Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
mjRTS

Post autor: mjRTS » 04.04.2007, 20:17

iluminati baranie ( to za rudego c**** - i tak delikatny jestem ) Poznański zmarł w 1900r. a jego syn w 1908r.( nomen omen ), tak więc organizować to oni mogli, ale wycieczki do Petersburga. A tak w ogóle wielki rodowity to zakłady Marchlewskiego ( Poltex ) to właśnie dawny Poznański. I tak dla Twojej ciekawości ja zaczynałem jeździć na Widzew dzięki karnetom z takiej podmiejskiej firmy jak Wizamet. Wiesz może jaka to firma obecnie?

iparts.pl
Czerwona Armia Widzewa

Post autor: Czerwona Armia Widzewa » 04.04.2007, 20:56

Super fanatycy Łks-u, kiedy będzie trzecia kopia flagi waszej nabojki "Crazy Cannibals" ???
:?:

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 04.04.2007, 21:11

Kibicu ŁKS-u Rafale widac, ze masz juz swoje lata i jezeli wypisujesz takie glupoty to albo na starosc nienawisc przeslonila ci wszystko albo w tamtych latach nie mieszkales w Lodzi.
Idac twoim tokiem rozumowania przyszedl rok 1989 i kibice Widzewa nagle zaczeli sie liczyc chuligansko i nagle zrobilo sie ich bardzo duzo a ten przyplyw sily kibicowskiej nastapił w momencie bryndzy sportowej i spadku do II ligi-ochłon troche. By nastały czasy, w których w Łodzi nie mieliscie nic, ale to kompletnie nic do powiedzenia musiały je poprzedzac dlugie lata, które mogły spowodowac taka sytuacje. Siła kibicowska nie tworzy sie w przeciagu miesiaca, roku czy dwoch lat-na to trzeba wielu, wielu lat.Niesmiałe poczatki ruchu kolorowych kibicow Widzewa to poczatek lat 70-tych. Nie mielismy wtedy szans z waszym zorganizowanym juz ruchem.W pierwszym sezonie gry Widzewa w ekstraklasie srednia na jego meczach wynosiła ok. 20 tys ludzi i byla porowynywalna z wasza srednia. Myslisz ze te 20 tysiecy przyjezdzało z poza Łodzi-trzeba miec nie po kolei w głowie piszac cos takiego "drogi Rafale".Wasza slaba gra przez lata powodowala brak zainteresowania waszym klubem, wiecznie przecietnym i slabym. Osiedla łódzkie po kolei przejmowali mlodzi widzewiacy i dosc szybko Łódz podzieliła sie na pół.
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

jędrek

Post autor: jędrek » 04.04.2007, 21:18

widzew łódź pisze: ano właśnie - najwięcej o tym co było 25 czy 30 lat temu w Łodzi wiedzą ci, co teraz mają 20 lat albo 18. :lol:
Otóż drogie dzieci - pod koniec lat 70. kończyłem szkołę podstawową w śródmieściu Łodzi i na Łks chodziło z niej 3 czy 4 chłopaków a na Widzew całe klasy. (wyjątek stanowiła SP. nr 20 - bastion Łks do dziś).
Z ciekawości zapytam, którą podstawówkę kończyłeś i jeśli nie jest to tajemnica to w którym roku?

ALI 1908
ban

Post autor: ALI 1908 » 04.04.2007, 21:25

Crazy Cannibals to nie jest nazwa naszej nabojki tylko ekipy ze Śródmieścia,nasza nabojka nie ma żadnej nazwy............. :twisted:
Pierwsz flaga CC została skradziona w Poznaniu przy dużym udziale ochroniarzy .....
CIEMNA STRONA MIASTA

Czerwona Armia Widzewa

Post autor: Czerwona Armia Widzewa » 04.04.2007, 21:33

nie ma nazwy, nie ma flagi, nie ma ekipy?!, nie ma tematu...

