Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

warchol1910Radom

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: warchol1910Radom »

jak wyglada sytuacja w Katowicach z 1 fc katowice?
iparts.pl
orwell

Post autor: orwell »

Stąporków w wojewodzwie świętokrzyskim?
leeeooo0

Post autor: leeeooo0 »

Małogoszcz? woj.Świętokrzyskie
Kadm

Post autor: Kadm »

Ostatnio jadąc do Czech, przejezdzalismy przez miejscowosc Chałupki (dobrze napisalem?) i ciekawi mnie jak tam wyglada sytuacja? widzialem na murach napisy Legia,Wisla,Lech, czy jest tam cos zorganizowanego czy tylko sezonowcy?
Qbi

Post autor: Qbi »

Jak jest w Solcu Kujawskim koło Bydgoszczy??
Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon »

Kadm pisze:Ostatnio jadąc do Czech, przejezdzalismy przez miejscowosc Chałupki (dobrze napisalem?) i ciekawi mnie jak tam wyglada sytuacja? widzialem na murach napisy Legia,Wisla,Lech, czy jest tam cos zorganizowanego czy tylko sezonowcy?
Napisy są tylko dlatego,że zostawiają je przejeżdzający do Czech ludzie.To samo z vlepkami. Chałupki-Bohumin to popularne przejście graniczne.Tereny za granicą należą do Banika.
george

Post autor: george »

Radom okolice plant to Broń reszta Radomiak ogólnie miasto zielono-białe :wink:
(P)olonista

Post autor: (P)olonista »

Qbi pisze:Jak jest w Solcu Kujawskim koło Bydgoszczy??

Głównie Polonia, ale są też jednostki Zawiszy.
siekiera

Post autor: siekiera »

I tu musze sie z toba niezgodzic bo w Solcu jest podział pół na pól
yeyo

Post autor: yeyo »

Na Zawiszy często wisi flaga Ultras Solec ale o ilości i podziale Solca niech napisze ktoś z Bydgoszczy
dxd

Post autor: dxd »

(P)olonista pisze:
Qbi pisze:Jak jest w Solcu Kujawskim koło Bydgoszczy??

chyba cie ponioslo troche chlopcze
yogiPOLSKA

Post autor: yogiPOLSKA »

siekiera pisze:
I tu musze sie z toba niezgodzic bo w Solcu jest podział pół na pól
:D Odezwał się ten, który najlepiej zna sytuację w Solcu Kujawskim... Już nos Ci poskładali, że znowu nie jesteś neutralny?
popolupo88

Post autor: popolupo88 »

Zdarzało się bywać w Solcu w wakacje kilka lat z rzędu, a po raz ostatni jakies 3 lata temu i mogę powiedzieć że tam rzeczywiście jest pół na pół jeśli chodzi o ilość, co do jakości niestety nie mogę się wypowiedzieć.
BTW ostatnio Z zrobiła tam dość głośną akcję w stylu krakowskim, w efekcie czego zredukowali liczbę tamtejszych Polonistów o 1...
(P)olonista

Post autor: (P)olonista »

Jeżeli chodzi o ilość to rzeczywiście było to pół na pół.... ale jakieś kilka lat temu...
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

popolupo88 pisze:Zdarzało się bywać w Solcu w wakacje kilka lat z rzędu, a po raz ostatni jakies 3 lata temu i mogę powiedzieć że tam rzeczywiście jest pół na pół jeśli chodzi o ilość, co do jakości niestety nie mogę się wypowiedzieć.
BTW ostatnio Z zrobiła tam dość głośną akcję w stylu krakowskim, w efekcie czego zredukowali liczbę tamtejszych Polonistów o 1...
nawet jak bylbys 15 lat z rzedu na wakacjach to tak naprawde - za przeproszeniem - gowno mozesz powiedziec o podziale. zeby to wiedziec trzeba tam mieszkac i uczestniczyc w kibicowskim zyciu codziennym. nie jestem z bdg i nie jestem powiazany z tymi ekipami w zaden sposob ale chyba mam racje...
pozdrawiam.
chachar1922

Post autor: chachar1922 »

KYLIMANDŻARO: Czy masz rację, czy też nie, niech sądzą inni...
Kiedyś bym też chciał mieć tę pewność siebie. :roll:
Jacek Gmoch

Post autor: Jacek Gmoch »

można prosić o Lubaczów ;)
JaroMKS

Post autor: JaroMKS »

