Puchar Polski (temat zbiorczy) ;)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Sopran

Post autor: Sopran » 03.04.2007, 23:10

Cracovia - Radomiak

Cracovii 2000
Radomiak ponad 280 (z tego co wiem tyle mial ich przyjechac, ale napewnp bylo ich wiecej)

Do 60 minut Radomiak bardzo dobrze dopinguje, pozniej jakos troszke ucichli, i do konca meczu mieli kilka przeblyskow, z naszje strony doping marniutki.

Wszyscy byli w jednakowych zielonych koszulakch, oflagowanii, dawno nikt sie tak dobrze nie zaprezentowal na Kłuzy.
Mech jak mecz, Piknik.

------------------------------------------------------
Przed meczem minutą ciszy uczczono pamięć Jana Pawła II z okazji poniedziałkowej drugiej rocznicy śmierci polskiego papieża. Podczas spotkania zaś kibice Cracovii skandowali "nie ma lepszego od Jana Pawła II".

Na mecz przyjechało kilkuset fanów z Radomia. Co ciekawe, w drugiej połowie kibice obu zespołów stoczyli walkę... na najciekawsze, najzabawniejsze przyśpiewki o przeciwniku (bez wulgaryzmów).

onet.pl
Ostatnio zmieniony 03.04.2007, 23:31 przez Sopran, łącznie zmieniany 1 raz.
na poziomie ziomieObrazekziomie

iparts.pl
Said

Post autor: Said » 03.04.2007, 23:27

KS Cracovia pisze:widzow ok 2000
Radomiaka ponad 300

piknik.
Razem z nami na sektorze Korona w 12-15 osob z flaga '' 1973''

Cartman
ban

Post autor: Cartman » 03.04.2007, 23:30

Said pisze:
Radomiaka ponad 300

piknik.
Do Poznania się nie chciało jechać? :lol:

srodmiescie ts

Post autor: srodmiescie ts » 04.04.2007, 00:08

no wiadomo Poznań to dla nich za daleka droga :D jeszcze pewnie do Krakowa przyjechali w obstawie Pasow i z Krakowa też w takiej obstawie udali się do Kielc.. Jak dla mnie (bez napinki) ekipa Korony to jest tylko odważna albo u siebie na meczach za kordonami ochrony albo jak jedzie wspomagać Pasy i ma "zapewnioną ochronę" z ich strony.
Duży plus dla Lecha za frekwencję no i oczywiście dla Radomiaka. Szkoda że Lech nie przeszedł dalej bo było by dużo ciekawiej pod względem kibicowskim.
"Środmiejska dzielnica dobrze jest mi znana sa tu moje ziomki i marihuana"

Wkurwiony

Post autor: Wkurwiony » 04.04.2007, 01:25

pMaHsDy pisze:Na Cracovii w pierwszej połowie dobry doping Radomiaka który zapełnia całą klatkę więc myślę że z 500 ich było, wszyscy prawie na zielono. W drugiej połowie Radomiak cichnie, natomiast znacznie poprawia się doping Cracovii. Ciekawsze przyśpiewki to "Ogórek, ogórek, ogórek...", "Fantazja" i "Zrób z nich mizerię, Cracovio zrób z nich mizerię" z naszej strony i "Domowe przedszkole" z ich strony, ogólnie piknik, zarówno u nas jak i u nich spore transparenty przypominające o Janie Pawle II, zasadniczo bez bluzgów. Jak dla mnie, mało kto w ostatnim czasie pokazał się w klatce Cracovii tak dobrze jak Radomiak. Cracovii jakieś 1500-2000

Siedziałem na krytej .... w pierwszej połowie Radomiak przekrzyczał Cracovie a 25 min pierwszej połowy ciśnie.... z jedną piosenką..."OLE OLE RADOMIAK " Aż sie zdziwiłem :shock:

Druga połowa:
Craxa zaspiewała "Ogórek Ogórek ogórek ..." - przycinka ze wzgledu na barwy na co Radomiak odpowiada "Domowe przedszkole, wszystkie ...." dawno sie tak nie uśmiałem :lol: . Naprawde napinka ale na poziome bez ani jednego bluzgu obie ekipy pokazały sie z dobrej strony (poza małolatami z Craxy którzy wskoczyli na płot), na koniec meczu Radomiak skanduje " Spiker, spiker, spiker..."(kto był na Cracovi wie o co chodzi ;) co kibice Cracovii przyjmują z usmiechem. OBY WIECEJ TAKICH MECZY !!!