ALI 1908
ban

Post autor: ALI 1908 » 04.04.2007, 21:39

a gdzie macie to słynne robotnicze ????? jeszcze więksi hahahaha :lol: 8)
CIEMNA STRONA MIASTA

iluminati

Post autor: iluminati » 04.04.2007, 21:53

mjRTS pisze:iluminati baranie ( to za rudego c**** - i tak delikatny jestem ) Poznański zmarł w 1900r. a jego syn w 1908r.( nomen omen ), tak więc organizować to oni mogli, ale wycieczki do Petersburga. A tak w ogóle wielki rodowity to zakłady Marchlewskiego ( Poltex ) to właśnie dawny Poznański. I tak dla Twojej ciekawości ja zaczynałem jeździć na Widzew dzięki karnetom z takiej podmiejskiej firmy jak Wizamet. Wiesz może jaka to firma obecnie?
DLa ciebie wielki inteligencie w Wielkiego Widzewa Wizamet to żyletki :) Dzisiejszy Gilette :) a mi pojebało sie z Marchlewski z zakładami Obrońców Pokoju wiec 3 skoki w bok podejrzewam ze 90 % ludzi nie załapało ze sie pomyliłem

kolejne dzięki karnetom z "Żyletek" jeździłeś na Mecze hmm od kiedy na wyjazdy są karnety ? Moze sie czepiam ale ... ide twoim tokiem rozumowania

Odpowiedz Kto was reprezentował Jako Widzew Jak Legia Grała na Widzewie ?? Byliście sami w stanie obronić własny stadion przed Warszawską Hordą ??

Kolejne pod koniec lat 70 jak ŁKS grał w Poznaniu wy graliście jakiś mecz u nas Wasi Działacze prosili Kibiców ŁKS aby ci wsparli Widzew jeśli nie jadą do Poznania! Takie były czasy.
Wiec nie pisz ZE LICZYCIE SIE OD ZAWSZE bo wasze Czasy nastały bardzo nie dawno. A w pisaniu nowych Histori jesteście nie prześcignieni
1.patrz data powstania
2. patrz wałek z licencją i zamianą RTS na WIdzew Łodź nie przejmujecie długów nie macie nic wspólnego z tamta spółka wiec czemu przejeliscie Historie Kibiców Nie wyskakuj mi tu tylko z Ptakie i zmianami w Nazwy na ŁKS PTAK bo musiał bys sie dojebać do Takich klubów jak Korona "Kolporter" Legia "Daewoo" Hoop Polonia Warszawa, Takie to były czasy ze sponsorzy wciskali swoje 3 grosze w Nazwy teraz też tak jest ale podobno istnieje jakiś zapis ze nie mozna zmieniać nazw klubu historycznych ( jezeli sie myle to sory)
3. Prosze wymień jednym tchem załozycieli Widzewa tak jak wymieniasz naszych załozycieli. Z tego co pamiętam z młodych lat To ojciec mi opowiadał kiedy sie pytałem Czemu na ŁKs jest bierznia a na Widzewie niema tłumaczył mi to tym że stadion budowali Anglicy i jest w takim stylu jak w angli wiec moze zaczniesz szukać kozeni własnego klubu a nie czepiasza sie Załozycieli ŁKS

sory za błedy ale to nie jest szkółka niedzielna Romana G. wiec pisze pod wpływem chwili

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 04.04.2007, 22:09

Rzeczywiscie nasze czasy(mowa o chuligance) nastały nie dawno temu , bo juz mineło tylko około 20 lat :D :D
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

Cees

Post autor: Cees » 04.04.2007, 22:17

patrz wałek z licencją i zamianą RTS na WIdzew Łodź nie przejmujecie długów nie macie nic wspólnego z tamta spółka wiec czemu przejeliscie Historie Kibiców Nie wyskakuj mi tu tylko z Ptakie i zmianami w Nazwy na ŁKS PTAK bo musiał bys sie dojebać do Takich klubów jak Korona "Kolporter" Legia "Daewoo" Hoop Polonia Warszawa, Takie to były czasy ze sponsorzy wciskali swoje 3 grosze w Nazwy teraz też tak jest ale podobno istnieje jakiś zapis ze nie mozna zmieniać nazw klubu historycznych ( jezeli sie myle to sory)
Bardzo szybko i sprawnie omijasz pewne fakty ktore troszke bruzdza w waszem obrazie rodowitosci,przywiazania do historii i innych takich bzdetow.Bo jesli myslac podobnie do ciebie to mistrzostwo zdobyte w latach 90 przez was tez nie zdobyl lks tylkolks-ptak i prosze nie p****** ze musial bym sie przyczepic do innych klubow takich jak Legia-deawoo bo to jest smieszne.

