Inwestycje / Remonty ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Urodzony Warszawiak

Re: Inwestycje / Remonty ...

Post autor: Urodzony Warszawiak »

Jarson pisze:kryta nie będzie zburzona, tylko zmodernizowana, bo tak jak napisał koleżka powyżej uznano ją jako zabytek....
dwa łuki i prosta mają być oddane na Wiosnę 2010 podobno

Kryta jest jako zabytek nie ma prawa jej zburzyć :wink: jedynie co mozna zrobic to modernizacja trybuny i nic wiecej :) stadion ma byc oddany na wiosne 2010 roku a pierwszy mecz ma byc z Arsenalem :wink: WHU :D
iparts.pl
(L)egion

Post autor: (L)egion »

odnosnie Krytej to chociaż teoretycznie nie może być zburzona to jednak z jej pierwotnego kształtu nie zostanie praktycznie nic poza zewnętrznym wyglądem bo ciężko było by połączyć pozostałe nowoczesne trybuny z krytą w obecnym stanie
Urodzony Warszawiak

(L)egion pisze:odnosnie Krytej to chociaż teoretycznie nie może być zburzona to jednak z jej pierwotnego kształtu nie zostanie praktycznie nic poza zewnętrznym wyglądem bo ciężko było by połączyć pozostałe nowoczesne trybuny z krytą w obecnym stanie
juz jakies tam rzeczy sa robione i na krytej.sa zdjecia na ktorych jest pokazane:)
stadionowy_artysta

Post autor: stadionowy_artysta »

Urodzony Warszawiak pisze:
(L)egion pisze:odnosnie Krytej to chociaż teoretycznie nie może być zburzona to jednak z jej pierwotnego kształtu nie zostanie praktycznie nic poza zewnętrznym wyglądem bo ciężko było by połączyć pozostałe nowoczesne trybuny z krytą w obecnym stanie
juz jakies tam rzeczy sa robione i na krytej.sa zdjecia na ktorych jest pokazane:)
jak byś mógł to daj linki do tych zdjęć...
Urodzony Warszawiak

http://legia.com/www/index.php?zdj=1&di ... g=1035.jpg" target="_blank na innej stronie nie było :wink:
nagi

Post autor: nagi »

najnowsze fotki z Poznania
http://www.lechpoznan.pl/art,11324,foto ... budowy.htm" target="_blank
kosacki

Post autor: kosacki »

gryps28

Post autor: gryps28 »

Oswietlenie na stadionie juz dziala :)

http://www.zaglebie-lubin.pl/www/index. ... rt&nr=4618" target="_blank
michalksg

Post autor: michalksg »

Ma ktos moze aktualne fotki nowo budowanych hali w Gdansku badz Gdyni oraz w Lodzi
Bula8

Post autor: Bula8 »

Ma ktos moze aktualne fotki nowo budowanych hali w Gdansku badz Gdyni oraz w Lodzi
Gdynia

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 35&page=66" target="_blank

Gdańsk/Sopot

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 3&page=157" target="_blank

Łódź

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 3&page=157" target="_blank
kosacki

szalikowcypl
Major
Kontakt:

Post autor: szalikowcypl »

Nie wiem czy była wzmianka o tym, ale i w Białymstoku rusza powoli budowa ( a raczej wyburzanie ).

http://jagiellonia.net/galeria/albums/2 ... G_2347.JPG" target="_blank
http://jagiellonia.net/galeria/albums/2 ... G_2352.JPG" target="_blank

A tak będzie wyglądał nowy stadion:
http://websky.pl/~lukas/estadio/13.jpg" target="_blank ( trybuny za bramką jednopoziomowe ).
salmaatache

Post autor: salmaatache »

Prace w Krakowie na Wiśle, stan na 24 lutego.

http://www.wislasoccer.com/?a=galeria&b=item&id=328" target="_blank
qubis
Kontakt:

Post autor: qubis »

pomorze

Post autor: pomorze »

Kolejorz wczoraj:
http://www.budowa.maroonpoint.com/" target="_blank
kosacki

Sztygar

Post autor: Sztygar »

Podkoniec miesiąca ma ruszyć w Gliwicach budowa porwizorycznego zadaszenia.
Koszt to ok. 200 tys. zł , najprawdopodobniej od meczu z Odrą Wodzisław w PE będziemy grali u siebie (czyli ok 25 marca)
pomorze

Post autor: pomorze »

Obrazek
Obrazek
19Korona73

Post autor: 19Korona73 »

Jesli chodzi o tego typa gerryKSZO to nie ma pojęcia o niczym ,a stadion Zagłebia to na naprawde ładny obiekt piłkarski, ale czy lepszy od naszego no nie wiem :D Pozdro
DemonHKS

