Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
warchol1910Radom
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
jak wyglada sytuacja w Katowicach z 1 fc katowice?
Stąporków w wojewodzwie świętokrzyskim?
Małogoszcz? woj.Świętokrzyskie
Ostatnio jadąc do Czech, przejezdzalismy przez miejscowosc Chałupki (dobrze napisalem?) i ciekawi mnie jak tam wyglada sytuacja? widzialem na murach napisy Legia,Wisla,Lech, czy jest tam cos zorganizowanego czy tylko sezonowcy?
Jak jest w Solcu Kujawskim koło Bydgoszczy??
-
Andrzej Farmazon
Napisy są tylko dlatego,że zostawiają je przejeżdzający do Czech ludzie.To samo z vlepkami. Chałupki-Bohumin to popularne przejście graniczne.Tereny za granicą należą do Banika.Kadm pisze:Ostatnio jadąc do Czech, przejezdzalismy przez miejscowosc Chałupki (dobrze napisalem?) i ciekawi mnie jak tam wyglada sytuacja? widzialem na murach napisy Legia,Wisla,Lech, czy jest tam cos zorganizowanego czy tylko sezonowcy?
Radom okolice plant to Broń reszta Radomiak ogólnie miasto zielono-białe 
-
(P)olonista
Qbi pisze:Jak jest w Solcu Kujawskim koło Bydgoszczy??
Głównie Polonia, ale są też jednostki Zawiszy.
I tu musze sie z toba niezgodzic bo w Solcu jest podział pół na pólGłównie Polonia, ale są też jednostki Zawiszy.
Na Zawiszy często wisi flaga Ultras Solec ale o ilości i podziale Solca niech napisze ktoś z Bydgoszczy
chyba cie ponioslo troche chlopcze(P)olonista pisze:Qbi pisze:Jak jest w Solcu Kujawskim koło Bydgoszczy??
Głównie Polonia, ale są też jednostki Zawiszy.
-
yogiPOLSKA
siekiera pisze:I tu musze sie z toba niezgodzic bo w Solcu jest podział pół na pólGłównie Polonia, ale są też jednostki Zawiszy.
-
popolupo88
Zdarzało się bywać w Solcu w wakacje kilka lat z rzędu, a po raz ostatni jakies 3 lata temu i mogę powiedzieć że tam rzeczywiście jest pół na pół jeśli chodzi o ilość, co do jakości niestety nie mogę się wypowiedzieć.
BTW ostatnio Z zrobiła tam dość głośną akcję w stylu krakowskim, w efekcie czego zredukowali liczbę tamtejszych Polonistów o 1...
BTW ostatnio Z zrobiła tam dość głośną akcję w stylu krakowskim, w efekcie czego zredukowali liczbę tamtejszych Polonistów o 1...
-
(P)olonista
Jeżeli chodzi o ilość to rzeczywiście było to pół na pół.... ale jakieś kilka lat temu...
-
KYLIMANDŻARO
nawet jak bylbys 15 lat z rzedu na wakacjach to tak naprawde - za przeproszeniem - gowno mozesz powiedziec o podziale. zeby to wiedziec trzeba tam mieszkac i uczestniczyc w kibicowskim zyciu codziennym. nie jestem z bdg i nie jestem powiazany z tymi ekipami w zaden sposob ale chyba mam racje...popolupo88 pisze:Zdarzało się bywać w Solcu w wakacje kilka lat z rzędu, a po raz ostatni jakies 3 lata temu i mogę powiedzieć że tam rzeczywiście jest pół na pół jeśli chodzi o ilość, co do jakości niestety nie mogę się wypowiedzieć.
pozdrawiam.
-
chachar1922
KYLIMANDŻARO: Czy masz rację, czy też nie, niech sądzą inni...
Kiedyś bym też chciał mieć tę pewność siebie.
Istnieje klub Pogoń-Sokół Lubaczów, gra 5 lidze okręgowej, jednak kibicowsko pustynia. Kilka lat temu coś działali, mają na pewno flagę, nic poza tym.Jacek Gmoch pisze:można prosić o Lubaczów
-
Jacek Gmoch
to jako tako wiem. Wiadomo może dlaczego przestali działać? W końcu miasteczko nie najmniejszeJaroMKS pisze:Istnieje klub Pogoń-Sokół Lubaczów, gra 5 lidze okręgowej, jednak kibicowsko pustynia. Kilka lat temu coś działali, mają na pewno flagę, nic poza tym.Jacek Gmoch pisze:można prosić o Lubaczów
-
chachar1922
Chachar możesz rozjaśnić sytuację w:cobalt pisze:chachar1922 pisze:KYLIMANDŻARO: Czy masz rację, czy też nie, niech sądzą inni...
