WDŚ vol.2
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: WDŚ vol.2
Pytanie do kolegi z Widzewa : płaczesz o to że Górnik chciał dać też bilety Widzewowi po 20 zł , a sam jako taki wielce udzielający i zapierający się tą kwestią musiał byś wiedzieć że jest to odpowiedz na właśnie waszą cenę biletów dla Górnika gdy jechał do was, gdy nie chciała wpuścić na stadion wasza ruda kierowniczka kibiców Górnika.
Czytając list tego zwykłego kibica Ruchu zastanawiam się po co pisze głupotę na temat derby w Zabrzu ! Pisze że Górnik nie chciał dać więcej biletów , a po c*** taki tekst wymyśla skoro Ruch ma zasadę Nie dla derbów z mordercami a na mecz z Górnik przychodzą "kibice derbowi , lepsi od tych za piątaka" ?
Po co ten płacz skoro cała kibicowska Polska wie że jeśli ktoś chce większość ilość biletów na sektor gości w Zabrzu to dostanie
(Polonia , Piast zero problemu mieli z biletami) Ruch by chciał to by też dostał 2500 biletów u nas na stadion i nie było by żadnych wymysłów że 500 biletów po 20 zł a 2000 biletów po 30 zł
Czytając list tego zwykłego kibica Ruchu zastanawiam się po co pisze głupotę na temat derby w Zabrzu ! Pisze że Górnik nie chciał dać więcej biletów , a po c*** taki tekst wymyśla skoro Ruch ma zasadę Nie dla derbów z mordercami a na mecz z Górnik przychodzą "kibice derbowi , lepsi od tych za piątaka" ?
Po co ten płacz skoro cała kibicowska Polska wie że jeśli ktoś chce większość ilość biletów na sektor gości w Zabrzu to dostanie
(Polonia , Piast zero problemu mieli z biletami) Ruch by chciał to by też dostał 2500 biletów u nas na stadion i nie było by żadnych wymysłów że 500 biletów po 20 zł a 2000 biletów po 30 zł
-
neRka pisze:Górnik odmówił stadionu Polonii przed awantura na Górnik-Polonia. Więc nie trafiłeś.Znawca GŚ pisze:1. Zacytuje świętej pamięci Jana Bolka Niesyto '' Wchodzac do świątyni Polskiego sportu należy okazać szacunek'' ( tutaj fotka z oprawy z meczu Polonia Bytom [link]" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank ) Teraz chyba rozumisz dlaczego powiedzielismy nie Poloni która rozpierdalala nasz stadion na meczu. Wpuscil byś patologie do swego domu ktora wczesniej ci rozpierdolila dom ?
Co do hasła "piłka Nożna Dla Kibiców" w Waszym wykonaniu: przypomnij sobie propozycje Waszego stowarzyszenia co do cen biletów na jeden z sezonów, gdzie każdy klub za bilety miał płacić 15zł, tylko dziwnym trafem Ruch i Widzew po 20zł. Piłka nożna dla kibiców?
Co do Waszych "zasad" o których ktoś wcześniej wspominał. Mówicie że nie będziecie płacić więcej niż kibice Ruchu siedzący na podobnie umiejscowionych miejscach, tylko sami już te zasady łamiecie bo proponujecie 20zł, gdy kibice Ruchu za te miejsca płacą 15zł.
To ty nie trafiłes patologia z Bytomia już wczesniej goscila w Zabrzu na meczu Górnik-Arka i wtedy bydlo rozpierdalali co się dalo!
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Po tej wypowiedzi widać jacy ku*** idioci siedza na tym forum! Wypierdolić to forum w pizdu!GóRnoślązak pisze:Proszę ja ciebie ja nie idę na ten mecz by oglądać waszych 2050 zapłakanych mord.qwertyytrewq pisze: 2050 biletów.
Prawda jest taka ze nie chodzi o żadne zasady ino ze nie stać WAS drodzy koledzy z Zabrza by dać 30 lub 25 za możliwość oglądania swojej drużyny, a przy okazji dopiec odwiecznemu rywalowi.
Gdyby taka sytuacja wynikła po drugiej stronie stać mnie by było dać kase by oglądać swój klub w takim widowisku i z takim przeciwnikiem. Widocznie macie w "d****" kibicowanie swemu ukochanemu Górnikowi.
Płakać sobie możecie. I nic na to nie poradzę. Dla mnie osobiście to jest wstyd by kłócić się o kasę gdy idzie o to by wesprzeć swą drużynę w czeluściach wroga.
No ku*** płakać się chcę, że takie matoły są kibicami.
Filozofy ku***.

