Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Arni_OKS

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Arni_OKS » 23.01.2009, 21:57

Krzysiek1947 pisze:kiedyś w nysie działali fani siatkarskiej Stali. nawet kiedyś coś tam sobą reprezentowali ale teraz chyba tam bieda jest.
Są też napewno fani Ślaska nawet maja małą flage "nysa"
obiło mi sie tez o uszy że są tam jednostki Opolskiej Odry ale to już mi ciezko zweryfikować.
w Nysie są kibice Odry Opole, w tym sezonie np. na spotkanie z Widzewem przyjechali na Oleską w 20 osób

iparts.pl
Carlo Rossi

Post autor: Carlo Rossi » 24.01.2009, 01:44

Co do Nysy bez wiekszych klimatow kibicowskich jest Śląsk jest Odra w podobnych proporcjach Jednak slklaniem sie do tego że grupa Odry to bardziej kumate towarzystwo pamietam czasy jak do opola przyjezdzal utokar z Nysy na mecze Odry

Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon » 24.01.2009, 09:27

Skoro już jesteśmy przy tych terenach,to jak wygląda sytuacja w przygranicznych Głuchołazach??

GóRnoślązak

Post autor: GóRnoślązak » 24.01.2009, 11:21

Carlo Rossi pisze:Co do Nysy bez wiekszych klimatow kibicowskich jest Śląsk jest Odra w podobnych proporcjach Jednak slklaniem sie do tego że grupa Odry to bardziej kumate towarzystwo pamietam czasy jak do opola przyjezdzal utokar z Nysy na mecze Odry
Drogi kolego istnieje jeszcze wymierająca grupa Stali Nysa, która chodzi na siatkarzy.
KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
Rozdzial II: WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA
Art. 54.
1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji...

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 24.01.2009, 12:34

Głuchołazy to pustynia kibicowska.

jak już jesteśmy przy opolszczyźnie to tutaj przedstawiam fotke fanów Ruchu Zdzieszowice:
[link]" target="_blank

jako ciekawostke dodam że zrobili sobie napisy "hooligans" na koszulkach :)
CHEMICAL BROTHERS

BIC

Post autor: BIC » 24.01.2009, 12:39

Zdzieszowice sa chyba za Chemikiem?

Mazi

Post autor: Mazi » 24.01.2009, 13:57

Jak obecnie sytuacja przedstawia się w Różanie i Makowie Mazowieckim?
you may try - (L) - but it won't die!

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 24.01.2009, 14:26

w Zdzieszowicach jest FC Chemika.
CHEMICAL BROTHERS

kibic0

Post autor: kibic0 » 24.01.2009, 15:09

Alfons Cytrynek pisze:A całe życie byłem przekonany, że mieliście zgodę :) Swoją drogą z tego co pamiętam była kiedyś taka sytuacja, że 15 osób z Górnika zostało wyrzuconych z młyna Karkonoszy na początku tego lub pod koniec poprzedniego stulecia. Po tym wydarzeniu fani Spartakusa zdjęli flagi i usiedli z boku. Może napisać ktoś coś więcej o tej sytuacji, bo widzę, że z Wałbrzycha wypowiadają się tutaj bardzo ogarnięte osoby :)
Kwestia "zgody" z Wałkonoszami jest wyjasniona wczesniej. W swoim poście opisujesz sytuację z listopada 99 z meczu Wałkonosze - Miedź. A przypominasz sobie mecz ten sam ale sezon wczesniej czyli 20 maj 98. Gdzie JG była wtedy? Woleli przyjechać do Wałbrzycha na Górnik - Śląsk i powyzywać WKS. Mija 10 lat i się jawnie sprzedali. Jak w tym kraju żyć bez baranów? Nikt za nic w świecie mnie nie przekona że było to wynikiem szalonego fanatyzmu

