Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
carlito

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: carlito » 21.01.2009, 13:06

w Zakopanem nr 1 Wisla pozniej Cracovia i na koncu Ruch. Dwie moze trzy strony wstecz masz wszystko napisane.

iparts.pl
oliver

Post autor: oliver » 21.01.2009, 13:07

No nic, też chciałem się spytać o Zakopane i o górskie okolice (Jordanów, Maków Podhalański, Rabka-Zdrój, Szczawnica,Mszana Dolna, nawet Myślenice - w każdym razie ten region) i choć przeglądałem prawie cały ten temat i nie znalazłem, to w takim razie zabieram się jeszcze raz do jego przeglądania (bo nie chce się narazić).

Druga sprawa która mnie bardzo interesuje to miejscowości które mają po kilka sekcji w różnych dyscyplinach. Najbardziej interesuje mnie Toruń - ma piłke, żużel, hokej - jakie tam są proporcje? kto np. chodzi na hokej, kibice Apatoru czy Elany? (boję się, że ten Toruń też może przegapiłem:))

oliver

Post autor: oliver » 21.01.2009, 13:09

carlito pisze:w Zakopanem nr 1 Wisla pozniej Cracovia i na koncu Ruch. Dwie moze trzy strony wstecz masz wszystko napisane.
a nie Podhale.....?

MZielek

Post autor: MZielek » 21.01.2009, 13:25

Antichrist's Hammer pisze:A Zakopane

Arka,Ruch,Wisła,Cracovia ktoś jeszcze? kto ma najwięcej do powiedzenia?
PWD pisze:Moje zdanie jest takie, że w Zakopanem Ruch nie jest jednostką, lecz małą grupką, na którą należy zwracać uwage. Wisła zdecydowanie nr 1, następnie Cracovia, Ruch. Arki bym raczej nie wymieniał.
13 strona :)
Nie ważne skąd jesteśmy, ważne w co wierzymy! TORCIDA

carlito

Post autor: carlito » 21.01.2009, 13:37

Podhale jest tylko w Nowym Targu a w Zakopanem tak jak napisalem.

carlito

Post autor: carlito » 21.01.2009, 13:49

W zasadzie to ktos moglby opisac Jordanow Makow Szczawnice Rabke i Mszane bo co do Myslenic to wiem ze to Wisly teren.

Rob Roy

Post autor: Rob Roy » 21.01.2009, 13:54

MZielek pisze:Widzę, że miło tu przyjmujecie. Kultura i przepraszam za "podkuwienie".
Witamy na froncie hehe

Ktos sie pytal o Czersk. Sa tam osoby jezdzace na Chojniczanke, a zarazem na Lechie. Jest tez Arka. Dodam, ze nie sa to jakies powalajace liczby.

Promień

Post autor: Promień » 21.01.2009, 14:02

Droog pisze:Jak wygląda sytuacja w Nowej Soli i w Żarach?

w Żarach jakoś sie kręci wszystkie wyjazdy zaliczone w tym pare wyjazdów na kadre.

polecam tą stronke nasze liczby i opisy nie których wyjazdów
[link]" target="_blank

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 21.01.2009, 14:24

Ludzie kochani ile razy jeszcze będziecie się pytać o Toruń,Zakopiec i Jaworzno? Te miasta chyba przez ostatnie 3-4 lata były opisywane naście razy,toczyły się o nie dyskusje,spory i kłótnie,tak więc przy odrobinie dobrej woli i cierpliwości (opcja szukaj) wszystko znajdziecie.Jeszcze tylko czekam aż ktoś zapyta jak ma się sytuacja w Lublinie i kto tam rządzi Motor czy może Zagłebie Lublin;].

qciacios

Post autor: qciacios » 21.01.2009, 14:42

oliver pisze:No nic, też chciałem się spytać o Zakopane i o górskie okolice (Jordanów, Maków Podhalański, Rabka-Zdrój, Szczawnica,Mszana Dolna, nawet Myślenice - w każdym razie ten region) i choć przeglądałem prawie cały ten temat i nie znalazłem, to w takim razie zabieram się jeszcze raz do jego przeglądania (bo nie chce się narazić).

