? czy jazdy po tripach ??

dobra sory jestem po % ale ku*** wchodze czytam jakieś wypociny i boli mnie to ze każdy kmini widać sami przekumaci kozacy ..
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

JSC

Post autor: JSC » 30.08.2009, 14:37

dno - jasne że ruch kibicowski wyglądał wtedy inaczej, ale to stwarzało podwaliny do ruchu kibicowskiego który zaczął się tworzyć w latach 90. Takie sukcesy na pewno nakręciły wtedy część ludzi żeby przychodzili na stadion i oni i ich dzieci chodzą do dzisiaj. Na Wartę chodzą dosłownie jednostki.
Wielu tutaj widzę boli że Lech jest w pewnych sportach niepokonany, myślę że jakby odpuścili jedną walkę to część ludzi na tym forum ustabilizowałoby to ciśnienie ;)
Obrazek

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 30.08.2009, 16:20

iluminati pisze:Boli wielu was to co sie dzieje ...
iluminati pisze: boli mnie to ze każdy kmini widać sami przekumaci kozacy ..
To się zdecyduj kogo Wasz układ boli najbardziej. Waszych wrogów, czy Was, bo straciliście na wizerunku.
dno pisze: A Warta ma tyle wspólnego z ŁKSem , ze jest tradycyjnym klubem miejskim jak Polonia , my i Cracovia

Zastanawiające, że miejskość to główny argument wszystkich ekip, które są tymi drugimi w mieście. Jeśli chodzi o sukcesy klubu i ilość kibiców.
Obrazek

mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski » 30.08.2009, 19:16

z calym szacunkiem, ale o ile sie nie myle pilka nozna to tylko jedna z sekcji sportowych klubu o nazwie ŁKS. biarac pod uwage wszystkie sekcje Widzew nie moze sie nawet rownac z drugim łodzkim klubem(ŁKS).
no chyba, ze mowimy o samej pilce to ok, faktycznie RTS jest bardziej utytulowany.
o ilosci kibicow rowniez nie ma sie co wypowiadac, bo jesli Widzew rzadzi badz poprostu jest liczny w kazym miescie w Polsce to jasno z tego wychodzi(np poprzez frekwencje), ze wiecej jest ŁKSu. ale to moze tylko "zludzenie optyczne" ktore spowodowali sami Widzewiacy - wystarczy zapytac o miejscowosc, ktora ciezko znalezc na mapie, trudno zlokalizowac ja poprzez gps a juz za chwile uslyszymy odpowiedz, ze rzadzi tam WIdzew badz poprostu maja tam dobrze zorganizowany fc. niemozliwe jest aby calkowicie rzadzic Lodzia, a dodatkowo wladac setka miast w Polsce.

nie wiem po co wszyscy pisza o tym ukladzie, skoro sami zainteresowani zupelnie olewaja ten temat na tymze forum ? probujecie sami sie dowartosciowac ?
zalosne jest pisanie "Lech jest zalosna ekipa", na razie nikt tego niepotrafil uargumentowac. a juz zupelnie smieszy mnie pisanie o kompleksach tej ekipy wzgledem Legii - mysle, ze conajmniej dwa razy Lech piesciami pokazal co o tym sadzi.

a tak na zasadzie ciekawostki, bo przegladajac temat wielu wadzilo sie o to - zgoda GKS/KSG zostala przybita znacznie wczesniej niz mial miejsce mecz GKSu w Szczecinie.

nisc

Post autor: nisc » 30.08.2009, 19:37

jak juz o zgodzie KSG&GKS wspomniales to czy prawda jest ze rezygnacja z prowadzenia dopingu przez bardzo zasluzone postaci dla Gornika ma cos w zwiazku z przybiciem tej zgody?moze byc prv pzdr
TYBET JEST SERBSKI

rodrigocarbone

Post autor: rodrigocarbone » 30.08.2009, 20:57

cwaniak z PKSu pisze:Zastanawiające, że miejskość to główny argument wszystkich ekip, które są tymi drugimi w mieście. Jeśli chodzi o sukcesy klubu i ilość kibiców.
Kiedys te ekipy byly najpopularniejsze w swoich miastach. Nie jest tajemnica, ze przez wiele lat w Polsce byla komuna, podczas, ktorej wladza niszczyla wszystko, co polskie. Dzieki temu wybily sie kluby, na ktore komunisci patrzyli laskawym okiem. Ot, cala tajemnica... Mistrzostwa mozna zdobywac, ale historii nie zmieni sie nigdy :)