Jacek Gmoch pisze:można prosić o Lubaczów ;)
Istnieje klub Pogoń-Sokół Lubaczów, gra 5 lidze okręgowej, jednak kibicowsko pustynia. Kilka lat temu coś działali, mają na pewno flagę, nic poza tym.
Jacek Gmoch

Post autor: Jacek Gmoch »

JaroMKS pisze:
Istnieje klub Pogoń-Sokół Lubaczów, gra 5 lidze okręgowej, jednak kibicowsko pustynia. Kilka lat temu coś działali, mają na pewno flagę, nic poza tym.
to jako tako wiem. Wiadomo może dlaczego przestali działać? W końcu miasteczko nie najmniejsze :)
chachar1922

Post autor: chachar1922 »

cobalt pisze:
chachar1922 pisze:KYLIMANDŻARO: Czy masz rację, czy też nie, niech sądzą inni...
Kiedyś bym też chciał mieć tę pewność siebie. :roll:
Chachar możesz rozjaśnić sytuację w:
Cesky Tesin,Trinec,Frydek-Mistek,Novy Jicin,Karvina.

THANX[/qu
Cesky Tesin jest kibicowską pustynią, może parę pikników by się znalazło, lecz nic zorganizowanego. Trinec jest miastem hokejowym. Słyszałem o paru skinach, którzy mają niby chodzić na mecze Banika, ale nikt tak na prawdę nie wie o kogo miało by chodzić. Na hokeju wcześniej duża i (na hokej!) mocna ekipa, dziś raczej lajtowo... Frydek - Mistek to już prawdziwy bastion Banika, mieszka tu parę znanych osób z ekipy i jako fc się prezentuje dobrze... Mają swoją flagę i przede wszystkim się regularnie pojawiają na poza meczowymi sprawami. Novy Jicin jest też opanowany przez kibiców FCB. Na mecze jedzą tradycyjnie z kibicami z bliskiej Koprivnicy. Prezetują się swoją flagą i serią wlepek i stronami internetowymi. Owszem do silnego fc im jeszcze trochę brakuje... Na koniec zostawiłem sobie Karviną. Chodzi o najlepszy (jakościowo) fc Banika. W II. lidze gra też MFK Karvina, ale chuligani z Karvinej nie odwiedzają organizowanie mecze tego klubu. Czasami się pojawiają na ciekawych meczach MFK w konkretnym celu;) Najściślej współpracują z fc Havirov, który jest najlepszy ilościowo prezentującym się fc Banika Ostrava. Tę dwie ekipy mają zdecydowanie największy potencjał z wszystkich fc Banika.

Pozdrawiam!
eSpErAZS

Post autor: eSpErAZS »

Inowroclaw?
Widzę że Goplania piszę, że Cuiavia jest ich kosą. Dzieje się coś kibicowskiego na Cuiavii?
JaroMKS

Post autor: JaroMKS »

Jacek Gmoch pisze:
JaroMKS pisze:
to jako tako wiem. Wiadomo może dlaczego przestali działać? W końcu miasteczko nie najmniejsze :)
Jak jest mała ekipa nie trzeba wiele że ruch kibicowski zamarł. Z tego co wiem to mają podział na mieście. Tłukli się chłopaki z dwóch głównych ulic, których nazw nie pamiętam. Jak w takim miasteczku nie ma jedności to trudno o cokolwiek...
GrubyBKS
Kontakt:

Post autor: GrubyBKS »

eSpErAZS pisze:Inowroclaw?
Widzę że Goplania piszę, że Cuiavia jest ich kosą. Dzieje się coś kibicowskiego na Cuiavii?
Z tego co wiem to jedynie pikniki chodzą na Cuiavie. Goplania to mocny FC Zawiszy, ale jest też FC Lecha, i jednostki Legii.
1968

Post autor: 1968 »

Tak, jest to FC Zawiszy, ale lata świetności ma dawno za sobą..
nex

Post autor: nex »

Moglby ktos przedstawic sytuacje w Piszu i pobliskiej Bialej Piskiej?
Czy Mazur Pisz dziala samodzielnie czy jest FC i czy druzyna z Bialej Piskiej posiada jakas zorganizowana grupe kibicow?
yeyo