iluminati

Post autor: iluminati » 04.04.2007, 22:24

Urodzony Łodzianin pisze:Rzeczywiscie nasze czasy(mowa o chuligance) nastały nie dawno temu , bo juz mineło tylko około 20 lat :D :D
w d**** byłeś gówno widziałeś to sie nie odzywaj wogóle od 550 lat jesteście THE BEST
jakoś nikt w Polsce nie słyszał o waszej chuligance w większym wydaniu :) do roku w którym Dostliscie konkretny w******* NA Retkini od tej pory Zaczeliście dosć sporo znaczyć w polskiej chuligance nastała wtedy motywacja a wcześniej byliście na poziomi bez urazy ale Startu Brzeziny

iluminati

Post autor: iluminati » 04.04.2007, 22:28

Cees pisze:
patrz wałek z licencją i zamianą RTS na WIdzew Łodź nie przejmujecie długów nie macie nic wspólnego z tamta spółka wiec czemu przejeliscie Historie Kibiców Nie wyskakuj mi tu tylko z Ptakie i zmianami w Nazwy na ŁKS PTAK bo musiał bys sie dojebać do Takich klubów jak Korona "Kolporter" Legia "Daewoo" Hoop Polonia Warszawa, Takie to były czasy ze sponsorzy wciskali swoje 3 grosze w Nazwy teraz też tak jest ale podobno istnieje jakiś zapis ze nie mozna zmieniać nazw klubu historycznych ( jezeli sie myle to sory)
Bardzo szybko i sprawnie omijasz pewne fakty ktore troszke bruzdza w waszem obrazie rodowitosci,przywiazania do historii i innych takich bzdetow.Bo jesli myslac podobnie do ciebie to mistrzostwo zdobyte w latach 90 przez was tez nie zdobyl lks tylkolks-ptak i prosze nie p****** ze musial bym sie przyczepic do innych klubow takich jak Legia-deawoo bo to jest smieszne.
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem Wyraznie pisałem Nie dopierdalać sie d Nazwy :) ale przecierz czytania ze zrozumieniem nie ma w podstawówce

Cees

Post autor: Cees » 04.04.2007, 22:39

Cees napisał:
Cytat:

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem Wyraznie pisałem Nie dopierdalać sie d Nazwy ale przecierz czytania ze zrozumieniem nie ma w podstawówce

p********* jak polamany idealnie pasuje do twoich wpisow sentencjs:pluc swini w morde to powie ze deszcz pada" jak mozesz wytykac innemu klubowi to ze nie przejela historii i ze nie ma nic wspolnego z przeszloscia przez przeksztalecenia prawne a gdy wspomina sie to ze niedawno jeszcze twoj klub mial w nazwie synonim c**** i pod taka nazwa odniosl najwiekszy sukces w ostatnim czasie to mowisz zeby sie niedopierdalac.
Jesli chodzi o moj wiek to mysle ze to podstawowke skonczylem taki okres temu ile ty masz teraz lat wiec nie wyskakuj mi z takim tekstami i jak nie stac cie na konstruktywana dyskusje na jakies powazne argumenty to nie pisz takich bzdur.

iluminati

Post autor: iluminati » 04.04.2007, 22:50

Konstrukcje cepa masz w jednym paluszku :) a Ludzie w tym wieku o jakim mówisz mają pojęcie o ku*** odziale geriatrii a nie wpisują sie na forach

Twoje zdania są przepełnione pełną argumentacją popartą faktami niczym śledczy IPN . Napisałem tak bo jest to wasza riposta na zmiane nazwy u was chodzi mi o to aby nie ciągnąć głupiej gadki z twoimi kolegami po szalu
bez urazy j**** mnie twoje zdanie bo wjebałes sie w polemike miedzy mną a mjRTS na jego teksty
więc szukaj chłopaka gdzieindziej ja jestem hetero :)
Ostatnio zmieniony 04.04.2007, 22:59 przez iluminati, łącznie zmieniany 1 raz.

