Komentarze 30-31 Maja 2009

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Liverpool

Re: Komentarze 30-31 Maja 2009

Post autor: Liverpool »

TylkoHutnik pisze:Unia Tarnów – Hutnik Kraków 2-3 31/o5/2oo9

Po zamieszaniu ze strony Zakładowego Klubu Sportowego Unia Tarnów i wycofaniu się z wcześniej przyznanej nam puli 800 biletów (została obcięta do 500) byliśmy zmuszeni już na początku maja zamknąć definitywnie listy wyjazdowe. Ostatecznie pojawiamy się w Tarnowie na trzy godziny przed meczem w liczbie 550 osób (w tym: 80 GKS Jastrzębie, 12 Magdeburg, oraz gościnnie 3 Bałtyk Gdynia i 2 Ruch Chorzów) w wiadomym celu… Wszyscy ubrani w jednakowe biało – błękitno - niebieskie szarfy w pasy.

Wieszamy 2 flagi: Nowa Huta i łączoną HKS & GKS J. Płonie też kilka szalików i koszulek Wisły. Unia prezentuje się na swoje warunki godziwie i pali jeden szalik. Dobrze rozdali 1000 darmowych wejściówek jakie otrzymali od Prezesa Unii… Większość rozprowadzili chyba wśród ministrantów archidiecezji tarnowskiej bo ich młyn choć liczny to sprawiał wrażenie ciotowatego. Dopingowali a nawet odpalali saletrę (pfff…) ale wrażenia ciotowatego pozostało. Tym bardziej, że pierdolili głupoty w stylu „ Nic nie znaczycie, w Krakowie nic nie znaczycie” jakby komuś z naszej bandy zależało, żeby w Krakowie coś znaczyć! Mamy swoje terytorium, Nową Hutę. Dzielnicę zamieszkałą przez blisko 300 000 mieszkańców. To więcej niż nie jedne znane dobrze miasto. Więc dlatego traktujemy to jak nasze miasto i nasz teren, o który doskonale wiemy, że walczyć musimy każdego dnia. Nic nam do Krakowa. Niech rżną się jak lubią na sprzęty. My trzymamy z Jastrzębiem i mocno zaciśnięte pięści. Uznaje naszą odpowiedź „Nic nie znaczycie, bez Wisły nic nie znaczycie!” za wystarczający komentarz do sprawy.

Po stronie Unii zauważalna spora grupa Karpat Krosno, na pewno był też pozdrawiany Glinik Gorlice. Niewielka flaga Wisły z Wadowic sygnalizowała, że są obecni fani białej gwiazdy ale na pewno nie w liczbie większej niż sympatycy z Krosna…

Mecz z obustronnymi bluzgami. Wygrany trochę od "niechcenia" przez Piłkarską Reprezentację Nowej Huty, której piłkarze rozpoczęli mecz podbiegając do naszego sektora i inicjując klubową pieśń. Potem kontrolowali przebieg wydarzeń na murawie utrzymując dwu bramkową przewagę i gdy rywal strzelał gola kontaktowego, wówczas Hutnik „znów” zrywał się do gry cyk brameczka i „znów” luzik… Szkoda bo można ich było rozjechać jak się już pofatygowaliśmy w ponad pół tysiąca. Ale baraże o drugą ligę mamy i cel został osiągnięty!

Po meczu gorące podziękowanie piłkarzy kibicom Hutnika i vice versa oraz krótkie spięcie wzrokowe z napinającymi się autochtonami, którzy opuścili obiekt. Posypały się kamienie a gdy pierwsi od nas wysypywali się przez zdemolowane ogrodzenie na ulicę to panowie od porządku siali popłoch w szeregach miejscowych.
Wracamy znudzeni. Podziękowania dla Przyjaciół za wsparcie!
Po pierwsze to Wy chcielsicie 800 a zarzad chcial Wam dac 600. Policja zgodzila sie poczatkowo tylko na 500 lecz zarzad wywalczyl ze dostaliscie jednak te 600.
Po drugie nie bylo zadnych darmowych biletow :roll: Wydrukowano 1000 pamiatkowych biletow ktore zastapily tradycyjne paragony.
Tyle...
iparts.pl
kosacki

Post autor: kosacki »

Wisła & Śląsk
(Oprawa, doping, atmosfera..)
http://www.youtube.com/watch?v=CRB2i2SG39s" target="_blank
Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