-
Niebieski swiat to niebieski swiat. Bilety na mecz w Zabrzu Widzew mial po 20 zl ale po ile mial Gornik w Lodzi to juz nie pamietaja. Bilety na Slaski kibice Legii, Widzewa itp mieli po 15 zl ale Gornikowi trzeba bylo dac za 30 - coz za szczodrosc, az dziwne ze Zabole sie na to nie zgodzili, pewnie ich nie stac
.
Nie watpie ze Slaski sie zepelni, tylko watpie ze na nastepnym meczu utrzymacie chociaz 1/3 tej frekwencji. Na derby przyjdziecie tylko i wylacznie dla Gornika wiec teksty ze Zabole dla was nie istnieja to jawna kpina. kibice jednego meczu

Nie watpie ze Slaski sie zepelni, tylko watpie ze na nastepnym meczu utrzymacie chociaz 1/3 tej frekwencji. Na derby przyjdziecie tylko i wylacznie dla Gornika wiec teksty ze Zabole dla was nie istnieja to jawna kpina. kibice jednego meczu

-
Co słyszę to stwierdzenie "Niebieski świat" to zawsze mówi/pisze to żabolTurin pisze:Niebieski swiat to niebieski swiat.

A potem wielka propaganda, jak to Ruch uważa, ze wszystko jest niebieskie

O takKiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek

-
No jezeli macie fc w Gliwicach, w Rybniku czy tez w Rydultowach to pewnie i macie w Buenos AiresGenekBezSpodenek pisze:Co słyszę to stwierdzenie "Niebieski świat" to zawsze mówi/pisze to żabolTurin pisze:Niebieski swiat to niebieski swiat.![]()
A potem wielka propaganda, jak to Ruch uważa, ze wszystko jest niebieskie

-
18Jarek99 pisze:[link]" target="_blank" target="_blankBenio1990 pisze:[link]" target="_blank" target="_blank18Jarek99 pisze:Prawie jak derby 28.02.09 Ruch Chorzów - Górnik Zabrze
http://www.youtube.com/watch?v=dyMavpspzOY" target="_blank" target="_blank
[link]" target="_blank" target="_blank

wyjebać ten temat w piździet bo to się już żałosne robi...
ps. "piramidy Sofoklesa", ja p*******

-
No widzisz, wy macie np. tą swoją torcidę Mikołów, a raczej torcidę Borowa Wieś
A to nie na tym polega, nie każdy FC musi być bastionem. Może ty się nie spotkałeś z takim pojęciem jak mały fan klub, bo Górnik ma same bastiony na Śląsku, ale takie coś istnieje.
po co ja z tobą rozmawiam...

A to nie na tym polega, nie każdy FC musi być bastionem. Może ty się nie spotkałeś z takim pojęciem jak mały fan klub, bo Górnik ma same bastiony na Śląsku, ale takie coś istnieje.

O takKiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek

-
A co Wam Piast zawinił? Bo jakoś by ich przyjąć to też nie byliście chętni ( wydanie oświadczenia Waszego stowarzyszenia, że jedyne zespoły które zaakceptujecie na swoim stadionie to te z Katowic, Rybnika itp Czyli zespoły zaprzyjaznione. Piłka nożna dla kibiców?Znawca GŚ pisze:neRka pisze:Górnik odmówił stadionu Polonii przed awantura na Górnik-Polonia. Więc nie trafiłeś.Znawca GŚ pisze:1. Zacytuje świętej pamięci Jana Bolka Niesyto '' Wchodzac do świątyni Polskiego sportu należy okazać szacunek'' ( tutaj fotka z oprawy z meczu Polonia Bytom [link]" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank ) Teraz chyba rozumisz dlaczego powiedzielismy nie Poloni która rozpierdalala nasz stadion na meczu. Wpuscil byś patologie do swego domu ktora wczesniej ci rozpierdolila dom ?
Co do hasła "piłka Nożna Dla Kibiców" w Waszym wykonaniu: przypomnij sobie propozycje Waszego stowarzyszenia co do cen biletów na jeden z sezonów, gdzie każdy klub za bilety miał płacić 15zł, tylko dziwnym trafem Ruch i Widzew po 20zł. Piłka nożna dla kibiców?
Co do Waszych "zasad" o których ktoś wcześniej wspominał. Mówicie że nie będziecie płacić więcej niż kibice Ruchu siedzący na podobnie umiejscowionych miejscach, tylko sami już te zasady łamiecie bo proponujecie 20zł, gdy kibice Ruchu za te miejsca płacą 15zł.
To ty nie trafiłes patologia z Bytomia już wczesniej goscila w Zabrzu na meczu Górnik-Arka i wtedy bydlo rozpierdalali co się dalo!
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!
-
[
A co Wam Piast zawinił? Bo jakoś by ich przyjąć to też nie byliście chętni ( wydanie oświadczenia Waszego stowarzyszenia, że jedyne zespoły które zaakceptujecie na swoim stadionie to te z Katowic, Rybnika itp Czyli zespoły zaprzyjaznione. Piłka nożna dla kibiców?[/quote]
Apowiedz ty mi lepiej u kogo ty sie leczysz?
A co Wam Piast zawinił? Bo jakoś by ich przyjąć to też nie byliście chętni ( wydanie oświadczenia Waszego stowarzyszenia, że jedyne zespoły które zaakceptujecie na swoim stadionie to te z Katowic, Rybnika itp Czyli zespoły zaprzyjaznione. Piłka nożna dla kibiców?[/quote]
Apowiedz ty mi lepiej u kogo ty sie leczysz?
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!
-
U nas wczesniej bedaca razem z Odra Polonia tez sie nie popisala, a mozna sie bylo dogadac? Mozna.
Dawajcie wiecej, poszydzimy, bedzie wesolo.
Wyjebac temat w pizdu, bo i tak sie nikt tu z nikim nie dogada. Zreszta wszystkie mozliwe argumenty juz padly i obie strony je znaja, wiec nie ma juz czego walkowac.
Kibice za 5 złotych.kibice jednego meczu
Dawajcie wiecej, poszydzimy, bedzie wesolo.
Wyjebac temat w pizdu, bo i tak sie nikt tu z nikim nie dogada. Zreszta wszystkie mozliwe argumenty juz padly i obie strony je znaja, wiec nie ma juz czego walkowac.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
Jezeli juz piszesz na temat oswiadczenia to dobrze byloby gdybys nie pomijal faktu ze bylo napisane ze akceptowane sa zespoly z Katowic, Rybnika i ODRY WODZISLAW, czyli klubow ktorych dzialacze nigdy nie robili problemow kibicom Gornika. Taki maly szczegol ale jakze istotny.neRka pisze:
A co Wam Piast zawinił? Bo jakoś by ich przyjąć to też nie byliście chętni ( wydanie oświadczenia Waszego stowarzyszenia, że jedyne zespoły które zaakceptujecie na swoim stadionie to te z Katowic, Rybnika itp Czyli zespoły zaprzyjaznione. Piłka nożna dla kibiców?
A w czym zawinil Piast? Dowiedz sie jak sie zachowal podczas pewnego meczu w Gliwicach
Cała ta awantura wokól WDŚ wywołana przez kibiców z Zabrza jest dla mnie żenująca.Jak można się kłócić o 15 zł jeśli w gre wchodzi mecz sezonu dla ukochanego klubu z odwiecznym rywalem.Życie jest życie ,biznes jest biznes nie chcieliście 7 tys. biletów po 30 zł. trudno,macie 2050 biletów po 15 zł. takie realia.Śmieszne jest wasze umniejszanie tego wydarzenia ,że to niby małe derby.Coś czuje ,że jak bedzie bliżej meczu to jeszcze Górnik będzie prosił ,żeby z powrotem im przyznać te bilety po 30 zł.
-
z nimi i koleżankami z Katowic nie ma sensu podjemować rozmów stary zjedzą Cie głupotąGenekBezSpodenek pisze:No widzisz, wy macie np. tą swoją torcidę Mikołów, a raczej torcidę Borowa Wieś![]()

JAK BĘDZIE I CO BĘDZIE ZOBACZYMY ZARAZ PO DERBACH!! ps ja osobiście sie ciesze że żabole dostana mniej biletów po pierwsze wiecej dla nas w czym problem ? po drugie buforów bedzie mniej czyli lepsze miejsca dla nas

ps oni swoje derby mają w Zabrzu w swojej "świątyni" wiec po ch*j organizować wogole deRby na Śląskim nie żabole ?

