Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

krakowski

Post autor: krakowski »

Jeśli chodzi o Busko to na pewno są tam jakieś osoby za Cracovią. Niestety nie wiem czy to jakiś FC czy tylko pojedyncze osoby, ponieważ bardziej widoczniejsi są w necie niż na mieście.

P.S Bywam w Busku i okolicach dość często więc wiem.
iparts.pl
Kaczmar
Kontakt:

Post autor: Kaczmar »

jak jest w Swidniku??

Sa kibice Motoru??
8306370
[email protected]

MKS Kozienice.
aqq08

Post autor: aqq08 »

Kaczmar pisze:jak jest w Swidniku??

Sa kibice Motoru??
z tego co wiem Świdnik to 100% Avia
ŚŻK! ANTY PARÓWY
krzysztofu

Post autor: krzysztofu »

Kłodawa miedzy widzewskim Kutnem a lechickim Kołem??

Co sie dzieje z fc Górnika Konin z Goliny, pamiętam, że pare rund temu byli dosyc widoczni, flaga, chyba nawet na tym forum pisali relacje z meczów Górnika, znudziło się, wyrośli?
iluminati

Post autor: iluminati »

na Concordie W Piotrkowie ktoś jeszcze chodzi ?? Dziś bylismy inkognito ... to poza ludzmi w barwach Stomilu nie widzielismy nikogo poza kilkoma Dziadkami ..
Moze ktoś napisać o klimatach w Piotrkowie ...bo w sumie Stomil to nie jest zła ekipa ... nie ma mobilizacji na takie załogi ??
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
GLANIX

Post autor: GLANIX »

slepy1929 pisze:A jak w Polancu. Na Czarnych cos sie dzieje?? Czy tylko na Wisle sie tam jezdzi :?:
na Czarnych był młyn na kilku meczach, ale chyba zrezygnowali. Raczej to tylko młodzież, która więcej "działa" w internecie. A fc Wisły w Połancu to tylko osoby z Polanca studiujące w krk.
peleryna

Post autor: peleryna »

iluminati pisze:na Concordie W Piotrkowie ktoś jeszcze chodzi ?? Dziś bylismy inkognito ... to poza ludzmi w barwach Stomilu nie widzielismy nikogo poza kilkoma Dziadkami ..
Moze ktoś napisać o klimatach w Piotrkowie ...bo w sumie Stomil to nie jest zła ekipa ... nie ma mobilizacji na takie załogi ??
Nie byliscie incognito :wink: Przez pierwszych podaj 30 minut najblizej klatki stała ok 10 osobowa ekipa Concordii ale zmyla sie kilka minut przed waszym przyjsciem. a klimat w Piotrkowie chyba sie zmienia,ale o tym moze jakis rodowity piotrkowianin
.:1909:.

...

Post autor: .:1909:. »

peleryna pisze:
iluminati pisze:na Concordie W Piotrkowie ktoś jeszcze chodzi ?? Dziś bylismy inkognito ... to poza ludzmi w barwach Stomilu nie widzielismy nikogo poza kilkoma Dziadkami ..
Nie byliscie incognito :wink: Przez pierwszych podaj 30 minut najblizej klatki stała ok 10 osobowa ekipa Concordii ale zmyla sie kilka minut przed waszym przyjsciem. a klimat w Piotrkowie chyba sie zmienia,ale o tym moze jakis rodowity piotrkowianin
My (Concordia) od jakiegoś czasu przezywamy duży kryzys... mimo braku młyna na każdym mecz pojawia sie 10-30 Krzyżoków w mieście za dużych problemów z rywalami nie ma... ("piotrcovio-polonio-kiper" nie jest raczej w stanie nam zagrozić w "sportowym" względzie co zresztą zostało udowodnione na ostatnich derbach).