Liverpool pisze:Po pierwsze to Wy chcielsicie 800 a zarzad chcial Wam dac 600. Policja zgodzila sie poczatkowo tylko na 500 lecz zarzad wywalczyl ze dostaliscie jednak te 600.
Po drugie nie bylo zadnych darmowych biletow :roll: Wydrukowano 1000 pamiatkowych biletow ktore zastapily tradycyjne paragony.
Tyle...
Po pierwsze chcieliśmy maksymalną dostępną ilość a Zarząd ZKS Unia obiecał, że o powiększeniu puli pogadamy, jeśli sprzedamy 800 biletów.
Po drugie w połowie kwietnia zmienił zdanie i (na wniosek policji) ograniczył ilość do 500 sztuk.
Po trzecie na skutek wielu argumentów postanowił tę pulę powiększyć o 100 dodatkowych biletów.

No chyba że TY lepiej wiesz ile MY chcieliśmy biletów. W takim wypadku nie będę polemizował bo najwyraźniej jeden z nas ma kuku.
Liverpool

Post autor: Liverpool »

Hutnicze pisze:
Liverpool pisze:Po pierwsze to Wy chcielsicie 800 a zarzad chcial Wam dac 600. Policja zgodzila sie poczatkowo tylko na 500 lecz zarzad wywalczyl ze dostaliscie jednak te 600.
Tyle...
Po pierwsze chcieliśmy maksymalną dostępną ilość a Zarząd ZKS Unia obiecał, że o powiększeniu puli pogadamy, jeśli sprzedamy 800 biletów.
Po drugie w połowie kwietnia zmienił zdanie i (na wniosek policji) ograniczył ilość do 500 sztuk.
Po trzecie na skutek wielu argumentów postanowił tę pulę powiększyć o 100 dodatkowych biletów.

No chyba że TY lepiej wiesz ile MY chcieliśmy biletów. W takim wypadku nie będę polemizował bo najwyraźniej jeden z nas ma kuku.
To w takim razie pewnie bylo tak jak piszesz, a ja mialem zle info. Bez napinki.
3220

Post autor: 3220 »

Co sie działo wczoraj około 18-19 w Łazach ?
Niko_WAW

Post autor: Niko_WAW »

Można prosić zdjęcie gdzie widać ok.2300 kibiców Widzewa w Płocku? Bo do tej pory widziałem chyba te sprzed meczu...

Dobry wyjazd Polonii do Zabrza (150).
Kolumbia

Post autor: Kolumbia »

http://i39.tinypic.com/20az9k6.jpg" target="_blank" target="_blank

zdjecie i tak nie obejmuje wszystkich.
ostatni mecz, blisko, po zatym od wielu miesiecy RTS jezdzi bardzo dobrze, wiec liczba nie powinna dziwic ;)
pijzemna

Post autor: pijzemna »

Widzew wykupil cos kolo 1,5 tys. wejsciowek - liczba czyto informacyjna (za http://www.nafciarze.net" target="_blank" target="_blank)

http://i39.tinypic.com/20az9k6.jpg" target="_blank" target="_blank
paquito

Post autor: paquito »

A Wy dalej się podniecacie spadkiem! Pewnie,że jest mi szkoda, ale widzę w tym również plusy!!!!

Przede wszystkim w ogóle sobie pojeździmy co niestety w tej rundzie dane nam nie było!!(remonty w ekstraklasie) A Wy??? :wink: Po drugie ja się cieszę z wyjazdów w nowe miejsca bo czy 15 raz na Legii czy Wiśle wzbudza takie emocje jak perspektywa wizyty w Stalowej Woli, Lublinie czy Nowym Sączu!!!! 8)

Będzie dobrze! Pomartwimy się za rok jak nie wrócimy! :wink:
zych

Post autor: zych »

nicpon 88 pisze:...nie będzie derbów śląska,będą derby dolnego śląska...
Po pierwsze - Dolny Śląśk to też Śląśk. Równie dobrze mecze pomiędzy Śląskiem i Zagłębiem Lubin można nazwać derbami Śląska. Po drugie debry Górnego Śląska to nie tylko mecz pomiędzy Ruchem i Górnikiem. Wodzisław Śląśki, Bytom oraz Gliwice to również miasta położone na Górnym Śląsku.