widzewiak_z_gor

Post autor: widzewiak_z_gor » 30.08.2009, 21:57

mapa_fizyczna_polski pisze:z calym szacunkiem, ale o ile sie nie myle pilka nozna to tylko jedna z sekcji sportowych klubu o nazwie ŁKS. biarac pod uwage wszystkie sekcje Widzew nie moze sie nawet rownac z drugim łodzkim klubem(ŁKS).
no chyba, ze mowimy o samej pilce to ok, faktycznie RTS jest bardziej utytulowany.
o ilosci kibicow rowniez nie ma sie co wypowiadac, bo jesli Widzew rzadzi badz poprostu jest liczny w kazym miescie w Polsce to jasno z tego wychodzi(np poprzez frekwencje), ze wiecej jest ŁKSu. ale to moze tylko "zludzenie optyczne" ktore spowodowali sami Widzewiacy - wystarczy zapytac o miejscowosc, ktora ciezko znalezc na mapie, trudno zlokalizowac ja poprzez gps a juz za chwile uslyszymy odpowiedz, ze rzadzi tam WIdzew badz poprostu maja tam dobrze zorganizowany fc. niemozliwe jest aby calkowicie rzadzic Lodzia, a dodatkowo wladac setka miast w Polsce.
Bez obrazy ale zajmij się swoim "podwórkiem" i przestań wypisywać bzdury.
Post do wywalenia i przepraszam za rozmycie.
-= Kobiety sa z Wenus, faceci z Marsa a kibice z Młyna. =-

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 30.08.2009, 22:13

nisc pisze:jak juz o zgodzie KSG&GKS wspomniales to czy prawda jest ze rezygnacja z prowadzenia dopingu przez bardzo zasluzone postaci dla Gornika ma cos w zwiazku z przybiciem tej zgody?moze byc prv pzdr
Wymiana pokoleń w gnieździe.

Sztygar

Post autor: Sztygar » 30.08.2009, 22:23

To po ch** ten temat ? Niszczą mnie wypowiedzi ,,po co sie wypowiadacie,, ,,po co to ,, ,,KMWTW,,
Jeżeli tak to straciło ono sens ...

ps. Ja jestem pewien że nie jeden taki kibic z 30 osobowej wioski jest lepszy od wielkomiejskiego komercyjnego chuligana który zawsze wie najlepiej co sie dzieje w tym kraju.

Ja chciałbym wiedzieć taką rzecz , w jakich latach Odra Wodzisław miała zgode/układ z Rakowem Cżestochowa ?

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 30.08.2009, 22:27

Sztygar pisze: Ja chciałbym wiedzieć taką rzecz , w jakich latach Odra Wodzisław miała zgode/układ z Rakowem Cżestochowa ?

Jeśli dobrze kojarze to padło to krótko po słynnej awanturze w spodku 1998
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

Sztygar

Post autor: Sztygar » 30.08.2009, 22:41

A plus minus od którego roku mogło cos byc na tej lini ? Podczas krótkiego wypadu w góry dosyć przytomny koleś przy piwie opowiadał że kontakt na tej linii trwał dobre kilkanaście lat i że do dziś w Wodzisławiu starsza wiara dobrze wspomina tamte czasy.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 30.08.2009, 22:48

Tego już nie wiem, pamiętam tylko opis kibica Rakowa z wyjazdu do Katowic który wspominał że już wtedy relacje z Odrą były słabiutkie i nic dziwnego że wkrótce układ padł.
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

nisc

Post autor: nisc » 30.08.2009, 22:52

Fighting Dragon Tokyo pisze:
nisc pisze:jak juz o zgodzie KSG&GKS wspomniales to czy prawda jest ze rezygnacja z prowadzenia dopingu przez bardzo zasluzone postaci dla Gornika ma cos w zwiazku z przybiciem tej zgody?moze byc prv pzdr
Wymiana pokoleń w gnieździe.
prosze Cie.....ok ujme pytanie inaczej, czy prawda jest ze spora a przynajmniej liczaca sie stazem i wiekiem grupa kibicow KSG nie za bardzo pozytywnie odniosla sie do zgody Gieksy z KSG, i ze obydwaj "gniazdowi starego pokolenia" rowniez do tej grupy naleza? jak juz wspomnialem moze byc prv...pozdro
TYBET JEST SERBSKI

