komentarze - 21/22 marca 2008
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
komentarze - 21/22 marca 2008
GKS Bełchatów - Lech Poznań
Wisła Kraków - Odra Wodzisław
Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów
Widzew Łódź - Legia Warszawa
Polonia Bytom - Górnik Zabrze
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Cracovia Kraków
Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź
ŁKS Łomża - Odra Opole 22 marca, 14:00
Polonia Warszawa - Motor Lublin 22 marca, 14:00
GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) - Lechia Gdańsk 22 marca, 12:00
Wisła Płock - Warta Poznań 22 marca, 13:00
Piast Gliwice - Podbeskidzie Bielsko-Biała 22 marca, 18:00
Tur Turek - Pelikan Łowicz 22 marca, 14:00
Arka Gdynia - Kmita Zabierzów 20 marca, 18:00
Stal Stalowa Wola - GKS Katowice 22 marca, 12:00
Śląsk Wrocław - Znicz Pruszków 22 marca, 20:15
ciekawie zapowiada sie ta kolejka
Wisła Kraków - Odra Wodzisław
Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów
Widzew Łódź - Legia Warszawa
Polonia Bytom - Górnik Zabrze
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Cracovia Kraków
Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź
ŁKS Łomża - Odra Opole 22 marca, 14:00
Polonia Warszawa - Motor Lublin 22 marca, 14:00
GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) - Lechia Gdańsk 22 marca, 12:00
Wisła Płock - Warta Poznań 22 marca, 13:00
Piast Gliwice - Podbeskidzie Bielsko-Biała 22 marca, 18:00
Tur Turek - Pelikan Łowicz 22 marca, 14:00
Arka Gdynia - Kmita Zabierzów 20 marca, 18:00
Stal Stalowa Wola - GKS Katowice 22 marca, 12:00
Śląsk Wrocław - Znicz Pruszków 22 marca, 20:15
ciekawie zapowiada sie ta kolejka
Na początek mobilizacja Scyzorów na mecz z Jagiellonią:
http://pl.youtube.com/watch?v=Qtm_X5gyq68
http://pl.youtube.com/watch?v=Qtm_X5gyq68
Możesz podać powód lub jakiegoś linka z takim infem?
W 1 lidze, kolejka mało obfitująca w atrakcje. Ciekawy jestem czy i w jakiej ilości Widzew wpuści Legię, a także liczb Jagi i eŁKSy.
Na drugim froncie chyba najciekawiej w Jastrzębiu, Stalowej Woli i Warszawie, bo przecież Motor poprzednio na wyjeździe Śląska zerwał flagę KSP, która z tego co pamiętam już chyba spłonęła?
W 1 lidze, kolejka mało obfitująca w atrakcje. Ciekawy jestem czy i w jakiej ilości Widzew wpuści Legię, a także liczb Jagi i eŁKSy.
Na drugim froncie chyba najciekawiej w Jastrzębiu, Stalowej Woli i Warszawie, bo przecież Motor poprzednio na wyjeździe Śląska zerwał flagę KSP, która z tego co pamiętam już chyba spłonęła?
Derby Polonia - Górnik bez publiczności?
Zdaniem wojewody śląskiego obiekt borykającego się z kłopotami finansowymi klubu z ul. Olimpijskiej nie spełnia warunków bezpieczeństwa.
W śląskim urzędzie wojewódzkim odbyło się w czwartek spotkanie z udziałem przedstawicieli policji, prokuratury i działaczy Polonii. Rozpatrywano na nim zażalenie policji na decyzję prezydenta Piotra Koja o dopuszczeniu stadionu Polonii do rozgrywek ekstraklasy.
Zdaniem policji na obiekcie nie powinny odbywać się imprezy masowe. Najważniejsze jej zdaniem uchybienia to:
- brak nowej wylewki betonowej na sektorach buforowych
- źle działający monitoring
- zbyt miękkie podłoże wokół płyty boiska
Skargę uznano za zasadną i stadion Polonii został zamknięty dla publiczności do czasu usunięcia na nim usterek wskazanych przez policję.
