Puchar Ekstraklasy 08/09
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
No i dobrze, że tak mało. Powinno być ich jeszcze mniej tak samo Wisły. Cwaniaki z Ekstraklasy S.A. podzielili grupy geograficznie z wieloma derbowymi spotkaniami licząc, że te rozgrywki nabiorą kolorytu. Na razie jak pokazują frekwencje z 3 kolejek wygląda na to, że się trochę przeliczyli.
j**** ten puchar i tyle.
j**** ten puchar i tyle.
-
dla mnie to dziwne, co do c**** ma to że to PE, ekipa gra z największą kosą na stadionie do którego mają kilka metrów o dogodnej godzinie i chyba każdy sądził że te 500 zejdzie jak świeże bułeczki
zrozumiałbym gdyby Cracovia grała np. w Gliwicach w ramach PE ale ... odpowiedzmy sobie na pytanie czy gdyby ŁKS w ramach PE grał z Widzewem i miał do nich 100 metrów to czy niewykupiliby tych 500 biletów w 2 godziny? i vice versa.
nie moja brocha ale dziwne to jest , tym bardziej że bilety dla KSC trafiły do wolnej sprzedaży, a o bojkocie Pasów mowy nie ma, bo by nie zamawiali 500 biletów
zrozumiałbym gdyby Cracovia grała np. w Gliwicach w ramach PE ale ... odpowiedzmy sobie na pytanie czy gdyby ŁKS w ramach PE grał z Widzewem i miał do nich 100 metrów to czy niewykupiliby tych 500 biletów w 2 godziny? i vice versa.
nie moja brocha ale dziwne to jest , tym bardziej że bilety dla KSC trafiły do wolnej sprzedaży, a o bojkocie Pasów mowy nie ma, bo by nie zamawiali 500 biletów
-
JSC napisał:

Wiadomo że to PE, ale wiadomo też że to Święta Wojna i Pasiaków powinno być spokojnie te 500 głów, a nas jak będzie mniej 8 tyś to też będzie porażka.
Nie oczekuje od Pasów delegacji w postaci 2 tysięcy osób i tak samo nie oczekuje od nas pełnego stadionu, nie przesadzajmy, to jednak tylko PE.. ale prawdą jest że te 500 dla Pasów powinno dawno zejść a nas dziś powinno być więcej niż 8/9 tysięcy.
Co ten post miał oznaczać?Nie podejrzewam też że Wisły będzie 15 tys.

Wiadomo że to PE, ale wiadomo też że to Święta Wojna i Pasiaków powinno być spokojnie te 500 głów, a nas jak będzie mniej 8 tyś to też będzie porażka.
Nie oczekuje od Pasów delegacji w postaci 2 tysięcy osób i tak samo nie oczekuje od nas pełnego stadionu, nie przesadzajmy, to jednak tylko PE.. ale prawdą jest że te 500 dla Pasów powinno dawno zejść a nas dziś powinno być więcej niż 8/9 tysięcy.
Wszystkie spekulacje rozwieje sam mecz.[/uote]
I na tym zakończmy.
-
Ten post miał oznaczać że nie wierzę że wszyscy traktują ten Puchar na poważnie, jak już trzeba Ci pisać wszystko dosłownie.pojara pisze:
Co ten post miał oznaczać?![]()
Tak szczerze to powinno się właśnie bojkotować te rozgrywki (bojkotowanie rozgrywek to nie bojkotowanie swojej drużyny, żeby nie znalazł się znowu jakiś sprytny i o to się nie przyczepił) - sztuczny podział na grupy miał uatrakcyjnić ten syf i nabijać komuś kieszeń, a tak naprawdę to uderza to w kibiców, bo zrobili nam z derbów element przetargowy, a przy tym derby spowszedniały. Derby to powinno być piłkarskie święto, rozgrywane maksymalnie dwa razy do roku, a nie trzy razy w ciągu dwóch miesięcy. Ja się pytam co to jest ten Puchar Ekstraklasy ? O co się tu gra, jaka jest stawka ? Do tej pory był on traktowany jako możliwość wystawienia przez trenerów eksperymentalnego składu, taki darmowy sparing. I dobrze, wtedy nie przeszkadzał. A teraz? Tylko dodatkowy niepotrzebny wysiłek dla (resztek) podstawowego składu. I co to za derby skoro piłkarze Wisły są na kadrze? Derby to ma być święto , mecz o coś, mecz z największą mobilizacją, a nie mecz o nic rozgrywany w środę.
Ja osobiście nie chodzę na Puchar Ekstraklasy i nie zanosi się żebym się kiedyś wybrał. Pierdolę cotygodniowe derby, które teraz przypominają produkt z supermarketu. Jakbym chciał tak często derby to mógłbym hulać na wszystkie mecze pomiędzy Cracovią i Wisłą we wszystkich grupach wiekowych - od Młodej Orange do 9 - letnich dzieci. Ale nie chcę.

