Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
Na Rokiciu zdecydowanie dominuje Łks lecz są również jednostki Widzewa
-
Therion-101
Ogólnie Polonia poza Muranowem istnieje na Starym Żoliborzu, Bielanach, Starej Woli, Ochocie (rejon blisko pl. Zawiszy), Starym Mokotowie (al. Niepodległości), Ursynowie i na Pradze. Ale to jednostki właściwie wszędzie poza Żoliborzem, gdzie jakieś większe grupki są z racji bliskości macierzystego Muranowa
a Tarnowskie Góry?...
90% ŁKSSiera pisze:Jak wyglada sytuacja na Rokiciu w Łodzi?
Proszę o szybką odpowiedz
Jeśli chodzi o Czerwionkę - Leszczyny to jest to gmina w skład, której wchodzi kilka miejscowości, ale po kolei :mewa1948 pisze:prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
Czerwionka - Centrum to mocna przewaga Ruchu, im dalej przesuwamy się w stronę obrzeży, tym siła kibiców Górnika rośnie. Mimo mocnej ekipy Ruchu, Górnik ma tu jednak więcej do powiedzenia.
Czuchów - Tu również Górnik, o kibicach Ruchu nie było mi dane słyszeć, a jeśli są to tylko jednostki.
Dębieńsko - Górnik! Prężnie działają pod szyldem FC Czerwionka - Leszczyny. Wydali już dwie serie vlepek Torcidy Dębieńsko.
Leszczyny - tu dużo nie będę pisał, w Leszczynach jest tylko Górnik, niegdyś jeden z lepszych według mnie FC Górnika. Po chwilach kryzysu, znów "łapią wiatr w żagle".
Stanowice - mało doceniany FC Górnika, zasługują na wyróżnienie, bo mimo wszystko aktywnie działają.
Bełk - Tylko Górnik! Kilkakrotnie dali się we znaki kibicom Ruchu z sąsiednich miejscowości(ze strony Orzesza). Obecnie poniżej swojej formy, ale mimo tego wciąż dość aktywnie działają.
Palowice - Niegdyś kibicowska pustynia. Obecnie wyrosła tam moda na Górnik - ich liczby na meczach w Zabrzu są różne.
Szczejkowice - O ile można kogoś wyodrębnić, to tylko kilku kibiców Katowickiej GieKSy, a także Górnika. Raczej klimaty kibicowskie to odległy świat dla tej miejscowości.
Przegędza i Książenice - Jednostki jeżdżące na Górnik, tu raczej więcej jest żużlofanów.
Co do Orzesza:
Nie będę rozpisywał każdej dzielnicy/miejscowości tylko napomnę istotniejsze fakty. Gmina Czl-Lny kończy się na miejscowości Bełk, miejscowość ta graniczy z Jaśkowicami i Zawadą. Jaśkowice to chyba najmocniejsza część "Niebieskiego Orzesza", nie tak dawno było tam w 100% Niebiesko, ale jak wszędzie zachodzą zmiany, tak i w Jaśkowicach są kibice Górnika - lecz nie zmienia to faktu, że prym wiedzie Ruch i raczej ciężko będzie o zmianę. Sprawa zmiany pokoleń, zmieniła sytuację również w Zawadzie, gdzie teraz - również są Górnicy. Gardawice, ta miejscowość jest podzielona między sympatyków już tu opisywanych klubów, niestety ciężko mi stwierdzić kto ma przewagę, ale pewne jest, że Niebiescy coś tam próbują.. Woszczyce - tu są sympatycy i Górnika i GieKSy, tych drugich jest tu więcej. No i najważniejsze same Orzesze, w którym znaczącą przewagę ma Górnik! Ruch również jest, ale musi ustąpić przed siłą kibiców Górnika. Pomijam miejscowości takie jak Zgoń, Zawiść, Zazdrość, bądź Mościska - gdyż niestety tylko czasem tam przebywam.
To tyle, może co poniektórym pomogło to wyjaśnić, pewne kwestie.