GrubyBKS pisze:
Z tego co wiem to jedynie pikniki chodzą na Cuiavie. Goplania to mocny FC Zawiszy, ale jest też FC Lecha, i jednostki Legii.
Inowrocław to jeden z silniejszych bastionów Zawiszy, FC tworzą przedewszystkim kibice Goplanii) , na Lecha jezdzą janusze a o Legii pierwsze słysze

jeśli chodzi o Cuiavie to cóż. nie ma tam żadnej ekipy ale nienawiść obu klubów do siebie jest od zawsze
krs_LP

Post autor: krs_LP »

yeyo pisze:
GrubyBKS pisze:
Inowrocław to jeden z silniejszych bastionów Zawiszy, FC tworzą przedewszystkim kibice Goplanii) , na Lecha jezdzą janusze a o Legii pierwsze słysze

jeśli chodzi o Cuiavie to cóż. nie ma tam żadnej ekipy ale nienawiść obu klubów do siebie jest od zawsze
Kiedyś na pewno Inowrocław to jeden z najsilniejszych bastionów Zawiszy,ale dziś nie jest to już liczna ekipa.Jeśli chodzi o Lechitów to kumate osoby z Inowrocławia wiedzą że raczej nie są to janusze:)
Urodzony Warszawiak

Post autor: Urodzony Warszawiak »

Jest i kilka osób za Legia :wink:
yeyo

kibic0

Post autor: kibic0 »

Rawicz to tereny Lecha. Kiedyś coś kręcili na własnym podwórku (klub Ravia Rawicz) ale obecnie skupili sie tylko na Kolejorzu.
Bełchatów to GKS i FC Widzewa z Bełchatowa. Różne rzeczy słyszałem na te tematy (stracia, punkty widzenia, pozycja w mieście) i najlepiej jak ktoś z Bełchatowa sie wypowie. Nie chce powtrarzac nie potrzebnie czegoś co nie jest sprawdzone.
krs_LP

Post autor: krs_LP »

yeyo pisze:http://i38.tinypic.com/e83g43.jpg" target="_blank
Po co to wklejasz?Z którego roku to jest?Tak jak pisałem wcześniej kiedyś Inowrocław bardzo silny bastion Zawiszy ale dziś już mało osób jeździ na Zawisze.
TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA »

jakies racjonalne uzasadnienie na taki stan rzeczy na pewno sie znajdzie,ale nie chce byc tu oskarzany o jakas napinke,wiec niech ktos poinformowany(widze krs_LP,ze Ty masz poglad na to co dzieje sie w Inowroclawiu)wyjasni to co tam sie stalo,skoro z Bastionu Zawiszy-jak to zgrabnie ktos ujal w miescie zrobilo sie niebiesko-bialo a sympatycy pilki kopanej swoje sentymenty skierowali w kierunku Bulgarskiej.
Wąsate przerzuty oczywiscie mnie nie interesuja,chodzi mi o rozgarniete towarzystwo.

co do Rawicza-jeszcze w tym sezonie bawili sie razem z ziomkami z Kosciana (Obra) na meczu zgodowym,liczebnosc obu ekip jak i oprawa calkiem calkiem.
Szkoda,ze kolejna ekipa z Pyrlandii ucieka od dzialania na wlasnym podworku do cisnienia na fc Kolejorza.
akai88

Post autor: akai88 »

Rawicz -FC Lecha który bardzo rzadko zalicza 0 wyjazdowe. Na Ravi nikt nie działa ewentualnie na meczach z Obrą Kościan jest młyn jak i organizowany wyjazd.
Kolego z Dyskoboli za rok derby z Obrą.

A jak wygląda sytuacja w Ostródzie?
mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski »

Kolego z Dyskobolii - nie wiem w jakim jestes wieku, ale ja osobiscie pamietam czasy kiedy nawet Grodzisk Wlkp nie wiedzial chyba o istnieniu KSD a ciagnelo Was tylko w kierunku Poznania. Wiecej pokory, na chwile obecna nie zanosi sie na to by znowu pojawil sie u Was ktos pokroju Drzymaly - takze bez smiesznych odpowiedzi, o modzie na Lecha w Wielkopolsce, bo ta moda trwa juz kilkadziesiat lat(dzieki Drzymale czesciowo zatrzymala sie w okolicach Grodziska :lol: - chociaz nawet kiedy graliscie pilkarsko lepiej od KKSu i tak Wolsztyn czy Rakoniewice ciagnely do Poznania ).
pgn