Druga sprawa która mnie bardzo interesuje to miejscowości które mają po kilka sekcji w różnych dyscyplinach. Najbardziej interesuje mnieToruń - ma piłke, żużel, hokej - jakie tam są proporcje? kto np. chodzi na hokej, kibice Apatoru czy Elany? (boję się, że ten Toruń też może przegapiłem:))
Apatora:)
Miasto jest podzielone na kibiców dwóch drużyn Elany i Apatora, oraz jednostki TKH których raczej nie interesują tematy poza sportowe. Kiedyś w Toruniu byli głównie kibice Apatora, którzy jeździli na mecze Elany, Apatora i TKH (uwczesny Pomorzanin itd) i to oni zapoczątkowali ruch kibicowski w Toruniu na poważnie. Jednak z biegiem lat wewnątrz ekipy powstały różne konflikty, które podzieliły kibiców i część z nich postanowiła kibicować Elanie.W tej chwili miasto jest podzielone pomiędzy Apator i Elanę. Z przewagą tych drugich.

pgn

Post autor: pgn » 21.01.2009, 14:48

ale to mi przypomina Bielsko-Białą. tam też popularniejszy jest klub bez konkretnej ekipy "sportowej". bo jak ktoś z Elany powie, że są popularniejsi to umrę ze śmiechu. porównajmy frekwencję, bo to świadczy o popularności
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię

oliver

Post autor: oliver » 21.01.2009, 14:50

carlito pisze:Podhale jest tylko w Nowym Targu a w Zakopanem tak jak napisalem.
dzieki
mniej więcej o to mi chodziło, czy Podhale ma większy zasięg czy tylko ogranicza się do miasta

qciacios

Post autor: qciacios » 21.01.2009, 14:52

pgn pisze:ale to mi przypomina Bielsko-Białą. tam też popularniejszy jest klub bez konkretnej ekipy "sportowej". bo jak ktoś z Elany powie, że są popularniejsi to umrę ze śmiechu. porównajmy frekwencję, bo to świadczy o popularności
Na pewno popularniejszym klubem jest Apator, który zdobył teraz mistrzostwo polski. Ale i Elana i Apator mają ekipy sportowe ...więc do czego pijesz?

pgn

Post autor: pgn » 21.01.2009, 14:55

qciacios pisze:
pgn pisze:ale to mi przypomina Bielsko-Białą. tam też popularniejszy jest klub bez konkretnej ekipy "sportowej". bo jak ktoś z Elany powie, że są popularniejsi to umrę ze śmiechu. porównajmy frekwencję, bo to świadczy o popularności
Na pewno popularniejszym klubem jest Apator, który zdobył teraz mistrzostwo polski. Ale i Elana i Apator mają ekipy sportowe ...więc do czego pijesz?
do tego, że mimo iż bardzo lubię Apator to wiem jakie jest ich miejsce w szyku. mają ekipę, ale siedzą cicho jak mysz pod miotłą żeby Elany nie denerwować. i nie mów, że jest inaczej. to tak jakby ktoś mi wciskał kit, ze Ruch Radzionków to równorzędny rywal dla sąsiada zza miedzy, Polonii Bytom. taka brutalna polska rzeczywistość. ale liczę, że powrócą stare lata i będzie tylko Apator.
political correct polskich stadionów- wszyscy kochamy Legię

qciacios

Post autor: qciacios » 21.01.2009, 15:01

pgn pisze:
qciacios pisze:
do tego, że mimo iż bardzo lubię Apator to wiem jakie jest ich miejsce w szyku. mają ekipę, ale siedzą cicho jak mysz pod miotłą żeby Elany nie denerwować. i nie mów, że jest inaczej. to tak jakby ktoś mi wciskał kit, ze Ruch Radzionków to równorzędny rywal dla sąsiada zza miedzy, Polonii Bytom. taka brutalna polska rzeczywistość. ale liczę, że powrócą stare lata i będzie tylko Apator.
Mylisz sie
Rozbawiłeś mnie kolego, skąd takie zdanie wogole?

