Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
akuku
ban

Post autor: akuku » 31.03.2007, 22:16

a jechać w barwach ŁKs to mozesz sobie do synagogi Laughing
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:roll:
przekumaci w natarciu , uciekajmy!!!!!!!!!!!!!!!
Kropka za uchem to zgoda żydzewa z ruchem

iparts.pl
Radog78

Post autor: Radog78 » 31.03.2007, 22:18

FDL pisze: Rzeczywiście bloki są w większości białe :lol: Prawda jest taka, że to osiedle nigdy nie będzie białe. Wśród młodzieży nie widać następców paru staruchów z LKS którzy mieszkaja jeszcze na RDG. Prawda jest okrutna, ale znikacie z tego osiedla bardzo szybko... :lol: Z liczb jakie pojawiają sie z RDG na meczach Widzewa można wywnioskować kto tu tak naprawde rządzi. Nie to, że przyjedzie paru debili z drugiego końca miasta i zniszczą nam kilka napisów :roll: Zresztą czy jakieś inne osiedle wydało 280 szali(liczba może jeszcze urosnąć)? pewnie, że nie :lol:
Jest to dowód, że nasze osiedle nie jest białe i nie będzie 8)
I co z tego że wydano 280 szali? Jakoś na osiedlu ich nie widać, Stach przed kimś kogo nie ma? Jeden z mocno tu udzielających się z Radogoszcza w szalu długo nie pochodził, ale wyszły nowe to ma pewnie następny tylko już jakoś nie paraduje w nim po osiedlu.

skord

Post autor: skord » 01.04.2007, 00:27

Radog78 pisze:
FDL pisze: Rzeczywiście bloki są w większości białe :lol: Prawda jest taka, że to osiedle nigdy nie będzie białe. Wśród młodzieży nie widać następców paru staruchów z LKS którzy mieszkaja jeszcze na RDG. Prawda jest okrutna, ale znikacie z tego osiedla bardzo szybko... :lol: Z liczb jakie pojawiają sie z RDG na meczach Widzewa można wywnioskować kto tu tak naprawde rządzi. Nie to, że przyjedzie paru debili z drugiego końca miasta i zniszczą nam kilka napisów :roll: Zresztą czy jakieś inne osiedle wydało 280 szali(liczba może jeszcze urosnąć)? pewnie, że nie :lol:
Jest to dowód, że nasze osiedle nie jest białe i nie będzie 8)
I co z tego że wydano 280 szali? Jakoś na osiedlu ich nie widać, Stach przed kimś kogo nie ma? Jeden z mocno tu udzielających się z Radogoszcza w szalu długo nie pochodził, ale wyszły nowe to ma pewnie następny tylko już jakoś nie paraduje w nim po osiedlu.
widocznie z domu niewychodzisz :wink: , a co do kolezki co sie mocno udzielal na osiedlu mozesz podac ksywke??? na prv poprosze... na radogoszczu zachodzie zawsze był Widzew i niekoniecznie gówniarze, zreszta ku*** sam kiedys byles gowniarzem bo przeciez odrazu niewyrosles na zajebiscie kumatego to oczywiscie tyczylo sie kolezki 1908 rado. zach
Ostatnio zmieniony 01.04.2007, 00:54 przez skord, łącznie zmieniany 2 razy.
RDG 1910 WzR 2002

skord

Post autor: skord » 01.04.2007, 00:50

1908 Rado. Zach. pisze:Tylko że większość z tych szali jest zapewne ze wschodu, gdzie faktycznie jest was dużo , myślisz że namazaliście kila napisów i już jesteście wielcy awanturnicy i hools :roll: (bo za takich się macie :shock: )......... a wy może macie silną grupę ?? gdyby nie wsparcie ze zgierza i ze radogoszcza wschodu nic byście nie znaczyli !! a ŁKS-u jest tu więcej niz ci się wydaję , tylko że są to fans a nie tacy jak wy "chuligani" :wink:
jakie wsparcie Zgierza :shock: normalnie smiech nasza grupa powstala daaaawno temu Zgierz nam niepomagal robic fany Widzewiacy z Radogoszcza, Zgierz tez nam niepomagal robic fany wyjazdowki coraz wiecej osob dziala na zachodzie i mowie niekoniecznie malolaci duzo nas tyez jezdzi na wyjazdy nawet czasem bywalo tak ze wiecej niz wschodu...
RDG 1910 WzR 2002

