- Kibice w mediach (temat zbiorczy)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 08.05.2008, 19:23

[link] Z okazji 19 urodzin nasi ulubiency otworzyli dla wszystkich internetowe archiwum, można odkopać ciekawe artykuły o tematyce kibicowskiej z lat 90

iparts.pl
KSC&MZKS&KKS

Post autor: KSC&MZKS&KKS » 09.05.2008, 16:42

ma ktos moze ten odcinek 39 i pol?

juz nie trzeba... mam

skiper

Post autor: skiper » 09.05.2008, 21:54

Zatrzymaliśmy pociąg hamulcem [link] i zaczęła się ganianka po polach. Uciekli, bo byliśmy narąbani. W pociągu przyczepił się do nas konduktor. Chciał bilety i był upierdliwy. Zabraliśmy jakiejś dziewczynie dezodorant i

podpaliliśmy mu fryz.

Przy okazji spłonęły dwa wagony. :lol:

[link]

bartex

Post autor: bartex » 10.05.2008, 17:11

odkąd przegląd przejeli goście od faktu spierdolił sie na maxa, widac jak na siłe probuja szukac sensacji, pierdolenie takie, nie to co stary dobry przegląd

akai88

Post autor: akai88 » 11.05.2008, 19:05

[link]
ciekawe ciekawe a ten koleś w kurtce Bulls chyba trochę wcięty!

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 11.05.2008, 22:23

[link]

:roll: Nasuwa mi się jedno pytanie- gdzie do cholery jest to całe OZSK ?? Przecież pismaki przekraczają wszelkie granice, czas coś z tym zrobić :?

Dyczak

Post autor: Dyczak » 12.05.2008, 18:11

[link]

tandetny reportaż
...i tylko Legia, Legia Warszawa

greg

Post autor: greg » 13.05.2008, 00:10

Dzis na TVP3 po 21 byl reportaz o kibicach.Pokazywali wyjazd Legii do Bialego...mobilizacje policji,eskorte i takie tam okolomeczowe scenki.

W reportazu kibice oczywiscie opisani jako bydło...takze przez wypowiadajacych sie zwyklych ludzi(m.in kierowca przegubowca ktory wiozl Legie)
Fakt inny to taki ze nie dziwie sie jak nas postrzegaja postronni ludzie...Napinka z autobusu naprutych Legionistow wygladala zalosnie :roll:

greg

Post autor: greg » 14.05.2008, 21:25

adosław Michalski, były reprezentant Polski, a obecnie dyrektor sportowy Lechii Gdańsk oraz były piłkarz Wisły Kraków Jacek Paszulewicz zostali napadnięci przez chuliganów Arki Gdynia
Michalski i Paszulewicz pojawili się we wtorek na stadionie GOSiR w Gdyni, gdzie oglądali spotkanie regionalnego Pucharu Polski pomiędzy Bałtykiem i rezerwami Lechii.

Michalski: - Oglądaliśmy mecz stojąc przy ławce rezerwowych. W pewnym momencie po drugiej stronie boiska pojawiła się ok. 30-osobowa grupa kibiców Arki. Powiedziałem do Jacka: "lepiej chodźmy, bo będzie zadyma, a na stadionie nie ma ochrony ani policji". Spokojnym krokiem poszliśmy w stronę bramy wyjściowej. Kiedy się obróciłem, chuligani biegli już w naszym kierunku. Zaczęliśmy uciekać, każdy do swojego auta. Moje stało bliżej, udało mi się odpalić i wyjechać na ulicę. Jacek nie miał tyle szczęścia. Wsiadł, ale nie zdążył ruszyć i chuligani na niego napadli.

Paszulewicz: - Uciekłem do samochodu, zamknąłem się w nim. Ale chuligani chcieli wejść do środka, kopali w szyby i drzwi. Mogłem wrzucić wsteczny i przejechać im po nogach, to może czegoś by się bandyci nauczyli. Mam nadzieję, że nie jest to początek czegoś bardzo złego, bo nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby bito piłkarzy - tłumaczy były piłkarz nielubianej w Gdyni Wisły.

