Czy Górnik dobrze robi walcząc o swoje? Wg mnie tak, bo w tym przypadku jest jasno sformułowany przepis, według którego ceny biletów dla gości nie mogą być droższe od cen biletów dla gospodarzy o podobnej widoczności - a tutaj jest to 15zł i naprawdę chodzi tutaj jedynie o zasady.
No i dostali bilety po regulaminowej cenie, regulaminowe 5%, wiec o co Ci chodzi?
Dlaczego Górnik miałby organizować mecz na stadionie Śląskim?
Nie "miałby" tylko "moglby". W przeciwienstwie do sasiadow zza miedzy z naszej strony nikt nie przyjmuje postawy z perspektywy ktorej tylko i wylacznie sie żąda.
A moglby bo rowno rok temu takie byly wstepne zapowiedzi zarzadu Gornika, ktory mowil, ze w zamian za spora liczbe biletow (Gornik dostal 12 500 wejsciowek jakby ktos mial problemy z pamiecia) zastanowi sie nad organizacja "swoich" derbow takze na Slaskim.
Kolego Adler : Lechia jadąc w 300 na Arke miała ceny biletów normalnie , tylko doszedł motyw gadżetu do ceny. Skąd wiesz co może Górnik miał w zanadrzu dla tych 7500 ludzi , może oni też coś szykowali dla nich.
I tu chodzi właśnie o zasady , czemu inne drużyny nie miały ceny 30 zł za bilet ? Tylko nagle włodarze Ruchu nauczyli się po wydarzeniach z poprzedniego meczu i zobaczyli jakie można na takim czymś zarobić pieniądze. np. wymyślona opłata 5 zł za przejazd nawet od osób które by jechały samochodem
a Górnik nie podejmując dalej rozmów , myślę że doprowadzi do takiej sytuacji że Ruch sam zaproponuje 7500 biletów w cenie 15 zł żeby aż tyle nie stracić
Ja decyzję Górnika rozumiem. 7000 biletów - 30zł sztuka, 2050 biletów - 15 zł sztuka?! Jaka jest różnica?! Jeśli ilość biletów decyduje o ich cenie to coś tu jest chyba nie-tak... Torcida po prostu nie da na sobie zarobić, jak amerykańscy właściciele brytyjskich klubów zarabiają sobie na kibicach-baranach, którzy dadzą każde pieniądze, by móc zobaczyć Christiano Ronaldo jak podbiegnie do narożnika wykonać róg...
Poza tym 2050 osób to mocno wyselekcjonowany skład, a jakość się liczy...
Nie "miałby" tylko "moglby". W przeciwienstwie do sasiadow zza miedzy z naszej strony nikt nie przyjmuje postawy z perspektywy ktorej tylko i wylacznie sie żąda.
A moglby bo rowno rok temu takie byly wstepne zapowiedzi zarzadu Gornika, ktory mowil, ze w zamian za spora liczbe biletow (Gornik dostal 12 500 wejsciowek jakby ktos mial problemy z pamiecia) zastanowi sie nad organizacja "swoich" derbow takze na Slaskim.
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, wówczas Ruch byłby w stanie zaprzestać swojego bojkotu i pojawić się na meczu, którego gospodarzem byłby Górnik? Jeżeli tak to gdzie konsekwencja? Skoro łamać zasady to po całości i pojawić się w Zabrzu na jesień (były 2 okazje - liga i PE) a nie czekać aż mecz zostanie przeniesiony na Śląski. Natomiast jeśli w dalszym ciągu pozostalibyście przy swoim i bojkotowali ten mecz to po co wynajmować większy stadion?
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, wówczas Ruch byłby w stanie zaprzestać swojego bojkotu i pojawić się na meczu, którego gospodarzem byłby Górnik? Jeżeli tak to gdzie konsekwencja? Skoro łamać zasady to po całości i pojawić się w Zabrzu na jesień (były 2 okazje - liga i PE) a nie czekać aż mecz zostanie przeniesiony na Śląski. Natomiast jeśli w dalszym ciągu pozostalibyście przy swoim i bojkotowali ten mecz to po co wynajmować większy stadion?