Cees

Post autor: Cees » 04.04.2007, 22:58

Konstrukcje cepa masz w jednym paluszku a Ludzie w tym wieku o jakim mówisz mają pojęcie o ku*** odziale geriatrii a nie wpisują sie na forach

Twoje zdania są przepełnione pełną argumentacją popartą faktami niczym śledczy IPN . Napisałem tak bo jest to wasza riposta na zmiane nazwy u was chodzi mi o to aby nie ciągnąć głupiej gadki z twoimi kolegami po szalu
bez urazy j**** mnie twoje zdanie bo wjebałes sie w polemike miedzy mną a mjRTS na jego teksty
więc szukaj chłopaka gdzie indziej ja jestem hetero
Wow zaimponowales mi swoim wpisem a szczegolnie tym wrzutem widocznie nie masz nic ciekawego do napisania w temacie wiec musiales sobie ulzyc. Ja nie musze nic argumetowac bo to ty wpisujesz bzdurne teksty ktorych sam nie potrafisz wyjasnic i to ty pozniej wychodzisz na debila.Coz koncze dyskusje z toba nie jestes na moim poziomie :)

mjRTS

Post autor: mjRTS » 04.04.2007, 22:58

iluminati- rozmowa z Tobą to jak głaskanie gówna.Jak już mnie cytujesz to odnoś się do tego co napisałem, a nie p********* kocopoły. Gdzie pisałem, że istniejemy od zawsze? Gdzie wymieniałem Waszych założycieli? Tak przy okazji nie przejmowania długów przez Widzew-świetny pomysł na nie płacenie kasy w sposób jak najbardziej legalny. Szkoda tylko,że skopiowany z Lecha. Takie mamy czasy, że można nie spłacać długów.

iluminati

Post autor: iluminati » 04.04.2007, 23:06

Mj- Pisałem do Twojego zioma po szalu który napisał ze wasza chuliganka jest o 20 lat na topie
Tobie odpisałem tylko na twoją szydere dotyczącą pomyłki z zakładami Poznańskiego i beznadziejną napinką z "zyletkami"

Cess mój poziom dla ciebie jest nie osiągalny, niestety z chłopka miastowego nie zrobisz nawet jak gumiaki zamienisz na buty z łyżwą. Po 2 podasz jakieś argumenty czy tylko bedziesz cytatami śmigał ?? DLa ciebie widze lepsze są gadki typu Kiedy będzie nowe CC albo gdzie Robotnicze ?? taki poziom jest dla ciebie maksem bo nie podałeś nic poza pierdoleniem głupot na mój temat samemu nie błyszcząć niczym innym.

komi

Post autor: komi » 04.04.2007, 23:22

Czerwona Armia Widzewa pisze:Super fanatycy Łks-u, kiedy będzie trzecia kopia flagi waszej nabojki "Crazy Cannibals" ???
:?:
kiedy będzie jeszcze większa i jeszcze lepsza new yadów ? , ku*** ale beka teraz porównują ŁKS Ptak do ich wałku hahaha oja p******* , dawać więcej więcej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

S.J.

Post autor: S.J. » 05.04.2007, 02:01

[link]

Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy » 05.04.2007, 06:49

Widzew Anty Hooligans

W klubie czekają też na zakończenie policyjnego dochodzenia dotyczącego poprzedniego meczu na stadionie przy al. Piłsudskiego z BOT GKS Bełchatów. Chuligani - także z sektora C - rzucali wtedy m.in. kamieniami i racami w stronę sektora zajmowanego przez kibiców gości.

Czyli nic się nie zmieniło :)

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 05.04.2007, 07:37

"iluminati" napisał:

w d**** byłeś gówno widziałeś to sie nie odzywaj wogóle od 550 lat jesteście THE BEST
jakoś nikt w Polsce nie słyszał o waszej chuligance w większym wydaniu :) do roku w którym Dostliscie konkretny w******* NA Retkini od tej pory Zaczeliście dosć sporo znaczyć w polskiej chuligance nastała wtedy motywacja a wcześniej byliście na poziomi bez urazy ale Startu Brzeziny

Niezłe brednie kolego wypisujesz , popytaj sie kolegow np. o lata 1989-1992 to moze takich kocopołów nie bedziesz wypisywał.