O zdarzeniu wie policja. - Dostaliśmy informację o tym, że ok. 30-osobowa grupa chuliganów wtargnęła na boisko, a potem zdemolowała samochód - mówi rzecznik policji w Gdyni Hanna Kaszubowska. - Funkcjonariusze pojechali na miejsce, ale żadna z osób nie chciała złożyć oficjalnego zgłoszenia. Właściciel uszkodzonego samochodu powiedział, że najpierw musi pojechać do serwisu, aby ocenić zniszczenia i dopiero potem zgłosi się na policję - tłumaczy Kaszubowska.

Paszulewicz: - W środę wieczorem złożę zawiadomienie o napaści. Nie ma usprawiedliwienia dla takich bandytów. Tych ludzi nie można nazwać kibicami. To dzicz.

Kibice Arki zaprzeczają, że to oni napadli piłkarzy. - Nic nie wiem o tym zdarzeniu - powiedział Mariusz Jędrzejewski, pseudonim "Megafon", prowadzący doping na Arce. - Bez względu na to, kto to zrobił, było to złe zachowanie. Nie sądzę jednak, żeby była to jedna z oficjalnych grup Arki - dodał Jędrzejewski. Niedługo potem sam zadzwonił do "Gazety": - Rozmawiałem już z kolegami i wiem na pewno, że nie byli to kibice Arki - dodał Jędrzejewski.

Organizatorzy tłumaczą, że podczas meczu nie było ochrony, bo spotkanie oglądało zaledwie kilkadziesiąt osób, głównie rodziny piłkarzy.

Z relacji świadków wynika, że część chuliganów tuż po zajściu "rozpłynęła się" po obiekcie GOSiR.

- Niektórzy z nich są członkami młodzieżowych drużyn Arki, piłkarskich i rugby - mówi jeden ze świadków. - Zresztą chuligani Arki to pełnowartościowi goście na obiektach GOSiR. Tutaj trenują i czują się bezkarni. Dopiero jak dojdzie do skrajnej sytuacji i ktoś zginie, to niektórzy się obudzą.

Do zdarzenia doszło ok. godz. 18.45. Kwadrans później na boisku obok rozpoczynał się trening rugbistów Arki, drużyny młodzieżowej.

- Nie wierzę, że w napaści uczestniczyli rugbiści. Przecież Arka i Lechia, przynajmniej w rugby, mocno się szanują, zawodnicy chodzą ze sobą na piwo i do kościoła - przekonuje Jerzy Zając, prezes Rugby Club Arka Gdynia. - Kiedy dowiedziałem się o zajściu, poprosiłem dyrektora obiektu, aby zrobił rozeznanie, czy wśród chuliganów nie było rugbistów. Powiedział, że nikt ze świadków ich nie rozpoznał.

Próbowaliśmy ustalić, jak policja walczy z kibolami z Gdyni. Ile osób ma zakaz stadionowy i jak jest egzekwowany. Usłyszeliśmy, że aby uzyskać takie informacje, trzeba się zgłosić z jednodniowym wyprzedzeniem.

czarnulka88

Post autor: czarnulka88 » 17.05.2008, 21:50

[link]

...

Kapi

Post autor: Kapi » 19.05.2008, 11:41

"Wyłapiemy ich wszystkich "
[link]

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 19.05.2008, 13:17

A ja mam wrażenie, że często jest tak, że świat stadionowych bandytów istnieje zupełnie obok naszego świata. Tego, w którym panu wydaje się, że policja nad nimi panuje. Wie pan, że kibolskie organizacje wydają nawet własne gazetki, oficjalne sprzedawane w kioskach? A w środku każdego numeru festiwal przemocy i rasizmu...
Czyżby mu chodziło o TMK ? :lol:
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

czytelnik

Post autor: czytelnik » 19.05.2008, 21:09

[link] :lol:

index

Post autor: index » 20.05.2008, 08:25

[link]

i gdzie wolność słowa :twisted:
Praktycznie każdy mój post jest żartem, więc nie bierz go na poważnie

mesajah

Post autor: mesajah » 23.05.2008, 20:55

Z najnowszego bravo girl
wzruszyłem się
[link]