-
Tego sie czytac nie da, Ruch chce kosztem Górnika zarobic zeby spłacic dlugi, i te pierdolenie ze Górnik by im nie dał xxxx biletów do Siebie. Jakos kazdy ile chce tyle biletów dostaje, wykupia, napisza o kolejna pule to tez dostana. A ze Ruch bojkotuje mecze w Zabrzu siejac propagande a potem placza na forach ze nie jechali bo Górnik im chcial dac 2000 biletow. A co do tych wymyslu ich z krupniokami, to nie my opierdolili w Poznaniu stoisko z kielbasa ;o
KibicŁKS pisze:A ja mam pytanie. Czy pzpn zmniejszy kare Widzewowi jeżeli zszyją flage i zwroca ja Legii??
-
No chyba nie chodzi ci o mecz z Wisłą Płock ?Turin pisze:Jezeli juz piszesz na temat oswiadczenia to dobrze byloby gdybys nie pomijal faktu ze bylo napisane ze akceptowane sa zespoly z Katowic, Rybnika i ODRY WODZISLAW, czyli klubow ktorych dzialacze nigdy nie robili problemow kibicom Gornika. Taki maly szczegol ale jakze istotny.neRka pisze:
A co Wam Piast zawinił? Bo jakoś by ich przyjąć to też nie byliście chętni ( wydanie oświadczenia Waszego stowarzyszenia, że jedyne zespoły które zaakceptujecie na swoim stadionie to te z Katowic, Rybnika itp Czyli zespoły zaprzyjaznione. Piłka nożna dla kibiców?
A w czym zawinil Piast? Dowiedz sie jak sie zachowal podczas pewnego meczu w Gliwicach
Przecież to było jasne że nie wejdziecie na stadion , była to decyzja organizatora i policji , na stadionie pojawiła sie tylko Wisła.
-
Ty to w ogóle jesteś wielką gwiazdą tego forum !!Wyzywasz od najgorszych innych,a sam jesteś debilem.Pamiętasz jak pisałeś ,że gdzieś tam jest "niebezbiecznie"? Jak śmiesz innych od głupich wyzywać??EST.1920 pisze:z nimi i koleżankami z Katowic nie ma sensu podjemować rozmów stary zjedzą Cie głupotąGenekBezSpodenek pisze:No widzisz, wy macie np. tą swoją torcidę Mikołów, a raczej torcidę Borowa Wieś![]()
po co ja z tobą rozmawiam...![]()
JAK BĘDZIE I CO BĘDZIE ZOBACZYMY ZARAZ PO DERBACH!! ps ja osobiście sie ciesze że żabole dostana mniej biletów po pierwsze wiecej dla nas w czym problem ? po drugie buforów bedzie mniej czyli lepsze miejsca dla nas![]()
ps oni swoje derby mają w Zabrzu w swojej "świątyni" wiec po ch*j organizować wogole deRby na Śląskim nie żabole ?
A drugie pytanie-SKORO DERBY Z MORDERCAMI WAS NIE INTERESUJĄ,TO PO CO SIEJECIE TO ZAMIESZANIE,ŻE ŻABOLI NIE BĘDZIE WIĘCEJ NIŻ 2000??
-
,to nie my opierdolili w Poznaniu stoisko z kielbasa ;o
Jak juz koniecznie chce zablysnac, idioto, to sie najpierw zorientuj gdzie i przede wszystkim dlaczego byla mala awantura, ktora zaczela sie od stoiska z kielbasami. Dziwne, ze dla niektorych onet i wyborcza staja sie najlepszym zrodlem informacji w momencie, kiedy uderzaja w nielubiana ekipe.
-
ku*** parodia co tu ludzie piszecie... ja osobiscie zaplacilbym te pare zlotych wiecej zeby ogladnac taki mecz choc z drugiej strony rozumiem Zaboli... prawda zawsze lezy po srodku i te wasze klotnie i pierdolenie nic nie da... to Gornika sprawa jak sie pokaze na derbach,w jakiej liczbie itd a Ruch moze stawiac warunki jakie chce niestety bo jest gospodarzem... zawsze sie mozna dogadac ale widze ze nie w waszym przypadku... derby beda chu... i tyle,nie liczmy ze sie cos zmieni... szkoda tylko ze jak macie okazje i mozliwosci na stworzenie zajebistego widowiska na trybunach i pokazanie ze obecnie derby slaska sa nr 1 w Polsce to schodzicie do poziomu ktory juz chyba na stale zagoscil w krk lub w innym miescie derbowym pzdr
-
Sprawa z Piastem byla chyba taka, że nie tylko kibice Górnika nie chcieli ich gościć, ale też spora część kibiców Piasta nie chciała, żeby ich drużyna grała w Zabrzu.
Choć wolałbym żeby to sprostował Sztygar albo ktoś inny kto zna sie bardziej na tych tematach.
Choć wolałbym żeby to sprostował Sztygar albo ktoś inny kto zna sie bardziej na tych tematach.
-
Odnośnie listu otwartego kibica Ruchu. Dlaczego Górnik miałby organizować mecz na stadionie Śląskim? Jak doskonale wszyscy wiedzą Ruch bojkotuje mecze z mordercami i nie ma zamiaru tego zmienić. Przecież kibice Górnika chcący zobaczyć mesz spokojnie mieszczą się na Roosvelta, tak więc nie widzę potrzeby wynajmu większego stadionu. Chyba, że niebiescy mają klauzurę odnośnie swoich bojkotów, że nie dotyczą one takich przypadków?
Czy Górnik dobrze robi walcząc o swoje? Wg mnie tak, bo w tym przypadku jest jasno sformułowany przepis, według którego ceny biletów dla gości nie mogą być droższe od cen biletów dla gospodarzy o podobnej widoczności - a tutaj jest to 15zł i naprawdę chodzi tutaj jedynie o zasady. Mnie osobiście zastanawiają 2 sprawy: czy w kolejnych meczach ceny dla gości również zostaną ustalone tak jak na derby. Druga rzecz to jak będzie wyglądała późniejsza frekwencja i czy niebiescy również będą w stanie zapełnić stadion w takich liczbach jak w meczu z Górnikiem. Rok temu ta sztuka się nie udała, więc coś jest na rzeczy w stwierdzeniu "kibice jednego meczu..."
Temat można zamknąć bo zacznie się jedynie zbędna napinka i polecą bany bądź ostrzeżenia a sytuacji związanej z biletami i tak to nie zmieni.