WzR`02

Post autor: WzR`02 » 01.04.2007, 01:02

skord pisze:
1908 Rado. Zach. pisze:Tylko że większość z tych szali jest zapewne ze wschodu, gdzie faktycznie jest was dużo , myślisz że namazaliście kila napisów i już jesteście wielcy awanturnicy i hools :roll: (bo za takich się macie :shock: )......... a wy może macie silną grupę ?? gdyby nie wsparcie ze zgierza i ze radogoszcza wschodu nic byście nie znaczyli !! a ŁKS-u jest tu więcej niz ci się wydaję , tylko że są to fans a nie tacy jak wy "chuligani" :wink:
jakie wsparcie Zgierza :shock: normalnie smiech nasza grupa powstala daaaawno temu Zgierz nam niepomagal robic fany Widzewiacy z Radogoszcza, Zgierz tez nam niepomagal robic fany wyjazdowki coraz wiecej osob dziala na zachodzie i mowie niekoniecznie malolaci duzo nas tyez jezdzi na wyjazdy nawet czasem bywalo tak ze wiecej niz wschodu...

ahahah zal mi ciebie jełopie.... po 1) nikt nie stracil szalika po 2) nie wiem gdzie ty bialo widzisz na tym osiedlu chyba ze jestes doaltonista po 3) na RADOGOSZCZ jest z 10 pejsow ktorzy sie chowaja bo sie boja jak sie do nich podjezdza to kszycza j**** ŁKS !! chcesz przyklad np: M..... KRZYCZAL JUZ DWA RAZY j**** ŁKS G.... NASTEPNA CIOTA PŁAKALA BO STRACIŁ SZALIK !! I TO JEST TEN TWOJ ŁKS NA RDG TO POZDROW ICH ....

RADOGOSZCZ 100% WIDZEW !!
Ostatnio zmieniony 01.04.2007, 01:32 przez WzR`02, łącznie zmieniany 2 razy.
-=AWANTURNICY=-
WIDZEW ŁÓDŹ RADOGOSZCZ
BorN_BonE_BrekerS

WzR`02

Post autor: WzR`02 » 01.04.2007, 01:08

I JAKOS TO JA NIE WIDZE NA RADOGOSZCZU NIKOGO W BARWACH ŁKS !! NIE SORY CHODZI KOLESZKA KTORY MA 40pare LAT "ŁYSY" ALE TO STARSZY TYP JUZ !! JA JAKOS ChODZE CZESTO W BARWACH PO RADOGOSZCZU I ZADNA ŁAJZA NIC SIE NIE ODEZWIE TYLKO GLOWE OPUSZCZAJA !! JAK NIE WIERZYSZ TO SPECJALNIE DLA CIEBIE MOGE W BARWACH PO RDG CHODZIC I ZOBACZYSZ ZE ZADEN LAMCH NIE PODEJDZIE BO JESTESCIE CIOTAMI NA RDG I NIE ISTNIEJECIE WIEC TAKIE POSTY TO W DOMU NA SCIANIE PISZ BO MI ZAL CIEBIE !! :!: :!: :!: :!:
-=AWANTURNICY=-
WIDZEW ŁÓDŹ RADOGOSZCZ
BorN_BonE_BrekerS

Guzi

Post autor: Guzi » 01.04.2007, 01:25

Wszystko fajnie, napinka jak chce niech trwa.... zawsze sie mozna posmiac...

ale taka mala uwaga:

Nie piszcie ksywek ludzi na publicznym forum. To raczej taka mala zasada obowiazujaca w necie, o ktorej wiele "dzieciakow neostrady" po obu stronach barykady nie wie.
Tam gdzie jest choć jeden WIDZEWIAK, tam jest WIDZEW!

1908 Rado. Zach.

Post autor: 1908 Rado. Zach. » 01.04.2007, 01:56

WzR`02 pisze:
skord pisze:

ahahah zal mi ciebie jełopie.... po 1) nikt nie stracil szalika po 2) nie wiem gdzie ty bialo widzisz na tym osiedlu chyba ze jestes doaltonista po 3) na RADOGOSZCZ jest z 10 pejsow ktorzy sie chowaja bo sie boja jak sie do nich podjezdza to kszycza j**** ŁKS !! chcesz przyklad np: M..... KRZYCZAL JUZ DWA RAZY j**** ŁKS G.... NASTEPNA CIOTA PŁAKALA BO STRACIŁ SZALIK !! I TO JEST TEN TWOJ ŁKS NA RDG TO POZDROW ICH ....