W Polsce mieszkasz a geografi nie znasz.
P1945G

Post autor: P1945G »

zych pisze:
nicpon 88 pisze:...nie będzie derbów śląska,będą derby dolnego śląska...
Po pierwsze - Dolny Śląśk to też Śląśk. Równie dobrze mecze pomiędzy Śląskiem i Zagłębiem Lubin można nazwać derbami Śląska. Po drugie debry Górnego Śląska to nie tylko mecz pomiędzy Ruchem i Górnikiem. Wodzisław Śląśki, Bytom oraz Gliwice to również miasta położone na Górnym Śląsku.

W Polsce mieszkasz a geografi nie znasz.
Ogolnie to chyba chodzi o to, ze derby derbom nierowne. Nie ma co porownywac meczu Gornik - Ruch do calej reszty kombinacji.
nicpon 88

Post autor: nicpon 88 »

Zych nie znam widocznie,jeżeli tak Tobie pasuje:)
no ale chodziło o to że nie będzie WIELKICH DERBÓW GÓRNEGO ŚLĄSKA
jablerr

Post autor: jablerr »

Styl i forma relacji Hutnika jak z zinów rodem z lat 90-dziesiątych. Mam pytanie do jakiegoś ogarniętego fana Hutnika. Ostatnio bardzo podkreślacie, że walczycie honorowo, na ręce i brzydzicie się sprzętem. Czy jest to jakieś oficjalne stanowisko, a jeśli tak to kiedy zostało podjęte. Bo ja w pamięci mam typka z Hutnika (ksywką służę na priv) który jakieś 3 lata temu w sytuacji zagrożenia zapamiętale zaczął wywijać toporkiem. Pytania nie traktujcie jako napinki, po prostu jestem ciekawy, czy uzgodniliście jakieś stanowisko dotyczące używalności sprzętu w Kraku, bo jeśli chcecie mi powiedzieć, że Hutnik zawsze obywał się bez zabawek to ja... Wam nie wierzę :wink:
tcz

Post autor: tcz »

jablerr pisze:Styl i forma relacji Hutnika jak z zinów rodem z lat 90-dziesiątych. [...]
I o to chodzi! :wink: Az miło sie czyta :wink:
Szacunek panowie
pompka

Post autor: pompka »

Hutnik nadal używa sprzętu
3220

Post autor: 3220 »

3220 pisze:Co sie działo wczoraj około 18-19 w Łazach ?

Pomyliło mi sie chodzilo mi o chruszczobród ??
Paradox

Post autor: Paradox »

Widzew konkret wyjazd. Jak to jest wkońcu kto spada obok Górnika PZPN podaje, ze ŁKS bo nie dostał licencji, a Ekstraklasa S.A że Cracovia ??
+GKSK-CE+
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: +GKSK-CE+ »

Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

(...) po prostu jestem ciekawy, czy uzgodniliście jakieś stanowisko dotyczące używalności sprzętu w Kraku, bo jeśli chcecie mi powiedzieć, że Hutnik zawsze obywał się bez zabawek to ja... Wam nie wierzę
W Krakowie podobno jest tylko jedna ekipa, która podpisała pakt. Podobno obowiązuje on wyłącznie w stosunku do ekip honorowych. Ale ja się nie znam więc nie odpowiem na Twoje "beznapinkowe" pytanie.
Olsztynianin
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Olsztynianin »

moglby ktos potwierdzic info o grillu na lini Lomza - Bialystok? Bo jesli prawda jest umowiona ustawka 70x70 i takie, a nie inne zachowanie "Jagi" to chwaly im to nie przynosi :shock:
Malibu

Post autor: Malibu »

Co to za stadion na którym grała Gieksa Katowice w weekend z Podbeskidziem???
M.1906

Post autor: M.1906 »

Malibu pisze:Co to za stadion na którym grała Gieksa Katowice w weekend z Podbeskidziem???

