Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Niby dlaczego? Z niemal każdego polskiego miasta codziennie odjeżdżają autobusy do Rimini. Stamtąd do Serravalle dostać się nie jest żadnym problemem (20km drogi, co chwilę odjeżdżają autobusy). Można też do Rimini lecieć samolotem.
Co do autobusów - sprawdź na stronie [link]
Na przykład z Krakowa za 560zł w dwie strony (ale są też tańsze opcje tylko trzeba wtedy pokombinować z noclegami) jest wyjazd we wtorek o 13, przyjazd w środę o 8.
Spowrotem wyjazd w czwartek 16.30 i przyjazd w piątek 10.30. To chyba najlepsza wersja, ale kursy są codziennie, zdarzają się dni, gdy jest ich nawet kilka, więc dla każdego coś dobrego i jeśli ktoś chce zostać na dłużej w Rimini na wczasy to nie ma problemu.
Co do autobusów - sprawdź na stronie [link]
Na przykład z Krakowa za 560zł w dwie strony (ale są też tańsze opcje tylko trzeba wtedy pokombinować z noclegami) jest wyjazd we wtorek o 13, przyjazd w środę o 8.
Spowrotem wyjazd w czwartek 16.30 i przyjazd w piątek 10.30. To chyba najlepsza wersja, ale kursy są codziennie, zdarzają się dni, gdy jest ich nawet kilka, więc dla każdego coś dobrego i jeśli ktoś chce zostać na dłużej w Rimini na wczasy to nie ma problemu.
-
-
Za jedną z bramek (sektor gości) jest rzeczywiście 500, ale na mecz ze Słowenią będzie dostawiona trybuna na 1000 osób.__DarkLG__ pisze:Około 500 czyli 2x500=1000 biletów za 50 złVT pisze:Dojebali po całości z tymi cenami. Może ktoś zorientowany napisać jaką [link] ma sektor za bramką?
Za drugą jest trybuna na 1200 osób nie 500.
-
500 czy 1000 nie ma znaczenia. Umieszczenie tego meczu na takim kurniku i ustalenie takich cen to skandal. Pewnie Listek obiecał Schetynie mecz reprezentacji, bo Schetyna za dużo szumiał, żeby go odwołać. A że trzeba opłacić połowę stadionu VIP-ów to najlepiej zrucić ten obowiązek na kibiców.OUTSIDER pisze:
Za jedną z bramek (sektor gości) jest rzeczywiście 500, ale na mecz ze Słowenią będzie dostawiona trybuna na 1000 osób.
Za drugą jest trybuna na 1200 osób nie 500.
Ale jak to powiedział Koźmiński "Chcieliście kapitalizmu to macie ... "
A na Poznań się obrazili ...
PS
Nie mam nic do kibiców Śląska i ich stadionu. Nie ich wina, nie nasza.
-
Mamy możliwość wynajęcia autokaru lux 49 miejsc pasażerskich na trasę do
San Marino. Wyjazd z Katowic o godz. 16.00 dnia 09.09.2008 (wtoreK), na miejscu
jesteśmy rano 10.09 (środa). Powrót po meczu (około 23:00 10.09 środa). W Katowicach będziemy w czwartek. Zbieram wstępne deklaracje! Cena 300 złotych.
Pzdr
Zgłoszenia wstępne na PW. Jeszcze nie wiadomo czy to wypali, ale jest badzo duża szansa.
San Marino. Wyjazd z Katowic o godz. 16.00 dnia 09.09.2008 (wtoreK), na miejscu
jesteśmy rano 10.09 (środa). Powrót po meczu (około 23:00 10.09 środa). W Katowicach będziemy w czwartek. Zbieram wstępne deklaracje! Cena 300 złotych.
Pzdr
Zgłoszenia wstępne na PW. Jeszcze nie wiadomo czy to wypali, ale jest badzo duża szansa.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
-
-
Sam organizowalem wyjazd autokarowy na Serbie i orientuje sie w kosztach jakie sa, napisz ze robisz to poprostu zarobkowo bo przy pelnym autokarze bedziesz mail conajmniej 5000 zysku!!! Ja miesiac temu przymiezalem sie do organizacji takiego wyjazdu i wyszlo mi 270-300 z biletem!!!! i z niewielkim zyskiem za poswiecony czas!!!! Ale zycze powodzenia!!!Kosa pisze:Cena musi wzrosnac od 330 złotych. Myślę jednak że dla tych co chcą jechac to nie jest za wiele.