Słowo "wyrzuceni" jest bardzo mocno naciagane. Wtedy doszło do kosy. Sytuacja napięta była już wczesniej. JG uważała się z osobną jednostkę, dla nas to był FC. Na tymze meczu w młynie Wałkow stało killku (nie pamiętam czy to było 2 czy 3) typów z Dzierżoniowa w szalikach Lechii. Zabraliśmy im te szaliki. Wałki sie za nich postawiły odzyskując 1 szalik, drugiego nie udało im się. Wtedy byl ich cały mlyn czyli mniej wiecej ze 100 a nas 15 (prawie 7 razy razy mniej). W nerwach powiedziało im się za dużo, jednego kolesia okopali krojąc czapkę Polski i chcieli jeszcze zabrać nam flagę, którą przywieźli samochodowi. Wywiązała się szarpanina, przepychanki ale flagi nie oddaliśmy, a prawdę mówiąc byli za tępi aby nam ją zabrać
Stadion opuściliśmy w przerwie meczu (notabene w przerwie przyjechaliśmy). Spartakus zareagował - zabrał im wszystkie flagi. Nawet pamiętam rozmowę młodego fana KSK po tym zdarzeniu ze starym i pytal sie "Jak jedziemy do gdzieś tam " a on mu odpowiedział " A po c*** tam przecież Górnik Wałbrzych gra w Polkowicach!".
Wówczas powstał taki można powiedzieć sztuczny podział młodzi (KSK) - starzy (Spartakus). Ta 2 strona to starsi goście którzy obecnie się wykruszyli. Pozostały jednostki max kilkanaście osób. Aktywność kibicowska z racji wieku, obowiązków jest mocno ograniczona. Z początku sztywno się wszyscy trzymali za Górnikiem, ale po pewnym czasie części nogi się rozjechały i zaczeli smigać na KSK (jak można bylo ich przyjąć !?).
Za Górnikiem są dalej w JG i okolicy jednostkowe osoby. Były obecne chociażby na ostatnich derbach we wrześniu 2008r z flagą Spartakusa. Prawdziwego Spartakusa!

Poniżej wklejam archiwalne już fotki na których widać emblematy klubowe np. zdecydowana większość młynka posiada szaliki sponsora Kem Budu i pamiętam jak dziś że ta nazwa była nawet śpiewana.

Obrazek

A tu wklejam wyjazd Wałkonoszy do Wrocławia (lata 90-te). Część w szalikach "Jelonka zawsze z Górnikiem".

Obrazek

Obrazek
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

leniwiec

Post autor: leniwiec » 24.01.2009, 15:41

Jak można to wtrące swoje trzy grosze ;)
również pamiętam taki mecz bodajże w '98 lub '99 Odra Szczecin - Kembud Jelenia Góra goście zajechali autokarem dało się zauważyć barwy i usłyszeć przyśpiewki w stylu "Kembud".I chyba tylko dzięki temu "Kembudowi" ten autokar dotarł na pomorze.
Co nie zmienia faktu że Karkonosze Jelenia Góra po odbicu od Górnika Wałbrzych się wyrobili, okrzepli stali się pewnie normalną ekipą, a że po 10 latach "pokochali" wrocławski WKS, jak to mówią tylko krowa nie zmienia poglądów ;)
z dalszej perspektywy wydaje się że fani Karkonoszy postąpili słusznie i na dobre im ten rozłam z Wałbrzychem raczej wyszedł.

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 24.01.2009, 15:57

Nie wiem czy wyszło to na dobre Karkonoszom, ale sam fakt, że kilka lat temu(3-4) mieliśmy z nimi solówki, a teraz we Wrocławiu stoimy na jednej trybunie jest dla mnie dziwny. No ale cóż, czasy się zmieniają...
Let them hate us, if only they are afraid of us...

kibic0

Post autor: kibic0 » 24.01.2009, 16:01

leniwiec pisze:Jak można to wtrące swoje trzy grosze ;)
również pamiętam taki mecz bodajże w '98 lub '99 Odra Szczecin - Kembud Jelenia Góra goście zajechali autokarem dało się zauważyć barwy i usłyszeć przyśpiewki w stylu "Kembud".I chyba tylko dzięki temu "Kembudowi" ten autokar dotarł na pomorze.
Co nie zmienia faktu że Karkonosze Jelenia Góra po odbicu od Górnika Wałbrzych się wyrobili, okrzepli stali się pewnie normalną ekipą, a że po 10 latach "pokochali" wrocławski WKS, jak to mówią tylko krowa nie zmienia poglądów ;)
z dalszej perspektywy wydaje się że fani Karkonoszy postąpili słusznie i na dobre im ten rozłam z Wałbrzychem raczej wyszedł.
Oczywiście każdy ma swoje zdanie na pewne tematy. Czy słusznym postępowaniem można nazwać zachowanie ekipy która w przeciągu kilku lat miała w swoim młynie szaliki Arki, Bałtyku a teraz Lechii? Niech odpowie sobie kazdy sam!