-
Nie chodziło mi o samą Wisłę, chodziło mi o ten Puchar jako całość a za przykład podałem Wisłę. Nie mieszajmy też do tego ligi czy pucharów europejskich, one zawsze były i będą. Podobnie jak Puchar Polski. Mi najbardziej chodzi o ten podział na grupy który z derbów zrobił kaszę. Jak były grupy naprawdę losowane to mi ten Puchar nie przeszkadzał.pojara pisze:No trzeba bo podjerzewałem że to masz na myśli ale chciałem się upewnić.
Czyli ligi i pucharów europejskich też nie traktujemy na poważnie, bo na tych meczach nie było kompletu.
Trochę za daleko pojechałeś, bo wychodzi na to że jak będzie np. 10 tyś to znaczy że robimy sobie jaja z tego PE a jak będzie 15 tzn że podchodzimy do niego na poważnie.
PE nie bojkotujemy bo i po co? będą chcieli to go wypierdolą.

-
taaa potem śpiewają ,,jesteśmy zawsze tam.......''Kenny pisze:mcfc pisze:No i dobrze, że tak mało. Powinno być ich jeszcze mniej tak samo Wisły. Cwaniaki z Ekstraklasy S.A. podzielili grupy geograficznie z wieloma derbowymi spotkaniami licząc, że te rozgrywki nabiorą kolorytu. Na razie jak pokazują frekwencje z 3 kolejek wygląda na to, że się trochę przeliczyli.
j**** ten puchar i tyle.
Przepraszam kolego ale p*********. Gra Twoja drużyna i powinno Cie j**** czy to liga,puchar ekstraklasy,puchar Polski,sparing czy c*** wie co.

