Polskie drużyny w europejskich pucharach (2008/2009)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Falls

Post autor: Falls »

: ))

ale jaja ...tak tak ...chcemy żeby Wisła, Legia czy Lech gromadziły nam punkty na arenie międzynarodowej ...chyba jutro skoczę po szalik Białej Gwiazdy do sklepiku ...
Chryste ludzie dajcie se siana ...każdy kibicuje komu chce ...był kiedyś temat jakiemu klubowi kibicujecie w Europie ...każdy jak jeden mąż się wpisywał i nie było z tego powodu jakiegoś ale ...
Hutnicze dobrze napisał ...
a już na przykład Michał z Łodzi deklaruje że zawsze zależało mu żeby Polska była najwyżej w rankingu ale w meczu ŁKS - MU był za Anglikami : )) (mniemam że w meczu ŁKS - Monaco też raczej kibicowałeś po cichu Francuzom?)

kwintesencje napisał kilka posty wyżej koleś z Lecha a co do Jana_Kowalskiego ...hmm... ja na to patrzę tak ... nie interesują mnie mecze Polskich drużyn z perspektywy tego czy kopacze wygrają tylko na kogo trafią i jak ewentualnie zaprezentują się fani Lecha, Legii, Wisły czy innych ...Wynik będzie mnie interesował gdy mój klub zagra w pucharach ...
iparts.pl
aktywowany2

Post autor: aktywowany2 »

Jan_Kowalski pisze:Wielu tu pisze ze ch..j go obchodza rankingi uefa i nie kibicuje polskim druzynom w pucharach. Ale z drugiej strony to juz ci sami nie pamietaja ile bylo piania ze dobrze ze takie druzyny jak Lech, Legia i Wisla beda mogly pokazac sie w Europie a nie np. Belchatow czy Lubin. Ile bylo zachwytow jak to sie Lech dobrze pokazal w meczu z Chazarem, oczywiscie wszystko to w aspekcie pokazania sie polskich kibicow na arenie miedzynarodowej. Czyli jednak zalezy wam w jakims stopniu na pozytywnym odbieraniu polskich kibicow (w tym przypadku) przez europejskich odpowiednikow. Totez czemu sie dziwicie ze ktos kto na codzien kibicuje np. Wisle w meczu Lecha z Zurichem bedzie trzymal za polska druzyna dla dobra naszej rodzimej ligi? Jak dla mnie to takie myslenie to hipokryzja.
rozumiem, że wolałbyś w lidze grać z Amicą czy Dolcanem niż z najbardziej znienawidzonym klubem który jednak ma kibiców i to 'konkretnych'? ten sam mechanizm...

a postawę kibicowską Lecha postrzegam poprostu jako postawę ekipy z 'naszego podwórka' - rozumiem że aby pochwalić Lecha za postawę na meczu z Khazarem czy Grasshoppers muszę im kibicować, jak i wszystkim innym drużynom? :lol: :roll:
TSNH

Post autor: TSNH »

aktywowany2 pisze: i TSNH - bez napinki, szczerze, krótkie pytanie - w meczu Cracovia - dowolna zgraniczna drużyna do której czujesz jakąś tam 'nić sympatii' - byłbyś za tymi pierwszymi?
pzdr
to najtrudniejszy przykład ale zacisnał bym zęby i poprostu podszedł do meczu neutralnie oglądając oczywiście w domu a nie na stadionie KSC i nie śpiewał bym Cracovia tak jak to np.Olek765 "rozumuje"

Hutnicze napisał tak jak jest w rzeczywsitości
czyli ja i mój klub nic nie zyskają na zwycięstwach rywala w europie bo w przeciagu kilku-kilkunastu lat nie grożą puchary to życze przeciwnikowi jak najgorzej
Ja nie mam, to nie chce żeby inni mieli więcej-proste Polskie podejście :lol:
Dobrze że są wyjątki od tej reguły (kalashnikov, Michał z Ł, pryk)

http://skwk.pl/news/show/1700
Ostatnio zmieniony 27.08.2008, 21:25 przez TSNH, łącznie zmieniany 1 raz.
puszczyk