Zapraszam do zapisów, bo nie wiem czy zapełnimy cały autokar!
[link]
Pzdr
Dodam, ze wyjazd na Sebie kosztowal 200zl a w cenie byla koszulka okolicznosciowa, 10 browarow i reklamowka kanapek i jak wczesniej wspomnailem niewielki zarobek za poswiecony czas i koszty wlasne!!!

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
Po pierwsze ja nie zakładam z góry pełnego autokaru. Nigdy nic nie wiadomo. A decydować z firmami przewozowymi trzeba się już, bo wrześnien to dla nich jeszcze sezon.
Po drugie zawsze lepiej zebrać więcej, aby potem jak wyskoczą koszta dodatkowe (coś się rozwali, zepsuje itd) nie płacili uczestnicy z własnej kasy.
Po trzecie w planach mam załatwienie w tej cenie biletów, ale nie pisze o tym głośno, bo z naszym PZPNem nigdy nic nie wiadomo.
Po czwarte o innych niespodziankach, które mają być zawarte w tej cenie nie będę pisał, bo to mają być niespodzianki.
Po piąte możesz sam zorganizować ten wyjazd. Jeśli rzeczywiście możesz to zrobić taniej (a można) i jesteś gotowy podjąć ryzyko nie zebrania autokaru, dodatkowych kosztów itd.
Po szóste wyjazdu nie organizuje jako osoba prywatna, więc ewentualny zysk nie pójdzie na moje konto.
Pozdrawiam i do zobaczenia w San Marino lub we Lwowie.
Po drugie zawsze lepiej zebrać więcej, aby potem jak wyskoczą koszta dodatkowe (coś się rozwali, zepsuje itd) nie płacili uczestnicy z własnej kasy.
Po trzecie w planach mam załatwienie w tej cenie biletów, ale nie pisze o tym głośno, bo z naszym PZPNem nigdy nic nie wiadomo.
Po czwarte o innych niespodziankach, które mają być zawarte w tej cenie nie będę pisał, bo to mają być niespodzianki.
Po piąte możesz sam zorganizować ten wyjazd. Jeśli rzeczywiście możesz to zrobić taniej (a można) i jesteś gotowy podjąć ryzyko nie zebrania autokaru, dodatkowych kosztów itd.
Po szóste wyjazdu nie organizuje jako osoba prywatna, więc ewentualny zysk nie pójdzie na moje konto.
[link]
[link]
-
Ja Ci nie mam nic do zarzucenia co podkreslilem pod koniec. Jesli jednak bys napisal o tych nowinkach ktorych napisales teraz to latwiej by Ci bylo zebrac komplet a zbierzesz go napewno!!!Kosa pisze:Po pierwsze ja nie zakładam z góry pełnego autokaru. Nigdy nic nie wiadomo. A decydować z firmami przewozowymi trzeba się już, bo wrześnien to dla nich jeszcze sezon.
Powodzenia

Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
Ok spoko. Źle odebrałem Twojego posta.
Co do kompletu, to mam taką nadzieję. Jak nie będzie 48, to mamy zarezerwowany autokar na 35. Cena oczywiście nie wzrośnie. Narazie w szerokich deklaracjach mamy 45 osób, tych co piszą że na 100% mamy 32. Ciekawe ile będzie po wpłatach zaliczek (w poniedziałek porozsyłam napóźniej o tym informacje do zainteresowanych).
PS. Bilety podobno (na 99%) będą w cenie 30 euro. Więc nie mało jak na takie San Marino. Ciekawe jaką marżę narzuci sobie kupbilet.pl oraz PZPN. Ja stawiam, że będą rządać po 150 złotych za bilet + 30 za wysyłkę (a odbiór pewnie i tak będzie na miejscu). Życie...
Co do Ukrainy. Chytacie noclegi poprzez ten polski Instytut?Niby na swojej stronie piszą że zapewniają nocleg za 6 dolarów (to nie żart, tam są tak niskie ceny) i zapewniają mieszkanie pod klucz z ciepłą wodą non-stop. Lepiej chyba dać zarobić rodakom, gdyż ciężko tam mają, ale nie wiem do końca czy ta oferta jest pewna. Był może już ktoś we Lwowie z takiej oferty?