Przejdz się rano po osiedlu to zobaczysz gdzie biało 8) Jeszcze raz ci przypominam że tu są głównie fani , a nie tacy zajebiści awanturnicy i chuligani jak wy.....tylko 10 was jest ??? no co ty myślałem że trochę więcej ....
ŁKS NIE ŚPI ŁKS CZUWA 8)
Byliśmy,Jesteśmy,Będziemy -Rodowici Łodzianie -Radogoszcz Zachód 1908

Cj

Post autor: Cj » 01.04.2007, 09:30

Nie możliwe jest, aby ta większość z tych szali poszła na Wschodzie. A co do mazania to niestety ale jest to jeden z wyznaczników terenu...
Wschód i Zachodu to jedna silna grupa.. i nie ma tutaj podziału gdzie jest więcej gdzie jest mniej..
Narazie to Wy nic nie znaczycie na tym osiedlu. Na zachodzie była niedawno pewna akcja która to udowodniła..
a tak BTW ile masz lat? bo wydaje mi się że nie za dużo..
Kończe dyskusje na temat RDG 1910 robi się mały syf.
RDG 1910

akuku
ban

Post autor: akuku » 01.04.2007, 10:52

dobra wczuje sie w napinkowy niedzielny klimat na kibice.net :
Klubem Łodzi jest....WIELKI WIDZEW .
:lol: :lol: :lol:
haha zartowałem Prima aprilis
udał sie zart ? 8)
dobra jade do Warszawy
pozdrawiam ekipe internetowa
:D

aras1908

Post autor: aras1908 » 01.04.2007, 11:19

WzR`02 pisze:I JAKOS TO JA NIE WIDZE NA RADOGOSZCZU NIKOGO W BARWACH ŁKS !! NIE SORY CHODZI KOLESZKA KTORY MA 40pare LAT "ŁYSY" ALE TO STARSZY TYP JUZ !! JA JAKOS ChODZE CZESTO W BARWACH PO RADOGOSZCZU I ZADNA ŁAJZA NIC SIE NIE ODEZWIE TYLKO GLOWE OPUSZCZAJA !! JAK NIE WIERZYSZ TO SPECJALNIE DLA CIEBIE MOGE W BARWACH PO RDG CHODZIC I ZOBACZYSZ ZE ZADEN LAMCH NIE PODEJDZIE BO JESTESCIE CIOTAMI NA RDG I NIE ISTNIEJECIE WIEC TAKIE POSTY TO W DOMU NA SCIANIE PISZ BO MI ZAL CIEBIE !! :!: :!: :!: :!:
Nie wiem jak jest na Rado ,ale chyba az tak rozowo nie macie.
Poza tym to niedługo opanujecie cała Łódź :roll: .Lysy 1910 juz zaczał na Śródmieściu,teraz Ty na Rado ,niedługo Limanka,Teo i Kzn.
Wiecej luzu Panowie :wink:
Miasto w mieście ŁKS Śródmieście!

WzR`02

Post autor: WzR`02 » 01.04.2007, 11:49

1908 Rado. Zach. pisze:
WzR`02 pisze:
skord pisze:jakie wsparcie Zgierza :shock: normalnie smiech nasza grupa powstala daaaawno temu Zgierz nam niepomagal robic fany Widzewiacy z Radogoszcza, Zgierz tez nam niepomagal robic fany wyjazdowki coraz wiecej osob dziala na zachodzie i mowie niekoniecznie malolaci duzo nas tyez jezdzi na wyjazdy nawet czasem bywalo tak ze wiecej niz wschodu...

Przejdz się rano po osiedlu to zobaczysz gdzie biało 8) Jeszcze raz ci przypominam że tu są głównie fani , a nie tacy zajebiści awanturnicy i chuligani jak wy.....tylko 10 was jest ??? no co ty myślałem że trochę więcej ....
ŁKS NIE ŚPI ŁKS CZUWA 8)

HAHAHAH TO POWIEDZ MI GDZIE MACIE BIALO ?? :D HAHA ŁKSE NIE SPI ŁKS RUCHA ZGADZAM SIE ;] COS NIE BARDZO TO WYJDZI NA OSIEDLE AHAHAHAH :twisted: :twisted: :twisted: TO MY SPRAWUJEMY WŁADZE NA TYM OSIEDLU I NAS NIE POKONACIE !!WIDZEWIACY Z RADOGOSZCZA
-=AWANTURNICY=-
WIDZEW ŁÓDŹ RADOGOSZCZ
BorN_BonE_BrekerS