Pozdrawiam
Po pierwsze Czerwionka-Leszczyny to jedno miasto!S. pisze:Jeśli chodzi o Czerwionkę - Leszczyny to jest to gmina w skład, której wchodzi kilka miejscowości, ale po kolei :mewa1948 pisze:prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
Czerwionka - Centrum to mocna przewaga Ruchu, im dalej przesuwamy się w stronę obrzeży, tym siła kibiców Górnika rośnie. Mimo mocnej ekipy Ruchu, Górnik ma tu jednak więcej do powiedzenia.Pozdrawiam
Po drugie w Czerwionce centrum - to chyba piszesz o jednym bloku tzw "Ratusz". Poza tym Ratusz to jest jedyne centrum, bo nie wiem co chcesz zaliczac do tego "centrum". Na kazdym osiedlu w Czerwionce - przewaga KSG - poczawszy od blokow "nad tama" ul. Wolnosci, poprzez stara Kolonie, a takze osiedle przy stacji Czerwionka. Zreszta ktos kto tutaj mieszka wie jak jest. Co mecz widzi sie znajome twarze, ktore zna sie tylko z widzenia. Koniec ode mnie. Juz nie odpowiadam. Jak cos na PW.
BasteKSG pisze:Po pierwsze Czerwionka-Leszczyny to jedno miasto!S. pisze:Jeśli chodzi o Czerwionkę - Leszczyny to jest to gmina w skład, której wchodzi kilka miejscowości, ale po kolei :mewa1948 pisze:prosze o obiektywna odpowiedz jak wyglada sytuacja w Lublincu, Czerwionce-leszczynach, Orzeszu, Pszczynie, Żorach?
Czerwionka - Centrum to mocna przewaga Ruchu, im dalej przesuwamy się w stronę obrzeży, tym siła kibiców Górnika rośnie. Mimo mocnej ekipy Ruchu, Górnik ma tu jednak więcej do powiedzenia.Pozdrawiam
Po drugie w Czerwionce centrum - to chyba piszesz o jednym bloku tzw "Ratusz". Poza tym Ratusz to jest jedyne centrum, bo nie wiem co chcesz zaliczac do tego "centrum". Na kazdym osiedlu w Czerwionce - przewaga KSG - poczawszy od blokow "nad tama" ul. Wolnosci, poprzez stara Kolonie, a takze osiedle przy stacji Czerwionka. Zreszta ktos kto tutaj mieszka wie jak jest. Co mecz widzi sie znajome twarze, ktore zna sie tylko z widzenia. Koniec ode mnie. Juz nie odpowiadam. Jak cos na PW.
Tak chodzi mi tylko o ratusz, wiem dobrze jak jest w Czerwionce. Z tymi obrzeżami to źle dobrane słowa, zepsuły szyk tego co chciałem ująć.
Co do Żor, to kibicowska wieża Babel.
-
DOLNOSLAZAK
Ja mam pytanie odnośnie ekipy z Żor tzw. Ekipa made in Sikorski komu oni kibicowali i czy jeszcze funkcjonuja?
-
rastamen55
Odra Wodzisław Śl. czy istnieja?? chyba tak chodz reki nie dam se uciąć.
Nie wiedziałem gdzie to wpisać więc tutaj się spytam.
Jak to jest na Polonii Warszawa? Słyszałem że są różne poglądy polityczne, są lewaki, prawicowcy. Moze ktos mi opisac jak to jest?
TEmat bez napinki
Jak to jest na Polonii Warszawa? Słyszałem że są różne poglądy polityczne, są lewaki, prawicowcy. Moze ktos mi opisac jak to jest?
TEmat bez napinki
To może podobnie o Jagielloni się wypowie - czy któraś z frakcji w obecnej chwili przeważa? I czy ich "hooltras" (bo z tego co wiem ciężko tam rozróżnić ultras od hools) tworzą osobne grupy które na wzór zachodni ze sobą rywalizują czy różne frakcje są skupione jednak w jednej ekipie?
Mógłby ktoś zorientowany w temacie napisać coś o Polonii Piotrków Tryb. ?? Czy jest to typowo piknikowa ekipka i czy ich sympatia jest skierowana w strone jakiegoś większego klubu??
-
__DarkLG__
Jak przedstawia sie sytuacja w Laskowicach Pomorskich ?
Silny fc Zawiszy Bydgoszcz__DarkLG__ pisze:Jak przedstawia sie sytuacja w Laskowicach Pomorskich ?