Post autor: puszczyk »

Basior pisze:no te slowa probowalem jan napisac, ale bez slow niecenzuralnych nie umialem wiec dziekowka, popieram
Drodzy koledzy z 9 w roku urodzenia na przedzie, ostatni raz postaram się Wam wyjaśnić dlaczego ogarnięte towarzystwo ma w głębokim poważaniu występy swoich wrogów z krajowego podwórka na arenie międzynarodowej.
A mianowicie w naszym słowniku zaraz po słowie honor wystepuje słowo na L a brzmi ono LOJALNOŚĆ. Rozumiem chłopaki, że kibicujecie klubom ze swoich miejscowości i chwała Wam za to ale jak by nie patrzeć nie odgrywają one większej roli na arenie kibicowskiej Polski i dlatego nigdy nie zrozumiecie co to znaczy mieć śmiertelnego wroga lub wrogów. A tak to już jest, że skoro ma się wrogów to i ma się też przyjaciół i tu właśnie jest sedno sprawy, ja i mnie podobni jesteśmy lojalni wobec naszych przyjaciół i przez szacunek do nich nigdy nie przejdzie nam przez myśl nawet na kanapie z piwkiem w ręku oklaskiwać wroga mojego przyjaciela.
Nienawiść Lecha do pewnych klubów zwłaszcza resortowych jest wręcz wyssana z mlekiem matki więc z łaski swej proszę mi tu nie wspominać o jakiś tam gównianych punktach do rankingu UEFA bo jeśli już jakiś klub naprawdę będzie zasługiwał na udział w elitarnych europejskich rozgrywkach to w nich zagra bo pokaże swoją wyższość nad kimś naprawdę dobrym.
Właśnie przez takie podejście jak osobnika którego zacytowałem mamy to co mamy na meczach naszej reprezentacji, nie mówię że gdy napierdalaliśmy się między sobą to było ekstra, ale przynajmniej naszą drużynę narodową wspierali ludzie którym na prawdę na tym zależało, a nie ciepłe kluchy tak jak teraz wymalowane z trąbkami w mordach. Niestety trend z repry się rozszerza i gdy będzie coraz więcej głosów takich jak te niektóre z tego tematu to na wyjazdy również będą jeździć Janusze i inne Ally.
Kończąc już napiszę tylko, że mimo iż życzę wszystkiego najgorszego moim śmiertelnym wrogom w europejskich potyczkach to doceniam to, że potrafią się na arenie międzynarodowej pokazać co udowodniła Legia już wielokrotnie.
olek765

Post autor: olek765 »

Normalnie Stefan pisze:A ja to zobrazuje tak. Polska druzyna gra o LM z Barcelona lub Milanem dajmy na to..Po zacietych meczach jest tak bliska awansu ale w koncu przegrywa. Pilkarze i kibice placza, bo byli tak blisko od upragnionego celu. I widzac tych wszystkich placzacych Polakow, zdolowanych i zasmuconych potrafilbym sie cieszyc razem z Hiszpanami czy Wlochami? Jesli ktos by potrafil to jest dla mnie skonczoną ...
Kim? Bo ja od dziecka lubiłem Barcę, a Wisła... to ... wiecie co.
misza

Post autor: misza »

troche malyszomania sie robi i wielkie halo z niczego. ktos nie lubi wisly i nie zyczy im dobrze w pucharach a wy robicie z tego problem. ja osobiscie kibicuje polakom ale nie widze problemu w tym ze ktos to widzi inaczej. nie wyobrazam sobie zebym mial trzymac kciuki za lks gdyby gral w pucharach czy to bedzie barcelona czy mistrz litwy.
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

i wszystko. niektorzy kompletnie nie jarza tego klimatu, frustruja sie a po prostu myla niektore pojecia i blednie interpretuja. byc moze mlodzi sa jeszcze:) -pozdro
osfp

Post autor: osfp »

Niech dotrze do tych którzy tego nie kminią, że w Polsce jest zarejestrowany OFICJALNY Fan Club Barcy który zrzesza kibiców z całej Polski. Działa on dość prężnie i tutaj też się pokazał. Sam od małolata kibicuje Barcelonie i to mi nie przeszkadza w działalności w swoim Polskim klubie ;)

Tak, byłem za Barcą i cieszę się, że awansowała do Ligi Mistrzów

Visca el Barca 8)
Dzikson!

