Komentarze 30-31 Maja 2009
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze 30-31 Maja 2009
wg mnie na frekwencje ma wpływ co najmniej kilka czynników.
- atrakcyjnośc przeciwników
- jakośc/skutecznośc gry
- moda na dany klub (marketing)
W Poznaniu, Kielcach, Cracovii czy Zabrzu w ostatnich sezonach po latach posuchy zapanowała moda na piłkę. Do tego dobre wyniki jakie zespóły te uzyskiwały w swoich ligach sprawiły że stadiony te odzyły. O tyle i o ile w Kielcach czy Poznaniu walczyło sie w tym sezonie w czubie lig to w Zabrzu wejście Allianz, wielkie plany, Kasperczak nadal utrzymywały boom na Górnik. Znacznie gorzej wyglądało to na Cracovii gdzie po kilku sezonach euforii atmosfera wokół klubu sie wyciszyła za to w góre poszedł znowu ich lokalny rywal.
Mysle że o ile sytuacja na Gorniku sie nie zmieni i nadal będa tam walic tłumy ludzi bo klub bedzie pewnie w czubie 1 ligi to Cracovii taki spadek może tylko przynieśc korzysci (i pewnie kilku innym ekipom tez by przyniósł o ile byłby on krotkotrwały)
- atrakcyjnośc przeciwników
- jakośc/skutecznośc gry
- moda na dany klub (marketing)
W Poznaniu, Kielcach, Cracovii czy Zabrzu w ostatnich sezonach po latach posuchy zapanowała moda na piłkę. Do tego dobre wyniki jakie zespóły te uzyskiwały w swoich ligach sprawiły że stadiony te odzyły. O tyle i o ile w Kielcach czy Poznaniu walczyło sie w tym sezonie w czubie lig to w Zabrzu wejście Allianz, wielkie plany, Kasperczak nadal utrzymywały boom na Górnik. Znacznie gorzej wyglądało to na Cracovii gdzie po kilku sezonach euforii atmosfera wokół klubu sie wyciszyła za to w góre poszedł znowu ich lokalny rywal.
Mysle że o ile sytuacja na Gorniku sie nie zmieni i nadal będa tam walic tłumy ludzi bo klub bedzie pewnie w czubie 1 ligi to Cracovii taki spadek może tylko przynieśc korzysci (i pewnie kilku innym ekipom tez by przyniósł o ile byłby on krotkotrwały)
-
TYLKO PASY
Tak było, nic mnie nie ponioslo. Na wyjazdach w sezonie po awansie pamiętam, że tylko Legia miała lepsze wyjazdy, jak nie wierzysz to poszukaj sobie jakieś "to my kibice" z tamtego okresu. Doping Wisła też miała wtedy słaby, my mieliśmy jeden z lepszych w lidze.carlito pisze:TYLKO PASY z ta frekwencja porownywalna do Wisly to troche Cie ponioslo nie wspominajac juz o dopingu i wyjazdachTy to tak na powaznie pisales? zejdz kolego na ziemie.
Nasze liczby wyjazdowe:
Sezon 2004/2005 ( pierwszy po awansie )
Zaglebie Lubin - 200 osób
Górnik Łęczna - 320 osób
Legia Warszawa - 400 osób pod sektorem gości
Lech Poznań - 600 osób
Wisła Kraków - 520 osób
GKS Katowice - 750 osób
Pogoń Szczecin - 40 osób
Amica Wronki - 150 osób
Wisła Płock - 35 osób
Polonia Warszawa - 180 osób
Groclin Grodzisk Wlkp. - 100 osób
Górnik Zabrze - 350 osób
Odra Wodzisław - 300 osób ( wtedy mecz się nie odbył )
Myślę, że w tym sezonie była to średnia krajowa, na pewno nie tak źle i na pewno nie najlepiej w lidze.
Sezon 2004/2005 ( pierwszy po awansie )
Zaglebie Lubin - 200 osób
Górnik Łęczna - 320 osób
Legia Warszawa - 400 osób pod sektorem gości
Lech Poznań - 600 osób
Wisła Kraków - 520 osób
GKS Katowice - 750 osób
Pogoń Szczecin - 40 osób
Amica Wronki - 150 osób
Wisła Płock - 35 osób
Polonia Warszawa - 180 osób
Groclin Grodzisk Wlkp. - 100 osób
Górnik Zabrze - 350 osób
Odra Wodzisław - 300 osób ( wtedy mecz się nie odbył )
Myślę, że w tym sezonie była to średnia krajowa, na pewno nie tak źle i na pewno nie najlepiej w lidze.