-
Koledzy ,ale to są brednie ,rok temu piszecie ,ze grupy podzielone źle, bo nie było meczy z ciśnieniem , teraz jest okazja iść na mecz z ciśnieniem ,piszecie że źle ,że olać ,niby czemu ?
Nie ważne ,że mecz o pietruszkę , ale jest okazja pokazać się ,trybuny otwarte itd . a mnie pierdzieli czy broni Cabaj czy Juszczyk pierdzieli mnie czy gra Brożek czy Pawlusiński pierdzieli mnie też wynik w d**** to mam, ważne to co jest na trybunach , zaraz idę na mecz nie dla grajków ALE DLA MOJEJ WISEŁKI bo gra z Cracovią i możecie na ten mecz wejść i to jest sens tego pucharu inaczej by było jak by nie było biletów dla Was ALE SĄ I W MIARĘ SPORO BO 500 A NIE 346 NA LIGĘ {rozumiem ,że to nie Wasza kibiców wola }trzeba ruszyć d*** i już
Nie ważne ,że mecz o pietruszkę , ale jest okazja pokazać się ,trybuny otwarte itd . a mnie pierdzieli czy broni Cabaj czy Juszczyk pierdzieli mnie czy gra Brożek czy Pawlusiński pierdzieli mnie też wynik w d**** to mam, ważne to co jest na trybunach , zaraz idę na mecz nie dla grajków ALE DLA MOJEJ WISEŁKI bo gra z Cracovią i możecie na ten mecz wejść i to jest sens tego pucharu inaczej by było jak by nie było biletów dla Was ALE SĄ I W MIARĘ SPORO BO 500 A NIE 346 NA LIGĘ {rozumiem ,że to nie Wasza kibiców wola }trzeba ruszyć d*** i już
-
-
Po części masz rację tylko zauważ jedno ... kto i po co stworzył Puchar Ekstraklasy ? Stworzono te rozgrywki pod pretekstem rozwoju piłkarskiego klubów pierwszoligowych. Jak te rozgrywki są traktowane pod względem sportowym każdy widzi, rezerwowe składy albo grająca Młoda Ekstraklasa. Na trybunach podobnie, frekwencje niskie, wyjazdy większość olała zupełnie.Kenny pisze:Przepraszam kolego ale p*********. Gra Twoja drużyna i powinno Cie j**** czy to liga,puchar ekstraklasy,puchar Polski,sparing czy c*** wie co.
W tym sezonie założyciele Pucharu wpadli na cwany pomysł i zaserwowali nam super grupy, w których aż roi się od pojedynków derbowych, które od zawsze budziły zainteresowanie fanów. Budziły ale te w rozgrywkach ligowych, na które trzeba czekać cały rok a dla wybranych pół roku.
Puchar ten nie jest nikomu potrzebny a chwyt z derbami to ostatnia deska ratunku w moim odczuciu. Jeśli kibice się na to złapią to jest spora szansa, że za rok nasze kluby znów będą musiały uczestniczyć w tej parodii rozgrywek.
Ja nie mówię żeby w ogóle nie chodzić na mecze swoich drużyn. Po prostu radzę olać ten Puchar i tyle. Niewiele się traci.
Poza tym w Polsce zawsze liczyła się tylko liga, Puchar Polski oraz dla wybranych rozgrywki europejskie.
Jak ktoś jednak odczuwa silne poczucie uczestniczenia w rozgrywkach Pucharu Ekstraklasy to niech sobie uczestniczy.
EOT
-
Pozwolę wyrazić tu swoje zdanie. Nie dotknął ten Puchar mojego klubu więc do końca nie mogę powiedzieć jakbym odbierał te rozgrywki, ale co do derbów powinny być organizowane wyjścia/wyjazdy na takie mecze pod warunkiem, że nie jedzie nas tam 300 czy 500 tylko po prostu cała nasza armia bo 300 osób nie tworzy przykładowo Lechii. Derbami nie są mecze 8000:500 kibicowsko ! To są derby ale tylko na boisku.
Myślę, że osoby, które piszą gra Twój klub to zapierdalaj na mecz mają rację w 50%. Po pierwsze wiele osób i tak musi brać urlop w lidze, podczas pucharu Polski i nie ma czasu już na wymysł PE. Nie każdy ma też fundusze na mecz. Ale z drugiej strony albo się jest zawsze i wszędzie i jest się fanatykiem albo się im nie jest.
Jak dla mnie to jest spotkanie kibicowskie tam uzgadniamy - albo jeździmy na PE i traktujemy to jak ligę albo olewamy. Robimy to wszyscy albo nikt i na tym się kończy. Przykładowo derby jeśli dadzą nam tyle ile chcemy biletów to wychodzimy jeśli śmieszna liczba biletów - olewamy. Po prostu jeden za wszystkich ... Póżniej nie ma problemu z tym, że gość się zali na necie W********** na mecz bo gra Twoj klub - pada odp. MAMY w d**** ten Puchar - dozobaczenia w lidze! Koniec