Post autor: DemonHKS »

No nie wiem nie wiem,oceniam w sumie po zdjeciach bo u was bylem a tam jeszcze nie wiem moze wycofam narazie ocene :D
www.YBB.prv.pl
ostatnie ostrzeżenie
Kontakt:

Post autor: www.YBB.prv.pl »

pomorze pisze: Obrazek

Porażka !
Cesar1973

Post autor: Cesar1973 »

Pewnie warta pare milionów...
MBTCh

Post autor: MBTCh »

Juz nie gadajcie że jakaś porażka albo żeby to rozpierdolić na pierwszym meczu. Czy ktoś chce czy nie kasa w dzisiajszej piłce jest wazna. Każdy się zachwyca nowym stadionem i "ludzkimi" warunkami do oglądania meczu, ale zapomina chyba że ten stadion się z powietrza nie wziął i ktoś za niego trochę zabulił.

Jakaś firma płaci grubą kasę żeby ułozyć swoją nazwę na krzesełkach? Proszę bardzo. Sytuacja taka sama jak z reklamą na koszulkach czy banerami reklamowymi w okół boiska, a te chyba nikomu nie przeszkadzają.
Marco666

Post autor: Marco666 »

Gdzieś czytałem, że umowę podpisali na 3 lata i dostaną za to 5 milionów zł.
Jak dla mnie super posunięcie działaczy. Jak na polskie realia 5 milionów na 3 lata to dużo kasy, a wiadomo że w obecnych czasach w piłce kasa jest bardzo potrzebna. Zresztą komu będzie przeszkadzał jakiś napis jak i tak gdy zapełni się trybuna nie będzie go widać:P

PS Co do urody stadionów to kwestia gustu. Ja wole stadiony z piętrami - nawet jak nie są to bardzo duże stadiony - więc mi się Kielecki bardziej podoba, ale jak ktoś woli jedno poziomowe to w Lubinie będzie dla niego fajniejszy. :)
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

http://photos.nasza-klasa.pl/20469479/6 ... 51899.jpeg" target="_blank na tym zdjeciu widac kawalek sektora dla gosci. Mlyn bedzie na trybunie przeciwleglej.
salmaatache

Post autor: salmaatache »

http://reymonta22.pl/?a=news&b=item&id=10498" target="_blank

Stadion Wisły, zdjęcia z 3 marca.
yeyo

Post autor: yeyo »

dla mnie to nie jest porażka, nie razi mnie to aż tak bardzo. podczas meczu napisu i tak nie widać a tak jak kolega odpowiedział widzewiakowi: bardziej razi reklama na zegarze :wink:
to jest nowy stadion i kibice z Lubina nie mają do niego az takiego sentymentu.
mksdg

Post autor: mksdg »

Stadion Zagłębia elegancki ! aż miło patrzeć na takie obiekty...
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

spacerowicz pisze:
Ultras Widzew pisze:ku***! Nazwa sponsora z krzesełek?! Nie wiem co na to Zagłębiacy, ja bym rozpierdolił przy pierwszej okazji... :?

Na którą trybunę Zagłębie przenosi młyn?

a jaka jest różnica między reklamą na krzesełkach a tymi reklamami na sektorze czy zegarze? Mianowicie taka, że jak przyjdą ludzie na stadion Zagłębia to tej reklamy nie widać natomiast tutaj:
zegar i dookoła
Obrazek sam sobie odpowiedz

Zresztą problem wyssałeś z palca, bo to nie jest jakaś zmiana nazwy klubu tylko taka "pieczątka" firmy, coś jak metka :wink:
Reklamy dookoła murawy to rzecz do której się przyzwyczailiśmy. No co dzień ich nie ma, zmieniają się na każdym meczu. Krzesełka są widoczne cały czas, są stałą częścią stadionu. Wielu z Was uważa się za fanatyków, dla których stadion to świątynia... Jak się więc prezentuje taka stała, trwała reklama w świątyni?
Trybuny to coś więcej niż banner na murawie, utożsamiamy się przecież z nimi... To coś jak umieszczanie logo sponsora na szaliku w miejscu herbu po jednej stronie. Przynajmniej dla mnie, konserwatywnej świni :wink:
yeyo

Post autor: yeyo »

ładnie napisałeś o tych trybunach, podobało mi sie. ale spojrz na to w taki sposób.
miasto burzy stadion na Widzewie, i buduje RTSowi stadion na Bałutach dajmy na to. stadion elegancki, luksusowy i gra na nim tylko Widzew. czy ten stadion jest dla Ciebie swiątynią? tak bardzo sie z nim utorzsamiasz? masz do niego taki sam sentyment jak do tego historycznego?
Matpaw

