03-05.10. - Komentarze.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Tamak

Post autor: Tamak »

wlkp88 pisze:
Ale liczy się efekt końcowy czyli to, że oprawa została rozkminiona.
Czyli plus dla Legii, zgadza się?
obustronny remis. punkt dla Legii za rozkminienie, plus dla Lecha że oprawa wywołała u przeciwnika szereg domysłów i koncepcji, nie zawsze logicznych i rozsądnych :)
Myślę, że domysły w tym przypadku są zrozumiałe. W końcu ta sektorówka niemalże zbiegła się z kolejną rocznica zakończenia Powstania Warszawskiego.
iparts.pl
Stilonek

Post autor: Stilonek »

gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin »

http://www.legialive.pl/galeria/528 tu są zdjęcia

Lecha sprawa za ile i jaką sektorówkę zrobił.
Trele Morele

Post autor: Trele Morele »

taa ich pieniadze ich sprawa.
heh niedługo dojdzie do tego ze kazda planowana oprawa/transparent bedzie musiala byc zaakceptowana przez forumowiczów :lol: :lol:
Tommy

Post autor: Tommy »

Czy to okazjonalna sektorówka na mecze z Legią ? Którą jeszcze zobaczymy? :lol:
W sumie to forum juz przyzwyczaiło ze kibice Lecha mają ostateczne słowo co jest dobre a co złe :lol:
Załoze sie ze kazda inna ekipa zjechana by była za taki numer ale cóz w sumie to nieskazitelny Lech 8)
Tommy

gdybym był Legionistą tam na sektorze doznał bym ogromnej beki i satysfakcji widząc coś takiego
Lech oprawy robi bardzo ładej jakości (wizualizacja nr1), jeśli ta panorama miała być śmieszna to oprawa kozak.
Tamak

Trele Morele pisze:ja p******* co sie dzieje.
co komu przeszkadza to co ktos tam zrobił na sektorówce??
niedługo zaczną sie zale o bluzgi na mecach(zreszta juz wielka i godna odnotowania rzeczą jest brak bluzgów hehe)

niezdajecie sobie chyba sprawy z tego ze tymi lamentami tylko utwierdzacie dziadow z PZPN i innych nam nieprzychylnych ze te wszystkie zakazy/nakazy ktore na nas nakladaja są dobre.

Wezce sie wrescie zastanowcie czy chcecie byc jako kibice niezalezni od nikogo(idea ULTRAS) czy chcecie byc marionetkami w pilkarskim teatrzyku PZPNu i rzadu.
Dawno nie przeczytałem tak niedorzecznego komentarza.
Czyli wg Ciebie nie można już mieć własnych poglądów i dzielić się nimi na forum, bo panowie Schetyna, Kolator czy Walter inwigilują internet w celu wyłapania krytykujących dane oprawy wypowiedzi? :lol:
Teraz mamy chwalić każdą prezentację, niezależnie od wykonania czy przesłania, bo wyżej wymienieni panowie mogą nam wszystkim przykręcić śrubę? No proszę Cię. :?
Nikt tutaj nie chce nikomu zabierać wolności jeśli chodzi o tworzenie opraw. Skąd Ci to w ogóle przyszło do głowy? Po prostu, jest sektorówka i ile nicków, tyle subiektywnych zdań. To może w ogóle zamknijmy forum, skoro nie można już skomentować tego co się dzieje na trybunach. Niektórzy najzwyczajniej w świecie się dziwią, że Lech poświęcił tyle pracy, aby przerobić sektorówkę rywala. Jest to chyba ewenement na naszym podwórku. Takie to trudne do skumania? Jeśli tak, to przepraszam, że mam dość chłodny stosunek do tej prezentacji Lecha. Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone. :roll:
amfre

Post autor: amfre »

Sektorówka Lecha świetna, fajnie dopasowane hasło i dobre wykonanie. Nie macie się co wpierdalać w to ile to kasy kosztowało, bo to nie Wasza sprawa. Stać ich to robią i tyle, a wyglądało to na prawdę konkretnie i raczej mało kto się spodziewał (poza samymi Legionistami? ;-) ).

Inna sprawa to riposta Legii - również z jajem i również pozytywna akcja.