PS
PAP
"Przed meczem minutą ciszy uczczono pamięć Jana Pawła II z okazji poniedziałkowej drugiej rocznicy śmierci polskiego papieża. Podczas spotkania zaś kibice Cracovii skandowali "nie ma lepszego od Jana Pawła II".

Na mecz przyjechało kilkuset fanów z Radomia. Co ciekawe, w drugiej połowie kibice obu zespołów stoczyli walkę... na najciekawsze, najzabawniejsze przyśpiewki o przeciwniku (bez wulgaryzmów).

negocjator

Post autor: negocjator » 04.04.2007, 01:43

Nas 15 na Cracovia-Radomiak, razem ok 300, wywieszamy "vlepke" Super Stal, dziekówa za goscine dla Warcholów! podróz w obie strony spokojna

Stal Rzeszów

TSNH

Post autor: TSNH » 04.04.2007, 07:35

Said pisze:
Radomiaka ponad 300

piknik.
myślałem że Korona to dobra ekipa a tu taki numer z tym Poznaniem:)
NOWA HUTA (BIEŻANÓW)

litar

Post autor: litar » 04.04.2007, 07:44

Said pisze:
Radomiaka ponad 300

piknik.
A ktoś się z KSZO nabijał, że odpuścili swój mecz, żeby pojechać na mecz zgody z największą kosą:)
Korona - FC Cracovii?:)

piknikowy

Post autor: piknikowy » 04.04.2007, 08:59

no wiadomo Poznań to dla nich za daleka droga jeszcze pewnie do Krakowa przyjechali w obstawie Pasow i z Krakowa też w takiej obstawie udali się do Kielc.. Jak dla mnie (bez napinki) ekipa Korony to jest tylko odważna albo u siebie na meczach za kordonami ochrony albo jak jedzie wspomagać Pasy i ma "zapewnioną ochronę" z ich strony.
Duży plus dla Lecha za frekwencję no i oczywiście dla Radomiaka. Szkoda że Lech nie przeszedł dalej bo było by dużo ciekawiej pod względem kibicowskim.
mialem odpuścic sobie pisanie na tym forum, jako że jak i poziom i natężenie krytykantów i znawców tematu na kibice.net mnie od pewnego czasu poraża.Wiślaku nieszczęsny; zapewniam Cię że do Krakowa jezdzimy sami.Znamy droge, mamy jak widzisz samochody, znamy rozkłady PKP. NIGDY nikt z KSC nie jechał z nami, ani po nas.

Powiem więcej to Wasi GTS-owscy koledzy z krakowskiej policji, byli zywo zainteresowani naszymi autami, numerami tablic, itp.Nawet nie udaje im sie ukryć swoich wislackich sympatii... :?

co do frekwencji wyjazdowej to nie mamy zamiaru tłumaczyc się na forum internetowym przed nikim.Znamy swoje miejsce w szyku i swoje mozliwości.

nikt powazny z Korony Kielce nie będzie sie juz tu wypowiadał.Pozdrawiam serdecznie:)

mieciu
ban

Post autor: mieciu » 04.04.2007, 09:49

domi715 pisze:Nie ma o czym pisać kompromitacja Korony i tyle, ale faktem jest że na lidze się napinali z za pleców...
To trzeba ich było ukarac,jak juz byli :lol:
kto z mieciem wojuje, od miecia ginie

Mattant
ban

Post autor: Mattant » 04.04.2007, 10:11

Kolego z Kielc (piknikowy)

nie wiem dlaczego się wypowiadasz w imieniu wszystkich Kibiców Korony? Hmm cyt:
"nikt powazny z Korony Kielce nie będzie sie juz tu wypowiadał"
Widocznie jesteś ich bossem i wszyscy muszą Ciebie słuchać (bez napinki).
Ale skoro wydajesz im polecenia to może napiszesz dokładniej dlaczego cyt:
"Znamy swoje miejsce w szyku i swoje mozliwości."
Czy to oznacza, że "przywódca" poddaje się już na starcie?

