Koszykówka Kibicowsko ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Abdel

Post autor: Abdel »

Resovii około 150 osób ekipy piłkarskiej w Łańcucie na koszu. Nasz doping to kilka sporadycznych okrzyków. Poza tym raczej nic ciekawego :)
iparts.pl
Tam_1947

Post autor: Tam_1947 »

BiałyTeofilów pisze:Ja mam kilka pytan odnosnie Slaska Wrocław i mam nadzieje ze ktos mi udzieli konkretnej i wyczerpujacej odpowiedzi popartej jakimis zdjeciami. Ogladalem ostatnio mecz, ostatnia kwarte z Prokomem chyba jesli sie nie myle. Zaowazlylem wypelniona hale, mlyn i ogolnie cos o czym nie mialem wiekszego pojecia jako kibic pilki noznej. CHcialbym sie dowiedziec wszytsko na temat liczb mlyna na roznych meczach, pojemnosci hali i czy jest zapelniana, o atmosferze, ogolnie o pozycji Slaska Wroclaw, moze ktos wklei jakies zdjecia. No ale jako ze jestem Polakiem musze troche pogrymasic. Doping wydawal sie bardzo glosny pod koniec gdy Slask zaczal znacznie wygrywac ale strasznie nudny. Slyszalem tylko przez 10 minut: ,,Hej Slaks'' i ,,WKS'' powtarzane przez cala hale non stop. Wszytsko z perspektywy TV wiec zadalem konkretne pytania ktore zobrazuja mi wszytsko (mam nadzieje)
Żaden kibic Śląska Wrocław nie chodzi na mecze wrocławskiej drużyny koszykarskiej o nazwie Asco i tyle ... .
nikomu nieznany...

Post autor: nikomu nieznany... »

Abdel pisze:Resovii około 150 osób ekipy piłkarskiej w Łańcucie na koszu. Nasz doping to kilka sporadycznych okrzyków. Poza tym raczej nic ciekawego :)
1 osoba z Miedzi Legnica na tym meczu. :)
Stalowiec

Post autor: Stalowiec »

Stal Ostrów- Sląsk Wrocław

Nas w młynie jak za najlepszych czasów ponad 150 osob z miazdzącym dopingiem przez wiekszosc spotkania,godzine przed meczem brakuje biletów,SLąska 53 osoby słyszalni moze z 3 razy prezentują mini sektorówke w asyscie kilku duzych flag,My tez mielismy przygotowaną oprawe na całą trybune,ale ze wzgledu,na to ze ciezko było sie poruszac i wszystko dograc(zasypane schody kibicami itd) czesc oprawy odpuszczamy,troche ją przerobimy i zaprezetujemy na innym meczu

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Słupski

Post autor: Słupski »

Macie pare fotek z ostaniego meczu Czarnych z Górnikeim.

Rozwijanie sektorówki :

Obrazek

Sektorowka o wymiarach 44m na 24m. Prawie 2 razy większa niż sektorówka Stali Ostrów.
Obrazek

Na zdjeciach widac że fektorwka nie zakryla calej trybuny bo zle byla ona rozciagnieta<na szybkiego> ale spokojnie zakrywa cale trybune :)

Tutaj macie filmik z debiutu sektorowki w meczu z Polpakiem, najlepszy moment od 2:00 dopiero.
http://www.youtube.com/watch?v=Ndleqhyo_bU

Zaległe fotki z wyjzdu do koszalina.Dopingujemy na dwie strony. 400 osob ze Słupska:

ObrazekObrazek

Po meczu :)
Obrazek
Obrazek
Tricolores

Post autor: Tricolores »

Ktoś tu się nieźle rozpędził, najpierw było was w Koszalinie 250, póżniej ok. 300 a teraz widzę że 400 pękło, ciekawe na ilu się zatrzyma.
Słupski

Post autor: Słupski »