Tym samym dwa fajne akcenty kibicowskie, po jednym z każdej strony i wogóle nie rozumiem tego zbędnego pierdolenia i biadolenia na Lecha - wrzućcie na luz i przynajcie, że pozytywne akcje.
_A_

Post autor: _A_ »

Osobiście nie wiem, o co tyle lamentu i płaczu. AntyPanorama przedstawiona przez kibiców Lecha to ciekawy i fajny pomysł na pokazanie swoich niesnasek w stosunku do Legii i mieszkańców Warszawy. Jak wiadomo oba miasta i regiony za sobą delikatnie mówiąc nie przepadają, co wynika z min. z kulturowych i historycznych przesłanek, które przeniosły się też na podłoże sportowe. Byłem na meczach europejskich lig min. we Szwajcarii na GZC-Basel, który jest meczem rangą podobnym do Lech-Legia, a mieszkańcy też się za bardzo nie "przyjaźnią" i widziałem liczne transparenty z przekreślonymi herbami obu miast w dłoniach kibiców GZC i Basel. Taka oprawa to po prostu, kolejny sposób na wyrażenie swej niechęci. Druga sprawa odnosząca się do kosztów, to trzeba powiedzieć, że kibiców Lecha dzięki konkretnej organizacji stać na nie jedną taką sektorówkę i gadanie, o wyrzuconych pieniądzach jest dziwne, mieli za cel zrobienie takiej sektorówki to ja zrobili i tyle. Po za tym trzeba pamiętać, że kibice Lecha za największego przeciwnika uważają właśnie Legie. Będąc obiektywny trzeba wspomnieć i powiedzieć też o ciekawym pomyśle Legii z niespodzianką dla szefostwa tego klubu. Wszyscy krzykacze i płaczki są niczym media dopatrują się sensacji, a nie spojrzą obiektywnie na całość i szkoda, że tak chętnie nie opisują normalnej oprawy Lecha. Ogólnie dziwne czasy nadchodzą we kibicowskim świecie niedługo nawet mały bluzg będzie parzył uszy kibicowskiej "braci"

Ps. Nic nie łączy mnie z żadną w/w ekip.
13%

Post autor: 13% »

Co do tych biletów za 90 zł. - zobaczycie jak za chwilę będzie reportaż albo jakiś artykuł o chuliganach-gangsterach z Legii, zgarniających całą pulę biletów. Temat jest idealny do rozkminienia przez TVN.
K(L)OS

Post autor: K(L)OS »

amfre

Post autor: amfre »

Stek bredni, maksymalnie wydumana nadinterpretacja oraz nadużycie i pokaz totalnego niezrozumienia kwestii kibicowskich.

Jednym słowe kompromitacja i nie wiem po co się w ogóle zarząd wpierdala do tego. Czy za sektorówkę odpowiedzialny jest prezes zarządu Lecha?
LIPTON18

Post autor: LIPTON18 »

"Podczas wczorajszego spotkania Lech Poznań – Legia Warszawa doszło do wywieszenia przysłaniającej całą trybunę flagi, przygotowanej przez kibiców „Kolejarza”. :lol: :lol: :lol:
Beniu

Post autor: Beniu »

Do tych którzy narzekają na "lament" itp przypominam że to forum dyskusyjne na którym KAŻDY ma prawo wyrażic swoją opinie, więc jak już coś tu piszecie to piszcie komentarze do danego meczu a nie komentujcie zdania innych.Teksty typu że sektorówka Leszka osiągnęła sukces bo połowa tematu jest o niej jakoś do mnie nie przemawiają.Wiadomo że z pewnością był to mecz kolejki i komentarzy do niego będzie sporo.A jeśli wg niektórych naprawdę była niewypałem to co? Maja o niej nie pisać i nie wyrażąc swojego zdania bo będzie to odebrane jako jej sukces?

Plus dla Legionistów za kolejna riposte.
Mmm

Post autor: Mmm »

Skonczcie juz temat tej oprawy.Fajna,pomysłowa z jajem.Ale Legia ją rozszyfrowała i zamiast super oprawy wyszła lipa.Pieniądze wywalone w błoto bo ktoś przypucował.
Ultras Widzew

Post autor: Ultras Widzew »

W ogóle Legia ma jakiś patent na rozpracowywanie opraw przeciwników, dwa razy zrobili "psikusa" Lechowi, nam też kiedyś rozkminili... Tak się śmiejecie, że "Net Hool's Mania" się szerzy, a tu okazuje się, że czasem warto pogrzebać dłużej przy kompie...

