Derby Ruch - Gornik
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
[link]
z mojej strony derby naprawde konkret .. wynik mowi sam za siebie Ruch lepszy pilkarsko czy kibicowsko? nie mnie to oceniac bo bede zajebiscie obiektywny
Fc Gliwice zbiorka miazga
dziekujemy kibicom Piasta jak to oni powiedzieli niech zabole z Gliwic poczuja sie raz ze sa u siebie haha pozdrawiam tych ze smiesznych kibicow
pytanko z mojej strony ... jaki jest rekord jesli chodzi o odpalone race w Polsce ..
cos mi sie wydaje ze rekordzik zmienia wlasciciela ale o szczegolach nie bede pisal bo nie jestem upowazniony
BYLE WIECEJ TAKICH MECZY
z mojej strony derby naprawde konkret .. wynik mowi sam za siebie Ruch lepszy pilkarsko czy kibicowsko? nie mnie to oceniac bo bede zajebiscie obiektywny

pytanko z mojej strony ... jaki jest rekord jesli chodzi o odpalone race w Polsce ..

BYLE WIECEJ TAKICH MECZY
żartownisie ..
-
Bardzo fajne Derby. Jako obserwator z sopcasta
jestem zadowolony. Co do dopingu rzeczywiście Górnik lepiej słyszalny, ale to telewizja i wydaje mi się, że "młyn" Górnika był bliżej środka stadionu, zatem lepiej słyszalny, ale w tv
, a Ruch zoorganizowany był bardziej za bramką, gdzie jak wiadomo odległość do murawy jest znacznie większa. Z resztą jak sami mówią trudno ogarnąć taki tłum ludzi. Ładne oprawy, racowisko też, ale tak naprawde dużo rac na dużym obszarze zawsze robi wrażenie. Ogólnie cały mecz bardzo przyjemnie się oglądało, niezwykły hałas. Czekać aż tylko zrobią te stadiony po 30 tys i ujrzymy więcej takich efektownych meczy.

-
ŁKS łódź - Wisła Kraków,LabedyKSG pisze:pytanko z mojej strony ... jaki jest rekord jesli chodzi o odpalone race w Polsce ..cos mi sie wydaje ze rekordzik zmienia wlasciciela ale o szczegolach nie bede pisal bo nie jestem upowazniony
BYLE WIECEJ TAKICH MECZY
400 rac:
http://pl.youtube.com/watch?v=IIXFAp85ycY

[link]
-
a może najpierw podgrzewaną płyte?:-) 25-30 to Wasza liczba? gratulacje za obiektywizm.Tak samo gdy piszesz ze to byl Wasz pierwszy mecz przy takiej publice na tym stadionie, a Górnika który?Zobaczymy Ksieciuniu jak przyjdą mecze "bez ciśnień" w co przekuliście te derby.Według mnie (jeśli chodzi o ultraske) to gdyby nie racowisko Górnika i Wasze sektorówki na poczatku szpilu to nie bylo by sie czym zachwycać(pomijając liczbe kibiców z obydwu stron).Może pogoda troszke popsuła zabawe..może...Nie piszesz o GieKSie-GieKSa tam nie grałaPatton pisze:Czlowieku daj nam dach i 3,4 mecze to pogadamy. Tak ciezko wam zrozumiec, ze my jako Ruch gralismy chyba pierwszy raz z taka publika od niepamietnych czasow!!?? Wszystkiego trzeba sie nauczyc. Ale widze, ze liczba Ruchu oscylujaca w przedziale 25-30 zaczyna niektorym nie byc w smakJest dobrze - 4 lata w 2 lidze, prawie spadek do 3... To sie nazywa powRot kRola