Post autor: Dzikson! »

osfp pisze:Niech dotrze do tych którzy tego nie kminią, że w Polsce jest zarejestrowany OFICJALNY Fan Club Barcy który zrzesza kibiców z całej Polski. Działa on dość prężnie i tutaj też się pokazał. Sam od małolata kibicuje Barcelonie i to mi nie przeszkadza w działalności w swoim Polskim klubie ;)

Tak, byłem za Barcą i cieszę się, że awansowała do Ligi Mistrzów

Visca el Barca 8)
Obrazek
JSC

Post autor: JSC »

Dajcie już spokój z tym kogo wolicie, od dawna widziałem że scena kibicowska w Polsce zmierza bardziej do kibiców siatkówki niż do chuliganki. Kto 10 lat temu wdałby się w ogóle w taką dyskusję czy kibicuje polskiemu klubowi w Europie jeśli to nie jest jego drużyna ? To by było przecież niedorzeczne. Dla ludzi odstawiających klubowe sympatie i kibicujących chwilowo przez 90 minut Wiśle zadam proste pytanie: w jaki sposób oni walczą dla Polski, za Polskie barwy lub reprezentują Polskę ? I czym to się różni od kibicowania drużynie Łukasza Sosina dlatego właśnie że gra tam Polak ? Każdy reprezentuje siebie a nie kraj.
Pominę już korzyści marketingowe, które by osiągnęła Wisła awansując i których pozbawiłaby pewnie Wasz klub.
aliens

Post autor: aliens »

Wie ktoś może ile Lech Poznań otrzymał biletów na dzisiejsze spotkanie
ok 1130 ale ludzie mieli jechac takze bez biletow .
Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski »

Nie wnikam juz wiecej w temat kibicowania polskim druzynom w pucharach tylko odpowiadam na pytanie:
w jaki sposób oni walczą dla Polski, za Polskie barwy lub reprezentują Polskę ?
otoz w taki sposob walcza dla calej pilkarskiej Polski ze zdobywajac punkty do rankigu uefa w miare wyzszego rankigu naszej ligi nasze kluby moga zaczynac europejska przygode od np. III rundu eliminacji LM bedac np. jeszcze druzyna rozstawiona, do ktorej dolosowywany moze byc np. Partizan, Hajduk, Dynamo, Crvena Zvezda a nie od I i walczyc z mistrzem jakiego Lichtensteinu. Poza tym obecnie druzyna zajmujaca 3-cie, 4-te, itd. miejsce w tabeli na zakonczenie sezonu ma puchary z glowy, jesli obecne trzy nasze "eksportowe" druzyny w tym sezonie i nastepne w kolejnych sezonach uciulaja tych punktow wiecej niz w ostatnich latach to moze i te 3-cie -m 4-te miejsce bedzie premiowane startem w PUefa.
Jarson

Post autor: Jarson »

dobrze napisane
Tommy

Post autor: Tommy »

Ja pamiętam za małolata jak Legia doszła do ćwierćfinału LM??? Bardzo się cieszyłem jak wygrywali mecze i trzymałem za nich kciuki to samo było potem z Widzewem.Teraz moje uczucia są troche mieszane gdy gra Legia czy tam Lech to oglądam ich mecze jak nie mam nic do roboty, a jak juz to raczej biernie patrze na to spotkanie i jest mi obojętne jaki bedzie wynik tymbardziej nie jest tak że za wszelką cene chce aby ,,nasi :lol: '' przegrali ......no chyba że wcześniej zaglądne do StS u :lol:

Niemniej jednak bardzo bym się cieszył jakby dwie Polskie druzyny spotkały się razem w pozniejszej fazie UEFA to było coś ciekawego ;)
rado

Post autor: rado »

Dlamnie jak gra Wisła K. , Lech, Polonia, Legia , ŁKS kiedyś z MU i Monaco, Widzew, Dyskobolia, Bełchatów, to kibicowalem-obserwowalem tak samo jak każdy chyba kibic przed telewizorem lub barze przy piwku. Wiadomo byłem za tym by awansowały Polskie drużyny do następnej rundy bo miło się ogląda gre Polskiego zespołu niż po raz 10 mecz Roma- Arsenal w LM ale to moje kibicowanie na tym się kończyło i ja na to tak patrzę.
Nie doszukuję tutaj drugiej głębszej ideologii może dlatego że zespoły które grały są mi na codzień obojętne. I nigdy bym nie pojechał na żywo dopingować ich meczu chyba że gościnnie obejrzeć mecz.
Jednak się przyznam że jak rok temu Zagłębie L. grało w pucharach to kibicowałem Rumunom i Białorusionom tyle że ten klub będzie zawsze przezmnie postrzegany jako klub "Zagłębia Dobrej Korupcji" gdzie układy, podejrzane mecze a potem na arenie międzynarodowej kompromitacja i porażka z Rumunami czy innymi Białorusinami.
Dlatego rozumiem że ktoś kto jest za Cracovią nie koniecznie musi być za Wisła w meczu z Barceloną.
Kibic_kolekcjoner

Post autor: Kibic_kolekcjoner »

Ilu legionistów w Moskwie?
KermiT143
Kontakt:

Post autor: KermiT143 »

Koniec Legia odpadla :/ szkoda :? pod koniec odpalili race
SmileY ZL

.

Post autor: SmileY ZL »

Lech miażdży dopingiem w Szwajcarii. Odnoszę wrażenie, że mecz rozgrywany jest w Poznaniu.
Tylko te puste trybuny ... 8)
Ostatnio zmieniony 28.08.2008, 21:45 przez SmileY ZL, łącznie zmieniany 1 raz.
JSC

No ładnie przejęli imprezę, kilka dobrych minut ciągnięte "Kolejorz gol"
(L)egion

Post autor: (L)egion »

Doping + ogólna prezencja ekipy Lecha :shock: wielkie uznanie, oby jak najdłuzej reprezentowali tak Polskę w europucharach.
romper

Post autor: romper »

kosacki pisze: Ale to co jest w Zurychu przebija wszystko.
Jakim Zurychu? Mecz odbywa się w St. Gallen.
kosacki

Post autor: kosacki »

jeden c***
chodzi o to ze fanow Zurychu 100/150 osob.
co mnie osobiscie dziwi bez wzgledu na wynik z 1 meczu
JSC

Więcej ich jest tylko nie widać w tv tej trybuny, raz przeciez pokazywali ich.
rastamen55

Post autor: rastamen55 »

.....
Ostatnio zmieniony 29.08.2008, 09:47 przez rastamen55, łącznie zmieniany 1 raz.
kosacki

Post autor: kosacki »

rastamen55 pisze:widzow ok3500 lecha 1100 + 200 na trybunie honorowej

sluchalismy komentatora wiec wiemy

:lol:
rastamen55

Post autor: rastamen55 »

a moze ktos nie slyszał :D

pzdr
piekne lata 90-te...

Post autor: piekne lata 90-te... »

Lech rewelka, Legia dobrze że juz odpadła..
fann

Post autor: fann »

kosacki pisze:
rastamen55 pisze:widzow ok3500 lecha 1100 + 200 na trybunie honorowej

sluchalismy komentatora wiec wiemy

:lol:
Niestety nie wszyscy maja mozliwosc sluchania czy ogladania tego spotkania,wiec nie wszyscy wiedza... :P :twisted:
mikolaj302

Post autor: mikolaj302 »

Lech rewelka, Legia dobrze że juz odpadła..

dlaczego?
TSNH

FK MOSKWA-LEGIA

Najwyraźniej licząc na to, że kibice warszawskiego zespołu - którzy do Moskwy przyjechali w sile około 100 osób - uważali w szkole na lekcjach historii, moskiewscy fani skandowali też: "Hej, hej - Minin i Pożarski!".