Jak dla mnie takie rozgrywki nie potrzebne do niczego, jedynie do napasania się kasy przez pewne osoby i tyle.
Myślę, że osoby, które piszą gra Twój klub to zapierdalaj na mecz mają rację w 50%. Po pierwsze wiele osób i tak musi brać urlop w lidze, podczas pucharu Polski i nie ma czasu już na wymysł PE. Nie każdy ma też fundusze na mecz. Ale z drugiej strony albo się jest zawsze i wszędzie i jest się fanatykiem albo się im nie jest.
Jak dla mnie to jest spotkanie kibicowskie tam uzgadniamy - albo jeździmy na PE i traktujemy to jak ligę albo olewamy. Robimy to wszyscy albo nikt i na tym się kończy. Przykładowo derby jeśli dadzą nam tyle ile chcemy biletów to wychodzimy jeśli śmieszna liczba biletów - olewamy. Po prostu jeden za wszystkich ... Póżniej nie ma problemu z tym, że gość się zali na necie W********** na mecz bo gra Twoj klub - pada odp. MAMY w d**** ten Puchar - dozobaczenia w lidze! Koniec
Jak dla mnie takie rozgrywki nie potrzebne do niczego, jedynie do napasania się kasy przez pewne osoby i tyle.
DUMA POMORZA
-
-
Gdyby okazało się ze jest 501 chętnych, od Kałuży niosła by sie zbiorowa histeria, że macie mało biletów. Jak pula się nie sprzedała, te same głosy nakazują kibicować swojemu klubowi od czasu do czasu. Na rewanżu przy Kałuży, pewnie znów cały drugi rząd sektora w sile 27 osób (młynem czy innym miejscem kibicowskim, trudno to nazwać, bo co pół sezonu jest gdzie indziej) ryknie że rządzą w Krakowie.
-
mcfc pisze:Po części masz rację tylko zauważ jedno ... kto i po co stworzył Puchar Ekstraklasy ? Stworzono te rozgrywki pod pretekstem rozwoju piłkarskiego klubów pierwszoligowych. Jak te rozgrywki są traktowane pod względem sportowym każdy widzi, rezerwowe składy albo grająca Młoda Ekstraklasa. Na trybunach podobnie, frekwencje niskie, wyjazdy większość olała zupełnie.Kenny pisze:Przepraszam kolego ale p*********. Gra Twoja drużyna i powinno Cie j**** czy to liga,puchar ekstraklasy,puchar Polski,sparing czy c*** wie co.
W tym sezonie założyciele Pucharu wpadli na cwany pomysł i zaserwowali nam super grupy, w których aż roi się od pojedynków derbowych, które od zawsze budziły zainteresowanie fanów. Budziły ale te w rozgrywkach ligowych, na które trzeba czekać cały rok a dla wybranych pół roku.
Puchar ten nie jest nikomu potrzebny a chwyt z derbami to ostatnia deska ratunku w moim odczuciu. Jeśli kibice się na to złapią to jest spora szansa, że za rok nasze kluby znów będą musiały uczestniczyć w tej parodii rozgrywek.
Ja nie mówię żeby w ogóle nie chodzić na mecze swoich drużyn. Po prostu radzę olać ten Puchar i tyle. Niewiele się traci.
Poza tym w Polsce zawsze liczyła się tylko liga, Puchar Polski oraz dla wybranych rozgrywki europejskie.
Jak ktoś jednak odczuwa silne poczucie uczestniczenia w rozgrywkach Pucharu Ekstraklasy to niech sobie uczestniczy.
EOT
Tak?czy powiesz swoim kolegom , że niepotrzebnie poszli na derby ,powinni Twoim zdaniem zostać w domu ? Myślisz ,że dla tych 400 osób to nie było przeżycie? Może najpierw idź na mecz albo po prostu popytaj kolegów jak to jest na meczu i jakie jest to przeżycie bo chyba jedynie co przeżyłeś w Swoim życiu to poród .Nie gniewaj się , że Ci cisnę ale gościu rzygać się chce czytając takie posty.Brak mi słów.
Piosenka meczu podczas mgły gdzie nie widać przeciwległej strony:
Nieee widać, nieee słychać ,Cracovia!!!!
oraz tekst szefa ochrony :zgubiliśmy identyfikatory {30 frajerów zgubiło}