Z takim podejściem to faktycznie nie masz czego szukac na tym forum napinaczy i dzieci internetu Ty POWAŻNY Kibicu i Hooliganie

Podkreślam nie jest moim celem napinka, ale niestety denerwują mnie tacy ludzie co udają wielkich, a jak przychodzi co do czego to...nie moga sie wybrac na mecz bo...
"...jesteśmy zawsze tam, potęga nasza trwa, Kolejorzu nigdy nie będziesz sam"

piknikowy

Post autor: piknikowy » 04.04.2007, 10:22

jezu...

czytałeś co napisałem?zauważyłeś żeby ktoś z Kielc sie tu wypowiadał?
nie,koleszko chuliganem nie jestem i tymi tematami w Koronie sie nie zajmuje. Nie moge natomiast pozostawić bez odzewu durnych tekstów , zarzutów bez pokrycia i zwykłego pisania farmazonów. Nie reprezentuje oficjalnie kibiców Korony, mam natomiast wiedze o tym oczy pisałem w poprzednim poście--->przeczytaj ze zrozumieniem.
Podkreślam nie jest moim celem napinka, ale niestety denerwują mnie tacy ludzie co udają wielkich, a jak przychodzi co do czego to...nie moga sie wybrac na mecz bo...
-------->wiec nie podkreslaj że Twoim celem nie jest napinka, tylko nie "napinaj sie"

jesli by ktoś z Kielc, chciał pisac o naszych wyjazdach tu- to by napisał.Nie pisze więc...

uspokuj się kolego, bez odbioru.

cabrito

Post autor: cabrito » 04.04.2007, 10:31

Obrazek

media punto

Post autor: media punto » 04.04.2007, 10:39

...
Ostatnio zmieniony 04.04.2007, 16:11 przez media punto, łącznie zmieniany 1 raz.

Ludozerca

Post autor: Ludozerca » 04.04.2007, 11:31

media punto pisze:I jeszcze oczywiscie kto wiedzie prym w rozmowie> ŚRÓDMIESCIE TS <brawo> powiem CI ze stałes sie moim ulubiencem i chyba zrobie serie vlepek z Twoim nickiem :lol: I najlepesze jest to ze o "karaniu" i innych aspektach chuligansich wypowiadaja sie przypadkowe osoby ktore nie maja o tym pojecia bo jakby mieli to by sie nie kompromitowali ( ja tez nie mam dlatego nie probuje odgrywac najwiekszego chuligana na kibice.net ktory 50 cm w łapie wyssal z mlekiem matki) :lol: elo yo pozdro chwdp nie zajebijajcie mnie 8)
Ty jestes za to osobą która za wszelka cene stara sie czepiac kazdego wiślaka. Ciebie na forum tez jest pełno, a wiekszość Twoich postów to napinka.

Radomiak bardzo ładnie sie pokazal. GRATULACJE
Liczba Cracovii ... hmm chyba mają ciut samokrytyki...

media punto

Post autor: media punto » 04.04.2007, 11:44

...
Ostatnio zmieniony 04.04.2007, 16:10 przez media punto, łącznie zmieniany 1 raz.

krzysiek_AG

Post autor: krzysiek_AG » 04.04.2007, 11:52

Ludzieee opanujcie się.
Przez pół tematu kłócić się,to że Korona zaliczyła 0 i o słabej liczbie CRACOVI-już wszyscy wiedzą o tym.

Ile można pisać o tym samym. :roll:

R/F
ban

Post autor: R/F » 04.04.2007, 12:34

A może Korony nie było w Poznaniu, bo Radomiak wczoraj jechał przez Kielce? Gruba awantura się szykowała. Czekam na relacje :wink:
Czy też KMWTW? :)

media punto

Post autor: media punto » 04.04.2007, 12:55

...
Ostatnio zmieniony 04.04.2007, 16:08 przez media punto, łącznie zmieniany 1 raz.

