Licencja Groclinu w Warszawie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
tak i w pierwszej lidze 40 milinowego kraju jedna druzyna pauzuje w kazdej kolejce.Uwazam za TA fuzja jest dobra.nie ma awansu z 4 ligi do pierwszej tylko jedna lige w gore.Nad Polonia w tabeli było Podbeskidzie i Znicz.jesli by Zniczowi zalezalo na awansie lub Podbeskidziu to oni by sie zakrecili za licencja Dyskobolii.
aha i mieszkam w miescie pare tysi wiekszym od Grodziska,moja druzyna grywala w 3 lidze i tez uwzam ze sportowo i kibicowsko bylo to dla niej za duzo.
aha i mieszkam w miescie pare tysi wiekszym od Grodziska,moja druzyna grywala w 3 lidze i tez uwzam ze sportowo i kibicowsko bylo to dla niej za duzo.
-
Sven pisze:Szkoda że do tego doszło. Co prawda będą derby ale ja bym wolal żeby Polonia awansowała do ekstrakalsy uczciwie.
Szkoda że w Warszawie nie protestowali jak w Szczecinie.
Swego czasu w Szczecinie nie protestowali...
Wyszlo jak wyszlo,ciekaw jestem jak ten awans wplynie na kibicowska forme Polonii.

-
Nie wiem z jakiej racji mieszasz dwa różne systemy walutowe. Stosunek znakomitej większości kibiców Legii do obecnych właścicieli jest ogólnie znany, natomiast Wy ewidetnie stoicie w dziwnym rozkroku i zastanawiaci się, czy pocałować Wojciechowskiego w d*** w podzięce za ekstrakasę, czy też go w nią kopnąć.W sumie, to dziwie sie postawie niektorych Legionistow, ktorzy wiedza na ile pozwala im Walter i jak traktuje ich klub. To jest smutna prawda, ze nasz wlasciciel podaza w tym samym kierunku, nie liczac sie ze zdaniem kibicow.
-
-
Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
Będziecie jeździć na wyjazdy? Będziecie na wyjazdach (meczach u siebie) krzyczeć "Polonia"?
Będziecie jeździć na wyjazdy? Będziecie na wyjazdach (meczach u siebie) krzyczeć "Polonia"?
-
- ostatnie ostrzeżenie
dariusz pisze:Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
Nie popieram takie dzialania ale jak Lech polaczyl sie z Amica tez tak pisales?
-
W przypadku poznańskim moje zdanie jest bardzo podobne. "Stary" Lech z tradycjami został zlikwidowany za długi. Obecnie na Bułgarskiej występuje Amica przefarbowana - ze względów komercyjnych - na Lecha. Nie tak dawno właściciel wymienionego klubu nie omieszkał o tym wspomnieć (przy okazji afery korupcyjnej). Kibice poszli na łatwiznę. Zamiast wzorem np. Lechii Gdańsk rozpocząć od A klasy i podnieść na zdrowych zasadach poznańską piłkę - sprzedali się za możliwość gry w ekstraklasie. Taka poznańska mentalność...dostepny pisze:dariusz pisze:Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
-
hmmm ciekawe rzeczy prawisz. jesli nie widzisz różnicy z licencją Lecha to już nie nasz zajebany problem. ja tylko w kwestii formalnej. mówisz taka poznańska mentalność? gdyby by nie ta poznańska mentalnośc to byś za Koninem granicę przekraczał.dariusz pisze:W przypadku poznańskim moje zdanie jest bardzo podobne. "Stary" Lech z tradycjami został zlikwidowany za długi. Obecnie na Bułgarskiej występuje Amica przefarbowana - ze względów komercyjnych - na Lecha. Nie tak dawno właściciel wymienionego klubu nie omieszkał o tym wspomnieć (przy okazji afery korupcyjnej). Kibice poszli na łatwiznę. Zamiast wzorem np. Lechii Gdańsk rozpocząć od A klasy i podnieść na zdrowych zasadach poznańską piłkę - sprzedali się za możliwość gry w ekstraklasie. Taka poznańska mentalność...dostepny pisze:dariusz pisze:Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
-
Jaka?(L)olek pisze:Nie odnoszę się do poziomu zarządu - wiadomo, jeden i drugi robi co chce - ale to poziomu kibiców. Tu widzę zasadniczą różnicę.A czym to niby roznia sie dzialania Wojciechowskiego od dzialan Waltera?