PS. My jedziemy tam chyba na trzy noce, czyli cztery dni.
Pozdrawiam.
Co do kompletu, to mam taką nadzieję. Jak nie będzie 48, to mamy zarezerwowany autokar na 35. Cena oczywiście nie wzrośnie. Narazie w szerokich deklaracjach mamy 45 osób, tych co piszą że na 100% mamy 32. Ciekawe ile będzie po wpłatach zaliczek (w poniedziałek porozsyłam napóźniej o tym informacje do zainteresowanych).
PS. Bilety podobno (na 99%) będą w cenie 30 euro. Więc nie mało jak na takie San Marino. Ciekawe jaką marżę narzuci sobie kupbilet.pl oraz PZPN. Ja stawiam, że będą rządać po 150 złotych za bilet + 30 za wysyłkę (a odbiór pewnie i tak będzie na miejscu). Życie...
Co do Ukrainy. Chytacie noclegi poprzez ten polski Instytut?Niby na swojej stronie piszą że zapewniają nocleg za 6 dolarów (to nie żart, tam są tak niskie ceny) i zapewniają mieszkanie pod klucz z ciepłą wodą non-stop. Lepiej chyba dać zarobić rodakom, gdyż ciężko tam mają, ale nie wiem do końca czy ta oferta jest pewna. Był może już ktoś we Lwowie z takiej oferty?
PS. My jedziemy tam chyba na trzy noce, czyli cztery dni.
Pozdrawiam.
[link]
[link]
-
Sprobuj jeszcze skontaktowac sie ze zwiazkiem w San Marino, moze beda prowadzic sprzedaz ze swojego zwiazku, bedzie taniej. ja tak robilem w Belgii kiedy Polacy grali w Brukseli. Taniej, przyjemniej szybciej. Kiedy kupbilet zaczynala sprzedaz ja bilety mialem fizycznie w domu
Powodzenia!!

Powodzenia!!
-
Dobry pomysł Czeladzianin. Dzięki wielkie, podziałam.
Odpowiadam na dużą ilość PW odnośnie noclegów we Lwowie. W poprzednim poście rozpisałem się, a zapomniałem podać adresu strony www
Oto ona -> [link]
Ja swoje zapytanie wysłałem przed chwilą. Jak tylko otrzymam odpowiedź to napisze.
Transport:
Dostać się do Przemyśla. Z tamtąd odchodzą z centrum busiki co 30 minut do Medyki (2 złote). Następnie na piechotę przez granice (paszport wymagany, ważny jeszcze minimum pół roku + do wypełnienia specjalna karta - imię, nazwisko itd). Po stronie Ukraińskiej odchodzą co 30 minut busiki do Lwowa w cenie około 8-10 złotych (a jest to około 100 minut jazdy). Można wziąźć też taryfę (wychodzi coś kole 20 złotych, ale trzeba się targować i zbijać cenę). Jak załatwi się noclegi z ciepłą wodą przez ten Instytut. Jedzienie na mieście też podobno bardzo tanie (10-20 zlotych za dwudaniowu dobry obiad). Warto do Lwowa brać dolary.
Ogólnie wypad bardzo tani i myślę, że warto się tam wybrać w wakacje.
Odpowiadam na dużą ilość PW odnośnie noclegów we Lwowie. W poprzednim poście rozpisałem się, a zapomniałem podać adresu strony www

Oto ona -> [link]
Ja swoje zapytanie wysłałem przed chwilą. Jak tylko otrzymam odpowiedź to napisze.
Transport:
Dostać się do Przemyśla. Z tamtąd odchodzą z centrum busiki co 30 minut do Medyki (2 złote). Następnie na piechotę przez granice (paszport wymagany, ważny jeszcze minimum pół roku + do wypełnienia specjalna karta - imię, nazwisko itd). Po stronie Ukraińskiej odchodzą co 30 minut busiki do Lwowa w cenie około 8-10 złotych (a jest to około 100 minut jazdy). Można wziąźć też taryfę (wychodzi coś kole 20 złotych, ale trzeba się targować i zbijać cenę). Jak załatwi się noclegi z ciepłą wodą przez ten Instytut. Jedzienie na mieście też podobno bardzo tanie (10-20 zlotych za dwudaniowu dobry obiad). Warto do Lwowa brać dolary.