ZdzichoStruga63

Post autor: ZdzichoStruga63 » 04.04.2007, 13:46

Zdjecia z pucharu ktos robil???

srodmiescie ts

Post autor: srodmiescie ts » 04.04.2007, 13:58

media punto- możesz sobie zrobic nawet flage z moim nickiem :lol:
"Środmiejska dzielnica dobrze jest mi znana sa tu moje ziomki i marihuana"

P_B

Post autor: P_B » 04.04.2007, 14:06

Lech Poznan-Korona Kielce

[link]
LECH POZNAŃ

PWD

Post autor: PWD » 04.04.2007, 14:09

Wielki plus dla Lecha za transparent w strone prezydenta Koszalina :)

Śródmieście ts:

Jako koledze po szalu powiem tak: wyjdź czasem na pole, pozwiedzaj coś, napij sie piwka, zapal blanta a nie siedź 25 h na dobe przed netem ( kibice.net ). Myśle, że wyjdzie Ci to na dobre.

TYLKO_czytam

Post autor: TYLKO_czytam » 04.04.2007, 15:58

a ja jako normalny człowiek prosze ludzi z Kielc o nie komentowanie głupich komentarzy;
po co na napinke odpowiadac? kazdy normalny wyciągnie sam wnisoki i nie trzeba mu w tym pomagać;
Korona nie jest pierwszą ekipą, która zaliczyła zero wyjazdowe, a historia tego klubu jest bardzo krotka, więc wszytsko przed nimi;
a kibice KSZO mają w tym temacie najmniej do komentowania, bo sami zamiast na swoje wyjazdy, zaliczają ktoreś z kolei zero, jeżdżąc na mecze Arki i Lecha z Koroną

no i moj tajemniczny nick poszedl w pizdu :(

Świętokrzyski

Post autor: Świętokrzyski » 04.04.2007, 16:09

Do wiadomości TYLKO_czytam kibice KSZO wogóle tego tutaj nie komentują bo i po co?
Nigdy Się Nie Poddawaj !!!

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 04.04.2007, 16:19

Świętokrzyski pisze:Do wiadomości TYLKO_czytam kibice KSZO wogóle tego tutaj nie komentują bo i po co?
a mogliby ;) tak samo jak to robili Koroniarze przy okazji meczu Lech-Korona w lidze.. :?

studio

Post autor: studio » 04.04.2007, 16:23

Świętokrzyski pisze:Do wiadomości TYLKO_czytam kibice KSZO wogóle tego tutaj nie komentują bo i po co?
i dlatego Tylko_czytam, tylko czytaj a nie komentuj bo nawet czytanie Tobie sprawia problemy,

EOT calej polemiki, bo to i tak sensu niema.
[link]
jesli chcesz pomoc w rehabilitacji Darii to serdecznie zapraszam, kazda zlotowka sie przyda, to niejest zaden lancuszek, dziekujemy wszystkim za okazywana pomoc

H8

Post autor: H8 » 04.04.2007, 17:27

Hanys-1964 pisze:
malek3 pisze:Tez mi nowosc nie musicie tak pastwic sie nad Koroną w Polsce mniej wiecej od 30 lat jest to samo ( Arka, Lechia, Legia,Lech,Pogoń,Wisła,Cracovia,Sląsk,ŁKS,Ruch,) jedyna ekipa ktora dobiła pozniej do tej 10-12 najlepszych ekip jest Widzew. Kazdy ma jakies lepsze okresy ale jednak tradycja trwa.
Zapomniales o jednej ekipie jeszcze.
zaboli bym dodal
grg