Tricolores pisze:Ktoś tu się nieźle rozpędził, najpierw było was w Koszalinie 250, póżniej ok. 300 a teraz widzę że 400 pękło, ciekawe na ilu się zatrzyma.
Cały czas oficjalne info bylo ze łacznie nas bylo 400. Autokarami jechalo 250 osob. Reszta to studenci uczący się w koszalinie no i osoby jadace na wlasna reke.
Baron_FSW

Post autor: Baron_FSW »

Śląsk Wrocław - Dynamo Moskwa

Obrazek

Obrazek
Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii »

zaraz wyjdzie ze pol Politechniki Koszalinskiej to Energa Slupsk ;) (nazwe Czarni rezerwuje dla ekipy pilkarskiej). iosobiscie kojarze kilka osob z Energii z PK 90% z nich zalicza jeden mecz - AZS-Energa, wiec moglo sie tego nazbierac lacznie ponad 350
mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski »

A czy czasem nie bylo tak, ze najpierw byl tylko fc ŁKSu, a dopiero pozniej zaczeli cos krecic we wlasnym miescie ? (wowczas jest duza roznica)
Moge sie mylic, ale cos mi tak swita.

ps Papadopulos88 gdzie byliscie wtedy :) ? (uwielbiam tego typu ekipy)
CZESIU

Post autor: CZESIU »

wiadomo jaka jest sytuacja we Włocławku, a pisanie ze W-wek jest zolto- niebieski to chyba mowa o dniach papieskich tak?
wszystko bylo juz na ten temat napisane

zeby nie bylo ze rozmywam temat

Anwil -Polpak
Na mecz zbieramy sie w 70 osob plus 6 osob z Noteci Inowroclaw (dzieki za wsparcie), kibicow ze Swiecia okolo 50, nie wywieszamy flag, prowadzimy od czasu do czasu glosny doping, lecz przez wiekszosc meczu sredniawka. Polpak uzywa jako sektorowki swojej fany z motywem sciagnietym z Gieksy , a mianowicie CSW 1997. W naszym sektorze slyszalni dopiero po koncowym gwizdku. Dla kibicow ze Świecia to mecz prestizowy, ot takie derby Kujaw i Pomorza, dla nas zwykly ligowy mecz.
gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin »

A czy ten planowany KK w ogóle powstał, bo z tego co gdzieś czytałem kibice sprzeciwili się zarządowi dając temu wyraz na jakimś meczu?
maślak

Post autor: maślak »

Moze i jestem glupi kibic kosza, ale czy moze mi ktos z kipy Czarnych wyjasnic po co czesc z Was chodzi na niektore mecze kosza?
po co na meczu z nami na trybunach wisiala flaga Lechii?
Z jednej strony jedziecie z koszykarskimi niemilisiernie, a pozniej pojawiacie sie na ich meczu...
Sami piszecie ze to Energa a nie Czarni wiec po co sie z tym czesc z Wam utożsamia?
Jak nie dostane odpowiedzi to trudno, ale od dawna mnie to ciekawi
don przemo Polpak
Kontakt:

Post autor: don przemo Polpak »

CZESIU pisze:Polpak uzywa jako sektorowki swojej fany z motywem sciagnietym z Gieksy , a mianowicie CSW 1997. W naszym sektorze slyszalni dopiero po koncowym gwizdku. Dla kibicow ze Świecia to mecz prestizowy, ot takie derby Kujaw i Pomorza, dla nas zwykly ligowy mecz.
Tá flagé mamy juz 4-5 lat, widziales já nie pierwszy raz, wiéc dziwié sié, e dopiero teraz zwrócilena niá uwagé. Motyw sciágniéty czy nie sciágniéty. Jesli nawet, to rozni sié od flagi, ktora nas zainspirowala. Jak brac wzorce, to tylko dobre.