Ogólnie wypad bardzo tani i myślę, że warto się tam wybrać w wakacje.
[link]
[link]
-
Dolarów nie ma co tak naprawdę brać, bo nie bierze się takiej ilości by się to opłacało, niewiele się na tym zarobi
Nocleg w Hotelu Lwów za 30 zł i jest wesoło
Jest jeszcze autobus z Przemyśla do Lwowa za 26 zł chyba, już dokładnie nie pamiętam. A wyjazd rzeczywiście bardzo ciekawy i nie drogi 

Biali ludzie, czarne charaktery!
-
-
Pierwszy autokar już pełny. Zbieram zapisy dalej na drugi (może wypali). Narazie w drugim zajete 16/35 miejsc, ale jeszcze ma mi się określić Czeladzianin oraz kibic Górnika Wałbrzych. A mają oboje po kilka osób.
Dlatego myślę, iż drugi bus też wypali.
Pozdrawiam Kosa
Dlatego myślę, iż drugi bus też wypali.
Pozdrawiam Kosa
[link]
[link]
-
risto pisze:Dolarów nie ma co tak naprawdę brać, bo nie bierze się takiej ilości by się to opłacało, niewiele się na tym zarobiNocleg w Hotelu Lwów za 30 zł i jest wesoło
Jest jeszcze autobus z Przemyśla do Lwowa za 26 zł chyba, już dokładnie nie pamiętam. A wyjazd rzeczywiście bardzo ciekawy i nie drogi
Można brać i dolary i euro, można też kupić hrywny w Polsce. Na granicy nic nie wymieniajcie bo właśnie na granicy kantują i mają bardzo niekorzystny przelicznik. We Lwowie są normalne kantory z podanymi kursami walut i spokojnie bez problemu można wymienić walutę, o ile pamietam to polskie złotówki też w kantorach wymieniają.
Co do hotelu Lwów to fakt jest tani i blisko rynku ale w pokojach tylko umywalka i brak ciepłej wody. Łazienka wspólna dla całego piętra ale powiem że wolałbym tydzień się nie myc niż wziąść tam prysznic.
Napisz coś więcej o tym autobusie Przemyśl - Lwów tzn. co to za firma przewozowa, skąd odjeżdża i o jakich godzinach.
Mecz rozumiem na stadionie Karpat Lwów?
Wiadomo już o której godzinie i w jakiej cenie bilety na mecz ?
-
Autobus z tego co się pytaliśmy kierowcy odjeżdża bodajże co 2 h, może troszkę mniej z dworca autobusowego w Przemyślu, z boku dworca jest stanowisko międzynarodowe, jest to normalny autobus taki jak u nas PKS, tyle, że ukraiński. Dostaje się bilety takie jak u nas na międzynarodowy
Koszt to ok 30 zł w jedną stronę, jednak jak się powie, że studenci i że zniżka na flaszku to da się spokojnie kilka złotych na każdym bilecie utargować. Dość szybko byliśmy w Lwowie, bo gdzieś po 3 h. Autobus przyjeżdża na dworzec Stryjenskji, czy jak to się zwie, czyli nie na główny dworzec. Jednak łatwo się stamtąd dostać do centrum.
A odnośnie meczu to szukałem już w różnych miejscach i nigdzie żadnej informacji nie ma.

A odnośnie meczu to szukałem już w różnych miejscach i nigdzie żadnej informacji nie ma.
-
Kilka razy byłem we Lwowie i nieraz z tym autokarem były niezłe jaja na granicy, także ja osobiście bym proponował rozwiązanie bus do granicy, granica na piechote i juz po przejściu granicy jezdza busy do Lwowa. Cen nie znam.
Dobrze by było jakby ktoś z Przemyśla skombinował tą kartke co trzeba na granicy wypełnić i wrzucił skana, bo sie Ukraińce mogą czepiać każdej literówki, a na szybko w tłoku w tym przejściu nie trudno sie pomylic w wypełnianiu.