- Oficjalna decyzja zapadnie dopiero w piątek. Potwierdzam jednak, że stadion ma zostać zamknięty dla publiczności ze względu na jego zły stan techniczny - mówi Renata Kostiw-Rydzew ze Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego.
Działacze Polonii są załamani, bo już w sobotę na stadionie przy ul. Olimpijskiej ma odbyć się szlagierowy mecz derbowy z Górnikiem Zabrze.
- Decyzja wojewody oznacza dla nas olbrzymie straty finansowe - martwi się dyrektor klubu Cezariusz Zając. Polonii nie stać, aby wynająć obiekt w innym mieście.
Nie wiadomo jeszcze, jak na decyzje wojewody zareaguje Ekstraklasa SA. - Musimy czekać na oficjalne potwierdzenie tej informacji. Wówczas sprawą zajmie się nasz departament rozgrywek - mówi Adrian Skubis, rzecznik spółki.
źródło: Gazeta Wyborcza
;) pisze:Możesz podać powód lub jakiegoś linka z takim infem?
to byl koles ze Śląska
-
mlody_kibic
Tak, spłonęła na naszym ostatnim meczu z Polonią.Oporowian pisze:;) pisze:Możesz podać powód lub jakiegoś linka z takim infem?
to byl koles ze Śląska
Heh,pytanie w sumie dziwne,ale ogladajac ten mecz w canal+,tez sie nad tym zastanawialemlaurence pisze:Co to ku*** za pytanie w ogóle. Co moze maja jeszcze dowody/legitymacje sprawdzac na młynie zeby na kibice.net napisac jaka maja srednią.Siera pisze:Jaka średnia wieku w młynie Bełchatowa?
Słyszać ten doping , głosy to nie za duża.
Co do derbów Polonia-Górnik to kolejna paranoja
No szanujmy sie
Nie chce tu siać jakiejś napinki,bo w sumie mi to lata,ale tak samo pomyślałem,oglądając to spotkanie.Kiju pisze:Heh,pytanie w sumie dziwne,ale ogladajac ten mecz w canal+,tez sie nad tym zastanawialemlaurence pisze:Co to ku*** za pytanie w ogóle. Co moze maja jeszcze dowody/legitymacje sprawdzac na młynie zeby na kibice.net napisac jaka maja srednią.Siera pisze:Jaka średnia wieku w młynie Bełchatowa?
Słyszać ten doping , głosy to nie za duża.
Co do derbów Polonia-Górnik to kolejna paranoja
No szanujmy sie
Postawy kibiców GKSu w meczu z Lechem raczej nie będę komentował bo trudno było by o obiektywizm. Co do Lecha - osobiście spodziewałem się po nich więcej (może nie tyle liczebnie bo wiadomo jak jest obecnie z powodu remontu z sektorem gości u nas) ale pod względem dopingu i oflagowania co uważałem za ich wizytówkę. Niestety pomimo dość rwanego dopingu z dużymi przerwami z naszej strony, Lecha słyszałem w meczu może 3-4 razy. Szkoda.
-
Cebulorz_628
Torfiorz pisze:Kod: Zaznacz cały
[b]za odpalenie rac[/b], a także rzucenie kilku z nich w kierunku murawy.
Taki charakter wyjazdu.Torfiorz pisze:Postawy kibiców GKSu w meczu z Lechem raczej nie będę komentował bo trudno było by o obiektywizm. Co do Lecha - osobiście spodziewałem się po nich więcej (może nie tyle liczebnie bo wiadomo jak jest obecnie z powodu remontu z sektorem gości u nas) ale pod względem dopingu i oflagowania co uważałem za ich wizytówkę. Niestety pomimo dość rwanego dopingu z dużymi przerwami z naszej strony, Lecha słyszałem w meczu może 3-4 razy. Szkoda.
Rodło Kwidzyn - Elana Toruń
Burmistrz Miasta Kwidzyna nie wyraża zgody na przybycie kibiców na mecz o mistrzostwo III ligi miejscowego Rodła z Elaną Toruń czytamy w oświadczeniu nadesłanym do iławskiego klubu z Komendy Powiatowej Policji w Kwidzynie.