Post autor: pgn »

moda na Lecha w takim natężeniu trwa może od 5 lat.pamiętam jak na Bułgarską chodziło po 3-4 tysiące i tylko na Legię była mobilizacja. ale faktem jest, że obecnie Lech nie ma konkurencji.
Tak to widzę

Post autor: Tak to widzę »

Ostróda była już opisywana. Działa tam FC Stomilu Olsztyn.
CLB

Post autor: CLB »

stradivarius pisze:A czy w Rawiczu ktoś jeździ na Śląsk Wrocław? Bo wkońcu odległość nie jest zbyt wielka,a przejeżdżając przez Rawicz widać kilka napisów WKS,fakt że starych.
Rawicz to 100% Lech Poznan i nie ma tu zadnych osob zwiazanych ze Slaskiem W.
Co do meczow Ravii - jesli istnieje potrzeba potrafimy sie zebrac na wazniejsze mecze jak np derby z lesznem, mecze zgodowe z Obra czy ostatnio baraze o awans z druzyna z Czempinia.
TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA »

mapa_fizyczna_polski pisze:Kolego z Dyskobolii - nie wiem w jakim jestes wieku, ale ja osobiscie pamietam czasy kiedy nawet Grodzisk Wlkp nie wiedzial chyba o istnieniu KSD a ciagnelo Was tylko w kierunku Poznania. Wiecej pokory, na chwile obecna nie zanosi sie na to by znowu pojawil sie u Was ktos pokroju Drzymaly - takze bez smiesznych odpowiedzi, o modzie na Lecha w Wielkopolsce, bo ta moda trwa juz kilkadziesiat lat(dzieki Drzymale czesciowo zatrzymala sie w okolicach Grodziska :lol: - chociaz nawet kiedy graliscie pilkarsko lepiej od KKSu i tak Wolsztyn czy Rakoniewice ciagnely do Poznania ).
Znawca powiatu Grodziskiego i Wolsztynskiego z Gliwic :roll: .
Nie mam zamiaru poruszac watku koneksji miedzy Grodziskiem a fan clubami Lecha na lamach tego forum,bo wszystko weryfikuje codziennosc.
Dla Twojej wiadomosci-nawet,gdy gralismy lepiej od Kolejorza ludzie utozsamiali sie z Dyskobolia nawet w miastach z definicji niechetnie nastawionych do Grodziska.Nie wiem na jakich zrodlach informacji bazujesz,ale widze,ze sa one nieco ubogie.
W moim poscie nie padlo ani razu slowo "moda"-takze nie dodawaj pewnych faktow od siebie,bo nie wiem co ta ma na celu.
Wykreowales moja wypowiedz na jakas napinke zupelnie bez sensu,chodzilo mi o to,ze w Wielkopolsce wzorem innych regionow nie mozna juz zrobic rankingu mniejszych ekip,bo z roku na rok jest ich coraz mniej-wiele mocnych FC Lecha nie wykorzystuje swojego potencjalu na wlasnym podworku.
Nawet te dzialajace preznie w Wielkopolsce i tak opowiadaja sie "pro Poznansko",poza jednym Bastionem w postaci Kalisza,ktoremu nigdy nie bylo po drodze z Lechem.
Na przyszlosc radze nie zgrywac bystrzaka w temacie, o ktorym ma sie znikome pojecie.
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

TYLKO DYSKOBOLIA pisze:Na przyszlosc radze nie zgrywac bystrzaka w temacie, o ktorym ma sie znikome pojecie.
No to ja ci coś napisze- krótko i na temat:
Rozumiem po części patryjotyzm lokalny :wink: , ale człowieku. Dopóki nie będziecie mieli "uregulowanych stosunków z Lechem" -to nigdy nie będzie uważani za poważną, a przede wszystkim samo stanowiącą ekipę :!:
Zrozum, że istniejecie tylko dlatego że Lech ma was w... czterech literach i nie zawraca sobie wami głowy. Jeśli bedziecie mieli z nimi oficjalną kose :lol: (będziecie się nawzajem na siebie ustawiać, lać, kroić itd.) :wink: lub będziecie mieli z nimi.. zgodę :wink: to wtedy dołączycie do grona poważnych ekip :!:
Tyle w temacie :idea:
rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 »

stradivarius pisze:Co słychać w Bełchatowie i Rawiczu?
Podbijam, moglby ktos wypowiedziec sie na temat Belchatowa? Jak jest miasto podzielone itd.
ODPOWIEDZ