Osobna sprawa są dwa piotrkowskie FC łódzkich drużyn jednak tego wątku nie rozwinę bo wzajemne stosunki są tak dziwne że ktoś kto nie mieszka w tym mieście tego nie zrozumie
CF '04
Denaturat

Post autor: Denaturat »

Na przelomie ostatniej zimy/wiosny w Piotrkowie do glosu dochodzi ekipa LKS Lodz, ktora wczesniej byla raczej malo liczna i nie afiszowala sie na miescie. Zaczely pojawiac sie graffy LKSu na scianach, chlopcy od mocniejszych wrazen nie dawali spokoju Widzewiakom, ktorzy od dawien dawna wiedli w Piotrkowie prym - zaczely sie ganianki po osielach. Sily sie wyrownaly i jestesmy na takim etapie ze w przeciagu 2-3 lat moim zdaniem ktoras z ekip wyrosnie na zdecydowana sile w PTB.

Klimatu w Piotrkowie nie bylo dla kibicowania nigdy. Pamietam jako maly chlopak latalem z ojcem (wielkim kibicem) na mecze Concordii czy Piotrcovii (na ktora w drugiej lidze przychodzilo jedynie 1/1,5 tys.) Teraz kibic w Piotrkowie ma do wyboru jedynie pilke reczna.

Piotrcovia w klasie okregowej, Concordia w II lidze. Na mecze tej drugiej tak jak napisal wyzej iluminati nie chodzi praktycznie nikt.

Piotrkow byl i nadal bedzie miastem podzielonym na kilka stref kibicow roznych klubow. Widzew ciagle ilosciowo w przewadze, ale jakosciowo na pewno juz nie (wystarczy w bialy dzien przejsc sie w centrum Piotrkowa - Slowackiego/Dworzec PKP/PKS/Wojska Polskiego i w barwach uswiadczymy co najwyzej LKSiakow). LKS rodzi sie co wyraznie widac na miescie, ale jak dalej sytuacja sie rozwinie czas pokaze. Na pewno maja teraz swoje piec minut i jezeli chca zagoscic w miescie na kilkanascie nastepnych lat, to wlasnie teraz musza sie wykazac.

Poza tym nikt nie moze zapominac ze sa w miescie jeszcze jednostki jezdzace na GKS B-tow i od dawien dawna w mniejszosci (ale sa) Legionisci.

Najbardziej obiektywnie jak umialem.
68689160

Post autor: 68689160 »

Witam.

Jak wygląda sytuacja w Ełku? Poza tym interesuje mnie ogólna sytuacja w Krainie Wielkich Jezior. Jakieś ośrodki kibicowskie?

Pozdro.
H.F.K

Post autor: H.F.K »

[quote="krzysztofu"]Kłodawa miedzy widzewskim Kutnem a lechickim Kołem???

Kiedys z Kłodawy jezdziło sporo osob z fc Koło na Lecha teraz jezdzi kila osob na wybrane mecze.Nie wiem jaki jest podział sił w Kłodawie i czy na Widzew ktos tam jezdzi.
drum_n_bass1

Post autor: drum_n_bass1 »

Denaturat a zapomniales dodac ze jest sporo przezutow ktorzy kibicuja eŁksie. W Piotrkowie czesto jestem i nie widzialem nikogo w biało czerwono bialych barwach.
lsz

Post autor: lsz »

Moglby ktos nakreslic sytuacje w Szczecinie? co tam sie dzieje?
[P]ortowiec

Post autor: [P]ortowiec »

lsz pisze:Moglby ktos nakreslic sytuacje w Szczecinie? co tam sie dzieje?
A co w Szczecinie ma się dziac ? Mamy kryzys ale powoli wychodzimy na prostą :wink:

A jeśli o to Ci chodzi to Szczecin 100 % Pogoń

:lol:
Pogoń Szczecin
.:1909:.

...

Post autor: .:1909:. »

(wystarczy w bialy dzien przejsc sie w centrum Piotrkowa - Slowackiego/Dworzec PKP/PKS/Wojska Polskiego i w barwach uswiadczymy co najwyzej LKSiakow). LKS rodzi sie co wyraznie widac na miescie,
...jak dobrze wiesz samo centrum to może 1/5 miasta. Piotrków generalnie na pół dzielą tory (wschód i zachód). Zachód Piotrkowa (same blokowiska) to praktycznie sam Widzew. Wschód bardzo podzielony (stare miasto, i tereny na zachodzie wzdłuż torów to praktycznie sam ŁKS ale już idąc bardziej na zachód zaczyna sie znów dominacja Widzewa (Wyzwolenia, Wierzeje, Sulejowska...)