Michał z Łodzi

Post autor: Michał z Łodzi » 23.05.2008, 21:06

mesajah pisze:Z najnowszego bravo girl
wzruszyłem się
[link]
Ostre :wink:

Nie pytam nawet skąd masz bravo girl :P

Podejrzewam, że ten Marcin jest postacią fikcyjną wymyśloną przez jakąś dziennikarkę.
[link]

mesajah

Post autor: mesajah » 23.05.2008, 22:09

Michał z Łodzi pisze: Ostre :wink:

Nie pytam nawet skąd masz bravo girl :P
Żeby nie było niedomówień, gazetkę tę kupiła moja 13letnia siostra

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 29.05.2008, 11:50

W TVN24 non stop gadają o zadymie Łada-Hetman. Ma ktoś link do bitwy na murawie?

Ole124

Post autor: Ole124 » 29.05.2008, 15:47

W Polsatowskich wydarzeniach zaraz ma być materiał o dzieciaku co dostał kamieniem po meczu Radomiak-Hutnik...

EDIT:
Obejrzałem materiał, początek standardowy, ale potem wyskoczył jakiś gruby pedał i powiedział że niedługo nawet kaptura nie będzie można założyć ! To są kur** jaskrawe kpiny z kibiców i jawne ograniczanie wolności obywatelskiej...Brak mi słów na takich ludzi...

-LUKs-

Post autor: -LUKs- » 29.05.2008, 17:01

Fighting Dragon Tokyo pisze:W TVN24 non stop gadają o zadymie Łada-Hetman. Ma ktoś link do bitwy na murawie?
W teleekspresie też było trochę z Biłgoraja i Warszawy.

greg

Post autor: greg » 29.05.2008, 19:03

Przed chwila w polsatowskich wydarzeniach byla mowa o tym ze zgodnie z nowelizacją ustawy rozrabiajacym kibicom beda grozily kary od 10000zl w góre :shock:

Poszli z nami na wojne na calego.Jesli faktycznie takie kary wejdą w zycie to zeby dymic na stadionie trzeba bedzie byc albo niepoczytalnym albo bardzo bogatym......

-LUKs-

Post autor: -LUKs- » 29.05.2008, 19:06

greg pisze:Przed chwila w polsatowskich wydarzeniach byla mowa o tym ze zgodnie z nowelizacją ustawy rozrabiajacym kibicom beda grozily kary od 10000zl w góre :shock:

Poszli z nami na wojne na calego.Jesli faktycznie takie kary wejdą w zycie to zeby dymic na stadionie trzeba bedzie byc albo niepoczytalnym albo bardzo bogatym......
w tvn tez, wspomnieli jeszcze o TMK :lol:

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 29.05.2008, 23:11

-LUKs- pisze:
greg pisze:Przed chwila w polsatowskich wydarzeniach byla mowa o tym ze zgodnie z nowelizacją ustawy rozrabiajacym kibicom beda grozily kary od 10000zl w góre :shock:

Co dokładnie? Kiedyś jeden brukowiec pisał, że "pismo bandytów" jest chronione konstytucją :lol:

Rob Roy

Post autor: Rob Roy » 29.05.2008, 23:40

Bylo cos w stylu: 'maja nawet swoje pisma gdzie pisza o zadymach'.