Interesuję mnie sytuacja w Starachowicach ? Działa jeszcze FC Legii , czy te same osoby tworzą FC Widzewa i Star ? , oraz jak sytuacja w Suchedniowie czy istnieje tam FC KSZO? widziane napisy .
nie wiem jak wyglada sytyłacja na miescie.
ale na 100% kibice Staru to Widzew.
ale na 100% kibice Staru to Widzew.
Jak jest w Gliwicach ?
Piast, Górnik i troszke GKS-u Katowice.Bojar pisze:Jak jest w Gliwicach ?
Czekam na napinke
tyle Inter, to i ja wiem..
Jakieś liczby, coś?..
Ciezko stwierdzic procentowo, ale obstawialbym: 60% - Piast, 35% - KSG, 5% - GKS i jednostki za Ruchem. Prosze o poprawke jak cos. Bez napiny sie chyba nie obedzie 
GKS 5%
Bawcie się dalej w procenty między Piastem i Górnikiem. Bo GKS z Ruchem chyba łącznie zasługuje na 1%. Poprostu z obu klubów są jednostki.
Bawcie się dalej w procenty między Piastem i Górnikiem. Bo GKS z Ruchem chyba łącznie zasługuje na 1%. Poprostu z obu klubów są jednostki.
Na Polonii od lat są różne subkultury. Nie mylił bym tego z poglądami politycznymi (każdemu klubowi kibicują ludzie o różnych poglądach politycznych).Aktive pisze:Nie wiedziałem gdzie to wpisać więc tutaj się spytam.
TEmat bez napinki
I dziś jest tak, że na Polonii są i różne odłamy skinów oraz punkowcy. Wiadomo, że w obecnych czasach mody na subkultury nie ma. To nie lata 90'. Więc większość ludzi aktywnych to po prostu poloniści. Choć trzeba przyznać, że grupa nazwijmy to oiowopankowa jest i liczna i silna jak na nasze warunki, ale nie tak aktywna jak przedstawiciele tzw. twardogłowych (wszelkich nazi, narodowców, czy kim tam oni są).
Jak to wszystko funkcjonuje? Czasem dochodzi do zgrzytów, ale wszystko się zawsze rozchodzi po kościach. Wynika to z faktu, że mimo wszystko łączy nas Polonia i wspólne doświadczenia.
-
Mławianin Roku
- Kontakt:
W okolicach Mławy, są dwie miejscowości, gdzie można spotkać kibiców Polonii Warszawa, kibicującch również swoim lokalnym drużynom.Michał z Łodzi pisze:Iłowo?Aktive pisze:Słyszałem że jest jakieś miasteczko, które nie lubi Legii i kibicuje Polonii. Nie wiem czy to prawda, więc chce się spytać
Jak sytuacja wygląda w tym miasteczku? Ponoć jest aktywny FC Polonii. Ktoś jeszcze?
Żuromin to ok. 10-tysięczne miasteczko oddalone od Mławy o 30 km. Można spotkać tam kibiców KSP, szczególnie na meczach Wkry Żuromin. W 2004 roku okroiliśmy fanów Wkry ze 4 flag (w tym fana z napisem "Polonia"). Kibice Wkry słyną z lewackich poglądów. Również na murach żuromińskich bloków widać polonijne wrzuty.
Iłowo jest ok. 2-tysięczną miejscowością, gdzie od jakiegoś czasu działa zorganizowany FC Polonii Warszawa. Miejscowi fani Czarnych Koszul uczęszczają również na mecze Polonii Iłowo. Na odnotowanie zasługuje fakt, że byli w Gdańsku na Lechia - Polonia w 16 osób specjalem wraz z warszawiakami. Kibice z Iłowa zazwyczaj unikają "kontaktów" z wrogimi ekipami, ale mieliśmy okazję spotkać ich dwa razy, dzięki sparingom rozgrywanym przez Mławiankę właśnie w Iłowie. Za każdym razem można było natknąć się na polonijne akcenty, dlatego w skutek tych dwóch spotkań przywieźliśmy do Mławy kilka szalików Polonii Warszawa.
Dzięki za odpowiedź.Alex pisze:Na Polonii od lat są różne subkultury. Nie mylił bym tego z poglądami politycznymi (każdemu klubowi kibicują ludzie o różnych poglądach politycznych).Aktive pisze:Nie wiedziałem gdzie to wpisać więc tutaj się spytam.