Dariusz, a czy Ty myslisz, ze ktos w Poznaniu posluchalby fanatykow? Tzn. ze Amika posluchalaby? Wiec nie pisz, ze poszli na latwizne, bo gdyby wlasciciel uparl sie, to nie mieliby nic do gadania.
POLONIA PONAD ŻYCIE
-
Większej głupoty dawno nie czytałem. Fanatycy stanowią o obliczu trybun każdego klubu z tradycjami kibicowskimi. Bez fanatyków dany klub nie ma szansy przetrwania. Kibice Lecha mieli możliwość postawienia problemu w takim sposób aby mogli nadal kibicować Lechowi - nie Amice. Nie zrobili tego. Wybrali wygodne rozwiązanie. Nie musieli jeździć po wiochach w niższych ligach. Zaakceptowali przeniesienie Amiki do Poznania. Stawianie sprawy w taki sposób, że jest to ogólnie zaakceptowane - zarówno przez poznaniaków - jak i kibiców innych klubów - jest szczytem hipokryzji.Jankes_KSP pisze:Jaka?(L)olek pisze:Nie odnoszę się do poziomu zarządu - wiadomo, jeden i drugi robi co chce - ale to poziomu kibiców. Tu widzę zasadniczą różnicę.A czym to niby roznia sie dzialania Wojciechowskiego od dzialan Waltera?
Dariusz, a czy Ty myslisz, ze ktos w Poznaniu posluchalby fanatykow? Tzn. ze Amika posluchalaby? Wiec nie pisz, ze poszli na latwizne, bo gdyby wlasciciel uparl sie, to nie mieliby nic do gadania.
-
Piszesz samookreslenie. Na razie nie gralismy zadnego meczu, wiec nie mielismy takiej szansy jak Wy, zeby sie samookreslic.(L)olek pisze:Taką, jak napisałem powyżej - brak zdecydowania i samookreślenia się w nowej sytuacji.Jaka?
Najsmieszniejsze jest to, ze najwiecej do gadania o naszym klubie, maja Legionisci. Ktorzy raczej powinni zajac sie swoimi problemami i nie mowie tu tylko o walce z ITI.
Dariuszu... Nie badz smieszny. Czym by ta walka Poznaniakow sie skonczyla? Gdyby Amika chciala wejsc, to i tak postawilaby na swoim. Lechici nie mieliby nic do gadania. Rozumiem, ze pewnie zaraz podasz przyklady Pogoni czy Slaska, ale tam do gadania kibice mieli tez gowno... Wladze miasta sie nie dogadaly i dlatego nie bylo fuzji. Mozesz podac jeszcze przyklad Hydrobudowy, tylko pamietaj, ze najwiekszym powodem rozpadu tego tworu byla afera korupcyjna. Gdyby Hydro nie wycofalo sie, to i tak polecieliby. Firma nie chciala ryzykowac smrodu, ktory ciagnalby sie za nia.
POLONIA PONAD ŻYCIE
-
sprzedali się za możliwość gry w ekstraklasie. Taka poznańska mentalność...