Nt. meczu sié nie wypowiadam, bo na nim nie bylem, ale czytajác relacje kibicow (nawet z Wloclawka) w internecie mozna odniesc wrazenie, ze fani Polpaku byli jednak glosni i slyszani na hali.

Mimo wzajemnych antypatii - Pozdawiam.
Troché wiécej obiektywizmu na przyszlosc.
maślak

don przemo: to ze nie bylo nas slychac na naszym sektorze po drugiej stronie hali, to nie znaczy ze nie bylo Was slychac na hali :)
marbdg

Post autor: marbdg »

CZESIU pisze:

Anwil -Polpak
Na mecz zbieramy sie w 70 osob plus 6 osob z Noteci Inowroclaw (dzieki za wsparcie), kibicow ze Swiecia okolo 50, nie wywieszamy flag, prowadzimy od czasu do czasu glosny doping, lecz przez wiekszosc meczu sredniawka. Polpak uzywa jako sektorowki swojej fany z motywem sciagnietym z Gieksy , a mianowicie CSW 1997. W naszym sektorze slyszalni dopiero po koncowym gwizdku. Dla kibicow ze Świecia to mecz prestizowy, ot takie derby Kujaw i Pomorza, dla nas zwykly ligowy mecz.

z calym szacunkiem ale na zwykly ligowy mecz to wy wybieracie sie w liczbie 20 badz nawet 0.
CZESIU

aha i jeszcze odnosnie don przemo, twoich wpisow brac powaznie to nie mozna, bo jak mozna brac powaznie kogos, kto biegal na meczu z transem "zone lubie Anwil kocham" a teraz uwaza Anwil za najwiekszego wroga

no i serio nie moge z tego wpisu, ze na mecze ligowe nie wystawiamy mlyna a jak juz to 20 osobowy, nasze liczby sa moze malo powalajace, ale 70/80 jest na kazdym meczu, na meczach ze Śląskiem 2 razy tyle
don przemo Polpak
Kontakt:

CZESIU pisze:aha i jeszcze odnosnie don przemo, twoich wpisow brac powaznie to nie mozna, bo jak mozna brac powaznie kogos, kto biegal na meczu z transem "zone lubie Anwil kocham" a teraz uwaza Anwil za najwiekszego wroga
O tobie mogé napisac to samo. Niema sz argumentów, nie odnosisz sié do tematu, a jedynie bronisz/atakujesz wpisami jak ten powyzej. To, komu kibicowalem od 1991 do 2002 roku to juz moja sprawa. Gdybyscie nie potraktowali nas jak potraktowaliscie w pierwszym sezonie (m.in. krojenie szalikow w kiblach malym dzieciom :D ), to dzis byloby zapewne inaczej. Ja nie zaluje, ze historia sie tak potoczyla i osobiscie cieszy mnie sytuacja, jaka jest dzisiaj miédzy Polpakiem i Anwilem, ale to temat na PW, wiéc w razie czego zapraszam, bo nie chcé zasmiecac tematu. Pozro.
CZESIU

nie, o mnie niemozesz tego napisac, oprocz Anwilu i Noteci nie darzylem sympatia innego klubu, jak bede w domu podam ci na pw nr gg to pogadamy
Żurek

Post autor: Żurek »

don przemo Polpak pisze:
CZESIU pisze:aha i jeszcze odnosnie don przemo, twoich wpisow brac powaznie to nie mozna, bo jak mozna brac powaznie kogos, kto biegal na meczu z transem "zone lubie Anwil kocham" a teraz uwaza Anwil za najwiekszego wroga
O tobie mogé napisac to samo. Niema sz argumentów, nie odnosisz sié do tematu, a jedynie bronisz/atakujesz wpisami jak ten powyzej. To, komu kibicowalem od 1991 do 2002 roku to juz moja sprawa. Gdybyscie nie potraktowali nas jak potraktowaliscie w pierwszym sezonie (m.in. krojenie szalikow w kiblach malym dzieciom :D ), to dzis byloby zapewne inaczej. Ja nie zaluje, ze historia sie tak potoczyla i osobiscie cieszy mnie sytuacja, jaka jest dzisiaj miédzy Polpakiem i Anwilem, ale to temat na PW, wiéc w razie czego zapraszam, bo nie chcé zasmiecac tematu. Pozro.
Po Twojej wypowiedzi wychodzi, że jesteś przerzutem :roll:
don przemo Polpak
Kontakt:

Żurek pisze: Po Twojej wypowiedzi wychodzi, że jesteś przerzutem :roll:
Nie do konca. Polpak istnieje od sezonu 96/97 i od tego sezonu wlasnie kibicujé rowniez Polpakowi. Z wiadomych wzglédow, jak wspomnialem wczesniej, przestalem kibicowac Anwilowi. Nie jestem jedyná osobá ze Swiecia, która tak uczynila. Uwierz mi, alewczesniej cale Swiecie kibicowalo Nobilesow (pozniej Anwilowi). Dzis jest jak jest i trzeba sié z tym pogodzic.

Do "przerzutow" na pewno sié nie zaliczam. Nie kibicujé juz po prostu jednemu z dwoch klubow, ktore kiedys traktowalem rownorzédnie. To tyle.
Żurek

Post autor: Żurek »

don przemo Polpak pisze:
Żurek pisze: Po Twojej wypowiedzi wychodzi, że jesteś przerzutem :roll:
Nie do konca. Polpak istnieje od sezonu 96/97 i od tego sezonu wlasnie kibicujé rowniez Polpakowi. Z wiadomych wzglédow, jak wspomnialem wczesniej, przestalem kibicowac Anwilowi. Nie jestem jedyná osobá ze Swiecia, która tak uczynila. Uwierz mi, alewczesniej cale Swiecie kibicowalo Nobilesow (pozniej Anwilowi). Dzis jest jak jest i trzeba sié z tym pogodzic.

Do "przerzutow" na pewno sié nie zaliczam. Nie kibicujé juz po prostu jednemu z dwoch klubow, ktore kiedys traktowalem rownorzédnie. To tyle.

No to i tak jesteś przerzut. Tyle z mojej strony, pozdrawiam.
don przemo Polpak
Kontakt:

Żurek pisze: No to i tak jesteś przerzut. Tyle z mojej strony, pozdrawiam.
Tak se tlumacz. :roll:
Wyjasnilem ci, ze kibicowalem Nobilesowi i Polpakowi rownoczesnie, ale skoro tego nie przyjmujesz do swojej wiadomosci, to spoko.

W takim razie czy nazwiesz przerzutami kibicow mniejszych klubow, ktorzy kiedys wspierali najwazniejszy klub z danego regionu , a pozniej z roznych wzgledow tego zaprzestali i dopingowali tylko zespol ze swojego miasta?
Pozdro.
nikomu nieznany...

Post autor: nikomu nieznany... »

Przerzut jesteś i tyle.
mzks1963

Post autor: mzks1963 »

don przemo Polpak pisze:
Żurek pisze: No to i tak jesteś przerzut. Tyle z mojej strony, pozdrawiam.
Tak se tlumacz. :roll:
Wyjasnilem ci, ze kibicowalem Nobilesowi i Polpakowi rownoczesnie, ale skoro tego nie przyjmujesz do swojej wiadomosci, to spoko.

W takim razie czy nazwiesz przerzutami kibicow mniejszych klubow, ktorzy kiedys wspierali najwazniejszy klub z danego regionu , a pozniej z roznych wzgledow tego zaprzestali i dopingowali tylko zespol ze swojego miasta?
Pozdro.
Rozumiałbym jakby to była zgoda Twojego klubu, ale zrezygnowanie z idei kibiocowania własnego klubu ? Rozumiem jeszcze to, że można przestać być aktywnym ale to co Ty robisz :):):):)

Obrazek
pasikonik

Post autor: pasikonik »

toscie pojechali wszyscy po przezucie. Pewnie sie zamknie w sobie ;)
Baron_FSW

Post autor: Baron_FSW »

Foto: Śląsk Wrocław - Kotwica Kołobrzeg

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Stalowiec

Polpak Swiecie- STAL OSTRÓW WLKP.