Teraz filozof z KSG. Słuchaj powiedzieli, że na R81 nie postanie noga (tak obiecali). Ale czy Ty w ogóle wiesz co to jest R81 ? wątpię
Ktoś pisał, że wspomagali 1 raz itd. ale nie moja sprawa.
Dziwne sa zarzuty Ruchu i ich "braci" z Lodzi ktorzy pisza ze Żabolom zal dac 30zl. za bilet by zobaczyc swoich.Juz pomijam fakt,ze 2050 mialo miec za 15zl. a reszta do 7500 za 30zl.Pozniej pisza,ze Ruch poszedl na kompromis 25zl. wszystkie(juz pomijam fakt,ze najwidoczniej cos nie tak w tym klubie z finansami,ze ciagle otwieraja ten temat i dawaja rozne dziwne propozycje).Przypominam,ze bilety dla kibicow gosci maja byc w tej samej cenie jak dla kibicow miejscowych na te same sektory.
Dlaczego rok temu Ruch nie trzymal sie kurczowo regulaminowego 5%?
Dlaczego rok temu Ruch nie skladal propozycji biletow za 15zl. i za 30zl?
Wtedy sami ustalili zasady!teraz poprostu Zabole maja pokryc kontrakt Zajaca chyba!
Nie wiem o co w ogole chodzi GORNIK bierze 2050 biletow.
Legia tez dowozila GORNIKA z pkp pod stadion,ale nikt nie chcial+5zl. w Legii za to!
Jak juz wiecie GORNIK sam zapewni dojazd kibicom.
Od poczatku trza bylo dac jak juz nie te 12500 to 7500 za 15zl. sprawa by sie skonczyla,szlo by robic pozytywna reklame i pozytek bylby wielki dla slaskiej pilki.
Teraz WDS nie beda tymi wielkimi WDS z ubieglego roku.
Porywnywanie WDS rozgrywanych na Slaskim do derbow w Lodzi bedzie na miejscu tylko wtedy jesli pojemnosc stadionu w Lodzi bedzie taka sama!
Ciągle to samo. Ciągle powtarzacie nieprawdziwe informacje. Ruch nie wystosował żadnego pisma, że proszą o jak największą pule biletów na mecz w Zabrzu więc skąd wiecie ile by dostali biletów? Już pomijając fakt że i tak nie chcą przyjeżdżać. A zapewniam, że dostaliby max co może pomieścić klatka czyli z 2500(nie wiem ile pomieści maksymalnie ale ta liczba jak najbardziej realna). Nie dostaliby więcej bo co posadzić część w klatce a gdzie reszta? Bądzcie poważni.
Porownująć oferte Górnika w strone Ruchu z tymi 5% miej na uwadze ze na R81 nie ma 40tyś miejsc a na Śląskim jest, a Ty i inni dobrze wiedzą, że sam Ruch nie zapełni tego stadionu i to jest fakt.
a co Ruch nie sprzeda części tych biletów co ich nie chcecie? sprzeda i to niekoniecznie po 15 zeta. dla 2000 kibiców potrzebuje mniej służb porządkowych niż dla 7500. czyli zaoszczędzi. ktoś wam kazał dawać im 5000? a proporcjonalnie jak na 42000 dostaliście 12500 to na 16000 wychodzi 4800. a daliście im? czyli te 5000 to nie cyfra z kosmosu
było brać po 25 i pokazać kto rządzi, bo jak was nie lubię to uważam, że macie kibiców lepszych niż wynik. ostatnie miejsce a druga frekwencja w lidze. i za to szacunek.
pgn pisze:jak na 42000 dostaliście 12500 to na 16000 wychodzi 4800. a daliście im?