Post autor: Matpaw »

bez przesady z ta reklama na trybunach. jak klub ma z tego dobre pieniadze to ok moga sobie byc ewentualnie moglbym miec cos do takiej formy reklamowania gdyby znajdowala sie ona w mlynie a z tego co tu wywnioskowalem Zaglebie bedzie mialo mlyn naprzeciwko tej trybuny
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

Reklamy dookoła murawy to rzecz do której się przyzwyczailiśmy. No co dzień ich nie ma, zmieniają się na każdym meczu. Krzesełka są widoczne cały czas, są stałą częścią stadionu. Wielu z Was uważa się za fanatyków, dla których stadion to świątynia... Jak się więc prezentuje taka stała, trwała reklama w świątyni?
Trybuny to coś więcej niż banner na murawie, utożsamiamy się przecież z nimi... To coś jak umieszczanie logo sponsora na szaliku w miejscu herbu po jednej stronie. Przynajmniej dla mnie, konserwatywnej świni :wink:[/quote]

Gdybyś sie znal na trybunach troche to wiedzialbys ze krzeselka sa przykrecone do stelarzy i wymiana napisów to zaden problem , pozatym zbytnio kibice niemaja nic do gadania bo kase na stadion wylozyl sponsor i chyba miasto , i klub bedzie umieszczal reklamy gdzie beda chcieli bo dostaja za to spora kase , spojrz na Anfield Road lub Old Trafford , wczesniej sponsorami MU czy LFC był Reebok/Umbro teraz jest Nike/Adidas i na trbunach sa ich loga z krzesełek , a jak wiadomo z kasy na reklamie krzesełek klub zarobił niemałe pieniądze ... nikt ci niekaze zapierdalac w szalu z napisem sponsora lub podnosic kartoniady z jego logo . Moim zdaniem trzeba się cieszyć że ktoś inwestuje w infrastrukture u nas bo wcześniej jak jeżdziło się na mecze to każdy narzekał ze ten stary stadion nadawał sie na dożynki lub giełdę tylko .
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

Yeyo:

Stadion Zagłębia, o ile się nie mylę, powstał w tym samym miejscu co stary, więc sentyment jakiś tam pozostanie...

Ale w gruncie rzeczy chodzi o co innego. To jest kolejny przejaw potężnej komercjalizacji futbolu. Podajecie tutaj przykład "wspaniałej" Anglii, że tam inwestują w sport i że jest to normalne... Ale wiecie chyba dobrze do jakiego stanu została tam sprowadzona scena kibicowska. To się wiąże. Wielkie firmy inwestują tam, gdzie jest małe ryzyko, że jakaś niepoprawna grupka jakichś tam kibiców się temu sprzeciwi. Dalej idąc, kluby i związki piłkarskie dążą do uciszenia kibiców, ograniczenia ich woli i możliwości na wszelkie możliwe sposoby, czasem we współpracy z rządem (np. ostatnia ustawa o "bezpieczeństwie" imprez masowych u nas). Wiem, że w dzisiejszych czasach jest to proces niestety prawie nieunikniony, ale w końcu nie chcemy u nas "drugiej Anglii", nie?

"Kiedy z polskich stadionów zniknie wszelki blask,
nadejdzie czas, że docenicie nas...!"

Pozdr. :)
piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... »

stadion w Lubinie bardzo fajny, napis Zagłębie wygląda dobrze, ale napis Dialog zbędny i zgodzi sie z tym zapewne wiele osób. Za jakiś czas wszyscy sie przyzwyczają i nie będzie problemu, póki co to u nas nowość dlatego są emocje...
Shadow

Post autor: Shadow »

19(W)47

Post autor: 19(W)47 »

Zagłębiu stadionu należy szczerze pogratulować,oby więcej podobnych obiektów w Polsce.Wiadomo,że stadiony na 30-40 tys. prezentują się okazale,ale przykład Dialog Areny pokazuje,że nawet i te o mniejszej pojemności są niegorsze.BRAWO!
szybki_bill

Post autor: szybki_bill »

Mam pytanie, czy w którymś z klubów 2 Ligi i niżej dzieje się jakaś większa budowa stadionu albo remont? Chodzi mi o coś w stylu Miedzi Legnica, która ma piękny kameralny nowy stadionik. Pozdrawiam
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

filmik z Lubina http://www.youtube.com/watch?v=A4CAOb0V1dE" target="_blank
Hati

Post autor: Hati »

Ten filmik nie jest czasem z sektora dla gości ?
ODPOWIEDZ