bo widzisz, my Wielkopolanie bardziej pragmatycznie podchodzimy do wielu spraw, dzięki czemu nasza piękna kraina tak znacznie różni się od reszty kraju

ps. a nowej Polonii życzę powodzenia, pieski sobie poszczekają, a karawana pojedzie dalej
precz z komuną
-
Jankes_KSP
w Szczecinie władze miasta się nie dogadały ? dobre, dobre
zawsze myslałem że w mniejszych ekipach jest łatwiej, nie ma rzeszy piknków chcącej za wszelką cene OE ale ten przypadek Polonii utwierdza mnie że jednak tak nie jest.heh ale co się dziwić jaka ekipa takie działania
i czy potrzebny jest jakis mecz żeby się określić ? również wątpie
w Szczecinie władze miasta się nie dogadały ? dobre, dobre

zawsze myslałem że w mniejszych ekipach jest łatwiej, nie ma rzeszy piknków chcącej za wszelką cene OE ale ten przypadek Polonii utwierdza mnie że jednak tak nie jest.heh ale co się dziwić jaka ekipa takie działania

i czy potrzebny jest jakis mecz żeby się określić ? również wątpie

-
Jak dla mnie próbujesz usprawiedliwiać Wasz brak działań w tej sprawie i milczące przyzwolenie większości na niesportowy awans.Jankes_KSP pisze:Piszesz samookreslenie. Na razie nie gralismy zadnego meczu, wiec nie mielismy takiej szansy jak Wy, zeby sie samookreslic.(L)olek pisze:Taką, jak napisałem powyżej - brak zdecydowania i samookreślenia się w nowej sytuacji.Jaka?
Najsmieszniejsze jest to, ze najwiecej do gadania o naszym klubie, maja Legionisci. Ktorzy raczej powinni zajac sie swoimi problemami i nie mowie tu tylko o walce z ITI.
Dariuszu... Nie badz smieszny. Czym by ta walka Poznaniakow sie skonczyla? Gdyby Amika chciala wejsc, to i tak postawilaby na swoim. Lechici nie mieliby nic do gadania. Rozumiem, ze pewnie zaraz podasz przyklady Pogoni czy Slaska, ale tam do gadania kibice mieli tez gowno... Wladze miasta sie nie dogadaly i dlatego nie bylo fuzji. Mozesz podac jeszcze przyklad Hydrobudowy, tylko pamietaj, ze najwiekszym powodem rozpadu tego tworu byla afera korupcyjna. Gdyby Hydro nie wycofalo sie, to i tak polecieliby. Firma nie chciala ryzykowac smrodu, ktory ciagnalby sie za nia.
Z kibicami Lecha/Amiki bardziej chodzi o to ze nie podjęli nawet próby zamanifestowania swojego sprzeciwu na przejęcie Lecha przez Amikę. Tak było wygodniej dla nich - po co się bujac po dziurach jak podają I ligę na tacy.
Nie mam wątpliwości że gdyby nie polityka to fuzja Śląska i Groclinu pewnie by została zrealizowana - nawet na warunkach Drzymały ale pokazaliśmy że zasady są dla nas ważne i może manifestowanie naszego niezadowolenia też okazało się argumentem na nie?
-
Nikt tu sie nie usprawiedliwia. Mielismy manifestowac przez internet? Na miescie wywieszono transparent przeciwko takiemu dzialaniu, ale dziwnym trafem juz go po godzinie nie bylo...wykrys pisze:Jak dla mnie próbujesz usprawiedliwiać Wasz brak działań w tej sprawie i milczące przyzwolenie większości na niesportowy awans.
Z kibicami Lecha/Amiki bardziej chodzi o to ze nie podjęli nawet próby zamanifestowania swojego sprzeciwu na przejęcie Lecha przez Amikę. Tak było wygodniej dla nich - po co się bujac po dziurach jak podają I ligę na tacy.
Nie mam wątpliwości że gdyby nie polityka to fuzja Śląska i Groclinu pewnie by została zrealizowana - nawet na warunkach Drzymały ale pokazaliśmy że zasady są dla nas ważne i może manifestowanie naszego niezadowolenia też okazało się argumentem na nie?
Leniwiec. Ide tokiem myslenia Twojego ziomka.
POLONIA PONAD ŻYCIE
-
Jankes daj sobie siana
dyskusja z osobnikami, którzy po prostu "wiedzą lepiej" jest bezprzedmiotowa.
Oni po prostu wiedzą lepiej jak się zachować, co zrobić, jak protestować. swoista LOŻA EKSPERTÓW I MĘDRCÓW... a największymi "ekspertami" z tych dziedzin są "najlepsi" w kraju kibice Legii
dyskusja z osobnikami, którzy po prostu "wiedzą lepiej" jest bezprzedmiotowa.