Do Swiecia wybieramy sie w 105 osob!! to jak na odległosc ponad 250km jest to chyba najlepszy wyjazd w tym sezonie patrząc na wszystkie kluby,w pierwszej polowie doping dosyc słaby,ale w drugiej mimo ,ze przegrywamy blsiko 20punktami zrywamy sie z takim dopingiem,ze Polpaku wogole nie słychac a nasi zawodnicy odrabiają w 4 minuty całą strate i jest remis :shock: Mimo wszystko przegrywamy i jest to juz nasza 8 porazka pod rząd.Mamy przygotowane 3 oprawy,ale pokazujemy tylko jedną(sreberka) dodatkowo sektorowke i odpalamy jedną race

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
gdańszczanin

Post autor: gdańszczanin »

Mam pytanie. Do tego sezonu, w najwyższej klasie rozgrywkowej, nie przystąpił zespół Kagera Gdynia, jeśli się nie mylę wcześniej pod nazwą Viking Rumia. Co się z tym zespołem dzieje, istnieje jeszcze i czy dalej posiada kibiców?.
Pawel89

Post autor: Pawel89 »

gdańszczanin pisze:Mam pytanie. Do tego sezonu, w najwyższej klasie rozgrywkowej, nie przystąpił zespół Kagera Gdynia, jeśli się nie mylę wcześniej pod nazwą Viking Rumia. Co się z tym zespołem dzieje, istnieje jeszcze i czy dalej posiada kibiców?.
Kiedys to byl Viking Rumia, potem Viking-Kager Gdynia ?
Co do istnienia klubu podobno upadl - trener i prezes ktory utworzyl ten klub pracuje teraz w SKSie Starogard jako trener, wiec to mowi wszystko.
Natomiast z tego co sie orientuje, to czytalem gdzies ze Gdynia chyba pod koniec tego roku konczy budowe hali na 5000 ludzi, ale teraz sie okazalo ze nie ma dyscypliny w miescie ktora mogla by zapchac te hale i by ta hala miala dla kogo istniec i miasto powaznie mysli nad reanimacja Vikinga badz stworzenia nowego klubu w Gdyni ktory przystapi nie od razu w Ekstraklasie tylko w I lidze poprzez zakup "dzikiej karty"
Honky

Post autor: Honky »

ile "Śląska" w Wałbrzychu zawitało?
MW LKS

Post autor: MW LKS »

ocb z tymi butami??
maślak

ich zawodnik podczas meczu gwiazd w konkursie wsadow zrobil pake polegajaca na wyrzuceniu pilki w gore w strone kosza, zdjeciu buta, wzial buta w reke, skoczyl i wpakowal do kosza buta i pilke jednoczesnie...
3Królowie

Post autor: 3Królowie »

ladne oprawy.

Respect
Pawel89

Post autor: Pawel89 »

maślak pisze:ich zawodnik podczas meczu gwiazd w konkursie wsadow zrobil pake polegajaca na wyrzuceniu pilki w gore w strone kosza, zdjeciu buta, wzial buta w reke, skoczyl i wpakowal do kosza buta i pilke jednoczesnie...
True:
http://pl.youtube.com/watch?v=o70_Xmwv8 ... re=related
Stalowiec

AZS Koszalin - STAL OSTRÓW
Nas w Koszalinie 28 osob z małą oprawą przygotowaną na wyczyny naszych zawdników na wyjazdach i 8 porazkach pod rząd...

Obrazek

Obrazek
maślak

...
Ostatnio zmieniony 14.03.2008, 01:42 przez maślak, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