Eliminacje Mistrzostw Świata RPA 2010

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kosa
Kontakt:

Post autor: Kosa »

Mamy możliwość wynajęcia autokaru lux 49 miejsc pasażerskich na trasę do
San Marino. Wyjazd z Katowic o godz. 16.00 dnia 09.09.2008 (wtoreK), na miejscu
jesteśmy rano 10.09 (środa). Powrót po meczu (około 23:00 10.09 środa). W Katowicach będziemy w czwartek. Zbieram wstępne deklaracje! Cena 300 złotych.

Pzdr

Zgłoszenia wstępne na PW. Jeszcze nie wiadomo czy to wypali, ale jest badzo duża szansa.
iparts.pl
Kosa
Kontakt:

Cena musi wzrosnac od 330 złotych. Myślę jednak że dla tych co chcą jechac to nie jest za wiele.

Zapraszam do zapisów, bo nie wiem czy zapełnimy cały autokar!

http://i34.tinypic.com/2zylnau.jpg

Pzdr
pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo »

Dobry pomysł z tym autokarem. Co do meczu z Ukrainą to do Lwowa warto wypaść!
Kosa
Kontakt:

Do Lwowa też oczywiście jedziemy, ale nie opłaca się tam jechać autokarem.

Pociąg do granicy, a następnie taryfą (bardzo tania do Lwowa).

Pzdr i do zobaczenia!
pwmo-pwmo

Nie miałem na myśli autokaru do Lwowa, my z Tbg mamy bliżej do Lwowa niż do Katowic...
czeladzianin
Kontakt:

Post autor: czeladzianin »

Kosa pisze:Cena musi wzrosnac od 330 złotych. Myślę jednak że dla tych co chcą jechac to nie jest za wiele.

Zapraszam do zapisów, bo nie wiem czy zapełnimy cały autokar!

http://i34.tinypic.com/2zylnau.jpg

Pzdr
Sam organizowalem wyjazd autokarowy na Serbie i orientuje sie w kosztach jakie sa, napisz ze robisz to poprostu zarobkowo bo przy pelnym autokarze bedziesz mail conajmniej 5000 zysku!!! Ja miesiac temu przymiezalem sie do organizacji takiego wyjazdu i wyszlo mi 270-300 z biletem!!!! i z niewielkim zyskiem za poswiecony czas!!!! Ale zycze powodzenia!!!

Dodam, ze wyjazd na Sebie kosztowal 200zl a w cenie byla koszulka okolicznosciowa, 10 browarow i reklamowka kanapek i jak wczesniej wspomnailem niewielki zarobek za poswiecony czas i koszty wlasne!!! :!: :!: :!: :lol:
Kosa
Kontakt:

Po pierwsze ja nie zakładam z góry pełnego autokaru. Nigdy nic nie wiadomo. A decydować z firmami przewozowymi trzeba się już, bo wrześnien to dla nich jeszcze sezon.

Po drugie zawsze lepiej zebrać więcej, aby potem jak wyskoczą koszta dodatkowe (coś się rozwali, zepsuje itd) nie płacili uczestnicy z własnej kasy.

Po trzecie w planach mam załatwienie w tej cenie biletów, ale nie pisze o tym głośno, bo z naszym PZPNem nigdy nic nie wiadomo.

Po czwarte o innych niespodziankach, które mają być zawarte w tej cenie nie będę pisał, bo to mają być niespodzianki.

Po piąte możesz sam zorganizować ten wyjazd. Jeśli rzeczywiście możesz to zrobić taniej (a można) i jesteś gotowy podjąć ryzyko nie zebrania autokaru, dodatkowych kosztów itd.

Po szóste wyjazdu nie organizuje jako osoba prywatna, więc ewentualny zysk nie pójdzie na moje konto.