To tyle jeśli chodzi o ilość bo jakość pokazuje życie i każdego dnia wszystko może sie zmienić
CF '04
lsz

[P]ortowiec pisze:
A co w Szczecinie ma się dziac ? Mamy kryzys ale powoli wychodzimy na prostą :wink:

hahaha!

a owy kryzys to można wiedziec czym spowodowany był/jest? bo mając w pamięci wypełniony po brzegi stadion i dobry doping dobrych kilka lat temu byłem w szoku po tym co zobaczyłem.
[P]ortowiec

lsz pisze:
[P]ortowiec pisze:

hahaha!

a owy kryzys to można wiedziec czym spowodowany był/jest? bo mając w pamięci wypełniony po brzegi stadion i dobry doping dobrych kilka lat temu byłem w szoku po tym co zobaczyłem.
1.Antoni Ptak
2.Słaba gra a co za tym idzie słabe wyniki
3.Polityka transferowa
4.Liga
Pogoń Szczecin
HMWO100%MAZUR

Post autor: HMWO100%MAZUR »

Jeśli chodzi o Ełk to ja o Mazurze. Zgoda z Warmią Grajewo. Od ponad roku Mazur to FC Jagiellonii. U siebie młyn od 50 do 150 osob na wazniejszych meczach z Piszem czy Granicą Ketrzyn. W tym sezonie wyjazdy m.in ok 50 osob w Giżycku i Korszach.
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Do [P]ortowiec

jesli wymieniasz lige jako jeden z powodow tego co sie u was obecnie dzieje to jak to wytlumaczyc wasza walka sprzed kilku miesiecy o to by za dobrego wujka Ptaka nie przyszedl kolejny - Drzymala. Nie musze przytaczac tu owczesnych waszych glosow ze lepsza obecna II liga niz ekstraklasa za pieniadze tego byznesmena. Pytam na powaznie bo naprawde nie rozumie waszej obecnej sytuacji.
lsz

i ja też, dlatego prosiłbym jaśniej jeśli pozwolisz.
aqq08

drum_n_bass1 pisze:Denaturat a zapomniales dodac ze jest sporo przezutow ktorzy kibicuja eŁksie. W Piotrkowie czesto jestem i nie widzialem nikogo w biało czerwono bialych barwach.
słowo przezut z ust Widzewiaka zawsze dla mnie bedzie brzmiało smiesznie :lol:
ŚŻK! ANTY PARÓWY
R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb »

aqq08 pisze: słowo przezut z ust Widzewiaka zawsze dla mnie bedzie brzmiało smiesznie :lol:
A czemuż to jeśli można wiedzieć :?:
Widzew - Śródmieście
Łks 1908

Post autor: Łks 1908 »

R76-Grzyb pisze:
aqq08 pisze: słowo przezut z ust Widzewiaka zawsze dla mnie bedzie brzmiało smiesznie :lol:
A czemuż to jeśli można wiedzieć :?:
Wystarczy tylko sobie przypomnieć historie powstania waszych kibiców...
wierność miastu i klubowi to rzecz święta.Rodowici Łodzianie 1908 !
Falls

Post autor: Falls »

R76_Grzyb: obstawiam w ciemno że świadomie lub też nie próbujesz rozpierzyć temat ...daruj sobie takie pytania bo dzięki takowym jeden temat został już zamknięty i odleciał w siną dal. Tam było wszystko wytłumaczone także nurtujące Cię pytanie.

