Polskie drużyny w europejskich pucharach (2008/2009)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

waldemarwp

Re: Polskie drużyny w europejskich pucharach (2008/2009)

Post autor: waldemarwp »

Pierwsze dwa zdjęcia
http://virango.pl/content/puefa-awans-lecha-kibice" target="_blank
Postaram się aktualizować jak coś znajdę swoją drogą jestem ciekaw na jakiej podstawie nie wolno wnieść bębnów :)
iparts.pl
waldemarwp

dwa filmy z awanti w linku powyżej widać ze pikniki już nie będą chciały jeździć na własny rachunek :)
extortion

Post autor: extortion »

pierwszy raz jak oglądałem te filmiki to nie zajarzyłem do końca ocb. bo widać jakieś strzały, ale awantura to na pewno nie jest ;) w każdym razie, jeśli Leszek napierdalał swoich piknikowców to muszę przyznać, że zrobili nieprzeciętną akcję, ha, ha ;D normalne to nie było, ale muszę przyznać, że skuteczne. chociaż "oczyszczenie" tak ogrmonej grupy do końca nigdy nie będzie możliwe, ale następnym razem ktoś się dwa razy zastanowi zanim gdzieś się wybierze na mecze. kto jak kto, ale Lech może sobie pozwolić na takie czystki ;D
1968

Post autor: 1968 »

extortion pisze:pierwszy raz jak oglądałem te filmiki to nie zajarzyłem do końca ocb. bo widać jakieś strzały, ale awantura to na pewno nie jest ;) w każdym razie, jeśli Leszek napierdalał swoich piknikowców to muszę przyznać, że zrobili nieprzeciętną akcję, ha, ha ;D normalne to nie było, ale muszę przyznać, że skuteczne. chociaż "oczyszczenie" tak ogrmonej grupy do końca nigdy nie będzie możliwe, ale następnym razem ktoś się dwa razy zastanowi zanim gdzieś się wybierze na mecze. kto jak kto, ale Lech może sobie pozwolić na takie czystki ;D
tak rzeczywiscie pokazane są tam sektory Lecha :roll:
nitro

Post autor: nitro »

extortion pisze:pierwszy raz jak oglądałem te filmiki to nie zajarzyłem do końca ocb. bo widać jakieś strzały, ale awantura to na pewno nie jest ;) w każdym razie, jeśli Leszek napierdalał swoich piknikowców to muszę przyznać, że zrobili nieprzeciętną akcję, ha, ha ;D normalne to nie było, ale muszę przyznać, że skuteczne. chociaż "oczyszczenie" tak ogrmonej grupy do końca nigdy nie będzie możliwe, ale następnym razem ktoś się dwa razy zastanowi zanim gdzieś się wybierze na mecze. kto jak kto, ale Lech może sobie pozwolić na takie czystki ;D

litości ,, co za gosc ...
ktos_calkiem_obcy

Post autor: ktos_calkiem_obcy »

Była jakaś oprawa? bo w tv nic nie było widać. I jeszcze jedna sprawa ktoś pisał że Lech moze trafić na pierwsze miejsce z innych grup a co z zespołami które zajęły 3 miejsce w lidze mistrzów? bo myślałem że to oni będą potencjalnymi rywalami Lecha
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

nikczemny spokojnie bo Ci żyłka pęknie
tyle się pisze że nic na Lecha nie można napisać bo zaraz krzyk
a Ty robisz to samo
moim zdaniem Lech wypadł lepiej ale sam zrobił wiele żeby nie było przopadkowych osób

Gratulacje dla Lecha :)
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

ktos_calkiem_obcy pisze:Była jakaś oprawa? bo w tv nic nie było widać. I jeszcze jedna sprawa ktoś pisał że Lech moze trafić na pierwsze miejsce z innych grup a co z zespołami które zajęły 3 miejsce w lidze mistrzów? bo myślałem że to oni będą potencjalnymi rywalami Lecha
Zespoły z trzecich miejsc w grupach Pucharu UEFA zagrają ze zwycięscami grup, trzecie zespoły z Ligi Mistrzów grają z zespołami które w grupie PU zajeły 2 miejsce. :)
Brudny Harry

Post autor: Brudny Harry »

Idź na jakiś portal siatkówki i z kibicowaniem daj sobie na jakiś czas spokój
extortion