Teraz gratuluje Wam liczby kibiców i zwycięstwa bo byliscie na boisku lepsi.
-
LabedyKSG napisał:
Po co ta spinka?? Przecież każda ekipa może przejechać przez każde miasto w obstawie psiarni. Zbiórki początkowej na dworcu w Gliwicach nie mieliście lecz byliście tylko przejazdem... Co do dopingu kibiców erki to wiadomo, że ciężko opanować taką liczbę osób aby był równy doping. Na Polska - Belgia było podobnie. Jedni śpiewali to a drudzy to. Czasem udało się wspólnie coś zaśpiewać.dziekujemy kibicom Piasta jak to oni powiedzieli niech zabole z Gliwic poczuja sie raz ze sa u siebie haha pozdrawiam tych ze smiesznych kibicow
-
-
Jako obserwator wybrałem sie na "DERBY" wraz z kolegą.
Wybraliśmy sie pod stadion oczywiście bez biletów ale szybko je nabyliśm od pewnych kibiców.
Co do meczu to zasłuzęnie Ruch wygrał (mogło paść więcej bramek)
co do atmosfery to doping Ruchu tylko dobry w miejscu gdzie był młyn (czyli za bramką) co do przyśpiewek Ruchu to może z połowa to było je..ć Żaboli :/ ale jak cisneli hej niebiescy ole to nawet nawet
na sektorze na którym byłem widziaęłm dużo osób które nie było związane z Ruchem (dużo postronnych osób)
Co do zgód to widziani Widzewiadzy,Elana po stronie Ruchu
ROW,GieKSa(układ) rozpoznani po żółtych czapeczka weszli na około 20 min przed meczem po stronie KSG
Co do KSG Doping dość konkretny mieli tylko ? 2 piosenki i raczej śpiewali to z pierdolnięciem
Więc według mnie KSG na trybunach lepszy.
Wybraliśmy sie pod stadion oczywiście bez biletów ale szybko je nabyliśm od pewnych kibiców.
Co do meczu to zasłuzęnie Ruch wygrał (mogło paść więcej bramek)
co do atmosfery to doping Ruchu tylko dobry w miejscu gdzie był młyn (czyli za bramką) co do przyśpiewek Ruchu to może z połowa to było je..ć Żaboli :/ ale jak cisneli hej niebiescy ole to nawet nawet

Co do zgód to widziani Widzewiadzy,Elana po stronie Ruchu
ROW,GieKSa(układ) rozpoznani po żółtych czapeczka weszli na około 20 min przed meczem po stronie KSG
Co do KSG Doping dość konkretny mieli tylko ? 2 piosenki i raczej śpiewali to z pierdolnięciem
Więc według mnie KSG na trybunach lepszy.
witam uwazam ze KSG w pierwszej połowie strali sie dopingować +sektorówka na pcozatku ... w drugiej połowie cisza , tylko pokaz rac i strzałów z rakietnicy no no
aa doping kibiców KSG był słyszalny ponieważ kamera z TV była blizej ich sektora :] Ci co byli na meczu pewnie wiedza jak bylo . tyle odemnie