W Piotrkowie jest po prostu grupa ludzi razem trenujących która "zaraża" niezdecydowanych i do tej pory niezaangażowanych i "leczy" tych którzy wybrali wasze barwy

i to jest koniec na temat Piotrkowa. Zresztą chłopaki z tego miasta opisali nawet dość szczegółowo gdzie można ów fanów spotkać.
[P]ortowiec

@Jan_Kowalski
Jeżeli myślisz że na twój klub w III lidze będzie chodziło 10 tys. a nawet więcej to śmiem w to wątpic ! A niewiem czy wiesz ale na derbach ze Stalą Szczecin w IV lidze było nas 5-6 tys. na barażach o III ligę około 5 tys. Głównymi powodami naszego kryzysu jest A.Ptak oraz Mało widowiskowa/Słaba gra
Jak widzicie ligę wymieniłem na ostatnim miejscu
Pogoń Szczecin
White1910Pride

Post autor: White1910Pride »

Falls pisze:
W Piotrkowie jest po prostu grupa ludzi razem trenujących która "zaraża" niezdecydowanych i do tej pory niezaangażowanych i "leczy" tych którzy wybrali wasze barwy

.
Piękne określenie jakiś 2/3 waszej ekipki z Piotrkowa :wink:

Zaraz nie będziemy mieli przerzutów tylko "uleczonych" :lol:

Są w Polsce ekipy, które lubia sie bratac z przerzutami (którzy jeszcze niedawno te ekipy "jebali") i udawać, że nic się nie wydarzyło. Są też ekipy, które przerzutów w swoich szeregach nie tolerują. Tyle.
Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi »

A jak wygląda sytuacja w Ozorkowie?
W oficjalnej edycji vlepek Łksu były vlepki z nazwą tego miasta. Więc pewnie i tam są rodowici? W jakich liczbach Widzewiacy i kibice Łksu z Ozorkowa jeżdżą na mecze?

Swiadomie nie pytam o to na forum Widzewa, by uzyskać obiektywną odpowiedź.
Obrazek
aqq08

White1910Pride pisze:
Falls pisze:

.
Piękne określenie jakiś 2/3 waszej ekipki z Piotrkowa :wink:

Zaraz nie będziemy mieli przerzutów tylko "uleczonych" :lol:

Są w Polsce ekipy, które lubia sie bratac z przerzutami (którzy jeszcze niedawno te ekipy "jebali") i udawać, że nic się nie wydarzyło. Są też ekipy, które przerzutów w swoich szeregach nie tolerują. Tyle.
uleczone osiedle Dąbrowa i Stare miasto :wink:
ano sa sa ekipy które lubia bratac sie z przezutami , ale chyba nie Widzew :lol:
dobra koniec tematu
ŚŻK! ANTY PARÓWY
Falls

Post autor: Falls »

W1910P:
- po pierwsze prosiłem żeby gadkę na temat Piotrkowa zakończyć choćby dlatego że ogólny obraz sytuacji w tym mieście już jest i forumowicze chyba się z nim zapoznali
- po drugie w tym przypadku słowo "leczy" użyte jest w sensie leczenia z waszych barw tak aby konkretnemu delikwentowi wybić z głowy jeżdżenie na Piłsudkiego a nie zlanie go a następnie namawianie do jeżdżenia za ŁKSem
- po trzecie klub któremu kibicujesz do drugiej grupy na pewno nie należy więc przestań robić z "czerwonych" jakichś wyroczni.

Michał z Łodzi: z tego co wiem grupka ŁKSu w Ozorkowie jest ale miasto prowidzewskie

mnie za to interesuje sytuacja w Kaliszu bo doszły słuchy że nastąpiła reaktywacja "czerwonego" fan clubu
Cees

Post autor: Cees »

aqq08 pisze:
drum_n_bass1 pisze:Denaturat a zapomniales dodac ze jest sporo przezutow ktorzy kibicuja eŁksie. W Piotrkowie czesto jestem i nie widzialem nikogo w biało czerwono bialych barwach.
słowo przezut z ust Widzewiaka zawsze dla mnie bedzie brzmiało smiesznie :lol:
Tak samo jak Rodowity Lodzianin z Piotrkowa nie sadzisz? :lol:
R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb »

Falls pisze:R76_Grzyb: obstawiam w ciemno że świadomie lub też nie próbujesz rozpierzyć temat ...daruj sobie takie pytania bo dzięki takowym jeden temat został już zamknięty i odleciał w siną dal. Tam było wszystko wytłumaczone także nurtujące Cię pytanie.