Hati

Post autor: Hati » 21.01.2009, 15:08

Ciekawi mnie czy istnieje jeszcze w Zatorze fc Unii Oświęcim ?. Jeśli tak to w jakich liczbach stawiają się na meczach ?

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 21.01.2009, 15:29

Troszke wyolbrzymiacie przewage Elany w mieście.Oczywiście na chwile obecną są pod wlględem sportywym silniejsi od Apatora,ale nie jest to różnica nie do zniwelowania w ciągu kilku lat.

Aktive

Post autor: Aktive » 21.01.2009, 21:22

Mnie ciekawi dlaczego Unia przejeła tak bardzo wladze w miescie. Jeszcze kiedyś Tarnovia miała dobrą bandę, a teraz już nie istnieją

czy moglbys ktos napisać konkrety w tej sprawie, dlaczego tak sie stalo?
Obrazek

Tuwimianin

Post autor: Tuwimianin » 21.01.2009, 23:08

Ja nie twierdze ,że to koniecznie wogóle musi nastąpić.Historia ruchu kibicowskiego w różnych miastach (między innymi u Was w Toruniu jak i w Tarnowie) pokazuje,że czasem sytuacja w ciągu relatywnie krótkiego okresu czasu może się bardzo odwrócić.

De puta madre

Post autor: De puta madre » 21.01.2009, 23:26

Aktive pisze:Mnie ciekawi dlaczego Unia przejeła tak bardzo wladze w miescie. Jeszcze kiedyś Tarnovia miała dobrą bandę, a teraz już nie istnieją

czy moglbys ktos napisać konkrety w tej sprawie, dlaczego tak sie stalo?
W roku 2002 czy 2003. Tarnovia śmiała się wtedy z Unii, że tam w ekipie są głównie małolaci, że w zasadzie nie ma kogo bić. Wtedy już chyba sytuacja w Tarnowie powoli się wyrównywała. Trzeba pamiętać, że w światku kibicowskim pięć lat to jak całe pokolenie, mocna banda Tarnovii zestarzała się, wiadomo jak to jest z upływem czasu. ten ma pracę, ten rodzinę, tamten wyjechał, jeszcze inny siedzi, a ci młodzi z Unii dorośli, wyrobili się i przejęli pałeczkę w mieście. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę, bo sam jestem ciekaw, jak w ciągu relatywnie krótkiego czasu sytuacja zmieniła sie o 180 stopni.
...iluzjoniści wyprali Tobie myśli...

leniwiec

Post autor: leniwiec » 22.01.2009, 00:05

Ale Tarnów to zdaje się ewenement w skali kraju. Bo chyba nigdzie indziej tak szybko nie padła jedna ze stron jak tam.

yogi_1981

Post autor: yogi_1981 » 22.01.2009, 10:28

Ruch kibicowski na Tarnovii zaczął się od przerzutów z Unii. Wiadomo przerzut osoba mało charakterna szybko zrezygnowała wobec presji ze strony Unii.

Pener

Post autor: Pener » 22.01.2009, 11:57

carlito pisze:W zasadzie to ktos moglby opisac Jordanow Makow Szczawnice Rabke i Mszane bo co do Myslenic to wiem ze to Wisly teren.
W Rabce jest FC Cracovii, widziałem również vlepki z Szczawnicy w barwach Pasów.
Co do innych miejscowości to nie wiem znam żadnych faktów.

ujiko

Post autor: ujiko » 22.01.2009, 14:27

oliver pisze:No nic, też chciałem się spytać o Zakopane i o górskie okolice (Jordanów, Maków Podhalański, Rabka-Zdrój, Szczawnica,Mszana Dolna, nawet Myślenice - w każdym razie ten region)
nie jestem fachowcem, mogę się mylić ale wydaje mi się że w tym regionie to przedewszystkim Wisła, Cracovia, Podhale.
No i wiadomo znajdą się pojedyńcze osobniki np. Hutnika, Legii.
W krościenku był FC Chrobry Głogów, w NT wiadomo jest Lechii.
Jak chodzi o cały region to wykluczając Nowy Targ chyba najpopularniejszym klubem jest Wisła
Choć blisko do Nowego Sącza napewno w tym regionie nie ma Sandecji.

numero_uno

Post autor: numero_uno » 22.01.2009, 14:43

A jak ma się sytuacja w Dąbrowie Górniczej ? Proszę o dokładne opisanie tego miasta.