Powtórze po raz kolejny : Walczyli o teren niepodległy,a na własne zyczenie są pod zaborami.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

pleban

Post autor: pleban » 24.01.2009, 22:34

A jak wygląda sytuacja we Włocławku i w Dobrzyniu nad Wisłą??

krs_LP

Post autor: krs_LP » 24.01.2009, 22:56

Włocławek=Włocłavia(FC ŁKS)
Życie usłane meczami...

pleban

Post autor: pleban » 24.01.2009, 23:41

A Kujawiak istnieje?
I co z Anwilem?

krs_LP

Post autor: krs_LP » 25.01.2009, 00:04

Anwil:
-działa kibicowsko i u siebie i zaliczają wyjazdy m.in.obecni dobra ekipa w Inowrocławiu na meczu ze Sportino gdzie wspomogli ich fani Noteci oraz kibice Zawiszy z Kujaw,dobra ekipa jak na kosza
Kujawiak:
-tutaj pomocne bedzie info kogoś z Włocławka bo z tego co mi sie obiło o uszy to na swoich meczach już nie działają i jeżdżą tylko na Elane jako FC,ale jak pisze lepiej niech info o nich potwierdzi ktoś z Włocławka
Życie usłane meczami...

ja_

Post autor: ja_ » 26.01.2009, 10:40

krs_LP pisze:Kujawiak:
-tutaj pomocne bedzie info kogoś z Włocławka bo z tego co mi sie obiło o uszy to na swoich meczach już nie działają i jeżdżą tylko na Elane jako FC,ale jak pisze lepiej niech info o nich potwierdzi ktoś z Włocławka
Też tak słyszałem. Nie chodzą na swoje mecze z wiadomego powodu - ich klub chyba przestał istnieć. Włocławek ogólnie jest raczej zdominowany przez fc ŁKSu.

Adik91

Post autor: Adik91 » 26.01.2009, 11:13

Do ostatniego meczu Kujawiak był obecny na swoich meczach. Teraz nie ma klubu ale kibice dalej są. Co do Anwilu to znam duzo lepszych ekip koszykarskich. Ich trzymaja tylko wyniki ( gdyby taka kasa byla przez tyle lat ladowana w Kuajwiaka lub Włocłavie to były by te kluby z duzo wieksza renoma kibicowania ).
Ogólnie jak na miasto blisko 120tys to zadna z ekip nie prezentuje odpowiedniego poziomu. (Fc Łks-u, Fc Elany, Anwil, Legia, Widzew a nawet słyszałem o Lechu)
KSK

qciacios

Post autor: qciacios » 26.01.2009, 11:38

Adik91 pisze:Do ostatniego meczu Kujawiak był obecny na swoich meczach. Teraz nie ma klubu ale kibice dalej są. Co do Anwilu to znam duzo lepszych ekip koszykarskich. Ich trzymaja tylko wyniki ( gdyby taka kasa byla przez tyle lat ladowana w Kuajwiaka lub Włocłavie to były by te kluby z duzo wieksza renoma kibicowania ).
Ogólnie jak na miasto blisko 120tys to zadna z ekip nie prezentuje odpowiedniego poziomu. (Fc Łks-u, Fc Elany, Anwil, Legia, Widzew a nawet słyszałem o Lechu)
To sie porobiło ... :shock: :shock: Może ktoś kumaty z Włocławka to potwierdzić ? Bo wierzyć mi sie nie chce

ja_

Post autor: ja_ » 26.01.2009, 11:43

Legioniści we Włocławku są. Nie jest ich dużo, ale są. Co do Widzewa to słyszałem, że kiedyś sporo osób z Włocławka jeździło na RTS. Mieli nawet swoją flagę. Z czasem jednak się wykruszyli i teraz chyba tylko jednostki jeżdżą. O Lechu we Włocławku osobiście nie słyszałem. Podejrzewam, że to jedynie dzieci, które przy sukcesach Kolejorza w P. UEFA stały się "wiernymi kibicami" tego klubu.