Zadałem spokojne pytanie, więc nie wiem czemu tak sądzisz
Łks 1908 pisze:Wystarczy tylko sobie przypomnieć historie powstania waszych kibiców...
Nikt nie zaprzecza, że kibice Widzewa powstali z Łks-u, tyle, że było to już parę pokoleń kibicowskich temu. Nie sądzisz, że ten zarzut z lekka się już przedawnił?

Żeby już dalej nie rozmywać to ewentualne odpowiedzi proszę na pw
Widzew - Śródmieście
edol

Post autor: edol »

Mam pytanie do kibiców z Podlasia: co się dzieje teraz w Siematyczach, Zambrowie i Wysokim Mazowiecku?
Hubson_

Post autor: Hubson_ »

Cejdiman pisze:A w Mławie jak jest?
W Mławie jest Mławianka, a jeśli chodzi o to, kogo są fan-clubem to tutaj jest podział na : FC Legii Warszawa i FC Lechii Gdańsk.
fanatyczny życia sty(L)!
Adis

Post autor: Adis »

Cejdiman pisze:A jak podzielone sa Siedlce?W Łukowie sa jakies ekipy procz Orlat i Fc Legii??A w Mławie jak jest?
Nie ma.
łukasz_JB

Post autor: łukasz_JB »

edol pisze:Mam pytanie do kibiców z Podlasia: co się dzieje teraz w Siematyczach, Zambrowie i Wysokim Mazowiecku?
W Siemiatyczach i w Zambrowie w zasadzie nic i pewnie długo długo jeszcze dziać się nie będzie. Wysokie to nasz fan club i bardziej się skupiają na Jadze niż na swoim klubie.
"Nic tak nie cieszy, jak strzelają do ciebie bez rezultatu"
Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli »

Hubson_ pisze:
Cejdiman pisze:A w Mławie jak jest?
W Mławie jest Mławianka, a jeśli chodzi o to, kogo są fan-clubem to tutaj jest podział na : FC Legii Warszawa i FC Lechii Gdańsk.
Kiedyś też pytałem o Mławę i dostałem taką odpowiedź

Ilosciowo sytuacja wyglada podobnie, jedna i druga ekipa to okolo 100 osob. OsiedleKsiazatMazowieckich (OKM) to napewno dominacja Lechii napewno gdzies 90%, Os.Młodych to mieszane osiedle, lecz wiecej jest tam Legii 60-40%. Centrum to chyba tez przewaga Legionistow, jednak nie jest ona tak znaczaca. Na os.Narutowicza wielu kibicow nie ma, poniewaz jest to nowe osiedle gdzie mieszkaja mlode malzenstwa z dziecmi itp. Trafiaja sie nieliczne przypadki Lechii, badz Legii. Inne osiedla to juz domki jednorodzinne i tam sytuacja wyglada roznie, czesc Lechia czesc Legia.
Ogolnie Lechia to OKM , stamtad wywodzi sie Mławska Lechia i stanowi gdzies 80% jej sily. Legia jest porozrzucana po calym miescie, glownie centrum.

Mapka - http://i25.tinypic.com/34zeo28.jpg
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit

Zarżnięta Świnia!!! :D
Vanilia Ice
Kontakt:

Post autor: Vanilia Ice »

łukasz_JB pisze:
edol pisze:Mam pytanie do kibiców z Podlasia: co się dzieje teraz w Siematyczach, Zambrowie i Wysokim Mazowiecku?
W Siemiatyczach i w Zambrowie w zasadzie nic i pewnie długo długo jeszcze dziać się nie będzie. Wysokie to nasz fan club i bardziej się skupiają na Jadze niż na swoim klubie.
http://pl.youtube.com/watch?v=AS7Oovq-c ... re=related Cresovia i Olimpia jednak coś tam działają.
ODPOWIEDZ