Pozdrawiam i do zobaczenia w San Marino lub we Lwowie.
czeladzianin
Kontakt:

Kosa pisze:Po pierwsze ja nie zakładam z góry pełnego autokaru. Nigdy nic nie wiadomo. A decydować z firmami przewozowymi trzeba się już, bo wrześnien to dla nich jeszcze sezon.

Po drugie zawsze lepiej zebrać więcej, aby potem jak wyskoczą koszta dodatkowe (coś się rozwali, zepsuje itd) nie płacili uczestnicy z własnej kasy.

Po trzecie w planach mam załatwienie w tej cenie biletów, ale nie pisze o tym głośno, bo z naszym PZPNem nigdy nic nie wiadomo.

Po czwarte o innych niespodziankach, które mają być zawarte w tej cenie nie będę pisał, bo to mają być niespodzianki.

Po piąte możesz sam zorganizować ten wyjazd. Jeśli rzeczywiście możesz to zrobić taniej (a można) i jesteś gotowy podjąć ryzyko nie zebrania autokaru, dodatkowych kosztów itd.

Po szóste wyjazdu nie organizuje jako osoba prywatna, więc ewentualny zysk nie pójdzie na moje konto.

Pozdrawiam i do zobaczenia w San Marino lub we Lwowie.
Ja Ci nie mam nic do zarzucenia co podkreslilem pod koniec. Jesli jednak bys napisal o tych nowinkach ktorych napisales teraz to latwiej by Ci bylo zebrac komplet a zbierzesz go napewno!!!
Powodzenia 8)
Kosa
Kontakt:

Ok spoko. Źle odebrałem Twojego posta.

Co do kompletu, to mam taką nadzieję. Jak nie będzie 48, to mamy zarezerwowany autokar na 35. Cena oczywiście nie wzrośnie. Narazie w szerokich deklaracjach mamy 45 osób, tych co piszą że na 100% mamy 32. Ciekawe ile będzie po wpłatach zaliczek (w poniedziałek porozsyłam napóźniej o tym informacje do zainteresowanych).

PS. Bilety podobno (na 99%) będą w cenie 30 euro. Więc nie mało jak na takie San Marino. Ciekawe jaką marżę narzuci sobie kupbilet.pl oraz PZPN. Ja stawiam, że będą rządać po 150 złotych za bilet + 30 za wysyłkę (a odbiór pewnie i tak będzie na miejscu). Życie...

Co do Ukrainy. Chytacie noclegi poprzez ten polski Instytut?Niby na swojej stronie piszą że zapewniają nocleg za 6 dolarów (to nie żart, tam są tak niskie ceny) i zapewniają mieszkanie pod klucz z ciepłą wodą non-stop. Lepiej chyba dać zarobić rodakom, gdyż ciężko tam mają, ale nie wiem do końca czy ta oferta jest pewna. Był może już ktoś we Lwowie z takiej oferty?

PS. My jedziemy tam chyba na trzy noce, czyli cztery dni.

Pozdrawiam.
czeladzianin
Kontakt:

Sprobuj jeszcze skontaktowac sie ze zwiazkiem w San Marino, moze beda prowadzic sprzedaz ze swojego zwiazku, bedzie taniej. ja tak robilem w Belgii kiedy Polacy grali w Brukseli. Taniej, przyjemniej szybciej. Kiedy kupbilet zaczynala sprzedaz ja bilety mialem fizycznie w domu :lol:
Powodzenia!!
Kosa
Kontakt:

Dobry pomysł Czeladzianin. Dzięki wielkie, podziałam.

Odpowiadam na dużą ilość PW odnośnie noclegów we Lwowie. W poprzednim poście rozpisałem się, a zapomniałem podać adresu strony www :lol:

Oto ona -> http://lviv.eu.interia.pl/rezerwacje.html

Ja swoje zapytanie wysłałem przed chwilą. Jak tylko otrzymam odpowiedź to napisze.