Czy Górnik dobrze robi walcząc o swoje? Wg mnie tak, bo w tym przypadku jest jasno sformułowany przepis, według którego ceny biletów dla gości nie mogą być droższe od cen biletów dla gospodarzy o podobnej widoczności - a tutaj jest to 15zł i naprawdę chodzi tutaj jedynie o zasady. Mnie osobiście zastanawiają 2 sprawy: czy w kolejnych meczach ceny dla gości również zostaną ustalone tak jak na derby. Druga rzecz to jak będzie wyglądała późniejsza frekwencja i czy niebiescy również będą w stanie zapełnić stadion w takich liczbach jak w meczu z Górnikiem. Rok temu ta sztuka się nie udała, więc coś jest na rzeczy w stwierdzeniu "kibice jednego meczu..."
Temat można zamknąć bo zacznie się jedynie zbędna napinka i polecą bany bądź ostrzeżenia a sytuacji związanej z biletami i tak to nie zmieni.
-
No i dostali bilety po regulaminowej cenie, regulaminowe 5%, wiec o co Ci chodzi?Czy Górnik dobrze robi walcząc o swoje? Wg mnie tak, bo w tym przypadku jest jasno sformułowany przepis, według którego ceny biletów dla gości nie mogą być droższe od cen biletów dla gospodarzy o podobnej widoczności - a tutaj jest to 15zł i naprawdę chodzi tutaj jedynie o zasady.
Nie "miałby" tylko "moglby". W przeciwienstwie do sasiadow zza miedzy z naszej strony nikt nie przyjmuje postawy z perspektywy ktorej tylko i wylacznie sie żąda.Dlaczego Górnik miałby organizować mecz na stadionie Śląskim?
A moglby bo rowno rok temu takie byly wstepne zapowiedzi zarzadu Gornika, ktory mowil, ze w zamian za spora liczbe biletow (Gornik dostal 12 500 wejsciowek jakby ktos mial problemy z pamiecia) zastanowi sie nad organizacja "swoich" derbow takze na Slaskim.
-
Jako ze stoje z boku tego wszystkiego, jakos wyjatkowo ten temat mnie interesuje.
Dziwi mnie postawa Gornika. Megalomania. Szczegolnie jeden wpis gdzies na poczatku, ze jak Gornika bedzie kolo 2000 to Ruch nie zapelni stadionu, a jak bedzie 7500 i wiecej to zapelnia bo beda mieli na co patrzec (?) jakos tak to szlo. Ci co maja byc na stadionie bo sa wierni to beda, a ci co chca obejrzec tylko derby tez beda. Przeciez Spocony Janek nie bedzie jechal zeby zobaczyc Was w czapeczkach, tylko 22 osoby na boisku ( w wiekszosci przypadkow)
Inna sprawa to ton wypowiedzi nt. Derbow po drugiej stronie. Czy zycie ludzkie juz dla Was nie ma znaczenia, ze nawet w ironii, szyderze piszecie o derbach u mordercow? Totalna zenada. Ja bym sie staral zeby jak najmniej o moim klubie, kibicach mowiono jako o mordercach. Widocznie inne sa priorytety u Was.
Tak w ogole bedzie gdzies w otwartej TV ten mecz jak rok temu? Czy C+ tylko zostaje?
Dziwi mnie postawa Gornika. Megalomania. Szczegolnie jeden wpis gdzies na poczatku, ze jak Gornika bedzie kolo 2000 to Ruch nie zapelni stadionu, a jak bedzie 7500 i wiecej to zapelnia bo beda mieli na co patrzec (?) jakos tak to szlo. Ci co maja byc na stadionie bo sa wierni to beda, a ci co chca obejrzec tylko derby tez beda. Przeciez Spocony Janek nie bedzie jechal zeby zobaczyc Was w czapeczkach, tylko 22 osoby na boisku ( w wiekszosci przypadkow)
Inna sprawa to ton wypowiedzi nt. Derbow po drugiej stronie. Czy zycie ludzkie juz dla Was nie ma znaczenia, ze nawet w ironii, szyderze piszecie o derbach u mordercow? Totalna zenada. Ja bym sie staral zeby jak najmniej o moim klubie, kibicach mowiono jako o mordercach. Widocznie inne sa priorytety u Was.
Tak w ogole bedzie gdzies w otwartej TV ten mecz jak rok temu? Czy C+ tylko zostaje?
-
Jako że zarówno ja stoję z boku to dla mnie temat prosty. Górnik chciał przepisowo, to ma 2050 biletów, więc niech nie płacze teraz na kibice.net.
Tak poza tym jeśli chodzi o koszta to już nie róbcie z siebie takich żydów. Lechia jadąc w 300 na Arkę płaciła za derby chyba po 100 zł i każdy widział jak się zaprezentowali. Na derby żal wam pieniędzy? Derby? Z największym rywalem?
Tak poza tym jeśli chodzi o koszta to już nie róbcie z siebie takich żydów. Lechia jadąc w 300 na Arkę płaciła za derby chyba po 100 zł i każdy widział jak się zaprezentowali. Na derby żal wam pieniędzy? Derby? Z największym rywalem?
-
Cała ta sytuacja przypomina mi derby łodzi, gdzie pewna ekipa też bojkotowała derby. W myśl zasady na złość mamie odmrożę sobie uszy.
I co? I tak samo śmiesznie będą wyglądać kibice Górnika.
Większość ekip robi wszystko żeby być na meczu, naraża się, nie liczy z kosztami etc. - A Wy podobnie jak wcześniej przytoczona ekipa, wolicie pozostać w domu.
To że Was nie będzie, wcale nie oznacza że nie będą to Wielkie Derby!
I gwarantuję że kibice Ruchu zadbają o należytą atmosferą tego spotkania.
I jeszcze jedno przychodzi mi na myśl, nikt za Wami nie będzie tęsknił, i nikt nie będzie Was żałował. Tylko skończcie płakać. Wasza sprawa.
Większość ekip robi wszystko żeby być na meczu, naraża się, nie liczy z kosztami etc. - A Wy podobnie jak wcześniej przytoczona ekipa, wolicie pozostać w domu.
I jeszcze jedno przychodzi mi na myśl, nikt za Wami nie będzie tęsknił, i nikt nie będzie Was żałował. Tylko skończcie płakać. Wasza sprawa.
-
Czerwona Armia Widzewa pisze:Cała ta sytuacja przypomina mi derby łodzi, gdzie pewna ekipa też bojkotowała derby. W myśl zasady na złość mamie odmrożę sobie uszy.
Smieszni są twoji bracia niebiescy którzy bojkotują derby na R81 z wiadomych przyczyn ktorzy pryzekli na grobie ze na R81 się już nie zjawia a wiadomo że słowa niedotrzymali i raz spomogli swojich układowiczów z Lubina d;atego teraz ich bojkoty sa smieszne!
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Kolego Adler : Lechia jadąc w 300 na Arke miała ceny biletów normalnie , tylko doszedł motyw gadżetu do ceny. Skąd wiesz co może Górnik miał w zanadrzu dla tych 7500 ludzi , może oni też coś szykowali dla nich.
I tu chodzi właśnie o zasady , czemu inne drużyny nie miały ceny 30 zł za bilet ? Tylko nagle włodarze Ruchu nauczyli się po wydarzeniach z poprzedniego meczu i zobaczyli jakie można na takim czymś zarobić pieniądze. np. wymyślona opłata 5 zł za przejazd nawet od osób które by jechały samochodem
a Górnik nie podejmując dalej rozmów , myślę że doprowadzi do takiej sytuacji że Ruch sam zaproponuje 7500 biletów w cenie 15 zł żeby aż tyle nie stracić
I tu chodzi właśnie o zasady , czemu inne drużyny nie miały ceny 30 zł za bilet ? Tylko nagle włodarze Ruchu nauczyli się po wydarzeniach z poprzedniego meczu i zobaczyli jakie można na takim czymś zarobić pieniądze. np. wymyślona opłata 5 zł za przejazd nawet od osób które by jechały samochodem