:wink:
wlkp88

Post autor: wlkp88 »

ale to co wypisuje wlkp88, woła czasami o pomste do nieba.
a pomstuj se ile chcesz. tyle mnie to obchodzi co zeszłoroczny śnieg.

przygotowaliście dobrą ripostę i nikt tego nie neguje, ale jednocześnie "panorama" was zabolała o czym świadczą histeryczne reakcje tu i ówdzie (z bełkotem Miklasa włącznie). a taka jest chyba idea anty opraw, zeby w mniejszym bądź większym stopniu zbulwersowało bądź zabolało. tak samo jak to miało miejsce z dyrygentem.

ps. nie jestem kibicem Lecha.
Zaglebiak

Post autor: Zaglebiak »

Nie zbyt rozumiem wywodow ze niby co Lech zrobil nie tak? jak dla mnie sektorowka jak i haslo kozackie.... trafione w Legie w 100% co swiadcza ich wywody i placze tu na forum...
Flaga miała zaprezentować to że Legia sięgnie dna pod wodzą Lecha więc nie wiem o co ten krzyk, a jak ktos tego nie rozume to jego problem
Dyczak

Post autor: Dyczak »

Wie ktoś jak długo była robiona i ile kosztowała ta antypanorama Warszawy?
defens

Post autor: defens »

mam jedno pytanie do legionistow: jezeli tak rozkminiliscie ta nasza oprawe to dlaczego na "zwyklej szmacie" ja zripostowaliscie?sory,ale pamietam jak keidys tez nam niby rozszyfrowaliscie oprawe to umieliscie ta "riposte"jakos "ladniej"pokazac...a nie sprayem na szmacie.to mnie troche dziwi ze teraz tego niezrobiliscie.i mysle ze nie tylko mnie to zastanawia.
p.s jak ja bym wiedzial to bym "ladniej do tego sie przygotowal":)
to tylko moje zdanie
the end
litar

Post autor: litar »

Jedno zdanie wyjaśnienia. Mamy dużo czasu i pieniędzy na robienie opraw jakie sobie wymyślimy i bawi nas ujadanie ekip, które za siano z jednej naszej sektorówki ultrasowałyby pewnie całą rundę.
litar

Jeszcze słowo do rozkminiaczy remisowych.
Jak się na dymie kogoś pogoni, a na końcu on pogoni nas, to jest porażka, a nie remis. Tyle na temat "antypanoramy Wawy".
litar

O to przecież chodzi w kibicowaniu, żeby wszyscy dobrze się bawili.
Tamak

defens pisze:mam jedno pytanie do legionistow: jezeli tak rozkminiliscie ta nasza oprawe to dlaczego na "zwyklej szmacie" ja zripostowaliscie?sory,ale pamietam jak keidys tez nam niby rozszyfrowaliscie oprawe to umieliscie ta "riposte"jakos "ladniej"pokazac...a nie sprayem na szmacie.to mnie troche dziwi ze teraz tego niezrobiliscie.i mysle ze nie tylko mnie to zastanawia.
p.s jak ja bym wiedzial to bym "ladniej do tego sie przygotowal":)
to tylko moje zdanie
the end
A co to ma do rzeczy?
Z tego co pamiętam, to poprzednia rozkminka komponowała się z transparentami Lecha. Wczoraj Lech żadnych transów nie wykonał.
Ale napisz wprost, że Twoim zdaniem Legia wymyślała i pisała tekst na bieżąco na sektorze, gdy tylko Lech wyjechał z antyPanoramą. :lol: :lol:
Averno

Post autor: Averno »