R-P-R

Post autor: R-P-R » 04.04.2007, 17:55

Z Radomia ok 300. W tym 15 STALI RZESZÓW
Do grodu Kraka docieramy 17:30 gdzie przejmują nas ci co zawsze po stadionem jesteśmy 17:50... Tu dochodzi kilka osób studiujących w KrK i dojeżdżają jakieś nasze fury. I tu kilka słów o inteligentnej ochronie która wpuszczała pojedynczo a jak się na gest zdobyli to aż po dwie osoby, w wyniku czego ostatnie osoby weszły na stadion już kilka minut po rozpoczęciu. 6 osób zostało nie wpuszczonych z powodu... braku dokumentów. Cała nasza "wycieczka" w jednolitych koszulkach. Po rozpoczęciu meczu ruszamy z dopingiem kilka przyśpiewek i ok 20 minuty zarzucone Ole Ole RADOMIAK... które brzmiało do końca pierwszej połówki. W drugiej połowie obie ekipy stworzyły repertuar piosenek dozwolonych dla dzieci do lat 18 :lol: :lol: to było coś niepowtarzalnego... niespotykanego...no i z potężną dawką humoru :lol: :lol: Z upływem czasu nasz doping słabnie... Po zakończeniu meczu dość szybki transport na dworzec i szybki wyjazd z Krk. W pociągu "gruby melanż". Wyjazd na pewno bardzo udany zabawa na sektorze i w pociągu przednia. Dzięki FC za wsparcie i oczywiście wielkie dzięki dla Stali(Całe życie z wariatami RKS&ZKS).

P.S "ogórek, ogórek, ogórek, zielony ma...", "domowe przedszkole", "siekierka" :lol: :lol: :lol: i oczywiście spiker :lol:

A tu kilka zdjęć: [link]#
Ostatnio zmieniony 04.04.2007, 19:41 przez R-P-R, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyzna, dla której chcemy żyć i pracować. ROMAN DMOWSKI "POLSKA, NARÓD, OJCZYZNA"

Świętokrzyski

Post autor: Świętokrzyski » 04.04.2007, 19:07

Niech ktoś wrzuci jak moze fotki z Cracovia-Radomiak.
Nigdy Się Nie Poddawaj !!!

domi715

Post autor: domi715 » 04.04.2007, 19:36

tylko_czytam czy jak ci tam a gdzie byleś kiedy po meczu ligowym Lecha z Koroną jecheliście na KSZO że odpuściło swój mecz?! wtedy jakoś nie było widać tego twojego obiektywizmu , pojawia się on wtedy kiedy wam to pasuje.śmieszne i tyle...[/url]
Only LECH POZNAŃ

Detektyw

Post autor: Detektyw » 04.04.2007, 19:59

Uczepiliście się jednego meczu i mamy rozkminkę na kilka stron. Prawda jest taka, że KSZO odpuszcza niemal każdy swój mecz, a Koronie zdarza się to rzadko. Jak dla mnie to nie ma co porównywać, różnica jest ewidentna, kto lepiej jeździ.

Smokofilimidynek

Post autor: Smokofilimidynek » 04.04.2007, 20:39

Nie rozumiem co niektórych ludzi boli…..tak czytam te kilka stron z tego i innych tematów. Zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje. Że tych za mało że tamtych za dużo, że ci śpiewali głośniej a tamci w ogóle. Powolutku…zacznijmy od liczby Korony na Pucharze w Poznaniu. Nie było nikogo, wyjazd odpuszczony czy tam nie doszedł do skutku z braku transportu- nasza porażka. Czy aż tak potężna ze już jesteśmy źli i tragiczni?? Czy po koroniarskim awansie co poniektórym zaczęło się wydawać, ze Korona zacznie walic po kilka setek wszedzie…??Zapomnijmy o tym. My Koroniarze dopiero się uczymy ekstraklasy i troszke czasu jeszcze minie zanim dołączymy do czołówki…Po 1,5sezonu w 1lidze chcecie porównywać nas z Legia,Widzewem ŁKSem…miło, ale dajcie jeszcze ze 4-5 sezonów.Może jakies puchary europejskie?? Te 14 tysiecy ludzi na Lechu,ten 1000ŁKS w Wawie 450 Gornika w Łodzi nie biorą się z niczego…Wasze kluby to tradycja, historia kapitalne mecze, na które zabierał Was ojciec….a przepraszam, na czym my Koroniarze mielismy budowac naszą potęgę??Zanim jeden z drugim mądry Lechita czy jakiś Wiślak cos napisze, to może ja mu przypomne ze gdy wy graliście w europejskich pucharach my się emocjonowaliśmy pojedynkami z Niedźwiedziami,Świtami i innymi (nikomu nic nie ujmując)w 3,4 i CZASAMI 2lidze.Parafrazując słowa pewnego satyryka(Wiślak) „A i ciągle mało i mało…..bo tylko 100 bo tylko 200,bo sobie odpuścili”.A odpuścili i będą odpuszcząc bo to jeszcze nie ta klasa…CZAS-pogadamy za kilka lat.Niech chce się tu wymądrzać,ale niech dumny Lechita obejrzy sobie statystyki widzów z tego linka http://www.90minut.pl/liga.php?id=552 liczby liczby ,inne czasy???Pierwsza liga?? Pierwsza. Tak to już bywa raz wiecej raz mniej ale nikt nie jest idealny. Jeszcze na momencik do wczorajszej prezentacji Radomiaka w Kraku…B.dobra liczba i dobry doping.Zielony sektor, no cóż powracają do 3ligowej rzeczywistości choc wczoraj pokazali ze zasłgują na więcej.To jest rywal z Naszej półki(na Legii w 2003 roku 3ligowej wówczas Koronie,po remisie 1-1 w CK kibicowało około 200 Koroniarzy).
Mój post miał na celu wyjaśnienie co poniektórym dumnym i wypominającym , ze każdy kibic jest w pewnym sensie „kibicem sukcesu”. Pociągi Kolportera za 20zł,jakies tam inne rzeczy, to wszystko sprawia ze za kilka lat jak Korona przestanie grac w czołowce ,będzie miała wiernych kibiców, którzy teraz ucza się przywiązania do barw. Nie wierzycie??Trudno.. ciekawe czy 4-5 lat temu widzielsicie w czołowce 1ligowej tabeli moją Koronę
:D ??