Cesky Tesin,Trinec,Frydek-Mistek,Novy Jicin,Karvina.
THANX[/qu
Cesky Tesin jest kibicowską pustynią, może parę pikników by się znalazło, lecz nic zorganizowanego. Trinec jest miastem hokejowym. Słyszałem o paru skinach, którzy mają niby chodzić na mecze Banika, ale nikt tak na prawdę nie wie o kogo miało by chodzić. Na hokeju wcześniej duża i (na hokej!) mocna ekipa, dziś raczej lajtowo... Frydek - Mistek to już prawdziwy bastion Banika, mieszka tu parę znanych osób z ekipy i jako fc się prezentuje dobrze... Mają swoją flagę i przede wszystkim się regularnie pojawiają na poza meczowymi sprawami. Novy Jicin jest też opanowany przez kibiców FCB. Na mecze jedzą tradycyjnie z kibicami z bliskiej Koprivnicy. Prezetują się swoją flagą i serią wlepek i stronami internetowymi. Owszem do silnego fc im jeszcze trochę brakuje... Na koniec zostawiłem sobie Karviną. Chodzi o najlepszy (jakościowo) fc Banika. W II. lidze gra też MFK Karvina, ale chuligani z Karvinej nie odwiedzają organizowanie mecze tego klubu. Czasami się pojawiają na ciekawych meczach MFK w konkretnym celu;) Najściślej współpracują z fc Havirov, który jest najlepszy ilościowo prezentującym się fc Banika Ostrava. Tę dwie ekipy mają zdecydowanie największy potencjał z wszystkich fc Banika.
Pozdrawiam!
Inowroclaw?
Widzę że Goplania piszę, że Cuiavia jest ich kosą. Dzieje się coś kibicowskiego na Cuiavii?
Widzę że Goplania piszę, że Cuiavia jest ich kosą. Dzieje się coś kibicowskiego na Cuiavii?
Jak jest mała ekipa nie trzeba wiele że ruch kibicowski zamarł. Z tego co wiem to mają podział na mieście. Tłukli się chłopaki z dwóch głównych ulic, których nazw nie pamiętam. Jak w takim miasteczku nie ma jedności to trudno o cokolwiek...Jacek Gmoch pisze:to jako tako wiem. Wiadomo może dlaczego przestali działać? W końcu miasteczko nie najmniejszeJaroMKS pisze:Istnieje klub Pogoń-Sokół Lubaczów, gra 5 lidze okręgowej, jednak kibicowsko pustynia. Kilka lat temu coś działali, mają na pewno flagę, nic poza tym.Jacek Gmoch pisze:można prosić o Lubaczów
Z tego co wiem to jedynie pikniki chodzą na Cuiavie. Goplania to mocny FC Zawiszy, ale jest też FC Lecha, i jednostki Legii.eSpErAZS pisze:Inowroclaw?
Tak, jest to FC Zawiszy, ale lata świetności ma dawno za sobą..
Moglby ktos przedstawic sytuacje w Piszu i pobliskiej Bialej Piskiej?
Czy Mazur Pisz dziala samodzielnie czy jest FC i czy druzyna z Bialej Piskiej posiada jakas zorganizowana grupe kibicow?
Czy Mazur Pisz dziala samodzielnie czy jest FC i czy druzyna z Bialej Piskiej posiada jakas zorganizowana grupe kibicow?
Inowrocław to jeden z silniejszych bastionów Zawiszy, FC tworzą przedewszystkim kibice Goplanii) , na Lecha jezdzą janusze a o Legii pierwsze słyszeGrubyBKS pisze:Z tego co wiem to jedynie pikniki chodzą na Cuiavie. Goplania to mocny FC Zawiszy, ale jest też FC Lecha, i jednostki Legii.eSpErAZS pisze:Inowroclaw?