Czepik19H34

Post autor: Czepik19H34 » 29.05.2008, 23:42

Fighting Dragon Tokyo pisze:
-LUKs- pisze:

Co dokładnie? Kiedyś jeden brukowiec pisał, że "pismo bandytów" jest chronione konstytucją :lol:
powiedzieli mniej wiecej cos takiego ze pseudokibice maja nawet wlasna gazete w ktorej opisuja swoje walki,ustawki cos ze niby gazeta pochwala takie zachowania, ogolnie srednio pozytywnie
Kałabangaaaa :D

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 30.05.2008, 20:53

Dzisiejszy SE:

Strona tytułowa:

Kod: Zaznacz cały

Gliniarze przestańcie tchórzyć przed bandytami
Kibil chciał zabić dziecko
Artykuł:

Alanek (12 l.) walczy o życie. Pseudokibic cegłą rozbił mu główkę. Czas skończyć z chuligańskim terrorem!

To nie był chuligański wybryk czy nieszczęśliwy wypadek. To porażająca próba morderstwa!

Agresywny kibol Robert Z. (17 l.) z potężną siłą rzucił cegłą w niewinnego Alanka (12 l.). Chłopiec, który przypadkowo znalazł się obok szalejącej na ulicy hordy kibiców, ma roztrzaskaną główkę. Lekarze ciągle walczą w szpitalu o jego życie. To wstrząsające, ale ten bandyta w szaliku piłkarskiej drużyny mógł zaatakować każde z naszych dzieci. Czas z tym skończyć!

Pseudokibice są zupełnie bezkarni. Uzbrojeni w noże i kastety napadają na każdego, kto im się tylko nie podoba. Piłka nożna jest tylko pretekstem do wzniecania bandyckich zamieszek. Alanek A. (12 l.) padł ich ofiarą.

Chłopiec szedł z kolegami ul. Marymoncką w Warszawie, gdy ich drogę przeciął szpaler konwojowanych przez policjantów kibiców drużyny Radomiaka. Funkcjonariusze eskortowali ich do pociągu, gdy nagle zza rogu wyłoniła się banda chuliganów kibicujących warszawskiemu Hutnikowi. Bandyci z Warszawy chwycili za kamienie. - Właśnie wtedy 12-latek został trafiony w tył głowy cegłą - mówi kom. Marcin Szyndler (32 l.) ze stołecznej policji. Zakrwawione dziecko bezwładnie osunęło się na ziemię. Straciło przytomność. Chłopiec w stanie ciężkim, z pękniętą czaszką i dwoma krwiakami mózgu trafił do szpitala, Chwilę po tragedii w ręce policji wpadł bandyta Robert Z. (17 l.). Według świadków to właśnie on rzucił cegłą w chłopca. Oprócz Roberta Z. policja zatrzymała też innych stadionowych przestępców. Czterech z nich było pijanych. Przewieziono ich do izby wytrzeźwień, skąd trafili na komendę. Tam przesłuchał ich prokurator.

Jeżeli Robert Z. dostanie zarzut usiłowania zabójstwa grozi mu nawet dożywocie. Jeśli prokurator będzie łaskawy i oskarży kibola o ciężki uszczerbek na zdrowiu - trafi za kraty tylko na 10 lat.
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

maciej!

Post autor: maciej! » 01.06.2008, 10:36

na tvn24 wywiad z viceszefem MSWiA o kibicach... i ustawie...
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

info telefoniczne

Post autor: info telefoniczne » 13.06.2008, 22:55

To nie był chuligański wybryk czy nieszczęśliwy wypadek. To porażająca próba morderstwa!
Chłopiec, który przypadkowo znalazł się obok szalejącej na ulicy hordy kibiców, ma roztrzaskaną główkę.
To niech się zdecydują. :roll:
INFO TELEFONICZNE - ZAWSZE PEWNE! Obrazek

Jarząbek

Post autor: Jarząbek » 15.06.2008, 12:36

kibice Legii współpracowali z mafią :D

[link]

na moje oko to tego typu artykuły są przez "kogoś" słono opłacane...

rafalrks

Post autor: rafalrks » 15.06.2008, 13:10

[link]

exc

Post autor: exc » 16.06.2008, 17:30

jutro 17.20 TVP 1 "Celownik" maja cos gadac o tym kamieniu w warszawie co polecial w dzieciaka czy cos...

