Euro 2008 - bilety!!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
kod bedzie w mailu którym dostałes od razu po zgłoszeniu sie na losowanie ..no i w sumie powinneś dostac maila ponownego jesli zostałes wylosowany.Skorpion pisze:Witam.Czy ktoś moze mi powiedzieć jak sprawdzic swój kod zgłoszenia.Gdzieś mi się kartka zapodziała a chciałbym sprawdzić bo Imie i poczatek nazwiska się zgadza..i nawet jest tyle kropek co mojenazwisko:).Z góry dzieki
-
taka mala ciekawostka , za wp.pl
ja wiem ze to "fakt" i w ogole ale mooooze cos w tym jestLosowanie biletów na mecze Polaków podczas Euro 2008 roku może być nieważne! Jak to możliwe? Istnieje uzasadnione podejrzenie, że w systemie komputerowym, który odpowiadał za rejestrację i losowanie, była luka, która pozwalała tej samej osobie wysyłać nieograniczoną liczbę zgłoszeń!
W efekcie byli tacy, którzy w ten sposób znacznie zwiększyli swoje szanse na wylosowanie biletu, a nawet... większej ich liczby! Sprawą już zainteresował się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta - informuje "Fakt".
System można było w bardzo prosty sposób obejść. Istniał sposób, żeby jedna osoba mogła zarejestrować się niezliczoną ilość razy na to samo nazwisko. Wystarczyło, że za każdym razem podawała inny, sfałszowany numer PESEL, a komputer traktował ją już jak zupełnie nową osobę" - mówi "Faktowi" informatyk, który odkrył tę nieprawidłowość.
STOMIL PONAD WSZYSTKO
-
-
-
-
-
zwracam uwagę że odbiór biletu warunkowego jest na miejscu (oczywiście po ewentualnym awansie) i według regulaminu wymagany jest odbiór osobisty i w dodatku z dokumentem zawierającym PESEL
w Niemczech - o ile na bramkach nie było żadnego sprawdzania - to przy odbiorze biletów czasami były problemy np. jak się coś nie zgadzało (ja np. miałem błąd w numerze PESEL). i nie zawsze tłumaczenie pomagało
dodatkowo zwrot jest na konto wcześniej wskazane - więc nie wiem jaka nabywca ma pewność że jak nie awansujemy (a wiadomo że nie awansujemy
) dostanie zwrot np. na swoje konto
odnośnie losowania to moim zdaniem był nie tyle przewal, ale błąd systemu, wylosowanie trzech warunkowych to było prawdopodobieństwo 0,0011%
a na liście jest cała masa tak wylosowanych
myślę że bardzo dużo ludzi którzy wylosowali te warunkowe po zobaczeniu kwoty jaką muszą zapłacić - pewnie czesto jest to ponad 10tys. zł zrezygnuje i będzie jeszcze dużo biletów do wylosowania
co do losowania grupowych też było coś nie tak, ja np. zwróciłem uwagę iż na liście jest bardzo dużo kobiet
pozdr
gr
w Niemczech - o ile na bramkach nie było żadnego sprawdzania - to przy odbiorze biletów czasami były problemy np. jak się coś nie zgadzało (ja np. miałem błąd w numerze PESEL). i nie zawsze tłumaczenie pomagało
dodatkowo zwrot jest na konto wcześniej wskazane - więc nie wiem jaka nabywca ma pewność że jak nie awansujemy (a wiadomo że nie awansujemy

odnośnie losowania to moim zdaniem był nie tyle przewal, ale błąd systemu, wylosowanie trzech warunkowych to było prawdopodobieństwo 0,0011%
a na liście jest cała masa tak wylosowanych
myślę że bardzo dużo ludzi którzy wylosowali te warunkowe po zobaczeniu kwoty jaką muszą zapłacić - pewnie czesto jest to ponad 10tys. zł zrezygnuje i będzie jeszcze dużo biletów do wylosowania
co do losowania grupowych też było coś nie tak, ja np. zwróciłem uwagę iż na liście jest bardzo dużo kobiet

pozdr
gr
Ostatnio zmieniony 19.03.2008, 16:07 przez ginger, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
no u mnie podobna sytuacja jest , próbował sie ktos kiedyś skontaktować jakos z kupbilet.pl ??? zero odbierania telefonów i odpisów na maile..w dodatku jak sie dzwoni na ich numery to na poczatku głos mówi: przepraszamy , nie mozesz wybrać tego numeru , i dopiero po chwili odzywa sie jakis automatyczny glosRadek_Sierpc pisze:A ja wpłaciłem w poniedziałek i na tą chwilę nadal mi sie status nie zmienił ale spokojnie jest czas do 27