W 2003r kilku chłopaków woziło na Widzew flage czerwono-biało-czerwona z napisem na białym pasie Nowe Rokicie i wisiała na płocie.Była mniejsza od tej wczesniej straconej.
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

Rodowity. Łodzianin

Post autor: Rodowity. Łodzianin » 05.04.2007, 07:51

ewidetnie macie coś z głową :roll:
Miejsce eŁKSy w Ekstraklasie !!!

jurek.s

Post autor: jurek.s » 05.04.2007, 09:27

iluminati pisze:[link]

zawsze wchodzicie tak na mecze??
Do Was tak :D

Red_Army

Post autor: Red_Army » 05.04.2007, 09:32

Urodzony Łodzianin pisze:"iluminati" napisał:

Niezłe brednie kolego wypisujesz , popytaj sie kolegow np. o lata 1989-1992 to moze takich kocopołów nie bedziesz wypisywał.

W 2003r kilku chłopaków woziło na Widzew flage czerwono-biało-czerwona z napisem na białym pasie Nowe Rokicie i wisiała na płocie.Była mniejsza od tej wczesniej straconej.
:shock: :shock: ja nigdy nie widzialem tej falgi na naszym meczy choc to moje osiedle

WDZW_M

Post autor: WDZW_M » 05.04.2007, 09:36

iluminati pisze:[link]

zawsze wchodzicie tak na mecze??
Nie no to taki mały ot ale jezeli chodzi o wyjazdy to jestem za tym zeby kazdy wchodził na stadion :twisted:
Szydera ci nie wyszła bucu, bo my tak wchodziliśmy na waszą ruinę z powodu braku biletów, a wy zawsze tak do siebie się wbijacie, bo jesteście wychowani w złodziejstwie i w d**** macie, że w kasach zostaje 6000 biletów.
Obrazek

akuku
ban

Post autor: akuku » 05.04.2007, 11:56

:lol: :lol:
czytajcie wiecej gazeta bo za mało mozg zlasowany macie widze(to osob piszace 2 ost posty)
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

R/F
ban

Post autor: R/F » 05.04.2007, 12:39

Red_Army pisze:
:shock:
:shock: ja nigdy nie widzialem tej falgi na naszym meczy choc to moje osiedle
Flaga ta wisiała na derbach na al. Unii na jesień 2004 np.

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 05.04.2007, 13:23

a napinka dalej trwa..
więcej ognia, więcej więcej!

pompujcie rower dla Szatana.
Tylko Widzew Łódź.

widzew łódź
ban

Post autor: widzew łódź » 05.04.2007, 14:53

ech iluminati :lol: wychowałeś się na ełkaesiackich legendach i mitach opowiadanych przy ognisku przez weteranów...

w 1981 roku, jak "warszawskie hordy" przyjechały na Widzew nie było cię jeszcze prawdopodobnie na świecie ale pomimo to bardzo kategorycznie się w tym temacie wypowiadasz. :lol:
Więc posłuchaj teraz uważnie, tak abyś mógł kiedyś w przyszłości błysnąć znajomością tematu...

Na meczu z Legią było 22 tys ludzi, z czego ponad 21.000 kibiców Widzewa. Reszta to Legia i Łks, który pojawił się nie po to, by w 200 osób bronić 21.000 widzewiaków przed 500 legionistami :lol: tylko po to, by wykręcić awanturę ze swym odwiecznym (wtedy) wrogiem. Bo musisz wiedzieć, młody człowieku, że własnie Legia była kiedyś waszą największą kosą.
Oczywiście siła chuligańska jako taka Widzewa była wówczas mała, ale możesz mi wierzyć że pomimo to i tak w te 21.000 naprawdę byśmy sobie poradzili bez waszej szlachetnej pomocy.. :lol: O ile pamiętam zbyt wielu widzewiaków zresztą nie ucierpiało od tej "hordy", znam zaś przypadki całkiem odwrotne.. :wink: Wielkiej ekipy chuligańskiej Widzew nie miał, ale wiesz, wieśniaki silne są i wytrzymałe... :roll: dawały rade..