skord

Post autor: skord » 01.04.2007, 11:51

normalnie tutaj w barwach mozna chodzic spiewac po nocach itd. osiedle spokojne chyba najspokojniejsze w Łodzi oczywiscie mozna tu spotkac barwy ŁKSu glownie na zachodzie ale Widzewa tez pelno osob chodzi tutaj wiekszosc sie zna i tyle oczywiscie zdarza sie ze na osiedle wpada wrogie osiedle zarowno dla Widzewa jak i ŁKSu ale tak wszedzie jest podsumowujac moim skromnym zdaniem osiedle jest w wiekszosci Widzewskie wiecej osob jezdzi na Widzew jak i na wyjazdy i lepiej jestesmy zorganizowani nieukrywam ŁKS tez jest tutaj ale prosze was niemowcie glupot ze bez Zgierza czy wschodu nic bysmy nieznaczyli bo na Zachodzie duzo fanatykow Widzewa mieszka i duzo nas jezdzi na wyjazdy 8)

jak to Radog78 w podpisie ma szacunek dla rywali :wink:
RDG 1910 WzR 2002

FDL

Post autor: FDL » 01.04.2007, 12:46

aras1908 pisze:
WzR`02 pisze:I JAKOS TO JA NIE WIDZE NA RADOGOSZCZU NIKOGO W BARWACH ŁKS !! NIE SORY CHODZI KOLESZKA KTORY MA 40pare LAT "ŁYSY" ALE TO STARSZY TYP JUZ !! JA JAKOS ChODZE CZESTO W BARWACH PO RADOGOSZCZU I ZADNA ŁAJZA NIC SIE NIE ODEZWIE TYLKO GLOWE OPUSZCZAJA !! JAK NIE WIERZYSZ TO SPECJALNIE DLA CIEBIE MOGE W BARWACH PO RDG CHODZIC I ZOBACZYSZ ZE ZADEN LAMCH NIE PODEJDZIE BO JESTESCIE CIOTAMI NA RDG I NIE ISTNIEJECIE WIEC TAKIE POSTY TO W DOMU NA SCIANIE PISZ BO MI ZAL CIEBIE !! :!: :!: :!: :!:
Nie wiem jak jest na Rado ,ale chyba az tak rozowo nie macie.
Poza tym to niedługo opanujecie cała Łódź :roll: .Lysy 1910 juz zaczał na Śródmieściu,teraz Ty na Rado ,niedługo Limanka,Teo i Kzn.
Wiecej luzu Panowie :wink:
Widać, że bardzo mało wiesz!!
Osobiście mieszkam na wschodniej części osiedla, ale Widzewiacy zniszczyli podziały na wschód, zachód, sitowie itd. Radogoszcz jest jeden i w wielkiej części WIDZEWSKI!!
I tak jak napisałeś opanowany jest przez Nas.
Od dziecka tu mieszkam i jeszcze nigdy nikt z "was" z tego osiedla sie nie odezwał sie na widok barw itd. (czasami mam wrażenie, że już po prostu nie ma tu czynnych fanów łks i to dlatego)
Ktoś napisał, że tych szali nie widać na osiedlu. Śmiech na sali człowieku. Może wyjdź troche pospacerować po tym "BIAŁYM RADOGOSZCZU" :lol: zamiast siedzieć przed monitorem.
Bez odbioru.

Urodzony Łodzianin

Post autor: Urodzony Łodzianin » 01.04.2007, 13:40

Klubem Łodzi jest ŁKS :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Łódź kocha Widzew
ŁKS "prawie" rodowici

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 01.04.2007, 14:03

na Radogoszczu nie ma Radogoszcza!
jest tylko ŁKS Łódź!

kto wymyśli lepszą napinke? ;[

J

Post autor: J » 01.04.2007, 14:14

takie jedno pytanie. Mówicie że nie widac szali RDG, ale po c*** ktoś ma przy 15 stopniach chodzić w szaliku ? :wink:

iluminati

Post autor: iluminati » 01.04.2007, 15:05

msp pisze:
1908 Rado. Zach. pisze:Wyobraź sobie że jadę !!! ale nie lansuję się z tym tak bardzo bo wiem że można trafić na kilkunastu zjebów i skończyć w szpitalu ...

raz piszesz ze jestes kozak pozniej ze sie nie lansujesz :lol:

pompa ogólnie i uważaj żebyś nie dostał gdzieś na Rado w łeb.

a jechać w barwach ŁKs to mozesz sobie do synagogi :lol:

hóliganie Zbastuj :) bo kolejny raz kozaczysz :wink:
Poprostu śmiesza mnie twoje docinki na temat żydów i tak wogóle to sprawdź czy tam gnojówka nie przlewa ci sie z szamba bo straszną wiochą zapierdlala na twoje denne komentarze