Włocłavia1946

Post autor: Włocłavia1946 » 26.01.2009, 20:17

qciacios pisze:
Adik91 pisze:Do ostatniego meczu Kujawiak był obecny na swoich meczach. Teraz nie ma klubu ale kibice dalej są. Co do Anwilu to znam duzo lepszych ekip koszykarskich. Ich trzymaja tylko wyniki ( gdyby taka kasa byla przez tyle lat ladowana w Kuajwiaka lub Włocłavie to były by te kluby z duzo wieksza renoma kibicowania ).
To sie porobiło ... :shock: :shock: Może ktoś kumaty z Włocławka to potwierdzić ? Bo wierzyć mi sie nie chce
We Włocłavku mozna mówić jedynie o fcŁKSu(Włocłavii).Z Włocłavka na Elane jeździ najczęściej 2-5osób lecz na ostatnich meczach Elany notowali same zera, o kibicach innych druzyn nic nam nie wiadomo,może jeźdzą jakieś pojedyńcze jednostki ale się z tym nie ujawniają.

GrubyBKS

Post autor: GrubyBKS » 26.01.2009, 20:44

Legia z Włocławka jeździ dość często, wydali w wakacje 2 rodzaje vlepek.
Obrazek

Gonzales

Post autor: Gonzales » 26.01.2009, 20:56

Jeżeli chodzi o Anwil to robi swoje i tyle... na przestrzeni czasu widać postępy [link]" target="_blank

Adik91

Post autor: Adik91 » 26.01.2009, 23:00

Włocłavia1946 pisze:
qciacios pisze:
We Włocłavku mozna mówić jedynie o fcŁKSu(Włocłavii).Z Włocłavka na Elane jeździ najczęściej 2-5osób lecz na ostatnich meczach Elany notowali same zera, o kibicach innych druzyn nic nam nie wiadomo,może jeźdzą jakieś pojedyńcze jednostki ale się z tym nie ujawniają.
Nie no ogolnie nie ma Elany we Włocławku. Jestem tylko ja i jeszcze wiekszosc dnia siedze na komisarjacie i sprzedaje Włocłavie z ucha. Nasze liczby są na forum Elany w odpowiednim temacie. Najwiecej było nas na Tychach 14 i w Bydgoszczy 12. Dodam tylko ze w tej rundzie zanotowalismy 4 zera na wyjazdowych meczach.
Bez odbioru, pozdro dla kumatych
KSK

maślak

Post autor: maślak » 27.01.2009, 02:23

Adik91 pisze:Teraz nie ma klubu ale kibice dalej są. Co do Anwilu to znam duzo lepszych ekip koszykarskich.
np. jakie jesli mozna wiedziec? mówimy rzecz jasna o ekipach stricte koszykarskich, chociaz patrzac na ilosc ludzi w mlynie i oprawy nie powiedzilabym ze odstajemy od wielu klubow koszykarskich wielosekcyjnych.

Co do Anwilu robimy swoje i nie patrzymy na innych, we Włocławku bliżej nam w stronę WKP, ale nie angażujemy się w wenatrzmiastowe konflikty. W lidze skupiamy się na ultrasce. Co meczy wystawiamy gruboponad 100 osobowy młyn, a jezdzimy jak nam terminarz pozwoli (strasznie duzo meczy w srodku tygodnia), najwiecej w tym sezonie 130 Inowrocław. Ze zgód nieistniejąca już Noteć Inowrocław, ostatnio zaś całkiem dobre stosunki z Inowrocławską Goplanią.
Lecz nie zapomnisz tego co dał Ci ten kraj - honor na wieki, dziedzictwo tysięcy lat

ŁKS ŁÓDŹ Włocłavek

Post autor: ŁKS ŁÓDŹ Włocłavek » 27.01.2009, 13:25

We Włocławku tylko F.C ŁKS ŁÓDŹ są pojedyńcze gatunki co jeżdzą na elane :lol:
mieszkaja na obrzeżach miasta maja średnio 16 lat, 50 kg wagi i sie nie wychylają :wink:

MIASTO NALEŻY DO NAS

.....::::: ŁKS ŁÓDŹ :::::.....

B.B.

Post autor: B.B. » 27.01.2009, 14:41

interesuje mnie sytuacja w Kępnie 80 km od Wrocławia :?: .