Kupiec Kużma Minin i książe Dymitr Pożarski dowodzili pospolitym ruszeniem, które w 1612 roku wypędziło z Moskwy polsko-litewskie wojska. Rocznica tego wydarzenia jest w dzisiejszej Rosji najważniejszym świętem państwowym.

Moskiewscy kibice próbowali po meczu sprowokować fanów Legii, gdy ci w asyście milicji wychodzili ze stadionu. Funkcjonariusze sił specjalnych milicji OMON błyskawicznie utemperowali kiboli FK Moskwa.

więcej na onet.pl

P.S
Odrazu pozdrawiam polskich kibiców FK MOSKWA :wink:
STOMILOWIEC

Post autor: STOMILOWIEC »

Prowokacja :wink:
Obrazek
Sportowa_D

Post autor: Sportowa_D »

Lech dzisiaj zaprezentował się rewelacyjnie!!!
Na chwilę obecną widzę w Polsce tylko 4 ekipy exportowe z najwyższej półki: Lech, Legia, Widzew i Wisła.
Phil

Post autor: Phil »

Na oprawie Lecha :

Why So Serious? - trans + sektorówka z Jokerem

Let's Rumble! :) - trans + flagowisko, z racami

Pozdrawiam :wink:
kosmalskiP

Post autor: kosmalskiP »

co do tych 4 ekip eksportowych to troche sie nie zgodze bo ladnie za granica pokazali sie kibice Ruchu (bardzo mocne wsparcie hiszpanow) gdyby inne klubu typu Górnik.Z Jagiellonia Sląsk.W mialy mozliwosc zaprezentowania sie w pucharach (i nie tych pseudo "intertoto") to tez by pewnie sie niezle pokazaly

a i do kibiców Legii czy byly jakies akcje ze Spartakiem Moskwa :?: (bo jak nie to na co ta przyjazn Lechowi ?)
zieLoNy1910

Post autor: zieLoNy1910 »

Co do tych symulacji, jeśli ma to odzwierciedlenie to każdy rywal Wisły kibicowsko wypada ciekawie. Pod tym względem najbardziej gorąco by było z Besiktasem.
Piłkarsko - Partizan lub Spartak lub z II Rapid bądź Portsmouth.

Co do Lecha, gorące tereny to CSKA - kolejny etap "przyjacielskich" gestów POL- ROS :wink: i Olympiakos.
Wymarzony piłkarsko to Austria i Rennes.

Dzisiaj Lech - konkretnie! Podgłośniłem tv i żałuje, że nie ma jeszcze w telewizorach opcji - wyłącz komentatora.
nitro

Post autor: nitro »

Sportowa_D pisze:Lech dzisiaj zaprezentował się rewelacyjnie!!!
Na chwilę obecną widzę w Polsce tylko 4 ekipy exportowe z najwyższej półki: Lech, Legia, Widzew i Wisła.
hehe, :lol:
Ostatnio zmieniony 06.09.2008, 16:34 przez nitro, łącznie zmieniany 1 raz.
RKS1910RKS

Post autor: RKS1910RKS »

fotomontaz.. ban !
Zamotasupuany

Post autor: Zamotasupuany »

http://www.sport.pl/sport/1,65025,56390 ... 8-29-04-18

mnie się ciśnienie podnosi, nie wiem jak Wam...

marzy mi się, żeby Lech trafił na CSKA 8)
TSNH

Zamotasupuany pisze: marzy mi się, żeby Lech trafił na CSKA 8)
Przypominam że Lech ma zgode ze Spartakiem....
ODPOWIEDZ