Oni po prostu wiedzą lepiej jak się zachować, co zrobić, jak protestować. swoista LOŻA EKSPERTÓW I MĘDRCÓW... a największymi "ekspertami" z tych dziedzin są "najlepsi" w kraju kibice Legii

precz z komuną
-
Lechia Gdansk - fuzja swego czasu z olimpia poznan, jakos w 1lidze nie widzialem protestow Lechii.
GKS Tychy- fuzja z Sokolem Pniewy- tez w 1lidze nie widzialem protestow, a przy fuzji kibole tyskich skandowali 1liga 1liga...
Lech Poznan- Amica Wronki, co z tego ze Lech gral tak jak Amica w 1lidze, to tylko tyle z roznic, fuzja podobna.
Nie pierwsza i nie ostatnia fuzja, a raczej wykupienie druzyny poprostu.
Liga polska juz dawno zeszla na psy, Arka tez sie strasznie cieszyla z awansu? przeciez miejsce ma dzieki widzi mi sie pzpnu ktorzy losowo wywalaja kluby ktore sa skorumpowane (a skorumpowani byli wszyscy).
Pytacie sie czemu kibice Polonii nie protestuja?
Ja im sie nie dziwie, przeciez to liga polska tylko, zabawa to co ostatnimi czasy sie dzieje nie pozwala tego badziewia traktowac powaznie.
I jeszcze zasadnicza kwestia- co jest gorsze kupic miejsce w 1lidze jak Polonia, czyawansowac po kupionych meczach jak Zaglebie czy inne kluby?
GKS Tychy- fuzja z Sokolem Pniewy- tez w 1lidze nie widzialem protestow, a przy fuzji kibole tyskich skandowali 1liga 1liga...
Lech Poznan- Amica Wronki, co z tego ze Lech gral tak jak Amica w 1lidze, to tylko tyle z roznic, fuzja podobna.
Nie pierwsza i nie ostatnia fuzja, a raczej wykupienie druzyny poprostu.
Liga polska juz dawno zeszla na psy, Arka tez sie strasznie cieszyla z awansu? przeciez miejsce ma dzieki widzi mi sie pzpnu ktorzy losowo wywalaja kluby ktore sa skorumpowane (a skorumpowani byli wszyscy).
Pytacie sie czemu kibice Polonii nie protestuja?
Ja im sie nie dziwie, przeciez to liga polska tylko, zabawa to co ostatnimi czasy sie dzieje nie pozwala tego badziewia traktowac powaznie.
I jeszcze zasadnicza kwestia- co jest gorsze kupic miejsce w 1lidze jak Polonia, czyawansowac po kupionych meczach jak Zaglebie czy inne kluby?
-
PAPEwenement w polskiej piłce
Tego typu transakcje są w Polsce rzadkością. W 1997 roku Bogusław Cupiał stał się za podobną kwotę - uwzględniając przejęcie długów - właścicielem Wisły Kraków, ale umowę podpisał w imieniu firmy Tele Fonika, a nie swoim. Podobnie stało się w 2004 roku z Legią.
Teraz właściciel Polonii Warszawa Józef Wojciechowski kupił Groclin Grodzisk Wielkopolski jako osoba prywatna, a za sto procent akcji zapłacił Zbigniewowi Drzymale 20 milionów złotych. Nie doszło zatem do fuzji dwóch klubów, a jedynie Dyskobolia zmieniła nazwę i adres.