jeśli chodzi o Cuiavie to cóż. nie ma tam żadnej ekipy ale nienawiść obu klubów do siebie jest od zawsze
Kiedyś na pewno Inowrocław to jeden z najsilniejszych bastionów Zawiszy,ale dziś nie jest to już liczna ekipa.Jeśli chodzi o Lechitów to kumate osoby z Inowrocławia wiedzą że raczej nie są to janusze:)yeyo pisze:Inowrocław to jeden z silniejszych bastionów Zawiszy, FC tworzą przedewszystkim kibice Goplanii) , na Lecha jezdzą janusze a o Legii pierwsze słyszeGrubyBKS pisze:Z tego co wiem to jedynie pikniki chodzą na Cuiavie. Goplania to mocny FC Zawiszy, ale jest też FC Lecha, i jednostki Legii.eSpErAZS pisze:Inowroclaw?
jeśli chodzi o Cuiavie to cóż. nie ma tam żadnej ekipy ale nienawiść obu klubów do siebie jest od zawsze
-
Urodzony Warszawiak
Jest i kilka osób za Legia 
http://i38.tinypic.com/e83g43.jpg" target="_blank
Rawicz to tereny Lecha. Kiedyś coś kręcili na własnym podwórku (klub Ravia Rawicz) ale obecnie skupili sie tylko na Kolejorzu.
Bełchatów to GKS i FC Widzewa z Bełchatowa. Różne rzeczy słyszałem na te tematy (stracia, punkty widzenia, pozycja w mieście) i najlepiej jak ktoś z Bełchatowa sie wypowie. Nie chce powtrarzac nie potrzebnie czegoś co nie jest sprawdzone.
Bełchatów to GKS i FC Widzewa z Bełchatowa. Różne rzeczy słyszałem na te tematy (stracia, punkty widzenia, pozycja w mieście) i najlepiej jak ktoś z Bełchatowa sie wypowie. Nie chce powtrarzac nie potrzebnie czegoś co nie jest sprawdzone.
Po co to wklejasz?Z którego roku to jest?Tak jak pisałem wcześniej kiedyś Inowrocław bardzo silny bastion Zawiszy ale dziś już mało osób jeździ na Zawisze.yeyo pisze:http://i38.tinypic.com/e83g43.jpg" target="_blank
-
TYLKO DYSKOBOLIA
jakies racjonalne uzasadnienie na taki stan rzeczy na pewno sie znajdzie,ale nie chce byc tu oskarzany o jakas napinke,wiec niech ktos poinformowany(widze krs_LP,ze Ty masz poglad na to co dzieje sie w Inowroclawiu)wyjasni to co tam sie stalo,skoro z Bastionu Zawiszy-jak to zgrabnie ktos ujal w miescie zrobilo sie niebiesko-bialo a sympatycy pilki kopanej swoje sentymenty skierowali w kierunku Bulgarskiej.
Wąsate przerzuty oczywiscie mnie nie interesuja,chodzi mi o rozgarniete towarzystwo.
co do Rawicza-jeszcze w tym sezonie bawili sie razem z ziomkami z Kosciana (Obra) na meczu zgodowym,liczebnosc obu ekip jak i oprawa calkiem calkiem.
Szkoda,ze kolejna ekipa z Pyrlandii ucieka od dzialania na wlasnym podworku do cisnienia na fc Kolejorza.
Wąsate przerzuty oczywiscie mnie nie interesuja,chodzi mi o rozgarniete towarzystwo.
co do Rawicza-jeszcze w tym sezonie bawili sie razem z ziomkami z Kosciana (Obra) na meczu zgodowym,liczebnosc obu ekip jak i oprawa calkiem calkiem.
Szkoda,ze kolejna ekipa z Pyrlandii ucieka od dzialania na wlasnym podworku do cisnienia na fc Kolejorza.
Rawicz -FC Lecha który bardzo rzadko zalicza 0 wyjazdowe. Na Ravi nikt nie działa ewentualnie na meczach z Obrą Kościan jest młyn jak i organizowany wyjazd.
Kolego z Dyskoboli za rok derby z Obrą.
A jak wygląda sytuacja w Ostródzie?
Kolego z Dyskoboli za rok derby z Obrą.
A jak wygląda sytuacja w Ostródzie?