Pozwolę się wtrącić. Jakim sposobem przy Roosevelta 81 miałoby się zmieścić 4800 kibiców przyjezdnych?
po prostu wejdą na sektory gospodarzy. obstawi ich ochrona, wywali się strefę buforową itd. przecież na Śląskim sektor gości też nie mieści 12000. tak jak Widzew miał w Poznaniu. chcieć to móc. taki profesjonalny, europejski klub jak Górnik na pewno by sobie poradził
Górnik myślał ze znowu uda im sie zrobic wszystkich w konia,ale sie przeliczył.Jak by dostali to co chcieli to Ruch w zamian by dostał jakieś 700biletów na nastepne derby na Gurniku i nie wiadomo w jakiej cenie.Wiec jak chcieli to maja 5% i bedą mogli sie tłumaczyc ze słabo wypadli bo tylko tyle dostali.
pgn pisze:jak na 42000 dostaliście 12500 to na 16000 wychodzi 4800. a daliście im?
Pozwolę się wtrącić. Jakim sposobem przy Roosevelta 81 miałoby się zmieścić 4800 kibiców przyjezdnych?
po prostu wejdą na sektory gospodarzy. obstawi ich ochrona, wywali się strefę buforową itd. przecież na Śląskim sektor gości też nie mieści 12000. tak jak Widzew miał w Poznaniu. chcieć to móc. taki profesjonalny, europejski klub jak Górnik na pewno by sobie poradził
Ty myslisz za kros na takie cos pojdzie ?
Ze na stadionie KSG i Ruch bedzie oddzielony buforem i bedzie ochrona i to wystarczy
Zapewne byla by to najwieksza tragedia na krajowych stadionach
A ze Widzew siedzial tak na Lechu to inna sprawa
Mmm pisze:Górnik myślał ze znowu uda im sie zrobic wszystkich w konia,ale sie przeliczył.Jak by dostali to co chcieli to Ruch w zamian by dostał jakieś 700biletów na nastepne derby na Gurniku i nie wiadomo w jakiej cenie.Wiec jak chcieli to maja 5% i bedą mogli sie tłumaczyc ze słabo wypadli bo tylko tyle dostali.
qwertyytrewq pisze:Kolego Adler : Lechia jadąc w 300 na Arke miała ceny biletów normalnie , tylko doszedł motyw gadżetu do ceny. Skąd wiesz co może Górnik miał w zanadrzu dla tych 7500 ludzi , może oni też coś szykowali dla nich.
Nie napisalem ze za bilety placili 100 zl, polecam kurs czytania ze zrozumieniem.
Ja p******* ale wy z tymi biletami problem robicie. 25 zł na derby to dużo? Na ostatnie derby Łodzi za bilet płaciłem 30 zł i 5 na oprawe, biletów nie było pierwszego dnia. A dostalismy ich 1900. Szkoda kasy wam by zobaczyc swoją ukochaną drużyne? Jakbym na Widzewie miał na kazdy mecz u siebie wydac 25 zł to byłbym wniebowzięty...
dnbmaniac1910 pisze:Ja p******* ale wy z tymi biletami problem robicie. 25 zł na derby to dużo? Na ostatnie derby Łodzi za bilet płaciłem 30 zł i 5 na oprawe, biletów nie było pierwszego dnia. A dostalismy ich 1900. Szkoda kasy wam by zobaczyc swoją ukochaną drużyne? Jakbym na Widzewie miał na kazdy mecz u siebie wydac 25 zł to byłbym wniebowzięty...
Górnik dostaje regulaminowe 5% biletów w regulaminowej cenie i na tym powinna skończyć się dyskusja ! Zrozumcie w końcu że to Ruch jest gospodarzem ! Bo na chwile obecną Górnik o tym zapomina i ma tylko żądania . Podnoszenie ceny biletów na atrakcyjny mecz to nie jest wymysł Ruchu tylko normalna rzecz w dzisiejszym sporcie !
BBB pisze:Górnik dostaje regulaminowe 5% biletów w regulaminowej cenie i na tym powinna skończyć się dyskusja ! Zrozumcie w końcu że to Ruch jest gospodarzem ! Bo na chwile obecną Górnik o tym zapomina i ma tylko żądania . Podnoszenie ceny biletów na atrakcyjny mecz to nie jest wymysł Ruchu tylko normalna rzecz w dzisiejszym sporcie !