W

Post autor: W » 01.04.2007, 15:44

Dziś została zerwana zgoda Widzewa z Ruchem oraz ŁKSu z GKSem Tychy. Proszę o nie komentowanie tych zajsc.
Trenuj Do końca, Do Upadłego Bo Życie To Walka By Dążyć Do Czegoś

Rafi_Widzew
ban

Post autor: Rafi_Widzew » 01.04.2007, 16:16

W pisze:Dziś została zerwana zgoda Widzewa z Ruchem oraz ŁKSu z GKSem Tychy. Proszę o nie komentowanie tych zajsc.
:lol:

kicken
ban

Post autor: kicken » 01.04.2007, 18:52

a tak sprawdzam godzinkę na forum :lol:

Guzi

Post autor: Guzi » 01.04.2007, 20:10

...
Ostatnio zmieniony 01.04.2007, 23:52 przez Guzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tam gdzie jest choć jeden WIDZEWIAK, tam jest WIDZEW!

MaximPce1908

Post autor: MaximPce1908 » 01.04.2007, 20:25

W pisze:Dziś została zerwana zgoda Widzewa z Ruchem oraz ŁKSu z GKSem Tychy. Proszę o nie komentowanie tych zajsc.
Tak tak,a nikt napewno nie wie ze 1 kwietnia jest prima aprilis.
Nie ma to jak dobra napinka;f.

Mar_Widzew

Post autor: Mar_Widzew » 01.04.2007, 21:42

Osobom z Radogoszcza proszę aby przestali tu sie udzielac i cos udowadniac. Po c***??

Z tych osob, ktore sie tu wpisują widze tylko 1-2, które faktycznie miały cos do powiedzenia i chciało im sie cos robic, aby to osiedle było bardziej czerwone i bardziej Widzewskie.

Mnie cieszy strona Zachodnia, naprawde zawsze uwazałem ze to osiedle jest 95% za Łks. I niech tak w opinii pozostanie 8)

RDG 1910 WIDZEW

WzR`02

Post autor: WzR`02 » 01.04.2007, 22:04

WSZYSTKO JASNE ! WIDZEW ŁÓDŹ RADOGOSZCZ ZACHÓD 100% ..... :evil: :evil: :evil:
-=AWANTURNICY=-
WIDZEW ŁÓDŹ RADOGOSZCZ
BorN_BonE_BrekerS

Hultaj

Post autor: Hultaj » 02.04.2007, 00:30

Piłkarze ŁKSu zrobili wam niezly dowcip 1 kwietnia przegrywajac 2:1 z Legią :wink:

1908_1998

Post autor: 1908_1998 » 02.04.2007, 01:56

Hultaj pisze:Piłkarze ŁKSu zrobili wam niezly dowcip 1 kwietnia przegrywajac 2:1 z Legią :wink:
no co racja to racja
cale szczescie ze nie wpadaja tak czesto na pomysl robienia sobie zartow jak wasi
jou

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 02.04.2007, 13:24

1908_1998 pisze:
Hultaj pisze:Piłkarze ŁKSu zrobili wam niezly dowcip 1 kwietnia przegrywajac 2:1 z Legią :wink:
no co racja to racja
cale szczescie ze nie wpadaja tak czesto na pomysl robienia sobie zartow jak wasi
jou
o kurcze, chlopaki oto nowy mistrz ciętej riposty.
zamknąć papy, bo nas zatkało.
:(
mocny jest, mocny.

widocznie wasi piłkarze nie tryskają humorem.
zresztą, nie dziwię się.. wszak jeszcze pamiętają Adolfa i gaz ;/
więc i do żartów im daleko.
bez napinki ofc.

IG

Post autor: IG » 02.04.2007, 14:22

nie napinaj sie tak, ok? pisze:
1908_1998 pisze:
no co racja to racja
jou
mocny jest, mocny.

bez napinki ofc.

hahahahaha rozwaliłeś mnie widzew wygrał pierwszy raz jest powód do radości, więc się ciesz zwłaszcza, że udupią Arkę i Łęczną, więc możesz spać spokojnie

nie napinaj sie tak, ok?