I wbrew temu co sugerujesz, nasze dobre czasy już wtedy powoli się zaczynały. Musiało minąć jeszcze tylko kilka latek, by zaczęły się na dobre.
Tak, to już ok. 30 lat trwa to "bardzo niedawno" twoim zdaniem..

PS: Jędrek - masz priv
pzdr
Lks Lodz? Nie, nigdy nie słyszałem o czymś takim...

Red_Army

Post autor: Red_Army » 05.04.2007, 19:54

sory za rozmycie ale ma moze ktos fotke tej falgi nowego rokicia ??

SH1910

Post autor: SH1910 » 05.04.2007, 20:18

Red_Army pisze:sory za rozmycie ale ma moze ktos fotke tej falgi nowego rokicia ??
[link]

Red_Army

Post autor: Red_Army » 05.04.2007, 20:20

SH1910 pisze:
Red_Army pisze:sory za rozmycie ale ma moze ktos fotke tej falgi nowego rokicia ??
[link]
slabo widac nie masz moze lepszego zdjecia moze ma ktos z forumowiczow ?? :wink:

Filemon08
ban

Post autor: Filemon08 » 05.04.2007, 22:32

już ku*** nie wytrzymuje jak czytam te wasze rozmowy... :lol:

po raz enty wałkujecie te same tematy, jak nie macie co robić w domu to zamiast pisać bezsensowne bzdury pomozcie Mamą zakupy do domu wnosci albo cos ;)

a wogole to jebnijcie sie wszysc w łeb i zastanowcie 5 razy zanim cos tu napiszecie...
-CIEMNA STRONA MIASTA-

BornToBeRed

Post autor: BornToBeRed » 05.04.2007, 23:42

No i tym miłym akcentem zakończmy ten temat....choćby na okres świąteczny a potem... do boju.

south boat

Post autor: south boat » 06.04.2007, 17:44

iluminati pisze:
mjRTS pisze:iluminati baranie ( to za rudego c**** - i tak delikatny jestem ) Poznański zmarł w 1900r. a jego syn w 1908r.( nomen omen ), tak więc organizować to oni mogli, ale wycieczki do Petersburga. A tak w ogóle wielki rodowity to zakłady Marchlewskiego ( Poltex ) to właśnie dawny Poznański. I tak dla Twojej ciekawości ja zaczynałem jeździć na Widzew dzięki karnetom z takiej podmiejskiej firmy jak Wizamet. Wiesz może jaka to firma obecnie?
DLa ciebie wielki inteligencie w Wielkiego Widzewa Wizamet to żyletki :) Dzisiejszy Gilette :) a mi pojebało sie z Marchlewski z zakładami Obrońców Pokoju wiec 3 skoki w bok podejrzewam ze 90 % ludzi nie załapało ze sie pomyliłem

kolejne dzięki karnetom z "Żyletek" jeździłeś na Mecze hmm od kiedy na wyjazdy są karnety ? Moze sie czepiam ale ... ide twoim tokiem rozumowania

Odpowiedz Kto was reprezentował Jako Widzew Jak Legia Grała na Widzewie ?? Byliście sami w stanie obronić własny stadion przed Warszawską Hordą ??

Kolejne pod koniec lat 70 jak ŁKS grał w Poznaniu wy graliście jakiś mecz u nas Wasi Działacze prosili Kibiców ŁKS aby ci wsparli Widzew jeśli nie jadą do Poznania! Takie były czasy.
Wiec nie pisz ZE LICZYCIE SIE OD ZAWSZE bo wasze Czasy nastały bardzo nie dawno. A w pisaniu nowych Histori jesteście nie prześcignieni
1.patrz data powstania
2. patrz wałek z licencją i zamianą RTS na WIdzew Łodź nie przejmujecie długów nie macie nic wspólnego z tamta spółka wiec czemu przejeliscie Historie Kibiców Nie wyskakuj mi tu tylko z Ptakie i zmianami w Nazwy na ŁKS PTAK bo musiał bys sie dojebać do Takich klubów jak Korona "Kolporter" Legia "Daewoo" Hoop Polonia Warszawa, Takie to były czasy ze sponsorzy wciskali swoje 3 grosze w Nazwy teraz też tak jest ale podobno istnieje jakiś zapis ze nie mozna zmieniać nazw klubu historycznych ( jezeli sie myle to sory)
3. Prosze wymień jednym tchem załozycieli Widzewa tak jak wymieniasz naszych załozycieli. Z tego co pamiętam z młodych lat To ojciec mi opowiadał kiedy sie pytałem Czemu na ŁKs jest bierznia a na Widzewie niema tłumaczył mi to tym że stadion budowali Anglicy i jest w takim stylu jak w angli wiec moze zaczniesz szukać kozeni własnego klubu a nie czepiasza sie Załozycieli ŁKS