Oprawa anty prezentowana przez Lecha dobra, nie bylo tam bluzgow jak w tepej oprawie Polonii Bytom przeciwko Gornikowi, i odwrotnie do tamtej ta jest z jajem.
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Ciekawy jestem na jakie tory zeszlaby dyskusja gdyby Legia swoja riposte przygotowala w ciut "bogatszej" wersji tzn. nie sprayem na plotnie tylko tez na jakiejs mini sektorowce, bo czytajac komentarze chociaz nie kibicuje Legii widze pelno postow na doczepke o duperele. Jak dla mnie oprawa Lecha na plus (jak maja kase to sobie wydaja jak im sie podoba ) i Legii tez na plus za rozkminke i j**** mnie to ze na plutnie zwyklym sprayem bo skoro jest akcja to zgodnie z prawem fizyki musi tez byc reakcja, a tu byla :).
droid

Post autor: droid »

he ha he w c*** śmieszne :roll:
puszczyk

Post autor: puszczyk »

Od dziś uprzejmie proszę wszystkich których nasza oprawa zabolała oto byście nadal trwali w waszym stanowisku i gdy tylko usłyszycie piosenkę Borysewicza - Stacja Warszawa natychmiast wysyłali listy protestacyjne do KRRiTV bo jakże tak można w radiu puszczać piosenkę w której refrenie są słowa "zniknie Warszawa".
pick-nick

Post autor: pick-nick »

az dziwne ze Miklas zalozyl tyle nickow na tym forum
_A_

Post autor: _A_ »

to forum jest do skasowania. Tyle z mojej strony. Jednak brak tu normalnych obiektywnych osób.
Sztygar

Post autor: Sztygar »

:roll:
Niedobrze sie już robi od porównań ... jak nie powstatnie Warszawskie to 1410 , to Potop Szwedzki :twisted: .
Lech zrobił oprawe , a tych co ona zabolała to teraz szukają jakiś porównań co jest nie na miejscu . Najlepiej jak ktoś napisał że trzeba by zamknąć za to stadion .
Zaraz pewnie sie pojawi ... ,, to nie twoje miasto,, ,,nie twoje podwórko,, - po to jest to forum amen.
Tommy

nie daże sympatią tych ekip jestem z Krakowa chociaż to zawsze Warszawka bardziej nielubiana 8)
Abdon

Post autor: Abdon »

Public Enemy pisze:ps. a co do stolycy to rozjebać ją w pizdziec
Jestem za. A wtedy kibice.net przeżyje kryzys...
encore

Post autor: encore »

pick-nick pisze:az dziwne ze Miklas zalozyl tyle nickow na tym forum
Padłem :lol: :lol: :lol:

Ja mam pytanie z innej beczki troche. Mianowicie, kiedy bedą niszczone jupitery na Lechu i jak ma wyglądać nowe oświetlenie przy Bułgarskiej?
kuba_kks

Post autor: kuba_kks »

Prace demontażu prostej na której znajduje sie m.in. sektor gości i jupitery zaczeły się już dziś,na czas budowy zainstalowane zostanie jakieś prowizoryczne oświetlenie zaś docelowo lampy mają być wmontowane w dach stadionu
S_ST

df

Post autor: S_ST »

A jak dla mnie dobra oprawa Lecha.Skoro nie lubią ani Legii ani Warszawy to co sie im dziwić??Mi także ta sektorówka trochę się dziwnie skojarzyła ale sami Lechici stwierdzili,że nie było mowy o panoramie z wojny czy coś podobnego więc po co każdy to rozkminia. Forum jest aby dyskutować ale niektórzy chyba i tak nie rozumią co to jest "dyskusja".
A dla Legii brawo za kolejne rozszyfrowanie zamiarów oprawy Lecha.
Stopa Mnie Boli

Post autor: Stopa Mnie Boli »

Oj panowie z takim podejściem to za niedługo nie będzie można śpiewać pieśni typu ,, bo w nienawiści '' bo się ku*** wszyscy zaczną obrażać :wink: po to jest też rywalizacja żeby ekpy były lepsze i żeby było ciekawiej a mam wrażenie że niektórzy użytkownicy forum chcą żeby się wszyscy kochali itd. ogólnie i sektorówka i odpowiedź dobre wkurwia mnie tylko to, że Legia użyła słowa chamy bo chyba wiadomo skąd pochodzi większość mieszkańców Warszawy i wiadomo że kiedy Poznań był miastem to Warszawy nie było nawet na mapie więc jak dla mnei to słowo nieodpowiednie reszta ok :wink:
ODPOWIEDZ