Post autor: nie napinaj sie tak, ok? » 02.04.2007, 14:45

IG pisze:
nie napinaj sie tak, ok? pisze:
1908_1998 pisze: no co racja to racja
jou
mocny jest, mocny.

bez napinki ofc.

hahahahaha rozwaliłeś mnie widzew wygrał pierwszy raz jest powód do radości, więc się ciesz zwłaszcza, że udupią Arkę i Łęczną, więc możesz spać spokojnie
nie mów mi co mam robić, bo jesteś tylko TROCHĘ KUMATY.
kolega się zna na liczbach i tabeli a to rzadko spotykane zjawisko w Twojej Wierze.
rozwaliłes mnie hahahahah.
pozdro dla KUMATSZYCH. ;[
kumasz?

IG

Post autor: IG » 02.04.2007, 14:58

A co ja żaba jestem, aby rozumieć Twoje kumkanie, o Adolfie to sobie z Romanem G. porozmawiaj, chłopaki mieli się utrzymać w tym sezonie i już to zrobili, twoi również, choć po większych bólach. :arrow:

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 02.04.2007, 17:10

Miało iść do tematu "miasto moje a w nim" ale zablokowany został w chwili gdy pisałem więc idzie tutaj..

ŁÓDŹ

W chwili obecnej około 800 tys mieszkańców. Miasto w całości podzielone pomiędzy Widzew i ŁKS, dosyć mocny podział na zachodnią i wschodnią część miasta pod względami klubowych sympatii, W chwili obecnej wśród aktywnych grup kibicowskich na mieście sytuacja dosyć wyrównana i nie sposób wskazać ekipę dominującą czy posiadającą jakąś większą przewagę. Widzew ma swoje mocne osiedla ( np Stare Miasto, Stare Bałuty, Radogoszcz) ŁKS swoje (np Koziny, Teofilów). Pod względem ultras nadal lepszy Widzew mimo postępów jakie poczynił ŁKS w tej dziedzinie. Ogólnie konkurencja korzystnie wpływa na obie ekipy i obie należą do krajowej czołówki.
W mieście brak zorganizowanych i aktywnych fc innych klubów ale z racji tego iż Łódź jest dużym miastem oraz sporym ośrodkiem akademickim zdarzają się fani drużyn z całej Polski aczkolwiek są oni całkowicie niewidoczni i nie manifestują jawnie swoich sympatii.

Wydaje mi się, że opis obiektywny.
[link]

iluminati

Post autor: iluminati » 02.04.2007, 17:22

Zgadzam sie z tobą w 98% Zapomniałeś dodać w osiedlach totalnie EŁkaesiackich Retkini :) ale to tak na Off TOpic :)
Musze sie zgodzić między innymi ze podział jest konkretny i w miare wyrównany RAZ na wozie raz pod Wozem dotyczy to obu Ekip z Miasta Łodzi

akuku
ban

Post autor: akuku » 02.04.2007, 18:05

iluminati on nie wymieniał wszystkich osedli zdominowanych przez Widzew/ ŁKS napisał np. 8)
ale ze mnie kumaty ziom :wink:

mkkb1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: mkkb1908 » 02.04.2007, 20:23

Dobra dyźka możesz zapomnieć o wieczornym spacerku, a ja nie napije sie dziś piwa, aż strach mi iśc teraz na plac do sklepu.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Falls

Post autor: Falls » 02.04.2007, 20:24

Tak trochę dla rozładowania (?) atmosfery...

zależy jak kto do tego podejdzie ...tekst nie mój, wyszperany w necie, pisany przez jakiegoś czerwonego chyba w 2003 albo 2004 roku...

"Łódź posiada dwie zorganizowane, duże grupy piłkarskich kibiców. Reprezentują oni kluby RTS Widzew Łódź i ŁKS ŁÓDŹ. Nikt w Łodzi nie przeprowadzał badań na temat ilości kibiców Widzewa i ŁKS-u, toteż o tym jakie są sympatie klubowe na poszczególnych łódzkich osiedlach można tylko mówić i oceniac poprzez pryzmat realnie istniejących i działających grup kibicowskich. Dodatkowo można wziąć pod uwagę tzw. "opinie ulicy", czyli kibiców piłkarskich Widzewa i ŁKS-u, którzy są mieszkańcami Łodzi i lepiej lub gorzej, ale orientują się jak kształtują się sympatie klubowe na poszczególnych osiedlach. Opinie takie można uzyskać nie tylko w rozmowach bezpośrednich z mieszkańcami konkretnych osiedli, ale także przedstawiane są one w gazetkach kibicowskich (zinach) oraz na stronach internetowych Widzewa i ŁKS-u i innych klubów piłkarskich. Powyższe kryteria będą podstawą dla niniejszego tekstu i stworzenia osiedlowej mapki wpływów dla ogólnej oceny sytuacji kibicowskiej w Łodzi w 2004 roku. Analizie poddane zostaną najbardziej znane, kibicowskie osiedla, które wywierają decydujący wpływ na postrzeganie sytuacji w mieście