Dobrze by było jakby ktoś z Przemyśla skombinował tą kartke co trzeba na granicy wypełnić i wrzucił skana, bo sie Ukraińce mogą czepiać każdej literówki, a na szybko w tłoku w tym przejściu nie trudno sie pomylic w wypełnianiu.
-
Na stronie pzpr (swoją drogą beznadziejnej) z prawej strony masz informacje że najbliższy mecz reprezentacji to: Ukraina - Polska
Lwów, 20 sierpnia
i to narazie tyle info. Najważniejsze pytanie to godzina rozpoczęcia meczu. Pamiętać trzeba też ze Ukraina ma czas UTC +2h, czyli jak w Polsce jest np. 19 to na Ukrainie 20.
Lwów, 20 sierpnia
i to narazie tyle info. Najważniejsze pytanie to godzina rozpoczęcia meczu. Pamiętać trzeba też ze Ukraina ma czas UTC +2h, czyli jak w Polsce jest np. 19 to na Ukrainie 20.
-
-
prawdopodobnie mecz będzie na croke park , stadion typowo dla sportów gaa ale ostatnio przez budowe nowego stadionu na lansdane road piłkarze graja na croke parku , pojemność to 82,300 i musze powiedziec ze stadion robi naprawde dobre wrazenie , byłem na nim przy okazji irlandia - brazylia , i wiem jedno dopingiem zgnieciemy iroli
[link]
[link] na tym stadionie bedziemy grali mecz z ukrainą

[link]
[link] na tym stadionie bedziemy grali mecz z ukrainą
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
PKS PRZEMYŚL - kursy do Lwowa - koszt 20 zł - odjazdy:
7.30 - tylko dni robocze
8.10 - w poniedziałki,wtorki i piątki oraz nie kursuje od 23.12.2008 r. do 09.01.2009 r. i od 10.04.2009 r. do 15.04.2009 r. oraz 01.05.2009 r.
11.05 - kurs do Tarnopola przez Lwów w wtorki, czwartki i soboty
12.00 - wszystkie dni tygodnia
13.30 - wszystkie dni tygodnia
15.30 - wszystkie dni tygodnia
17.10- wszystkie dni tygodnia
19.30 - wszystkie dni tygodnia
7.30 - tylko dni robocze
8.10 - w poniedziałki,wtorki i piątki oraz nie kursuje od 23.12.2008 r. do 09.01.2009 r. i od 10.04.2009 r. do 15.04.2009 r. oraz 01.05.2009 r.
11.05 - kurs do Tarnopola przez Lwów w wtorki, czwartki i soboty
12.00 - wszystkie dni tygodnia
13.30 - wszystkie dni tygodnia
15.30 - wszystkie dni tygodnia
17.10- wszystkie dni tygodnia
19.30 - wszystkie dni tygodnia
-
[link]We wtorek kadra będzie trenować dwukrotnie. W środę o godz. 16.00 podopieczni Beenhakkera zmierzą się w grze kontrolnej z juniorami Maccabi Hajfa, którzy również przebywają w hotelu Olymp we Wronkach.
Kibice, którzy liczyli, że będą mogli obejrzeć za darmo sparing reprezentacji mogą czuć się rozczarowani. Polski Związek Piłki Nożnej zadecydował o wprowadzeniu biletów na to spotkanie. Wejściówki w cenie 15 złotych będzie można kupić w kasach przy stadionie dwie godziny przed rozpoczęciem meczu.

...
-
Hotel Lviv
[link]
[link]
Dodam tylko że byłem tam w 2004 roku. To pewnie jest jakiś stary hotel robotniczy albo coś w tym stylu. I powiem że u nas obecnie hotelem by tego nie pozwolili nazwać, poza tym sanepid i pewnie wszystkie inne służby nie wyraziły by zgody aby tam ludzi przyjmować.
Ale to jest Ukraina, a nie elegancja Francja
[link]
[link]
Dodam tylko że byłem tam w 2004 roku. To pewnie jest jakiś stary hotel robotniczy albo coś w tym stylu. I powiem że u nas obecnie hotelem by tego nie pozwolili nazwać, poza tym sanepid i pewnie wszystkie inne służby nie wyraziły by zgody aby tam ludzi przyjmować.
Ale to jest Ukraina, a nie elegancja Francja