No to mamy nowy twór.
Fakt, że kibice Polonii w żaden sposób nie protestowali przeciw tej fuzji i przemalowaniu Dyskobolii na Polonię, chwały im nie przynosi.
Przykre, że znowu zielony stolik wygrał.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
TYLKO DYSKOBOLIA pisze:po1 Dyskobolia radzi sobie dobrze i w niedziele gra pierwszy mecz sparingowy a 9 sierpnia zaczyna grac w 4 lidze(czyli bylej okregowej)
po2 z KSP laczy sie Drzymala i jego Sportowa Spolka Akcyjna
po3 ulzyles sobie wpisujac w nazwie tego tematu durne DyskoPolo??
Uułaa, toś mi pojechał. Mam nadzieję, że jesteś dumny z tego jaką tutaj "merytorykę" zaprezentowałeś. Do twojej wiadomości - obchodzi i interesuje mnie cała polska piłka, jak i nasza scena kibicowska. Jeśli ty jesteś ograniczony tylko do spraw swojego klubu(choć twoja obecność tutaj temu przeczy), to twoja sprawa. Nie narzucaj tego innym. Forum jest od tego, aby poruszać różne tematy. Jeśli z jakiegoś powodu boli cię ten wątek, to już twój problem. Co do wyjścia na dwór, to jednak radziłbym to tobie, bo główka lekko się zagrzała.wolfram pisze:co cie baranie obchodzi jego klub. zajmij sie soba i swoim klubem a nei na forumie wypisujesz jakies durnie banialuki i jeszcze nie wiadomo co. Pasuje im cos takeigo to jest ich sprawa a nie twoja takze nie wiem o co Ci czlowieku w ogole chodzi. Wyjdz czasem na dwór .Tamak pisze:TYLKO DYSKOBOLIA pisze:po1 Dyskobolia radzi sobie dobrze i w niedziele gra pierwszy mecz sparingowy a 9 sierpnia zaczyna grac w 4 lidze(czyli bylej okregowej)
po2 z KSP laczy sie Drzymala i jego Sportowa Spolka Akcyjna
po3 ulzyles sobie wpisujac w nazwie tego tematu durne DyskoPolo??
1. Cieszę się. Autentycznie.
2. Ok. Co nie zmienia tego, że tradycja starej Polonii przestała istnieć. Fuzja jest faktem.
3. Już nie bądź taki poważny. Hasło chwytliwe i żartobliwe, to napisałem. Jeśli jednak mam Cię uspokoić, to niech będzie GrloclinoPolo lub DzrzymałaPolo. Lepiej? Bo chyba nie masz zamiaru mnie przekonywać, że ten twór w 100% jest kontynuacją klubu Polonia Warszawa i w rzeczywistości nic się nie zmieniło?
cocolino:
Problem w tym, że Wy nawet nie kiwnęliście palcem w celu obrony tradycji swojego klubu. A przynajmniej ja o niczym takim nie wiem.
nie zawsze amico-lech trwa już trzeci sezon, i mało kto pamieta o tym, że grają na licencji Amici, dzięki czemu np. są rozstawieni w pucharze uefa...Kielczanin pisze:Daje temu tworowi max 2 lata dzialalnosci... Zawsze tego typu fuzje sie tak koncza...
To, że na kibice.net nie został przyklejony temat: protest kibiców Polonii nie oznacza chyba, że zgadzają się z tym całym bałaganem. Szkoda, że to wszystko tak wygląda w polskiej piłce obecnie.Problem w tym, że Wy nawet nie kiwnęliście palcem w celu obrony tradycji swojego klubu. A przynajmniej ja o niczym takim nie wiem.
Jeśli wiesz coś więcej na ten temat, to proszę o krótki opis lub link.Pango pisze:To, że na kibice.net nie został przyklejony temat: protest kibiców Polonii nie oznacza chyba, że zgadzają się z tym całym bałaganem.Problem w tym, że Wy nawet nie kiwnęliście palcem w celu obrony tradycji swojego klubu. A przynajmniej ja o niczym takim nie wiem.