DZIELNICA BAŁUTY
1) Widzewowi kibicuje cała wschodnia cześć Bałut, o której potocznie mówi się Stare Bałuty. Obejmuje ona osiedla: Stare Miasto, Doły, Zagajnikowa - Czarnieckiego (tzw. Zagaja), Marysin, Julianów-Łagiewnicka. Kibice ŁKS-u mają tutaj swoich nielicznych przedstawicieli i nie istnieją tam żadne ich zorganizowane grupy.
2) Julianów-Zgierska to obszar na którym wpływy są porównywalne. Na terenie obejmującym przestrzeń pomiędzy ulicą Zgierską a ulicą Łagiewnicką przeważają zwolennicy Widzewa natomiast na terenie obejmującym przestrzeń od ulicy Zgierskiej w kierunku Teofilowa, a zwłaszcza im bliżej ulicy Limanowskiego dominują zwolennicy ŁKS-u.
3) Bałuty Centrum, czyli ul.Limanowskiego (tzw. Limanka) z bocznymi uliczkami, okolicznymi kamienicami i blokami oraz równolegle ciągnącym się osiedlem Żubardź to zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u. Poza pojedynczymi osobami nie ma tutaj zorganizowanych grup kibiców Widzewa.
4) Osiedle Żabieniec wraz z osiedlem Reja i leżąca przy nich część osiedla Żubardź (zachodnia cześć Bałut) to miejsca o zdecydowanie prowidzewskich sympatiach. Kibice ŁKSu reprezentowani są tutaj przez pojedyncze jednostki
5) Osiedle Teofilów (zachodnia cześć Bałut) to zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u, choć mieszka tutaj spora grupa tzw. ultrasujących kibiców Widzewa zajmujących się dopingiem i oprawami na meczach.
6) Radogoszcz to osiedle leżące na pograniczu wschodniej i zachodniej części Bałut. Po rozpadzie zorganizowanej grupy sympatyków ŁKS-u z ulicy Bema klub ten posiada większą liczbę zwolenników tylko na Radogoszczu Zachodzie i tam wpływy Widzwiaków i Ełkaesiaków są porównywalne. Osiedle Radogoszcz Wschód wraz z Sitowiem to zdecydowana dominacja fanów Widzewa.

DZIELNICA GÓRNA
1) Chojny to zdecydowanie prowidzewskie i należące do jednych i najlepszych osiedli kibiców Widzewa. Kibice ŁKS-u mają co prawda swoich zorganizowanych sympatyków ale generalnie są w zdecydowanej (by nie powiedzieć dosadnej) mniejszości.
2) Dąbrowa jest to jedyne osiedle w tej części Łodzi, gdzie ŁKS ma sporo swoich sympatyków, ale należących do starszej i najstarszej generacji Ełkaesiaków. Młodsze pokolenia w zdecydowanej większości kibicują Widzewowi i ta tendencja generalnie charakteryzuje to osiedle.
3) Piastów to osiedle, gdzie nastąpiła duża degrengolada, jeżeli chodzi o sympatyków Widzewa. Na osiedlu, które było prowidzewskie zaistniała zorganizowana grupa kibiców ŁKS-u, która jest aktywna zwłaszcza im bliżej rynku na Górniaku. Na dziś sympatie obu klubów są raczej porównywalne.
4) Obszar między rynkiem na Górniaku a kościołem na ulicy Rzgowskiej, który obejmuje min. ulicę Piaseczną i Czerwony Rynek to zdecydowana dominacja kibiców Widzewa. Działa tutaj grupa Z.P. (Załoga Piaseczna). Kibice ŁKS-u poza okolicą Rynku na Górniaku to pojedyncze jednostki
5) Kurak to osiedle, na którym sympatie klubowe są raczej porównywalne. Są tu kibice zarówno Widzewa jak i ŁKS-u, przy czym Widzew cieszy się większą sympatią na tzw. Kuraku B
6) Rokicie Stare i Nowe to osiedla, które generalnie sympatyzują z ŁKS-em. Dominacja zwolenników ŁKS-u jest zdecydowana, choć należy wspomnieć o grupie Widzewiaków mieszkających na Nowym Rokiciu mających swoją flagę fan-clubową
7) Ruda to osiedle zdominowane przez sympatyków z Al. Unii2. Są tutaj miejsca, gdzie mieszkają kibice Widzewa ale ogólnie sympatyzuje się tutaj z ŁKS-em