Victoria Jaworzno.
Enter#

Post autor: Enter# »

Moim SUBIEKTYWNYM zdaniem , Widzewa 2 300 nie było, gdzieś o 5 setek mniej. Chyba ze własnie tyle nie weszło na stadion (?)
power ranger

Post autor: power ranger »

moglby ktos potwierdzic info o grillu na lini Lomza - Bialystok? Bo jesli prawda jest umowiona ustawka 70x70 i takie, a nie inne zachowanie "Jagi" to chwaly im to nie przynosi
W ostatni dzień maja doszło do grzybobrania dwóch ekip: Jagiellonia oraz ŁKS Łomża. W tym dniu pogoda nie rozpieszczała i "zawody w zbieraniu" zostały rozegrane w ulewie. Wygrana Jagi.

z szalikowcy.com
isis

Post autor: isis »

Olsztynianin pisze:moglby ktos potwierdzic info o grillu na lini Lomza - Bialystok? Bo jesli prawda jest umowiona ustawka 70x70 i takie, a nie inne zachowanie "Jagi" to chwaly im to nie przynosi :shock:
Gdzieś coś usłyszałes i siejesz jakiś domysły o jakichś zachowaniach
daniswa

Post autor: daniswa »

jest to stadion miejski w Jaworznie
Kibic z kraju

Post autor: Kibic z kraju »

Co się działo w Żarach podczas wizyty Chrobrego?Podobno część ekipy Chrobrego dostała wyroki i siedzi w areszcie a ze stadionu wygonili wszystko co się ruszało?
jablerr

No, jak ktoś w ramach gościny dostaje "2 browary i 3 szlugi na drogę"... :lol:
radekKKS

Post autor: radekKKS »

Nie rozumiem jednej rzeczu co jest takiego wspaniałego dla kibica Ruchu czy Wisły że ich największy wróg spadł do I ligi to że w następny sezon nie będą grać WDŚ czy Świętej Wojny?? Mi tam było szkoda w tamtym sezonie że spadł Widzew a jeszcze bardziej bym żałował gdyby spadła Wisła czy Legia...
MuRPhY

Post autor: MuRPhY »

radekKKS pisze:Nie rozumiem jednej rzeczu co jest takiego wspaniałego dla kibica Ruchu czy Wisły że ich największy wróg spadł do I ligi to że w następny sezon nie będą grać WDŚ czy Świętej Wojny?? Mi tam było szkoda w tamtym sezonie że spadł Widzew a jeszcze bardziej bym żałował gdyby spadła Wisła czy Legia...
ja Ci odpowiem... zycie poza Ekstraklasa roznie sie uklada... Wy ktorzy nie macie bezposredniego derbowego rywala zyjecie tylko tymi meczami ze znienawidzonymi ekipami... a My (Widzew), Ruch, Wisła, ŁKS, Cracovia, Górnik, czy ktokolwiek inny ma obok rywala 24/7... degrengolada sportowa czasem moze przynosic degrengolade kibicowska, i tu mysle ze kazdy normalnie myslacy czlowiek a nie jakis popieprzony hipokryta przyzna ze taki spadek wroga moze u niego przyniesc gorsza forme, odplyw piknikow, sponsorow itd, a wtedy nie wiadomo czy za rok rywal wroci bo powroty do ligi wyzej nie sa takie hop siup...

tam gdzie sa pikniki tam sa wieksze szanse ze bedzie dzieki nim tez albo troche kasy albo wieksze zainteresowanie mediow, albo troche fanatykow na tym wyrosnie wiec to tez jest jakis argument... takze dla malolatow na niepewnym terenie gdy podejmuja ta najwazniejsza decyzje zyciowa...

to wedlug mnie jeden z powodow... a drugi to nienawisc... znajdz mi paru fanatykow ŁKSu ktorzy nie pragneliby upadku Widzewa i odwrotnie... Lech tego problemu nie ma bo Pogon czy Slask, Legia czy Wisla nie jest kibicowsko dla Was zadnym zagrozeniem na Waszym terenie (poza terenami granicznymi ale to inna bajka) tu raczej licza sie przywiazania regionalne wiec mozecie spac spokojnie...

a fajne mecze nie sa zadna rekompensata za swiety spokoj i prymat w regionie...

to moje zdanie napisane bez jakiegos patosu i hipokryzji ktora czesto jest prezentowana ze tak super mecz nie chcemy by oni spadli bo WDŚ albo inne derby sa najwazniejsze... bzdury... dla mnie to bzdury...
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Oni sobie to uswiadomia ale za jakis czas, np. po roku posuchy bez derbow ze jednak lepiej jak ten najbardziej znienawidzony rywal paleta sie gdzies w dolnym rejonie tabeli (najbardziej pozadane miejsce :) )a nie w nizszej lidze.
Turin

Post autor: Turin »