-
http://www.cwks.legia.net/co sie dzieje z CWKS ?
ma się dobrze z tego co widać
wygląda na to, że mamy do czynienia z dwoma Legiami, CWKSem czyli "historyczną" Legią oraz komercyjną spółką o nazwie KP, która z historycznymi osiągnięciami CWKSu nie ma nic wspólnego.
jezeli jest inaczej, niech ktoś rozjaśni sytuację
precz z komuną
-
Skończ już z tym smutnym tekstem, który pojawia się w każdym momencie, ilekroć ktoś z Legii ośmiela się coś napisać na temat Polonii. Akurat przez ostatnie dwa lata panowała przyjemna cisza, bo nie wchodziliśmy sobie w drogę. A Wasz "awans" jest poniekąd naszym problemem, bo znów gramy w tej samej klasie rozgrywkowej, co oznacza że siłą rzeczy się spotkamy. Wierz mi, niewielu z moich kolegów ze stadionu ma ochotę sprawdzić, ilu nowych domorosłych milicjantów "urodziło" się przez te dwa lata na Konwiktorskiej - jeżeli pamiętasz naszą ostatnią wizytę, dobrze wiesz co mam na myśli.Najsmieszniejsze jest to, ze najwiecej do gadania o naszym klubie, maja Legionisci. Ktorzy raczej powinni zajac sie swoimi problemami i nie mowie tu tylko o walce z ITI.
Zrobicie co chcecie, Wasza sprawa, ale nie oczekuj, że nad tą trumną szybko zapanuje cisza.
-
Z występami Lecha po fuzji z Amiką w INTERTOTO było tak, że było odgórnie powiedziane, że to nie nasz awans i olewamy te mecze - to po pierwsze. Po drugie po naszym połączeniu z Amiką nikt nie dostał żadnego awansu na tacy bo tak oni (amika) jak i my utrzymaliśmy się w lidze na sportowych(?) zasadach. Po trzecie chyba wszystkim ekipom wyszło na dobre, że taki shit jak Amika przeszedł do historii i już więcej nie powróci (miejmy nadzieję). Bo ta drużyna to też był jakiś gówniany twór: Błękitni Wronki + Czarni Wróblewo = Amika Wronki. To co nas w tym momencie rozgrzesza to fakt, że nasza "fuzja" nie skrzywdziła żadnej zasłużonej ekipy a przyczyniła się tylko do zniknięcia z piłkarskiej mapy nienaturalnego tworu jakim była Amika i do tego pasożyta który był wierzchołkiem lodowej góry korupcji w polskiej piłce.
Przy całej szczerej nienawiści do Śląska, mam szacunek do walki którą podjęliście z Drzymałą i jego obwoźnym cyrkiem, ale śmiem twierdzić, że wasz sukces to w 75% pomoc Dutkiewicza, na którego Wasz kibicowski góru w pewnym momencie na stronach fanaśląska wylewał pomyje i wytykał mu wielkopolskie pochodzenie , pojawiły się bodaj teksty typu "pyra sprzeda Śląsk pyrze"
Jak widać w tym temacie połowa klubów naszej ligi w ostatnich latach doświadczyła jakiś gównianych zagrywek działaczy więc uważam, że bezsensem jest używanie typu brak honoru w stosunku do w tym wypadku Polonii bo jak widać KP Legia to jedno a CWKS Legia to drugie. Mam nadzieje, że kiedyś ten burdel się skończy i każdy klub będzie uczciwie pracował na swoją historie, a kibicom Dyskobolii życzę aby się nie poddali i reaktywowali swój klub nawet od A klasy.
Przy całej szczerej nienawiści do Śląska, mam szacunek do walki którą podjęliście z Drzymałą i jego obwoźnym cyrkiem, ale śmiem twierdzić, że wasz sukces to w 75% pomoc Dutkiewicza, na którego Wasz kibicowski góru w pewnym momencie na stronach fanaśląska wylewał pomyje i wytykał mu wielkopolskie pochodzenie , pojawiły się bodaj teksty typu "pyra sprzeda Śląsk pyrze"
Jak widać w tym temacie połowa klubów naszej ligi w ostatnich latach doświadczyła jakiś gównianych zagrywek działaczy więc uważam, że bezsensem jest używanie typu brak honoru w stosunku do w tym wypadku Polonii bo jak widać KP Legia to jedno a CWKS Legia to drugie. Mam nadzieje, że kiedyś ten burdel się skończy i każdy klub będzie uczciwie pracował na swoją historie, a kibicom Dyskobolii życzę aby się nie poddali i reaktywowali swój klub nawet od A klasy.