TYLKO PASY - Wisła w tamtym sezonie sprzedała komplet karnetów i na każdym meczu ligowym było ok 10 tyś osób. Jeśli próbujesz domniemywać, że Cracovia miała lepszą frekwencje, to albo masz krótką pamięć, albo celowo wciskasz farmazon. Obawiam się jednak, że po prostu żyjesz z kolegami po szalu w jakimś wirtualnym świecie.
2004 rok - ledwo 5 lat minęło, a ty już przeinaczasz. Fakt, że był to wasz najlepszy sezon z ostatnich, ale jeśli chodzi o frekwencje, wyjazdy, oprawy, doping to się nawet do Wisły ( a co dopiero Legii czy Widzewa ) nawet nie zbliżyliście.
O innych sprawach się nie wypowiadam.
2004 rok - ledwo 5 lat minęło, a ty już przeinaczasz. Fakt, że był to wasz najlepszy sezon z ostatnich, ale jeśli chodzi o frekwencje, wyjazdy, oprawy, doping to się nawet do Wisły ( a co dopiero Legii czy Widzewa ) nawet nie zbliżyliście.
O innych sprawach się nie wypowiadam.
TRŚL w drodze na ostani mecz ekstraklasy.
http://www.youtube.com/watch?v=e07sOT_6" target="_blank ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=e07sOT_6" target="_blank ... r_embedded
Wklejam jeszcze raz bo nie ma opcji edytuj mozna usunąc mój wczesniejszy post.
TRŚL
http://www.youtube.com/watch?v=e07sOT_6 ... r_embedded" target="_blank
TRŚL
http://www.youtube.com/watch?v=e07sOT_6 ... r_embedded" target="_blank
Standard to wasze odpowiedzi w temacie na temat frekfencji i innych działań na Cracovii. Napisałem jakie były liczby wyjazdowe parę postów wyżej i na tym można zakończyć temat. Nie uważamy, że byliśmy w czołówce ligi wyjazdowej jak to kolege ładnie ubarwił.nikczemny pisze:wns pisze: Obawiam się jednak, że po prostu żyjesz z kolegami po szalu w jakimś wirtualnym świecie.![]()
Standard - parę lat po fakcie tu się tak napisze, tam się tak srobnie i ludzie zaczynają w to wierzyć.
W kółko będziemy słuchać o JEDNYM meczu z Koroną (oczywiście za każdym razem ubranym ładnie w słowa "na przykład mecz z Koroną"), teraz o "przykładowym" meczu ze Szczakowianką - oczywiście oba "przykładowe" mecze to ostatnie mecze sezonów "awansowych".
Te porównywalne frekwencje to 5200 u Was i 9000 na Wiśle.
Chyba że uważasz że 90minut, telegazeta, onet, gazeta krakowska mylą się w cyfrach tylko w Waszym przypadku ze znanych sobie powodów dążąc d waszgo upadku i upokorzenia w oczach całego świata ale wtedy wróć do pierwszej linijki tego posta i do cytatu
[quote="cknpl"]Nasze liczby wyjazdowe:
Sezon 2004/2005 ( pierwszy po awansie ) Cracovia Wisła
Zaglebie Lubin - 200 osób 240
Górnik Łęczna - 300 osób 244
Legia Warszawa - 400 osób pod sektorem gości 601
Lech Poznań - 600 osób zakaz
Wisła Kraków - 520 osób 380 na Ksc
GKS Katowice - 700 osób 600
Pogoń Szczecin - 33 osób 200
Amica Wronki - 150 osób 53
Wisła Płock - 35 osób 215
Polonia Warszawa - 180 osób 160
Groclin Grodzisk Wlkp. - 50 osób 194
Górnik Zabrze - 400 osób 1100
Odra Wodzisław - 250 osób ( wtedy mecz się nie odbył ) 235
3818 4222
W rankingu ultras Wisła 1 miejsce Cracovia 13. Liczby i ranking według Tmk.