MuRPhY pisze:
radekKKS pisze:Nie rozumiem jednej rzeczu co jest takiego wspaniałego dla kibica Ruchu czy Wisły że ich największy wróg spadł do I ligi to że w następny sezon nie będą grać WDŚ czy Świętej Wojny?? Mi tam było szkoda w tamtym sezonie że spadł Widzew a jeszcze bardziej bym żałował gdyby spadła Wisła czy Legia...
ja Ci odpowiem... zycie poza Ekstraklasa roznie sie uklada... Wy ktorzy nie macie bezposredniego derbowego rywala zyjecie tylko tymi meczami ze znienawidzonymi ekipami... a My (Widzew), Ruch, Wisła, ŁKS, Cracovia, Górnik, czy ktokolwiek inny ma obok rywala 24/7... degrengolada sportowa czasem moze przynosic degrengolade kibicowska, i tu mysle ze kazdy normalnie myslacy czlowiek a nie jakis popieprzony hipokryta przyzna ze taki spadek wroga moze u niego przyniesc gorsza forme, odplyw piknikow, sponsorow itd, a wtedy nie wiadomo czy za rok rywal wroci bo powroty do ligi wyzej nie sa takie hop siup...

tam gdzie sa pikniki tam sa wieksze szanse ze bedzie dzieki nim tez albo troche kasy albo wieksze zainteresowanie mediow, albo troche fanatykow na tym wyrosnie wiec to tez jest jakis argument... takze dla malolatow na niepewnym terenie gdy podejmuja ta najwazniejsza decyzje zyciowa...

to wedlug mnie jeden z powodow... a drugi to nienawisc... znajdz mi paru fanatykow ŁKSu ktorzy nie pragneliby upadku Widzewa i odwrotnie... Lech tego problemu nie ma bo Pogon czy Slask, Legia czy Wisla nie jest kibicowsko dla Was zadnym zagrozeniem na Waszym terenie (poza terenami granicznymi ale to inna bajka) tu raczej licza sie przywiazania regionalne wiec mozecie spac spokojnie...

to moje zdanie napisane bez jakiegos patosu i hipokryzji ktora czesto jest prezentowana ze tak super mecz nie chcemy by oni spadli bo WDŚ albo inne derby sa najwazniejsze... bzdury... dla mnie to bzdury...
Dokladnie. Taki spadek moze miec duze znaczenie (jeszcze jezeli nie daj Boze Gornik nie awansuje po roku) dla dzielnic i miast w ktorych caly czas trwa walka o tereny. I nie chodzi tu o przerzutow
MAF
Kontakt:

Post autor: MAF »

MuRPhY pisze:

Co prawda granie w niższych ligach może powodować zmniejszenie liczbowo (choć egzotyka wyjazdów do miast w których nigdy albo dawno się nie było często wręcz poprawia liczby wyjazdowe, a i mecze u siebie gdy sie goli wszystkich do zera powiększają widownię) to na pewno lata posuchy na polu ultras/liczba pikników/piękne mecze cementuje ekipę i pozwala lepiej się wykazać na innych polach (nomen omen).

I zgadzam się że dużo większą nagrodą jest widzieć rywala gdzieś w dołach, albo najlepiej jakby wypierdolił w kosmos :wink: niż derby
MuRPhY

Post autor: MuRPhY »

MAF pisze:
MuRPhY pisze:

Co prawda granie w niższych ligach może powodować zmniejszenie liczbowo (choć egzotyka wyjazdów do miast w których nigdy albo dawno się nie było często wręcz poprawia liczby wyjazdowe, a i mecze u siebie gdy sie goli wszystkich do zera powiększają widownię) to na pewno lata posuchy na polu ultras/liczba pikników/piękne mecze cementuje ekipę i pozwala lepiej się wykazać na innych polach (nomen omen).

I zgadzam się że dużo większą nagrodą jest widzieć rywala gdzieś w dołach, albo najlepiej jakby wypierdolił w kosmos :wink: niż derby
tak ale nikt nie da Ci gwarancji ze w lidze nizej bedziesz golil wszystkich do zera bo znajac zycie wiekszosc pilkarzy spierdoli z klubu, czesc sponsorow tez, ponadto gry w nizszych ligach maja tez inna specyfike... z drugiej strony raz mozesz do Czermna zawitac w dobrej liczbie wyjazdowej ale jak bedziesz to robil 5 razy z rzedu to nie jest juz to zaden super egzotyczny wyjazd a raczej c****** wizyta na wiosce...

oczywiscie fajnie jak sie pogra lige nizej sezon lub dwa gorzej jak sie gra 6 z rzedu wtedy juz nie jest klawo...