Lech Poznań
-
a czy nie miało być tak, że Lech zostałby wtedy po sezonie wyjebany z ligi za brak licencji (czyt. długi) ?Po drugie po naszym połączeniu z Amiką nikt nie dostał żadnego awansu na tacy bo tak oni (amika) jak i my utrzymaliśmy się w lidze na sportowych(?) zasadach.
no to po c**** większość jeszcze śmiga na KP, skoro ten twór ma z historyczną Legią niewiele wspólnego ? magia ekstraklasy tutaj działa ?No właśnie dlatego Legia gra teraz z tym czarnym chujowym herbem, a nie z tym uznawanym przez kibiców, bo do tego prawa ma właśnie "historyczny" CWKS.
precz z komuną
-
Tak ale z dzisiejszej perspektywy widząc co wyrabia PZPN jednego dnia awansując a drugiego dnia spuszczając z ligi tą czy inną drużynę śmiem twierdzić, że nie było to przesądzone, do tego o ile mnie pamięc nie myli długi zostały spłacone lub są spłacane więc nie mamy tu doczynienia z casusem Widzewa który w całości odciął się od swoich długów zostawiając dłużników w zasadzie na lodzie.a czy nie miało być tak, że Lech zostałby wtedy po sezonie wyjebany z ligi za brak licencji (czyt. długi) ?
Jedyny syf który nam pozostał po amice to jej miejsce w ogólnej klasyfikacji UEFA
Lech Poznań
-
-
Do "geniuszy", którzy podejmują temat Legii. Posłużę się jedną wypowiedzią z innego forum.
"Pod koniec lat 80tych z wielosekcyjnego CWKSu wydzielona została Autonomiczna Sekcja Piłki Nożnej. Po kilku przekształceniach formalnych nazywa się obecnie KP Legia. Jest nie tylko moralnym ale również prawnym spadkobiercą tradycji CWKSu, tym bardziej, że Stowarzyszenie CWKS nadal ma udziały w spółce."
"Pod koniec lat 80tych z wielosekcyjnego CWKSu wydzielona została Autonomiczna Sekcja Piłki Nożnej. Po kilku przekształceniach formalnych nazywa się obecnie KP Legia. Jest nie tylko moralnym ale również prawnym spadkobiercą tradycji CWKSu, tym bardziej, że Stowarzyszenie CWKS nadal ma udziały w spółce."
-
Piszesz i nie masz racji. Widzew nie odciął się od długów, każdy kto przyjdzie do klubu z prawomocnym wyrokiem sądu odzyskuje swoje pieniądze. Czy to wina Widzewa że zgłaszają się jednostki? Dodam, że olbrzymią większość długów Widzewa stanowią długi wobec Andrzeja Grajewskiego, który pożyczał pieniądze klubowi (na zasadzie, że sobie sam pożyczał) na procent, widocznie ma coś na sumieniu, że boi się wytoczyć proces Widzewowi.puszczyk pisze:Tak ale z dzisiejszej perspektywy widząc co wyrabia PZPN jednego dnia awansując a drugiego dnia spuszczając z ligi tą czy inną drużynę śmiem twierdzić, że nie było to przesądzone, do tego o ile mnie pamięc nie myli długi zostały spłacone lub są spłacane więc nie mamy tu doczynienia z casusem Widzewa który w całości odciął się od swoich długów zostawiając dłużników w zasadzie na lodzie.
-
Legia jak zwykle świętaTamak pisze:Do "geniuszy", którzy podejmują temat Legii. Posłużę się jedną wypowiedzią z innego forum.

precz z komuną
-
Dla wszystkich młodych i do tego wszechwiedzących kibiców Legii Warszawa polecam lekcję z historii o swoim klubie
http://pl.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
http://pl.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
hulali po polu i pili...