Daj ten regulamin poczytam sobie . I jeszcze jedno Ruch wcale nie jest gospodarzem. Stadion Śląski to stadion Narodowy i ze względu na to że Ruch nie ma dobrego stadionu wypożycza Stadion Śląski. A Ruch to może być gospodarzem ale na Cichej.Zresztą ostatnie derby to pokazały że jak by Górnik dostał tyle samo biletów co Ruch to Górnika by było tyle samo co Ruchu na Śląskim.A że teraz pełną władze nad sprzedażą biletów ma zarząd Ruchu bo wypożyczył satdion to robi co chce czyli Niestety nie będa to już wielkie derby .
Bo co to będą za derby jak Górnika będzie 2000 a reszta Ruch i pikniki co dostaja bilety na ten mecz na kopalniach + pikniki i kibice innych klubów ze Śląska i z całej Polski co chcą zobaczyć mecz .
true pisze:Teraz filozof z KSG. Słuchaj powiedzieli, że na R81 nie postanie noga (tak obiecali). Ale czy Ty w ogóle wiesz co to jest R81 ? wątpię
Ktoś pisał, że wspomagali 1 raz itd. ale nie moja sprawa.
Czyli jednak nie są w stanie do końca utrzymać własnego bojkotu. Jak dla mnie nie ma sensu dalsza wymiana zdań.
Co do R81 kiedyś obiło mi się o uszy, ale jeśli byłbyś tak dobry i wytłumaczył dokładnie o co chodzi..
Moje zdanie jest takie.Zarząd ruchu chce zarobic tyle samo co rok wcześniej tylko po prostu mniej kibiców gości wpuścic zarazem(wyższe ceny).Nie jestem ani kibicem G ani R.byłem na poprzednich derbach i dla mnie atmosfera była super.Wiec nie kumam dlaczego teraz miałby być inaczej.Ja dochodze do wniosku takiego że po prostu gracie mecz u siebie(Ruch) a wiadomo ze rok wczesniej wygladało to tak jakby ten szpil był na nautralnym terenie.Wiem zaraz ktoś tu zas pierdolnie że on jest.Ale mi chodzi o atmosfere czysto kibicowską.Dlatego dajecie chyba troche mniej biletów żeby miec przewage wieksza na Trybunach,i tu po trochu tez was rozumiem.Jeżdże już na szpile ponad 10 lat i jak czytam tu że ktoś sie cieszy że nie bedzie przyjezdnych,to po prostu taki typ nigdy nie był na meczu dla mnie i jest zwykły onetowcem.Czasy na tym forum że była normalna wymiana pogladów już dawno mineły.Uwazam tez że obie strony powinny jakos sie dogadać ale to chyba niemozliwe.Bo waidomo że ze strony Ruchu byłoby o wiele wieksze pierdolniecie jakby Górnika była wieksza liczba.A tak moze zapełnia stadion 30-35 tys ale ile z tego bedzie kibiców,ile "wujków","kolegów" i innych nie wiadomo.
dnbmaniac1910 pisze:Ja p******* ale wy z tymi biletami problem robicie. 25 zł na derby to dużo? Na ostatnie derby Łodzi za bilet płaciłem 30 zł i 5 na oprawe, biletów nie było pierwszego dnia. A dostalismy ich 1900. Szkoda kasy wam by zobaczyc swoją ukochaną drużyne? Jakbym na Widzewie miał na kazdy mecz u siebie wydac 25 zł to byłbym wniebowzięty...
Nie chodzi o to że dla Nas to za dużo, cały czas się to tu powtarza. Za rok na derby Ruch da 2 tys biletów po 50 zł jak tak dalej pójdzie. Uwierz mi, że jeśli nawet wszystkie 7,5 tys biletów było by po 30zł i zostałaby podjęta decyzja o ich wzięciu, wszystkie bilety poszłyby w jeden dzień.
To naturalne, że klub chce zarobić na ciekawym meczu. W Zabrzu bilety na ciekawe mecze kosztują 25 zł dla miejscowych i dla przyjezdnych( Wisła, Legia, Ruch i Lech). Z większą pulą ponad przepisowe 5% też nie ma problemu. Każdy kto gości w Zabrzu i zgłaszał chęć na kolejną partię biletów dostawał je.