HPL

Post autor: HPL » 16.06.2008, 19:11

bedzie trzeba biegac w kominarkach na dymy albonie dac sie zlapac :lol:

Severius_Snape

Post autor: Severius_Snape » 17.06.2008, 12:46

[link]

Ta "setka łysych dresiarzy" pojawiła sie na zbiórce własnego wyjazdu oczywiście, KSW jechało na Sovie...Głupota takich ludzi-ku***!!!- aż przeraża.

13%

Post autor: 13% » 19.06.2008, 18:52

Chce zakończyć wojnę kiboli

Czwartek, 19 czerwca (11:48)

Były przywódca bojówki kibiców Cracovii, Robert M., nazywany także "Metal" apeluje o zakończenie krwawych wojen kiboli na ulicach Krakowa. - Chcą się bić? To niech się biją, ale noże niech schowają głęboko w kieszeniach - mówi w wywiadzie dla "Polska The Times".

"Metal" kilka tygodni temu wyszedł z więzienia, gdzie przesiedział 27 miesięcy. To efekt oskarżenia go o współudział w zabójstwie kibica Wisły, Pawła O, "Fujina".

- Ja nie brałem w tym udziału. Nawet próbowałem ratować rannego - zarzeka się.

Główny podejrzany w tej sprawie, Paweł M. ps. "Neo" nie zostanie osądzony. Powiesił się w więziennej celi czekając na rozprawę.

Teraz Robert M. odpowiada z wolnej stopy i zapewnia, że nie chce już brać udziału w owianej złą sławą wojnie na krakowskich ulicach i osiedlach.

- Kiedyś ostro działałem, ale to się skończyło. Mam rodzinę i dzieci - tłumaczy. A póki co nadal chodzi na mecze Cracovii i czeka na wyrok sądu. Ma nadzieję, że nie za zabójstwo.

Źródło informacji: INTERIA.PL/Gazeta Krakowska

czarnulka88

Post autor: czarnulka88 » 19.06.2008, 21:39

13% pisze:Chce zakończyć wojnę kiboli

Czwartek, 19 czerwca (11:48)

Były przywódca bojówki kibiców Cracovii, Robert M., nazywany także "Metal" apeluje o zakończenie krwawych wojen kiboli na ulicach Krakowa. - Chcą się bić? To niech się biją, ale noże niech schowają głęboko w kieszeniach - mówi w wywiadzie dla "Polska The Times".

"Metal" kilka tygodni temu wyszedł z więzienia, gdzie przesiedział 27 miesięcy. To efekt oskarżenia go o współudział w zabójstwie kibica Wisły, Pawła O, "Fujina".

- Ja nie brałem w tym udziału. Nawet próbowałem ratować rannego - zarzeka się.

Główny podejrzany w tej sprawie, Paweł M. ps. "Neo" nie zostanie osądzony. Powiesił się w więziennej celi czekając na rozprawę.

Teraz Robert M. odpowiada z wolnej stopy i zapewnia, że nie chce już brać udziału w owianej złą sławą wojnie na krakowskich ulicach i osiedlach.

- Kiedyś ostro działałem, ale to się skończyło. Mam rodzinę i dzieci - tłumaczy. A póki co nadal chodzi na mecze Cracovii i czeka na wyrok sądu. Ma nadzieję, że nie za zabójstwo.

Źródło informacji: INTERIA.PL/Gazeta Krakowska
Obrazek

woocash

Post autor: woocash » 20.06.2008, 10:18

[link]

[link]
Unia Oświęcim

michal1989

Post autor: michal1989 » 26.06.2008, 10:08

[link]

Człowiekowi się nóż w kieszeni otwiera... :roll:

Maly Parowozik Joe