-
skoro jest to dlaczego nie ma praw do herbu ?KP Legia jest nie tylko moralnym ale również prawnym spadkobiercą tradycji CWKSu
rozumiem, że poczuwacie się również do tego "wspaniałego" dorobku. jakoś nie zauważyłem żeby na szalach, vlepkach, gadżetach i w przyśpiewkach pojawiał się przedwojenny skrót WKS. wszędzie dominuje bolszewicki "CWKS".
Precz z komuną

precz z komuną
-
Jaki wiekszosc kibicow legi ma stosunek? Jak wyglada wasz protest?(L)olek pisze:Stosunek znakomitej większości kibiców Legii do obecnych właścicieli jest ogólnie znany, natomiast Wy ewidetnie stoicie w dziwnym rozkroku i zastanawiaci się, czy pocałować Wojciechowskiego w d*** w podzięce za ekstrakasę, czy też go w nią kopnąć.
Czy to ze nie kibicujecie na meczach, nie wywieszacie flag u sibie, nazwiesz swietnym protestem?
przeciez o to chodzi Walterowi, robicie mu tak naprawde dobrze tym protestem.
Jakbyscie przestali chodzic na mecze legi to by poczul protest, jakby w kasie nie blyo tak duzo za bilety, a tak, placicie za bilet jeszcze siedzicie cicho

Prawda jest taka ze w wiekszosci przypadkach, kibice sa bezsilni, a protesty albo sa tepe jak w przypadku Legii, albo malo daja raczej na pokaz, jesli juz protestowac to ostro, chodzic np; na rezerwy, czy juniorow, a legionisci mogliby na 5 czy 6 (sam nie wiem w ktorej lidze gra ten zespol) CWKS Legia, ale co tam 1liga ciekawsza

-
Chętnie bym się pośmiał, ale co to jest to "legi"?Jaki wiekszosc kibicow legi ma stosunek? Jak wyglada wasz protest?
Czy to ze nie kibicujecie na meczach, nie wywieszacie flag u sibie, nazwiesz swietnym protestem?
przeciez o to chodzi Walterowi, robicie mu tak naprawde dobrze tym protestem.
Jakbyscie przestali chodzic na mecze legi to by poczul protest, jakby w kasie nie blyo tak duzo za bilety, a tak, placicie za bilet jeszcze siedzicie cicho dalej podniecaj sie tym waszym chujowym protestem, posmiejemy sie.
-
Niby ta sama klasa rozgrywkowa ale śmiem watpić czy ówczesny Lech dostałby licencje na gre w I lidze (vide wasze zadłużenie), rozpoczeliście pózniej od nowa jako Lech (de facto Amika ze zmienioną nazwą) grajacy na licencji Amiki bez większych obiekcji do tego typu machlojek - stąd mój i sporej ilosci osób niesmak.puszczyk pisze:Z występami Lecha po fuzji z Amiką w INTERTOTO było tak, że było odgórnie powiedziane, że to nie nasz awans i olewamy te mecze - to po pierwsze. Po drugie po naszym połączeniu z Amiką nikt nie dostał żadnego awansu na tacy bo tak oni (amika) jak i my utrzymaliśmy się w lidze na sportowych(?) zasadach. Po trzecie chyba wszystkim ekipom wyszło na dobre, że taki shit jak Amika przeszedł do historii i już więcej nie powróci (miejmy nadzieję). Bo ta drużyna to też był jakiś gówniany twór: Błękitni Wronki + Czarni Wróblewo = Amika Wronki. To co nas w tym momencie rozgrzesza to fakt, że nasza "fuzja" nie skrzywdziła żadnej zasłużonej ekipy a przyczyniła się tylko do zniknięcia z piłkarskiej mapy nienaturalnego tworu jakim była Amika i do tego pasożyta który był wierzchołkiem lodowej góry korupcji w polskiej piłce.
Dutkiewicz był tylko maronetką w innych rękach - ale to temat nie na dyskusje w tym watku. Faktem jest, ze udało nam się postawić na swoim.
Co do Poloni - ciekaw jestem frekwencji na meczach i potencjalnych akcji protestycyjnych bo skoro się tłumaczycie brakiem okazji to już niedługo takich będzie mieli sporo, prawda?