Transport:

Dostać się do Przemyśla. Z tamtąd odchodzą z centrum busiki co 30 minut do Medyki (2 złote). Następnie na piechotę przez granice (paszport wymagany, ważny jeszcze minimum pół roku + do wypełnienia specjalna karta - imię, nazwisko itd). Po stronie Ukraińskiej odchodzą co 30 minut busiki do Lwowa w cenie około 8-10 złotych (a jest to około 100 minut jazdy). Można wziąźć też taryfę (wychodzi coś kole 20 złotych, ale trzeba się targować i zbijać cenę). Jak załatwi się noclegi z ciepłą wodą przez ten Instytut. Jedzienie na mieście też podobno bardzo tanie (10-20 zlotych za dwudaniowu dobry obiad). Warto do Lwowa brać dolary.

Ogólnie wypad bardzo tani i myślę, że warto się tam wybrać w wakacje.
risto

Post autor: risto »

Dolarów nie ma co tak naprawdę brać, bo nie bierze się takiej ilości by się to opłacało, niewiele się na tym zarobi :wink: Nocleg w Hotelu Lwów za 30 zł i jest wesoło :lol: Jest jeszcze autobus z Przemyśla do Lwowa za 26 zł chyba, już dokładnie nie pamiętam. A wyjazd rzeczywiście bardzo ciekawy i nie drogi :roll:
pwmo-pwmo

Od siebie dodam, że warto na granicy kupić grywny, na złotówkach i dolarach kantują.
pwmo-pwmo

Hrywny czy grywny jeden pies, ostatnio gdy tam byłem były ruble ale nie o to chodzi, jak tam z tą zaliczką na wyjazd do San Marino?
Kosa
Kontakt:

Dziś do 24:00 powysyłam każdemu info.

Pzdr
Kosa
Kontakt:

Pierwszy autokar już pełny. Zbieram zapisy dalej na drugi (może wypali). Narazie w drugim zajete 16/35 miejsc, ale jeszcze ma mi się określić Czeladzianin oraz kibic Górnika Wałbrzych. A mają oboje po kilka osób.

Dlatego myślę, iż drugi bus też wypali.

Pozdrawiam Kosa
pwmo-pwmo

Mam takie pytanie, czy ten mecz we Lwowie jest pewny, a jak tak gdzie mozna załatwić bilety, może lepiej we Lwowie, mogą być tańsze...?
Oscar

Post autor: Oscar »

risto pisze:Dolarów nie ma co tak naprawdę brać, bo nie bierze się takiej ilości by się to opłacało, niewiele się na tym zarobi :wink: Nocleg w Hotelu Lwów za 30 zł i jest wesoło :lol: Jest jeszcze autobus z Przemyśla do Lwowa za 26 zł chyba, już dokładnie nie pamiętam. A wyjazd rzeczywiście bardzo ciekawy i nie drogi :roll:

Można brać i dolary i euro, można też kupić hrywny w Polsce. Na granicy nic nie wymieniajcie bo właśnie na granicy kantują i mają bardzo niekorzystny przelicznik. We Lwowie są normalne kantory z podanymi kursami walut i spokojnie bez problemu można wymienić walutę, o ile pamietam to polskie złotówki też w kantorach wymieniają.

Co do hotelu Lwów to fakt jest tani i blisko rynku ale w pokojach tylko umywalka i brak ciepłej wody. Łazienka wspólna dla całego piętra ale powiem że wolałbym tydzień się nie myc niż wziąść tam prysznic.

Napisz coś więcej o tym autobusie Przemyśl - Lwów tzn. co to za firma przewozowa, skąd odjeżdża i o jakich godzinach.