Liczb u siebie na stadionie nawet nie ma co porównywac:)
Jedyny sezon w którym liczbami udało wam sie tylko zblizyć:)
"w 2 lidze mieliśmy porównywalną frekwencję z Wisłą, która walczyła o mistrzostwo. Po awansie było bardzo dobrze i mieliśmy nadal porównywalną frekwencje z Wisłą .Przy czym w dopingu byliśmy lepsi"
Sezon 2004/2005 ( pierwszy po awansie ) Cracovia Wisła
Zaglebie Lubin - 200 osób 240
Górnik Łęczna - 300 osób 244
Legia Warszawa - 400 osób pod sektorem gości 601
Lech Poznań - 600 osób zakaz
Wisła Kraków - 520 osób 380 na Ksc
GKS Katowice - 700 osób 600
Pogoń Szczecin - 33 osób 200
Amica Wronki - 150 osób 53
Wisła Płock - 35 osób 215
Polonia Warszawa - 180 osób 160
Groclin Grodzisk Wlkp. - 50 osób 194
Górnik Zabrze - 400 osób 1100
Odra Wodzisław - 250 osób ( wtedy mecz się nie odbył ) 235
3818 4222
W rankingu ultras Wisła 1 miejsce Cracovia 13. Liczby i ranking według Tmk.
Liczb u siebie na stadionie nawet nie ma co porównywac:)
Jedyny sezon w którym liczbami udało wam sie tylko zblizyć:)
"w 2 lidze mieliśmy porównywalną frekwencję z Wisłą, która walczyła o mistrzostwo. Po awansie było bardzo dobrze i mieliśmy nadal porównywalną frekwencje z Wisłą .Przy czym w dopingu byliśmy lepsi"
TEL nie można się posiłkować TMK nie wiesz o tym,tak samo jak innymi źródłami które podają frekwencje itp,poprostu musisz przyjść na Kałuży 1 i sam policzyć 
-
Public Enemy
W Krakowie się wychodzi na pole 
No bo na dwór wychodzi szlachta, a na pole chłopi ;P
sorki a offtopic ale i tak nikt tu nie pisze na temat
sorki a offtopic ale i tak nikt tu nie pisze na temat
a na śląsku na plac to już wogóle ani nie szlachta ani nie chłopi
a jeżeli można skomentować tu dzisiejszą decyzję w sprawie ŁKS to jednak dobrze mieć tak jak Cracovia swojego człowieka w komisji.dlatego mam nadzieję że kto nie będzie grać z Pasami w barażu to z nimi wygra
Najlepiej wprowadzić zakaz pisania w relacjach frekwencji na stadionach (chyba, że w niższych ligach), bo po pierwsze to nie ma większego znaczenia, a po drugie każdy to może znaleźć na onecie, 90minut i innych
Łysy tylko że ta osoba o której mówię była przewodniczącym tej komisji,a przy okazji jest wychowankiem Cracovii to tak jak w firmie,masz radę nadzorczą a i tak decydujący głos ma szef.
Za chwilę napiszesz że zdegradowano ŁKS tylko po to żeby utrzymać Cracovię. Przypominam tylko że degradację przybito jak Cracovia nie była jeszcze na miejscu barażowym, a dzisiaj nie uwzględniono odwołania. Oczywiście ŁKS-owi należy się ekstraklasa i jako kibic Cracovii uważam że mój klub niezasłużenie będzie kopał w barażach. Niestety nie od dzisiaj, a od kilku sezonów wstecz z ligi nie spadają Ci którzy się nie utrzymali tylko Ci których się wywala i kilka ekip wie o tym że ich drużyna dzisiaj nie ejst tam gdzie powinna.nicpon 88 pisze:a na śląsku na plac to już wogóle ani nie szlachta ani nie chłopia jeżeli można skomentować tu dzisiejszą decyzję w sprawie ŁKS to jednak dobrze mieć tak jak Cracovia swojego człowieka w komisji.dlatego mam nadzieję że kto nie będzie grać z Pasami w barażu to z nimi wygra
PS. Możesz mi napisać co to za człowiek Cracovii był w komisji? Może być priv, bo szczerze to tutaj pierwsze czytam.
Ile osób liczy FC Górnika z Rudy?
-
parzystokopytny
po raz któryś pytam , po co to forum ?! skoro niektórym tutaj przeszkadza , że jedni piszą o Krk , a jedni pytają ile ma FC Górnika z Rudy ... 