-
mapa_fizyczna_polski
Kolego z Dyskobolii - nie wiem w jakim jestes wieku, ale ja osobiscie pamietam czasy kiedy nawet Grodzisk Wlkp nie wiedzial chyba o istnieniu KSD a ciagnelo Was tylko w kierunku Poznania. Wiecej pokory, na chwile obecna nie zanosi sie na to by znowu pojawil sie u Was ktos pokroju Drzymaly - takze bez smiesznych odpowiedzi, o modzie na Lecha w Wielkopolsce, bo ta moda trwa juz kilkadziesiat lat(dzieki Drzymale czesciowo zatrzymala sie w okolicach Grodziska
- chociaz nawet kiedy graliscie pilkarsko lepiej od KKSu i tak Wolsztyn czy Rakoniewice ciagnely do Poznania ).
moda na Lecha w takim natężeniu trwa może od 5 lat.pamiętam jak na Bułgarską chodziło po 3-4 tysiące i tylko na Legię była mobilizacja. ale faktem jest, że obecnie Lech nie ma konkurencji.
-
Tak to widzę
Ostróda była już opisywana. Działa tam FC Stomilu Olsztyn.
Rawicz to 100% Lech Poznan i nie ma tu zadnych osob zwiazanych ze Slaskiem W.stradivarius pisze:A czy w Rawiczu ktoś jeździ na Śląsk Wrocław? Bo wkońcu odległość nie jest zbyt wielka,a przejeżdżając przez Rawicz widać kilka napisów WKS,fakt że starych.
Co do meczow Ravii - jesli istnieje potrzeba potrafimy sie zebrac na wazniejsze mecze jak np derby z lesznem, mecze zgodowe z Obra czy ostatnio baraze o awans z druzyna z Czempinia.
-
TYLKO DYSKOBOLIA
Znawca powiatu Grodziskiego i Wolsztynskiego z Gliwicmapa_fizyczna_polski pisze:Kolego z Dyskobolii - nie wiem w jakim jestes wieku, ale ja osobiscie pamietam czasy kiedy nawet Grodzisk Wlkp nie wiedzial chyba o istnieniu KSD a ciagnelo Was tylko w kierunku Poznania. Wiecej pokory, na chwile obecna nie zanosi sie na to by znowu pojawil sie u Was ktos pokroju Drzymaly - takze bez smiesznych odpowiedzi, o modzie na Lecha w Wielkopolsce, bo ta moda trwa juz kilkadziesiat lat(dzieki Drzymale czesciowo zatrzymala sie w okolicach Grodziska- chociaz nawet kiedy graliscie pilkarsko lepiej od KKSu i tak Wolsztyn czy Rakoniewice ciagnely do Poznania ).
Nie mam zamiaru poruszac watku koneksji miedzy Grodziskiem a fan clubami Lecha na lamach tego forum,bo wszystko weryfikuje codziennosc.
Dla Twojej wiadomosci-nawet,gdy gralismy lepiej od Kolejorza ludzie utozsamiali sie z Dyskobolia nawet w miastach z definicji niechetnie nastawionych do Grodziska.Nie wiem na jakich zrodlach informacji bazujesz,ale widze,ze sa one nieco ubogie.
W moim poscie nie padlo ani razu slowo "moda"-takze nie dodawaj pewnych faktow od siebie,bo nie wiem co ta ma na celu.
Wykreowales moja wypowiedz na jakas napinke zupelnie bez sensu,chodzilo mi o to,ze w Wielkopolsce wzorem innych regionow nie mozna juz zrobic rankingu mniejszych ekip,bo z roku na rok jest ich coraz mniej-wiele mocnych FC Lecha nie wykorzystuje swojego potencjalu na wlasnym podworku.
Nawet te dzialajace preznie w Wielkopolsce i tak opowiadaja sie "pro Poznansko",poza jednym Bastionem w postaci Kalisza,ktoremu nigdy nie bylo po drodze z Lechem.
Na przyszlosc radze nie zgrywac bystrzaka w temacie, o ktorym ma sie znikome pojecie.
-
Zupełnie Zielony.
No to ja ci coś napisze- krótko i na temat:TYLKO DYSKOBOLIA pisze:Na przyszlosc radze nie zgrywac bystrzaka w temacie, o ktorym ma sie znikome pojecie.
Rozumiem po części patryjotyzm lokalny
Zrozum, że istniejecie tylko dlatego że Lech ma was w... czterech literach i nie zawraca sobie wami głowy. Jeśli bedziecie mieli z nimi oficjalną kose
Tyle w temacie
-
rowerzysta85
Podbijam, moglby ktos wypowiedziec sie na temat Belchatowa? Jak jest miasto podzielone itd.stradivarius pisze:Co słychać w Bełchatowie i Rawiczu?