Mecz rozumiem na stadionie Karpat Lwów?
Wiadomo już o której godzinie i w jakiej cenie bilety na mecz ?
risto

Autobus z tego co się pytaliśmy kierowcy odjeżdża bodajże co 2 h, może troszkę mniej z dworca autobusowego w Przemyślu, z boku dworca jest stanowisko międzynarodowe, jest to normalny autobus taki jak u nas PKS, tyle, że ukraiński. Dostaje się bilety takie jak u nas na międzynarodowy :lol: Koszt to ok 30 zł w jedną stronę, jednak jak się powie, że studenci i że zniżka na flaszku to da się spokojnie kilka złotych na każdym bilecie utargować. Dość szybko byliśmy w Lwowie, bo gdzieś po 3 h. Autobus przyjeżdża na dworzec Stryjenskji, czy jak to się zwie, czyli nie na główny dworzec. Jednak łatwo się stamtąd dostać do centrum.

A odnośnie meczu to szukałem już w różnych miejscach i nigdzie żadnej informacji nie ma.
Siarka
Kontakt:

Post autor: Siarka »

Na razie cicho o meczu we Lwowie na stronie PZPN-u, natomiast na stronie Ukraińskiego Związku PN jest tylko wzmianka, iż taki mecz będzie 20.08.2008 r. : http://www.ffu.org.ua/eng/search/
Oscar

Na stronie pzpr (swoją drogą beznadziejnej) z prawej strony masz informacje że najbliższy mecz reprezentacji to: Ukraina - Polska
Lwów, 20 sierpnia
i to narazie tyle info. Najważniejsze pytanie to godzina rozpoczęcia meczu. Pamiętać trzeba też ze Ukraina ma czas UTC +2h, czyli jak w Polsce jest np. 19 to na Ukrainie 20.
Hutnik_Pany

Post autor: Hutnik_Pany »

Nie wie ktos ile pojemnosci liczy sobie stadion w Dublinie, na ktorym 19 listopada nasi zagraja z Irlandia?
szczena_uns
Kontakt:

Post autor: szczena_uns »

prawdopodobnie mecz będzie na croke park , stadion typowo dla sportów gaa ale ostatnio przez budowe nowego stadionu na lansdane road piłkarze graja na croke parku , pojemność to 82,300 i musze powiedziec ze stadion robi naprawde dobre wrazenie , byłem na nim przy okazji irlandia - brazylia , i wiem jedno dopingiem zgnieciemy iroli :)

www.crokepark.ie

http://stadiony.net/stadium.php?s=269 na tym stadionie bedziemy grali mecz z ukrainą
risto

PKS PRZEMYŚL - kursy do Lwowa - koszt 20 zł - odjazdy:
7.30 - tylko dni robocze
8.10 - w poniedziałki,wtorki i piątki oraz nie kursuje od 23.12.2008 r. do 09.01.2009 r. i od 10.04.2009 r. do 15.04.2009 r. oraz 01.05.2009 r.
11.05 - kurs do Tarnopola przez Lwów w wtorki, czwartki i soboty
12.00 - wszystkie dni tygodnia
13.30 - wszystkie dni tygodnia
15.30 - wszystkie dni tygodnia
17.10- wszystkie dni tygodnia
19.30 - wszystkie dni tygodnia
Chodor

Post autor: Chodor »

Są już w sprzedaży wejsciówki na mecz Slowacja - Polska? jak tak to gdzie. Z gory dzieki za odpowiedz
Zatoka

Post autor: Zatoka »

We wtorek kadra będzie trenować dwukrotnie. W środę o godz. 16.00 podopieczni Beenhakkera zmierzą się w grze kontrolnej z juniorami Maccabi Hajfa, którzy również przebywają w hotelu Olymp we Wronkach.

Kibice, którzy liczyli, że będą mogli obejrzeć za darmo sparing reprezentacji mogą czuć się rozczarowani. Polski Związek Piłki Nożnej zadecydował o wprowadzeniu biletów na to spotkanie. Wejściówki w cenie 15 złotych będzie można kupić w kasach przy stadionie dwie godziny przed rozpoczęciem meczu.
http://sport.onet.pl/0,1248770,1800915,wiadomosc.html
:lol: :lol: :lol: :lol:
KYLIMANDŻARO

Post autor: KYLIMANDŻARO »

przesada
Xth

Post autor: Xth »

Mozna cos wiecej o tym Hotelu Lwow ?
jakas jego stronka czy cos ?