a Górnik nie podejmując dalej rozmów , myślę że doprowadzi do takiej sytuacji że Ruch sam zaproponuje 7500 biletów w cenie 15 zł żeby aż tyle nie stracić
-
A kto powiedzial ze nas nie bedzie? ku*** nauczcie sie czytac, nie chodzi o cene biletow, tylko Ruch naszym kosztem nie bedzie splacal swoich dlugow, a po drugie to po kiego c**** mamy wynajmowac Slaski, po c*** Ruch płacze ze Górnik mogl ale nie wynajol slaskiego i teraz marudza wszedzie skoro bojkotuja mecze z Górnikiem? Czy tylko w Zabrzu?
Eot.
Eot.
KibicŁKS pisze:A ja mam pytanie. Czy pzpn zmniejszy kare Widzewowi jeżeli zszyją flage i zwroca ja Legii??
-
Ja decyzję Górnika rozumiem. 7000 biletów - 30zł sztuka, 2050 biletów - 15 zł sztuka?! Jaka jest różnica?! Jeśli ilość biletów decyduje o ich cenie to coś tu jest chyba nie-tak... Torcida po prostu nie da na sobie zarobić, jak amerykańscy właściciele brytyjskich klubów zarabiają sobie na kibicach-baranach, którzy dadzą każde pieniądze, by móc zobaczyć Christiano Ronaldo jak podbiegnie do narożnika wykonać róg...
Poza tym 2050 osób to mocno wyselekcjonowany skład, a jakość się liczy...