kupbilet czy pzpn to jeden h**.
-
-
Dokonałem zapłaty. Kiedy otrzymam jej potwierdzenie?
Potwierdzenie nie przychodzi natychmiast po wpłacie na konto, gdyż wpłata musi się znaleźć na wyciągu bankowym, który jest generowany z jednodniowym poślizgiem. Ważny jest też sposób dokonania wpłaty. Najszybciej są rozliczane przelewy z konta internetowego, nieco wolniej wpłaty na poczcie, a najdłużej wpłaty w punktach przyjmowania opłat. Zatem potwierdzenie wpłaty powinno przyjść do Ciebie w ciągu 1-5 dni roboczych. więc czasem trzeba się uzbroić w cierpliwość. Należy przy tym pamiętać, iż rezerwacje nie są kasowane automatycznie. Zatem w razie ewentualnego przeterminowania danej rezerwacji system wysyłam emaila z informacją o zamiarze jej skasowania. Dopiero wtedy należy podjąć próby kontaktu w celu wyjaśnienia sprawy.
Nie przeczytacie najpierw a dzwonicie a później dziwy, że nikt tam nie odbiera jak zapchane przez takie zapytania
Potwierdzenie nie przychodzi natychmiast po wpłacie na konto, gdyż wpłata musi się znaleźć na wyciągu bankowym, który jest generowany z jednodniowym poślizgiem. Ważny jest też sposób dokonania wpłaty. Najszybciej są rozliczane przelewy z konta internetowego, nieco wolniej wpłaty na poczcie, a najdłużej wpłaty w punktach przyjmowania opłat. Zatem potwierdzenie wpłaty powinno przyjść do Ciebie w ciągu 1-5 dni roboczych. więc czasem trzeba się uzbroić w cierpliwość. Należy przy tym pamiętać, iż rezerwacje nie są kasowane automatycznie. Zatem w razie ewentualnego przeterminowania danej rezerwacji system wysyłam emaila z informacją o zamiarze jej skasowania. Dopiero wtedy należy podjąć próby kontaktu w celu wyjaśnienia sprawy.
Nie przeczytacie najpierw a dzwonicie a później dziwy, że nikt tam nie odbiera jak zapchane przez takie zapytania
[link]" target="_blank
-
wp.pl pisze:PZPN obiecuje, że wyłapie oszustów
Kibice piłkarscy, którzy nie wylosowali biletów na mecze Polaków w tegorocznych finałach mistrzostw Europy, są oburzeniu, że na listach szczęśliwców mających dostać wejściówki przewijają się po kilka razy te same nazwiska, choć regulamin zakładał, że jedna osoba może dostać tylko jedną kartę wstępu.
- Nie ma w tym żadnego przekrętu - uspokaja rzecznik prasowy PZPN Zbigniew Koźmiński.
- System nastawiony był na sprawdzanie właśnie numerów pesel, a nie nazwisk.. Przy odbiorze biletów wszystko sprawdzane będzie bardzo dokładnie, więc wówczas na pewno wyłapiemy potencjalnych oszustów - dodał Koźmiński.
Więcej w "POLSKA Dzienniku Zachodnim"
-
-
-
-
-
Za takie posty ban dozywotni. Nie ma wiekszej k**** niz ta ktora podaje sie za kibica i chce na nich zarabiac. Ja swoj oddalem kumplowi po cenie na Chorwacje a takie france chca zarobic bo jest okazja. DOŻYWOTNI BAN!!!Tombal pisze:Ktoś chętny na bilecik za 1700 ? POLSKA-AUSTRIA KAT 3 . OPŁACONY
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
tombal - oby ci te pieniadze zajebistego pecha przyniosly !!!czeladzianin pisze:Za takie posty ban dozywotni. Nie ma wiekszej k**** niz ta ktora podaje sie za kibica i chce na nich zarabiac. Ja swoj oddalem kumplowi po cenie na Chorwacje a takie france chca zarobic bo jest okazja. DOŻYWOTNI BAN!!!Tombal pisze:Ktoś chętny na bilecik za 1700 ? POLSKA-AUSTRIA KAT 3 . OPŁACONY
BANOWAC takich skurwieli !!!
-
"W dniu dostarczenia biletu będzie powiadomienie mailowe" (taką informację dostałem po zapłaceniu) to chyba są śmieszni, po to był telefon podawany, żeby tak to organizować?? I mam czatować na maila???? W przypadku nieobecności odbiorcy można sobie odebrać osobiście za 20zł, kpina! Coś trzeba z tym zrobić, jaki problem jest dla nich umówienie się telefoniczne, kompletny brak profesjonalizmu.
-
-
nie wiem dokladnie jak było na MŚ bo nie mialem biletów na mecz ale mozna sobie wyobrazic ze nie bedzie sprawdzania danych, wiec sam tez chyba nie zmieniam danych na swoje.
co do odbioru biletów to tez mnie to z tym meilem powiadamiajacym o dniu wysłania zastanowiło , zreszta tak wszystko jest zorganizowane i opisane w tych mailach ze te k**** tylko czekaja na twoj najmniejszy bład abyś ten bilet stracił.
co do odbioru biletów to tez mnie to z tym meilem powiadamiajacym o dniu wysłania zastanowiło , zreszta tak wszystko jest zorganizowane i opisane w tych mailach ze te k**** tylko czekaja na twoj najmniejszy bład abyś ten bilet stracił.