-
wez juz skoncz bo twoje wypociny c**** wnoszą do tematuTommy pisze:taaa potem śpiewają ,,jesteśmy zawsze tam.......''Kenny pisze:mcfc pisze:No i dobrze, że tak mało. Powinno być ich jeszcze mniej tak samo Wisły. Cwaniaki z Ekstraklasy S.A. podzielili grupy geograficznie z wieloma derbowymi spotkaniami licząc, że te rozgrywki nabiorą kolorytu. Na razie jak pokazują frekwencje z 3 kolejek wygląda na to, że się trochę przeliczyli.
j**** ten puchar i tyle.
Przepraszam kolego ale p*********. Gra Twoja drużyna i powinno Cie j**** czy to liga,puchar ekstraklasy,puchar Polski,sparing czy c*** wie co.

-
-
Za takie brednie powinien byc ban z miejsca!kolafy pisze:Spinacie się tak że Cracovia nie ma kibiców że są słabi itd. a na hasło Pasy większe pół Polski sra w pory ale czemu się dziwic jak przed monitorem każdy kozak! To tyle co chciałem powiedziec
Inaczej to forum nigdy nie wroci do normalnosci, karac banami pietnastolatkow.
-
PE ma sens pod wzgledem szkoleniowym, stanowi wyprobowanie zaplecza, juniorow, ogranie rezerwowych ktorzy nie moga grac w ME.
Poza tym jak widac ma sens marketingowy bo Polsat placi za prawa i pokazuje a wiec ktos to musi ogladac ze im sie to oplaca. Ludzie ktorzy mieszkaja daleko od Ekstraklasy i nie stac ich na dekoder C+ moga sobie luknac mecz w kablowce na Polsacie Sport albo w dekoderze. Ja sam z ciekawoscia obejrzalem Polonia-ŁKS bo widziec moj klub w tv to dla mnie wielka rzadkosc. Takze niech sobie graja.
Poza tym jak widac ma sens marketingowy bo Polsat placi za prawa i pokazuje a wiec ktos to musi ogladac ze im sie to oplaca. Ludzie ktorzy mieszkaja daleko od Ekstraklasy i nie stac ich na dekoder C+ moga sobie luknac mecz w kablowce na Polsacie Sport albo w dekoderze. Ja sam z ciekawoscia obejrzalem Polonia-ŁKS bo widziec moj klub w tv to dla mnie wielka rzadkosc. Takze niech sobie graja.
1908 - 2008 Już od stu lat biało - czerwono - biały świat
-
zawsze przed derbami śpiewamy hymn Polski ,jakby nie było mecz międzypaństwowy...Q pisze:Jaki sens śpiewania hymnu Polski?
cale debata z d*** wzięta.. bojkotujemy PE olewamy wszystkie mecze a nie wybrane.. a nie wykorzystanie marnych 500 biletów to żenada i tyle.. poparta jakimś beznadziejnym tłumaczeniem..
nie twierdze ze Pasów nie ma czy że są słabi ale to było zaskoczenie na minus..
-
pick-nick napisał:
ja myślałem że tu piszemy o sprawach kibicowskich i takimi się zajmujemy, a nie tym co się dzieje na trawniku i czy to jest PE, liga czy ku*** mistrzostwa świata w ping ponga
mecz jak mecz i obecnośc powinna być obowiązkowa.
PE ma sens pod wzgledem szkoleniowym, stanowi wyprobowanie zaplecza, juniorow, ogranie rezerwowych ktorzy nie moga grac w ME.
ja myślałem że tu piszemy o sprawach kibicowskich i takimi się zajmujemy, a nie tym co się dzieje na trawniku i czy to jest PE, liga czy ku*** mistrzostwa świata w ping ponga

mecz jak mecz i obecnośc powinna być obowiązkowa.
-
Traktowanie hymnu Polski jako narzędzia żeby dopiec rywalowi jest dla mnie prostactwem i brakiem szacunku do samego hymnu (podobnie jak to czynił np. Śląsk Wrocław w Katowicach). Paradoksalnie nikt tu nie udowodnił swojego przywiązania do Polskości, wręcz przeciwnie.TSNH pisze:Wisła traktuje derby jako mecz międzypaństwowy....Q pisze:Jaki sens śpiewania hymnu Polski?

-
Legia http://www.youtube.com/watch?v=fXNeSH-BPes czy ŁKS http://www.youtube.com/watch?v=txhLH1N2g7Y jak widzimy też mają brak szacunku do Hymnu.
może szanowne kibice.net zrobi rozpiskę kiedy śpiewać możemy, w jakim meczu, w której minucie i ile razy?

ps.
skończcie pierdolić.
może szanowne kibice.net zrobi rozpiskę kiedy śpiewać możemy, w jakim meczu, w której minucie i ile razy?

ps.
skończcie pierdolić.
-
-
JSC pisze:Traktowanie hymnu Polski jako narzędzia żeby dopiec rywalowi jest dla mnie prostactwem i brakiem szacunku do samego hymnu (podobnie jak to czynił np. Śląsk Wrocław w Katowicach). Paradoksalnie nikt tu nie udowodnił swojego przywiązania do Polskości, wręcz przeciwnie.TSNH pisze:Wisła traktuje derby jako mecz międzypaństwowy....Q pisze:Jaki sens śpiewania hymnu Polski?
Ten sam sobie odpowiadaJSC pisze:No dokładnie, hymn to nie jest do k**** nędzy 'szła dzieweczka do laseczka' żeby to sobie śpiewać co chwilę.

Następnym razem nie zapomnij się przelogować, żeby potwierdzić swoje racje.
-
a kto nie szanuje hymnu?
ogarnijcie sie -najpierw było Jak Długo na Wawelu a potem Mazurek -śpiewany na pełnym zaangażowaniu tak właśnie jak się go powinno śpiewać. Nikt nie robi z tego piosenki.
Wszystko było zgodnie tradycją ale coś trzeba popierdolić na necie skoro sie w domu na d**** siedziało..
ogarnijcie sie -najpierw było Jak Długo na Wawelu a potem Mazurek -śpiewany na pełnym zaangażowaniu tak właśnie jak się go powinno śpiewać. Nikt nie robi z tego piosenki.
Wszystko było zgodnie tradycją ale coś trzeba popierdolić na necie skoro sie w domu na d**** siedziało..