Marszałkowski

Post autor: Marszałkowski » 22.01.2009, 14:50

Panuje Zagłębie Sosnowiec, trochę Gieksy, ale raczej bez wpływu na to miasto.No i na pewno jednostki z innych klubów.
WIDE(L)CE 08'

esenes

Post autor: esenes » 22.01.2009, 14:52

W tym mieście 95% ludu śmiga na Zagłebie Sosnowiec, pozostałe 5% to mieszanka.
We'll never surrender !

malutki

Post autor: malutki » 22.01.2009, 15:31

a ja jestem ciekawy jak wygląda sytuacja w Jeleniej Górze. wiem, że jest tam klub o nazwie Karkonosze Jelenia Góra. ma jakichś kibiców, czy mieszkańcy Jeleniej Góry jeżdżą np. na Śląsk Wrocław? Jelenia Góra to jakby nie patrzeć średniej wielkości miasto a nic o tamtejszych kibicach nie słychać.

S.

Post autor: S. » 22.01.2009, 15:45

malutki pisze:a ja jestem ciekawy jak wygląda sytuacja w Jeleniej Górze. wiem, że jest tam klub o nazwie Karkonosze Jelenia Góra. ma jakichś kibiców, czy mieszkańcy Jeleniej Góry jeżdżą np. na Śląsk Wrocław? Jelenia Góra to jakby nie patrzeć średniej wielkości miasto a nic o tamtejszych kibicach nie słychać.
I tu się mylisz, w Jeleniej Górze na Karkonoszach jest dobrze zorganizowany ruch kibicowski.
Obrazek

acowastoobchodzi

Post autor: acowastoobchodzi » 22.01.2009, 15:58

Karkonosze to fc Śląska Wrocław.
?

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 22.01.2009, 17:50

lysy_1910 pisze:w Jeleniej Gorze sa tez pojedyncze chyba jednostki Widzewiakow ;)
Kolejny Twój post, w którym używasz słowa "chyba". Jeśli nie jesteś czegoś pewien to nie pisz.
W Jeleniej Górze działają Karkonosze, do nie dawna jako oddzielna ekipa. Od niedawna fc Śląska Wrocław. W poprzednim wieku byli fc i zgodą Górnika Wałbrzych.
Let them hate us, if only they are afraid of us...

ziomek

Post autor: ziomek » 22.01.2009, 18:44

Karkonosze nbie były zgodą Górnika Wałbrzych - przyanjmniej Wałbrzyszanie nie traktowali ich jak zgody. Kiedyś nawet w wyniku polemiki na łamach TMK kibice z Wałbrzycha kazali podać Karkonoszom ksywy osób, które zawarły sztamę z Górnkiem (bo tak wczesniej podali kibice z JG).
[link]

kibic0

Post autor: kibic0 » 23.01.2009, 08:35

ziomek pisze:Karkonosze nbie były zgodą Górnika Wałbrzych - przyanjmniej Wałbrzyszanie nie traktowali ich jak zgody. Kiedyś nawet w wyniku polemiki na łamach TMK kibice z Wałbrzycha kazali podać [link] ksywy osób, które zawarły sztamę z Górnkiem (bo tak wczesniej podali kibice z JG).
No i do dziś dnia nikt nie usłyszał odpowiedzi na pytanie kto z JG i Wałbrzycha dokonał ustalenia jako zgoda Byli FC i koniec kropka, a faktów mogących to potwierdzić jest dość dużo. Zresztą dziś też są Fan Clubem . Anomalia pogodowe zrobiły swoje, zawiał wiaterek no i bęc . Walczyli o teren niepodległy a na własne życzenie są pod zaborem :) Co za ancymony :)
Mimo ustalenia że są FC Śląska fani z JG traktują to coś na zasadzie układu ale nie moja to już sprawa...
Do dziś dnia mimo kosy są jednostkowe osoby z JG (starsze wiekiem) sympatyzujące Górnika.
Odnośnie Wiedzwiaków z JG to kiedyś (lata 90-te a bardziej ich końcówka)jednostki z Karkonoszy w okresie sukcesów Widzewa jeździły na RTS bardziej rekreacyjnie jak w zaangażowanej formie. Co nas strasznie denerwowało bo jeździli tam w szalikch Widzewa i nawet coś było że mieli z Chrobrym w knajpie jakąś scysję.
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