-
- ostatnie ostrzeżenie
Mielismy zbiorke. Stalismy na tym dworcu 1,5 h zanim pociag przyjechal.ArekPiast pisze:LabedyKSG napisał:Po co ta spinka?? Przecież każda ekipa może przejechać przez każde miasto w obstawie psiarni. Zbiórki początkowej na dworcu w Gliwicach nie mieliście lecz byliście tylko przejazdem... Co do dopingu kibiców erki to wiadomo, że ciężko opanować taką liczbę osób aby był równy doping. Na Polska - Belgia było podobnie. Jedni śpiewali to a drudzy to. Czasem udało się wspólnie coś zaśpiewać.dziekujemy kibicom Piasta jak to oni powiedzieli niech zabole z Gliwic poczuja sie raz ze sa u siebie haha pozdrawiam tych ze smiesznych kibicow
-
-
co do meczu piłkarsko Ruch wygrał wiadomo;) na stadionie szczerze nie wiem ja na sektorze Górnika praktycznie ich nie słysząłem (poza paroma wyjątkami) fakt może nie ograniają jeszcze tej publiki;) co do atrakcji- jakie atrakcje??? ja przed i po meczu wyrwałem sie z kordonu i nikogo nie uświadczyłem wokół stadionu oprócz...piwa;) ogólnie derby zajebiste;)
-
wszystkie zgody Ruchu byly na trybunach...
jesli chodzi o Zaboli to swietne racowisko wygladalo to imponujaco...
fajnie wyrozniala sie w Waszym sektorze Wisłoka...
PS... dzialacze np.: Wisły mogliby zobaczyc jak mozna sprawnie bez syfu i nerwow i szybko wpuscic i wypuscic taka mase ludzi na stadion...
naprawde zrobilo to na mnie wielkie wrazenie... zreszta wrzuce tez kamyczek i do swojego ogrodka bo nasi dzialacze tez mogliby pewnie sie wiele nauczyc...
Ruchu nie oceniam bo z perspektywy mlyna Zabscy slyszalni w tylko w przerwach w naszym dopingu... w ogole ciezko tu cokolwiek oceniac...
ciekawe poprawnie wykonane oprawy z obu stron... dobra korba i tylko pogoda nie ulatwiala sprawy...
reszte przemyslen zachowam na potem tzn jak odespie 4 dniowy melanz...
pozdRo Niebiescy!!
jesli chodzi o Zaboli to swietne racowisko wygladalo to imponujaco...
fajnie wyrozniala sie w Waszym sektorze Wisłoka...
PS... dzialacze np.: Wisły mogliby zobaczyc jak mozna sprawnie bez syfu i nerwow i szybko wpuscic i wypuscic taka mase ludzi na stadion...
naprawde zrobilo to na mnie wielkie wrazenie... zreszta wrzuce tez kamyczek i do swojego ogrodka bo nasi dzialacze tez mogliby pewnie sie wiele nauczyc...
Ruchu nie oceniam bo z perspektywy mlyna Zabscy slyszalni w tylko w przerwach w naszym dopingu... w ogole ciezko tu cokolwiek oceniac...
ciekawe poprawnie wykonane oprawy z obu stron... dobra korba i tylko pogoda nie ulatwiala sprawy...
reszte przemyslen zachowam na potem tzn jak odespie 4 dniowy melanz...
pozdRo Niebiescy!!
-
derby zrobiły na mnie spore wraznie (pewnie dlatego ze w Polsce malo jest takich meczów ze przychodzi po 40 tys ludzi)
doping -Górnik lepsze zgranie co dało lepszy efekt dopingu
co do oprawy nie wiem dlaczego ale spodziewałem sie czegos mocnego-jakiejs nowosci nie spotykanej na stadionach w Polsce niestety było (normalnie) i mimo ze nie derby to lepsze na mnie wraznie zrobiła oprawa w meczu Jagi w tej kolejce
doping -Górnik lepsze zgranie co dało lepszy efekt dopingu
co do oprawy nie wiem dlaczego ale spodziewałem sie czegos mocnego-jakiejs nowosci nie spotykanej na stadionach w Polsce niestety było (normalnie) i mimo ze nie derby to lepsze na mnie wraznie zrobiła oprawa w meczu Jagi w tej kolejce
-
radzionnu, sam przyznasz ze z taką kasą do wykorzystania to mieliscie pełne pole do popisuczego wy sie spodziewaliscie po oprawach?piszecie ze wiecej,ale konkretnie.

Ze strony Ruchu dobrze zrobione twarze, KSG fajnie ze odpalili duzo piro ale niedostyt pozostaje. Mozliwosci obie strony miały kurewsko duze.
-
kosmalskiP pisze: co do oprawy nie wiem dlaczego ale spodziewałem sie czegos mocnego-jakiejs nowosci nie spotykanej na stadionach w Polsce niestety było (normalnie) i mimo ze nie derby to lepsze na mnie wraznie zrobiła oprawa w meczu Jagi w tej kolejce
A ja bylem przekonany ze czegos wielkiego i nowatorskiego nie bedzie.
Zoabczcie jak wygladaja oprawy na normalnych meczach(normalnych,czyli rozgrywanych na wlasnych stadionach

Masa pikników po obu stronach,niezany stadion,brak zgrania...tu nie bylo miejsca na nowatorstwo,jakies zlozone oprawy.
Fajnie sie ogladalo taki mecz( w tv

Obu ekipom naleza sie wielkie brawa,do tego wszystkiego dostosowali sie pilkarze.
Takie mecze wspomina sie latami.
W tej calej rywalizacji wygrał...Sląsk...tak wlasnie,ten mecz byl strasznie medialny.Tylko pozazdroscic.

-
To jest moim zdaniem jedyny argument ktory w jakiś sposób usprawiedliwia obie ekipy.Kiju pisze: Zoabczcie jak wygladaja oprawy na normalnych meczach(normalnych,czyli rozgrywanych na wlasnych stadionach),oprawy sa zazwyczaj robione tylko tam,gdzie zasiada mlyn,nawet na wlasnym stadionie,ktory sie doskonale zna,trudno ogarnac pikników...a co dopiero mowic o takim meczu jak dzisiaj....
Masa pikników po obu stronach,niezany stadion,brak zgrania...
Ostatnio zmieniony 03.03.2008, 00:07 przez warsteiner, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Na Wielkich Derbach na Stadionie Ślaskim obecnych było 296 fanów Wisłoki (5 autokarów plus auta) z flagą Najstarsi Biało-Zieloni w Polsce. Każdy z nas posiadał specjalnie wypordukowane na ten wyjazd bialo-zielone czapki zimowe. Podróż w obie strony z eskortą policji. W Dębicy jesteśmy około pólnocy.
-
mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.