Poza tym 2050 osób to mocno wyselekcjonowany skład, a jakość się liczy...
Górnik dobrze zrobił teraz bilety by mieli za 25 to za rok 50 . I jeszcze 5 zł za dojazd z załęza na Ślaski to tylko zarząd Ruchu mugł wymyśleć 

-
Tak to tylko nasz zarząd mógł wymyśleć.EAP pisze:Górnik dobrze zrobił teraz bilety by mieli za 25 to za rok 50 . I jeszcze 5 zł za dojazd z załęza na Ślaski to tylko zarząd Ruchu mugł wymyśleć
Rok temu nasz zarząd udał jak dobrze pamiętam 22tys złoty na autobusy dla żaboli. Wiecie czemu miała być ta dopłata w tym roku? Poprostu wymogiem policji był transport kibiców Górnika z Załęża na Stadion Śląski. Zarząd Ruchu dobrze wiedział, że kibice Górnika na to nie przystaną, ale dzięki temu ma na papierze, że Górnik rezygnuje z tego transportu i załatwi go w własnym zakresie. I o to tym sposobem poprostu pozbyli się jednego z problemów i niepotrzebnych wydatków.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!
-
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, wówczas Ruch byłby w stanie zaprzestać swojego bojkotu i pojawić się na meczu, którego gospodarzem byłby Górnik? Jeżeli tak to gdzie konsekwencja? Skoro łamać zasady to po całości i pojawić się w Zabrzu na jesień (były 2 okazje - liga i PE) a nie czekać aż mecz zostanie przeniesiony na Śląski. Natomiast jeśli w dalszym ciągu pozostalibyście przy swoim i bojkotowali ten mecz to po co wynajmować większy stadion?Świąteczny Karp pisze:Nie "miałby" tylko "moglby". W przeciwienstwie do sasiadow zza miedzy z naszej strony nikt nie przyjmuje postawy z perspektywy ktorej tylko i wylacznie sie żąda.Dlaczego Górnik miałby organizować mecz na stadionie Śląskim?
A moglby bo rowno rok temu takie byly wstepne zapowiedzi zarzadu Gornika, ktory mowil, ze w zamian za spora liczbe biletow (Gornik dostal 12 500 wejsciowek jakby ktos mial problemy z pamiecia) zastanowi sie nad organizacja "swoich" derbow takze na Slaskim.
-
Teraz filozof z KSG. Słuchaj powiedzieli, że na R81 nie postanie noga (tak obiecali). Ale czy Ty w ogóle wiesz co to jest R81 ? wątpiępicknick pisze:Jeżeli dobrze Cię rozumiem, wówczas Ruch byłby w stanie zaprzestać swojego bojkotu i pojawić się na meczu, którego gospodarzem byłby Górnik? Jeżeli tak to gdzie konsekwencja? Skoro łamać zasady to po całości i pojawić się w Zabrzu na jesień (były 2 okazje - liga i PE) a nie czekać aż mecz zostanie przeniesiony na Śląski. Natomiast jeśli w dalszym ciągu pozostalibyście przy swoim i bojkotowali ten mecz to po co wynajmować większy stadion?Świąteczny Karp pisze:Nie "miałby" tylko "moglby". W przeciwienstwie do sasiadow zza miedzy z naszej strony nikt nie przyjmuje postawy z perspektywy ktorej tylko i wylacznie sie żąda.Dlaczego Górnik miałby organizować mecz na stadionie Śląskim?
Ktoś pisał, że wspomagali 1 raz itd. ale nie moja sprawa.