sory za błedy ale to nie jest szkółka niedzielna Romana G. wiec pisze pod wpływem chwili

Dziecko jebnij się w łeb

south boat

Post autor: south boat » 06.04.2007, 18:16

iluminati pisze:

1.patrz data powstania

Ile ty masz lat chłopie? w 80 jak była Legia nikt nas nie musiał bronić przed nimi . Mało tego, po meczu gonieni byli przez tysiące Kibiców, raczej Widzewa. Wiem bo goniłem.
Ta Warszawska Horda siedziała w sile ok.200 na Niciarce raczej spokojnie, oglądając się głównie żeby nie dostać po głowie. Nie było wtedy stref buforowych, a na Widzewie było ok. 22000 ludzi.
Grupa , która ich pogoniła na Niciarce to w 60% byliście wy a w 40% my bo wtedy brataliśmy się na Legię. Byłem, uczestniczyłem...
Tak , że popytaj starszych.

Pod Zegarem wisiały flagi RTS i LKS a Balon wyganiał gówniarstwo od nas żeby było dla was trochę więcej miejsca.
Po meczu wy olaliście sprawę, i zgoda - nie interesowało was to - natomiast my ganialiśmy Legię puszczoną przez psów od stadionu po Przybyszewskiego. Sam chowałem się po okolicznych domkach przed psami którzy próbowali robić porzadek.
Pomyśl chłopie - 22000 ludzi , LKS-u może z 500, jak my mogliśmy mieć problemy z obroną stadionu? Może stary chciał ci zaimponować... Z Poznaniem to dopytaj bo nikt od nas tego nie zna. No ale może stary.

south boat

Post autor: south boat » 06.04.2007, 18:33

A tak dla świątecznego rozluźnienia to na przełomie lat 70 i 80 chłopaki z ełksy uczyli nas piosenki przed Legią na Unii:
Więc zaśpiewajmy na ich cześć
niech żyje Widzew , LKS
niech żyje Widzew - i LKS!!!

I śpiewaliśmy to w osobnym sektorze w 1980 na Unii.
Ile bym dał żeby wpisali się od was : S...., W......, K...., B..., L.....
No ale niektórych już niestety nie ma

urQuell1908

Post autor: urQuell1908 » 06.04.2007, 18:54

Spokojnych, beznapinkowych Świąt Wielkanocnych wszystkim zainteresowanym łódzkimi klimatami (bez podziału na kolor końcówek szali) życzy Ełkaesiak.

kicken
ban

Post autor: kicken » 06.04.2007, 19:18

urQuell1908 pisze:Spokojnych, beznapinkowych Świąt Wielkanocnych wszystkim zainteresowanym łódzkimi klimatami (bez podziału na kolor końcówek szali) życzy Ełkaesiak.
nawzajem :) życzy "podmiejski, pastuch" ze śródmieścia :wink: :lol:
Idzie dwóch ełkaesiaków po meczu ulica .. nagle patrzą, a tam jakaś kartka na chodniku leży. Jeden podnosi i wpatrując się w nią mówi:
- Jahwe wiesz może co to za kartka? co tu jest narysowane ?
- nie wiem .. ale lepiej skserować

Filemon08
ban

Post autor: Filemon08 » 06.04.2007, 23:21

ja bym złożył zyczenia chlopakom zza miedzy co dzisiaj Teofilów odwiedzili ale te zyczenia nic im nie pomogą... te święta nie będą dla nich miłe :lol:
-CIEMNA STRONA MIASTA-

Zablokowany