Alfons Cytrynek

Post autor: Alfons Cytrynek » 23.01.2009, 10:29

A całe życie byłem przekonany, że mieliście zgodę :) Swoją drogą z tego co pamiętam była kiedyś taka sytuacja, że 15 osób z Górnika zostało wyrzuconych z młyna Karkonoszy na początku tego lub pod koniec poprzedniego stulecia. Po tym wydarzeniu fani Spartakusa zdjęli flagi i usiedli z boku. Może napisać ktoś coś więcej o tej sytuacji, bo widzę, że z Wałbrzycha wypowiadają się tutaj bardzo ogarnięte osoby :)
Let them hate us, if only they are afraid of us...

robert74

Post autor: robert74 » 23.01.2009, 14:36

Jak sytuacja w Elblągu ?

Aktive

Post autor: Aktive » 23.01.2009, 16:51

robert74 pisze:Jak sytuacja w Elblągu ?
Olimpia. Są tam jakieś klubiki, ale bez kibiców.
Obrazek

Macjek

Post autor: Macjek » 23.01.2009, 17:30

Powtórze się jeszcze raz jak jest w Skarżysku Kamienna i okolicach? Czy działa tam Granat? jak tak to zkim mają jakieś układy?? Słyszałem od wujka że nieźle się kiedyś napierdzielali z Bronią Radom czy z Koroną.

-dg-

Post autor: -dg- » 23.01.2009, 17:52

MADE IN SIKORSKI pisze:
DOLNOSLAZAK pisze:Ja mam pytanie odnośnie ekipy z Żor tzw. Ekipa made in Sikorski komu oni kibicowali i czy jeszcze funkcjonuja?
Zawsze TYLKO ODRZE w latach 90 MADE IN SIKORSKI(MIŚ) niemiał sobie równych w Żorach prawie 95%mieszkaców szło za Odrą teraz ekipa sie rozpadła z wiadomo jakich przyczyn z tego co wiem rozsiali sie po inych klubach Gornik Gks Katowice Ruch a niektorzy juz wogule niejezdzili na mecze.MIŚ dalej istnieje i ma sie swietnie dobre liczby jako FC na wyjazdach Odry flaga nowa szaliki.A co do sytuacji w Żorach to chyba Ruch na czele pozniej Gornik rozwija sie Gks Jastrzebie a Odra z Gks Katowice trzymaja fason pOzDRAwiam.
Nikt, kto jeździł na Odrę, nie jest w żorskim fc Górnika. Resztę zostawiam bez komentarza, gratulując autorowi dobrego samopoczucia

19Korona73

Post autor: 19Korona73 » 23.01.2009, 19:38

A jak przedstawia się sytuacja w Nysie na opolszczyznie bo wiem że jest tam klub Polonia Nysa ale są tam też jakieś FC z góry dziękówa
MKS KORONA KIELCE

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 23.01.2009, 20:51

kiedyś w nysie działali fani siatkarskiej Stali. nawet kiedyś coś tam sobą reprezentowali ale teraz chyba tam bieda jest.
Są też napewno fani Ślaska nawet maja małą flage "nysa"
obiło mi sie tez o uszy że są tam jednostki Opolskiej Odry ale to już mi ciezko zweryfikować.
CHEMICAL BROTHERS

ODPOWIEDZ