-
Dziwne sa zarzuty Ruchu i ich "braci" z Lodzi ktorzy pisza ze Żabolom zal dac 30zl. za bilet by zobaczyc swoich.Juz pomijam fakt,ze 2050 mialo miec za 15zl. a reszta do 7500 za 30zl.Pozniej pisza,ze Ruch poszedl na kompromis 25zl. wszystkie(juz pomijam fakt,ze najwidoczniej cos nie tak w tym klubie z finansami,ze ciagle otwieraja ten temat i dawaja rozne dziwne propozycje).Przypominam,ze bilety dla kibicow gosci maja byc w tej samej cenie jak dla kibicow miejscowych na te same sektory.
Dlaczego rok temu Ruch nie trzymal sie kurczowo regulaminowego 5%?
Dlaczego rok temu Ruch nie skladal propozycji biletow za 15zl. i za 30zl?
Wtedy sami ustalili zasady!teraz poprostu Zabole maja pokryc kontrakt Zajaca chyba!
Nie wiem o co w ogole chodzi GORNIK bierze 2050 biletow.
Legia tez dowozila GORNIKA z pkp pod stadion,ale nikt nie chcial+5zl. w Legii za to!
Jak juz wiecie GORNIK sam zapewni dojazd kibicom.
Od poczatku trza bylo dac jak juz nie te 12500 to 7500 za 15zl. sprawa by sie skonczyla,szlo by robic pozytywna reklame i pozytek bylby wielki dla slaskiej pilki.
Teraz WDS nie beda tymi wielkimi WDS z ubieglego roku.
Porywnywanie WDS rozgrywanych na Slaskim do derbow w Lodzi bedzie na miejscu tylko wtedy jesli pojemnosc stadionu w Lodzi bedzie taka sama!
Dlaczego rok temu Ruch nie trzymal sie kurczowo regulaminowego 5%?
Dlaczego rok temu Ruch nie skladal propozycji biletow za 15zl. i za 30zl?
Wtedy sami ustalili zasady!teraz poprostu Zabole maja pokryc kontrakt Zajaca chyba!
Nie wiem o co w ogole chodzi GORNIK bierze 2050 biletow.
Legia tez dowozila GORNIKA z pkp pod stadion,ale nikt nie chcial+5zl. w Legii za to!
Jak juz wiecie GORNIK sam zapewni dojazd kibicom.
Od poczatku trza bylo dac jak juz nie te 12500 to 7500 za 15zl. sprawa by sie skonczyla,szlo by robic pozytywna reklame i pozytek bylby wielki dla slaskiej pilki.
Teraz WDS nie beda tymi wielkimi WDS z ubieglego roku.
Porywnywanie WDS rozgrywanych na Slaskim do derbow w Lodzi bedzie na miejscu tylko wtedy jesli pojemnosc stadionu w Lodzi bedzie taka sama!
-
C.A.W. wiesz co to są zasady? Znasz takie słowo? Wiesz co ono oznacza. Albo jeden za wszystkich wszyscy za jednego? Jak już się wypowiadasz na jakiś temat to najpierw postaraj się zgłębić do końca problem, bo to już nie pierwszy raz jest kiedy wypowiadasz się na temat czegoś o czym nie masz do końca pojęcia.Czerwona Armia Widzewa pisze:Cała ta sytuacja przypomina mi derby łodzi, gdzie pewna ekipa też bojkotowała derby. W myśl zasady na złość mamie odmrożę sobie uszy.
Górnik nie chce dać się zrobić w jajko Ruchowi i ja ich rozumiem. Śmiechy chorzowskich i widzewskich i w co drugim komentarzu podkreślanie, że "nikt nie będzie tesknił" - pokazują zgoła coś innego :]
nie odpowiadaj mi bo nie mam zamiaru tutaj zaglądać - to tylko moja opinia - po prostu bawią mnie tacy "ynteligenci"
-
obserwuje to sobie zza Brynicy i ubaw mam setny. Górnik daję Ruchowi 5% a jak sam dostaje tyle, to płacz na całą Polskę. moi znajomi z Rudy mówili, że gdyby było 3000 biletów do Zabrza, to nikt by się bojkotem nie zasłaniał. Ruch robi dobrze. wolą sprzedać swoim za tyle samo niż wspierać Górnik. mniej Żaboli to mniejsza kasa na zabezpieczenie itd. same oszczędności. w zeszłym roku Górnik pokazał co potrafi, ale ich roszczeniowa postawa mnie śmieszy
tak czysto obiektywnie, Ruch nie zapełni stadionu.
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię
-
No, i wlasnie o to chodzitrza bylo dac jak juz nie te 12500 to 7500 za 15zl

-
Ciągle to samo. Ciągle powtarzacie nieprawdziwe informacje. Ruch nie wystosował żadnego pisma, że proszą o jak największą pule biletów na mecz w Zabrzu więc skąd wiecie ile by dostali biletów? Już pomijając fakt że i tak nie chcą przyjeżdżać. A zapewniam, że dostaliby max co może pomieścić klatka czyli z 2500(nie wiem ile pomieści maksymalnie ale ta liczba jak najbardziej realna). Nie dostaliby więcej bo co posadzić część w klatce a gdzie reszta? Bądzcie poważni.
-
pgn pisze:obserwuje to sobie zza Brynicy i ubaw mam setny. Górnik daję Ruchowi 5% a jak sam dostaje tyle, to płacz na całą Polskę. moi znajomi z Rudy mówili, że gdyby było 3000 biletów do Zabrza, to nikt by się bojkotem nie zasłaniał. Ruch robi dobrze. wolą sprzedać swoim za tyle samo niż wspierać Górnik. mniej Żaboli to mniejsza kasa na zabezpieczenie itd. same oszczędności. w zeszłym roku Górnik pokazał co potrafi, ale ich roszczeniowa postawa mnie śmieszy
co ty ale p********** ?
jakie same oszczednosci czlowieku? wiesz jaki jest koszt wynajmu samego stadionu i w ogole organizacji tego? wiec watpie ze Ruch zaoszczedzi na nas. Jedynie co moze zrobic to stracic na nas i za pewne straci
Sobie policz 7500 x 25 i porownaj to do 2050 x 15.
Ale h*j z tym, Ruch zaoszczędzi

-
I jeszcze jedno co do tych 5%
Porownująć oferte Górnika w strone Ruchu z tymi 5% miej na uwadze ze na R81 nie ma 40tyś miejsc a na Śląskim jest, a Ty i inni dobrze wiedzą, że sam Ruch nie zapełni tego stadionu i to jest fakt.

Porownująć oferte Górnika w strone Ruchu z tymi 5% miej na uwadze ze na R81 nie ma 40tyś miejsc a na Śląskim jest, a Ty i inni dobrze wiedzą, że sam Ruch nie zapełni tego stadionu i to jest fakt.