TEmat bez napinki
I dziś jest tak, że na Polonii są i różne odłamy skinów oraz punkowcy. Wiadomo, że w obecnych czasach mody na subkultury nie ma. To nie lata 90'. Więc większość ludzi aktywnych to po prostu poloniści. Choć trzeba przyznać, że grupa nazwijmy to oiowopankowa jest i liczna i silna jak na nasze warunki, ale nie tak aktywna jak przedstawiciele tzw. twardogłowych (wszelkich nazi, narodowców, czy kim tam oni są).
Jak to wszystko funkcjonuje? Czasem dochodzi do zgrzytów, ale wszystko się zawsze rozchodzi po kościach. Wynika to z faktu, że mimo wszystko łączy nas Polonia i wspólne doświadczenia.
Zduńska Wola?
Jak wygląda sytuacja w Starym i Nowym Sączu ?
-
Michał z Łodzi
A co dzieje się Gdyni?
Bałtyk jest liderem 3 ligi a jak radzą sobie jego kibice? Jeżdżą na wyjazdy? Wystawiają młyn? I kto jest właścicielem flagi "Gdynia" w barwach Wisły Kraków, która zadebiutowała na wczorajszym meczu? Studenci z Krakowa studiujący w Trójmieście? Czy też mieszkańcy Gdyni? A może została zrobiona, by podnieść ciśnienie Arkowcom?
Jeśli można wiedzieć.
Bałtyk jest liderem 3 ligi a jak radzą sobie jego kibice? Jeżdżą na wyjazdy? Wystawiają młyn? I kto jest właścicielem flagi "Gdynia" w barwach Wisły Kraków, która zadebiutowała na wczorajszym meczu? Studenci z Krakowa studiujący w Trójmieście? Czy też mieszkańcy Gdyni? A może została zrobiona, by podnieść ciśnienie Arkowcom?
-
popolupo88
W ciagu 2-óch lat spędzonych w Gdyni nie spotkałem nikogo w barwach Bałtyku (poza moim wfistą który trenuje młodzież Bałtyku), ogólnie można powiedzieć że Gdynia = Arka. Tym większy mam właśnie szacunek dla kibiców Bałtyku że mimo braku warunków "cieplarnianych" to trzymają się nieźle. Nie tak jak Hutnik Krk czy Polonia Warszawa ale mimo to nieźle.
-
popolupo88
MODERATORZY! WŁĄCZCIE EDYCJĘ POSTÓW!
Chciałem tylko dodać że powyższy opis to tylko moja subiektywna opinia i lepiej byłoby gdyby wpisały się obie zainteresowane strony z Gdyni. A jak ktos chce znac liczby SKS u siebie i na wyjeździe to wystarczy wpisać w google Bałtyk Gdynia i po krzyku.
Posty moje połączyć.
Chciałem tylko dodać że powyższy opis to tylko moja subiektywna opinia i lepiej byłoby gdyby wpisały się obie zainteresowane strony z Gdyni. A jak ktos chce znac liczby SKS u siebie i na wyjeździe to wystarczy wpisać w google Bałtyk Gdynia i po krzyku.
Posty moje połączyć.
Apropo Bałtyku to wiadomo, że w Gdyni rządzi Arka. Ale skoro fani Bałtyku potrafią się zebrać w młynie w jakieś 150-300 osób (na oko, dokładnych liczb nie znam...
) to może są jakieś osiedla, na których dominują albo chociaż stanowią sporą siłę kadłuby?
Pozdro
Pozdro
ok, w porządku, zbierają się w, jak Ty to piszesz 150-300 osób. policz teraz że chodzą tam małe dzieci, które, pomimo iż są w szalu, nie są zbyt swiadome, co na sobie mają, stare leśne dziadki, które idą obejrzeć piłke w Gdyni, bo ( bez napinki) tanio, poza tym dużo z rodziny+znajomi piłkarzy. a i pewnie z Lęborka ktoś przyjedzie. Co do 'terenów' to po prostu takiego osiedla/dzielnicy nie ma. Kibice Bałtyku są w mniejszych, lub większych skupiskach, ale nie mają swoich "bastionów" ;] IMO moja wypowiedź jest subiektywnie obiektywna..
A Karwiny ? Z tego co słyszałem większość jest tam za Bałtykiem. A te liczby 150-300 to chyba odnoszą się do młynu, a nie do całej publiki na stadionie...