Co do cen. To po zapoznaniu sie z cenami na Slowenie zdecydowanie mecze w Polsce odpuszczam.
Zostane przy wyjazdach
risto

http://hotel.lviv.ua/lviv/

A co byś chciał wiedzieć na temat tego hotelu?
Xth

Post autor: Xth »

Dzieki.
W sumie tyle co sie znajduje na tej stronie. Adres, kontakt.
Przez zadna strone, na ktorej mozna zarezerwowac hotel go ni moglem znalezc.
risto

Byliśmy tam w maju, coś już wyremontowali pokoje, poza tym jak ktoś nie szuka żadnych luksusów, tylko chce spędzić tylko noc tam to nie jest źle, idzie wytrzrymac. Tylko psami straszą jak się jest za głośno. Hotel w samym centrum co jest jego zaletą. Nie jest to hotel na wakacje- http://oferty.wypoczynek.turystyka.pl/hotele,10,0.html , ale na wyjazd się nadaje...
lsz

Post autor: lsz »

w niektórych miejscach nie zdziwcie się jak wam wodę zakręcą po 22.
Oscar

No właśnie ktoś wie jak to z wodą wygląda teraz ?

Bo 4 lata temu w tym hotelu była tylko zimna woda.
Co prawda przez całą dobę ale znajomi którzy byli rok wcześniej mówili że w większości domów jest tylko zimna woda i to tylko w godzinach 6-9 i 18-21 :shock:
dostepny
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: dostepny »

Woda jest tam rano i wieczorem w dzień jest wyłączana z powodu braku dobrej kanalizacji :lol:
Oscar

Ja p******* i oni mają euro organizować
JaroMKS

Post autor: JaroMKS »

A panowie pierdolicie. Woda jest dostępna w każdym miejscu czy to ciepła czy zimna. Chodzi o koszty. Jak hotelik nie stać na to aby zapewnić klientom ciepłą wodę to po prostu jej nie zapewnia. A co do godzin, w których jest dostępna woda to ta sama sytuacja - jak ma się hajs to ma się wodę 24/h/7
Wrocławianin

Post autor: Wrocławianin »

dokladnie, z tym brakiem cieplej wody na ukrainie to jakis farmazon, w 'lvivie' jak bylem rok temu to z kolei goraca byla caly czas, ale zimnej ni e było :lol:

a tak swoja droga temat nazywa sie 'problem braku cieplej wody na ukrainie?' ja wolalbym sie dowiedziec od kiedy i w jaki sposob bedzie mozna nabyc bilety do Bratyslawy
Oscar

Wrocławianin pisze:ja wolalbym sie dowiedziec od kiedy i w jaki sposob bedzie mozna nabyc bilety do Bratyslawy
http://www.pzpn.pl/kontakt.php

Chociaż na odpowiedź to bym nie liczył bo najchętniej to oni w ogóle by tych biletów nie sprzedawali
JaroMKS

Post autor: JaroMKS »

Woda jest w większości hoteli ale jak szef nie ma kasy że opłacić za 24/h non stop ciepłej i zimnej to jest w określonych godzinach 6-9 i 18-21 tak jak ktoś wyżej napisał.

Proponuję porozglądać się za prywatnymi kwaterami. Ludzie oferują całkiem przyzwoite warunki (niekiedy lepsze niż w hotalach średniej klasy) w niższej cenie (5$-8$/doba). Oferują również za dodatkową opłatą wyżywienie ale ten problem polecam rozwiązać samodzielnie na mieście gdzie jest smacznie i tanio.
Oscar

Z informacji podanych mi przez pzpn:

Ukraina - Polska 19:00 czasu miejscowego (18:00 czasu polskiego)

Polska - Słowenia 17:00

Polska - Czechy 17:00
ODPOWIEDZ