JSC pisze:Za chwilę napiszesz że zdegradowano ŁKS tylko po to żeby utrzymać Cracovię. Przypominam tylko że degradację przybito jak Cracovia nie była jeszcze na miejscu barażowym, a dzisiaj nie uwzględniono odwołania. Oczywiście ŁKS-owi należy się ekstraklasa i jako kibic Cracovii uważam że mój klub niezasłużenie będzie kopał w barażach. Niestety nie od dzisiaj, a od kilku sezonów wstecz z ligi nie spadają Ci którzy się nie utrzymali tylko Ci których się wywala i kilka ekip wie o tym że ich drużyna dzisiaj nie ejst tam gdzie powinna.nicpon 88 pisze:a na śląsku na plac to już wogóle ani nie szlachta ani nie chłopia jeżeli można skomentować tu dzisiejszą decyzję w sprawie ŁKS to jednak dobrze mieć tak jak Cracovia swojego człowieka w komisji.dlatego mam nadzieję że kto nie będzie grać z Pasami w barażu to z nimi wygra
PS. Możesz mi napisać co to za człowiek Cracovii był w komisji? Może być priv, bo szczerze to tutaj pierwsze czytam.
Tutaj odpowiedź http://www.sport.pl/sport/1,78983,4369790.html" target="_blank
czy Wy naprawde myslicie ze ŁKS spadnie??? juz nie pamietacie jak bylo dwa sezony temu z Polonia B??? do ostatniej chwili bylo mowione ze nie dostana licencji a tu prosze...
-
Jackdaniels
I co poniektorzy z Was popieraja haslo
"Against modern football"?
Zal mi Was
P.s. Post jest w odniesieniu do popierania decyzji w sprawiespadku eLksy
Sorry za brak polskich liter
"Against modern football"?
Zal mi Was
P.s. Post jest w odniesieniu do popierania decyzji w sprawiespadku eLksy
Sorry za brak polskich liter
Moim zdaniem jezeli ŁKS nie spełniał wymogów licencyjnych to powinien leciec,tylko ze awans powinna otrzymać 3 druzyna 1 ligi a czwarta druzyna grac w barazach.Bo ten przepis jest bez sensu co roku moze byc jakis dym z licencjami ,przekupstwami i nikt wtedy nie będzie spadał na boisku tylko będzie sie to odbywać przy zielonym stoliku.
CIESZY ZE NA TYM FORUM SA TAK TRZEŹWO I OBIEKTYWNIE MYŚLĄCY UŻYTKOWNICY JAK MARRAS. TYM BARDZIEJ ŻE JEST Z ARKI I WIADOMOŚĆ O SPADKU eŁKSy POWINNA GO CIESZYĆ. POZDRO
ale baraż będzie bardzo ciekawy,nawet będzie miał swój oficjalny hymn WTSK,nie wiem jak Wy ale według mnie zwycięsko z obu stron pokaże się Korona
-
Patriota_ZS
Na wracajacych kibiców Zagłebia ustawia się FC Ruchu z Zawiercia i chyba Myszkowa3220 pisze:3220 pisze:Co sie działo wczoraj około 18-19 w Łazach ?
Pomyliło mi sie chodzilo mi o chruszczobród ??
Po krótkiej wymianie zdań Ruch pali wroty
Patriota_ZS pisze:Na wracajacych kibiców Zagłebia ustawia się FC Ruchu z Zawiercia i chyba Myszkowa3220 pisze:3220 pisze:Co sie działo wczoraj około 18-19 w Łazach ?
Pomyliło mi sie chodzilo mi o chruszczobród ??
Po krótkiej wymianie zdań Ruch pali wroty
Jak juz opisujesz to opisuj rzetelnie.... wypadałoby dodac ze Zagłebia fc 30 + ekpiy BB 50osób - od nas 25osób.....taki mały szczegół tylko
No pewno żadnej różnicy nie ma między fcZ a ekipą BB'97.
-
Patriota_ZS
Pytał sie 3220 co się działo więc mu odpowiedziałem, nikt o liczby nie pytał wiec nie opisywałem tego bo uważam to za zbędne nie pykło wam i tyle niema co się żalićZawieRcie pisze:
Jak juz opisujesz to opisuj rzetelnie.... wypadałoby dodac ze Zagłebia fc 30 + ekpiy BB 50osób - od nas 25osób.....taki mały szczegół tylko
co do liczb wiadomo ,że było nas wiecej niż was ale zgrubsza przesadziłes z tymi liczbami
pozdro