Na pewno nie było by problemu co do ceny biletu jeśli kibice Ruchu płacili by za te same miejsca 30 zł. Ruch wyczuł "dobry interes" na Żabolach. Myślał, że wezmą wszystko i za każdą cenę. To, że wzięliśmy przepisową pulę uważam za dobre posunięcie. Czasem lepiej mieć 2050 solidnych kibiców niż zbieraninę "derbowych wyjazdowiczów".
Nikt nie zauważył że tylko kilka sektorów dla kibiców Ruchu jest po 15zł. Większość biletów dla kibiców Ruchu też jest w cenie 30-40-60zł! A np na trybune zadaszoną nawet po 300zł.
neRka pisze:Nikt nie zauważył że tylko kilka sektorów dla kibiców Ruchu jest po 15zł. Większość biletów dla kibiców Ruchu też jest w cenie 30-40-60zł! A np na trybune zadaszoną nawet po 300zł.
Tak masz racje ale te sektory za 15 zł sa w takim samym miejscu jak nasze sektory ktore mialy byc pierw za 30 a teraz za 25.
neRka pisze:Nikt nie zauważył że tylko kilka sektorów dla kibiców Ruchu jest po 15zł. Większość biletów dla kibiców Ruchu też jest w cenie 30-40-60zł! A np na trybune zadaszoną nawet po 300zł.
Tak masz racje ale te sektory za 15 zł sa w takim samym miejscu jak nasze sektory ktore mialy byc pierw za 30 a teraz za 25.
2050 biletow jest za 15, wiec nie wprowadzaj tej dramaturgii juz tutaj.
2050 biletow jest za 15, wiec nie wprowadzaj tej dramaturgii juz tutaj.
tez mam takie odczucie i na tym moglby temat sie skonczyc. dostali 5 procent w normalnej cenie nie chcieli więcej biletów w wyższej cenie wiec mają jak chcą.
dla kibicow Gornika wyzszym priorytetem jest nie dac zarobic naszemu zarzadowi anizeli ogladac na zywo swoja druzyne
pozdR
poprostu kibice w ruskich chełmikach przyzwyczaili sie do biletów u siebie za 5 zł i do tego krupniok gratis a teraz mają karnet na całą rundę za zebranie 100 puszek po napojach , więc dla nich 25 zł za bilet na prawdziwy mecz z prawdziwym przeciwnikiem to rozrzutność !
dla kibicow Gornika wyzszym priorytetem jest nie dac zarobic naszemu zarzadowi anizeli ogladac na zywo swoja druzyne
pozdR
poprostu kibice w ruskich chełmikach przyzwyczaili sie do biletów u siebie za 5 zł i do tego krupniok gratis a teraz mają karnet na całą rundę za zebranie 100 puszek po napojach , więc dla nich 25 zł za bilet na prawdziwy mecz z prawdziwym przeciwnikiem to rozrzutność !
Sorka ale wystarczy troszke poszperac w przepisach a przekonasz sie ze klub będacy gospodarzem musi udostępnic 5% dla przyjezdnych,w przypadku gdy klub przyjezdny wystąpi o wiekszą pule biletów klub bedący gospodarzem moze dobierać cene wedle swego uznania.
Tak wiec większych baranów juz z siebie nie mogliście zrobić.
Mmm pisze:Sorka ale wystarczy troszke poszperac w przepisach a przekonasz sie ze klub będacy gospodarzem musi udostępnic 5% dla przyjezdnych,w przypadku gdy klub przyjezdny wystąpi o wiekszą pule biletów klub bedący gospodarzem moze dobierać cene wedle swego uznania.
Tak wiec większych baranów juz z siebie nie mogliście zrobić.
Szkoda że Ruch nie poszperał w przepisach wcześniej proponując nam bilety po 30+5 zł.
Przyjęliśmy 2050 biletów po regulaminowej cenie, a za zbytek łaski podziękowaliśmy. Wyraziliśmy też gotowość przyjęcia niewykorzystanych biletów po cenie 20zł ( tu pokazujemy swoją dobrą wolę w stronie niebieskich ).