Wyglada to tak,ze na chwile obecna gramy w miejscowosci Ptaszkowo oddalonej jakies 2 km od samego Grodziska,gdyby nie to,ze mieszkam w miasteczku tudziez na wsi napisalby,ze to swego rodzaju przedmiesciawlkp88 pisze:czy to prawda, że 4 ligowa Dyskobolia nie będzie grać w Grodzisku?
Drzymała się juz dogadał z kibicami we Wrocławiu, przeciez dlatego własnie z pucharu UEFA zrezygnował, i byłoby wszystko ok gdyby nie politycyWizard pisze:eheh rozumiem lepiej niz Ci sie wydaje..
koles chcial na sile wejsc w biznes.. trafil na to ze postawili sie kibice we Wrocku i Szczecinie.. ie mial czasu i checi uzerania sie wiec zrezygnowal..
prroste ?
Sven pisze:Szkoda że do tego doszło. Co prawda będą derby ale ja bym wolal żeby Polonia awansowała do ekstrakalsy uczciwie.
Szkoda że w Warszawie nie protestowali jak w Szczecinie.
dariusz pisze:Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
Będziecie jeździć na wyjazdy? Będziecie na wyjazdach (meczach u siebie) krzyczeć "Polonia"?
W przypadku poznańskim moje zdanie jest bardzo podobne. "Stary" Lech z tradycjami został zlikwidowany za długi. Obecnie na Bułgarskiej występuje Amica przefarbowana - ze względów komercyjnych - na Lecha. Nie tak dawno właściciel wymienionego klubu nie omieszkał o tym wspomnieć (przy okazji afery korupcyjnej). Kibice poszli na łatwiznę. Zamiast wzorem np. Lechii Gdańsk rozpocząć od A klasy i podnieść na zdrowych zasadach poznańską piłkę - sprzedali się za możliwość gry w ekstraklasie. Taka poznańska mentalność...dostepny pisze:dariusz pisze:Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
Będziecie jeździć na wyjazdy? Będziecie na wyjazdach (meczach u siebie) krzyczeć "Polonia"?
Nie popieram takie dzialania ale jak Lech polaczyl sie z Amica tez tak pisales?
hmmm ciekawe rzeczy prawisz. jesli nie widzisz różnicy z licencją Lecha to już nie nasz zajebany problem. ja tylko w kwestii formalnej. mówisz taka poznańska mentalność? gdyby by nie ta poznańska mentalnośc to byś za Koninem granicę przekraczał.dariusz pisze:W przypadku poznańskim moje zdanie jest bardzo podobne. "Stary" Lech z tradycjami został zlikwidowany za długi. Obecnie na Bułgarskiej występuje Amica przefarbowana - ze względów komercyjnych - na Lecha. Nie tak dawno właściciel wymienionego klubu nie omieszkał o tym wspomnieć (przy okazji afery korupcyjnej). Kibice poszli na łatwiznę. Zamiast wzorem np. Lechii Gdańsk rozpocząć od A klasy i podnieść na zdrowych zasadach poznańską piłkę - sprzedali się za możliwość gry w ekstraklasie. Taka poznańska mentalność...dostepny pisze:dariusz pisze:Mam kilka pytań do tych fanów KSP, którzy akceptują obecny stan: Czy Wasza drużyna awansowała do ekstraklasy? Kiedy fetowaliście fakt awansu? Macie świadomośc tego, że Wasz klub przestał właśnie istnieć? Gracie na licencji Groclinu (dzięki temu wystąpicie w ekstraklasie); a ta licencja to kontynuacja wielkopolskiej tradycji.
Nie popieram takie dzialania ale jak Lech polaczyl sie z Amica tez tak pisales?
Jaka?(L)olek pisze:Nie odnoszę się do poziomu zarządu - wiadomo, jeden i drugi robi co chce - ale to poziomu kibiców. Tu widzę zasadniczą różnicę.A czym to niby roznia sie dzialania Wojciechowskiego od dzialan Waltera?
Piszesz samookreslenie. Na razie nie gralismy zadnego meczu, wiec nie mielismy takiej szansy jak Wy, zeby sie samookreslic.(L)olek pisze:Taką, jak napisałem powyżej - brak zdecydowania i samookreślenia się w nowej sytuacji.Jaka?