Post autor: extortion »

trzeba przyznać, że dojebałem, ale zasugerowałem się wpisem, który pojawił się przede mną - "dwa filmy z awanti w linku powyżej widać ze pikniki już nie będą chciały jeździć na własny rachunek" - wcześniej była mowa o "masażu twarzy" dla tych, którzy nie powinni jechać na wyjazd. a biorąc pod uwagę jakość filmu, to że widać skrajny sektor, żadnych barw (zwłaszcza drugi film, który ma lepszą jakość), i to że nie było mnie na meczu i nawet go nie oglądałem pozwoliło wysnuć moją przedwczesną tezę, ale oczywiście przyznaję się do błędu ;D Leszek będzie miał dużo czasu, żeby odłożyć hajs na wiosenny wyjazd, na pewno mają największy potencjał, więc mogą przebić liczbę Wisły z Lazio.
kalashnikov

Post autor: kalashnikov »

Wrzućcie jakieś filmiki z dopingiem jak są. Gratulacje dla Lecha
lajon

Post autor: lajon »

el conejo

Post autor: el conejo »

Kibice Lecha dobrze sie zaprezentowali...
a na boisku bylo widac ze brakuje pilkarza sil... co w sumie mnie smieszy... a jeszcze bardziej smiesza mnie teksty wszystkich ze to koniec rundy, ciezki sezon i takie tam... jesli chce sie miec mocarstwowe plany to w takich meczach trzeba biegac przez 95 min i po 2 dniach w lidze podobnie... na zachodzie graja 2 razy wiecej spotkan i nie narzekaja...

Lech na trybunach a na boisku Amica a dlaczego?
bo jesli chodzi o lige to w Poznaniu wszyscy twierdza ze to Kolejorz ... ale jesli sie wymienia Lecha i mowi ze sa podejrzenia korupcyjne to wszem i wobec oglaszane jest ze Lech gra na licencji klubu z Wronek a ten nie jest w nic zamieszany...
troche konsekwencji by sie przydalo...
Equilibrium

Post autor: Equilibrium »

Hubertus, mozesz podac linka do tej strony (forum), skad przekopiowales te komenatrze kibicow Feye?
waldemarwp

Bardzo fajnie wygląda : Feel the energy "POZNAŃ" :)
kasztan

Post autor: kasztan »

Silver

Post autor: Silver »

W sumie tylko Sevilla FC, Standard i HSV ciężkie do przejścia, reszta według mnie w zasięgu ręki :)

powodzenia!
gryps28

Post autor: gryps28 »

Silver pisze:W sumie tylko Sevilla FC, Standard i HSV ciężkie do przejścia, reszta według mnie w zasięgu ręki :)

powodzenia!
Do tej grupki dodałbym Tottenham, to już nie ten sam zespół co z początku sezonu. Teraz grają naprawdę dobrą piłkę a także Manchester City, który chce się zima diametralnie wzmocnić. Robinho kupiony na początku tego sezonu jest dobrym przykładem.
aqq08

Post autor: aqq08 »

Mega szacun za to co pokazał wczoraj Lech , naprawde swietna robote odwalił reprezentujac Polske w Europie.Zadna inna ekipa w kraju nie pokazałaby tego co wczoraj Lech .
ps. na poprawienie humoru cytat z forum Widzewa :D
Wilku napisał(a):Jedynego, czego im zazdroszcze to normalnego właściciela, ale żeby zachwycać się dopingiem? Jestem absolutnie pewien, że my w tej samej sytuacji, z tą samą ilością biletów, byśmy dosłownie roznieśli ten stadion, no ale z tego co widzę działania naszych ' wodzów ' na górze, to my sobie długo nie pojeździmy na wyjazdy typu Moskwa, Rotterdam, na pocieszenie pozostaną nam wyjazdy typu : Turek czy Zabierzów...

Zgadzam się. Wszyscy teraz się podniecają Pyrami / Amicą? już nie wiem kim oni są. W ogóle na Feyenordzie to jest niezły syf teraz, kłopoty finansowe, gra fatalna, kłótnie itd, do tego kibice są wściekli, coś podobnego do Naszej sytuacji pod koniec zeszłego sezonu. Po prostu trafili na dobry moment pokazania sie i tyle. Każdy chyba widział jak wyglądały trybuny w Rotterdamie, mizernie i cicho, wiec tak naprawdę nie wiem, czym tu się podniecać kibicowsko? To tak jak Polonia Bytom pokazała się na Naszym ostatnim meczu z nimi w ŁDZ (ewidentnie dzięki uprzejmości kibiców gospodarzy).
abcdef

Post autor: abcdef »

a masz jakies watpliwosci do tego co napisano na forum Widzewa?
wiem, ze dla was to nie do pomyslenia ze mozna wypasc tak samo albo lepiej.. :lol:
Liverpool

Post autor: Liverpool »