RC

Post autor: RC » 27.01.2009, 15:35

FC Lecha

qciacios

Post autor: qciacios » 27.01.2009, 15:35

ŁKS ŁÓDŹ Włocłavek pisze:We Włocławku tylko F.C ŁKS ŁÓDŹ są pojedyńcze gatunki co jeżdzą na elane :lol:
mieszkaja na obrzeżach miasta maja średnio 16 lat, 50 kg wagi i sie nie wychylają :wink:

MIASTO NALEŻY DO NAS

padłem :lol:
no więc wszystko jasne w temacie Włocławka ;)

leniwiec

Post autor: leniwiec » 27.01.2009, 15:49

kiedyś (lata 90) Nobiles Włocławek to był fc ŁKSu Łódź przynajmniej tak wynikało z relacji w tv.Jak teraz to wyglada ŁKSiacy odcieli się od Anwilu czy jak ?

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 27.01.2009, 16:53

Właśnie jak to było z kontaktami Nobilesu z ŁKS ? Bo jakieś 10 lat temu pamiętam ,że na niektórych meczach Nobilesu wisiała legendarna flaga ŁKS Łódż Polska.

PATO

Post autor: PATO » 27.01.2009, 17:24

Za czasów Nobilesu kibice Łks-u z Włocławka chodzili na kosza i tworzyli atmosfere jaką wielu z nas pamięta do dziś, często nasi przyjaciele z Łodzi przyjeżdrzali także na mecze Nobilesu, po powstaniu Anwilu kończymy przygode z koszykówką i skupiamy się na kopanej, do kibiców Anwilu mamy neutralny pogląd i nie stwarzamy im problemów, jeśli chodzi o Ksk lub fc Elany to pozostały ich jednostki głównie ci których my wyglądu nie znamy...Legia,Lech i inne kluby w naszym mieście niewiem może są ale to tak jakby powiedzieć o fc Lecha w Warszawie...

19(W)47

Post autor: 19(W)47 » 27.01.2009, 19:24

Sejny,Olecko,Ełk - co tam się dzieje??

przemek82

Post autor: przemek82 » 27.01.2009, 21:02

ŁKS ŁÓDŹ Włocłavek pisze:We Włocławku tylko F.C ŁKS ŁÓDŹ są pojedyńcze gatunki co jeżdzą na elane :lol:

MIASTO NALEŻY DO NAS

Pewnie Ty od zawsze miasz 25 lat i wazysz 100 kg i miasz w łapie pół metra .Za pare lat podrosna i moze zaczna sie wychylac :wink:

S.

Post autor: S. » 28.01.2009, 00:32

Ponowię pytanie dotyczące Pawłowic.
Jak tam wygląda sytuacja? Wiem, że to fc GKSu Jastrzębie, ale może znajdą się kibice innych klubów?
Obrazek

GenekBezSpodenek

Post autor: GenekBezSpodenek » 28.01.2009, 00:38

GKS Pniówek Pawłowice trzyma się z Wisłą Strumień, a oni chyba nie za bardzo lubią Jastrzębie... Może ktoś potwierdzić, ew. mnie poprawić?
KiriKiri pisze:bedziemy juz zawsze wiedziec kim byl Genek
O tak :)

Saporter

Post autor: Saporter » 28.01.2009, 01:14

Jak wygląda sytuacja w takich miejscowościach jak Olesno, Łubniany i Jełowa?

oioibeerboy

Post autor: oioibeerboy » 28.01.2009, 01:42

W Oleśnie i Łubnianach są fan cluby Odry Opole a w Jełowej to mi nic nie wiadomo ale pewnie też ktoś jeździ na mecze Oderki.

B.B.

Post autor: B.B. » 28.01.2009, 12:10

Krotoszyn tez jest tam FC Lecha ??

a co do Kępna mają flagi i czy uczęszczają na mecze Lecha w jakis poważnych liczbach ?

laurence

Post autor: laurence » 28.01.2009, 12:33

jak wygląda sytuacja w Połańcu?? Wiem ze jest tam FC Wisły. Czy mógły ktoś napisać jak liczny jest ten FC. Czy jest tam też FC Korony?? No i przede wszystkim ciekawią mnie zgody/ kosy Czarnych Połaniec

ODPOWIEDZ