a co do cementowania ekipy no coz poniekad sie zgadzam ale to moze nastepowac w wielu innych niesprzyjajacych okolicznosciach przyrody niekoniecznie po spadku... a spadki sa czasem o tyle chujowe ze jesli sa dlugotrwale to moga z czasem odwrocic losy niejednej rywalizacji kibicowskiej...

dobrym przykladem jest tu roznica miedzy Wisla a Cracovia... Wisla gra o majstra, puchary duzo sie dzieje wokol nich, a Craxa poza jednym sezonem po awansie raczej srednio i slabizna i ligowy przecietniak... oczywiscie nie wiem jak jest na innych polach (h) ale Wisla z pewnoscia zyskala sobie wieksza sympatie zwyklych mieszkancow Krakowa i milosnikow kopanej a kiedys to moze zaprocentowac wieksza liczba fanatykow i dominacja w Krakowie..

dlatego mysle ze naturalna reakcja jest zyczyc wrogowi jak najgorzej w koncu milosc do klubu swojego i nienawisc do wrogow sa tak samo wpisane w nasze zycie kibicowskie...
MisUszatek
Kontakt:

Post autor: MisUszatek »

B88 pisze:A tak powaznie sam ŁKS napisał ze Jagi bylo130 ale walczylo 70 na 70.
Nie wymyślaj już. Błędem był brak obserwatora na tym spotkaniu, który teraz obiektywnie by się wypowiedział. Według ŁKS-u zachowania Jagi niehonorowe i tyle. Koniec już tego tematu, bo sprzeczać tak się można do jesieni.
TYLKO PASY

Post autor: TYLKO PASY »

Wg mnie spadek kibicowsko może Cracovii wyjść na dobre. Kibicowsko Cracovia jest obiektywnie patrząc dziwną ekipą. W 3 lidze na meczu z Koroną był nadkomplet (stadion był wtedy większy niż teraz, bo był łuk, tam gdzie teraz jest klatka), chodziło dużo ludzi, w 2 lidze mieliśmy porównywalną frekwencję z Wisłą, która walczyła o mistrzostwo. Po awansie było bardzo dobrze i mieliśmy nadal porównywalną frekwencje z Wisłą przy czym w dopingu byliśmy lepsi, a w wyjazdach z tego co pamiętam lepsze liczby miała tylko Legia. Później piłkarze zaczęli słabiej grać, Filipiak wprowadził dziwne antykibicowskie reformy, łuk został zburzony i wtedy wszystko się zepsuło. Za to na Wiśle się poprawiło. Potem w walce o utrzymanie frekwencja się poprawiła, bo drużyna grała o coś, zarząd obniżył ceny biletów. Teraz pogramy w 1 lidze, będziemy walczyć o awans więc ludzie znowu będą chodzić na mecze, będziemy grać w Krakowie, a Wisła w Sosnowcu (to jest duży plus). Po prostu drużyna musi grać o jakiś cel żeby kibice przychodzili na stadion. I nie mówcie teraz, że przecież są fanatycy którzy chodzą na każdy mecz. Są, ale frekwencje robią kibice, którzy chcą oglądać walkę o coś (awans, utrzymanie, puchaty, mistrzostwo), a nie gre w środku tabeli gdzie nie grożą puchary, ani spadek. Myślę, że to jest też podstawa frekwencji Górnika, który w każdym meczu walczył o utrzymanie, a nie o złote gacie.
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

To sie zawsze dobrze mowi tym, ktorzy najblizszego rywala maja kilkaset km od siebie.
jablerr

TYLKO PASY pisze:w 2 lidze mieliśmy porównywalną frekwencję z Wisłą, która walczyła o mistrzostwo. Po awansie było bardzo dobrze i mieliśmy nadal porównywalną frekwencje z Wisłą .Przy czym w dopingu byliśmy lepsi,
Taaa :lol:
carlito

Post autor: carlito »

TYLKO PASY z ta frekwencja porownywalna do Wisly to troche Cie ponioslo nie wspominajac juz o dopingu i wyjazdach :shock: Ty to tak na powaznie pisales? zejdz kolego na ziemie.
amigoksg

Post autor: amigoksg »

TYLKO PASY
W zeszłym sezonie Górnik grał w środku tabeli czyli o nic - frekwencja podobna.
ODPOWIEDZ