DZIELNICA POLESIE
1) Karolew, Retkinia, Koziny, oś.Mireckiego, Złotno, Stare Polesie to najważniejsze osiedla tej dzielnicy. Występuje tutaj zdecydowana dominacja kibiców ŁKS-u. Retknia z Karolewem i Koziny należą do najważniejszych miejsc zamieszkania kibiców tego klubu. Kibice Widzewa zamieszkują tylko na część Starego Polesia oraz istnieje grupa Widzewiaków zamieszkujących na Retkini, ale tam nie mogą oni otwarcie afiszować się ze swoimi sympatiami, mimo że mają flagi i szaliki fan-clubowe.

[b]DZIELNICA WIDZEW[/b]
1) Główne osiedla tej dzielnicy to Zarzew, Stary Widzew, Stoki, Widzew-Wschód, Olechów, Janów. Wszędzie tam kibicuje się Widzewowi a ŁKS ma w tej dzielnicy tylko pojedynczych, niezorganizowanych kibiców, którzy nie afiszują się ze swoimi sympatiami.

DZIELNICA ŚRÓDMIEŚCIE
1) Istnieją tutaj zorganizowane grupy kibiców Widzewa i ŁKS-u. Do niedawna linią podziału była ulica Kilińskiego, gdzie od ulicy Kilińskiego w stronę dzielnicy Widzew dominowali Widzewiacy (min. ul. Pomorska czy Składowa) a w stronę od ulicy Kilińskiego do dzielnicy Polesie kibice ŁKS-u (min. ul. Wschodnia, Włókiennicza, Jaracza, Abramowskiego, Żwirki). Na dziś dzień podział ten jest nieaktualny i praktycznie trudno określić gdzie teraz przebiega taka linia. Bywa tak, że przy jednej ulicy sąsiednie kamienice kibicują na przemian Widzewowi i ŁKS-owi. Wydaje się że kibiców ŁKS-u jest nadal więcej, ale ich prze waga liczebna topnieje. Na tej dzielnicy Widzewiacy zrobili chyba największe postępy a organizując liczny i dość dobrze zorganizowany fan-club, diametralnie zmienili wizerunek kibicowski."

: )) Udało się przebrnąć? Ja pomimo tego że korci mnie aby napisać zmianach jakie na dziś dzień dostrzegam w mieście...powstrzymam się i ocenę pozostawię wam...

kto wie może tym razem obejdzie się bez wzajemnego wyzywania się : ))

Falls

Post autor: Falls » 02.04.2007, 20:27

ooo...nie wierzę...niby wszystko kopiowane a akurat Dzielnica Widzew się nie pogrubiła...normalnie przeznaczenie : )))))

mkkb1908
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: mkkb1908 » 02.04.2007, 21:24

Obrazek
na niebieskim miejsce idzewa, reszta nasza.......
TAK JEST I TAK BĘDZIE

eMka_

Post autor: eMka_ » 02.04.2007, 21:26

Johny84, badz konsekwentny.

Falls

Post autor: Falls » 02.04.2007, 21:27

tee..."Bogusiak"...nie dociera?

Motyla noga człowiek czasem chce dobrze a wszystko jak krew w piach ...: )

ech...

ooo...jeszcze eMKa jako obrońca ucieśnionych...
naprawde jesteście zajebiści : )

nie rozumiesz głąbie że jest to tekst z 2003 czy 2004 roku i jest tylko skopiowany...napisany nie tak jak te badziewia na infocentrum i ma chcarakter informacyjny jak wyglądał 2004 w oczach, starającego się być obiektywnym, widzewiaka.

Pokasujcie od razu wszystkie tematy i zostawcie te najbardziej "kumate"....brak słów...
Słuchaj / czytaj... śmieje się z tego tematu ale i bez mojego posta będzie on na pierwszej stronie. Myślisz że zamknięcie topicu spowoduje nie wypowiadanie się ludzi z Łodzi? Chryste co za asy...

Nie wiem już sam...
Jak macie ochotę napisać coś sensownego na temat tego artykułu...piszcie...jak nie...zamykajcie w cholerę i toczcie dalej konkretne dysputy na temat czy ekipa X była w 213 czy 214 osób i czy było słychac ekipę Y w 74 minucie spotkania lepiej czy może w 81...

Zablokowany