analizator.pl

Post autor: analizator.pl » 30.08.2009, 22:59

Też doszły do mnie takie informacje jakie podał nisc. Wiem też, że starsza grupka GieKSiarzy nie specjalnie przychylnie sie do tej zgody odnosi. Ale jak to się mówi - idzie młode i one decyduje. 8)

nisc

Post autor: nisc » 30.08.2009, 23:08

zeby bylo jasne to ja nie mam zadnych esow do zgody KSG&GKS ( pozdro stara ekipa KSG z Czerwionki i Leszczyn i Gieksa z Burowca :P ) tylko chodzi mi o wyklarowanie sytuacji bo troche glupia sprawa kiedy ktos kto cale swoje zycie oddal za Gornika nagle rezygnuje z "funkcji" gniazdowego w okresie najwiekszego od 20 lat boomu kibicowskiego na Roosvelta....pozdro
TYBET JEST SERBSKI

holigans_krk

Post autor: holigans_krk » 30.08.2009, 23:47

Ja mam pytanie dotyczące Grudziądza bo ostatnio byłem u znajomych w tym mieście a mianowicie na każdym osiedlu spotkałem kogoś w barwach Widzewa stąd moje pytanie Skąd sie wzioł Widzew w tym mieście i jak dużą liczbę ma właśnie RTS w tym mieście jeśli chodzi o kibiców .

;)

Post autor: ;) » 30.08.2009, 23:50

Ile ich jest to nie wiem, ale mają tam bardzo mocną ekipę.

BobSwagger

Post autor: BobSwagger » 31.08.2009, 00:05

WfcG wspomaga często Elanę Toruń i ma z nią chyba układ, czasem też razem dymią, zgrabna ekipa :)
Internet Hooligans Group '09

rafalrks

Post autor: rafalrks » 31.08.2009, 00:37

jak wyglada sytuacja w Turku??

KaeS

Post autor: KaeS » 31.08.2009, 09:04

Sztygar pisze:Ja chciałbym wiedzieć taką rzecz , w jakich latach Odra Wodzisław miała zgode/układ z Rakowem Cżestochowa ?

Zgoda Odry z Rakowem trwała około rok. Oficjalnie padła po jednym z meczy w Częstochowie w 1998 roku. Od początku nie wszyscy z Rakowa byli zwolennikami tej zgody.
Może ktoś kompetentniejszy będzie chciał napisać coś więcej, bo to nie "moje czasy" ;)

B.

Post autor: B. » 31.08.2009, 12:13

stradivarius pisze:
rafalrks pisze:jak wyglada sytuacja w Turku??
Lech i Widzew.
A Tur Turek?? Jak bylismy sezon i 2 sezony temu, to jakaś 30 osobowa grupka z szalikami była tam widziana.

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 31.08.2009, 16:51

holigans_krk pisze:Ja mam pytanie dotyczące Grudziądza bo ostatnio byłem u znajomych w tym mieście a mianowicie na każdym osiedlu spotkałem kogoś w barwach Widzewa stąd moje pytanie Skąd sie wzioł Widzew w tym mieście i jak dużą liczbę ma właśnie RTS w tym mieście jeśli chodzi o kibiców .
Kiedyś był taki klub żużlowy GKM Grudziądz, który był Fan Clubem Widzewa. Były to czasy, gdy RTS grał w pucharach. Potem nie mam pojęcia co się stało z tym klubem, kibicami oraz czemu Olimpia nie lubi Widzewa. W każdym razie moim zdaniem to wszystko zaczęło się na żużlu ;]
Obrazek

zbigniew

Post autor: zbigniew » 31.08.2009, 16:56

B. pisze:
stradivarius pisze:
rafalrks pisze:jak wyglada sytuacja w Turku??
Lech i Widzew.
A Tur Turek?? Jak bylismy sezon i 2 sezony temu, to jakaś 30 osobowa grupka z szalikami była tam widziana.
Tur Turek to inna bajka.
Większość to Lech Poznań, z kilkoma wyjątkami z Widzewa.
Lecz ta druga ekipa rzadko spotykana.

dno

Post autor: dno » 31.08.2009, 21:33

cwaniak z PKSu pisze:
dno pisze: A Warta ma tyle wspólnego z ŁKSem , ze jest tradycyjnym klubem miejskim jak Polonia , my i Cracovia

Zastanawiające, że miejskość to główny argument wszystkich ekip, które są tymi drugimi w mieście. Jeśli chodzi o sukcesy klubu i ilość kibiców.
To nie jest argument ,tylko fakt historyczny.