-
Widzę że większości pospadało ciśnienie które wykazywali przed Derbami:)Bardziej się grzali przed niż po.Dla mnie liczba ludzi na meczu ligowym(!) oraz swego rodzaju klimat był jak najbardziej na TAK.
Jako obserwator siedziałem w sektorze Ruchu.Doping (mimo że osobiście mało mnie interesuje) nikogo nie wyróżnił bardziej;po prostu obie ekipy dały radę.Fajny pomysł z czapkami Górniczych, racowisko, dobra ilość zgód z Ruchem.
Oragnizacja jak ktoś wcześniej pisał-na plus.
Także warto było pojechać.
Jako obserwator siedziałem w sektorze Ruchu.Doping (mimo że osobiście mało mnie interesuje) nikogo nie wyróżnił bardziej;po prostu obie ekipy dały radę.Fajny pomysł z czapkami Górniczych, racowisko, dobra ilość zgód z Ruchem.
Oragnizacja jak ktoś wcześniej pisał-na plus.
Także warto było pojechać.
-
Widzew dzien wczesniej grał w Krakowie:) wiec napewno z tych 1200 osób ok 1000 to była ekipa z Krakowa;] ale fakt brawa sie im należą!Fan_Gwardii pisze:mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.
-
-
zle Ci sie wydajeFan_Brzozovii pisze:Może mi się wydawało, ale chyba ani raz nie było pozdrowień dla Apatora..?
Apator byl pozdrawiany parokrotnie
http://pl.youtube.com/watch?v=NCiQsWXRpVk
-
Dodam może tylko do koemntarzy, że z powodu warunków atmosferycznych zmuszeni bylismy zrezygnować z dwóch opraw, dodam jeszcze że graliśmy na wyjeździe a i przy dużej naszej ilości nie wszystko dało się zaprezentować tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Nie mniej jednak dwie oprawy na wyjeździe dosyć ciekawe.
-
Widzewa w Krakowie 750 osób, nie zostają wpuszczeni.EMCE pisze:Widzew dzien wczesniej grał w Krakowie:) wiec napewno z tych 1200 osób ok 1000 to była ekipa z Krakowa;] ale fakt brawa sie im należą!Fan_Gwardii pisze:mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.
-
bylame na meczu i jako zupelnie bezstronny kibic musze powiedziec, ze Gornik korzystniej wypadl wg mnie. lepiej zsynchronizowany doping i glosniejszy. ogolnie na sektorze bardzo duzo ludzi nie kibicujących zadnej z druzyn, co bylo widac gdy obie druzyny zdobywaly gole i zero rekacji
do tego bez zadnych barw. swietna liczba Wisloki ( bardzo ladnie sie pokazali) a ze strony Ruchu liczba Widzewa !!

-
- ostatnie ostrzeżenie
-
http://pl.youtube.com/watch?v=iVSTRapOyf4
GÓRNIK racowisko
GÓRNIK racowisko
-
Nie brakowało tez wariatów, co wybrali się do Krakowa 'postać pod bramą', potem powrót do Łodzi, sen 6-7 godzin i z powrotem w droge.EMCE pisze:Widzew dzien wczesniej grał w Krakowie:) wiec napewno z tych 1200 osób ok 1000 to była ekipa z Krakowa;] ale fakt brawa sie im należą!Fan_Gwardii pisze:mnie najbardziej zaszokowala liczba Widzewa na derbach ... 1200 osob - to wiele ekip z pierwszej polki w takiej liczbie nie wspieralo zgod u siebie w miescie na meczu z lokalnym rywalem! jesli dodac kilometry to Widzew chyba przebil wszelkie rekordy, przynajmniej ja nie pamietam zeby jakas ekipa pojechala wesprzec swoja zgode w liczbie wiekszej niz ta - przez pol Polski jakby nie patrzec.
I jak napisał nyyonker, Widzewa ok. 750 w Krakowie.
-
Tak na marginesie ta flaga tresciowo to było nieudolne naśladownictwo wiadomo czegoaqq08 pisze:tak flaga 'ksiestwo pszczynskie ' zmienia wlasciciela.VJ pisze:na forum Niebieskich wyczytałem że zagineła w akcji flaga FC Pszczyna. Wiadomo coś na więcej na ten temat?

Rest in peace blue-red soldier, war is over!
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o