Popieram to co napisal abcdef. Znowu odwaze sie narazic "Wielkiemu" Lechowi ale uwazam ze nie tylko oni dobrze reprezentuja Polske w Europie. Wg mnie w tym sezonie bardzo ladnie w Europejskich pucharac pokazala sie rowniez Wisla. Zeby nie bylo Lech wszedzie gdzie byl do tej pory byl swietny, ale nie tylko on prezentuje dobry poziom w kibicowskiej Polsce. Chcialbym zeby Lech trafil teraz na Tottenham bo bylby element odniesienia i porownania do Wisly. Pozdrawiam.
Hubertus

Post autor: Hubertus »

Equilibrium pisze:Hubertus, mozesz podac linka do tej strony (forum), skad przekopiowales te komenatrze kibicow Feye?
http://pl.youtube.com/watch?v=VHC3bbimZCQ" target="_blank
abcdef

Post autor: abcdef »

żeby nie było - Lech naprawde daje rade i szacun dla nich. Ale jest w Polsce pare innych ekip, które potrafią jeździć w ok. 3 tysiace i zajebiscie dopingowac. W sumie prócz Lecha nie pare ekip ale trzy: Wisła, Legia i Widzew. Żadna inna ekipa w takich liczbach nie jeździła (no próczGórnika na derbach)
pojara

Post autor: pojara »

mnie nic nie boli, zaznałem ze swoją drużyną już wielu sukcesów, większych od Lecha to raz, dwa to nie jest fotomontaż a foto pochodzi jednej ze stron Lecha.

bez odbioru ;)
Fever

Post autor: Fever »

Oto jak prezentował się Lech na Feyenoordzie http://pl.youtube.com/watch?v=OpnQSZpbGVs" target="_blank" target="_blank
pojara

Post autor: pojara »

gwoli ścisłości:
http://i42.tinypic.com/taj9rd.jpg" target="_blank

the end.
Phil

Post autor: Phil »

Fever pisze:Oto jak prezentował się Lech na Feyenoordzie http://pl.youtube.com/watch?v=OpnQSZpbGVs" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Bardzo słaby ten filmik. Za bardzo to on nie przekazuje jak się Lech prezentował.
klinsi

Post autor: klinsi »

Mam pytanie, jak daleko znajdował się sektor Lecha od tego sektora w którym pogonili naszych pikników (czy Polonusów z Holandii, nieważne) ? Czy naprawdę nie było możliwości żeby im pomóc i pogonić Feyenoord. Tylko proszę nie odpisywać że nie było warto ba za duża stawka meczu, walkowery itp. Chciałbym tylko wiedzieć jak to było daleko.
Silver

gryps28 pisze:
Silver pisze:W sumie tylko Sevilla FC, Standard i HSV ciężkie do przejścia, reszta według mnie w zasięgu ręki :)

powodzenia!
Do tej grupki dodałbym Tottenham, to już nie ten sam zespół co z początku sezonu. Teraz grają naprawdę dobrą piłkę a także Manchester City, który chce się zima diametralnie wzmocnić. Robinho kupiony na początku tego sezonu jest dobrym przykładem.
Mimo wszystko Man City gra totalną lipę, jeśli nie zmienią gry do wiosny to i ich Lech "zje". No Tottenham faktycznie, może być ciężki.
Oporowian

Post autor: Oporowian »

ogarnij sie facet.Czasami czuje sie jak na forum pilkarskim a nie kibicowskim.
Silver

Oporowian pisze:ogarnij sie facet.Czasami czuje sie jak na forum pilkarskim a nie kibicowskim.
Wiadomo, że losowanie ma też związek z rywalem kibicowskim, więc wyluzuj. Tym bardziej, że pół tego tematu to "Amica czy Lech".
Kiju

Post autor: Kiju »

Lech zaprezentowal sie swietnie,sa w gazie,maja swietna organizacje,wczoraj dopingowali bardzo glosno,doskonala...mozna napisac ze Feyenoord nie dopingowal i przez to Pyry byly tak glosne,ale z drugiej strony co to moze obchodzic kibiców Lecha,to nie ich brocha ,dzieki temu mogli poczuc sie jak u siebie...

Dodam tylko ze Wisła i Legia w ostatnich latach reprezentowali Polske z pewnoscia nie mniej godnie,to tez byly swietne liczby,dobry doping i mysle ze gdyby wczoraj z feyenoorde,m grala ktoras z tych ekip,to efekt bylby podobny,dlatego nie popadam w zachwyt nad wczorajszym wieczorem,ale po prostu doceniam swietna robote jaka wykonali kibice Lecha.