ŁKS Warta czy Polonia sa polskimi klubami mieszczańskimi o rodowodzie przedwojennym.

A drugimi to może dla Ciebie jestesmy z perspektywy PKSu to całkiem naturalne , że tak myslisz i wierzysz w to.

Bez odbioru , bo rozmywamy temat

zych

Post autor: zych » 01.09.2009, 09:07

zbigniew pisze: ...Tur Turek to inna bajka....
A mógłby ktoś ją opowiedzieć?
Autonomia dla Śródmieścia

zbigniew

Post autor: zbigniew » 01.09.2009, 11:36

zych pisze:
zbigniew pisze: ...Tur Turek to inna bajka....
A mógłby ktoś ją opowiedzieć?

Są to osoby ,które zajmują się tylko Turem.
Prowadza doping, organizują swoje wyjazdy.
Nie są związani z fan clubami wcześniej opisywanych drużyn.

schab

Post autor: schab » 01.09.2009, 23:28

BobSwagger pisze:

Jak jest na linii BKS Bielsko - Legia?
Żadnej zgody nie ma, jak również układu. 2 lata temu po meczu Zagłębie-Legia kilka spięć było z BKS-em, a na meczu chcieli się z nami barwami wymieniać :roll:

che fujara
Moderator

Post autor: che fujara » 01.09.2009, 23:46

w takim razie kiedy padła? bo z tego co wiem to w marcu jeszcze Legia m.in. właśnie z BKSem Bielsko odwiedziły turniej w Kielcach.

leniwiec

Post autor: leniwiec » 01.09.2009, 23:47

16 maja nie slyszales ?

januszzwasem

Post autor: januszzwasem » 02.09.2009, 00:09

Czy jest Warszawie jakaś ekipa nie sympatyzująca z Legią i nie antyKSP?
yeyo pisze:
jego twarz kojarzy mi sie z psychopatą, zbokiem, potencjalnym pedofilem

rodrigocarbone

Post autor: rodrigocarbone » 02.09.2009, 01:18

Teoretycznie Gwardia Warszawa jest neutralna.

hool1995

Post autor: hool1995 » 02.09.2009, 20:43

Gwardia zawsze była kojarzona z Polonią jak i milicją. Często serio, często typowo dla napinki i żartów kierowanych w stronę chłopaków z Konwiktorskiej. Teraz chyba nic się tam nie dzieje.

Co do mniejszych drużyn w Warszawie pozostaje mi wkleić link: [link] (avast wywalił mi wirusa, więc ostrzegam)

Tam jest rzetelnie wszystko opisane. Istnieje forum na którym można znaleźć wiele ciekawostek, relacji itp.

Niby są tam jakieś zgody, kosy, ale i tak są to ekipy prolegijne.

Kilka stron wcześniej padło pytanie o CSKA. To już w ogóle egzotyka hehe. Na turnieju chyba żadnym nie byli (ale już nie pamiętam) i generalnie jak ktoś się pojawiał to również poprzez prywatne kontakty jakich wiele.

kelert

Post autor: kelert » 02.09.2009, 20:50

rodrigocarbone pisze:Teoretycznie Gwardia Warszawa jest neutralna.
chciala byc,takie mieli goscie plany ale szybko im bodajze Hutnik wybil,teraz zero kibicowania na Gwardii,barw itd,ekip jako takich jest sporo,maja wzloty i upadki kiedys Olimpia teraz gorzej,Ursus,reszta to folklor

kelert

Post autor: kelert » 02.09.2009, 20:54

hool1995 pisze:Gwardia zawsze była kojarzona z Polonią
totalny idiotyzm,chcieli isc trzecia droga,pewnie Polonia im po cichu kibicowala,logiczne chyba .ale zero kontaktow bo z kim na Gwardii/

Baader 06

Post autor: Baader 06 » 02.09.2009, 20:56

che fujara pisze:w takim razie kiedy padła? bo z tego co wiem to w marcu jeszcze Legia m.in. właśnie z BKSem Bielsko odwiedziły turniej w Kielcach.
Z Zagłębiem , a nie z BKS-em.

Nemo

Post autor: Nemo » 02.09.2009, 21:27

Baader 06 pisze:
che fujara pisze:w takim razie kiedy padła? bo z tego co wiem to w marcu jeszcze Legia m.in. właśnie z BKSem Bielsko odwiedziły turniej w Kielcach.
Z Zagłębiem , a nie z BKS-em.
BKS też był.

Zablokowany