Chyba jednak nie. Takiej liczby nie było nawet na derbach Gdyni w zeszłym roku, kiedy to były wszystkie możliwe zgody Bałtyku, tak więc do młynu napewno nie.
Jeśli chodzi o Karwiny, to tam jest już więcej Lechii niż Bałtyku. Ale nie będe się wypowiadał w jakichś procentach. Na pewno Bałtyk tam nie dominuje. Aczkolwiek racja, takie dzielnice jak Karwiny były dawno temu, za 7 górami i lasami, dobrymi bastionami Bałtyku.
Co do Michała z Łodzi
Co z tego, że Bałtyk jest liderem w III lidze ? liczysz, że jak wejdzie do II, to będzie tam nagle ni stąd ni zowąd, chodzić po 2 - 3 koła ?..
Jeśli chodzi o Karwiny, to tam jest już więcej Lechii niż Bałtyku. Ale nie będe się wypowiadał w jakichś procentach. Na pewno Bałtyk tam nie dominuje. Aczkolwiek racja, takie dzielnice jak Karwiny były dawno temu, za 7 górami i lasami, dobrymi bastionami Bałtyku.
Co do Michała z Łodzi
Co z tego, że Bałtyk jest liderem w III lidze ? liczysz, że jak wejdzie do II, to będzie tam nagle ni stąd ni zowąd, chodzić po 2 - 3 koła ?..
Re:
niby są jacyś cichociemni, pojawiają sie vlepki, napisy, ale nikt ich na oczy nie widział ...Falls pisze:W1910P:
- po pierwsze prosiłem żeby gadkę na temat Piotrkowa zakończyć choćby dlatego że ogólny obraz sytuacji w tym mieście już jest i forumowicze chyba się z nim zapoznali
- po drugie w tym przypadku słowo "leczy" użyte jest w sensie leczenia z waszych barw tak aby konkretnemu delikwentowi wybić z głowy jeżdżenie na Piłsudkiego a nie zlanie go a następnie namawianie do jeżdżenia za ŁKSem
- po trzecie klub któremu kibicujesz do drugiej grupy na pewno nie należy więc przestań robić z "czerwonych" jakichś wyroczni.
Michał z Łodzi: z tego co wiem grupka ŁKSu w Ozorkowie jest ale miasto prowidzewskie
mnie za to interesuje sytuacja w Kaliszu bo doszły słuchy że nastąpiła reaktywacja "czerwonego" fan clubu
Mam Pytanie do Kibiców GKS Bełchatów . Dziś przebywałem w Bełchatowie ... mozecie mi napisać które są wasze Dielnice ?? Bo tak Byłem Koło Waszego Stadionu na Wprost Same napisy i vlepy Widzewa. Byłem potem na Wyszynskiego Równiez WIdzew, Okolice Lodowiska KOlesia WIdziałem w Bluzie Widzewa ... Tak wiec ... szczerze mówiac . CIezko było zdziwiony .. WIem ze Malowidła nie świadczą o Sile ale jednak Kole w Oczy ..
A jak sytuacja wygląda w Jaworznie. Wiem, że najsilniejszy jest tam GKS. Jest trochę Wisły, Ruchu.
Ale mnie interesuje Victoria i Szczakowianka. Jak wygląda sytuacja tych ekip? Czy one kiedykolwiek coś znaczyły w Jaworznie?
Ale mnie interesuje Victoria i Szczakowianka. Jak wygląda sytuacja tych ekip? Czy one kiedykolwiek coś znaczyły w Jaworznie?
Przeszukaj forum, bylo obszernie o tym miescie.
Od siebie moge napisac, ze nie ma drugiego takiego miasta w Polsce
Od siebie moge napisac, ze nie ma drugiego takiego miasta w Polsce
-
bykoBytovia
To może ja się odniose do Bałtyku. Bo troche śmiesznie to wygląda jak ktoś z południa to opisuje. Więc tak- Bałtyk jest i istnieje dalej. Fakt jest to stara gwardia, ale na każdym meczu jest młyn, na wyjazdy jeżdżą i mają swoje FC w Kartuzach, Nowym Mieście Lubawskim i w Łubnie. Fakt, że ich kres jest coraz bliższy gdyż brakuje młodych i to cały czas Stara Gwardia. No i ode mnie to tyle.