Brawo.
JSC

Post autor: JSC »

Feyenoord coś tam z rzadka dopingował chyba.
havamal

Post autor: havamal »

http://nl.youtube.com/watch?v=RRweOwvDvrI" target="_blank

Rotterdam! Hooligans!

lol
Oporowian

Post autor: Oporowian »

Silver nie pisalem do ciebie tylko do goscia nad toba a ze sie nawineles w miedzy czasie i do tego podpasowales to inna sprawa.Szkoda ze co roku mamy tak mało ekip w pucharach i nie mam szans sie wykazac a przeciez kibicowkso polowe naszej ligi zasloguje zeby sie tam znalezc.Rotterdam hooligans :lol:
Mmm

Post autor: Mmm »

Nie będe tu sie rozpisywał na tematy piłkarskie,ze Amika-Lech super itp.Bo to nie to forum.Natomiast kibicowsko Lech super.Choc jak znam zycie to sie okaze ze jesli tamci dostali becki,to byli to polonusy,A jesli dali rade Fejenordowi to byli kibice Lecha.
waldemarwp

aktualizacja :)
http://virango.pl/content/puefa-awans-l ... tualizacja" target="_blank
dodałem sensowniejsze filmy i zdjęcia. pozdrawiam
qs1de

Post autor: qs1de »

Lech przyjechal slaba ekipa, grilowanie to raczej na wiosne mozna przeniesc, siedzieli na pustym stadionie to sie kibice w kapciach obsrali przed TV, z naszej strony to wygladalo tak

http://www.youtube.com/watch?v=w7upEk6bLEs" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=pHylGX7b-EA" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=uJYF8s9CvZM" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=C7_rUcaTf1c" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=dq7OByJv4ag" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=YCOm3idj07I" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=X0QJyINd9HE" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=dq7OByJv4ag" target="_blank
http://www.youtube.com/watch?v=uJYF8s9CvZM" target="_blank

Poznan, szacunek dzieki ze byliscie
dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny »

brawo Amica za wygrany mecz brawo Lech za doping :wink:

ps. taka sama Amica z Poznania jak Dysbolo z Warszawy bez napinki :wink:
mj.

Post autor: mj. »

aqq08 pisze:Mega szacun za to co pokazał wczoraj Lech , naprawde swietna robote odwalił reprezentujac Polske w Europie.Zadna inna ekipa w kraju nie pokazałaby tego co wczoraj Lech .
ps. na poprawienie humoru cytat z forum Widzewa :D
Wilku napisał(a):Jedynego, czego im zazdroszcze to normalnego właściciela, ale żeby zachwycać się dopingiem? Jestem absolutnie pewien, że my w tej samej sytuacji, z tą samą ilością biletów, byśmy dosłownie roznieśli ten stadion, no ale z tego co widzę działania naszych ' wodzów ' na górze, to my sobie długo nie pojeździmy na wyjazdy typu Moskwa, Rotterdam, na pocieszenie pozostaną nam wyjazdy typu : Turek czy Zabierzów...

Zgadzam się. Wszyscy teraz się podniecają Pyrami / Amicą? już nie wiem kim oni są. W ogóle na Feyenordzie to jest niezły syf teraz, kłopoty finansowe, gra fatalna, kłótnie itd, do tego kibice są wściekli, coś podobnego do Naszej sytuacji pod koniec zeszłego sezonu. Po prostu trafili na dobry moment pokazania sie i tyle. Każdy chyba widział jak wyglądały trybuny w Rotterdamie, mizernie i cicho, wiec tak naprawdę nie wiem, czym tu się podniecać kibicowsko? To tak jak Polonia Bytom pokazała się na Naszym ostatnim meczu z nimi w ŁDZ (ewidentnie dzięki uprzejmości kibiców gospodarzy).
Hm, a co konkretnie poprawiło ci humor w tych postach kolesi z Widzewa? Co do właściciela Kolejorza to chyba każdy się zgodzi, że to prawda. A doping? No przepraszam, ale jakim osiągnięciem jest pokonanie nieśpiewającego Feyenoordu? Żeby nie było, cieszę się, że przeszli dalej. Promują Polskę i słuszny sposób kibicowania, ale akurat w środę nie mieli jakiegoś ciężkiego zadania przed sobą. Fajnie, że było słychać tylko Lecha, ale to chyba zrozumiałe i logiczne w obliczu postawy kibiców z Rotterdamu. Tak więc żaden błysk.
Frekwencja oczywiście na plus, choć chyba każda ekipa z czołówki wykorzystałaby komplet.
Reasumując, Lech na pewno promuje Polskę pod względem kibicowskim i pokazuje Europie jak można, a właściwie jak powinno się dopingować. Na miarę naszego kontynentu może być to widowiskowe i efektowne, jednakże takie są po prostu polskie realia i przynajmniej dla mnie jest to norma.
Ja w tym wyjeździe Lecha doceniam najbardziej organizację i sposób w jaki przydzielano bilety. Za resztę uznanie, ale bez szaleństw.

Na koniec mała uwaga do kolegi aqq: nie mierz wszystkich swoją niską miarą :wink:
ODPOWIEDZ