Radomiak

Post autor: Radomiak » 04.04.2007, 20:58

Czy ktorys z kibicow Pasow moglby podac adres strony z fotogaleria ze spotkania Cracovia-Radomiak?
Z gory dziekuje :!:

TYLKO_czytam

Post autor: TYLKO_czytam » 04.04.2007, 21:14

domi715 pisze:tylko_czytam czy jak ci tam a gdzie byleś kiedy po meczu ligowym Lecha z Koroną jecheliście na KSZO że odpuściło swój mecz?! wtedy jakoś nie było widać tego twojego obiektywizmu , pojawia się on wtedy kiedy wam to pasuje.śmieszne i tyle...
domi715 czy jak ci tam :D
nie czytam tego forum na codzień, raz na ruski rok wejde
dziekuje

tikwath

Post autor: tikwath » 04.04.2007, 22:23

Radomiak pisze:Czy ktorys z kibicow Pasow moglby podac adres strony z fotogaleria ze spotkania Cracovia-Radomiak?
Z gory dziekuje :!:
Podbijam

A swoją drogą ilu "Niebieskich"na Dyskobolii??

spinacz_napinacz

Post autor: spinacz_napinacz » 04.04.2007, 22:26

proponuje założyć temat Komentarze dla woj. Świętokrzyskiego i niech tam sie napina Korona i KSZO

RRF GII

Post autor: RRF GII » 04.04.2007, 22:40

Radomiak w Krakowie.

Obrazek

k!

Post autor: k! » 04.04.2007, 23:14

Fakt, że Korona zalicza 0 w jednym z najważniejszych meczów w dotychczasowej swojej historii, czyli w walce o półfinał PP, blamaż i koniec kropka. Nie ma sensu więc co porównywać KSZO i Korony. I nie ma sensu pisać ile kiedyś wiary chodziło na mecze, jak jeden kolega skopiował link a każdy wie jak wtedy wyglądał polski piłkarski poker.

Rudeboys72

Post autor: Rudeboys72 » 04.04.2007, 23:47

Ale wtopa Korony....piszę to bez napinki ale uważam,że jeśli chłopaki z Kielc,chcą się liczyć na kibicowskiej mapie Polski,to takie wpadki nie powinny już im się przytrafiać,jakiś koleś z Korony pisze o poważnych osobach i miejscu w szyku...nie rozumiem Cię gościu,jak możesz deprecjonować wartość własnej ekipy?Chyba,że jak już ktos tu juz wspomniał,na Koronie znaczysz wiele,żeby wygłaszać takie hasłą...Za to ich lokalny wróg Radomiak bardzo fajnie pokazał się na Craxie,jestem pod wrażeniem...
WARSZAWIACY z krwi i kości,cała Polska nam zazdrości.

ODPOWIEDZ