W związku z mającym się odbyć w dniu 22 marca 2008 roku o godz. 11:00 spotkaniem piłkarskim o Mistrzostwo III ligi pomiędzy drużynami KOP Rodło Kwidzyn a TKP Elana Toruń zakwalifikowanym jako impreza o podwyższonym ryzyku informuję, iż w związku z wydarzeniami zaistniałymi w Grudziądzu z udziałem kibiców toruńskich jak i iławskich Burmistrz Miasta Kwidzyna podjął decyzję o przeprowadzeniu przedmiotowej imprezy sportowej bez udziału jakichkolwiek kibiców.
W związku z powyższym proszę o pilne dotarcie do przedstawicieli kibiców i przekazanie informacji iż powyższy mecz odbędzie się bez udziału publiczności, a w przypadku ujawnienia przyjazdu kibiców do Kwidzyna zostaną oni zawróceni na granicy powiatu kwidzyńskiego do swoich rodzimych miejscowości.
Proszę o potraktowanie sprawy jako bardzo ważnej i pilnej. Z góry dziękuję za pomoc.
Z poważaniem
Pierwszy Zastępca Komendanta Powiatowego Policji
w Kwidzynie
nadkom. mgr Michał Zapolski

Burmistrz Miasta Kwidzyna nie wyraża zgody na przybycie kibiców na mecz o mistrzostwo III ligi miejscowego Rodła z Elaną Toruń czytamy w oświadczeniu nadesłanym do iławskiego klubu z Komendy Powiatowej Policji w Kwidzynie.
W związku z mającym się odbyć w dniu 22 marca 2008 roku o godz. 11:00 spotkaniem piłkarskim o Mistrzostwo III ligi pomiędzy drużynami KOP Rodło Kwidzyn a TKP Elana Toruń zakwalifikowanym jako impreza o podwyższonym ryzyku informuję, iż w związku z wydarzeniami zaistniałymi w Grudziądzu z udziałem kibiców toruńskich jak i iławskich Burmistrz Miasta Kwidzyna podjął decyzję o przeprowadzeniu przedmiotowej imprezy sportowej bez udziału jakichkolwiek kibiców.
W związku z powyższym proszę o pilne dotarcie do przedstawicieli kibiców i przekazanie informacji iż powyższy mecz odbędzie się bez udziału publiczności, a w przypadku ujawnienia przyjazdu kibiców do Kwidzyna zostaną oni zawróceni na granicy powiatu kwidzyńskiego do swoich rodzimych miejscowości.
Proszę o potraktowanie sprawy jako bardzo ważnej i pilnej. Z góry dziękuję za pomoc.
Z poważaniem
Pierwszy Zastępca Komendanta Powiatowego Policji
w Kwidzynie
nadkom. mgr Michał Zapolski
-
BornToBeRed
-
spinacz_napinacz
Jakieś 50-60 osób z Motoru otoczone przez policje na dw. Gdańskim. Nie wiem czy to główna ekipa czy osoby, które nie miały biletów jednak widać było, że mieli jakieś problemy z psami, którzy ich trzymali i co jakiś czas wyciągali pojedyncze osoby i brali na hol. Nie wiem o co chodzi. Ale myśle że jak przyjdą wyjaśnia do czego psy się przyczepiły. Pozdrawiam
Stalowka http://i32.tinypic.com/2qcovbp.jpg
GieKSa http://i29.tinypic.com/21jbwyd.jpg
na szybkiego zdjecia wrzucone, wiecej wieczorem
GieKSa http://i29.tinypic.com/21jbwyd.jpg
na szybkiego zdjecia wrzucone, wiecej wieczorem
-
Ferdydurke
Vinnyl pisze:Jakieś 50-60 osób z Motoru otoczone przez policje na dw. Gdańskim. Nie wiem czy to główna ekipa czy osoby, które nie miały biletów jednak widać było, że mieli jakieś problemy z psami, którzy ich trzymali i co jakiś czas wyciągali pojedyncze osoby i brali na hol. Nie wiem o co chodzi. Ale myśle że jak przyjdą wyjaśnia do czego psy się przyczepiły. Pozdrawiam
Dodam tylko,że potem kibice Motoru nie zostali wpuszczeni na sektor i cały mecz przestali pod nim.
-
psychol1908